Gästbloggning - Frida & Bella

Mitt namn är Gabriella Hammarström och jag är 12 år. Mina intressen är ridning och så spelar jag fotboll. Jag rider på Folkatorp. Men dom ska ju gå i konkurs så jag kanske ska bli medryttare eller så kanske jag ska börja på en annan ridskola. Den 25-30 juni så kommer jag och Frida dra iväg på ett ridläger i Lindesberg. Vi längtar jätte mycket till det. Jag vill ha en häst som heter Simson han är en tinker och så är han 145 cm i manken och är född 1999. Det står på deras hemsida att han är jätte duktig på skänkelvikningar(stavning). Men till hösten ska alla hästar där på ridlägre säljas förutom islandshästarna då. 
Simson
På folkatorp hade jag en favorit häst som heter Karlo han är en tysk ridponny och är också 145 cm i manken och är född 1997. han är brun. Väldigt stark men om man får rätt band mellan han och ryttaren så är han jätte duktig. han har som högst hoppat 120 cm men mig har vi hoppat 70-75 cm.
Liten bild på Karlo.
 
 
Hej! Jag heter då Frida och är snart 12år. Mina intressen är ridnig och cheerleading.
Jag och Bella ska ju på ridläger och då vill jag ha en häst som heter Kettic, Kettic är född år 2000 som jag och Bella ;) och han är 125cm i manken
 
Kettic <3

 
 
 Ja jag red ju också på Folkatorp isamma grupp som Bella förut där var min favoit häst Tarragona hon är ett arab/russ på ca 20år. Tarragona var välfigt tjurig i boxen och försökte bite en ibland i rdnigen var hon svår i bland hon tar inte alltid skänkeln. Men de Bästa Tarragona vet är att ridaut och ta en hälig galopp sträka
 
Tarragona <3

 
Vi har också en blogg tilsammans den handlar om hästar vad vi gör på fritiden och så slofallet våra favo hästar mm. Vi skulle bli jätte glada ifall vi ni följde oss på blogglovin. Om ni följer oss följer vi er. Ni får gärna gästblogga på våran blogg om ni vill det så lämna en komentar.
Så ta och titta in på: www.fridabella.blogg.se
Bildera gick inte att få större ä vad dom är nu.

Gästbloggning - Cornelia

Mitt namn är Cornelia och jag har fått äran att gästblogga här hos Amanda.
Jag vet inte riktigt hur jag ska börja men jag heter som sagt Cornelia, Cornelia Lindkvist jag är 14 år eller 15 beror på hur man ser det ;)
född år 97 i alla fall.
 
På min fritid så är jag antingen med vänner eller rider, jag har två c-ponnyer som jag tävlar på en vid namn Pilens Flash som jag tävlar LC/LB hoppning med som jag har tänkt debutera LA på pay and jump med nu i veckan, alltså 1m.
Flash är ett sto med mycket egen vilja född 02, hon är 138,5 cm i mank höjd och har varit i min ägo i ca. 4,5 år och under dom åren har vi haft mycket motgångar men nu det här året mer framgångar.
Sen har jag även en låne ponny vid namn Dimmans Miranda som jag lånar av Emma Johansson.
Pyret som hon kallas är maxad c-ponny och är född år 1993, hon börjar alltså komma upp i lite ålder men hon är lika pigg och glad för det!
Med Pyret så tävlar jag LD/LC hoppning, med henne har jag deltagit i Mullhyttans div III hopplag.
 
I juli är tanken att jag ska ta med mig Flash ner på New Forest SM, för att läsa om min väg dit och om min övriga vardag så tycker jag absolut att ni ska klicka in här --> http://cornelialindkvist.blogg.se 

Gästbloggning - Mizel

Hej på er alla Amandas läsare! :D
 
Det är jag, Mizel som skriver just nu för Amanda frågade om jag ville gästblogga och visst vill jag det! Jag tror att i ett annat inlägg så har jag berättat om mig på Amandas blogg men annars så kan ni kolla in min blogg. www.vibymizel.blogg.se
 
