Du är som luften - omöjlig att leva utan

Idag red jag på banan en sväng, hon var verkligen superfin! Skrittade fram henne som vanligt sen började jag jobba henne i skritten. Ställde/böjde och gjorde en skänkelvikning åt båda hållen, hon var riktigt fin! Travade igång henne sen, först i låg form, sen lite tävlingsform. Hon var superfin! Ju längre jag red desto finare blev hon! Gjorde någon skänkelvikning och dom blev förvånadsvärt bra! Gjorde lite travökningar och annat smått och gott, fattade galopp sen och hon var lika fin där. Red igenom LB:1an en gång lite sådär så jag kan vägarna bara, hon var grymt fin i formen, bästa ponnyn ♥ Travade av henne sen, så sjukt fin var hon idag! 

Åsiktsinlägg - Bilar

Jag har lagt upp ett sånt här inlägg någon gång tidigare men måste göra det igen. Ibland blir jag så arg på vissa bilförare, dom skiter i en fullständigt när man rider så långt till kanten man bara kan. Det är som att dom äger vägen och kan göra vad dom vill, men så är det verkligen inte. Vissa har ingen respekt för en! Bara för att det sitter en människa uppe på ryggen så betyder inte det att hästen kan bli rädd. Hästen kunde ju lika gärna ha varit en älg istället, då kanske man inte vågat köra förbi, om dom stog på vägen. Jag blir så himla trött på vissa, som ni kanske märker ^^ Om det kommer en dåre så kollar jag på bilen väldigt länge så kanske dom fattar att dom ska sakta ner lite, eller så skiter dom i det, vem vet ;)
 
Sen finns det ju dom som är så underbara, dom till och med kan stanna och vänta tills man ridit förbi, kärlek till dom ♥ Närå men, dom visar respekt! Jag tycker det räcker att man saktar ner och kör åt sidan lite. Om någon skulle göra så åt mig när jag rider, så 'vinkar' jag lite, som ett tack! För vi ryttare uppskattar det, eller i alla fall jag! Jag vill inte sitta och känna mig osäker för alla bilar som kör alldeles för fort, även fast hästarna är lugna så vet man ju aldig, dom kan se någonting i skogen, hoppa ut mitt i vägen och då kommer en sån där dåre, nä! Så får det inte vara tycker jag, det här är min åsikt, håller ni med mig? Jag vill ha era åsikter!

Startlistor inför imorgon!

Här kommer startlistor inför Lördag! 
♥ LB:1 Dressyrryttartest
♥ LB:1

Malin Baryard ser framåt igen - Tornesch på G

Vad kul att höra!
Malin Baryard Johnsson är på gång efter sin missade OS-start. Den senskadade hästen Tornesch är åter i träning och kommer att tävla under oktober.

TAGGAD TJEJ

Hej på er! Idag ska jag rida Dusty på banan, mjuka upp henne lite inför morgondagen. Kaske rider igenom LB:1an någon gång, annars så tar jag det rätt lugnt ändå! Så sjukt taggad inför helgen, helt crazy! :D Ska schamponera henne och fläta manen så jag har lite att fixa med!

Min perfekta ponny ♥

Hej på er! Idag så tog jag en lugn tur, det var lite regning ute så jag satte på henne ett regntäcke, alltså red jag barbacka, sjukt mysigt var det! Skrittade iväg på den vanliga vägen, i slutet av den grusvägen så travade jag lite [innan det så jobbade jag henne i skritten] Hon var jättefin idag, hon var mjuk och superfin! Ställde och böjde lite, hon var finfin! Sen fortsatte jag på den vanliga vägen, sedan red jag in på en skogsstig och sen hemmåt, hon skötte sig exemlariskt idag, det var så himla mysigt! Bara hon och jag, hon är så bra ♥


AMANDA UNDRAR


Inget SM för Kristian von Krusenstierna

Åå vad tråkigt :/ 

Kristian och Biggles i Falsterbo i somras. FOTO: Anki Yngve
   
Kristian von Krusenstierna hade planerat start med Biggles i helgens SM, men har nu tackat nej. I sin blogg skriver han att Biggles har varit lite trött senaste veckan så ett blodprov togs.
Det som fick Kristian att misstänka att något var fel påriktigt var när Biggles inte gnäggade på ponnyerna som han brukar. Provsvaren visade att hästen haft en infektion. Kristian är säker på att han kommer igång fort igen, men det blir helt enkelt för tight med SM-starten.
  
En resa till Flyige blir det i alla fall för Kristian i helgen, han ska på lördagen träffa Svenska Dressyrtränarklubben och på söndagen Dressyrkommittén.

Pessoabettet ger ett stort tryck

Tycker sånt här är intressant, läs!
Det är stora debatter kring det så kallade pessoabettet och dess inverkan. Det verkar ligga en trend i att "dissa" saker folk egentligen inte vet något om. Min fråga är därför: Vad är din åsikt angående pessoabett? Nackdelar och fördelar?

KG Svenssons svar:

Hej!
  
Pessoabettet kan användas på många olika sätt. Sätter man tyglarna i ringarna längst ut blir det mycket skarpt. Det blir ett stort tryck på hästens nacke och inte så sällan leder felaktig användning av pessoabettet till att hästen slutar hoppa. 
De som använder pessoabett gör det ofta för att hästen är het eller för att den inte går bra på tygeln. Jag anser att man i första hand ska lära sig rida hästen på tygeln innan man betslar upp den. Möjligen kan man använda pessoabettet tillsammans med en kindrem som fästs under hästens haka, då blir inte effekten av tygeltagen lika stor.
  
Vänliga hälsningar,
KG


DAGEN

Hejsan Svejsan! Idag ska jag cykla med min skola, typ 4 mil eller vad det var.. Kommer vara död när jag kommer hem, så mycket kan ju jag säga! Ska ta detlite lugnt med Dusty idag, rida ut en sväng och mysa!
kärlek till bilden ♥

Dagens dressyrträning, 29 Augusti 2012 [Dusty♥]

Dagens dressyrträning gick riktigt riktigt bra! I början så gjorde vi lite framdelsvändningar, det gick helt okej, vi gör ju aldrig det men någon vart bra i alla fall, skritten blev sjukt fin i alla fall. Travade igång henne sen och så red jag först lite på volten och försöte få igenom henne lite till, hon var riktigt fin! Vi fattade galopp ganska direkt, först den rätta galoppen, hon var så himla fin i den! Gjorde lite förvänd galopp också, gick också superbra! Sen red vi på volten och körde lite övergångar mellan galopp och trav, förvänd galopp och den rätta galoppen.
Så varannan gång fattade jag förvänd och nästa gång rätt osv, det gick jättebra till en början, sen blev det lite jobbigt med den förvända. Traven imellan fattningarna var helt fantastisk, hon trampade på som bara den asså! Skrittjobbade henne lite, då var hon fin! Sen travade jag av henne i en låg form, sjuktligt fin då! Bästa ponnyn ♥

AMANDA HISSAR

Det här täcket tycker jag är så sjukt snyggt, JH collection har verkligen snygga saker enligt mig. Det som gjorde att jag gillade det här täcket var att det hade en snygg hals, när det var uppvikt. Och det stora märket i kanten, så snyggt! Det finns att köpa på Hööks för 549 :-.

Dubbla huvor

Kikade in på Hippson 's facebooksida där dom har lagt upp väldigt mycket bilder under OS. Såklart på Henrik von Eckerman, men jag la märke till att han hade vå huvor på hästen. Det måste ju vara för att dämpa ljudet ännu lite mer. Man såg det så tygligt eftersom det var en brun huva under. Men snygga var dom!

Häst fastnade mellan stenar

Usch då!

En häst fick på måndagskvällen hjälp av räddningstjänsten, då den fastnat och blivit klämd mellan stenar i Svalehult, utanför Nybro.

Hästen kunde inte komma loss, utan brandmännen fick ta hjälp av en spridare för att få bort stenarna. Enligt Barometern undersöktes hästen av veterinär efter räddningsaktionen.

 

29 Augusti

Hejsan Svejsan! Idag är det dressyrträning, hoppas på att det går bra och att Dusty inte är lika pigg, hehe! Nä men jag vill att det ska gå så bra som möjligt! 
 

♥ Ingenting står över mig

Idag var det ju hoppträning, jag var sjukt taggad och det var Dusty också, kan man lugnt säga! När jag red fram så skrittade jag fram som vanligt och jobbade henne efter en stund, joggade igång henne lite lätt och då var hon fin! Sen när jag red i höger varv så hade jag ingenting i yttertygeln nästan, så jag försökte ställa utåt och lite sånt men det blev inte så mycket bättre, fattade galopp sedan och shit var pigg hon var. Men jag försökte göra så gott jag kunde men då blev hon sjukt stark istället så det var ganska svårt men tillslut så blev hon finfin så då försökte jag få igenom henne lite i traven igen. Gjorde samma sak som förut, ställde henne utåt. Och då blev hon superfin sen!
Sen började vi hoppa på ena långsidan, en rak linje. Dom 3-4 första sprången var verkligen kanonbra! Vi kom rätt på hindret, lite fort efteråt men superfin emot! Sen började hon att tagga till, då blev hon stark och inte alls rolig, konstiga hopp och nä, det kändes inte alls bra.. :/ Men Niklas gav mig bra tips och då blev det bättre och bättre, sen försökte jag se distansen lite mer och då blev det också bättre, tillslut så hoppade vi en bana. Då, då hade hon slappnat av och hoppade sjukt fint verkligen + att hon lyssnade på mig! Grymt fin var hon! Niklas sa att det var nästintill perfekt, blir så peppad av det! Så jag slutade där, travade av henne och då var hon också superfin! Ville inte sluta trava, hihi :Dbästa♥

Pannband Diablo från Glengordon Winner

Jag har aldrig gillat något pannband från GG, eller jo. Det med pärler, det är to die for!  Men det här och ett annat, jag tycker det ser så gammeldags ut, vikingatiden typ.. Jag menar en döskalle skulle inte ja vilja ha på mitt pannband, men det är väl en smaksak. Tyckte inte om det i alla fall. Det finns att köpa på Cheval Ridsport för hela 598 :-.

TACK SÅ HIMLA MYCKET

Ni förstår inte hur glad jag blir när ni skriver såhär, tack så sjukt mycket ♥ TACK JULIA!
Julias blogg → http://eliteponys.blogg.se

"Zeke" Best in Show

Det var en riktig snygging ;)

Siglavy Capriola Zeke fick BIS-titeln på årets Lipizzanerriks.

Den svarta läckerbiten Siglavy Capriola Zeke, godkänd avelshingst, knep BIS titeln med 41 poäng under årets upplaga av Lipizzanerriks.

Siglavy Capriola Zeke (f -02 e 12 (2336) Bana Siglavy-9) är uppfödd av Susanna Hedstrand och ägs av Malin Friman.

Endast åtta hästar deltog i årets riksutställning den 25 augusti på Näsbyholm där de bedömdes av den norska domaren Susanne Hellum. Av dessa erhöll hela sex hästar guldbelöning.

Bästa sto blev Maestoso Amorina (f -06 e 22 Maestoso Romida-8, uppf. Stuteri Nådhammar, äg. Sylvia Ranvert) på 39 p. Högst bedömda och enda deltagande valack var Siglavy Picazzo ( f -06 e 21 Siglavy Capriola Convoj, uppf. Susanne Zetterberg, äg. Johanna Larsson) även han på 39 p.

 

28 Augusti

Tjenare! Idag så är det hoppträning för Niklas igen som står på schemat, ska bli sjukt kul! :D 

REDIGERADE BILDER

Tjenare! Tänkte åka till skolan för en timme sedan ungefär när jag insåg att vi började 25 min efter vad vi brukar göra, alltså hade vi en liten sovmorgon. Så jag satte mig och redigerade lite bilder bara sådär ^^ Men nu ska jag åka snart! Hoppas ni får en bra dag, kramis!
♥ Bjuder på några bilder på min snygging..

Dagens Ridpass, 27 Augusti 2012 [Dusty♥]

Hej på er! Idag red jag och Maja ut en sväng, lika roligt som alltid! Först red vi en skogsstig som vi har utforskat innan som leder ut till wittvång. På vägen så mötte vi även Lisa, så hon hängde också på! Vi red vidare mot travrakan i alla fall, innan den så är det en alé som vi travade i, hon var sjukt fin då! Sen galopperade vi på travrakan, det gick bra, eller ja, i alla fall mot slutet, då lyssnade hon bra! Sen galopperade vi åt 'hemmåt-hållet' om man säger och då lyssnade hon kanon i början! Sen kom vi lite efter och då blev hon lite stressad men jag saktade av till trav några gånger och då blev det bättre, då lyssnade hon super sen igen! Sen skrittade vi hem igen, Dusty skötte sig kanon ♥
bästa ♥

Veckoplanering v.35

Såhär kommer min och Dustys vecka att se ut, tävling på lördag, hiihi! :D 

Travstjärna till Rolf-Göran

Vad spännande det lät! 

