RÖSTA PÅ DUSTY !

SNÄLLA NI, OM NI HADE LUST, SKULLE NI VILJA RÖSTA PÅ DUSTY I ÅRETS HÄST ?
Det skulle betyda massor om ni ville det !

[klicka på bilden nedan som det står ''årets häst'' på så kommer ni direkt till bilden!]
Årets Häst 2012
Om ni röstar så blir ni dessutom länkade på bloggen ! Så kommentera bara inlägget här nedan så länkar jag den sen!
min twistade häst ♥

Dusty idag !

Idag fick Dusty vila, jag mår inte alls bra så mamma tyckte att hon skulle vila så jag kanske kan rida imorgon isället så det gick jag med på !

När jag kom till stallet så började jag med att hälsa på min älskling som stog i boxen sen ställde jag upp henne på gången och jag började mocka medans mamma gjorde maten + vattnet. Sen när jag hade mockat klart så tog jag av Dusty hennes täcke och borstade henne lite, mysigt värre ! Sen fick hon lite morötter på köpet, hihi ! :D
Sen satte jag på henen täcket igen och sen fick hon gå in i boxen. Sen hängde kameran med så slänger upp några bilder på min snygging !
finisen♥

VECKOPLANERING V.5

Okej, det blir lite ändringar i hela veckoplaneringen eftersom jag är sjuk så här kommer den ! :D


Såhär kommer den se ut istället ungefär, det skulle ju vart träning imorrn men eftersom jag är sjuk så skippar vi den och förresten så gick mamma inte med på att jag red Dusty idag :( men imorrn ! :D

Lamicell

Det verkar som att Hööks har fått in lite utrustning från Lamicell till deras nya höst/vinter kollektion !
-Vad tycker ni om dom nya sakerna ? :)

Dom här lindorna tillexempel för 249 :- finns HÄR.
Det här snygga fleecetäcket som kostar 699 :- finns HÄR.
Den här grimman som kostar 229 :- finns HÄR.
Dom här skyddenn som finn i massor med färger och kostar 399 :- finns HÄR.
Den här huvan som kostar 159 :-, finns HÄR.
Det här snygga schabraket som kostar 399 :- finns HÄR.

Vi kan gå genom eld ♥

Hej på er ! Ja, jag mår inte så bra, märkte att jag hade slut på en hel toarulle igår för att jag är så förkyld haha ! Men jag har en liten idé hur vi ska göra idag i stallet, antingen så får mamma rida eller rider jag på Dusty, ut i skogen och mamma leder mig, visst är jag smart ?! :D Men jag vet inte om mamma går med på det haha.. men vi får se, hoppas på det !

RIDBYXA GLOBE JW

Här är en till nyhet från John Whitaker som inte föll mig i smaken. Tyckte inte om märket så mycket, det måste ju vara något nytt för jag har aldrig sett det förut ^^ Men det är snyggt med alla sömmar som är i rött och blått, ett stort + för det ! Finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 799 :-.




''Hästens välbefinnande går alltid före ditt eget.''

bloggtävling

klicka på bilden för att vara med !

HAHAHAHHAH DÖÖÖÖR !

Ni måste kolla ! xD [om ni inte har gjort det]

Amanda frågar !


KEPS JOHN WHITAKER

Det har inte bara kommit nyheter från Hööks, även från Charlies Häst & Hund !
Den här kepsen, från John Whitaker. En snygg keps att ha på tävling och gå runt i, en klassisk snygg ! SKulle gärna vilja ha någon kep att gå runt i så den här kanske är bra ? ^^ Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för endast 149 :-.




my soulmate ♥

Idag hänge mamma med till stallet och skrittade Dusty, och det såg bra ut !

Men innan mamma red så gjorde vi all mat till henne + att mamma mockade medans jag i ordning Dusty och gosade lite ♥ Hon är så himla go !
Sadla och tränsade och sen ut på banan. Mamma skrittade bara och det såg bra ut somsagt. Sen gick vi in till stallet igen och tog av henne allt ^^ Gav henne lite morötter som vi köpte innan vi åkte till stallet! Sen åkte vi hem och ja, nu sitter jag här och ska kolla på familjen annorlunda, ni får ha det bra !
älskling♥

50 % på kingsland mössor

Just nu har Skara Hästsport 50 % på alla kingsland-mössor ! Så passa på nu brudar ! ;D

Kingsland Crown Hat, NU 300 :-


Kingsland Dayton, NU 275 :-.



Kingsland Kenora, NU 200 :-.




30 Januari

Jag är lite sjuk så mamma kommer skritta lite på Dusty idag på ridbanan, men jag hänger såklart med till stallet !  :D
min söting ♥

STALLTÄCKE ALL OVER 200 GRAM HV POLO

Det här stalltäcket skulle jag verkligen kunna tänka mig ! Jag tyckte det var riktigt snygg ! Lite vanligt kanske men jag gillar det ändå ^^ Jag vet inte vad jag ska skriva mer haha men jag gillar det ! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 299 :-.
Vad tycker ni om det ? ^^

LOVITA TÄVLINGSTOP PRINT JR KINGSLAND


Den här tröjan tycker inte är snygg alls, det blev för rörigt  med all text och färgern. Kingsland-märket var jättesnyggt men det blev för rörigt :/ Men om ni gillade den så kan ni köpa den på Charlies Häst & Hund för 549 :-.
Vad tycker ni om den ? :)

RIDBYXA MED FLAGGA JW

Det har kommit en nyhet från John Whitaker, ett par vita tävlingsridbyxor !
Och jag tycker verkligen att dom har lyckats med detajlerna, tycker jag ^^ Jag gillade fickorna med flaggorna på, riktigt snyggt ! Dock fanns dom inte i helskodda [tror jag] vilket var synd, bara knäskodda. Men det går ju det med ;) Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 799 :-.




Visst var dom snygga ? :D

VECKOPLANERING V.5

Ja, som jag brukar säga så kan det ändras en hel del ;D

VÄRLDSCUPHOPPNING

Glöm inte att slå på SVT1, för nu är det världscuphoppning !

I mina ögon är du perfekt ♥

Idag när jag åkte till stallet så började jag med att mocka och sedan la jag in insläppshö i boxen. Sen packade jag hö, gjorde betfor och bytte vatten !

Sen gick jag och hämtade min fina ponny i hagen och ställde henne på gången och började borsta henne lite. Sen tänkte jag att jag kunde ta hennes nya grimma som jag fick i julklapp som jag inte har testat haha, men idag åkte den på ! Och den passade jättebra, hon vart jättefin i det tycker jag ! :D
Men ja, somsagt så körde jag ju lite ledarskap idag eftersom jag är lite hängig, men anyway så lyssnade Dusty skitbra ! Jag gjorde det som vi brukar göra. Halter, backa m.m Sen travade jag också lite och hon la innerörat bakåt då och det är väl så dom gör om dom lyssnar ? eller ?
Men i alla fall gick jättebra, supernöjd med henne ! Sen tänkte jag att vi kunde ta en liten bensträckare så hon fick sig en lite promenad också ;D
bilder från idag på min älskling ♥
mitt hjärta♥

Dressyrschabrak Spring Showmaster®

Det här scabraket gillade jag starkt ! Det var ett coolt mönster, det gröna var inte så snyggt men dom andra färgerna var riktigt snygga tycker jag ! Det röda schabraket skulle sitta fin fint ! Dom finns att köpa på Hööks för 229 :-.



Nej, det gula/limegröna var inte snyggt..



Hemma hos Alexander Zetterman på Springfield Farm

Om ni vill se hur Alexander Zetterman bor så kan ni kolla på filmen !


Catago dressyr senskydd

Dom här skydden tror jag är lite ''poppis'' nu eller vad man ska säga. Det känns som att det är väldigt många som har dom ! När jag vad i Globen så såg jag sånna här stup i kvarten i alla ''butiker'' som var där och det var rea på dom. Men jag vet inte hur dom är, verkar väldigt bekväma för hästen ser det ut som, Dom finns att köpa på Cheval Ridport för 899 :-.
Catago dressyr senskydd
No som har dom, är dom bra ? :)


29 Januari

Hej ! Kände mig lite hängig idag, lite feber. Så jag kör lite ledarskap med Dusty idag, det var ett tag sen jag gjorde det så det passar bra ! ^^


Aachenträns Asteria Gold Medal®

Hööks har kommit med ännu mera träns ! Ett till lite annorlundare, det är flätat på norgrimman och vid panndandet. Också något till dom som vill sticka ut lite ! Jag tycket att det var ganska snyggt faktiskt när det satt på hästen, lite coolt sådär ;D Det är alltid kul att ha lite annat som inte alla andra har :) Det finns att köpa på Hööks för 729 :-.

Vad tyckte ni om det ?


Videoblogg !

Vi bjuder haha !

Dagens ridpass 28/1 - Dusty ♥

Just nu sitter jag med Emma brevid mig, och vi har haft det sköjj, men mer kommer der bli ;D

Dagen ridpass gick helt okej, hon var fin i formen men jag hade inte det där stödet i händerna idag för jag hade ju hoppsadel och jag kan verkligen in sitta i den, har inte haft den på typ en månad haha !
Men jag försökte i alla fall och i början var hon väldigt lugn och avslappnad tyckte jag men sen när vi hoppade så blev hon riktigt pigg haha ! Men det blev lite som det blev, men jag är nöjd ! :) Sen hoppade Emma upp i sadeln också och jag tror att hon tyckte det var riktigt kul ! :D

Tobbe tipsar !

Har ni problem med lastning ? :)

Allroundschabrak Tartan Gold Medal®

Hööks har kommit med ganska många schabrak tycker jag, dom har lyckats med några och misslyckats lite på några. Men jag tyckte att det här var lite mindre fint eller vad man ska säga, kanten med det rutiga föll min inte i smaken så mycket, men på bilden som Stella har det på sig så är det faktiskt snyggt men nej jag gillar det inte :/ Den finns att köpa på Hööks för 269 :-.




Vad tycket ni om det ? :)

Transportskydd Expert X Equi-Guard®

Dom här transportskydden var bara för snygga ! Är helt kär i färgerna som passar så bra ihop ! Ett stort + är att det är lite ''hårdare'' ner till hoven om dom skulle trampa på dom så dom inte går sönder, vilket är super ! Så dom här skydden får en klar stor hiss. Dom finns att köpa på Hööks för 599 :-.

HJÄLMVÄSKA JOHN WHITAKER


Den här hjälmväskan är riktigt bra ! Och snygg ;) Jag har en sån till min JW hjälm för att jag är väldigt försiktig om den, hihi ! Den finns i två snygag färger, marinblå och röd. Jag har en marinblå haha, om ni ville veta det ;D Men dom är riktigt bra somsagt och rekomenderar starkt ! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 299 :-.




Aachenträns Hamilton Claridge House®

Ännu mera nytt från Hööks haha ;) Det här tränset, var riktigt coolt tyckte jag om man vill sticka ut lite, inte det snyggaste pannbandet men i nacken så står det ''Clardig House'' med stor vi text, det tyckte jag var coolt ! Om ni gillade det så kan ni köpa det för 479 :- på Hööks.
Vad tyckte ni om det ? ^^

Nu avslöjas det..

Nä det har inte varit någon hemlis sådär men, imorrn kommer Emma komma till stallet och vi ska ha sjukt skojj ! Men i alla fall så ska jag hoppa imorrn också, Emma arrangerar fotograf så några bilder kommer det nog ! :D Ska bli sjukt kul ! :D


Emma & Fina Zilda !



ojojoj..

Min fredagkväll spenderades med Emma och Cajsa på skype + att skriva massor med inlägg så nu har ni lite att läsa ;D haha !
Det blev en del haha ..

Ingen är som du ♥

Dagens ridpass gick jättebra ! :D är verkligen supernöjd med min älskling ♥

När jag kom till stallet gick jag direkt till Dusty som stog i hagen och hämtade henne, saknat henne så ! Sen gick jag in i stallet och gjorde i ordning henne för en liten tur. När jag red så tänkte jag att jag kunde skritta ut en sväng, så det gjorde jag och det gick jättebra ! Hon stannade inte nån gång så det är jag jättenöjd över ! Sen när vi skulle hem så hade hon brottom haha, och sen mitt i allt så kommer det en sån där bild som inte tänker och kör i 190 km/h typ men det gick bra som tur va ! Sen red jag in lite på banan och hon var sjukt fin, låg och rund i formen ! Red några varv på stora mittvolten i både trav och galopp ! Är väldigt nöjd med ridpasset ! :D
Jag älskar dig sjukt mycket älskling♥

Allroundschabrak Elevation Gold Medal®

Det här schabraket var.. färgstarkt.. typ.. verkligen ! Haha, men jag tyckte inte att det blev för mycket ändå, det gula kanske blev lite för mycket men dom andra var ätt coola, bra material tror jag också att det är och passform ! Dom finns att köpa på Hööks för 229 :-.




Vad tyckte ni om dom ? ^^

Grymt fina bilder ! by Hööks

Jag måste säga att Hööks är riktigt bra på att ta kort, dom får verkligen fina färger på dom !
-Tycker inte ni också det ?









GO HÖÖKS !


TABU RIDSTRUMPA ANIMO

Haha, säger jag först ! Jag vet inte hur jag ska förklara dom här ridstrumporna, om man kollar på bilden så ser det ut som att dom har en jätte kontsig form, typ. Men dom är till herr så det kanske inte är så konstigt haha ;D
Men annars var dom rätt coola ändå tycker jag! Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 199 :-.

Vad tycker ni om dom ? ^^

Allroundschabrak Legacy Gold Medal®

Här är en till nyhet från Hööks, ett hoppschabrak ! Jag tyckte det gråa med rosa kant var riktigt gulligt ! Dom andra var inte riktigt lika snygga tyckte jag :/ Helt okej, men inget wooow ! Dom verkar ha enbra passform och ja, bra scabrak helt enkelt ! Dom finns att köpa på Hööks för 269 :-.






Långärmad tröja Alton CRW®

Det finns väldigt mycket nya nyheter på Hööksi nu så det kommer nästan komma bara saker från Hööks nu haha !
Dom här tröjorna tillexepel, som jag tyckte var riktigt snygga ! Lite annorlunda med dom tre ränderna men dom väckte upp tröjan eller vad man ska säga ^^ Dom finns att köpa på Hööks för 249 :- om ni skulle vilja ha en sån ! ^^

Fraktfritt hos Hööks !

Just nu har Hööks fraktfritt ! Så shoppa loss på rean eller på nyheterna nu !


Dressyrschabrak Elegance LAMI-CELL

Det här schabraket tyckte jag vad riktigt snyggt ! Det ser inte så snyggt ut på bilden men färgerna passar super ihop ! Skulle verkligen vilja ha ett sånt här, dom finns att köpa på Hööks för 399 :-.
Vad tyckte ni om dom ? :D
Det här schabraket tyckte jag vad riktigt snyggt ! Det ser inte så snyggt ut på bilden men färgerna passar super ihop ! Skulle verkligen vilja ha ett sånt här, dom finns att köpa på Hööks för 399 :-.


Vad tyckte ni om dom ? :D

Dusty 26 Januari

Hejsansvejsan ! Idag ska Dusty vila, mamma erbjöd sig att hon tog stallet och jag skulle gå på stan med Cajsa men jag ville så gärna mysa med min älskade.. Men sammtidigt vill jag ju träffa Cajsa :/ Vi får se hur det blir, sa extra hejdå till henne igår ifall jag inte skulle träffa henne idag, hihi ! :D

FLEECELINDOR I 4-PACK JW

Dom här lindorna från John Whitaker tyckte jag var fina i färgen men inte det mönstret som var utanpå vid karborren, det passade inte där eller vad man ska säga, tycker att det skulle vara marinblått där också, men det kan ju inte jag ändra på, men jag gillar dom ändå! Dom kanske skulle vara ganska snygga på trots allt ! ^^
Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 349 :-.

Vad tyckte ni om dom ? ^^

Missade ni debatten ?

Spola fram till 23.00 så kan ni lyssna på dom !

''Vi har nästan glömt hur märkvärdigt det är att ett så stort och starkt och intelligent djur som en häst tilllåter att ett annat mycket svagare djur att rida på deras ryggar.''

Henrik von Eckermann skrällde i Världscupen


Jag tror inte att det var bara jag som tyckte att det gick riktigt bra för Henke i världscupen i helgen ? Han skulle ju inte starta tävlingen men det kan ni läsa i texten ! :)


Henrik von Eckermann skrällde ordentligt när han efter två felfria ritter slutade på femte plats i Rolex FEI World CupTM Jumping i Leipzig. Angelica Augustsson blev tolva och Rolf-Göran Bengtsson fjortonde, efter ett förargligt tidsfel i grundomgången.