Jag vill först skriva om hur mycket jag älskar Amandas blogg, hon skriver om allt från kläder till sitt ridpass och mycket mer. Hon är verkligen ärlig i sitt skrivande och skriver bra inlägg, inte såna långa och tråkiga som bara är jobbiga att läsa och det gillas! Bilder har hon också, alltid lika kul att se dom. Älskar din blogg! <3
 
Jag kommer inte på något att skriva så jag tänkte lägga ut lite bilder på mig och Svea, det är skillnadsbilder, ni får gärna kommentera något positivt som negativt, om hur vi har utvecklats till idag. Kolla gärna in min blogg, http://vibymizel.blogg.se - där får du veta mer om oss och våran vardag!
 
april 2011
 
maj 2011
juni 2011
juli-augusti 2011
 
september 2011
 
oktober 2011
Nu:
Åå Mizel, vad glad jag blir Tack fina du! :')

Gästbloggning - Linn

Hej!
Jag har fått i uppdrag att gästblogga här hos Amanda medans hon är på semester. 
Mitt namn är Linn Forsström och jag bedriver bloggen www.linnforsstrom.blogg.se som är en ren hästblogg med dressyr och avelsinriktning. Jag bedriver Stuteri Ängsbacken - New Forest Stuteri, tillsammans med min mor. 

Jag tävlar ponnyer på reg. LA nivå med mål att kvala Nationellt och starta FEI nästa år och därmed förhoppningsvis komma med till SM. 
Min främsta tävlingsponny heter Cherry IV och hon kom till mig för utbildning/tävling i oktober 2010. Jag fick forma om henne och utbilda henne från scratch och jag trodde aldrig vi skulle komma såhär långt. Resan har varit lång men vi har redan samlat på oss en hel hög rosetter. Vi vann debuten med 70%, har vunnit en reg. LB:1 på 74% och vann även LA debuten på 68% - med 21p marginal. Hon är fantastisk. 
Mina andra ponnyer heter Linus, Ängbackens Cocopop och Ängsbackens Holypop. 
Amanda och jag har tävlat ganska mycket mot varandra och jag måste passa på att berömma Amandas jobb som hon gjort med Dusty, de blir vassare och vassare för varje dag som går!
 
Vill ni veta mer om oss - besök oss på www.linnforsstrom.blogg.se :)

Tack Linn, vad gullg du är! :')

Gästbloggning - Moa

Hejsan alla Amandas bloggläsare ! 

Amanda frågade mig om jag ville gästblogga här på hennes fina blogg och det är klart att jag vill det ! 


Jag heter Moa Mattsson och jag är 13 år .

På min fritid så rider jag , är med mina vänner , är med min kille ,spelar fotboll eller fotograferar .
Jag har ridit i ungefär 6 år. Jag började rida på min storasysters ponny Zitron .
Och även min andra storasysters häst Airborne.


Merlin
Född:1994
E: Okänd 
U: Okänd
Ras: Korsning
Maxad B-ponny
 
Min medryttarponny .
Jag rider honom ca 2 gånger i veckan , men ska försöka komma ut mer nu på sommarlovet !
Har ridit honom i 4 månader ungefär .
 
25 Februari 2012 
11 Juni 2012
 
 
Zitron
Född:1994
E: Casimirsborgs Avocado RNF 63
U:Lizette VI RNF 2030
EU:Ballestero RNF 83
New forest 

Det började med att jag fick rida henne en gång i veckan med min syster , sen började vi träna lite och så småningom kom vi ut på tävlingar .  Vi han inte starta så jätte mycket .
En dag när vetrinären tog en titt på henne så ansåg han att hon hade fått astma .

Jag vart jätte chockad , jag var deppig i några dagar .
Men man kan rida henne för det , man får bara ta det lite lugnt och vara noga med skritt pauser .
Jag rider henne inte så mycket , hon står ganska långt bort ifrån där jag bor .
 
Hon är hästen jag lärt mig mest på , alla grunder .  Vi har så många minnen Svart hjärter (kort)
Här var vi små ;) 
kanske var år 2006 .
Ridläger år 2010

Tävling i Örsta

Världens underbaraste lilla ponny , vi har haft ca 5 år tilsammans , hon o jag Svart hjärter (kort)
 

Och här är jag :)
 
 
På min blogg kan du läsa om hästar, vardag och kolla på bilder jag har tagit 
Kika in på min blogg här --->  http://mattssonmoaa.blogg.se
 
Jag följer amandas blogg och den är super bra ! 