Stall Goops travstjärna Quarcio Du Chene matchas nu mot ett storlopp i Frankrike. I uppladdningen ingår en inkvartering med ridträning hos Rolf-Göran Bengtsson i Tyskland.

Ägarna vill inte pressa hästen med den långa resan ända ner till Frankrike, därför får hästen stanna på vägen för lite avkoppling och ridträning. Genom kontakter har de hittat den perfekta anläggningen för sin stjärna - Rolf-Görans anläggning i Tyskland.

Delägaren Jan Grönqvist berättar för Aftonbladet att han tycker att Rolf-Göran har en lysande anläggning som de tror kommer passa hästen perfekt. Det kommer dock inte bli aktuellt att Rolf-Göran ska rida hästen.

- Det får han inte göra. Skötaren är fantastisk, hästen avgudar henne. Det kan inte vara bättre, säger Jan.


Träna din häst att arbeta rätt med sin rygg

Det här klippet måste jag säga var riktigt bra! Det är på engelska men man förstår bra ändå!
Dressyrtränaren Will Faeber visar i det här klippet vad du som ryttare ska tänka på - och hur du kan rida - för att få din häst att arbeta mer med sin rygg och bli mer rytmisk, men samtidigt vara avspänd.

27 Augusti

Hej på er! Idag tänkte jag rida ut en sväng, känna lite på henne bara. Annars så tar vi det lugnt! :D 

♥ My soulmate

Hej på er! Idag så vilade ju Dusty, så efter jag och mamma hade varit på ÖFK så skjutsade hon dit mig. Så himla härligt att bara gå runt och småfixa, det är så himla kul! Mockade först och fixade maten, sen sopade jag lite bland mina fodertunnor, borstade av dom och plockade iordning lite till där. Sen skurade jag rent Dustys boxvägg som hade fått några fläckar, så nu är det snyggt igen! :D Sen hämtade jag in min älskling och borstade av henne, passade på att rycka manen lite också, det var dags! Sen kom mamma så då pussade jag hejdå och åkte hem igen, en mysig dag idag helt enkelt!
♥ Bilder från idag
*smälter* 
 
 
 
 
mitt hjärta ♥

BILDER FRÅN MIN TRÄDGÅRD

foto: jag

15 % RABATT PÅ HJÄLMAR OCH SÄLERHETSVÄSTAR

Som rubriken lyder så är det 15 % rabatt på alla hjälmar och säkerhetsvästar på Hööks just nu så, passa på! Klicka HÄÄÄÄÄR.

Ny ledare i senior-SM

Vad skoj för Daniel!

Daniel Zetterman har tagit över ledningen i senior-SM efter en felfri runda med Glory Days i fredagens 1,50-hoppning.

Det blev bara tre helt rena ekipage i fredagsklassen och eftersom alla tre låg bra till efter gårdagen är de nu i ledning med Daniel på 0,48 fel, Linda Heed/Bee Wonderful 0,52 och Marcus Westergren/Casa de la Marta Bay 0,7 fel. Emma Emanuelsson/Titan har fyra fel efter dagens rivning och Niklas Jonsson/Caral går in i söndagens 1,60-final hos Henriksdals RF med 4,02 fel.

Med fem ryttare inom ett nedslag blir det en spännande och intressant avslutning, där även flera andra ryttare har bra chans på medalj. 


VILODAG

Hej på er! Idag ska Dusty vila, tänkte åka till stallet och vara där länge, fixa och greja en massa! Sen kanske jag och mamma åker till ÖFK igen och kollar på banhoppningen, så ser min dag ut! :D 

Dagen stavas - GRYM ♥

Den här dagen har varit så himla bra, även fast jag har varit väldigt trött ^^ Mamma och jag var ju på ÖFK halva dagen, det var riktigt roligt att vara där med mamma hela dagen! När vi kände oss klara så tog vi en buss hem, när vi väl var hemma så tog vi bilen till stallet, som jag hade längtat efter hela dagen, hihi! :D När vi kom dit så var alla hästar inne så jag gick en promenad med mitt hjärta och mamma fixade resten. Det var så himla mysigt! Hon var på sitt bästa humör, öronen frammåt hela tiden och åå, man blir så glad av att se på henne ♥ Promenaden gick superbra, hon lyssnade super på mig! Mycket pussande blev det!
När jag kom tillbaks till stallet så borstade jag av henne lite, provade även den nya huvan som jag köpte till henne, hon var grymt fin i den! Sen fick hon gå in i sin box och äta lite, vi sopade lite och sen pussade jag godnatt och då åkte vi hem ^^ 

1,5 år tillsammans ♥

Idag är det en alldeles speciell dag, för idag har jag haft Dusty i 1,5 år ♥ Åå, vad jag älskar den här ponnyn ♥

KINGSLAND STRUMPOR

Tycker kingsland alltid kommer med så roliga strumpor! Dom med alla stjärnorna kanske blev lite mycket men jag gillar dom andra, tycker det är roligt med lite nytt! Så man inte har samma gamla vanliga. Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 139 :-.

HÄNGER PÅ ÖFK IDAG IGEN!

Hej på er! Idag ska jag och mamma åka till Örebro Fältrittklubb för att kolla på SM:et som är där. Det är fälttävlan. Hade tänkt att jag skulle ta med kameran men regnet står som spön i backen så tror inte den hänger med, tyvärr.. :/ Tänker på min stackars ponny som står i hagen :( I alla fall så åker jag till min älskling sen, ska ta en promenix med henne tänkte jag, bara mysa ♥ Det är en väldigt speciell dag idag förstår ni men det får ni se i ett senare inlägg!

Eskadron Platinum Edition

Har ni sett at tdet kommit en lite annorlunda kollektion från Eskadron, en del saker var väldgt coola medans andra saker var för mycket. Men en del saker var faktiskt snygga! Vad tycker ni?
 

Visste ni att..

.. Den hjälmen som Isabell Werth har kan man köpa i butik nu, klicka HÄÄÄÄR för att komma till sidan, den kostar 3890 :-.
Den är riktigt fräck & vågad!

SM-helg i fälttävlan

Ska ni till karlslund för att se på SM idag? :)

I helgen ska nya svenska mästare i fälttävlan koras. Mästerskapet för seniorer och young riders går på Baldersnäs, medan juniorernas SM arrangeras i Örebro.

Baldersnäs i Dalsland är tillbaka som fälttävlansarrangör och slår på stort direkt genom att ha SM i fälttävlan för seniorer och young rider. Brittiske bandesignern Mike Etherrington-Smith står bakom banan.
SM-upplägget ser i år annorlunda ut - dressyr och terräng rids i morgon lördag och den avgörande banhoppningen på söndag, med omvänd startordning.

Seniorernas SM rids i CNC***, med 19 ryttare till start - 16 av dem deltar i SM. 
Bland de unga ryttarna är det väldigt få starter i SM, som går i CNC**. Endast fem ekipage rider om SM-medaljer i klassen, som även är öppen för äldre ryttare. Sammanlagt är 19 ekipage anmälda.
I Örebro finns 16 juniorer på startlinjen i SM-klassen CNC*


Dagens Ridpass, 24 Augusti 2012 [Dusty♥]

Hej på er! Idag red Maja och jag ut en sväng, vi utforskade som vanligt, hihi! I alla fall så var Dusty på ett glatt humör, öronen frammåt hela tiden ♥ Vi red mot guttersboda i alla fall, på grusvägen travade vi lite, hon kändes fin! Lite spänd men ändå fin. Sen red vi vidare mot utforskning! Vi skrittade en bit och tillslut kom vi in i en läskig skog som vi aldrig varit i innan, men in skulle vi men bestämmde oss för att vända efter en liten stund. Det var faktiskt väldigt olustigt där inne men Dusty skötte sig galant ändå! Sen skrittade vi ut där ifrån, när vi kom till grusvägen så travade vi en bit, hon var finfin! Sen skrittade vi hemmåt och av dom :D 

Amanda frågar!


GE MIG

Åå, kan inte sluta sitta och tänka på dom här ridbyxorna från Kingsland, dom är så ruskigt snygga! Dreglar varje gång jag ser dom! Hittar tyvärr ingenstans att köpa dom eller så man kunde fått en bättre bild men hittade en på Hippson. Dom blåa med den vit/röd/blå fickan är to die for alltså! 
Vilket par är eran favorit? :D 

Nya stjärnor till Globen

Haha vad skoj! :D 

 

Nu börjar truppen till Stjärnornas hoppning - där kändisar från den "vanliga" världen tävlar i hoppning - i Globen att ta form. Och det är en hel del nya namn inför årets upplaga.

Truppen brukar ändra utseende under hösten, men till den inledande kick-offen hos Louise Haaga på Skästa finns åtta kändisar med på listan.
- Vi tänker köra en riktig boot camp med dem på Skästa. Alla är i stort sett helt klara, det är bara Erik Saade som inte är helt hundra. Men vi tror han kommer att vara med, säger Louise Haaga.

Stjärnornas hoppning 2012
Ola Rapace - skådespelare
Erik Saade - sångare
Peter Magnusson - komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare
Sara Varga - sångerska, låtskrivare och DJ
Sofia Wistam - programledare
Tobias Karlsson - dansare
Caroline af Ugglas - konstnär, sångerska och körledare, stilvinnare 2011
Mia Coldheart - sångerska, vinnare 2011


24 Augusti

Tjenare! Idag så ska jag och Maja rida ut en sväng, skönt med helg! Ska ta det lite lugnt idag tänkte jag! 

Dagens Ridpass, 23 Augusti 2012 [Dusty♥]

Dagens ridpass gick riktigt bra, bortsett från regnet som vräkte ner emellanåt.. Men i alla fall så hoppade vi ju! Men innan vi gjorde det så red vi fram. Skritade fram och sedan jobbade jag henne lite lätt. Eftersom det regnade så var jag schysst mot henne, hon vill gärna vända huvudet emot regnet och då blir det så krångligt för mig som ska försöka få det bra men idag gick det faktiskt helt okej! När det kändes bra så började jag trava lite, red mycket på spåret, lite halter osv. Inte så avancerat helt enkelt ^^
Tog en galopp i varje varv också, hon var superfin! Sen började vi hoppa på en långsida där vi skulle få in 4-5 galoppsprång, vi skulle trava in och sen galopp resten. Det gick bra, hon är så himla lydig så jag kan korta så mycket men vi 'tränade' lite på att jag skulle få upp farten lite mer. Jag är så van att sitta i en lugn samlad galopp, men i hoppningen måste jag rida mer frammåt! Och tillslut så hoppade hon superfint! Vi hoppade sedan en liten bana, en kombination hoppade vi också, gick superbra det med! :D 
Den lilla banan som vi hoppade låg tillslut på 1 metet faktiskt, hon bara flög över! Det var någon gång som hon rev men jag hade henne inte framme då, man kände skillnaden när jag hade henne framme och inte. Hon var superfin och hon tycker det är så himla roligt! Hon var pigg och glad! :D Jag var nöjd med henne och Cassandra sa att hon såg jättefin ut, kul att höra!

Failbilder á la Dusty!

Här är några av dom roligaste bilderna jag har på Dusty tror jag, kan inte sluta skratta åt dom xD 
HAHA!

Peacock Hooded Sweat tröja från Kingsland 2012

Linnéa undrade vart jag hade hittat den här tröjan [bild nedan] Den hittar du på Cheval Ridsport för 999 :-. Visst är den läcker, helt klart en av min favorit! 
Tröjan finns även i rött på andra sidor.

Distansrittshäst avlivad efter tävling

Fy vad tråkigt :( Att det händer så fort också är inte roligt :/
 
Den 15-åriga distansrittshästen Adept ox som deltog i Billingeritten över 120 km i lördags avlivades akut dagen efter tävlingen.

Adept var först i mål och godkändes också i slutbesiktningen av veterinärerna. I väntan på prisutdelningen blev hästen akut dålig och fick omedelbar hjälp av veterinärerna på plats. Hästen fick också komma till en box i ett närbeläget stall. Trots lång och intensiv hjälp av veterinär blev tillståndet allt sämre och dagen efter fattades beslut att avliva hästen.

Adept hade flera placeringar och fem segrar varav fyra på 80 km de senaste åren. Han vann också internationella Uppsalaritten 80 km den 30 juni i år. Ryttaren, Marie Eriksson, är rutinerad och har erfarenhet från över 2 200 tävlingskilometer.