 

Henrik von Eckermann gick Världscupbanan av eget intresse, klädd i jeans, eftersom han inte var med i startlistan.
- Jag kvalade inte i fredags så det var inte aktuellt först men när vi gått banan och kom ut såg jag att någon var struken, berättar Henrik.
- Ludger stod bredvid och sa åt mig att byta om och ta ut hästen medan han sprang till sekreteriatet och kollade om jag kunde starta.

Det var bara ett par minuter tills första start och Henrik fick startnummer femton.
- Allt var ihoppackat så jag fick leta på grejorna och sedan gick det fort men jag hann inte tänka så mycket, det var bara att rida.

Leipzig var ekipagets tredje tävling tillsammans. De startade i Verona i höstas, där Världscupklassen avbröts, och sedan blev Allerdings skadad. Inget allvarligt men ett sår behövde sys och det blev ingen start varken i Stuttgart eller Globen innan jul. Förra helgen i Basel blev det några nedslag.
- Idag hoppade han strålande, både i grundomgången och i omhoppningen, säger Henrik.

Dagens femteplats gav Henrik hans första Världscuppoäng. Nästa helg rider han Bordeaux och sedan kommer han till Göteborg. Till Bordeaux tar han med Allerdings, övriga hästar är inte bestämda än.

Angelica Augustsson var felfri i grundomgången men i omhoppningen blev det ett tidigt stopp med heta stoet Mic Mac du Tillard och sedan även en rivning och tidsfel.

Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red som alltid prydligt och noggrant i grundomgången, lite för noggrant. I svängen mot sista hindret tog Rolf-Göran tillbaka lite extra för att säkra upp. Ninja klarade hindret men det kostade ett tidsfel och det blev ingen omhoppning för ekipaget. Rolf-Göran fick tre nya världscuppoäng och leder fortfarande ohotad i sammandraget.



Amanda Hissar !

Den här tröjan är riktigt skön må jag säga ! Jag har ju en sån röd och jag som fryser hela tiden är jättevarm med den här tröjan, riktigt nöjd med min ! Och dessutom köpte jag min på Hööks för endast 99 :- för att det var 75% rabatt men om ni också vill ha en sån här jätteskön tröja så kan in köpa den på Charlies Häst & Hund för 399 :-.




woopwoop..

Jag tycker jag känner igen den här fina tjejen, igår släpptes den nya katalogen !

Dressyrschabrak Elegance LAMI-CELL

Det här schabraket tyckte jag vad riktigt snyggt ! Det ser inte så snyggt ut på bilden men färgerna passar super ihop ! Skulle verkligen vilja ha ett sånt här, dom finns att köpa på Hööks för 399 :-.



Vad tyckte ni om dom ? :D

Du är det vackraste jag vet ♥

Ridpasset idag gick helt okej, i slutet gick det jättebra men därimellan gick det inte så bra :/ redan när jag red så frös jag om händerna och det blev bara värre och tillslut trodde jag att jag skulle förfrysa mig nästan, lite läskigt !
Men jag började jobba henne som vanligt, och hon var ganska fin! Jag red på fältet måste jag ju säga haha så ni fattar xD Hon var piggelin idag också men jag kämpade på och hon var väldigt känslig för skänkeln ibland och ibland inte så känslig haha! Men jag vet inte hur jag ska förklara, och jag skulle försöka ställa henne som en banan typ och hålla emot på yttersidan med skänkeln så ville hon fatta galopp och jag satt där med mina frusna händer och ja, det gick som det gick men i slutet fick jag lite ordning och reda på henne ! Galoppen blev hon sjukt fin i formen ! Lugn och avslappnad i traven så i slutet är jag nöjd ! :D

Asså ni ska veta hur sjukt mycket jag älskar den där ponnyn, gråter nästan varje kväll för att hon är så underbar, jag älskar henne sjukt, grymt, mega super mycket, skulle kunna skriva en bok om hur mycket jag älskar dig..♥


min, min ponny♥

Se Angelicas nya topphäst!


Här ser du Angelica Augustssons kommande stjärna! Det är topphästen S.I.E.C Livello som kan tävla för Sverige i OS i London i sommar. Före årsskiftet registrerades ett svenskt delägande i den 13-årige holsteinerhingsten.

Livello har tidigare ridits av irländaren Cameron Hanley, tillsammans kom de fyra i EM 2009. Till Sporthästen.se säger Sylve Söderstrand att Livello kan vara bättre än Angelicas nuvarande topphäst Mic Mac. Livello ägs till största delen av turkiets största hästägare Sevil Sabanci.

Text och Film från Hippson.se

ASSÅ JAG ÄLSKAR DOM HÄR FILMERNA !


Senskydd Flexisoft ProSafe Memo - Eskadron

Dom här skydden som kommer från Eskadron tycker jag inte är så snygga, dom kanske är bra för hästen men om ser så klumpiga ut, tycker jag haha ! Men snygga färger och deras text är verkligen snygg men dom ser lite klumpiga ut somsagt. Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 879 :-.



Svar på fråga !

SVAR : Just nu ligger jag ungefär på LB-nivå, men ska gå upp på LA hade jag tänkt ! Om planerna blir som tänkta ! :D kram ♥

Jack- rea !

Just nu har Skara Hästsport en riktigt stor ''Jack-rea'' på massor av jackor !
Några exempel..
Pikeur, 1 398 :-                                                      Mountain Horse, 749 :-

Shockemöhle Sports, 844 :-                                     Shockemöhle Sports, 674 :-

Kingsland, 1 749 :-                                                       Kingsland, 1 749 :-

kingsland, 999 :-

Var det någon ni gillade ? Om ni inte gjorde det så finns det flera HÄR.

Man måste våga misslyckas för att kunna lyckas !

Ja, dagens ridpass vet jag inte hur jag ska förklara men jag ska försöka ta det lite kortfattat !

Jag red i ridhuset i dag, ganska länge så hon skulle få en liten genomkörare haha ! :D Det behövdes, eftersom hon var så pigg igår. Men nu till ridpasset ;) Jobbade henne lite i skritten på volter och lite halter, sen ryggade jag lite också och ibland gick det bra men ibland mindre bra. Började trava lite och hon kändes fin men jag hade inte samma kontakt med munnen idag, jag vet inte vad jag gjorde/red haha ! satt lite konstigt idag också, men hon var ändå fini formen tycke jag ! Hon var lite springig och sköt in rumpan eller vad hon gjorde, gjorde lite övergångar - skritt/trav, och det gick bra. Sen när jag började galoppera så var hon pigg men ändå väldigt lugn på samma gång. Men hon vart så himla fin i galoppen ♥ Sen var hon ju pigg så jag lät henne galoppera några varv i hennes takt så hon skulle galoppera av sig lite :) Sen gjorde jag övergångar i galopp till skritt, skritt till galopp och det gick oftast bra ibland åkte formen upp och då gjorde jag bara om och då gick det bättre! ^^ Sen mot slutet vet jag inte vad hon gjorde, hon började tjafsa lite och jag blev lite irriterad på det, men det blev genast bättre ! Sen galopperade jag lite mer och hon var så avslappnad! Så fin ! Sen travade jag av henne, så sammanfattningen är väl att galoppen vann, sen kommer skritten och traven på andra plats ! ^^
[Jag känner att jag börjar blir lite hårade mot Dusty när jag rider nu, jag kräver mer av henne, vet
inte om det är bra eller dåligt men det måste ju vara bra ? För jag har varit för snäll mot henne säger alla haha xD]


Min älskling♥

ÅRETS HÄST !

Okej, jag har tänkte lite och har tänkte klart nu !

ALLA SOM RÖSTAR PÅ MIN BILD I ÅRETS HÄST KOMMER JAG LÄNKA PÅ BLOGGEN I ETT INLÄGG !!
Det skulle vara mer än supersnällt om ni skulle vilja rösta på min underbara pålle !
Årets Häst 2012
klicka på bilden för att komma direkt till bilden ! :D Hoppas det funkar, hoppas ni vill hjälpa mig !

BENPADD MED TEDDY STOR 2-PACK MIAS RS

Riktigt snygga paddar ! Sånt här gillar jag ! Riktigt coola färger, man ser dom kanske inte om man lindar uppepå men ändå :D Och dom verkar riktigt mysiga eftersom det är som teddyfoder på ena sidan. Jag andvänder inte paddar heller men dom var snygga i alla fall ^^ Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för bara 89 :-.

Vad tyckte ni om dom ? :)

LÄDERGRIMMA REINS HV POLO

Den här grimman som kommer från HV polo, är lite annorlunda. Men riktigt cool ! Men kasnke inte någon lädergrimma jag skulle köpa sådär men, det är alltid kul att sticka ut lite. Det som elastiska som sitter uppe vid nacken tycket jag är lite konstigt, det skulel dom ta bort tycket jag. Annars rätt så fin ! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 829 :-.


Smygkoll på Schockemöhlekollektionen

Jag smygkollade på Schockemöhles nya kollektion, och jag tänkte att ni också kunde få göra det ! ^^




Lika snygga som alltid ! http://www.schockemoehle-sports.com/


Eskadron transportskydd

Nu har AB Nian Ridsport lite rea på sina transportskydd, perfekt till tävlingssäsongen ! Tillexempel har dom rea på ett par eskadronskydd i storlek ponny och full och finns i färgerna marinblå och brun, och dom kostar nu 828 :-. Så passa på nu !

Jag tyckte att dom var riktigt snygga faktiskt !

Jack- rea !

Just nu har Skara Hästsport en riktigt stor ''Jack-rea'' på massor av jackor !
Några exempel..
Pikeur, 1 398 :-                                                      Mountain Horse, 749 :-

Shockemöhle Sports, 844 :-                                     Shockemöhle Sports, 674 :-

Kingsland, 1 749 :-                                                       Kingsland, 1 749 :-

kingsland, 999 :-

Var det någon ni gillade ? Om ni inte gjorde det så finns det flera HÄR.

Hur söta är dom inte ?


Häst hade halvmeterlånga hovar !



Mittnytt har tidigare berättat om att fem hästar fick avlivas efter att vanvårdats allvarligt på en gård i Sollefteåtrakten.

Hovarna på en av de vanvårdade hästarna ska enligt länsveterinären blivit en halv meter långa. Så långa hovar är mycket ovanliga och den undersökande veterinären har aldrig tidigare sett något liknande. Vare sig i verkligheten eller i litteraturen.

Länsstyrelsen, som tagit upp frågan om djurförbud, polisanmäler nu ägaren till hästarna. Ägaren kan komma att dömas för djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen.


Usch säger jag bara, stackars häst :(

 


You are beautiful like a rainbow ♥

Idag när jag kom till stallet så började jag med att göra i ordning boxen, mocka och byta vatten. Sen hämtade jag henne och ställde in henne i boxen så hon skulle få äta lite, och medans hon gjorde det så packade jag hö och gjorde betfor + krafft.

Ridpasset idag gick hur bra som helst ibland och ibland mindre bra, hon var riktigt pigg. Och då menar jag verkligen pigg ! Men jag skrittade några varv, satte henne i arbete ganska så direkt men jag tror det var bra ^^ Men i alla fall så red jag lite serpentiner, volter, halter och skänkelvikningar och det gick riktigt bra ! I vänstervarvet så tog hon ett stöd på bettet utan att hänga sig och vart så sjukt fin, det vart inte samma sak i höger varv, försökte men hade inte samma känsla riktigt men ändå kanonfin ! Sen testade jag att trava lite och idag hade hon den där riktigt snygga traven och sjukt fin i formen, så nöjd med henne ♥ Sen fattade jag lite galopp då och då så jag tänkte att jag kunde göra från galopp till halt.. Och jag har aldrig varit med om en snyggare halt, den satt som en smäck! Så jag tänkte att hon hade blivit av med lite energi så jag kunde fatta galopp från halt och hon brukar backa lite sådär men vid ett tilfälle så stegrade hon sig.. riktigt högt, om ni frågar mig.. Och jag ver absolut inte varför, kanske för att hon var pigg? Jag vet inte.. :/ Jag hinner inte tänka så mycket, bara så hon inte slår över men idag hann jag ta ner handen mot knät så hon inte kunde hålla balansen, så jag travade av henne sen istället och hon var grymt fin i formen ! Så nöjd med henne ändå ! :D
min vackra ponny, jag älskar dig ♥

Strumpa från vinterkollektionen 2011 - Equiline

Jag tycker att alla strumpor som kommer från equiline är riktigt snygga ! Snygga färger, bra passform ! Dom knövlar sig inte i foten [tror jag] dom som jag känner som har sånna säger att dom är jättesköna, bra material och en snygg text, gillar när det står så stort ! Me like ! Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 198 :-.


23 Januari

Hejsan svejsan ! Idag ska jag nog rida lite på banan, ligger ju lite snö på den men får se hur den är. Annars kanske jag kör lite ledarskap eller något roligt !

VECKOPLANERING V.4

Veckoplaneringen kommer se ut ungefär såhär, vädret går ju lite upp och ner men ungefär såhär ! :)

Var öppen för att testa din öppna !

Den här övningen kommer jag och Dusty rida någon gång tror jag, ett mycket bra tips !

Vi är många som sitter och rider själva en stor del av tiden. Hur ska man då veta vad som är rätt och fel? Tränaren Kerstin André bjuder på en bra övning där du själv kan kolla kvaliteten på öppnan.

Tipstack till: Kerstin André
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

Den här övningen är bra eftersom den ger ryttaren "betyg" på hur öppnan fungerar - när man inte rider för tränare. 
- Det är en bra kontrollövning. Hästen ska vara lika lätt i bägge sidorna, både i skänkelvikning och i öppna, säger Kerstin André som är A-tränare i dressyr.
Dessutom kan du använda övningen för att introducera den unga hästen för öppna.
Det vanligaste felet när man rider öppna är att man låter hästen bli förböjd i halsen och tappar bjudningen. 
- Kan du inte få hästen rak igen har den tappat sin yttersida. Kontrollera då och då att den kan bli rak. Om det är bra ska hästen varken protestera eller tappa rytmen när du växlar fram och tillbaka, säger Kerstin.

Gör så här: 
Rid på fyrkantsspåret i trav. Rid skänkelvikning längs långsidan, med framdelen innanför. När du och hästen klarar tvärningen - och det går lätt att trava med den tvärning du vill ha - gå över till öppna. Därefter växlar du mellan skänkelvikning och öppna längs långsidorna, så småningom även i andra varvet.
En skillnad mellan öppna och skänkelvikning är att bålen är böjd i öppna och rak i skänkelvikning.
- Man låter den forma sin insida som en båge i öppna. Men ändra inte tvärningen, det är lättare för hästen att en faktor redan är på plats, säger Kerstin. 
Om det går dåligt, gå tillbaka till skänkelvikning, som är en mindre ansträngande övning för hästen.

 

 

Syfte:
Att kontrollera att den öppna du rider är korrekt och att du när som helst kan gå in i och ur den.

Svårighetsgrad: 
Medel.

Tänk på det här: 
Förböj inte hästens hals, du ska fortfarande ha kontroll på yttersidan




KOMBINATIONS BANDAGE 4-PACK KINGSLAND

Jag vet inte om jag gillar elastiska benlindor haha ! Jag äger inga heller, har bara fleece. Det är många som säger att hon hellre har halva fleece och halva elastisk, jag tror faktiskt jag håller mig till fleece också, men jag gillade dom där benlindorna från Kingsland, dock är dom elastiska så jag skulle nog inte köpa dom men dom var snygga ! Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund och om ni skulle vara intresserade så kostar dom 449 :-.

har ni fleece eller elastisk ? :)

Magic Brush

Ni har väl inte missat att magic brush har kommit i en ny färg ?
Tyckte dom var jättecoola !
Men ser ni längs ner på borsten, där det brukar stå ''Huf'', ''Bein'', och ''Fell'' på, dom är inte med på dom nya borstarna, då är det hästar istället ! Men dom finns att köpa på Hööks för 149 :-.
Vad tycker ni om dom ? :)

Min busunge !