Gästbloggning - Wilma

Hej alla Amandas läsare! Amanda undrade om jag ville gästblogga när hon ska på semester, och självklart gör jag det. 
 
Jag heter Wilma Martinsson, är 12 år, bor i Kumla på en liten mysig hästgård och driver http://poniz.blogg.se
Jag går som alla andra i min ålder i skolan. På fritiden är jag i stallet. Rider oftast båda mina ponnyer, ibland blir det mer, ibland mindre. 
 
Jag har, precis som Amanda, min grund i ridningen från Folkatorps Ridskola. Där red jag i ca 7 år. 
Under tiden som jag gick där så fick jag min första häst, Bagheera. Som tyvärr betar på dom evigt gröna ängarna ♥ Han var en riktigt läromästare som  jag gjorde både det ena och andra med. 
Men hästlös var jag inte länge. En vecka och en dag senare var jag och mamma på väg ner till Skåne för att kolla på en häst. 
Det var alltså William som vi hämtade hem. Min B-ponny som vi sålde till en jättebra familj i julas. Som tur bor dom 5 minuter bort, så jag har han inom gosavstånd ;)
Jag och William tävlade upp till LC/LC. Hade jag varit kortare hade vi nog hoppat LB nu. 
 
Nu har jag Farina, som är min D-ponny. Vi har tävlat upp till LD+5 i hoppning, men ska hoppa en LC om nån månad. Vi har kommit upp i LB:1 i dressyr. Tyvärr har hon blivit ganska spänd så resultatet har legat på 50-59%. Men med lite mer övning  hoppas jag att vi också är med och slåss om medaljerna eller vad vi nu ska kalla det. 
 
Sen har jag även en B-ponny. Ängaby Victor, eller Victor som han kallas. Han har vi haft sen han var ett halvår. Vi har bara tävlat dressyr, upp till LB:1. 
Vi försöker kvala in honom till Ungponny Championatet och då måste man ha 60 % eller mer två gånger för att få åka ner till Falkenberg och delta i finalen. Det har fattats 1 eller 2p flera gånger, lite surt -.-
 
Det var lite om mig och mina hästar. Hoppas nu att ni går in och kollar in min blogg, och släng gärna in en kommentar! :) http://poniz.blogg.se heter den. Sen har jag en blogg som heter http://orebroryttarna.blogg.se också, tillsammans med Johanna Skufca. Det är frågestund på den bloggen, så alla frågor ni kan komma på får ni gärna skriva i en kommentar och skicka iväg, frågestund på Örebroryttarna.blogg.se alltså ;)
 
 
Förresten så får ni jättegärna rösta på min bild i Hööks fototävling, http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/1891/8c69f93de9b7e381f92c18b4c109c6fd1df30527/ 
Skulle vara så himla snällt ♥
 
Kram Wilma, http://poniz.blogg.se & http://orebroryttarna.blogg.se 

Fotografering

Vad ute här i veckan och fotade lite i trädgården så bjuder på några bilder jag tog!

SPANIEN

Hejsan Svejsan! Idag är det ju såhär att jag åker till Spanien, Majas lillasyster Stina och Maja kommer att ta hand om Dusty, hon kommer ha det så bra ♥ Kommer sakna henne oerhört mycker, min underbaraste! Vi är borta i en vecka så det kan komma upp någon gästbloggning 1 gång per dag, tror inte jag gör något speciellt inlägg när jag åker, bloggen kommer uppdateras lite i alla fall! ^^ 
Glöm inte att rösta på min bild HÄÄÄÄR, annars så var det inte så mycket jag skulle säga, ni får ha det bra! Ciao 
Jag älskar dig mest av allt, det vet du ♥