Det är första gången på över 25 år som svensk distansritt drabbas av en liknande händelse. Ridsportförbundet är underrättat och utredning om omständigheterna samt om hästen ska få behålla sin förstaplacering är inledd.

Källa.


23 Augusti

Tjenare! idag är det skola först, slutar 15.10 som igår. Kommer skynda mig ut till stallet, ska nämligen hoppa med Maja och Cassandra idag! :D Ska bli sjukt kul, får se hur det går!

♥Jag blir så lycklig av att se dig så glad

Hejsan Svejsan! Idag skulle ju jag rida på banan, fokus på skänkelvikningar, förvänd galopp m.m. Men när jag kom till stallet så var jag inte alls sugen på att rida på banan men jag var jättesugen på att jobba henne, så Maja och jag red först på en skogsstig som leder till ett fält där vi red. Det var sjukt kul verkligen, hon var så glad och sprudlade av energi! Den här energin som hon hade gjorde hon till en bra energi, förstår ni hur jag menar? Det kunde lika gärna gått åt skogen.
Men somsagt så gick det riktigt riktigt bra! Travade runt lite först, dom fick lyfta på benen lite extra nu, men det är bara bra! I alla fall så var jag noga med att jag hade lika mycket i båda händerna, vilket jag hade. Travade runt och bytte varv ganska ofta, ställde/böjde. Hon var faktiskt superfin, även fast jag hade lite glappa tyglar och var lite ostadig kändes det som. Hon var så positiv till arbetet! Så roligt :D Satte mig ner lite och jobbade henne, kanonfin! Gjorde någon skänkelvikning, vilket gick super! Det var lite svårt att göra färvänd galopp på fältet, tog en kort galopp bara. Hon var sjukt fin i den! Samlade sig själv och åå, så underbar ♥ Sen travade jag av henne och då skrittade Maja och jag av dom sedan.
min älskling ♥

Amanda Hissar!

Jag tycker det här pannbandet är sjukt snyggt! Det är annorlunda och sticker ut lite men det är snyggt på ett annorlunda sett, jag är tokig i det här, vill så gärna ha ett! Det finns att köpa på Kyro Riding Gear för 249 :-.
Vad tycker ni om det? Skulle Dusty passa i det tror ni? :D 

Veckoplanering v.34

Såhär kommer min och Dustys vecka att se ut!

Kvarka i skånska Kävlinge

Det är så tråkigt att sånt här ska inträffa, hoppas ponnyn blir bättre!

En ponny i Kävlinge, Skåne län, har insjuknat i kvarka och stallet är isolerat.

Länsstyrelsen Skåne har efter provtagning konstaterat att en ponny i Kävlinge har kvarka. Stallet har varit isolerat sedan den 14 augusti.

Källa. Googlebild.


22 Augusti

Tjenare! :D Idag börjar vi jobba i skolan.. Får se hur jag klarar mig! Vi slutar 15.10 [!!!!] Så åker till stallet efter det, det blev ingen Erikaträning idag, hann lägga upp veckoplaneringen innan jag visste det men det blir ingen,  tyvärr :/ Men jag ska rida på banan tänkte jag. Förvänd galopp, skänkelvikningar och ryggningar ska jag tänka på då! 

Dagens ridpass 21 Augusti 2012 [Dusty ♥]

Hej på er! Idag red jag ut med Maja, Dusty skötte sig superbra! Vi red först på den vanliga vägen som jag kallar den, när vi var i slutet på den så jobbade jag henne lite smått + att vi travade en bit. Hon kändes helt okej, lite stum i munnen men i alla fall så utforskade vi väldigt mycket idag, skitkul var det! Dusty hade öronen frammåt hela tiden :D 
I alla fall så red vi in i skogen och då började vi att utforska, det gick superbra! Så till slut så kom vi ut på en väg som leder till Guttersboda, så vi red på den och travade lite också, hon kändes fortfarande lite tung i munnen. Men när vi kom till grusvägen så var jag på lite mer med skänkeln och då plötsligt så blev hon sjukt fin! Så jag tror jag inte höll om med skänkeln helt, slarvfel! Sen utforskade vi en till väg, i skogen. Gick också superduperbra! Sen skrittade vi hem igen, tror Dusty var nöjd och glad :D 
min älskling ♥

Bloggtips..[http://carolinebagfeldt.blogg.se/]

En riktigt bra blogg som jag tänkte tipsa er om är http://carolinebagfeldt.blogg.se 's blogg. Den är riktigt riktigt bra, läser den lite då och då. Designen är sjukt cool och inläggen är inte sämre dom, en grymt bra blogg helt enkelt, kika in!

A PIECE OF MY ROOM

foto: jag
Gillar att ta kort på rosetterna, man kan få så många olika roliga vinklar på dom!

Idolbild

Fick en jättefin idolbild av Julia, superfin verkligen! Tack så jättejättemycket Julia!

21 Augusti

Hej och förlåt om jag inte bloggade igår, mamma hade datorn till en viktig sak så jag hann aldrig få den och min mobil, hehe.. Den tappade jag i toaletten! Så kunde inte mobilblogga heller men i alla fall så var Dusty jätteduktig igår! Maja och jag red bommar, hon fixade det galant! Mitt hjärta ♥
Idag är det ju skola, skulle gissa att vi slutar runt 2 så då åker jag till stallet och fixar där, sen rider Maja och jag ut! Supermysigt ska det bli!

BLANDADE BILDER FRÅN CONNEMARA RIKS

Mer bilder från Connemara Riks, det här är dom sista!

Tvåfärgade sporrar i nylon från John Whitaker

Kika in på Cheval Ridsport en snabbis och såg dom här sporrarna, jag tycker dom sg frcka ut men man såg inte så mycket av dom, tror inte dom kanske skulle vara så snygga på ridskon men coola var dom! Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 129 :-.
Vad tycker ni om dom? :D 

Svar på fråga!

SVAR: Jadu, jag kommer knappt ihåg hur lång tid det tar men skulle gissa på 3 timmar, men då är jag aktiv ;D Jag är lite smått rädd med alla läxor. Jag vill vara med Dusty så mycket som möjligt! Kram
min finaste♥

Skolan börjar..

Jahopp då börjar det igen, skolan.. Får se hur det går, har inte längtat om man säger så ;) Menmen, vad kan man göra.. I alla fall så finns det ju något bra på den här dagen det är Dusty ♥ Ska rida markarbete tänkte jag, lägga fram massa bommar så ska hon få lyfta på fossingarna! :D 

Dagens ridpass 19 Augusti 2012 [Dusty ♥]

Tjenare! Idag red jag ut med Pernilla och Maja, sjukt kul var det! Vi red först på en skogsstig som leder ut till en väg som leder mot wittvång, nu blev det krångligt men i alla fall så gjorde vi det. På skogsstigen så gick det superbra, hon vet verkligen vart hon ska sätta fötterna! Det var mycker rötter och olika saker, så dom fick tänka mycket men det är bra!
Sen red vi vidare till travrakan där vi tog en lugn galopp, Dusty tog täten och jisses vad hon skötte sig bra! Hon lyssnade verkligen på mig. Även fast hon ville öka ibland så tog jag förhållningar och då lyssnade hon på dom, vilket är kanon! Hon var även riktigt riktigt fin! Sen skrittade vi en lång skogsstig med rötter på m.m. Travade gjorde vi ibland på en grusvg och det gick riktigt bra! Dusty var på tårna :D Sen skrittade vi hem!
Världens finaste ♥

Film från Connemara Riks

Här är en film från hoppningen, Hon blev lite stark efter 1:an och så kom jag konstigt till 2:an, på det sista blev det också lite konstigt men vi kom runt! :D 
 

Amanda Hissar!

Jag hissar det här schabraket, det har snygga färger, det är stilrent och har en bra passform och kvalité. Det som är så bra med det är att man kan matcha det på så många olika sätt. Man kan ha marinblåa, vita och oranga benlindor. Det är smart tänkt av schockemöhle, om dom ens tänkte på det ;) Men jag gillar det massor! Schabraket hittar ni HÄÄÄÄR för 550 :-.
 

Silver-Sara fixade miljonregn till Kalmars ridsport

Ojojoj!
 
 
Tre miljoner kronor, det blir Kalmar kommuns hyllning till silvermedaljören från OS, Sara Algotsson-Ostholt. Pengarna ska avsättas under tre år och går till att utveckla ridsporten i kommunen.

Donckers pensionerar topphäst

Dom slutade på topp i alla fall!
Karin Donckers and Gazelle de La Brasserie - Olympics Day 3 - Equestrian
Belgiska fälttävlansryttaren Karin Donkers pensionerar sin trotjänare Gazelle De La Brasserie. Ekipaget satt punkt för sin karriär genom att ta en 15:e plats på OS i London.

 Det 18-åriga stoet Gazelle De La Brasserie (e Karacondo) har genom sin långa karriär bjudit på fina dressyruppvisningar - hon var bland annat sjunde bästa hästen efter dressyren i London - och bra banhoppning. Det som har hindrat henne från att ta mästerskapsmedaljer på OS och VM har varit svårigheter att hålla tempot uppe i terrängen. 

På OS i Hongkong slutade ekipaget nia och i London 15:e. London blev alltså Gazelle De La Brasseries sista tävling, detta berättar Horse and Hound.


19 augusti

Hej på er! :D Idag tänkte jag rida ut med mitt hjärta, till travrakan hade jag tänkt, så hon får springa av sig lite. Annars ska ha en bra sista dag på sommarlovet 2012!

DAGEN

Den här dagen har varit väldigt lugn, tog en lång sovmorgon sen åkte jag till stallet. Mamma ville hänga med så hon mockade och jag gjorde maten. Sen hämtade jag in fina älskling och borstade henne! Hon var sjukt dammig men det var så mysigt att bara borsta och gosa! Mamma masserade lite och hade det bra. Sen gick vi ut för att ta lite kort en snabbis på henne, min fina ♥ Sen fick hon gå ut i hagen, skurade rent deras hink i hagen också, så nu är den också fräsch!

NEW IN

Efter mamma och jag hade varit i stallet så åkte vi till Hööks en sväng, deras nya kollektion är ju verkligen föör snygg! Jag fick med mig en huva hem, tycker den var supersnygg! 
Vad tycker ni om den? :D

BLANDADE BILDER FRÅN CONNEMARA RIKS

Visst är hon fin, min ponny♥
Ledsen tjej kom sist :( Närå! ^^

Stalltäcke Ashmole Horsepower®

Det här täcket gillade jag! Det är 500 g fyllning i det, alltså är det väldigt tjockt. Bra inför vintern! 2 plus är att:
♥ Det är halvhög hals som man kan vika ner
♥ Det är magplatta

Tycker det var rätt snygga färger också, Dusty fryser väldigt lätt på vintern så det här hade suttit fint! Det finns att köpa på Hööks för 599 :-.

"Hästarna var i miserabelt skick"

Jag blir så arg när jag ser sånt här, hur kan man göra så? Stackars djur!

HÖGANÄS. En hästägare i Kullabygden misstänks för djurplågeri. I torsdags eftermiddag fick han åtta djur omhändertagna efter en insats med personal från länsstyrelsens djurskyddsenhet, veterinär, polis och djurambulans.

– Det handlar om vanvård, anser Peter Stenberg, djurskyddsinspektör på länsstyrelsen.

– Hästarna var i miserabelt skick. De var snudd på utmärglade.

Det var efter anonyma anmälningar om magra hästar i dåligt skick som djurskyddet gjorde en inspektion på plats hos hästägaren som har närmare 50-talet djur. Sju ston och ett föl ansågs vara i så dåligt skick att mannen inte fick behålla dem.

– Hästarna var magra och eländiga. Därför fattades beslut att ta hand om djuren eftersom djurägaren inte hade gjort det som skulle göras för att skydda djuren, säger Peter Stenberg.

Han anser att det är ett solklart fall av dålig hästhållning, att djuren fått dåligt med mat, och därmed var snudd på utmärglade.

– De hade även långa hovar som behövde åtgärdas men det primära är fodret till djuren.

Med hjälp av polis verkställdes beslutet och hästarna fick följa med djurambulansen till annan plats.

Hästägaren har ingen förståelse för myndigheternas agerande.

– Det handlar om översitteri. Det här är inte klokt, säger han till HD.

– Jag har hållit på med hästuppfödning i 50 år och aldrig varit med om något liknande.

Hästägaren bekräftar att ett par av hästarna var avmagrade.

– De hade varit sjuka länge, men det hade jag precis fått rätt på.

Att polis var på plats beror enligt honom på att han vägrade lämna ifrån sig djurens hästpass

– I och med att jag sa emot dem blev de förbannade och kallade på polis.

Närmast kommer länsveterinär att granska fallet och hästägarens rätt till djurhållning kan komma upp till omprövning. Samtidigt kommer hästägaren att överklaga beslutet eftersom han anser att han inte gjort något fel.