Idag var Dusty riktigt pigg och glad ! Jag invågde mitt nya schabrak som jag köpte, om ni kommer ihåg ? Och det var jättesnyggt på henne ! Lite litet kanske men det funkar ! ^^

Jag skrittade på några fält idag och hon skrittade på jättebra, lite för bra nästan haha! Sen skrittade jag vidare till Wittvång och på vägen dit började hon.. med sina ''vändahemmåtsvängar''.. Men jag hade med ett spö, andvände det inte så mycket mest skänkeln men när vi var mitt i en backe och lite längre fram så står det en stor tunna som dom brukar elda i så hon tycker den är lite obehaglig och det kan jag förstå, eld är ju inte så kul ! Men mitt i backen i alla fall så började hon och det var den västa gången för då var jag på med spöt på bogen en gång och då gav hon sig men jag kunde inte stå upp i sadel haha, fick sitta ner och driva massor med skänkeln och berömma henne ! Sen var hon lugn när vi kom till wittvång, och sen var hon lugn resten av hemfärden ! ^^

Sen efter jag hade ridit så gjorde jag stallet och pratade med Cassandra :) Och nu ska jag gå ner och kolla på underbara ponnyakuten ! Ni får ha det bra !
typ såhär skulle hon nog varit om jag galopperade xD


Amanda dissar !


Den här hjälmen vet jag inte vad jag ska säga om, skulle aldrig ens pröva den, förlåt uttalet men, så sjukt ful !
Hela hjälmen ser rund ut som en fotboll, och skärmen.. Nä usch den här gillade jag inte alls, men om ni gilade den så kan ni köpa den på Cheval Ridsport för hela 3 999 :-.
Den får en fet diss från mig i alla fall..


22 Januari

Hej på er ! idag ska jag nog rida ut lite, kanske på banan, beror på vädret. Annars ska jag ha en mysig söndag !

foto : Louise Brantsberg

PIKÉ AVILA NR 1 HV POLO

Den här pikén tyckte jag var riktigt snygg, har sett att Linn Strelin har många sånna och dom ser jättesköna ut ! Tre snygga färger dessutom, gillar den marinblåa, favoritfärgen haha ! :D Märkerna passar där som sitter och ja, snygga ! Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 459 :-.

Amanda Hissar !

Mamma köpte nytt smörjmedel i veckan som vi smörjde sadlarna med och jisses vilken skillnad det blev ! Dom blev som nya ! Så det rekomenderar jag verkligen, en enormt stor hiss ! Det finns b.la. att köpa på Hööks för 129 :-.

Har ni sånt här ? :)

FLEECELINDOR I 2-PACK MIAS RS

Dom här lindorna som kommer från Mias RS verkar jättebra ! Massor med snygga färger och dom verkar ha en superbra passform ! Jag har ett par lindor som är från Ullared som är riktigt bra och det känns som att dom här är typ samma som dom, inte så breda. Ett litet minus är att man måste köpa dom i 2-pack och då kosar dom 199 :-, lite dyrt tycker jag. För 2 lindor :/ Men om ni skulle vilja ha dom så kan ni köpa dom på Charlies Häst & Hund.






Kingslands dressyrkollektion

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal. 
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.



Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material: 
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen! 


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser

• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.

Text & Bild från : Hippson.se


 

Schabraken gillar jag massor ! Ett vitt skulle sitta finfint ! :D


Right now..

Just nu skriver jag lite inlägg och myser med min underbara mössa + ponnyakuten i öronen !
Onödigt inlgg men, hade inget att göra x)

I PAKETET LÅG DET ..

Det var kul att det var så många som frågade hihi ! :D Det var många olika färslag, men som som hade rätt var EMMA, SANNA & LINA !
- Det var ju mössan som jag vann ! :D
Så sitter den på ! ^^

Amanda frågar !


Kylemore jacka från Kingsland

Den här tröjan tyckte jag var riktigt söt ! Färgen kanske vad lite skrikig men inte för mycket ändå ! ^^ Gillar den ! DEt var gulligt att dom hade satt tre hjärtan över kignsland märket tycker jag ! Den finns att köpa på Cheval Ridsport för 799 :-.


Glöm inte imorgon..


3 ord, 12 bokstäver, 8 konsonanter, 4 vokaler - jag älskar dig!

Idag när jag kom till stallet så ställde jag upp Dusty på gången direkt, mamma och jag var där redan vid 9 så jag brörjade rida och medans jag red så fixade mamma stallet. Idag hade jag tänkt att rida ut men det var ren isbana överallt men jag red en stund till ridhuset så hon fick ju rida ut lite i alla fall ;D I rihuset gick det helt okej, red lite bara för att hon skulle så röra sig, ingen galopp för det hann jag inte :/ Jag fick inte den där svunget i traven och den fina formen men det tar vi någon annan dag ! :D Just nu sitter jag i Mariestad hos min mormor och morfar, mysigt mysigt ! Imorrn ska jag försöka rida ut eller i ridhuset eller på banan, beror på vädret.
jag älskar dig ♥

Pyjamasbyxor från Kingsland

Eftersom inte dom här pyjamasbyxorna kom upp förra gången som jag skrev dom så skriver jag om dom igen ! Dom här tycker jag verkar supersköna ! Tänk att komma hem en dag ifrån stallet, frusen, och ta på sig dom hära ? :D underbart ! Det står i beskrivningen att det är 100 % bomull så jag tror att dom ska hålla värmen ! ^^ Den gröna färgen kanske inte är den snyggaste i byxorna men annars gillar jag dom !
Dom finns att köpa på Cheval Ridpsort och nu är det rea på dom så nu kostar dom 349 :-.

Säkerhetsstigbyglar

Fick ett tips om de här stigbyglarna, som enligt uppgift används av bl. a. Ludger Beerbaum och John Whitaker. Säkerheten är ju absolut något man bör tänka på när man rider och det här tycker jag var både en snygg och bra produkt. För den som vågar finns det många häftiga färger att välja på, annars kan man ju gå på en mer klassisk look. De färgglada SmartRider Escape kostar 899 kr, medan Classic går loss på 2139 kr.





Amanda Hissar !

Jag måste hissa dom hära tyglarna ! Dom är jättebra, jag har sånna i dressyren. Dom är flätade och det är det som är så bra för det är inte så stora mellanrum mellan det flätade eller hur man ska säga ! Vilket är super för om man har sånna vanliga så är et ganska långt mellanrum och då kanske tyglarna blir för långa eller så, så dom här rekomenderar jag starkt ! Dom finns att köpa på Hööks för 129 :-.



Freedale mössa från kingsland

Den här mössan är bara såå snygg ! Älskar färg-kombinationerna ! Kingsland 's mössor är så sköna, runt om pannan och öronen + bak i nacken så är det fleece runt om och det är så skönt !  Eller det är så på mina i alla fall, anyway så finns dom att köpa på Hippoteket för 429 :-.
Jag fryser aldrig med min mössa på huvudet. Så dom här rekomendar jag om ni inte redan har en ! 

Gillar mest den med vinrött & grått längst upp !

RÖSTA !!

Årets Häst 2012
klicka på bilden för att komma till Dustys bild, det här året är det roliga bilder som ska skickas in ! :D
RÖSTA JÄTTEGÄRNA PÅ MIN BUSUNGE ♥

bloggtävling

klicka på bilden för att komma till tävlingen !

Vad kan det vara ?

Ja det är ju frågan.. den som gissar rätt först vinner en stor fet länk !


When life gives you a hundred reasons to cry, show that you have thousand reasons to smile ♥

Idag fick Dusty vila, skönt tyckte hon nog ! ^^

Stalldagen började med att jag mockade, la in insläppshö och bytte vatten. Sen tog jag in min älskling från hagen, hon var så söt ! :D Sen ställde jag henne i spolspiltan och borstade henne lite och självklart myste vi lite också ♥ Sen fick hon gå in i boxen och äta och medans hon gjorde det så packade jag hö och gjorde betfor och krafft + att jag sopade hela stallet ^^ Sen pussade jag godnatt till Dusty och nu sitter jag här och har pratat lite med Emma på facebook, om lite roliga saker - men det är en hemlis än så länge ! :D
♥ foto : Emma Persson

Tränsbett Horsepower ®

Jag har funderat på om jag ska köpa ett rakt bett med fasta ringer till Dusty, men nu vill jag ha fråga er om dom här är bra ?

Det finns att köpa på Hööks för 189 :-.

P1 intervjuar Rolf-Göran Bengtsson

 

P1 ringde upp Rolf-Göran Bengtsson strax innan han gick på planet hem till Tyskland.


Sunna Ridbyxa

Dom här ridbyxorna är såååå snygga ! Skulle mer än gärna vilja ha ett par sånna här ! Älskar färgen och att dom är helskodda ! Och R :et passade in på precis det rätta stället ! ^^ Om ni skulle vilja köpa ett par sånna här så kan ni tillexempel köpa dom på http://www.hippotique.se för 1555 :-.


PADDINGTON COZY JUNIOR TRÖJA MOUNTAIN HORSE

Den här tröjan verkar väldigt skön ! Men det var inte den bästa färgen att ha i stallet kanske, ärmarna komemr bli bruna haha !^^ Men anna rs gillade jag det, krage är jätteskönt att ha när man ridet ut eller så ! Jag har det på massor av tröjor,ohdet är verkligen ett stort + !! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 499 :-.


Shortchaps Horsehead ®

Vad tycker ni om dom här chapsen ?
Jag tyckte faktiskt om dom, Dyón 's chaps är ju snyggare men jag tycket faktiskt att dom här var snygga !
Självklart föredrar jag ridstövlar men om man inte vill ha det så kan man ju ha chaps ^^
Dom finns att köpa på Hööks för 459 :-.

Vad tycker ni om dom ? ^^

I have seen beautiful things, but you the most beautiful I ever seen ♥

Idag skulle jag ju rida ut men det blev inte så, mamma tyckte att jag skulle rida på banan för det höll på att bli mörkt så då gjorde jag det.

Banan var helt okej idag, så jag travade en del och lite galopp ! I början var hon lite vad ska man säga pigg och glad och vi missförstog varandra lite för jag tänkte att jag skulle testa att göra framdelsvändning med henne men det blev inte så bra så jag gjorde massor med volter och den där serpentin-övningen ! Och det gick jättebra, fick verkligen stöd i handen så jag började trava lite och hon var grymt fin i formen stundtals när jag fick den där ''feelingen'' i henne och vilken trav hon fick då asså, shit! Jätte luftig blev hon, och då var formen prima verkligen !
Sen testade jag att fatta galopp i några steg bara och första gången så red jag lite slarvigt så då åkte formen upp men andra gången så satte hon sig på bakbenen och verkligen tog i och flög iväg haha !
Så jag är jättejättenöjd över min älskling idag♥
Första träningen :')

Anrell backar

Haha ! ^^ Ni måste läsa !


Aftonbladets krönikör Lasse Anrell, som i tisdagens Sportbladet undrade vem Rolf-Göran Bengtsson är och att hästen skulle ha vunnit Jerringpriset, backar och säger att han ångrar allt. Nu har han även upptäckt och erkänt hur svårt det är att rida.

Han är dock inte helt ångerfull och säger samtidigt i dagens webbupplaga att han är stolt över allting, att hans avsikt var att provocera och dra ner byxorna på både ridsporten och Jerringpriset. Han medger också att han inte förstår sig på hästar, att han är otroligt livrädd för hästar som är stora, håriga och lömska.

Anrell och Aftonbladet har dock antagit utmaningen från Mirre Mikkola att sitta upp i en sadel. Det skedde på Huvudsta ridskola under onsdagen, där en blek och livrädd krönikör fick ledas runt manegen.
- Det krävdes mycket övertalning och han var uppenbart rädd. Han gjorde också tydligt och klart att ledaren absolut inte fick släppa hästen. Efter en stund vågade han medan ledaren fortfarande höll i hästen skritta över ett 15 centimeter högt hinder, säger Mirre Mikkola.
Det gamla, gyllene ordspråket ”värp först och kackla sen” verkar stå sig.

Uppdatering
När Ridsports Annelie Frank fick tag i Lasse Anrell var han inte helt lycklig över dagens utmaning.
- Det var fullkomligt vidrigt att rida. Jag ställde upp på att rida en ponny, men den här hästen var jättestor.

Anrell, som är en rutinerad räv i sportvärlden, är lite förvånad över reaktionerna på sin krönika.
- Som krönikör är det min uppgift att provocera. Jag trodde att det skulle bli en hel del reaktioner, men det blev värre än vad jag hade förväntat mig.
- Om nu Jerringpriset speglar vad det svenska folket tycker ska det kanske inte bara vara fotboll och ishockey på sportsidorna.



Dressyrschabrak Terra Showmaster ®

Dom här dressyrschabraket som kommer från Hööks verkar ha en riktigt bra passform men det var inget som lockade mig i smaken faktiskt. Gillade inte färgerna :/ Det var nog den gula kanten som förstörde lite tror jag, annars var dom snygga ! Dom finns att köpa på Hööks för 199 :-.


Visst förstörde den gula kanten lite på schabraket ? :/

Hello Kitty, Equiline

Ja, alla dessa Hello Kitty saker. Det är både gulligt men en del saker blir lite överdrivet haha ! Men den här kan man ju bara inte tycka är ful ! För det är så himla söt ! Ååå jag vet inte vad jag ska säga mer om den, för gullig verkligen ! Den finns att köpa på AB Nian Ridsport 's facebooksida för 559 :-.

Visst var den söt ? :D

Sadelprovning !

Hejsan, det har blivit lite ändrade planer för min del idag ! Jag kommer inte träffa Sanna :/ Men det är några som vill prova sadeln som vi säljer ! [klicka HÄR för att komma till annonsen] Men jag kommer fortfarande skritta lite på Dusty !

min finis♥

''Om du är så duktig att du kan rida rätt med hjälptyglar så är du så duktig att du inte behöver dem.''

Ridtäcke Showmaster®

Det här ridtäcket gillar jag massor ! Det verkar ha en superbra passform verkligen, har sett massor som har sånna hära. Bra verkar dom ! Och snygga färger dessutom ! Gillar det marinblåa snäppet mer än det bruna men det bruna är också snyggt. Om ni gillade det lika mycket som jag och också vill ha ett sånt här så kan ni köpa det på Hööks för endast 239 :- För nu har Hööks dessutom 20 % på det !


Vad tycker ni om det ? :D

GRIMMA FLEECEFODRAD CHARLIES

Vet att jag har lagt upp dom här grimmorna förut men jag ska tipsa er om att man kan få eget brodyr på dom nu !
Alltså så får man välja helt själv vad det ska stå så som jag har fattat !
Skulle gärna vilja ha en till Dusty och skriva något fint på den, skulle vara kul ! :D
Dessutom finns grimmorna i 4 snygga färger också !
Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 99 :-.



Så här kan det se ut i slutändan !


Crown benskydd från HV POLO

Jag känner att jag dissar ganska mycket saker säger ''nä dom gillade jag inte..'' men jag hoppas att ni in har något imot det!

Men jag kommer säga det igen haha ! Dom här skydden som kommer från HV POLO vad rätt snygga men kronan sitter på helt fel ställe, den passade inte in där tycker jag. Färgen var
lite tråkig om man ska vara petig! Jag älskar kronor men den här satt på fel ställde tyckte jag men annars super snygga !
Men om ni gillade dom så kan ni köpa dom på Cheval Ridsport för 599 :-.

liten bild men hoppas ni ser ! vad tyckte ni om dom ? :)

I wish nothing but the best, for you ♥

Träningen idag gick sjuuukt bra ! Är verkligen grymt nöjd !

Började med att värma upp henne såklart och hon kändes lugn redan från början, så det var jätteskönt. Skrittade henne lite på volter och sedan började jag trava och göra lite övergångar mellan skritt och trav sen när träningen började så travade jag först lite på en volt och gjorde lite volter i volten och idag kunde jag sitta ner och verkligen rida med sätet, vilket var jättekönt att äntligen kunna sitta ner i sadeln ! Sen fattade vi galopp och försökte få en lugn och avslappnad galopp och jag tyckte hon gjorde det bra. Sen tränade vi på förvänd galopp idag ! Det var jätteroligt, men kämpigt ! Fick verkligen driva varje steg men bra blev det tillslut ! Sen skulle vi fatta förvänd galopp i volten [Alltså om jag rider i vänster varv så ska jag fatta höger galopp]. Och shit vad hon tog i, hon verkligen satte bakbenen under sig och hoppade iväg nästan haha, så jag är grymt nöjd idag ! Traven var prima och galoppen också, så lugn och avslappnad !
Inga bilder eller filmer, mamma glömde kameran. Men jag bjuder på två tävlingsbilder !
jag älskar dig mest av allt, underbara ponny ♥

Amanda frågar !


