Patrik Kittel i blåsväder

Vad tycker ni om detta?
Den tyska ridsporttidningen St Georg publicerade tidigare i veckan bilder på när Patrik Kittel rider Scandic inne på arenan i Greenwich Park. På bilderna kan man se hur Patrik rider Scandic i en väldigt låg och djup form, med mulen i bringan. Det finns också bilder på Adelinde Cornelissen och Patrik Van der Meer i liknande situationer.
Massor av kommentarer har lämnats på FEI:s Facebook-sida och på Twitter har en mängd inlägg gjorts angående detta. Hur kan detta vara tillåtet under ett OS?, undrar många.
 
FEI svarar
I ett meddelande på sin Facebook-sida i går skrev FEI att man har pratat med sina stewards på plats i Greenwich och att dessa har koll på att hästarna inte rids på ett otillåtet sätt. Om hästarna är stressade på något sätt kommer dessa stewards att säga ifrån, skriver de. Enligt FEI:s regler kring rollkur/LDR är det viktiga inte hur en häst håller huvud och hals under framridningen, utan det handlar mer om hur formen har framkallats. Om ridningen sker med aggressivt tvång är det inte tillåtet. En låg, djup och rund form (så kallad LDR) kan alltså vara tillåten, om den inte framkallats med tvång eller våld.
  
Epona hänger på
Även Epona-tv har lagt upp bilderna på sin Facebook-sida, där länkar de även till sitt kontroversiella klipp från 2009. Då filmade de Patrik och Scandic under framridningen till världscup-dressyren i Odense, Danmark. Filmen rörde upp många känslor och protester, då den bland annat visade hur Scandics tunga såg blå ut och hängde ut utanför munnen.
Källa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0