Källa.


18 augusti

Hej på er! Idag vilar Dusty men jag ska borsta och gosa med henne jättelänge hade jag tänkt, bara mysa ♥
 

Dagens ridpass 17 Augusti 2012 [Dusty ♥]

Idag red jag och Maja ut en sväng, Cajsa hängde med på cykeln bredvid! ^^ Det gick superbra, alltid lika roligt att rida ihop med Maja och Cajsa på sidan av! Men i alla fall så red vi runt guttersboda, en bit innan grusvägen som leder in till guttersboda så jobbade jag henne lite och hon var fin! På grusvägen så travade vi och det gick helt okej, hon var väldigt pigg så det var lite svårt att jobba henne. Maja ville gärna galoppera men jag tog det lite lugnt, men i alla fall så travade vi på ett fält, hon var så himla fin där! Luftig och sjukt fin! Sen travade vi en bit till och sedan så skrittade vi hem igen.
Min fina tjej ♥

CONNEMARA RIKS 2012 - HOPPNINGEN

Kom på att jag inte skrivit om hoppningen från Connemara riks, fy på mig! Jag hoppade ju en LC [90 cm].
Framridning: Det var K A O S på framridningen, var minst ett 20 tal ekipage på samma bana, och jag tänkte ju bara hur kommer det här gå men det gick bra. Fick stanna väldigt många gånger så man inte skulle krocka med någon, men Dusty skötte sig så sjukt bra! Jag vart riktigt chockad att hon fixade det så bra, hon var lugnare där nästan än på dressyren, då fattar ni va? ^^
I alla fall så hoppade jag fram på alla hinder 2 gånger, hon hoppade klockrent, stora fina luftiga språng. Skrittade tills det var min tur att hoppa inne på banan sen. 
Banan: Det var på gräs så hinder nr. 2 var brevid en pulmangrav och massa terränghinder fanns det, jag skrittade mest runt på en del av banan och vid hinder nr. 2 så hade jag inte kollat något, men jag körde på, 1:an gick bra sen till tvåan så hade jag lite undertempo. Hon som var innan mig hade halkat där så jag tog det lite extra försiktigt, tror jag tog det lite för försiktigt så hon stannade faktiskt, resten av hindrena gick bra, hade lite mer tempo då. Så vi kom runt med 6 fel, 2 tidsfel också. Men jag är sjukt nöjd, det var våran debut liksom! Hon var bäst av alla ♥ 
Lägg märke till vad högt hon är över hindrena!

Svar på fråga!

SVAR: Det var rea på dom när jag köpte dom, dom kostate runt tusenlappen, dom har kostat 6000 :- så vi fick dom billigt! :D 
Har ingen bra bild på dom.. :/

Sugen..

Jag är riktigt sugen på att bara köpa en sån här nosgrimma, det hade blivit superbra till mitt andra träns som har en smalare nosgrimma. Om man bara byter ut den mot den här så blir det som ett helt annat träns, den kostar bara 199 :-, funderar på att svänga in på Hööks för att få md mig den hem! 
 
 
Tror ni det blir snyggt? :D 

Kingsland Höst/vinter 2012

Kingsland levererar, sjukt snygga saker enligt mig!
♥ Mina favoriter..
Kingsland.

17 Augusti

Hej! Igår till idag så snarkade Cajsa här så idag ska vi gå på bio [ovanligt ^^] Men innan det så ska vi åka till stallet, ska rida ut med Maja! Ska bli askul :D 

Dagens träning ♥ 16 augusti 2012

Dagens dressyrträning gick hur bra som helst! Vi började med skritten, att jag skulle få igenom henne lite mer. Hon blev jättefin tillslut! Sen travade jag igång henne, vi jobbade på volt och hon blev sjuktsjukt fin! Gjorde lite travökningar, man känner hur hon länger på steget nu! Gjorde lite galoppfattninar sen, fokus på att formen skulle vara kvar. Det är ju jag som slarvar men nu fick jag till det lite, så några blev riktigt bra! Gjorde en förvänd galopp åt varje håll, det gick lite fort men jag kan ta i henne mer om man säger så, jag kan krama mer i tygeln så hon samlar sig mer vilket är kanon. Erika sa att det var så mycket bättre men det gick lite fort men vi jobbar på!
♥ Från idag..
Sen frågade jag Erika om vi kunde göra lite ryggningar, hon ryggar ju bra men det är sen när hon ska igång igen som hon str stilla en stund och sen travar hon, så det vill jag få till lite bättre och det fick jag! Hon var lite bråkig och ville inte backa ibland, hon backade typ 3 steg sen stannade hon och sen backade hon igen, och sen pang iväg men annars gick det grymt! Sen travade jag runt lite och gjorde lite mer travökningar och någon mer galopp, GASHH vad fin hon var! Helt sinnessjukt, mumma på min ponny ♥
 från igår som Emma tagit.. 
världens bästa ponny ♥ ursäkta olika bildstorlekar..
 

BILDER FRÅN ÖFK, DEL 3

Här är dom sista bilderna! Fråga innan om ni villa ha några bilder!
Det var dom sista!

Idolbild

Fick en sjuuukt fin idolbild av Sofi som bloggar på www.juliaochsofi.blogg.se. Jag vart helt kär i bilden, åå älskar den ♥ Tack så grymt mycket sofi!

Schockemöhle höst/vinter

Sitter här och dreglar över Schockemöles nya kollektion, to die for! 
♥ Mina favoriter..
Cheval Ridsport.

RGB:s strykning i OS-finalen - ett moraliskt föredöme

Om man tänker efter så kanske det var ett bra val han gjorde, även fast man hade velat se honom. Han tnkte på Casall!
Det finns viktiga läxor att lära i stallet. Rolf-Göran Bengtsosns beslut att avstå OS-finalen är ett lysande exempel. Etikprofessorn Ann Heberlein önskar att fler får möjlighet att ta del av dem.
Häst Magazinet.

DRESSYRTRÄNING

Tjenare! Idag är det dressyrträning som står på schemat, är grymt taggad! :D

NY DESIGN

Nu har jag äntligen fått en ny design, tryck F5 om ni inte ser den! 
Vad tycker ni om den? :D 
I love it!

Dagens ridpass 15 Augusti 2012 [Dusty ♥]

Den här dagen har varit sjukt bra, Emma och jag har dött av skratt och varit hur trötta som helst haha, men hur grymt som helst har vi haft det!
När vi kom till stallet så böjade vi med att packa hö, göra krafften och mocka. Snackade och skrattade lite med Maja också ^^ Sen gick vi och hämtade Dusty i hagen och gjorde iordning henne för en uteritt. Skrittade iväg lite långsamt, det var så fruktansvärt varmt men Dusty var så duktig ändå, som vanligt :D Red runt gutterboda, när vi kom till grusvägen så travade jag en bit, hon var lite spänd i början men stundtals blev hon riktigt fin! Tog en liten galopp på ett fält, taggad ponny snackar vi här, hon tyckte det var svinkul! Sen fortsatte vi på grusvägen där jag travade, sjukt fin var hon då! Sen skrittade vi hem igen, hon skötte sig kanoners, min stjärnponny ♥
mitt hjärta, vad hade jag gjort utan dig? 

BILDER FRÅN IGÅR SOM EMMA FOTADE

Visst blev bilderna fina? Bjuder! :D 
finafina ponny ♥

Bloggtips..[http://juliaochsofi.blogg.se]

Tänkte tipsa er om en riktigt bra blogg, det är Julia och Sofi som har den fina bloggen!
Dom skriver om sina ridpass, och massa fina och roliga bilder och massa mer skojigt! :D Kika in bloggen tycker jag --> http://juliaochsofi.blogg.se/
 

OS-hinder återanvänds

Det var ju smart faktiskt, att ''återanvända'' hindrena!

Återbruk ligger i tiden. Det gäller även fälttävlanshinder. Tre av terränghindren som användes på OS-banan i Greenwich Park ska flyttas till Burghley för att användas på de fyrstjärninga tävlingarna där.

Tre av hindren som hoppades den magiska terrängdagen under OS ska ny flyttas till Burghley där bandesignern Mark Phillips planerar att återanvända dem. Det handlar om The Olympic Games Horses, The Planet och The Sundials. 

Hindren kommer att användas på ett annat sätt i Burghley, tanken är att de ska stå inne på huvudarenan och bli en utmaning för ekipagen i slutet av banan. Detta berättar Horsetalk. 

Se alla OS hinder.

 

 


Förbered dig för sluta

Tror den här övningen skulle passa mig och Dusty, ska försöka komma igång och göra lite öppnor/slutor.

Många ryttare som ska börja rida den samlande rörelsen sluta krånglar till det för mycket, tycker veckans tränare Suvi Räsänen. Hennes övning förbereder för sluta genom en motställd skänkelvikning, som dessutom "tvingar" yttre bak att trampa på.

Tipstack till: Suvi Räsänen
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson
   
När det gäller skänkelvikning tycker Suvi Räsänen, hippolog och C-tränare, att ett problem kan vara att ryttaren blir fixerad vid innertygeln.
- Det här är ett bra sätt att få ryttaren att rida hästen mer lika på båda tyglarna.
En annan fördel med övningen är att ryttaren får förbereda sig på sluta. 
- Så fort man säger "sluta" börjar de flesta krångla till det. Men det blir bättre om man har gjort den här övningen först, säger Suvi.
Övningen är särskilt bra för hästar som har svårt att få med sig bakdelen i slutan, eftersom den gör att hästen får med sig yttre bak.

    
Gör så här: 

Vänd snett igenom från höger varv. Rid skänkelvikning på diagonalen ("vänd snett igenom"). I skänkelvikningen ska hästen vara vänsterställd och flytta sig undan vänster skänkel. På mitten av ridhuset/ridbanan, ställ om hästen åt höger med fortsatt samma tvärning, längs med samma spår. Hästen blir alltså motställd på den senare delen av linjen. Rakrikta när du kommer fram till långsidan. Rid likadant från vänster varv, men då först ställd åt höger.
När detta fungerar bra kan du lägga till böjning efter halva diagonalen, så att du rider halva diagonalen i skänkelvikning, ställer om och rider andra halva diagonalen i en diagonalsluta.

 

Syfte:
Förberedande för sluta på diagonalen. Lösgörande för hästen.

Svårighetsgrad: 
Medel.

Tänk på:
Se ut en punkt som du rider till. Bibehåll samma tvärning hela vägen. Sitt mitt i sadeln.


D.A.G.E.N

Hej på er! Idag tänkte jag rida ut en sväng, känna lite på alla gångarter. Men ändå ta det lite lugnt! :D 
min fina tjej ♥

Hoppträning 14 Augusti 2012 ♥

Dagens träning gick jättebra, jag är supernöjd! Skriver lite kortfattat om träningen. Dusty var pigg och glad! När jag red fram så vad hon superfin, hon lyssnade framåt och bakåt ^^ När träningen började så red vi på ena långsidan där vi räknade lite galoppsprång, i början så var hon taggad men jag fick till det tillslut, då lyssnade hon hur bra som helst! Sen hoppade vi lite olika svängar, ibland blev det lite konstiga hopp men ibland gick det väldans bra! Till sist så hoppade vi en bana, det gick bättre och bättre för varje hinder jag hoppade. Ibland blev hon väldigt stark och då la jag mig på mage över hindrena men hon var superfin! Niklas sa att han var asnöjd med henne och det är jag också! :D 
Bästa ponnyn ♥

Bloggtips..[http://jonssonlisaa.devote.se/]

En blogg som är sjukligt bra enligt mig är Lisa Jonsson 's, min fina vän! Läser den fler gånger per dag. Lis skriver bra och jätteintressanta inlägg, man vill läsa hela tiden, efter halva texten så vill man ortfrande läsa för det är så intressant och bra skrivet! En super  bra blogg helt enkelt! 
jonssonlisaa

Casall får vänta på comeback

Vad trkigt för roffe, tyckte inte det såg så farligt ut på bilderna men tydligen så var det det :/
 

Rolf-Göran Bengtsson skriver på sin facebook att det visat sig att Casalls sår efter balltrampet på OS är djupare än vad man först trodde.

Det medför att läkningen tar lite längre tid än beräknat och att Casall får vänta på sin comeback på tävlingsbanan.. Förutom såret mår Casall lysande och är på bra humör skriver Rolf-Göran.


BILDER FRÅN ÖFK, DEL 2

Här är ett gäng till mer bilder, Fråga innan om ni villa ha några bilder!

HV Polo nyhetet, Höst/Vinter

Ni har väl inte missat att HV Polo har kommit med sin Höst/vinter kollektion? klicka HÄÄÄÄR för att komma till den.