Millerfield byxa från Kingsland

Dom här byxerna såg så himla mysiga ut ! Kollade runt lite på olika sidor men fastnade framför Cheval Ridsport och såg dom här. Och jag måste säga att jag gillar dom ! Mysiga att ha hemma och kanske i stallet någon gång om hästen vilar? Jag vet inte man kan använda dom till mycket ! Dom finns somsagt att köpa på Cheval ridsport för endast 425 :- för nu är det rea på dom ! :D

Träning ! :D

Tjabbatjenahallå! Idag är det ju träning, kör röda benlindor marinblått schabrak med vit/röd kant och röd tröja ! tror det blir snyggt, hoppas att det går bra också ! ^^

Kommunicera bättre med din häst!


Hoppryttaren behöver ha en bra kommunikation med hästen för att lyckas på tävlingsbanan. Dessutom behöver hästen vara tillräckligt stark för att orka hoppa en hel bana.

JumpClubHär presenterar JumpClubs Lotta Björe en evighetsövning som du kan använda tidigt på säsongen och som hjälper dig att hitta en bra kommunikation med din häst.

Mål
Övningen tränar kommunikationen med din häst och får den lydig för små hjälper. Dessutom övar hästen upp sin styrka.

Svårighetsgrad
Det här är en medelsvår övning som rids över låga hinder. Övningen rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20x50 meter eller större.

Uppvärmning
Värm upp hästen i skritt, trav och galopp. Därefter rider du skänkelvikning in på diagonalen och tillbaka ut till spåret igen på den ena långsidan. Rid ett varv över cavalettiserien (hinder nr 1) på kortsidan.

Rid små serpentiner mellan hindren i serien på den andra långsidan. Håll ett långsamt tempo så att du hinner ta ut svängarna ordentligt. Rid lätt på kortsidorna och sitt ner på långsidorna. Upprepa övningen i det andra varvet.

Växla mellan att galoppera på den ena volten och att följa fyrkanten. Flytta ut hästen ordentligt för innerskänkeln i volten och rid i ett friskare tempo på långsidorna. Kom ihåg att variera din sits.

Hinderuppställning
Hinder 1: Cavalettiserien med fyra bommar (1,10-1,20 meter mellan bommarna.)
Hinder 2: Oxer med galoppbom framför och bakom (cirka 2,8 meter mellan hinder och bom).  
Hinder 3: Rättuppstående hinder med utfyllnad.
Hinder 4: Oxer med utfyllnad.
Hinder 5: Serie som består av kryss och planka på studsavstånd (cirka 3 meter) följt av oxer med ett galoppsprång (5,5 meter mellan). Därefter 5,5 meter (ett galoppsprång) till nästa planka. Serien avslutas med ett kryss cirka tre meter efter plankan.
Avståndet mellan hinder 3 och 4 är cirka 20 meter.

Framhoppning
Starta i höger galopp och hoppa över cavalettibocken. Hoppa först det rättuppstående hindret (hinder nr 3) och ta ut diagonallinjen ordentligt upp mot serien. Lägg en volt över cavalettibocken ut mot långsidan innan du avslutar med att hoppa oxern (hinder nr 4). Rid en noggrann väg mot oxern.

Rid övningen i det andra varvet med volt över cavalettiserien. Forma hästen ordentligt runt innerskänkeln och var noggrann med att tempot inte blir för högt. Se till att du blir klar med handen in mot avsprångspunkten.

Starta i vänster galopp och rid över serien (hinder nr 5), fortsätt in på volten på kortsidan och rid över oxern med bom framför och bakom (hinder nr 2). Om du har en unghäst eller en häst som vill hoppa långt rider du in i trav, annars i galopp. Samma sak gäller vid anridning på serien (hinder nr 5).
Byt varv och hoppa oxern på kortsidan (hinder nr 2) och därefter serien (hinder nr 5).

Bana
Starta med att rida över serien (hinder nr 5) i vänster varv, lägg en volt och hoppa över oxern på kortsidan (hinder nr 2). Därefter hoppar du hinder 4 och 3; lägg en volt emellan, över cavalettibocken ut mot långsidan. Bryt av till trav på kortsidan och avsluta med att trava över cavalettiserien (hinder nr 1). Därefter rider du banan på samma sätt i det andra varvet.

Tänk på detta
Det här är en evighetsövning som du kan rida flera gånger tills du är nöjd med kommunikationen med din häst. Tänk på att lägga in pauser så att både du själv och din häst får tid att hämta andan.

 


Lång text men jag hoppas ni läste, för det här verkar både kul och bra för hästen & Ryttaren !


Amanda dissar !


Det här schabraket gillar jag inte alls, Det är ju nästan som det har gått av haha ! Nä jag gillar detinte, men man skulle vilja ha ett sånt här så tror jag att man kan köpa det på Ride With Style 's facebook sida. Vet inte vd det kostar men runt 799 :- kanske ?
vad tyckte ni om det ? ^^

Repris av jerringpriset.. ;D

Här kan ni se det om och om igen, jag kände igår när jag skulle gå och lägga mig, hur stolt man va. Så härlig känsla ! :D

22 % på täcken !

Just nu har Horze 22 % rabatt på alla sina täcken ! så passa på nu!



Några täcken som jag gillade ^^

Never, ever, ever give up

Hej på er, idag blev det lite ändringar. Det var en bil som hade sladdat nära stallet sa mamma och då bestämde vi oss för att jag inte skulle rida ut. Även fast Dusty var snösulor och 4 brodd i varje hov så kan det ju ändå komma en bil och sladda så jag skrittade på banan idag igen !

Stalldagen började med att mocka, byta vatten, packa hö och göra krafft + betfor. Sen ställde jag upp Dusty på gången, borsta sadlade och tränsade och sen ut på banan ! :D
Ridpasset gick bra, hon var lite mer pigg idag så det gick lite fort ibland haha, lite stum i munnen stundtals men ändå fin i formen ! Gjorde samma sak som igår dock lite mer skänkelvikningar och sånna överningar istället för dom där serpentinerna. Och det gick helt okej Öppnorna/Slutorna blev väl sådär hon brydde sig lite om omgivningen istället för att fokusera på mig men ibland blev dom jättejättebra ! Så det gick lite upp och ner haha ! :D Men jag är i alla fall nöjd ! och det är ju viktigast !

Who you are

Hej på er, idag hade jag tänkt att rida ut av något slag. Typ klättra om det inte är halt eller något sånt !
Men vi hörs senare ikväll, hare bra !

En bild Cajsa har gjort ! :D

VECKOPLANERING V.3

Såhär kommer det se ut ungefär, så imorrn är det dressyrträning ! :D

Mirage benskydd 4 set från Lami-Cell

Jag gillar färgerna bara mer och mer för varje gång jag ser dok ! Man blir glad av dom hihi ! :D
Ja jag har ju lagt upp både schabrak och lindor innan men det finns skydd också ! Och jag vill fortfarande ha något av det här! Ni kan köpa skydden på Cheval Ridsport för 455 :-.


Tröja ''Mondou'' från kingsland

Den här tröjan gillade jag jättemycket ! Den såg så himla mysig ut ! Det står i beskrivningen att den är lite längre men jag hoppas inte att den är för lång, för jag skulle kunna tänka mig en sån här om det inte var för lång. Det var en snygg färg, och det är alltid mysigt med luvor på tröjor ! Den finns att köpa på Hippoteket, och just nu är det rea på den så nu kostar den 749 :-.
vad tyckte ni om den ? :D

Dynamic schabrak från Shockemöhle

Asså jag kan inte bestämma mig om jag tycker att det här är snyggt, det ger inget ''wooow'' intryck som dom andra gör. Gillar färgerna förutom det blåa på det vita schabraket, men annars var färgerna snygga !
Märket gillade jag faktiskt inte så himla mycket heller faktiskt, nä inte min smak. Dom finns att köpa på www.hippotique.se för 499 :- om ni gillade dom :)
Vad tyckte ni om det ? ^^

HALVA REAPRISET PÅ HÖÖKS !

Om ni vill kolla vad dom har mer för erbjudanden så kan ni klicka på bilden.. :)

GRATTIS ROFFE !

Alla har ju redan skrivit det men gosshhh vad han äger, grattis till honom !


HÖÖKS SHOPPING

Idag åkte jag och mamma till Hööks innan vi åkte till stallet och fick med mig två saker :
Schabrak
Fleece tröja
[Bilden som jag hade tagit på det vill inte komma upp :( och jag hittade ingen bild på fleecetröjan men ni får en bild på schabraket ! :D ]

Svar på fråga !

SVAR : Åå tack så jättemycket ! :D Nej jag älskar kommentarer ! Jag försöker hålla bloggen i mycket uppdatering, och jag hoppas ni gillar det ! :D Tacktacktack !

Dagens ridpass - Dusty ♥

Dagens ridpass gick jättebra ! Red på banan, den var lite hård men jag skrittjobbade henne lite bara. Började med att skritta fram henne och sen somvanligt korta upp tyglarna ;D
Sen gjorde jag den här övningen :
Den är jättebra! Dom röda prickarna är halter och det svarta är skritt.
Det funkade super hon var pigg och glad och var jättefin i formen! Loss i ganachen, rund & fin.
När jag gjorde halterna i den här övningen så testade jag att göra en hälsning, precis som i ett dressyrprogram och se om hon gick upp ur formen och det gjorde hon lite i början men inte så mycket, men sen när vi hade gjort några halter så gjorde hon det inte alls ! Sen slutade jag med den här övningen och gjorde skänkelvikningar, öppna/sluta och lite sånt och det gick jättebra, blev lite förvånad haha ! Sen skrittade jag av henne, trodde jag bara hade ridit i typ 20 minuter men jag hade ridit i 45 minuter, så hon fick sig ett litet pass ändå ! ^^
Men jag är jättenöjd med henne, hon kämpade på super !!


min bästa♥

Mirage schabrak från Lami-Cell

Dom här schabraken är sååå coola ! älskar färgerna !
La ju ut ett par lindor häromdagen också så här kan man matcha ! Skulle mer än gärna vilja ha någon färg av dom här, dom kanske finns i scandinavium. Vem vet .. ? ;) Gillar dom starkt ! Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 475 :-.

vad tyckte ni om dom ? :D

Transportskydd från Schockemöhle

Det har kommit lite nyheter till Cheval Ridsport från Schockemöhle, ett par transportskydd. Jag tyckte att dom inte var dom snyggaste, ränder är inte min stil. Det är inte snyggt enligt mig ! Men jättesnygga annars, färgen och det lilla märket ! Men ränderna förstörde lite.. :/ Menmen dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 799 :- i alla fall.


TÄCKVÄST MED DUNKÄNSLA CHARLIES

Den här dunvästen var faktiskt riktigt snygg ! Det är faktiskt Charlies som har gjort den själv, tyckte dom lyckades väldigt bra ! Gillar att det är dun, då blir man varm hihi + att det är snygg färg ! Gillar det stora märket på den och ja, den verkar helt enkelt mysig ! Den finns att köpa somsagt på Charlies Häst & Hund för 629 :-.



16 Januari

Irriterad man blir när inte dom tidsinställda inläggen kommer upp.. -.-' 2 stycken har inte kommit upp :/

Men aja, idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra med Dusty, får se lite :) 


JAG VANN ! :D

ASSÅ DET ÄR HELT SJUKT HAHA ! Just nu sitter jag i skolan och loggar in på facebook så har Lina Sällberg skickat ett meddelande och gissa vad det står ?!
Att jag har vinnut en kingslandmössa från grymmaste Hippoteket ! :D Det är första tävlingen jag har vunnit, snacka om att jag är glad ! :D Så nu tycker jag att ni ska kolla på Hippoteket 's grymt fina utrustning !
hihih ! :D

Amanda dissar !

Jag måste få ut det.. : här hjälmen är sjuuukt ful ! Usch nä jag gillar den inte alls, skulle inte köpa en sån här ! Den ser verkligen äggformad ut, men den har ett snyggt spänne, det är nog det ända bra med den haha ! Men om ni skulle vilja ha en sån här hjälm så kan ni köpa den på Hööks för 1 099 :-.
Men från mig får den en stor diss !

Vad tycker ni om den ?

Schockemöhle täcke "First Class"

När jag såg det här täcket så typ.. dog jag, nä men nästan. Sjukt snyggt !
Färgen är jättesnygg, och texten var i lagom stor text + att kanten passade bra, i en bra färg !
Jag gillar det jättemycket som ni kanske märkte haha ;D Och om ni också gjorde det så kan ni köpa det på Ride With Style för 990 :-.


you make me happy ♥

Dagens ridpass gick bra, jag skulle rida ut så mamma hängde med idag med. Så vi skrittade iväg proppfulla med reflexer och skrittade iväg till wittvång, och hon gjorde en ''vändahemmåtsväng'' men jag var bara lugn och väntade ut henne. Sen när vi var i wittvångs alé så skulle jag jobba henne lite. Göra skänkelviknar och sånt! Men då började hon igen, med en ''vändahemmåtsväng'' men jag gjorde samma sak som på den första ! Skänkelvikningarna gick helt okej hon var SJUKT pigg asså, fick hålla ihop henne verkligen ! Sen när jag skulle vända åt hemmåthållet så skulle jag göra samma sak och när jag skulle ta bak skänkeln och göra en skänkelvikning men då började hon galoppera haha så jag och mamma bestämde att vi skulle rida in i ridhuset!

Så det gjorde vi och i början var hon springig, tjafsig i munnen och grymt pigg ! Jag visste inte hur jag skulle göra riktigt men jag galopperade mycket på volterna så hon fick bli av med lite energi och sen i slutet, hon blev såååå sjukt fin ! Så avslappnad och jag fick verkligen igenom henne, lite springig i traven men hon hade massor med energi kvar men så himla fin i formen, låg och stadig. Så jag travade runt lite. Fattade galopp gjorde jag igen och hon var piggelin haha ! Men goshh vad jag är nöjd med slutet !


världens bästa ponny♥

TAGGA GÄRNET !

Hej på er, kom hem från stallet för 30 ungefär. Men just nu hinner jag inte skriva om stalldagen för snart börjar ponnyakuten och jag laddar inför det med Cajsa, vi snackar på facebook hihi ! :D
Först och främst måste jag skriva dom tidsinställda inläggen som kommer att komma upp imorrn men sen kommer det inlägget ! ^^

blääää♥

SPORREM MED BLING BLING

Dom här sporr-remmarna är så himla söta, dom kan piffa upp en hel outfit !
Ett stort + är att det är läder, eftersom själva sporren kan göra lite avtryck så är det bra och smörja det ibland så det är bra att det är läder ! Sen dom lilla smyckena är så söta ! :D
Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 199 :- om ni skulle vilja ha dom ^^
Visst var dom söta ? ^^

Eric Le Tixerant dressyrgjord

Det är jättemånga som säger att dom här sadelgjordarna ska vara jättebra, dom kostar ju en del men jag skulle vilja ha en sån här om funktionen är sann!

Fördelar:
• Hästen har lättare att andas och blodgenomströmningen ökar.
• Fördelar trycket mot bröstmuskeln, speciellt vid hoppning då hästens bröstmuskler vidgas.[finns i hoppgjord också]
• Hästen får ett friare rörelsemönster.
• Ergonomisk utformad.

Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 1 965 :-.

Vad tycker ni om dom här, har någon av er en sån här ? :)

Slutar inte skratta !!

Asså jag döör ! Spola fram till 1:45 om ni vill se dom rida !


Mirage fleecelindor från Lami-Cell

Det har kommit in lite Nyheter på Cheval Ridsport, dom här lindorna tillexempel i riktigt skrikiga vårfärger !
Färgerna var ändå snygga tyckte jag, på bilden var dom ganska skrikiga men jag tror inte att dom är lika skrikiga i verkligheten. Jag skulle kunna tänka mig någon färg ! Gillar sånt här ! :D
Dom finns att köpa på Cheval Ridsport somsagt för 275 :-.
vad tyckte ni om dom ? :D

SCHABRAK LUREX HV POLO

Det här schabraket föll mig inte i smaken.. Det ser plastigt ut och att det kan gå sönder när som helst, för att materialet är så tunnt. Så tycker jag och om man kollar på bilden så ser det lite ut som det. Så jag skulle inte köpa det här men om ni vill det så kan ni köpa på det Charlies Häst & Hund för 679 :-.