Dagens ridpass 23 juni 2012 [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så var Cassanda och Bella där, pratade med dom en stund. Sen gick jag ut till Dusty som stog i hagen, pussade på henne och gav henne en morot, hihi, glad blev hon!
Gick in i stallet och borstade på min fina! När jag var klar lindade jag på alla fyra, sadlade och sedan tränsade. När jag var klar med det så hoppade jag upp och skrittade iväg till banan. Skrittade fram henne några varv, sen kortade jag upp tygeln och jobbade henne lite! Hon ville inte riktigt lägga stöd på bettet, men hon var mjuk och fin! Travade igång henne ganska så direkt och kände att jag inte visste vad jag skulle göra så travade runt lite olika vägar, hon var okej fin men det var samma här, hon ville inte riktigt lägga stöd på bettet helt.
Men sen när jag satte mig ner så blev hon plötsligt jättefin stundtals, gjorde som Erika sa, att jag red snett igenom och flytta för skänkeln fast felställd, det gick ganska bra! När jag kom och red på kortsidorna blev hon riktigt fin i formen! Sen red jag lite volter och skänkelvikningar, skänkelvikningarna vart sådär, det var hinder på banan så det var lite svårt att rida men det funkade helt okej! Stundtals var hon riktigt fin!
Fattade galopp och jobbade henne lite, gjorde galopparbetet i LA:1an [båda varven] Det är i svängen till den förvända galoppen som hon ramlar in eller vad man ska säga så jag måste vara petnoga med vägarna och sitta upp. Annars vart dom bra! Hon lyssnade riktigt bra på mig måste jag säga, när jag kramade på tyglarna saktade hon ner tempot snällt! Duktiga ponnyn ♥ Ställde mig i lättsits så hon fick galoppera på lite mer, sen samlade jag ihop henne och jobbade på en liten mindre volt, shit vad fin var! Formen var mumma, hon var samlad och skitfin! Gjorde några travökningar och sedan travade jag av henne, är jättenöjd med passet idag!
Fina ponnyn, jag älskar dig ♥

GLÖM INTE RÖSTA!

Ni glömmer väl nte rösta å mig HÄÄÄR i Hööks-tävlingen? GÖR DET, skulle bli grymt glad! :D

FOTOGRAFERINGS-DAGS

Hemma från stallet nu precis! Ska vidare till min goda vän Cajsa nu, ska fota henne när hon rider och ha allmänt asgrymt! :D Ses senare!
älskade♥

Dagen, då min dröm blev till verklighet ♥

Det var en tjej som ville att jag skulle skriva om när vi köpte Dusty så here we go!
Det var den 25 Februari, då drömmen blev till verklighet ♥

Jag glömmer aldrig den dagen! Det var verkligen det bäta dagen i mitt liv! Jag, mamma och min gamla ridlärare åke hemifrån kl 6 på morgonen för att styra bilen mot Göteborg, efter några förväntansfulla timmar i bilen så var vi äntligen framme, Dusty stog uppställd i stallet. Vi borstade henne lite, gosade och ja, tror jag mest stog och kollade på henne, det var helt magiskt! 

Sen lastade vi in henne i transporten och åkte för att veterinärbesikta henne! Sen när veterinärbesiktningen var klar så skrev vi lite papper, sen lastade vi och åkte hem med EN PONNY IBAK! :D Det är ju en bit från Göteborg till Örebro så vi stannade ibland och kollade till henne och gav henne vatten, hon stod jättelugnt, så skönt! Sen åkte vi hem till stallet, ställde in henne i henens box och kollade till henne, så ja, så gick det till! :D 
första ''riktiga'' dagen mer henne! :Dfinaste ponnyn ♥


LÄTTVIKTS STIGBYGEL DAN RIDER.. [Amanda frågar]

Jag såg dom här stigbyglarna på Charlies Häst & Hund nu och funderade lite på vad det är för material på dom, om dom är vanliga hårda eller om dom är lite lättare. För man hör ju på namnet ''Lättviktsstigbygel'' och då tänker jag direkt aha, då är dom nog lite lättare men är det någon av er som har såna hära, är dom lättare eller heter dom bara så?
Tycker dom var snygga, många fin fäger!

Följ med Malin och Peder i deras förberedelser inför OS i London

Sånt här tycker jag är roligt och intressant att kolla på, gör det ni också! 

