Sämst !

Värt att läsa !


Förbundets tävlingssektion har tagit fram ett nytt system, där licenserna gäller på alla tävlingar i Sverige från lokal- till elitnivå. Nivån på licenserna sätts nu istället efter ryttaren/kuskens ålder - alltså väljer man inte längre vilken nivå man vill lösa licens för, utan det är åldern som avgör vad din licens kostar.

Åldersgrupperna kommer att vara ryttare upp till tolv år, ryttare/kuskar upp till 18 år, och ryttare/kuskar över 19 år. Enligt förbundet innebär det nya systemet en höjning av priset för de som tidigare har löst lokal licens, men man menar att de nu istället får möjlighet att starta på fler tävlingar. 
Tidigare betalade man som vuxen (över 18 år) 200 kronor för en lokal licens - nästa år kostar det 750 kronor även om man bara rider på lokal nivå.

För de ryttare/kuskar som endast rider ett fåtal tävlingar per år finns från och med 2012 endagslicens, som kostar 150 kronor. Den gäller för ett tävlingstillfälle och det finns ingen begränsning i hur många endagslicenser en ryttare/kusk får lösa. Det kommer även finnas en sådan licens för internationella tävlingar. 

Förbundet har fördubblat priset på den internationella licensen - nästa år kostar den 4 000 kronor. Detta på grund av att det är allt fler som tävlar internationellt, vilket gör att sportavdelningens personal får allt mer att göra.

Häst- och ponnyägare måste från och med 2012 lösa licens för sin häst/ponny varje år. Den tidigare livstidslicensen försvinner, men de som idag har en sådan behöver inte lösa en ny.



Kommentarer
Postat av: Camilla

ASSÅ vad är det för JÄVLA skit dom kommit på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu kommer det ju vara många som inte har råd att lösa licens längre, helt vansinnigt !!!!!!!!

2011-10-04 @ 12:28:16
URL: http://milleruddan.blogg.se/
Postat av: Louise-hästblogg

Verklgen asknäppt!! ... kan förstå dom internationella tävlingarna men inte lokala licensen.. trist..



Och att ponnysarna och hästarna måste ha massa nytt också... som att inte ridsporten var dyr som den var...

2011-10-06 @ 11:58:26
URL: http://atlantico.blogg.se/
Postat av: Fanny Jaensson

ja fattar inte riktigt detta med licenser..kan du förklara det i ett inlägg? :$

2011-10-06 @ 19:48:23
URL: http://hovskrape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0