Vad tyckte ni om det ? :)

V-ringad tröja Classic CRW®

Den här tröjan är riktigt bra ! Den finns i många färger så det är lätt att matcha om man gillar skulle vilja det. Jag har en svart och den är jättebra och skön! Så den rekomenderar jag starkt! Och nu kan ni passa på för det är 50 % rea på den nu, Ni hittar den på Hööks för bara 99 :-.





15 Januari

Hejsan ! Idag tänkte jag nog rida ut, göra samma sak som igår tror jag. Mysigtmysigt !
Sen ska jag skura rent hennes gamla box och lite sånt, så jag har lite att pilla med så vi ses senare !
finaste älsklingen♥

RUNDTUR I MITT RUM !

HAHA, '' är det där en korv ?!!?!?!'' ENJOY våran underbara humor !

Rösta på Roffe i Jerringpriset !

klicka HÄR om ni har glömt det !


14 Januari

Hejsan svejsan ! Just nu så städar jag mitt rum lite, sammtidigt så kollar jag på reprisen från Ponnyakuten 1. Jag ääälskar ponnyakuten ! :D Ikväll kommer Cajsa hit, man vet ju aldrig om det kanske blir något kul på bloggen.. ;)

Ny seger till Rolf-Göran Bengtsson

Han är helt grymmm !

Kungen av hoppning, Rolf-Göran Bengtsson, har gjort det igen. Under torsdagskvällen tog han på Casall La Silla en ny storseger i Basel, Schweiz.

Rolf-Göran Bengtsson red in på banan som näst sista ryttare i omhoppningen i den femstjärniga 1,55-klassen. På ena armen bar han den gröna armbindel som utmärker den ryttare som för närvarande toppar världsrankingen.

Och Rolf-Göran levde upp till alla förväntningar. Han styrde en storhoppande Casall i snäva svängar och hade ett galoppsprång mindre än de andra ryttarna fram till 6a-b, kombinationen. 
- Casall slog i bakre bommen på b-hindret och jag trodde att den skulle ramla, men lite tur ska man ha. Planen var redan från början att vinna klassen så då får man ju lov att testa och chansa lite, säger Rolf-Göran.

Med till Basel har han förutom Casall även Carusso La Silla och Camilo La Silla. Den senare har han nyligen börjat tävla.
- En av våra ryttare i stallet hemma har tagit upp honom till de här klasserna. Nu är det meningen att jag ska rida honom.

Camilo är liksom Carusso uppfödd på La Silla i Mexico och har samma pappa i Montebello La Silla. Mormor är ingen mindre än Ratina Z, tidigare riden av Ludger Beerbaum. Camilo har helt klart en del att brås på.

Men tills vidare är det Ninja och Casall som är stallets stjärnor. Casall är i en fantastisk form och blir troligtvis den häst som får gå världscupfinalen i april. Ninja blev nyligen utsedd till Årets häst på Ryttargalan och Rolf-Göran lovar att han firats ordentligt.
- Vi har haft ett litet party för honom och han har fått massor av morötter.


I have a reason to smile, because i have you ♥

Hej, idag när jag var i stallet så började jag med att mocka, fylla på vatten och lägga in insläppshö i boxen. Sen packade jag hö och gjorde betfor och krafft :) Sen fyllde jag på lite vatten i Dustys hage och sammtidigt tog jag in henne ! Borstade henne och mös lite ♥ Sen åkte sadel och tränset på. Jag red ju ut idag som jag skrev i ett inlägg innan och jag fick sällskap av mamma och pappa + hunden vilket var jättemysigt ! Började skritta på lång tygel och hon var så himla avslappnad, så det var jättetskönt. Sen kortade jag upp tyglarna och jobbade henne och då sa mamma att jag kunde testa att trava så det gjorde jag och hon var så himla fin !
Avslappnad och bara rullade på. Sen skrittade jag henne lite på långa tyglar och sen kortade jag upp dom igen och då var vi i wittvångs alé och då testade jag att göra lite skänkelvikningar och det gick jättebra, sen testade jag att trava också och jag fick hålla ihop henne massor men shit vilka skänkelvikningar, dom bara satt asså.

Så jag är mer än supernöjd idag, hon var absolut bäst ♥


min finaste älskling♥


BAKERSFEILD TÄVLINGSTOP KINGSLAND

Den här tävlingströjan är så himla fin ! Älskar färgerna, det är mina favoritfäger ^^
Jag vet inte vad jag ska säga haha, i love it ! Den fins att köpa på Charlies Häst & Hund för 549 :-.


gillade ni den lika mycket som jag ? ^^

IMORRN BÖRJAR DET ! :D


GUMMISTÖVEL CROWN CHUCKS LÅG HV POLO

HV polo säljer gummistövlar ? Lite småcoola tyckte jag, inte min stil sådär men ändå coola ! ^^
Finns i tre snygga färger dessutom, men jag föredrar marinblå. Hihi !
Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund i alla fall och kostar 429 :-.


Vad tyckte ni om dom ? ^^

Dressyr schabrak coffe från Eskadron

Kollade runt lite på Cheval Ridsport och klickade mig vidare på Schabrak och hittade det här snygga !
Det är från Eskadron och jag gillade det mucho mycket ! [Mucho är mitt och Cajsas ord] ^^ Men i alla fall så gillade jag färgkombinationerna, rosa och brunt passar väldigt bra ! Det finns att köpa på Cheval ridsport om ni också gillade det och det kostar 399 :-.

Inte den snyggaste gula kanten eller vad det är men annars gillar jag det !


Träns Kentucky från Shockemöhle

Det här tränset var bara såååå snyggt ! I löööv Shockemöhle !
Jag tror att det var ett sånt här jag ville ha en gång i tiden innan jag var i globen, tror jag såg ett sånt här träns där då också ^^ Men anyway så tyckte jag att det var skit snyggt ! Tycket ni inte också det ? Men min plånbok är inte så stor för tillfället så det får nog vänta några år, nu har jag ju fått ett jättefint träns som jag ör jättenöjd med så jag väntar ett tag ^^ Men om ni vill ha det så finns det att köpa på Sharpman för 2 499 :-.


One thing, that i love, it's you ♥

Hej på er, idag ska jag nog skritta ut på Dusty ! :D ska bli såå kul ! [om jag nu ska det men jag tror det]
Hon är så himla pigg, jag känner det när jag har gått med henne att hon kommer exploderna nästan haha ! Och nu när det är så kallt så fryser det i hagen så då kan hon ju inte bralla runt haha ;D Inte för att jag tror hon gör det men man vet ju aldrig ! Men vi ses senare ! :)

♥ foto : Emma Persson


Showmaster ® Square Allround

Det här schabraket gillar jag ! Det är ett snyggt vardags/tränings schabrak med vita lindor, snyggt !
Jag har ett vitt sånt ungefär, jag har en silverkant istället för en vanlig vita kant men jag gillar när det är bara en färg. Det är stilrent ^^ Det finns att löpa på Hööks för endast 99 :- för det är rea på det ! :D
Gillar ni dom också ? ^^

Tidsinställda inlägg ska man inte lita på..

Alla mina tidsinställda inlägg kommer inte upp.. Lite synd för jag hade skrivit ett inlägg idag om ett par tofflor som ni kanske såg ? Och innan dom kom upp så skulle det komma upp ett par byxor som aldrig kom upp och jag skrev jag ju i texten som att dom byxorna hade kommit upp, förstår ni hur jag menar ? När det blev såhär måste nu ju inte fattat någonting .. !
jaja, sånt är livet .. ;)

Dusty ~ fredagen den 13

Hej på er ! Nu är jag här, LIVE !

Idag när jag var i stallet så började jag med att gå en mysig promenad med min älskling♥
När vi gick så gick det bra, hon var lite spänd för det blåste verkligen storm men jag hade inte tänkt mig att hon skulle gå md huvudet ner hela tiden men jag är verkligen jättenöjd med henne ! Hon var så himla söt, hon gick med huvudet mot min jacka hela tiden och åå min ponny är bäst ♥ En lagom tur vart det ! typ 35 minuter, det var superhärligt !
Sen vart det stalljobb, började med att packa hö och göra betfor och krafft. Och Dusty stog så snällt på gången för jag skulle byta box idag ! Det är en häst i stallet som blev såld och då får Dusty komma in i ''stora'' delen av stallet och jag tror hon kommer stortrivas där ! Så jag mockade ur hennes gamla box och la in allt spån i den nya boxen sen fick hon gå in i den nya boxen och äta lite, fyllde på nytt vatten och allt sånt. Och tog jag in saltstenarna, flyttade täckerna och sopade lite ^^
Sen när jag mockade så skrapade Dusty [!!!!!!!!!!!!] :o hon hade benet böjt jätte länge och sen typ 2 gånger så skrapade hon, och det har hon aldrig gjort. Och det är det värsta jag vet när hästar skrapar och det får inte Dusty lära sig ! Men hon hade stått där ett tag så jag kan förstå henne ;) Mina ögon var som kylskåp typ..


min finaste ♥

Om ni spolar fram till 0:39 så ser ni en brun häst på vänster sida, där står hon nu. Om ni ville veta ! ^^

JESSICA JUNIOR RIDBYXA MARIN KINGSLAND

Kikade runt på Charlies Häst & Hund och såg dom här übersnygga ridbyxorna !
Marinblå är en utav mina favorit färger så det gör ju inte saken fulare ! ^^ Och märket satt väldigt snyggt där det sitter, ja vad ska jag säga. Min stil ! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 299 :-.


vad tyckte ni om dem ? :)

Urgullig putsbox

Den här lilla ''putsboxen'' var såå himla söt !
Åå den var så himla gullig så den var tvungen att få vara med i ett inlägg ^^ Jag bara älskar borstarna och borstarnas mönster. Blommorna är jättefina !
Och rosa är ju alltid fint ! Den finns att köpa på Hööks för 199 :-.

Gillar ni också borstarna ? :D

RIDSPORT PÅ TV

Söndag 22 Januari kl 21.00 i SVT24.
Världscupen i hoppning från Leipzig, Tyskland [Sammandrag]




Tofflor från Kingsland

.. Sen finns det faktiskt matchande tofflor till byxorna dom jag la upp. Även dom finns att köpa på Cheval Ridsport och dom är det också rea på, nu kostar dom 149 :-.

Förstå vadskönt med dom här och byxora ? :D mihihi !

Svar på fråga !

SVAR : Tack så jättejätte mycket ! :') Hon är en Connemara !
Tycker ni att hon ser ut som en connemara ? :)
mee löööv den här bilden ! :D

Kittel har clinic !

Patrik Kittel har en clinic den 5 Februari, ska ni dit ? :)

Text från Tidningen Ridsport. <--[klicka på länken för att få mer information om clinicen]

Den 5 februari kommer EM-medaljören Patrik Kittel till Umeå Ryttarförening och Hippologum, för att hålla clinic på temat "Utbildning - från unghäst till Grand Prix".

Clinicen startar klockan 11:00 den 5 februari och beräknas pågå i tre timmar. Kittel kommer att undervisa andra ryttare inför publiken, och även själv sitta till häst.



12 Januari - Dusty ♥

Idag ska jag nog promenara en lite stund med Dusty, så hon får röra sig lite ! ^^
Men vi hörs senare !



Allround schabrak Master pad med logga

Det här schabrakt asså, me lööööv ! För det första så har Shockemöhle riktigt bra passform på fina schabrak, för det andra så är det ruskigt snyggt och för det tredje så vill jag ha det haha !
Väldigt cool färg dessutom ! Men jag har funderat på om det skulle passa Dusty, lite osäker på det. Tror ni att hon skulle göra det ? Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 399 :-.

Vad tycker ni om det här schabraket ? :D

RIDER DU MED SPÖ ?

Något som jag hatar att rida med är spö, jag kan inte, det går bara inte.. Men jag har ett fint spö som jag hade en gång på en P&J men det var endast för att det skulle vara snyggt, för det var lite blingbling på det haha ! ;) Men när jag rider dressyr har jag aldrig det, jag vet inte varför men det känns konstigt haha !

Det ser ut som att jag cyklar då, om jag har spö xD

Rider ni med spön ? :)

''En häst utan ryttare är alltid en häst, men en ryttare utan en häst är bara en människa.''


FOLDING BAG SMALL HV POLO

Den här väskan var inte något som föll mig i smaken alls.. Jag vet inte vad HV polo tänkte med :p
Men om ni gillar den så kan ni kan ni köpa den på Charlies Häst & Hund för 129 :-.


Dressyrschabrak Advantage Gold Medal®

Dom här schabraken är jättebra verkligen ! Bra passform, snygga och det finns många färger. Och det är ju superbra ! ;) Jag har själv ett grönt schabrak som jag är jättenöjd med, så jag tänkte tipsa er om dom !
Det är faktiskt rea på dom också nu. Nu kostar dom bara 114 :-Hööks.




Pyjamasbyxor från Kingsland

Dom här byxorna skulle jag mer än gärna vilja ha ! Tänk er att komma hem från stallet och man är jättefrusen och sätta på sig dom här ? Gud så skönt ! Och det är dessutom 100 % bomull vilket är kanon. Så jag tror att dom är supersköna ! Kanske inte som snyggaste, den gröna färgen är inte min favorit. Dom finns i alla fall att köpa på Cheval Ridsport för 349 :-, för nu är det rea på dom också  ! Förut kostade dom 599 :-.


DET ÄR JU PRECIS SÅNT HÄR BÄLTE JAG VILL HA ! :D

Såg på Charlies Häst & Hund 's hemsida nyss att dom hade rea på swarowskibälterna !
Hur glad vart jag inte ?!?! :D
Just nu kostar dom 499 :- istället för 899 :-, hur bra är inte det ? :D
Wiiihooo !

Ge en häst vad den behöver och den ger dig sitt hjärta.

Idag när jag kom till stallet så ropade jag lite till Dusty när hon stog i hagen, hon stog och åt så jag lät henne göra det ! ^^

Började med att mocka boxen och sen tog jag in Dusty så hon fick äta lite. Och när jag gick in med henne så brukar jag alltid klappa henne och prata massa med henne och när jag klappade så var det som att det var obehagligt på något sätt så hon var väl lite öm eller något efter sprutan. Men jag tänkte inte mer på det och fortsätte med att göra betfor och krafft + att byta vatten. Sen berättade Cassandra att imorse när hon skulle sätta på henne täcken och grimman så vände hon så hon gick iväg i oxen, svårt att förklara men hoppas att ni förstår !
Och samma sak händer när jag ska gå in, och när jag släppte in henne i boxen så tar jag alltid av grimman men när jag skulle ta ut henne idag så fick locka henne med godis och hö men vi fick tag i henne tillslut för hon bara vände med huvudet hela tiden. Cassandra fick tag på henne så då ställde jag upp henne på gången och borstade henne i ungefär 45 minuter. Det var supermysigt ! :D sen friserade jag henne lite också, hon blev så snygg så !
Men jag blev så fundersam varför hon gjorde så, hon brukar alltid komma fram när man ska sätta på grimman men nej inte idag. Så jag tog tempen på henne och hon hade lite feber, 38.4 tror jag hon hade :/
min äääälskling ♥

Vintertäcke m. hals 300gr

Snyggt vintertäcke ! Det ser ut som att det har väldigt bra passform på bilden, men en bild är ju alltid en bild, dom kan ju luras ;) Men i alla fall så halstäcken tycker jag verkar så mysiga, en liten pyjamas hihi !
Men sen är ju marinblå och svart aldrig fel färg heller, om ni också gillade det så kan ni köpa det på Sharpman för reapriset 799 :-.



Inte det snyggaste med en plasthäst kanske..


SCHABRAK CHARLIES


Nu har Charlies Häst & Hund kommit med lite vårnyheter !

Ja ni ser ju vad som står på bilden så om ni gillar dom här schabrakenså passa på nu !
Dom finns i några olika färger men i alla fall så kostar dom 299 :-. [styck] tror jag ? xd





Handske 'Vesta' från Roeckl

Det är många som har dom vär handskarna från Roeckl, vad tycker ni om dom ?
Alla som jag känner som har sånna säger att dom är jättesköna och värda pengarna, och det kan jag hålla med om för dom är snygga och jag har testat ett par någon gång och dom var jättesköna !
Det finns dessutom i flera färger vilket är kanon ^^ Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 359 :-.


[finns i flera färger]

Tofflor Indoor CRW ®

Jag som är så frusen av mig och speciellt om fötterna älskar att ha på mig tofflor ! Det är så gosigt tycker jag ! :D
Dom är dessutom på Hööks rea nu. Så nu kostar dom bara 49 :- och finns att köpa på Hööks :)


Är ni också frusna av er ?