HOPPTRÄNING! :D

Idag är det hopptrning igen för Niklas Jonsson, är så sjukt taggad! Får se vad det är för övningar den här gången ;) Sen på kvällen så ska ingen mindre än Emma från Vibymuppen snarka hos mig, hur grymt? Hon hänger med på träningen och fotar också, helgrym dag väntas! :D 

Dagens ridpass 13 Augusti 2012 [Dusty ♥]

Dagens ridpass gick bra, red igenom henne på ridbanan inför hoppträningen imorgon. Skrittade fram och sedan kortade jag upp tyglarna för att jobba henne, gjorde öppnor/slutor och några skänkelvikningar. Den första skänkelvikningen blev ruskigt bra! När hon kändes fin i formen så började jag trava. Travade mest runt på spåret, tänkte mycket på min sits och hur hon var ställd i hörnen, jag var noggrann!
 
Efter ett tag när jag tyckte att hon var fin så fattade jag glopp, i lättsits först. Hon var superfin i galoppen, luftig och fin! Satte mig ner och jobbade henne, hon kändes riktigt fin i båda varven! Gjorde ett enkelt byte också, lite försiktigt. Travade av henne sen, hon var fin idag! Speciellt när jag travade av henne. Skrittade sedan av henne i skogen, där såg hon lite spöken, min knasboll ♥

Veckoplanering V.33

Såhär kommer min och Dustys vecka se ut, hoppas det blir en br vecka! :D 

BILDER FRÅN ÖFK, DEL 1

Här är ett gäng bilder, det är stor © på alla bilder, får inte kopieras alltså! Fråga innan! :D 

FÖRLÅT MIG

Måste få be om ursäkt för alla stavfel som kommer upp lite då och då, ibland så missar jag att rätta till det när jag skrivit klart men varför det blir så konstigt är att mina tangenter är väldigt tröga så det är därför, ibland när jag klickar på bokstaven så kommer det inte ens någon bokstav, konstigt! Men nu vet ni och förlåt så mycket! 
 

Batteridriven skottkärra

Kikade in på Hippson och såg att man kunde köpa en batteridriven skottkärra, fatta vad coolt att ha en sån i stallet! Den rymmer hela 120 kilo, då kan man mocka många boxar ;) Man måste ha en stor plånbok för den här,  5 980 :- får man ge för den. Ni hittar den HÄÄÄÄR.
Källa.

DAGEN

Hej på er! Idag ska jag rida på banan. Mest för att mjuka upp henne, sen tänkte jag skritta ut en sväng!

Jag är lyckligare nu

Hej på er! När vi kom hem från tävlingen så tog jag in min älskling som kom gåendes till mig i hagen = BIG smile på mig!
Gick in i stallet borstade henne och allt sånt, gosade lite emellanåt också! Sen på med lindor/skydd, sadel och träns. Skrittade ut en sväng, blev en lugn trav också! Red den vanlig rundan men istället för att rida till wittvång så red jag på en skogsstig där hon taggade till! Det var så härligt att rida en sväng efter en lång dag på ÖFK, träffade min bästavän Viktoria där också så vi hängde lite, så skojjigt! Dusty skötte sig exemplariskt!
Måste bara berätta att när jag red på en väg idag så kom det en traktor och den vägen är ganska smal, vägen är omgjord så dn är asfalterd så då hade dom lagt stora stenar runt om, i alla fall så red jag ner i skogen och sen när jag skulle upp igen så var jag lite osäker vart jag skulle gå men Duty knatar på och snubblar på en sten. Tyckte så synd om henne, min stjärna! Haha ville br få ut det xD

Åsiktsinlägg.. [Klappa hästen efter ritt]

 En sak jag har tänkt på nu under OS är att ryttarna klappar ofta inte sina hästar, asså dom ger dom en klapp och sen vinkar dom till publiken, vissa gör mer andra mindre men jag tycker man ska klappa dom, jag vet inte hur mycket, det är ju ändå häst & ryttare liksom, jag skulle klappa så jag fick ont i armen, närå men jag skulle klappa om hästen massor och sen kanske vinka lite till publiken.
Jag tycker det är extremt viktigt att klappa hästen, just för att den vet att den gör rätt, dom blir uppmuntrade av det och vill göra sitt bästa, så det tycker jag är viktigt! Håller ni med mig? ^^

Visste ni att..

..Jag kan inte äta med smutiga tallrikar eller betick, alltså om det är något litet litet, asså det går inte får kväljningar asså, uch! I skolan så är tallrikarna typ gula i mitten, mysigt ;)
.. Dusty inte kan bocka?
..Dusty kan inte stå still på tävlingar?

FINA BILDER FRÅN LAXÅ RIDKLUBB

Kikade in på Wilmas blogg och såg att hon hade lagt upp en bild från en tävling jag var med på, fast på henne själv såklart! Så jag gick in och kollade på deras hemsida och hittade 3 suerfina bilder! Tänkte att jag lägger upp dom här, gillade dom! Synd att min kavaj korvade sig :/
 
Visst var dom fina? :D 

Forskningskollen: Fungerar näsplåster?

Jag såg inte att Roderigo Pessoa hade näsplåter på sin häst, gorde ni det? [Det är han på bilden] jag hade ingen aning om att det en fanns näsplåster, visste ni det? :)

Många av oss satt som klistrade framför tv:n och terrängprovet i fälttävlan under Sara Algotsson Ostholts och Wegas framfart, som skulle resultera i en svensk fälttävlansyra av sällan skådat slag. Den uppmärksamme noterade kanske att vissa hästar hade ett plåster på nosen. Hur fungerar det?

 

Text: Husdjursagronom Sara Slottner
Foto: Anki Yngve

  
Plåstret motsvarar de näsplåster som används av en del mänskliga idrottare, tanken är att det ska underlätta andningen och på så sätt öka prestationen. Plåstret är fjädrande och ska hjälpa till att hålla upp näsborrarna även under inandning. 
Det finns ett antal studier som tittat på näsplåstrets funktion på hästar i arbete, men resultaten går isär. I flera studier har man inte kunnat se någon skillnad alls på hästens prestation, beroende på om den har näsplåster eller inte. En brasiliansk studie undersökte till exempel om andnings- och hjärtfrekvens samt mjölksyranivåer hos distanshästar påverkades - och forskarna hittade inga skillnader beroende på plåstret.
  
Varierande effekt på lungblödning 

Ett amerikanskt forskarlag som tittade på bland annat lungblödning hos engelska fullblod hittade heller inga skillnader, medan en annan grupp amerikanska forskare som undersökte ungefär samma saker faktiskt kunde mäta en effekt. Den senare gruppen såg att lungblödningen vid hård ansträngning minskade när hästarna hade näsplåster - särskilt hos de hästar som hade stora problem med blödningar. Ett liknande positivt resultat har även kunnat ses i en annan amerikansk studie. 
Lungblödning är ett relativt stort problem inom galoppsporten och i USA har medicineringen av galoppörer i samband med tävling debatterats mycket. Näsplåstren ses då som ett biverkningsfritt alternativ till medicinering. 
Påståendet att näsplåstret ska underlätta inandningen har bekräftats av en studie - även den från USA. Där mättes luftflödet och motståndet vid inandning under arbete hos fullblod och travare. Forskarna kunde se att plåstret verkligen spände ut näsborrarna och att luften passerade lättare ner i lungorna.
  
Inte tillåtet överallt
Näsplåstret är inte tillåtet i alla länder och inte ens i alla delstater i USA. Reglerna blev nyss tydliga när galoppören I'll Have Another vann både Kentucky Derby och Preakness Stakes med näsplåster på. För att ta hem den åtråvärda Triple Crown-titeln behövs även vinst i Belmont Stakes, men där skulle han inte få ha plåstret då det inte tillåts av New York State Racing and Wagering Board. Nu blev det dock inte aktuellt ändå eftersom en senskada satte stopp för hans start i Belmont Stakes. 
Inför OS i Hongkong var det lite oklart om plåstret skulle få användas. Det var inte tillåtet i en del europeiska länder, inte i Japan och inte heller i Hongkong. United States Equestrian Federation fick ändå igenom att näsplåstret skulle få användas och finnas tillgängligt för alla fälttävlansekipage.

Källa.


HÄNGER PÅ ÖFK IDAG

Hejsan Svejsan, idag så är det tävling för Majas del så jag ska hänga med henne och vara hästkötare. Ska bli skoj! Tar med kameran ockå så om det är fint väder så kanske några ekipage hamnar på bild, får se vad jag hinner - Fört och främst Maja! Sen ska jag hem igen till stallet och rida min älskling, ska föröka få med mig Pernilla på en tur i skogen :D 
min fina ♥

♥ Du är luften jag andas

Hej på er! Kom på att jag aldrig skrev någonting igår men det gick riktigt bra när jag longerade henne, hon lyssnade hur bra som helst! Lite seg kanske men hon var superduktig ändå ♥ Idag vilade hon, jag var tidig i stallet så innan vi släppte ut alla hästar så borstade jag henne, sen snackade jag med Bella och Cassandra medans jag mockade, sen gjorde jag höet och krafften! :D 

Amanda Hissar!

Jag ger Equipe en stor fet hiss! Det är så himla smidigt att man kan kolla resultat online, riktigt riktigt smart! Ett stort + är att det är så lätt, man klickar på tävlingar och sen letar man upp klubben som kompisen tävlar på och då kan man se det, smidigt! Equipe får en stor hiss från mig!

Power Boy RP 112 är död

Den här hingsten är så himla fin! Men nu finns han inte mer..
Power Boy
Foto: Marielle Andersson Gueye

Power Boy RP 112 är död

AVELSNYHETER  Ridponnyhingsten Power Boy, som blev ASRPs första Elithingst, är död.

Power Boy (e Downland Folklore) föddes 1984 i Holland, flyttade till Tyskland tre år senare och köptes till Sverige av Mats Mellberg och Olle Lindström 1993. I Sverige är Power Boy far till två godkända söner, EG Pauli RP 147och Pondus RP 155.

Power Boys gener finns numera spridda på många håll i världen. Han har avkommor runt om i Europa och även i USA, Australien och Nya Zeeland.  Vid EM 2007 red tre av fyra ryttare i det holländska silverlaget på Power Boyättlingar.

Mats Mellberg skriver "Nu har Power Boy fått lämna oss. Frisk o pigg, men bakknäna höll inte längre efter alla betäckningar".


PONNYSOMMAR, AVSNITT 1

Kommer ni ihåg att jag la upp en trailer här på bloggen, ''ponnysommar'' hette den. Jag skrev att det skulle vara som olika avsnitt, kommer ni ihåg? Här är i alla fall det första avsnittet på den lilla filmen :)
 

OS i bilder

Då var detta OS över, får vi vänta ett tag till innan nästa! HÄÄÄÄR hittar ni bilder från hela OS, fina och bra bilder var det, kika in! 
smakprov

GODMORGON

Hej på er! Idag är jag uppe med tuppen! Idag ska Dusty vila, kom på att hon inte hade gjort det på hela veckan så hon får göra det idag. Passade bra för vi ska på 40-årsfest hela dagen så vi åker redan kl.11 och badar lite innan, så jag åker till min älskling innan det!

ANMÄLD..

..Till min andra hopp-tävling, ska bli galet kul! :D 

John Whitaker Union Jackdamasker

Det har kommit ett par damasker från självaste john Whitaker, tycker det är roligt att dom kommer med just ett ar damasker! Kanske inte dom snyggaste, men kanske dom fräckaste? Dom finns att köpa på Skara Hästsport för 299 :-.
Vad tyckte ni om dom? :D 

Patrik Kittel: "Skandaler säljer tidningar"

I den här texten får i veta lite om ritten, vad Patrick kände + att dom kaske ska sälja Scandic och om bilderna som har skaat lite trubbel!


  
Patrik Kittel på Scandic fick till en riktigt fin ritt i den avslutande OS-küren. Även om man enligt Patrik "straffas" lite av domarna för att ha ett tidigt startnummer.
   
- Det är svårt att starta i början, jag hade säkert kunnat ha ett par procent mer med en senare start. Man jobbar sig liksom upp poängmässigt genom tävlingens gång. Många hävdar att det inte är så, men det är min erfarenhet. Och mig sporrar det bara, säger han.

Samtidigt är Patrik väldigt nöjd med både hästen och ritten. 
- I dag mår jag bättre i halsen även om jag blir lite mer andfådd än vanligt. Det var mycket uttryck i min häst i dag och formen var fin. Jag är jättenöjd med hur han har varit under hela OS, även om det blev lite stolpe ut. Tyvärr hade jag en miss i bytena i varje i dag, det kostade nog 80-strecket, menar han.
Efter att ha haft missar i bytena i flera klasser ska Patrik nu hem och analysera vad det kan bero på. 
- Jag får väl rida utan stigbyglar till nästa OS, så att jag sitter stadigare och mer still, skrattar han.
  