Dagens ridpass 22 juni 2012 [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så var hästarna inne, var tidig idag så jag gick direkt till Dusty och gosade n stund med henne, hon är så himla söt som ska pussas hela tiden, myyys ♥

 
Sedan gjorde jag lite foder till henne, släppte ut alla hästarna och sedan mockade jag. Dusty och några till stog inne för vi skulle ju rida. Sen kom Bella och Cassandra så snackade lite med dom medans jag borstade och fixade med Dusty! När jag hade borstat klart så lindade jag fram och tränsade henne. Både jag och Cassandra red barbacka, suermysigt var det! Hon fick mest gå på lång tygel men jobbade henne någon gång och hon kändes grymt fin, mjuk och superfin i formen! Så hon fick gå ett lugnt pass idag! Sen när vi kom tillbaks till stallet så släppte jag ut henne i sommarhagen sen, hon älskar att gå där!
Min finaste ♥

Dustys och min sommar!

Min och Dustys sommar kommer vara rätt lugn, ska träna så mycket som möjligt för den 27-29 Juli så är det Connemara SM som står på schemat! Blir nästan inga tävlingar innan, ska träna massor! 
 V.26 så åker jag till Spanien, på Söndag åker jag så då ska Majas syster Stina ta hand om Dusty, då ska hon få vila har vi bestämt, Stina kanske tar någon promenad om hon vill! 
V.27 Jag ska rida men ta det lugnt.
V.28 Så åker jag till västkusten, hon vilar några dagar och blir riden i slutet av veckan.
V.29-tävlingen: Så ska jag rida igång henne ordentligt tills Connemara SM!

Meetinget då, den 27-29 jo så här är det:
27 Juli: Dressyr LB:1 LA:1
28 Juli: Utställning
29 Juli: Hoppning LC A:0+A:0
Ska bli riktigt spännande, det är i Norrköping så det ska bli roligt! :D
Ska ni dit/fota?

FLEECETÄCKE NEXT GENERATION ESKADRON

Eskadro har ju kommit med någon ''next generation'' som dom kallar det. Det här täcket kommer där ifrån! Vet inte riktigt om det var min stil men det var riktigt härliga färger på! Det vart lite mycket kryss överallt, annars så var det fint! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 869 :-.
Vad tycker ni om det? ^^

Ryttar-OS: Här är alla anmälda

Här ser ni en lista på alla som ska vara med i OS, roligt värre!
Fälttävlan:
Niklas Lindbäck
Sara Algotsson
Dag Albert
Malin Petersen
Niklas Jonsson
Ludwig Swennerstål
Linda Algotsson
Hannes Melin
Johan Lundin
Katrin Norling
Fälttävlan:
Niklas Lindbäck
Sara Algotsson
Dag Albert
Malin Petersen
Niklas Jonsson
Ludwig Swennerstål
Linda Algotsson
Hannes Melin
Johan Lundin
Katrin Norling
 
Dressyr:
Patrik Kittel
Tinne Vilhelmsson
Minna Telde
Rose Mathisen
Maria von Essen
Sofie Lexner
Michelle Hagman
Kristian von krusenstierna
  
Hoppning
Angelica Augustsson 
Malin Baryard
Rolf-Göran Bengtsson
Frida Berggren
JensFredricson
Peder Fredricsson
Lisen Bratt Fredricsson
Helena Persson
Henrik von Eckermann
Daniel Zetterman 
 

Svar på fråga!

SVAR: Japp, det har jag! :D Mina Pioneer ridstövlar har gått sönder, eller 1 har gått sönder och jag vill så gärna ha mina stövlar så jag tänkte varför inte ha en av varje? :D Haha!
stövel
ingen stövel
Tyckte det var lite roligt! :D

Skritta ut

Hej på er! Idag ska jag skritta ut en mysig runda med Cassandra som sällskap, Dusty ska bara få skritta, hon jobbade ju så fruktansvärt bra igår så hon förtjänar det ♥