Du är allt som jag behöver ♥

Hej på er, kära vänner ! Vi har samlats här idag för att ta ett snack om Dusty..
Nä jag skoja.. ;)

Nu är jag lite seriös ! :D Hej ! Eftersom Dusty vaccinerades så måste hon ju ta det lugnt i några dagar men jag tänkte skritta lite på henne så idag är det en skritt-tur som står på schemat ! mysigtmysigt, skiver mera sen, C' ya !

hopelihopp ! ^^D

Ridbyxa Grace helskodd

Dom här ridyxorna rekomenderar jag såhääääär mycket ! Jag har sånna vita och dom är nog dom skönaske ridbyxorna jag har haft på mig. Dom är jättebra och sitter som en smäck ! Ja jag vet inte vad jag ska säga mera, riktigt sköna ! Och en snygg färg är det också + deras snygga märke som är på rumpan, me like ! Men om ni skulle gilla dom så kan ni köpa dom på Sharpman för reapriset 998 :-.

8 sanningar om mig..

1. ..Nästan alla min inlägg är tidsinställda fram till kl 17.30.
2. ..Jag sitter hela kvällarna och gör 5-6 tidsinställda inlägg.
3. ..Jag äääälskar att ha ordning i stallet, var sak har sitt ställe ! så är det bara ;D
4. ..Jag sopar i stallet typ hela tiden och får nästan tvångstankar att jag måste sopa. [men bara nästan ;)]
5. ..En gång så tävlade jag med mina nycklar i fickan inne på banan ?! :o eller jag tror det i allafall, knas asså !
6. ..Jag är väldigt mån om att rida Dusty 6 dagar i veckan och att hon ska må så bra som det bara går !
7. ..Jag vill ALLTID åka till stallet, ALLTID ! Även fast klockan kanske är halv 3 på natten så vill jag ändå åka till Dusty !
8. ..Jag MÅSTE alltid säga hejdå till Dusty innan jag åker hem och säga att jag älskar henne mest i hela världen. För det gör jag verkligen♥

älskling♥

JAG BLEV DAGENS BLOGG - igen !

Jag blev dagens blogg på denna fina tjejens blogg, så kul ! TACK ! :D

På söndag börjar det !


Vaccinerad - check !

Hej på er ! idag när jag slutade skolan så stack jag hem och käka lite och bytte om sen kom mamma och skjutsade mig till stallet. Började med att hälsa på Dusty som skulle vaccineras så ställde upp henne på gången och sen skulle jag ta in en häst från hagen och när jag kom in i stallet igen så var det redan klart så jag mockade och bytte vatten sen fick Dusty gå in i boxen och äta lite, hon har förresten fått en ny box-kompis om jag inte redan har sagt det som hon inte gillar så mycket. Öronen bakåt ganska mycket och då får man säga ajabaja ! ;D

Men i alla fall medans hon stog och åt så gjorde jag betfor och all krafft som hon får, sen pratade jag lite med Cassandra och Bella haha, och ja jag vet inte vad vi ska kalla oss xD hihi !
Sen rullade jag och Cassandra in en ny höbal, eller rättare sagt : Försökte !! Cassandra tyckte jag var så klen :( haha !
Men vi fick in den med lite hjälp och sen ja, det blev mycket skratt ! :D Sen fortsatte jag med att packa hö och sopa lite. Sen var det en ponny i stallet som skulle besiktas idag så jag kollade på lite och gosade med ena stallkatten, mysigt var det ! ^^

mysig skritt-tur 2011 ♥

första tävlingen ! :D

♥ foto : Emelie Jansson

Rambo ® Newsmarket fleece

De här fleecetäcket är riktigt snygg ! Snyggt med ränderna och ett stort + till att det finns i flera olika färger !
Gillar alla färger, bra färgkombinationer. Det är många som har sånna så jag tänkte passa på att fråga om det är någon av er som läser min blogg som har et sånt fleecetäcke ? Är det bra ?
Jag gillar det  i alla fall och om ni också gillar det lika mycket som jag så kan ni köpa de på Cheval Ridsport för 825 :-.





Patrik Kittel leder världscupen !

Nu leder Patrik Kittel världscupen i dressyr! Alltså har vi svenskt i toppen, både i hoppning och dressyr !
Det är gött att vara svensk !


VECKOPLANERING V.2


Såhär kommer den se ut på ett ungefär, om banan är hård så får jag nog rida någon annan stans :/


CANDY RIDBYXA HELSKODD ESPERADO

Kollade runt lite på Charlies Häst & Hund och klickade mig vidare på ridbyxor och såg dom här coola ridbyxorna !
Det vad snygga färger på dom + det lilla ''smycket'' eller vad det är dom är vid ena fickan var riktigt snyggt, tyckte jag ;D
Men det som är lite minus är att om man har en massa tröjor över så ser man ju inte det snygga smycket, vilket är lite tråkigt men jag gillar ridbyxorna för det ;) Dom kostar 1 149 :-Charlies Häst & Hund.

Stalltäcke Mirage Horsepower

Måste säga att Hööks har väldigt fina stalltäcken tycker jag ! Go Hööks !
Men det var ett som jag gillade lite extra, det här täcket som hette ''Stalltäcke Mirage Horsepower'' Det gillade jag lite extra ^^ Det ser ut som många andra men det var något specielt med det, jag vet inte vad men jaja jag gillar det :) Det finns att köpa på Hööks somsagt för 549 :-.


Stort + till att dom tar så fina bilder på alla sina produkter !

Amanda frågar !

DAGENS FRÅGA:

Bloggtävling - veckans ponny !



Klicka HÄR om du vill vara med och tävla !

SVAR PÅ KOMMENTARER


SVAR TILL EMILY : Åå tack ! Ännu mera tack :D Nej det har jag inte gjort, det är min underbara vän Emma som har gjort den !
SVAR TILL ALMA : Hej och tack ! Aw tackk eller vad man ska säga haha, det gör jag med ! Haha tack, kram !


du är bra du♥

ponnyakuten maraton !

Hejsan ! Skriver om dagens ridpass på min underbara pålle senare för nu ska jag och Sanna ha ponnyakuten-maraton ! :D Men vi ses! Ciao

Min älskling ♥

RÖSTA PÅ ROFFE !

ROLF-GÖRAN ÄR FORTFARANDE MED I KAMPEN OM ATT VINNA JERRINGPRISET !
Gör vad ni kan för att han ska vinna, det är han värd ! klicka HÄR för att rösta på ridsportens egna hjälte !

SCHABRAK ELEGANCE HOPP HV POLO

Det här schabraket är jag helt störtkär i ! Det lila är bara såååå snyggt ! Det är en (säkert flera) i klubben som har ett sånt och det var bara så snyggt, kan inte sluta säga det, ja ni märker ju själva ;D haha men det passade så bra och jag, åå jag vill ha ett sånt ! Det blåa var däremot inte snyggt alls men det lila är så snyggt ! :D
Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 539:-.




Ariel pannband från Glengordon

Det här pannabandet som kommer från Glengordon som alla tycker är då himla fint tycket inte jag är så jättefint faktiskt. Det är ju fint men inte superfint. Tycker det är lite tråkigt just nu, gillar swarocski fortfarande ! :D
Men jag kommer säkert hinna ångra mig innan inlägget har kommit upp på bloggen men jaja sånt är livet !
Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 329 :-.


Visst är det snyggt men inget ''woow'' intryck på min sida..

Regnrock CRW

Den här regnrocken ser väldigt bra ut ! Har sett att det är väldigt många som har sånna och dom verkar verkligen bra. Den är lång vilket är bra, för då räcker den ju ner till benen också så man inte blir blöt om dom ;)
Sen är det ju så smart att man kan vika upp över sadeln också så inte den blir blöt. Slutsatsen är nog att det är väldigt bra! Den finns att köpa på Hööks för 799 :-.



Tröja från jacson

Den här tröjan är en klassisk ''ridtröja'', en stilren som passar till det mesta. Det är bra det !
Den ser väldigt skön och sval ut eller hur man ska säga, riktigt skön & snygg !
Den finns att köpa på Jacson.se, det stog inte vad den kostade. Konstigt !


Pioneerstövel Cocco lack

Den här stöveln är så himla läcker ! Mönstret är så coolt ! Och med blinget runt ''Pioneer'' märket är så snyggt. Jag skulle gärna vilja ha ett par och har varit nära på att köpa ett par. Mamma såg dom för halva priset å dom precis hade kommit ut men jag sa nejnej, då gillade jag dom inte. Vad man kan ändra åsikt snabbt asså, men dom finns att Köpa på Jacson.se för 3 995 :-.

Bella har sånna (som har stallet ;)) och säger att dom är grymt sköna men om man skulle rida dressyr så skulle man inte få så bra grepp för dom är ganska hala om jag har förstått, vilket är synd :(




The sky is the limit

Imorrn så tänkte jag att jag är i stallet runt 11 och rider Dusty, vet inte riktigt vart. Om banan är bra rider jag där annars ut ! :) Sen ska jag och Sanna åka ner till karlsdal kanske och ha lika kul som vi alltid har. Såhär sista dagen på jullovet ! ^^

Ryttargalan 2012 !

HÄR kan ni följa ryttargalan (vilka som är nominerade m.m), jag skulle väldigt gärna vilja se det på TV men jag vet inte. Det står igen kanal som jag kan hitta :/ men vi får se om det är ikväll ! ^^

Gymnastik som får hästen att lyssna

Lösgörande är väldigt bra för hästen så här kan ni få lite tips från Tidningen Ridsport.
Lite lång text men det går om man vill läsa ;D


Mål
Ryttaren tränar på att få hästen lydig och runt innerskänkeln i svängarna. Rätt utförd blir hästen mjuk, lösgjord och avspänd.

Svårighetsgrad
Det här är en medelsvår övning som rids över låga hinder och räcken (cirka 0,50-0,70 meter). Övningen rids på ridbana eller i ridhus med måtten 20 x 60 meter.

Uppvärmning
Börja med att rida serpentinbågar mellan bommar och räcken. Rid mellan vartannat hinder/bom. Har du har en äldre, lydigare häst kan du prova att rida mellan varje hinder/bom. Var noga med att leda hästen runt i svängarna. Ju närmare hinderstödet du rider, desto mer får du hjälp att forma hästen och flytta ut bakdelen.

Nästa övning är att du galopperar på en åttvolt mellan räckena för att träna byten på relativt rakt spår i riktning mot staketet. Var noga med att samla upp hästen före bytet och att rida rakt fram. Då får du hjälp av staketet med att byta galopp. Använd ytterskänkeln i bytet i stället för att titta ner på innersidan.

Hinderuppställning
Hinder 1: Räcke med utfyllnad.
Hinder 2: Räcke med utfyllnad.
Hinder 3: Cavalettiserie med räcke (1-1,2 meter mellan cavalettibockarna).
Hinder 4: Räcke med utfyllnad (cirka 20 meter efter hinder nr 3).
Hinder 5: Räcke med utfyllnad.
Hinder 6: Oxer.
Hinder 7: Serie som består av fyra räcken och tre cavalettibockar (3-3,2 meter mellan) och avslutas med en oxer 16 meter bakom serien (fyra eller fem galoppsprång).

Så här rider du övningen
ÖVNING A (se bild ovan)
Starta i lugn galopp i vänster varv och hoppa över hinder 1 och 2 på en stor åttvolt med anridning mot staketet. Var noga med att flytta ut hästen för innerskänkeln före och efter varje hinder med bibehållen rytm. Hästen ska vara rak över hindret. Upprepa ett par gånger.

ÖVNING B (se bild ovan)
Trava över cavalettiserien med räcke (hinder 3). När det är mer än en bom kan du lättare känna om hästen är lydig och inte länger steget och ökar farten. Var noga med att hästen ligger kvar i ett lugnt tempo. När hästen landar i lugn galopp fortsätter du med att hoppa hinder 4 (räcke) i galopp. Om hästen är olydig och vill rusa efter hindret vänder du in runt oxern och saktar av till skritt och lossar hästen med den inre skänkeln. Om du har en lydig häst fortsätter du längs fyrkanten och rider tempoväxlingar i galopp.
När det går bra startar du med cavalettiserien (hinder 3) i trav och fortsätter i galopp över räcket (hinder 4). Fortsätt in på s-bågen (hinder nr 5,  6 och 1). Avsluta med att hoppa serien på långsidan (hinder 7).

ÖVNING C (se bild ovan)
Starta i vänster galopp. Vänd in och hoppa hinder nr 2 (räcke) mot staketet. Därefter rider du in i s-bågen från motsatt håll och hoppar hinder nr 1, 6 och därefter nr 4. Avsluta med att hoppa serien (hinder 7) åt motsatt håll. Du behöver vara snabb med att räta upp överlivet i landningen efter oxern för att inte komma för snabbt in i serien med bockar och räcken.

Grimma från Equiline

Den här gimman gillade jag, ni som har läst bloggen har nog lite koll på att jag älskar grimmor haha !
Men jag gillade materialet på den och det fina mönstret som var på den, det gjorde mycket !
Den kommer från Equiline och om ni också vill ha en sån här så kan ni köpa den på Cheval Ridsport för 449 :-.

Tömkörningen idag !

Gick väldigt bra för att vara första gången ! Jag red fram henne barbacka och hon var ganska fin, ont i svanskotan idag igen. Men det gick ändå ganska bra, hon var fin ! Travade inte så mycket men det som jag kände så var hon fin !

Sen började tömkörnings-lektionen, Erika började att hålla i tömmarna, jag gick brevid Dusty hela tiden så hon inte skulle springa iväg och bli rädd eller så. Så jag gick och Erika började som sagt och sen fick mamma köra lite. Vi gjorde lite halter, gick rakt och flyttade över tömmarna från ena sidan till den andra och man såg på hennes ögon att hon var lite orolig eller vad man ska säga för hon har ju säkert inte gjort det här på flera flera år men hon var jätteduktig ! ♥
Vi skrittade bara med det är en bra början, jag är nöjd. Hoppas mamma också är det ! :)

Nu ska jag åka till en kompis med mamma och ha mys ! Ses senare kära ni !
Eftersom jag gick och höll i Dusty så blev det ingen film..

Little Dusty wind ♥ Den här bilen är lite cool för ni ser ju att det är lite ''dammigt'' eller hur man ska säga bakom Dusty och om man tar hennes namn : Little = liten ungefär, Dusty = Dammig, Wind = vind. Då blir det ''Liten dammig vind'' haha ! :D Och hon är ju nästan så i färgen också, lite dammfärgad typ ^^

älsklingen när hon ville pussa mig hihi !

ANKEL SOCK VIT I 2-PACK KINGSLAND

..Visste ni att man kan köpa vanliga kingslandstrumpor att ha hemma typ eller vart som helst förutom i stallet ! Skulle mer än gärna vilja ha sånna här, jag har bara ''låga'' strumpor i skolan. Dom verkar sköna !
Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 129 :-.

Har ni sånna själva ? är dom sköna ? :)

Ridhjälm Hi-Lite Pro Plus CRW


Den här hjälmen, som är väldigt poppis som väldigt många har och som är så otroligt skön! Hissar jag idag med ett stort H ! Min som jag har är dock väldigt stor men ändå så otroligt skön. Lätt att ta med sig och bära runt på. Så den får självklart en stor hiss från min sida !
Den kostar 649 :-Hööks, men finns att köpa på hundra olika andra ställen också ;)

Har ni också en sån här hjälm ? ^^

Snyggt fleecetäcke !

Gick in på någon konstig hemsida som jag inte vet vad den heter men i alla fall så hittade jag ett jättesnyggt fleecetäcke med en stor krona på ! Ganska praktiskt i en mörk färg men det var fint med kronan tyckte jag !
Det finns att köpa HÄR för halva priset, nu kostar det 999 :-.

Tömkörning

Hej på er !
Idag så är det träning igen, men en liten annorlunda träning, jag och mamma ska nämligen tömköra Dusty. Vilket hon aldrig har gjort förut ! Så det ska bli spännande. Det är mest mamma som vill lära sig tömköra, men jag vill väldigt gärna också lära mig men Erika ska få börja. Film kanske kommer ! ^^

Bloggtips ~ www.dressyrBE.blogg.se

Tänkte ta ett litet bloggtips som jag inte har gjort på ett tag !
Idag tänkte jag tipsa er om en nystartad blogg vid namn, www.dressyrBE.blogg.se.