Scandic säljs eventuellt
För till Rio tänker Patrik definitivt ta sig, kanske på framtidshästen Donna Unique, kanske på Scandic.
- Vem vet, Salinero går ju OS nu som 18-åring, Scandic är 17 i Rio. Det har spekulerats mycket i om han ska säljas, men inget är bestämt ännu. Jag äger en tredjedel av hästen och vi ägare ska sätta oss ner efter OS och diskutera. Vi lever ju alla på det här och måste kunna tjäna lite pengar på det också...
För Patriks del beskriver han sig i första hand som hästutbildare, och där ingår det att sälja hästar ibland.
- Det här, att få komma till OS och tävla, är bara godisbiten eller desserten i jobbet. Men visst vill jag till Rio, några OS till ska jag allt göra innan jag blir gammal och gråhårig. Det är ju det härliga med den här sporten, att man kan hålla på länge!
  
Kan bli rättsligt efterspel
När det gäller framridningsbilderna på Scandic i väldigt djup form, som har vållat så mycket debatt på nätet, utesluter inte Patrik att det kan bli rättsliga efterföljder.
- De kan ju inte hålla på och trycka på mig alltför länge. Å andra sidan har vi pressfrihet och människor har rätt till sin åsikt. Men jag tycker det är synd att folk tar bilder helt ur sitt sammanhang, i stället för att komma fram och diskutera med mig efteråt. Men de säljer ju inte lika många tidningar då, vilket skandaler gör. Jag brukar uppmana folk att komma och titta när jag rider i stället för att döma mig utifrån sensationsbilder, säger han. 
Patrik menar att uppståndelsen inte tog bort hans fokus från tävlandet. Däremot tog det bort lite av det positiva med OS. 
Nu väntar i alla fall ett par härliga semesterdagar i Dubai för Patrik och hustrun Lyndal Oatley. Och Scandic ska få lite ledigt i hagen.
- Varken datorer eller hästar får följa med till Dubai, det ska bli jätteskönt!


Bilder som bläddrar

Det är många som håller på med sånna här bilder som bläddrar, kan tipsa er om den här sidan då. Hur enkel som helst! Det är bara att lägga in dom bilderna man vill ha, bestämma hastighet & Storlek!
picasion.com
picasion.com

10 Augusti

Hej på er! Idag ska jag longera Dusty igen, mysa och ha det otroligt bra! :D ses senare!

min snygging ♥

min prinsessa ♥

Tjenare tjenare! Just nu sitter jag här med Maja, vi är klar inför sommarfesten som är vid stallet! Så vi åker dig om cirkus 1 timme! :D
Dagen började med att hovslagaren kom, Dusty skötte sig hur bra som helst, min prinsessa ♥ När hon var klar så började jag göra iordning henne för att longeras, det gick riktigt bra när jag longerade! Skrittade fram henne först, se la jag ut henne på linan och hon lyssar riktigt bra på rösten måste jag säga! När det kändes bra så travade jag igång henne, hon var pigg och glad. Ville ha henne frammåt men ändå lugn, hon var väldigt frammåt, ibland var hon precis där jag ville ha henne. Berömde henne massor hela tiden! Gjorde det i båda varven, sen skrittade jag av henne och sedan gick jag in i stallet igen, jag är jättenöjd med henne! :D 
finafina ponny♥

Marinblåa Outfit.. [Allt ifrån Hööks]

Den här outfiten gillade jag! Den är stilren men har ändå en liten färgklick med den turkosa kanten på schabraket, snyggt! Allt kommer ifrån Hööks, så det är lätt att få tag på! Skulle helt klart vilka ha den här outfiten på tävlingsbanorna i hoppningen :D Vad tyckte ni om den?
♥ Schabrak ~ 249 :-
♥ Huva ~ 99 :-
♥ Skydd ~ 189 :-
 

BILDER SOM FANNY FOTAT.. [del 2]

Här är några mer bilder som Fanny fotat! :D
H

Svar på fråga!

SVAR: Hon är efter: e. Lofty Roderic RC 74 u. Wesaborgs Lilla Lycka RC 1077, det är Dustys mamma och pappa! 

Det svenska guldet blev till sand

Nu är jag lite efter med att säga det här men, gud vad tråkigt att Roffe inte kunde starta.. Inget OS utan Roffe :/ Det gick inte så jättebra för Jens och Henrik heller, tyvärr.
Det här har inte varit de svenska hoppryttarnas OS. I den individuella finalen ville det sig inte alls - Rolf-Göran Bengtssons Casall var ofräsch och kunde inte starta, och Henrik von Eckermann och Jens Fredricson klarade sig inte vidare till andra omgången.
  
För Henriks del började den inledande finalrundan väldigt bra. Men på vattnet hoppade Allerdings av ett galoppsprång för tidigt.
- Han hade inte riktigt plats med sista galoppsprånget. Jag skulle ha hållit ihop honom lite mer, men släppte tyglarna i stället. Då blev det ett missförstånd och han hoppade av. 
Fram till vattnet hoppade Allerdings bättre än någonsin, men av misstag blir han alltid spänd.
- Det blev lite hejvilt efteråt, säger Henrik, vilket förklarar rivning nummer två.
Åtta fel blev det alltså, vilket placerar honom på den retliga 23:e-platsen. Det var 22 ryttare som gick vidare till omgång 2...
  
Hittade inte hindret
Även Jens Fredricson är besviken när han kommer ut från sin niofelsrunda.
- Men jag är mer besviken med resultatet än med rundan och hästen. Jag hade så gärna velat vara med till final. Med fyra fel hade jag varit nöjd, två ner är för mycket, säger han.
Som ni kanske såg på tv vinglade Lunatic till inför hindret efter vattnet, och rev därmed den stora oxern.
- Det var väldigt långt efter vattnet, i vanliga fall brukar det komma ett hinder ganska snabbt inpå. Han letade efter hindret, "var är det någonstans?", och det var därför vinglet kom, berättar Jens.
I början av banan red han lite långsamt, men det var meningen.
- Jag gör så eftersom jag vet att Lunatic lätt blir het. Banorna här, med många "turn-backs", har passat mig bra. För då har jag kunnat få lite hejd på min heta häst! Han är nästan för pigg nu, på veterinärbesiktningen bet han mig två gånger och försökte sedan springa ifrån mig.
Källa.

Dagens aktivering!

Hej på er! Idag kommer hovslagaren, Dusty ska få nya skor på fossingarna! Sen ska jag longera henne lite lätt, vi tar det lugnt! :D Sen ikväll så är det sommarfest med klubben, ska bli grymt kul!
min fina♥

Bild från idag ♥

Myyyys♥

Åsiktsinlägg.. [Tävla nationellt men går ner till LB:1/LA:1]

Jag tänkte skriva ett litet åsiktsinlägg nu, jag är inte så jättebra på det, tycker det låter mest grinigt när jag skriver men jag hoppas ni förstår vad jag menar!
Jag har tänkt mycket på att, speciellt i dessyren så är det många som klättrar ner i klasserna titt som tätt, ofta dom som gör det tävlar nationellt och så går dom ner och rider någon LB:1 och LA:1, whuuut? Jag förstår inte riktigt grejen. Det är inte så konstigt att dom vinner då.. Visst man ska gå ner någon klass nån gång men från att tävla FEI och gå ner till LB är väl lite väl? eller? Det är en himla skillnad. Förstår ni hur jag tänker? Det är inte riktigt schysst mot dom andra som kanske precis har börjat tävla LB:1 eller LA:1, men så är det, jag kan ju inget göra men jag tycker man inte ska göra så i alla fall, vad tycker ni? :)
Håller ni med mig ? ^^

NYTT FRÅN SCHOCKEMÖHLE

Nu har det kommit lite nytt från schockemöhle, sjukt snygga saker [vissa] men andra saker var mindre fina, hittade ni någon favorit? ^^
Snygga grejer!

Kittel om influensan: "Jag är hostig och lite yr"

Tycker det var riktigt bra gjort av Patrick, prestera så bra även fast man är lite sjuk, bra gjort! Patrick berättar även om sin ritt i texten!

Så här glad och lättad var Patrik efter sin ritt.
     
Efter den inte så lyckade Grand Prix-klassen blev "Specialen" under tisdagen en fin upprättelse för de svenska dressyrryttarna. Dagens bragd stod Patrik Kittel för, som red rejält allmänpåverkad.
- Jag har fått en j-kla influensa och har legat med hög feber i natt. Nu är jag hostig och lite yr, berättar han efter sin ritt.
  
Patrik såg lättad ut när han kom ut från banan, inte bara för att han hade fått till en klart godkänd uppvisning.
- Det är lite svårt att andas när jag rider, i och med att jag är krasslig. Men han är så fantastisk min häst, han är verkligen en kämpe. Så då är det bara för mig att bita ihop, säger han. 
Och det har bara varit en tidsfråga när Patrik skulle bli sjuk, både hustrun Lyndal och hästskötaren Marie har varit krassliga. 
- Men jag hoppas kunna kurera mig i form till küren på torsdag, säger Patrik.
För kürplatsen har han säkrat i och med sina 74,079 procent i dag.
  
Hade inte tajmingen
Ritten då? Jo, Patrik är jättenöjd, förutom med de båda missarna han fick i bytena i varje.
- Han gick bättre i piaffen och passagen än i Grand Prix-klassen. Det som hände i bytena berodde nog till del på att jag tajmingmässigt inte var hundraprocentig med hjälperna, i och med influensan. Jag kan inte skylla på hästen, säger Patrik.
Även om mycket var bättre i dag än i GP:n så var formen lite sämre.
- I dag var han ibland lite låg och "dragig". I förra klassen var han uppe i formen men tittigare. Det är så med hästar, alltid är det något. Men det är också tjusningen, man får rida på det man har.

MER BILDER FRÅN TRÄNINGEN IGÅR

Här är ett gäng bilder som aldrig kom upp igår, världens bästa & finaste ponny ♥

DAGEN

Hej på er! Idag ska jag ha en lugn mysig dag med Dusty, bara ta det lugnt! Vi hörs senare! 
  

Dagens dressyrträning, 7 augusti 2012 ♥

Dagens träning gick sååå bra! Är supernöjd verkligen, jag hade en bra inställning och ville verkligen att det skulle gå bra och det gjorde det ju då! :D
Började med att skritta fram, det hade regnat väldigt mycket men slutade faktiskt då! Men i alla fall så skrittade jag fram henne och sedan så kortade jag upp tygeln och jobbade henne. Hade samma bett som jag hade igår [tredelade bettet med fasta ringar], hon går verkligen bra på det! Började trava igång henne lite smått, kände lite på henne och hon var mjuk och fin, lite seg men det blev mycket bättre sen!
När träningen började så började vi med skritten, vi ville få henne mer frammåt och alert. Hon blev riktigt fin sen och sänkte nacken ännu lite mer och trampade under sig ännu lite mer också! När det kändes bra så gjorde vi lite övergångar från skritt - trav - skritt, vi ville få igång henne ''fort'' eller vad man ska säga, alltså att hon skulle vara alert för skänkeln mn ändå lyssna tillbaka när jag saktade av till skritt. Hon var superfin! Sen red jag på volten och gjorde lite galoppfattningar, hon går ju upp i formen för jag är så mesig som släppar tyglarna och ja, jag vet inte vad jag gör men i alla fall så gjorde jag en liten volt innan och sen fattade jag galopp ur volten. Det funkade superbra verkligen! 
Växlade lite mellan att galoppera och trava, i traven var hon sjukligt fin asså! Spänstig och fin i formen! I galoppen så gjorde vi lite förvänd galopp, första gången så var det jag som gjorde fel men när jag kom igen så bromsade jag mer på yttertygeln vilket jag glömde göra på den innan så då stack hon iväg men vilken skillnad det var när jag bromsade, det var sån skillnad, hon var samlad och jobbade med varenda muskel i kroppen! Den andra galoppen blev också superbra! Gjorde några travökningar också, shit vad hon drog iväg och längde! Så himla fin var hon! Travade av henne sen, bästa ponnyn ♥

Amanda frågar!

LD, LC, LB, LA? 

Bloggtips..[http://linnforsstrom.blogg.se/]

En blogg som jag bara tycker är så bra är Linn Forsström's blogg, den ska ni verkligen ta och kolla in! Linn rider otroligt bra, hon har fina hästar, hennes blogg är superfin/fräsch, inläggen är verkligen genomtänkta, inget slarv. Allt är bra helt enkelt ;) Creed till dig Linn ♥ 
http://linnforsstrom.blogg.se/

BILDER SOM FANNY FOTAT.. [del 1]

Här är några mer bilder som Fanny har fotat, bjuder! :D 

Rolf-Göran efter lagfinalen: ”Visst är jag besviken”

Sverige hade inte bommarna på sin sida den här gången.. :/


Rolf-Göran intervjuas av tv efter sin ritt. 
   