Dagens GRYMMA dressyrträning 21 juni 2012 ♥

Jag vet inte hur jag ska beskriva träningen, den känslan jag hade idag, den kommer jag leva länge på ♥
Jag kände redan när jag red fram att hon var riktigt riktigt fin! Skrittade fram några varv för att sedan korta tyglarna och jobba henne, hon var så himla mjuk och fin i munnen, formen var kanoners! När träningen började så pratade jag och Erika lite först, hon sa att hon såg jättefin ut och att hon har fått en jättfin överlinje, kul att höra! I början av träningen red jag snett igenom, om ni tänker er skänkelvikning fast att jag flyttade framdelen bara och felställde, det gjorde vi först, den sista kände jag hur jag fick tag på henne! Hon var så GRYMT fin hela träningen, vet inte hur jag ska beskriva! 
Bild som Erika tog :D
Jag kände hur hon lyfte upp ryggen och att hon jobbade med bakdelen, vi red mest lite basic-grejer sådär, ökade lite på volten och lite sånt! GRYMT fin var hon! I galoppen så kunde jag samla henne mycket bättre, hon var riktigt fin där med! Red lite förväd galopp, det gick också jättebra bara att hon ökade så det gick lite fort men jag är så himla nöjd! Det kunde inte gått bättre, och om Erika svor för att det gick så bra så är den nog bra! ^^ Erika filmade lite faktiskt så bjössar på det! :D 
VÄRLDNS BÄSTA PONNY, jag älskar dig mest ♥

GRYM PONNY!!!

Asså jag kan inte beskriva träningen med ord, hon var så sjukt, grymt fin! Galet fin asså, skriver mer sen!
världens bästa ♥

FILM FRÅN IGÅR

Här är en film från 75 cm, ni ser ju att jag stressar över hindrena lite.. hehe! Men jag ska försöka hoppa mer så vi får in rutinen!  

Ridbyxa Helskodd Royal CRW ®


Dom här ridbyxorna får en hiss från mig! Tycker dom är riktigt stiliga ^^ 
Ett stort + är att dom finns i hela 5 supersnygga färger, hur bra är inte det? Dom finns i : Grå, brun, beige, grafitgrå och vit. Så här kan man matcha! :D   Tycker dom är fina. Dom finns att köpa på Hööks för 492 :- [15%].
grå

grafitgrå  
brun
 
beige
 
vit
 
Bra att veta om rosett i svansen!

Sånt här är alltid bra att veta så slänger upp det här!

Röd rosett – Hästen sparkas och du måste hålla avstånd.

Grön rosett – Hästen är nybörjare eller ung på tävlingsbanan och är
där med ovan, håll avstånd och var beredd på att det kanske kan komma
ett par bocksprång.

Blå rosett - Det är en hingst. Håll avstånd och rid inte för nära om
du har ett brunstigt sto.
Vit rosett - Hästen är till salu


BILDER FRÅN IGÅR

Här är några bilder som Sabina Hjerpe har tagit med Josefin Svedbergs kamera!
finaste ♥

Dressyrträning

Hej på er! Idag är det dressyrträning, har inte tränat på jättelänge nu känns det som så nu är det dags igen!

PAY & JUMP - LITTLE DUSTY WIND ♥

Det har gått jättebra idag, hon hoppar verkligen, min hoppeponny♥
Framridning/framhoppning till 75 cm: På framridningen så red jag lite bara, travade runt och galopperade några varv, kände lite på henne helt enkelt. Hon kändes fin! Sen gick jag in i ridhuset och hoppade fram, på en pigg pålle! Men vi fick riktigt bra språng på hindrena, hoppade två gånger på varje, är nöjd! Sen fick jag vänta ett tag så skrittade henne lite, sen gick jag in på banan och hoppade. Var så himla nervös, vet inte varför xD
Banan, 75 cm: Jag har fått igång galoppen lite bättre nu, ibland går det väldigt fort men hon tycker det är så himla roligt! Jag fick trycka på henne några gånger, men det blir inte bättre, jag stressar över henne att hoppa, jag vill bara ha det över, men annars gick det bra! 1an & 2an gick bra, 3an skulle jag trycka på henne men då trampade hon om när jag trodde att hon skulle hoppa = att hon kommer jättenära och rev, det var mitt fel! Sen kom vi bra på resten, så jag är jättenöjd! :D
framridning/framhoppning till 85 cm: Red inte så länge, samma som i 75. Travade runt lite samt lite galopp, hon kändes jättefin! Skrittade lite och sen gick jag in i ridhuset för att hoppa en gång på varje hinder, det kändes riktigt bra, hon kom bra på hindrena! Skrittade ut och checkade banan, snackade lite taktik [^^] med Cassandra för att sedan gå in på banan!
Banan 85 cm: Hon var piggelin! Vi kom nära på några hinder, på 2an så blev det väldigt fel haha! Men min prinsessa klarar allt ♥ Cassandra sa att jag skulle vänta på henne för det var som jag sa förut, jag jagar iväg henne, jag vill bara a det över men jag försökte ta det lugnt och vänta på henne, det gick väl sådär men jag är nöjd! Felfri! 
favoritbilden
Jag är suuuupernöjd med min älskling, hon tycker det är så roligt! ♥
Dusty och Splash i hagen 
 