Det är två ursnälla tjejer med riktigt fina hästar ! Vi känner varandra genom klubben vilket är jättekul ! :D
Även fast bloggen är nystartad så har jag på känn att den kommer bli riktigt bra, läst den idag minst 5 gånger så tjejer, go for it !

Gästbloggning :)

Hej alla Amandas läsare!
Jag heter Maja och jag är 14 år gammal, 15 i år. Jag är en väldigt busig tjej som är helt och hållet hästtokig. Jag bor på en gård utanför Örebro, kallat bäckvikens stall och här har jag min maxade d-ponny och min pappas häst Gunda Pride.
Outlaw Luna är min ponny och hon är en Irländs korsning, på sistonde har jag börjat satsa mer på dressyren på henne och jag hoppas verkligen kunna komma ut på tävlingsbanan med henne. Luna är verkligen busig och otroligt smart, hon vet precis hur hon ska slippa jobba i alla situationer. Det Luna inte har gjort- det har ingen annan häst gjort! :) Luna är, efter mycket träning med klicker, helt och hållet ko-lugn från marken och hon är i stort sett inte rädd för någonting. Jag tränar en hel del löst med henne och lär henne lite småtrix som hon tycker är roliga. Några av bilderna under är från när jag busar med henne.





Min pappas häst Gunda, som även tränar en del. Hon är ganska orolig av sig men även hon kan busa ibland! :)

Jag gör också väldigt mycket designer just nu. Jag har även haft en period då jag fick massor av förfrågningar efter att måla porträtt av deras hästar, så att måla och att pyssla med koder samt designer är även en av mina hobbys! På min blogg http://otroligahast.blogg.se lägger jag bland annat upp designhjälp som lite hjälp på traven för saker som ni kanske inte visste gick att göra med din bloggs design. Jag lägger även upp ridpass, frågor, åsiktsinlägg, hiss, diss och massvis mer av det som händer på en hästgård. Titta gärna in på min blogg :D
/ Maja

Pälsglans Foxfire


Jag ger en riktigt stor hiss till detta pälsglans ! Det är riktigt bra, luktar gott och ger ett bra resultat !
Mitt håller på att ta slut så jag måste köpa nytt, lite panik sådär. Men jag gillar det skarpt !
Det finns att köpa på blandannat Hööks för 199 :-.

Dressyrschabrak med silverband

Det här schabraket gillar jag mycket ! Det är snyggt med kronan som är längst ner i hörnet, och ett stort plus är att det finns i 4 olika färger ! Men ett litet minus är att det är några som har sagt att passformen inte är så bra men när jag såg en ha ett sånt så satt det perfekt ! Men jag vet inte, jag gillar det starkt i alla fall och om ni också gör det så kan ni köpa det för 299 :-Horze.


Vad tycker ni om dom ?
:)

7 januari - så ni vet vart jag håller hus.. ;)

Förlåt om det blev lite för mycket uppdatering idag, hoppas ni hinner med att läsa alla ;) Vet inte var jag fick för ryck igår när jag skrev dom, det blev nästan för mycket. Men en dag gör nog inget !

Hej, Nu ska jag åka till Marieberg med min kära mamma, kanske svänger förbi Hööks också, man vet ju aldrig med henne ;D Sen så ikväll så åker jag och mamma till Erika min tränare, mysigtmysigt !
Ha det bra !
gammal bild från i somras..♥

Dagens träning i ord !

Dagens träning gick bra ! När jag red fram henne så var hon väldigt pigg, så jag försökte trava henne ganska mycket så hon skulle bli av med lite energi och hon blev lugnare så det var skönt. Själva träningen gick bra, i traven vet jag inte riktigt hur det blev, jag kunde inte sitta ner ordentligt idag [pga svanskotan] så jag kunde inte rida ordentligt eller hur man ska säga. Formen var lite sisådär hon var lite upp och ner i övergångarna men galoppen, asså ni skulle bara ha varit där och aa, den var helt otroligt superfin !! Jättenöjd med den ! :D
Erika, min tränare är så sjukt bra, hon vill verkligen att det ska bli bra och försöker verkligen få det att bli bra, du är så bra ! ♥








En mycket svettig ponny efteråt ! ♥

Få hästen lydig efter hinder

Källa: Tidningen Ridsport.



Mål
Ryttaren tränar på att få hästen lydig efter hinder. Övningen övar även ryttarens förmåga att rida i en bra rytm både före, över och efter hinder och rätt utförd blir hästen lydig.

Svårighetsgrad
Övningen rids på ridbana eller utomhusbana med måtten 20x50 meter eller större.
Starta med en hinderhöjd på 60 centimeter och öka successivt beroende på hästens utbildnings­nivå.

Hinderuppställning
Ett rättuppstående hinder mitt på långsidan innanför spåret. En bom pla­ceras cirka 15 meter (fyra normala galoppsprång) på den ena sidan av hindret och en annan bom placeras 18 meter (fem normala galoppsprång) på den andra sidan.

Framridning
Börja med att lägga en volt över en av bommarna, för att träna "ögat-känslan" att hitta bommen. Övningen är också bra att träna på för att göra hästen lydig.

Så här rider du övningen
Börja i galopp i vänster varv och galoppera i en jämn rytm över bommar och hinder. Till att börja med blir det ganska enkelt att få in fyra språng före hindret. Däremot blir de fem galoppsprången fram till nästa bom ganska svåra att få in eftersom avståndet blir kort.

Byt varv och hoppa från det and­ra hållet. Nu blir det enkelt att få in de fem sprången före hindret men det blir däremot svårare att få in de fyra galoppsprången efter hindret.

När det fungerar (och om du har en rutinerad häst) kan du lägga in ett galoppsprång extra, framför allt före hindret. När du höjer hind­ren blir det svårare att få in det extra galoppsprånget mellan bom och hinder eftersom hindret blir högre och avsprångspunkten något tidigare. Om du ändrar till oxer flyttar du bommen bakom hindret motsvarande hindrets längd.

Det här är en bra övning att träna på för att stärka hästen genom att få den att "elevera" mer (hästens språngkurva där den sätter under sig mer) och få den att hoppa mer på styrka/kraft i stället för på fart.

Tänk på
Övningen ska resultera i att du får en lydig häst så att du kan rida med en mjukare och jämnare rytm både före, över och efter hind­ret.

Lycka till!


Dusty sticker gärna efter hindret ibland så det här är en jättebra övning för oss !

Det här är ett bra tips, jag tycker att ni ska läsa allihop !



Söt grimma

Naw, dom här grimmorna var ju bara för söta ! Gillade den rosa, det var bäst text hihi! ^^
Dom kostar 69 :-Hööks.



Catago sport senskydd

Dom här senskydden är riktigt bra ! Passformen är super. Det finns dessutom massor med färger så det är lätt att matcha övrig utrustning. Jag älskar dom, om ni också gör det så kan ni köpa dom på Cheval Ridsport för 259 :-.

Mina röda skydd.


Tack så mycket, ni är helt otroliga! Det bara väller in kommentarer !

Rolf-Göran världsetta !

''Nu är det färdigräknat. När alla resultat för december är klara är Rolf-Göran Bengtsson världsetta i hoppning.''

Ja, det är sant ! Roffe är världsetta ! Jag är inte alls förvånad.. ;) HAN ÄR JU KUNG !

Tio-i-topp

1 (2) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 3 372
2 (1) Eric Lamaze, Kanada 3 291
3 (3) McLain Ward, USA 3 078
4 (4) Pius Schwizer, Schweiz 3 033
5 (5) Ludger Beerbaum, Tyskland 2 947
6 (7) Edwina Tops-Alexander, Australien 2 822
7 (8) Denis Lynch, Irland 2 820
8 (6) Kevin Staut, Frankrike 2 770
9 (9) Beezie Madden, USA 2 700
10 (10) Nick Skelton, Storbritannien 2 668




Tränings dags!

Jajamensan ! Idag är det träning, får se hur det går. Hoppas att det går bra. Kör på den gröna outfiten tror det blir jättesnyggt ! :D skriver mer när jag kommer hem. Ciao !

Så kommer vi se ut ! ^^

Jag blev dagens blogg !

Tack Louise, Du är underbar vännen min ! ♥
kika in på hennes blogg, den kommer ni gilla !

Tack lollo !

På fyra ben går den som jag gillar allra mest..

Kom på att jag inet hade skrivit om dagen så jag gör det nu !

Dagens började med att jag försov mig så jag åkte till Emma först och Sen till Dusty. När jag var hos Emma i deras stall så red vi lite, jag red en liten shettis haha ! Men det var kul ! :D
Sen åkte jag vidare till Dusty och mockade först, sen tog jag in henne och borsta. Sen funderade jag lite på om jag skulle rida barbacka, och så blev det ! ;D Så jag red barbacka ut och det var så mysigt. Hon hade öronen frammåt hela tiden, hon var så söt :')
Men i alla fall så var hon jättefin i formen ! Travade lite och försökte ha henen stadig och det gick bra. Hon hade stenkoll på läget haha, kollade upp väldigt mycket när jag skrittade på långa tyglar ^^ men i alla fall så travade jag lite smått mest skritt, ingen galopp. Sen fixade jag allt i stallet när jag hade ridit klart :)

Dusty är bäst ! ♥

Ni är underbara ♥

Ni förstår inte hur glad jag blir när dom här kommentarerna kommer in i inkorgen, jag blir så himla glad ! ♥

Tack så jättemycket !

Pikeur Diana

Något nytt som jag inte skulle tacka nej till är en Pikeur kavaj. Att ha till dom kommande dressyrtävlingarna!
Det skulle sitta finfint ! Jag vill gärna ha en Pikeur Epsom men när jag sökte lite överallt så är alla randiga, och det vill jag inte ha. Så nu tänkte jag om det inte finns någon epsom så vill jag nog ha en Diana. Men nu vill jag ha eran hjälp och veta om dom är små/stora i storlekarna och om dom är sköna ?
Dom finns att köpa HÄR för 1 990:-.

FENN DUNVÄST DAM KINGSLAND

Jag vill först och främst säga, fuskis till dig bella :(

När Bella kom in i stallet så såg jag direkt att hon hade en ny dunväst, och den vad så otroligt snygg !
Och sen är det så smart att den är vändbar också ! Ja jag vet inte vad jag ska säga mer, den är riktigt snygg ^^
Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund och kostar 1 799 :-.

Schabrak med passpoal

Kikade in en snabbis på Horze och klickade mig vidare på schabrak och hittade det här snygga !
Jag vet inte riktigt varför jag tycker om det igentligen, det är ju bara ett vanligt schabrak men jag tyckte att det var lite lyxigade, det påminner mig lite om Shockemöhles schabrak (BILD) så jag tror att det är därför jag gillar det!
Det kostar 259 :- på Horze.

Vad tycker ni om det ? :)

Damasker Showmaster


Dom här damaskerna är jättebra ! jag har sånna när jag rider fram på frambenen (ibland bakbenen). Mina har hållt jättebra ! Men jag har sett några som har sånna och dom är trasiga men det beror ju på hur mycket man andvänder dom :) Men jag hissar dom i alla fall för jag gillar dom! Dom finns att köpa för 129 :-Hööks.

vit polo pad Eskadron

Det här schabraket är så himla snyggt ! Passformen ser ut att vara prima + att det är jättesnyggt med med loggan och den marinblåa kanten, me like !
Det är faktiskt rea på det nu, nu kostar det 499 :-Cheval Ridsport.


6 Januari

Idag åker jag till Dusty tidigt och sen vidare till Emma idag igen, jag ska med till hennes stall nu och rida lite. Kul värre ! :D

Bloggtävling - dagens blogg !


klicka på bilden för att vara med i tävlingen ;)

♥ pictures of my best friend

Min lagledare tog lite kort med sin iphone i somras som jag fick nu ikväll så jag bjuder !
Fråga mig inte varför jag la upp dom men jag tyckte om dom !

My number one ♥

Idag hängde ju Emma med till stallet, många fina bilder blev det ! Men innan jag red så mockade vi, packade hö gjorde krafft och betfor och bytte vatten. Sen tog vi in finaste pållen och började borsta och greja !
Sen på med sadel och träns, sen red vi vidare till ett fält först men Dusty var DUNDERPIGG !
Försökte jobba henne i skritten och det gick ganska bra men i traven så slängde hon mest på huvudet = pigg ponny ! Så jag tänkte men om jag galopeprar lite så hon tappar lite energi, då börjar galoppera jättefort istället och inte lyssna på mig. Så då bestämde jag att vi rider lite på banan istället ;)

På banan så var hon lite seg istället, och stog imot lite. Det var lite hårt men gick ändå att rida på den men hon är ju van att den inte är så jättehård så hon flöt inte på så som hon brukar i traven och galoppen. Men bilderna blev bra i alla fall ! :D
Förövrigt så var hon lite stretig i munnen och lyssnade inte riktigt för skänkeln men det kan ju inte vara perfekt alla dagar, hon var ju helt klockren igår så det är jag fortfarande jättenöjd med ! ♥
Men jag bjuder på några fina bilder som Emma har fotat !


Ja, ni ser ju.. xD






Tack Emma för att du hängde med !


GRIMMA FLEECEFODRAD MED LOGOTYPE CHARLIES

Snygg grimma ! Jag gillade den faktiskt :]
Den kostar 99 :- på Charlies Häst & Hund.

♥ Dusty i December 2011



♥ Dusty i November 2011




♥ Dusty i Oktober 2011




♥ Dusty i September 2011


kolla inte min sits, kolla på fina Dusty ♥

Allroundschabrak Explosion Showmaster

Nu har Hööks kommit med ett nytt schabrak, om jag får säga vad jag tycker så tycker jag inte att det är så mycket fel på det. Visst inte det snyggaste men det är ett ganska bra vardags schabrak, ''slit och släng'' schabrak typ. Lite dyrt kanske för ett slit och släng schabrak men jaja, det kostar 199 :-.

♥ Dusty i Augusti 2011





♥ Dusty i Juli 2011





''Min häst är min vän inte min slav.''

♥ Dusty i Juni 2011



Tur i oturen !

Det känns som att det har hänt ganska mycket i början av 2012 i hästvärlden, tycker ni inte det ?
Ska man kalla det en dålig start ?
Det var tillexempel en häst som blev hängandes över stalldörren i drygt en timme, läs mer HÄR.
Och Linn 's underbart fina ponny musse som det hände lite saker med, tänker på din vännen. Styrkekramar ! ♥


Mycket bra höpåsar !

Betyg: Tummen upp ! 
Nä jag skoja ;) Men dom här höpåsarna är inte bara otroligt snygga. Dom är också väldigt bra !
Dom finns i alla möjliga färger nästan. Jag har själv gröna, blåa och rosa haha ! :D Dom rekomenderas !

Fotodag med Emma ! :D

Hej på er underbara läsare ! Idag så ska Emma komma till stallet och ta kort ! Det ska bli väldans kul så förvänta er en bildbomb ! :D

Jättefin bild som Emma har tagit !

♥ Dusty i Maj 2011




♥ Dusty i April 2011



♥ Dusty i Mars 2011



Uppdatering på topp !

Jag har gjort hela 13 inlägg tills imorrn och ska göra några mer, men 12 av dom är bara bilder. Det är bilder på fina Dusty från varje månad som jag haft henne ! Så det kommer komma upp väldigt mycket, gör något utrustningsinlägg annars blir det så tomt haha !
(bara om ni undrade varför det var så mycket inlägg ;) )
Varför jag la upp det var för om man kunde se någon skillnad på henne,  om ni kollar på färgen tillemempel så är den olik på nästan alla bilder ^^
Konstigt inlägg men bara så ni skulle förstå.
foto : Emma Persson

♥ Dusty i Februari 2011



Jenner stickad polo från Kingsland

Den här tröja verkar väldigt skön ! Men den ser lite klumpig ut, tycker ni inte det också ?
Asså den är ju snygg men på gränsen till för tjock. Om man kollar på bilden så ser det ut som det :p
Men den är fin ! Den kostar 699 :- Filippa Ridsport.