Rolf-Göran Bengtsson var givetvis inte nöjd när han mötte pressen efter lagfinalen, där Sverige "bara" slutade delad sexa.
- Det här var förstås inte det vi hoppades på när vi gick upp i morse. Visst är jag besviken, vi hade hoppats på mer, men that's life. Ni vet hur det är med hästar.
  
Han menar att loppet redan var kört när han själv red in, kanske taggade han därför inte till det där lilla extra. Det var till och med så att han tog lite färre språng inne på framridningen, med tanke på den individuella finalen på onsdag. 
- Jens hade ett oturligt fel. Lisen var supertapper som räddade laget igår, men i dag gick det inte riktigt. Och sedan rev Henriks häst..., analyserar världsettan.
Tur är i alla fall att alla ryttare i den individuella finalen - dit Rolf-Göran, Jens och Henrik har kvalat - börjar om på noll.
- I vanliga fall brukar jag gilla att man tar med sig felen. Men i det här sammanhanget gynnade det ju oss att det börjar om från scratch. Alla som är med i finalen har samma chans. 
  
Casall trampade sig

Ett litet orosmoment inför den individuella finalen är att Casall trampade sig lite på ena ballen, och fick ett sår. Veterinären var framme precis efteråt och lindande om. 
- Men det ser inte ut att vara någon fara. Vi travade med honom efteråt och han gick helt rent, säger Rolf-Göran.
  
Text: Anki Yngve

   

Efter ritten visade det sig att Casall hade trampat sig.
 

För säkerhets skull lindades hela foten om.  


Hippson.

 


DRESSYRTRÄNING

Hej på er! Idag är det dressyrträning, är sjukt taggad! Har inte dressyrtränat på typ 2 veckor nu och det känns som en evighet sen, men idag är det dags! :D Mamma kanske hänger med och fotar, hoppas på det! 
Kör på oliv-grön outfit idag! 

Vad vore jag, utan dina andetag?

Dagens ridpass gick otroligt bra, red ut med Maja! Vi utforskade lite, det som vi är så bra på + att vi hälsade på hemma :D
När jag kom till stallet så började jag med att göra iordning hennes box [mockade, la in maten]. Sen packade jag hö och gjorde krafften + att jag fyllde på vattnet. Sen gick jag och Maja för att hämta våra fina pållar ♥ Sen gick vi in i stallet för att borsta rent dom och fixa i ordning. När vi var klara så skrittade vi iväg på en uteritt! :D 
Vi utforskade lite i början av ritten, red på en skogsstig men massor med rötter och sånt, superkul var det! Dom fick verkligen tänka till vart dom skulle sätta fötterna, det är bra det! Vi kom ut på en stig där vi har ridit innan så vi kom ut till wittvång så vi travade lite i alén, hon kändes kanonfin verkligen, hon går så himla bra på det tredelade med fasta ringar! Sen red vi vidare till travrakan där vi galopperade i ett lugnt tempo, hon var superlugn och lyssnade på mig! 
Sen red vi vidare på en stig där vi trodde att vi skulle komma ut vid trädgårdsväxter men då kom vi ut typ där jag bor, det var jättekrångligt att ta sig fram men till slut så kom vi ut ur skogen, då red vi hem till mig. Det kom lite småbarn som ville klappa, Dusty och Splash skötte sig super när dom sprang runt dom, hihi!
Sen skrittade vi hem igen, travade två små sträckor också, sjukt fin var hon! Speciellt på den andra sträcken, hon var avspänd och grymt fin i formen, bästa ponnyn ♥
 

Amanda undrar..

Vad skulle du ha valt? :D

SÅNT HÄR BLIR MAN GLAD AV!

Tack fina julia ♥


Veckoplanering v.32

Såhär kommer Dustys och min vecka att se ut, en ganska lugn vecka!

Bragd-Lisen: ”Jag tog mantag på framridningen”

Vilken kämpe hon är!

Lisen intervjuas efter sin ritt.
    
Bara tolv ryttare var helt felfria efter söndagens första nationshoppningsomgång, och två av dem var svenska. Men trots Henrik von Eckermanns och Rolf-Göran Bengtssons toppenrundor var Lisen Bratt Fredricson Sveriges stora hjälte. I går kunde hon inte gå, i dag tog hon sig runt banan med bara fyra fel!
  
- Jag tog mantag på vartenda hinder på framridningen. Jag satt verkligen som en kärring, säger en leende Lisen efteråt.
I går kraschade hon alltså rejält i en trippelbarr och slog sig gul och blå.
- Det är en nerv som har kommit i kläm när benet har svullnat upp. Jag har inte ont när jag står still så här, men det hugger till som en kniv med jämna mellanrum, säger hon.
Lisen berättar också att de hade en plan B inför dagens runda. Gjorde det alltför ont skulle hon bara rida igenom startlinjen och sedan utgå, för att ändå ha rätt att starta på måndagen.
- Men det gick bra, man får ett adrenalinpåslag när man är där inne. Fast jag visste faktiskt inte om jag skulle klara av att hoppa sista hindret...
  
Inget morfin
Lisen äter så mycket smärtstillande hon får, inom anti-dopningsreglerna. Däremot kan hon inte få exempelvis morfin.
- De försökte ge mig det i går på sjukhuset men då skrek jag nej, nej, nej!
Hon red en normallång framridning i dag, men det var inte allt som fungerade att göra. Till exempel har hon inte styrka nog i benet att rida en skänkelvikning. Tur då att Peder är med, som kunde trimma och hoppa Matrix lite i morse.
- Han red nog ganska mycket. Det är bra att ha med sig sin egen beridare, skrattar Lisen.
Man kan tänka sig att det var skräckfyllt för familjen och barnen där hemma, som fick se mamma störta i marken på tv i går.
- Jag har undvikit att prata med dem alls, Peder har fått göra det. Men jag hälsade till barnen i tv i dag, hoppas att de hörde!
  
Glad och stolt make
Peder Fredricson sprang vi på direkt efter Lisens ritt.
- Fan vad tuff hon är, vilken brud!, utbrast han då.
Han berättar att Lisen inte kunde gå efter vurpan i går, hon fick åka rullstol. 
- I går tänkte jag att det finns ingen möjlighet att hon kan hoppa. Jag är jäkligt glad och stolt!
Den enda rivningen förklarar Peder med att Lisen kom in lite för kort i trekombinationen, hon hade inte riktigt kraften som krävdes för att hålla om.
- Men Matrix hjälpte till och tog henne ut ur kombinationen. Hästen är lika tuff som Lisen!, berömmer han. 
   
Propsade på att rida
Även förbundskapten Sylve Söderstrand vill lyfta fram Lisens enorma prestation.
- I går kväll sa SOK:s doktor att det bara var tio procents chans att hon skulle kunna rida i dag. Han menade att hon hade så pass mycket smärta att vi inte skulle räkna med henne. "Joho, jag ska rida i morgon", protesterade Lisen då. 
Läkaren berättade att det som hänt är att svullnaden i benet har klämt åt en nerv. Enda sättet att få Lisen redo för att rida var att få ner svullnaden åtminstone lite - det var det de tio procenten handlade om.
- Vår fysioterapeut Per Rehn jobbade med Lisen hela kvällen och lyfte henne ur sängen klockan sex i morse för massage. Han har också varit helt fantastisk, menar Sylve. 
Om lagfinalen i morgon säger förbundskaptenen:
- Om Rolf är en "ska bara" så är Lisen en "don't take no for an answer". Jag tror att hon tänker att hon kan ta hand om sin fysik på tisdag, hon kommer att kämpa i finalen i morgon. Vi är halvvägs nu, det är fyra rundor kvar. Men det ser väldigt bra ut!

Dagens aktivering!

Hej på er! Idag tänkte jag åka ut till stallet på förmiddagen så jag hinner kolla på hoppningen senare, ska rida ut tänkte jag, hon jobbade så himla bra igår så jag ska ta det lite lugnt men ändå känna på alla gångarter inför dressyrträninen imorrn!

♥ Den ända gången vi backar, är när vi tar sats

Hejsan Svejsan! idag hänge ju finaste Fanny med till stallet, vi cyklade till stallet och när vi var framme så gick vi först ut i hagen för att hälsa på min älskling, sen gick vi in i stallet för att mocka. Jag hade hand om Splash idag också, så vi mockade 2 boxar och sedan packade vi hö och gjorde krafften. Vi hade faktiskt med lite matsäck också så det åt vi innan vi hämtade Dusty! Mycket skratt blev det!
När vi var klara så gick vi ut i hagen för att hämta min fina ponny ♥ Ställde upp henne på gången för att borsta och kratsa hovarna, lindade benen och sen på med sadeln och tränset! Hon var taggad när jag tränsade henne, haha! Sen skrittade jag vidare till banan. Skrittade fram en stund, när jag hade skrittat ett tag så börjde jag jobba henne lite, hon kändes riktigt fin faktiskt, blev lite förvånad men skritten var nästintill bäst idag! Gjorde halter, skänkelvikningar serpentiner, ställde/böjde på henne och det funkade otroligt bra!
Började trava sen, travade runt mest till en början så hon skulle komma igång lite, gjorde samma sak som i skritten, ryggade någon gång också och den vart bra! Skänkelvikningarna börjar jag komma på lite mer hur jag ska göra så dom blir bättre, det går frammåt! Gjorde även lite svaga öppnor och slutor, funkade superbra det med! Satte mig ner och jobbade henne lite, gjorde lite travökningar. Stundtals vad hon superduperfin! 
Fattade sedan galopp, ställde mig i lättsits först så hon får frusta av sig lite. Sen satte jag mig ner och försökte samla ihop henne. Det kändes jättekonstigt för hon tog in rumpan och tog ut ytterbogen i höger varv, så det var lite svårt att rida då, hehe! Gjorde samma sak fast i vänster varv och då var det som vanligt, samlade och då var hon riktigt fin! Skulle kunnat samla snäppet mer men jag är nöjd! Tog en till galopp i höger varv, då var det som vanligt igen. Då var hon jättefin! :D
Sen fick Fanny hoppa upp, tror hon tyckte det var kul, hihi! :D
Sen hoppade jag upp igen och skrittade av henne!
mitt hjärta ♥

Orange outfit.. [Schockemöhle]

Har kollat länge på sen här outfiten, den orangea färgen är så fräck! Men jag vet inte om Dusty skulle passa i det, vad tror ni? Är supersugen på att köpa scharbak + lindor, mumma!
Vad tror ni? :D 

NY DESIGN?

Jag har funderat väldigt länge på att byta design nu, och så kommer det bli! har väldigt många funderingar på vilken färg jag ska ha, men jag tror själva headern ska ha lite fler bilder i hela bilden om ni förstår vad jag menar? ^^ Men mer säger jag inte! :D 
♥ En gammal design

Lisen till sjukhus efter fall

Så tråkigt för Lisen, tur att det inte var värre! Läs här nedan var som hände..

Lisen Bratt Fredricson har åkt till sjukhus i OS-byn för röntgen, då hon har ont i baksidan, ner över rumpa och lår efter en omkullridning med Matrix. Röntgenresultatet har nu kommit.

Matrix reagerade starkt på lejonen som vaktade hinder nummer 11, och ville helst springa ut från banan. Lisen fick ändå sin 10-årige valack att ta sig mot startlinjen, och kom över första och andra hindret utan problem, om än med rejäl höjd.

På väg mot hinder 3, en tvåkombination med en trippelbarr som inhopp, tog Matrix av mitt i ett galoppsprång och landade mitt i hindret efter att ha försökt cykla sig över det. Lisen föll i marken men var snabbt på benen och fick ta sig ut från banan för egen maskin.

Hon satt upp på Matrix igen när hon kommit ut från banan, och red en stund. Hon kände då smärta i baksidan, ner över rumpan och låret, och har därför åkt idrottarnas eget sjukhus i OS-byn för röntgen.

Uppdatering
Röntgen visade att det inte fanns några frakturer. Lisens ambition är att starta i söndagens nationshoppning.
Enligt Ridsportförbundet har Lisen ont i ena låret, men är mest arg över att inte ha fullföljt sin ritt. Även Matrix har undersökts av landslagsveterinären Jonas Tornell och rapporteras vara helt okej.


REA HOS CHARLIES

Nu under OS så har Charlies Häst & Hund 10 % på allt som kommer från John Whitaker, klicka HÄÄÄR om ni vill komma till hemsidan!

Dagens aktivering!

