E - ponny ?

Läste på http://ztreliin.blogg.se/ att det kanske skulle komma E - ponny ?

så här stog det på hennes blogg  .

Fick höra av en i stallet att E-ponny ska införas i Sverige. Det har varit snack om det i flera år men nu har dom beslutat att införa kategorin! Hästar från 149 - 159 cm ska ingå i kategorin. Om jag inte har fel så finns redan den kategorin i flera EU länder? Sverige är efter! Men i vilket fall så borde dom som funderar på att skaffa häst att köpa en över vuxen D-ponny eller en liten stor häst nu bara för att priset ofta är så sjukt lågt eftersom ingen vill ha dom som tävlingshästar. Då köper ni en nu och sedan hinner ni rida in er på dom innan kategorin har införts. E-ponnyn kommer nog att införas i höst eller 2012 :)
Eftersom E-ponny är små stora hästar så finns det ingen åldersgräns för ryttaren. Det menas med att du får tävla den efter att du har fyllt 18! Picasso blev ju maxad D-ponny när vi mätte henne som 6 åring och nu är det dax att slutmäta henne, nervöst! Hon ska vara nyskodd när vi mäter henne så att hon förhoppningsvis håller ponnymåttet. Sen när E-ponny kategorin kommer så ska jag mäta upp henne till E-ponny så får jag tävla henne i avd A hela livet ut! ;) Så passa på nu när alla övervuxna .

Kommentarer
Postat av: Miranda

Haha, roligt x)<3

2011-01-23 @ 13:50:50
URL: http://ponniiehastarnas.blogg.se/
Postat av: Anne

Hoppas verkligen att de inför e-ponny i Sverige! Min övervuxna ponny Charlie är liksom 153 cm och får tävla mot hästar på 170 cm.. D:

2011-01-24 @ 22:21:56
URL: http://dubido.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0