Du är luften jag andas ♥

När jag kom till stallet börjad jag med att göra berfor och krafft och packa hö. Sen tog jag in henne från hagen och borstade henne och tog på allt som skulle på. Sen hoppade jag upp och skrittade iväg till banan :)
Skrittade fram och sen gjorde jag som vanligt kortade upp tyglarna och började jobba henne i skritten.
Försökte lösgöra henne i sidorna när vi skrittade och det blev bra, inte fullt ut i högersidan men vi kämpar på med det !
Sen började jag trava henne i början av travarbetet så travade jag runt lite med henne på fyrkantspåret så hon skulle komma igång lite mer :)
Sen kunde jag äntligen sitta ner i traven (!!!) har ju ramlat på cykeln och slog i svanskotan så har inte kunnat det ;D
Äntligen lite dressyr, men ia alla fall så red verkligen idag om jag får säga det själv ! Hon jobbade på grymt bra idag hon vad sjukt fin ! Red på kvartslinjen och gjorde halt i mitten. Tänkte mycket på raktiktningen och rida in i halten och hon gjorde det riktigt bra, hon jobbade verkligen super ! :D Formen var mumma ! Sen från skritt så fattade jag galopp och hon var helt klockren inga problem, så grymt nöjd med ridpasset !
Sen skrittade jag av henne i 20 min med Sofia i stallet, mysigt värre !

Senare ska jag åka ner till stallet igen och mocka och lägga in mattor i Dustys box bara så ni vet ;D
älskling♥

Brunt läder till hoppning och svart till dressyr ?

Om man tänker efter så är det oftast hoppningen som har brun utrustning (sadel,träns) Och dressyren har oftast svart utrustning (sadel,träns) undra varför igentligen ?
Vad tycker ni ? ska det vara så eller inte ?

Haha kolla inte på mig, Lillan var racerponny så jag skrattade ! Men här har jag brun utrustning.

Nu vill jag höra era åsikter vad ni tycker om det här !

Usch..

Gud vilken mardröm, vet inte vad jag ska säga..
Läs HÄR om ni vill läsa vad som hänt Linn & hennes underbart fina häst..

ponnyakyten 3

Jag är sjukt taggad till ponnyakuten 3, det kommer bli en grymt bra säsong !
När jag tjuvtittade på det nya programmet som dom la upp i en stund så såg det lite spännande ut hur det kommer bli för Nellie. Jag kommer föjla det helt klart !

Sen blev jag väldigt chockad, den här hästen heter Dusty ! Och det är en valack dessutom. Dusty heter ju ioförsig Little Dusty Wind men jag vet inte om det är killnamn eller tjejnamn haha ? xD


Dralontäcke light lila/sand Eskadron med logga

Det här täcket är så himla coolt, så übersnyggt med den stora texten ! Lila är inte min favoritfärg men det här passade ihop. Jag älskar det, så snyggt ! Det är rea på det nu också på Cheval ridsport, nu kostar det 825 :-.

Tycker ni också att det är supersnyggt eller är jag ensam om det ? ^^

Stalltäcke JH Collection

Jag har inte bestämt mig om jag gillar det här stalltäcket eller inte, det är inte jättefult men inte jättefint heller. Någonstans där imellan tror jag, tror det är färgerna som inte lockar mig i smaken. Men det är lite fiffigt för den är som en avtagbar ''magplatta'' alltså så går det under magen också ! Det är som en lite platta. Och det verkar ju jättemysigt (tycker jag som är frusen av mig haha!). Men det kostar 599 :-Hööks.
Man ser magplattan lite på första bilden.


Vad tycker ni om täcket? :)

Amanda frågar !

DAGENS FRÅGA :

4 Januari

Idag hade jag tänkt rida på banan men nu har det ju snöat men jag hoppas att det går i alla fall, jag får ta det försiktigt ! ^^
Tänkte rida igenom henne mest och träna galoppfattningar ! :) så hon inte går upp i formen osv.

finis ponnyn på Erikaträning ♥

Stalldagen 3 Januari ♥

Stalldagen började med att jag fyllde på vatten i Dustys hage eftersom hon står i en annan hage än den som hon stog i igår. Dusty var så himla söt när jag cyklade till stallet i alén så kommer hon gåendes till mig och ska hälsa, dog nästan :') min ponny detdär ♥
Sen gjorde jag all mat och mocka sen tog jag in Dusty och borstade lite, tyckte att hon såg lite hängig ut ute i hagen men inte inne i stallet vilket var skönt ! :) Sen stog jag och Cassandra och babblade om lite alltmöjligt i typ 45 minuter haha men sen efter det så gick jag en promenad med Dusty. Först lite ut och lite inne på banan sen tog jag in tuffis från hagen och åkte hem, lite tråkigt skrivet men kom inte på något bättre haha ! xD

mobilbild på min matchande ponny idag ♥

Finaste ponnen från debuten i LB ♥
rörigt inlägg..

NYA DESIGNEN

Vad tycker ni nu då om den nya designen ? :D
Själv är jag jättenöjd, tack bästa Emma för hjälpen !

Ang. designen


Det verkar som det är några som inte kan se headern, lite skumt !
Jag kan se den i alla fall men jag ska prata med Emma ;D

Bloggtävling


klicka på bilden om ni vill komma till tävlingen !

BLOGLOVIN

Ni har väl inte missat att ni kan föjla mig på bloglovin ?


Ni kan bara klicka på bilden så kommer ni dit !

Jeans ridbyxa från John Whitaker


Dom här ridbyxorna föll mig inte alls i smaken, inte snyggt alls när det bara stog ''JW'' på rumpan. Sen knäskoddningen var ju inte så mycket bättre den heller, det är inte snyggt att det är i en annan färg tycker jag. Nä, smaken är som baken, eller hur brukar man säga ? Dom finns i alla fall att köpa på Cheval Ridsport för 899 :- om ni skulle vilja ha ett par.

Tyckte ni om dom ? :)

BLING SCHABRAK EQUILINE

Nu är det här igen, men nu i hoppmodell ! Älskar det här schabraket, så snyggt med bling blinget, men det här är bara i hoppmodell men fortfarande lika snyggt ! :D Tror Dusty skulle var urtjusig i det, men priset.. Min plånka är inte så stor så jag kan köpa mig ett, det kostar 979 :- Charlies Häst & Hund.


Jag får nog drömma.. :/

Kikade in en sväng på statisktiken innan jag åkte..

..Och såg att det var 99 stycken som redan hade kollat, klockan är ju bara 12.00, riktigt kul! :D

Allroundschabrak Elevation Gold Medal

Dom här schabraken tycker jag är riktigt snygga faksiskt, färgerna kanske kunde vart bättre men dom passar ihop och är riktigt snygga ! Dom är mjuka och sköna och framförallt tjocka vilket är jättemysigt ! Tror inte som är så tjocka så sadeln ligger dåligt men lagom tjocka lixom. Jag gillade det bruna mest, nu kostar det 114 :-Hööks.


Vad tycker ni om dom ? :D

3 Januari - tidsinställt inlägg

Hejsan, idag åker jag till Dusty på förmiddagen. Tänkte att hon skulle vila idag (glömde skriva det i veckoplaneringen) men eftersom dom sparkade mot varandra igår så går jag en liten promenad med henne så hon inte blir stel imorrn eller så. Dom kommer inte gå i samma hage imorrn vilket känns ganska skönt så det inte händer något mer ! :)
Men jag har en fullspeckad dag så vi ses senare på kvällen !

foto : Louise Brantsberg

Gästbloggning - Emma Persson

Hej alla Amandas bloggläsare! :)
Här kommer jag lite hastigt och lustigt och gästbloggar haha, men har ju fixat Amandas design - så då passade jag på att skriva lite till er ;) 

Jag heter då Emma Persson, är 14 år, men fyller 15 om två månader. Jag är en glad, sprallig och hästgalen tjej. Älskar även att fota och äger min älskade Torleif - en Nikon D3000 :) 

Hur jag känner Amanda är genom ridskolevägen. Vi red i samma ridgrupp på Folkatorps ponnyridskola ett tag, vart kompisar och vi har fortfarande kontakt även fast vi båda slutat där ;) Amanda har även Dusty uppstallad några kilometer från där jag bor, men har inte varit och hälsat på där ännu. Men var med Amanda när hon hade Dusty i det andra stallet, så jag har träffat Dusty och även ridit henne :) 

Dusty var rolig att rida, minns inte så jättemycket - men hon var pigg och fin. Dock var det i början, när Amanda nästan precis fått hem Dusty, så jag tror hon är grymt mycket finare nu. Ser så ut på bilder och filmer, Amanda har gjort ett kanonjobb med henne ;) 


Bild som jag tagit på de ;)

Även jag rider ju och grejar med hästar. Den 23 Januari 2011 blev jag medryttare på en nordsvensk brukshäst vid namn Loke. Född 2000 och en riktigt tuffing när man börjar kräva grejer av han ;) Annars är han världens snällaste och finaste! Tävlar och tränar i Hoppning för det mesta, men har blivit lite fälttävlan för hans del också.




Den 4 November 2011 tog jag även en shettis korsning på foder. En 116 cm hög herre vid namn Bellman. Även han född 2000 och han var rätt tuff när han kom också. Mycket uppfostran på honom, men nu börjar det bli ordning på honom och han är verkligen världens goaste :) Bellman kör jag mest, men även en hel del frihetsdressyr. Mina småsystrar rider även på honom lite då och då!



Nog om mig nu, nu får Amanda ta över bloggandet igen ;) Jag har såklart en egen blogg, så ska väl ge lite reklam för den. Den heter Meaglin - som betyder Väderkvarn på Alviska :) Jag driver den tillsamans med Camilla, som äger Loke och som jag står tillsamans med i stallet. Vårat egna stall, på väderkvarnsgården! 



Ha det bäst!
Kram Emma.

NY DESIGN

Nu kommer det blir lite förändningar här på bloggen, det åtestår och se hur det bli .. ;D

PONNYAKUTEN 3

Om ni vill kolla på första programmet av ponnyakuten 3 så kan ni klicka HÄR.

Lång stalldag med ett dramatiskt slut..



Idag har vi vart i stallet hela dagen!
Vi började med att mocka, fylla på vatten, packa hö och göra betfor sen sopade vi lite såklart och fyllde på vatten i hagen och Dusty var så söt som kom fram och började pussas ! ^^
Cajsa red Dusty och jag lånade busiga Tuff som jag har ridit lite förut.
Vi gjorde i ordning dom så att dom blev snygga, sen red vi ut och lite i skogen ! supermysigt ! :D

DUSTY ♥
HÄÄÄJJ ! Cajsis häääär, Dusty var jätteduktig ! Hon gjorde inga vändahemmåtsvängar (som hon kan göra).
Vi skrittade ju bara men hon skötte sig kanonkanon :D Lite pigg var hon, men det är ju bara kul !
// Cajsa

TUFF ♥
Han var piggelin om man säger så ! När vi red i skogen så fick han ett ryck och skulle trava hela tiden in i Dustys rumpa haha ! Sen skulle vi rida till Wittvång och då ville Tuffis hem och då började han gå på sidan och ja ställde sig lite men jag satt bara och skratta haha ! Men sen fick jag fart på honom ;)
Men annars så gick det super ! ^^


Sen tog vi av dom allt och jag ställde in Dusty i boxen så hon fick äta sitt lunchhö och gick vidare till hagen med Tuff. Sen fixade vi lite i stallet och sen gick jag ut med Dusty i hagen och där hände det lite saker...
Hästen som hon står med brukar naffsa lite på henne på rumpan och då är det såklart att hon blir sur men så brukar dom göra så det var ingen konstigt. Sen gick jag och Cajsa in i stallet och skulle packa hö och då hör vi någonting utifrån, jag trodde först att det var några barn som skrek men sen blev det ännu mer så jag sprang ut i stallet och ser att det är DUSTY OCH HENNES HAG-KOMPIS som står och sparkar mot varandra !
Dom bara stog och sparka, sparka och sparka och lät som jag vet inte vad. Det var så hemskt att se :(
Men jag sprang ner till hagen och skrek Dusty och att båda två skulle sluta sen stog båda still en bit ifrån varandra och då gick jag in och tog Dusty och hon bara stog och flåsa, jag hade verkligen panik när jag stog där och höll i henne, pratade lite med henne att hon skulle lugna sig se gick jag in med henne och ställde upp henne på gången och kollade ibak på bakbenen men hon hade ingenting, så skönt ! Men det tya täcket som hon hade fått på sig första gången idag gick sönder :/ Men Dusty är mycket viktigare än täcket hihi ! Men jag gick in på banan lite och travade med henne liet så att se att hon inte var halt men det var inget ! :D
Men den andra hästen tror vi att den har sparkat sig själv på något vis för han blödde :/
Ine kul asså..

Bästa pållen i alla fall ♥

NI ÄR GRYMMA !


Gårdagen statistik ! Ni är verkligen awesome ! Det går frammåt.. :D

Svart swarovski pannband


Jag har ju glömt att fråga er ! Vad tycker ni om Dustys nya pannband ? :D dålig bild men tror ni ser lite!

Dressyrschabrak Enterprise Showmaster

Det här schabraket tyckte jag var riktigt snyggt faktiskt, det va en cool färg på det. Passformen på schabraket ser också väldigt bra ut. Men jag gillar det faktiskt, men somsagt det är en annorlunda färg. Men jag tror jag gillar det haha ! Det är på Hööks rea dessutom så nu kostar det 114 :-.

Vad tycker ni om det ?

VECKOPLANERING V.1


Kan ändras lite pågrund vad det är för väder :)

2 Januari

Hej på er ! Idag så hänger min underbara vän Cajsa med till stallet ! :D vi åker dit vid halv 11 ungefär och rider ut lite och fixar massor i stallet, så vi ses senare !

härlig bild ♥

Bloggtävling

Nu har Dressyrmupparna en tävling om deras egna kollektion, så nu kan du alltså vinna valfri sak från DM kollektion !

Jag är med, klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

Bloggtävling

Är ni sugna på att ha något ur Dressyrmupparna's kollektion så kan ni vara med i deras bloggtävling som dom har och då är priset att man kan vinna en sak ut deras kollektion.

Jag är med, klicka på bilden om ni också vill vara med !

Vi kan gå genom eld ♥

Idag när mamma och jag kom till stallet började jag att mocka och mamma gjorde maten och vattnet sen ställde vi in Dusty i boxen, det var så synd om henne för hon var blöt eftersom det hade söat så ! :/
Men i alla fall så fick hon äta och medans hon åt upp så flyttade vi alla mina saker till det nya skåpet !

gamla skåpet, stööökigt. Fast igentligen så är det kameraväskan och höökspåsen som är ivägen ;D

nya skåpet som är tomt.

Nya skåpet med sadlar & träns inhängda.

Nya skåpet, FULLT ! blev riktigt nöjd med vart allt hamnade ! :D

Sen blev det ju många fina bilder på min prinsessa ♥

Sen testade vi det nya tränset också och det var så himla fint på henne ! :D




Så fin ♥

Sen tog jag på henne repgrimman och gick ut på banan. Började med att gå runt lite med henne med grimskaft. Gjorde lite halter, backa, gå sakta och fortare och det som vi brukar göra och det gick jättebra, hon lyssnade jättebra verkligen ! Någon gång kunde hon kolla upp på något men det gjorde inte så mycket. Jag är jättenöjd ! :D
Det som är problemet är att hon tigger som jag vet inte vad ibland, det är inte bra haha !
Men sen i alla fall så släppte jag henne lös och hon lyssnade grymt bra ! ♥
Första filmen är när hon inte är lös men den andra är hon lös på.


Förlåt om inlägget kom upp så sent men det tog sån tid att ladda upp alla bilder.

Teamsl lägger ner.

Läs HÄR.

Jättefin kommentar ♥

SVAR : Åååå tack Finaste Fanny, vet inte vad jag ska säga. Tack tack tack ! ♥

Nya planer !

Det blir helt andra planer idag !
Mamma hänger med och kameran också, så det blir lite filmer och bilder ! Men jag rider inte idag utan jag kör lite frihetsdressyr/ledarskap med henne, det var ett tag sen det med så vi kör på det idag ! :)
Sen ska jag byta skåp i sadelkammaren med en tjej så ni kommer få lite bilder på allt nästan haha !
Men nu måste jag nog åka till min älskling, ses senare ! Ciao


Tränar ni också agility med era hästar ?

Riktigt coolt asså, dom borde vara väldigt säkra på fötterna om man säger så !

Amanda frågar !

DAGENS FRÅGA :

1 Januari

Hej på er, ojojoj nu är det ett nytt år alltså.. 2012. Det känns verkligen inte som det, vaknade halv 1 idag gick och la mig halv fyra så var lite trött om man säger så men aja ^^
Idag vill jag jättegärna rida till ridhuset med finaste pållen men jag vet inte. Banan är nog lite hård och jag har ju ridit ut två gånger i rad nu så det skulle sitta fint med lite dressyr nu ! :D

RSS 2.0