BLOPPIS

Har den här kavajen som jag inte använder, kanske någon av er som är sugen på den? ^^
Kavaj från Jacson, superfint skick! Använd max 2-3 ggr. Strl 160, 200 :- 

Hör av dig till perfectpony@live.se om du är instesserad!

60 % på DM collection

Just nu så har DM collection 60 % på all deras utrustning så passa på!


Ingen Ninja i Rotterdam

Nej vad tråkigt! Hoppas Ninja blir bättre!
 
Dåliga lever- och njurvärden gör att Ninja La Silla ännu inte är redo för tävling och inte får åka till Rotterdam.
I stället hoppar RGB med Carusso La Silla där.

Lyckad tvillingfödsel i Falköping

Förstår inte hur föl kan vara så söta, sockersöta! Gick inte att få bilden större :/
Skummes Kurir och Skummes Under knappt 24 timmar gamla.
Camilla Funkes nordsvenska sto Uri har numera fullt upp. Som förstföderska till två pigga tvillingar blir det ingen lugn sommar precis.
 

Födseln skedde i söndags hemma hos Camilla i Skumme Trävattna i Falköping. Fölen, en hingst och ett sto, är efter Kavaljer 1998 och har fått namnen Skummes Kurir och Skummes Under. Enligt distriktsveterinär Sanna Hedén är de små men väldigt pigga och trots att de legat och trängts i moderlivet har de fina benställningar. En riktigt lyckad tvillingfödsel med andra ord.


Gick inte att få bilden större :/

 


PAY & JUMP

Tjenare! Idag är det ju Pay & Jump på Wittvång, ska ni dit? Då kanske vi ses i sånna fall! Ska hoppa 75 & 85 cm, får se hur det går, om hon är överallt och ingenstans, det åtestår att se! :D

Dagens ridpass 19 juni 2012 [Dusty ♥]

Det vart tyvärr ingen träning idag, jag som hade taggat så men det blev ingen :( Men jag, Maja och Pernilla byggde upp lite egna hinder så vi hoppade lite i alla fall!
Tog in min fina och började borsta och greja med henne, sen på med skydd, sadel och träns sen skrittade vi fram dom ute i skogen, riktigt mysigt! Maja bjöd på var och varannan sång lite då och då, haha! Sen skrittade vi in på banan och skrittade några varv. När det kändes bra så kortade jag up tygeln och började jobba henne, hon kändes fin! Varierade formen lite mellan lång/låg och lite tävlingsform men lite lägre, hon kändes fin! Sen travade jag igång henne och hon kändes fin, hon var lite seg i munnen men annars var hon superfin! 
Fattade sedan lite galopp och on var suprfin! Lugn men hade ändå mycket energi, men hon var superfin! Började trava över bommarna som vi hade lagt fram, hon lyfter riktigt bra på benen, hon tycker det är roligt! Vi hade ställt fram studs också som vi hoppade och shit vad hon hoppade :o Hon hoppade mig ur sadeln, kände mig som värsta amatören men hoppa det gör hon ju så klagar ju inte! När jag hade hoppat den två gånger så blev hon väldigt pigg och lite stissig men det gick bra ändå, hoppade en oxer också, hon flyger över, bästa ponnyn ♥
Slutade med en liten bana, först bommarna, sen fatta galopp - Hoppa oxer för att sedan hoppa studsen. Jo men jag är nöjd, det är inte riktigt jag som bestämmer men, hon tycker det är roligt och jag tycker det är roligt! I helhelt så gick det helt okej! Travade av henne lite och försökte lugna henne, sen skrittade Maja och jag av ponnysarna ute, blev en liten bit men det var så mysigt ♥
bästaste ponny, var vore jag utan dig? ♥

Amanda frågar!


