Ny seger till Rolf-Göran Bengtsson

Han är helt grymmm !

Kungen av hoppning, Rolf-Göran Bengtsson, har gjort det igen. Under torsdagskvällen tog han på Casall La Silla en ny storseger i Basel, Schweiz.

Rolf-Göran Bengtsson red in på banan som näst sista ryttare i omhoppningen i den femstjärniga 1,55-klassen. På ena armen bar han den gröna armbindel som utmärker den ryttare som för närvarande toppar världsrankingen.

Och Rolf-Göran levde upp till alla förväntningar. Han styrde en storhoppande Casall i snäva svängar och hade ett galoppsprång mindre än de andra ryttarna fram till 6a-b, kombinationen. 
- Casall slog i bakre bommen på b-hindret och jag trodde att den skulle ramla, men lite tur ska man ha. Planen var redan från början att vinna klassen så då får man ju lov att testa och chansa lite, säger Rolf-Göran.

Med till Basel har han förutom Casall även Carusso La Silla och Camilo La Silla. Den senare har han nyligen börjat tävla.
- En av våra ryttare i stallet hemma har tagit upp honom till de här klasserna. Nu är det meningen att jag ska rida honom.

Camilo är liksom Carusso uppfödd på La Silla i Mexico och har samma pappa i Montebello La Silla. Mormor är ingen mindre än Ratina Z, tidigare riden av Ludger Beerbaum. Camilo har helt klart en del att brås på.

Men tills vidare är det Ninja och Casall som är stallets stjärnor. Casall är i en fantastisk form och blir troligtvis den häst som får gå världscupfinalen i april. Ninja blev nyligen utsedd till Årets häst på Ryttargalan och Rolf-Göran lovar att han firats ordentligt.
- Vi har haft ett litet party för honom och han har fått massor av morötter.


Kommentarer
Postat av: Rebecca Eisengarten

sv: Okej vad kul! Fin ponny du har iallafall :)

2012-01-14 @ 18:23:37
URL: http://rebeccaeisengarten.webblogg.se/
Postat av: Tova ♥

Fin blogg! :D

2012-01-14 @ 21:56:34
URL: http://ponnysmurfarnas.blogg.se/
Postat av: Tova ♥

Fin blogg! :D

2012-01-14 @ 21:56:35
URL: http://ponnysmurfarnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0