Hej på er! Idag ska jag rida på banan tänkte jag, ska rida mycket galopp-arbete! Min fina vän Fanny ska hänga med och ta lite kort, kommer bli superskoj! 
minunderbaraste♥

Dagens ridpass 4 Augusti 2012 [Dusty ♥]

Hej på er! Idag åkte mamma, pappa och jag ner till stallet, mamma och jag började med att mocka ur boxen för vi skulle bära in hennes mattor som hon har i boxen, vi har skurat rent dom så nu fick dom komma in igen, la in lite nytt spån. Sen packade jag hö och gjorde krafften samtidigt som jag pratade med Bella och Cassandra! ^^
Sen hämtade jag in min prinsessa och ställde upp henne på gången, borstade av henne, kratsade hovarna och masserade henne. Sen åkte skydd, sadel och träns på! Skrittade med Bella och Cassandra till Wittvång, dom skulle rida i ridhuset och jag till travrakan, travade lite i alén, hon var väldigt spänd men vi kom frammåt i alla fall! Sen red jag över vägen till travrakan.
På travrakan så travade jag lite först och sen fattade jag galopp, skritt. Växlade lite och hon lyssnade superbra när jag bad om det! När jag kom till halva så är det en hund som springer där som hon började kolla på och började backa ut på fältet och tramsade bara, men jag skänklade på henne och sa till henne och sen var det bra! Galopperade resten och då var hon riktigt fin! Lite stark och ''på'' men riktigt fin i formen!
Travade halva och sen galopperade jag, hon fick galoppera på sista biten, oherregud var hon ökade! Benen var högre än huvudet, hon hade sån power i sig! Men hon lyssnade bra på förhållningarna! Hon tyckte det var svinkul :D Sen skrittade jag den vanliga rundan hem igen, travade en sträcka och då var hon pigg men så himla fin i formen! Min älskade ponny ♥

FILM FRÅN LA:1, CONNEMARA RIKS

Här är filmen frå LA:1an, ni ser ju det som blev lite galet! ^^ Annars supernöjd! :D 
 

Patrik om sin ritt

Skönt att han är nöjd i alla fall, det blev ju några tråkiga missar! Men inga sura miner för det! :D Klicka HÄÄÄÄR för att se dn fina ritten!
Även för Patrik Kittel blev det ett par missar i Grand Prix-programmet som drog ner betyget, men trots det var han nöjd med sin ritt och med lagresultatet. Om bilderna på honom och Scandic, som har väckt proteststorm på internet, säger han:
- Scandic hoppade undan för något när bilden togs och det speglar verkligen inte verkligheten kring hur jag rider min häst.
  
Det såg fint ut även för Patrik Kittel och Scandic när de var sista svenska ekipaget ut på arenan under fredagseftermiddagen. 74,073 procent blev slutresultatet.
- Jag är nöjd med min ritt, Scandic kändes fin men tyvärr fick vi en miss i piaffen. Det är ju hans starka rörelse i vanliga fall, säger Patrik, direkt efter att han suttit av.
De låga poängen för ryggningen var däremot väntade.
- Ryggning är inte Scandics starka sida och den har vi jobbat väldigt mycket med. Sedan blev jag lite sen in i passagen inför piaffen, eftersom Scandic tittade till på kameran i hörnet. Därför hann jag kanske inte satsa tillräckligt för att han skulle hålla piaffen. Men överlag var han jättefin, jag är nöjd.

En ny favorit!

Satt i soffan igår och kollade på dressyren, och då kommer det in ett sånt här ekipage ni vet som man dreglar över och hästen är så underbart fin, dom kommer in och gör en så fin ritt, fick massor med 10:or, det var inte så konstigt, hon kom in och levererade hela 83.784 % och slog sitt %:rekord, så kul!

Patrik Kittel i blåsväder

Vad tycker ni om detta?
Den tyska ridsporttidningen St Georg publicerade tidigare i veckan bilder på när Patrik Kittel rider Scandic inne på arenan i Greenwich Park. På bilderna kan man se hur Patrik rider Scandic i en väldigt låg och djup form, med mulen i bringan. Det finns också bilder på Adelinde Cornelissen och Patrik Van der Meer i liknande situationer.
Massor av kommentarer har lämnats på FEI:s Facebook-sida och på Twitter har en mängd inlägg gjorts angående detta. Hur kan detta vara tillåtet under ett OS?, undrar många.
 
FEI svarar
I ett meddelande på sin Facebook-sida i går skrev FEI att man har pratat med sina stewards på plats i Greenwich och att dessa har koll på att hästarna inte rids på ett otillåtet sätt. Om hästarna är stressade på något sätt kommer dessa stewards att säga ifrån, skriver de. Enligt FEI:s regler kring rollkur/LDR är det viktiga inte hur en häst håller huvud och hals under framridningen, utan det handlar mer om hur formen har framkallats. Om ridningen sker med aggressivt tvång är det inte tillåtet. En låg, djup och rund form (så kallad LDR) kan alltså vara tillåten, om den inte framkallats med tvång eller våld.
  
Epona hänger på
Även Epona-tv har lagt upp bilderna på sin Facebook-sida, där länkar de även till sitt kontroversiella klipp från 2009. Då filmade de Patrik och Scandic under framridningen till världscup-dressyren i Odense, Danmark. Filmen rörde upp många känslor och protester, då den bland annat visade hur Scandics tunga såg blå ut och hängde ut utanför munnen.
Källa.

UTERITT

Hej på er! Idag så tänkte jag rida ut en sväng, kanske till travrakan så hon får springa av sig lite, alltid skoj!
Mitt fina hjärta ♥

Hallåååå.. [mobilblogg]

Hej på er! Sitter hos mormor och morfar fortfarande, tror vi ska åka hem snart! Blev lite senare än vad vi tänkt tror jag men till Dusty ska jag sen :D saknat min fina ponnyplutt <3 Mamma och jag kommer åka ut och ta en liten promenix med henne, en PW kanske? :D hoppas vi kommer iväg snart, vill till min älskling! Vi hörs senare!


FILM FRÅN LB:1, CONNEMARA RIKS

Här är en film från LB:1an, är nöjd med programmet, hon var lite seg, hade inga sporrar så i skritten så syns det att jag var väldigt försiktig, ville inte att hon skulle takta! ^^ Men annars är jag nöjd! Det finns ju saker jag ska finslipa på!
 min älskling ♥

CONNEMARA RIKS 2012 - DRESSYREN

Tänkte skriva lite om Connemara Riks, kom på att jag inte hade gjort det men nu kommer det! I Fredags så var det ju första dagen på meetinget, det var ju då dressyren var, den som alltid går bäst! ^^
Vi åkte vid halv tio och var där i god tid så vi gjorde i ordning allt och sen lastade vi ur och då började jag rida fram som vanligt, red lite i alla gångarter och hon kändes fin! På banan så blev det lite småmissar här och var men jag var nöjd! Det var en dörr längst in i ridhuset som var lite läskig tyckte Dusty men brydde sig inte efteren stund, men jag var nöjd! 67.65 % blev det och en 2:a placering! :D Hon som vann hade tävlat nationellt och vann på över 73%!

LA:1
Red fram, gjorde skänkevikningar, ryggade, förvänd galopp och det som är med i LA:1an, det kändes super! En skänkelvikning blev riktigt bra! På banan så kändes det också bra, inridningarna blev lite vingliga, fick 8:or på dom i LBn men nu i LAn så går det ner till 5/6or direkt, men så är det! I första travvolten så blev det ett missförstånd, jag ville driva på henne lite och då fattade hon galopp + att hon hoppade in i galoppen från skritt till galopp, men jag är nöjd! 57.90 % blev det, om man tänker på att det var en regional LA + dom stora missarna och ändå får så, jag är supernöjd! Världens bästa Dusty ♥
 
 
 
 
 

Allroundschabrak Harvard HV Polo

Kikade runt lite på Hööks och klickade vidare till schabrak och då såg jag det här schabraket, tyckte det var rätt snyggt faktiskt, lite halvsnyggt sådär! Det kändes lite som att antingen så gillar man det eller så gilalr man det inte, mn jag tyckte det var rätt fräckt! Lite annorlundare än vad alla andra schabrak är, kul! Det finns att köpa på Hööks för 599 :-.
 
Vad tycker ni? :D 

Minna Telde: "Jag är grymt besviken"

Så tråkigt att dom här stora missarna kom, men resten såg riktigt bra ut! 


Kamerornas smatter fällde Minna Telde och Santana. Det var dem hästen reagerade på när han inte slutförde piruetten. Misstagen kostade - 67,477 blev den slutgiltiga procenten. 
- Jag är grymt besviken, men utöver missarna var Santana fantastisk, säger Minna till Hippson direkt efter ritten.
  
Det såg bra ut i början, Minna och Santana visade riktigt fina slutor, ökningar och byten. Men så hände något. När det var dags för byten i varje på diagonalen ner mot bokstaven F hörde Santana smattret från kamerorna, och i den efterföljande piruetten åt vänster slog han sig helt fri.
- Han kändes riktigt fin fram till de här missarna. Det är tråkigt. Jag är väldigt besviken. Nu får jag titta på protokollet och gå igenom vad domarna har gett för poäng. Men jag ändrar ingenting till nästa ritt. Möjligen borde han få lite miljöträning inför kamerasmatter, säger Minna och ler lite snett.
  
Har bara ett öga
Man skulle kunna tro att missarna har med Santanas enögdhet att göra, men enligt Minna är det snarare ljudet från kamerorna som stör hingsten. 
- Visst, piruetten var åt hans blinda håll, men den här gången var det ljudet som han reagerade på, säger hon.
Starten på dressyrdelen i OS hade verkligen kunnat bli bättre för de svenska ryttarna. 
- Det är svårt att säga vilken betydelse det här kommer att få för laget. Det vet vi ju först i morgon när de andra har ridit. Om de har hästar som reagerar på kameror får de hålla i lite extra på den sidan av banan, säger Minna, om Patriks och Tinnes kommande ritter under morgondagen.
Förbundskapten Bo Jenå trodde innan resultatet kom upp på tavlan att missarna skulle kosta omkring tre procent.
- Det är självklart jättesynd, men Minna gjorde ett riktigt bra jobb trots allt, säger han.
 
Se Minna Teldes ritt här
Till Hippsons referat av torsdagens klass

 


3 Augusti

Hej på er! Just nu så är jag i Mariestad faktiskt, har sovit här i två nätter så vi åker hem ikväll så då får jag träffa min älskling igen, saknar henne massor ♥ Stina har tagit hand om henne så hon är väl omhändertagen! Hon hade gått en promenad med henne går så hon har det bra! Hoppas ni också har det!

Står Dusty ute på nätterna?

SVAR: Okej, dom tycker ju att det är skönt! Dusty står faktiskt inne på nätterna, förra året stog hon ute hela tiden men i år så står hon inne, har hört massor om att det har varit folk som skär i hästarna, ganska nära stallet, alla andra i stallet harsina hästar inne så vi har det! :D <3

TV-TIDER TILL OS

Tänkte på att det är nog bara inte jag som vill kolla på OS i london, ni vill väl också det? Så här kommer tiderna inför veckan! -->
DRESSYR
Torsdag 2/8 [Idag] kl. 12.00-16.30
Fredag 3/8 [morgon] kl. 12.00-16.30
Tisdag 7/8 [Nästa vecka] kl. 12.00-15.15
Torsdag 9/8 [Nästa vecka] kl.12.00-17.10
HOPPNING
Lördag 4/8 [I helgen] kl. 11.30-15.20
Söndag 5/8 [I helgen] kl. 12.00-15.15
Måndag 6/8 [Nästa vecka] kl. 15.00-17.55 
Onsdag 8/8 [Nästa vecka] kl. 13.00-17.15

Nu är det bara att ni kollar! :D

Visste ni att..

..Sara Algotsson Ostholt var nära på att sluta rida efter hennes stjärnhäst Carat dog? Hon har drabbats av flertalet allvarliga skador och konsulterat en idrottspsykolog.
Nu har 37-åringen tagit Sveriges första OS-medalj.
- Äntligen, säger Sara Algotsson Ostholt.
Källa.

Amanda frågar!


GRATTIS SARA TILL OS-SILVER!

Måste bara få ut det nu, GRATTIS TILL SARA! Det såg riktigt bra ut i alla grenar! Stort grattis!

Ciba flugtäcke från John Whitaker

Har ni sett det här flugtäcket som kommer ifrån john Whitaker? Tycker det verkar super-smidigt, det är snyggt också! Men är det för tävling eller ska dom ha det ute i hagen, vet ni det? För jag skulle inte vilja att Dusty hade ett sånt här snyggt täcke i hagen, man vill ju inte skita ner det ^^ Snyggt är det! Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 749 :-.
Har ni ett sånt ? :D

RSS 2.0