Det lutar åt Casall till OS

Nu har Roffe nästan avslöjat att det lutar åt Casall till OS, spännande!

Rolf-Göran Bengtsson har inte bestämt sig helt men förklarade efter lördagens andraplats i Global Champions Tour att det lutar åt att Casall La Silla blir hans häst i OS.

 

På presskonferensen efter GCT-klassen i Cannes berättade Rolf-Göran att han var mycket nöjd med Casalls tre felfria rundor och att hingsten är nära OS-start.

- Vi försöker fortfarande få Ninja klar men det ser ut som att det blir Casall, avslöjade Rolf-Göran för bland andra worldofshowjumping.  

 [Båda hästarna kan anmälas till OS och Rolf-Göran behöver inte bestämma sig definitivt förrän det är dags att åka.]


Gult från Eskadron!

Det har kommit lite gult från Eskadron nu, tycker det är rätt coola saker! Gult behöver ju inte alltid vara fult - Gult är fult, har ni hört va? Men jag tyckte dom här sakerna ändå var en fin ljusgul, alltid kul att sticka ut lite! Dom var stilrena och shabraket såg ut att ha en bra passform, tummen upp för det! Ni hittar utrustningen HÄÄÄR.

Vad tycker ni om dom? ^^

Falsterbo Horse Show i rätten

Så det kan gå hörreni!

Polisen har skickat en räkning på 100 000 kronor till Falsterbo Horse Show för övervakning. En räkning Horse Show bestrider. Just nu möts de två parterna i rätten.

HOPPTRÄNING! :D

Tjenare! idag så är det hoppträning, får vi se hur det går! Hoppas på att det går bra! :D 

The best thing i ever had ♥

Dagens ridpass gick så himla bra, är så galet nöjd! Hade en sjukt bra känsla genom hela ridpasset, den känslan är obeskrivlig ♥
Skrittade fram henne några varv åt båda hållen, sen kortade jag upp tygeln som vanligt och jobbade henne. Red mycket serpentiner där jag även ställde och böjde henne, hon kändes jättefin! Berömde henne massor när hon gjorde rätt och hon bli så himla glad när jag gör det, det blir jag med, hihi! :D Travade igång henne lite smått och hon var så himla fin! Mjuk och fin i munnen och hon petade inte ut bogarna!

Tänkte inte så mycket på formen, gav henne lite mer uppgifter istället men hon gick ju i form ändå men ah! Gjorde svaga skänkelvikningar, öppnor/slutor som faktiskt gick ganska bra! En öppna blev förvånadsvärt bra faktiskt, så det var kul! Sen satte jag mig ner lite och jag var så glad, hon var så himla mjuk och fin! Fattade galopp och hon var lika fin där, jag har fortfarande lite svårt att samla henne i högergaloppen, kommer inte ner i sadeln men annars så var hon hyffsat samlad och gjorde fina 10m volter! 

Ställde mig upp i lättsits så hon fick sträcka ut och frusta lite, sen samlade jag ihop henne och gjorde samma sak i sandra varvet, avsaktningarna blev riktigt bra, hon satte under sig bra med baken. Direkt efter avsaktningen satte jag mig ner och gjorde en travökning, den ökningen vart riktigt bra! Sen travade jag av henne och klappade om henne, är så galet nöjd, hon var så fin! Sen skrittade jag vägen med Sofia.

Världens bästa ponny♥


MINI-TÄVLING!

Nu tänkte jag ha en lite minitävling här på bloggen, en liten annorlunda tävling!

Hööks har ju en foto-tävling just nu som jag är med i och då tänkte jag såhär att, om man vill vara med i tävlingen och ha chans att gästblogga på min blogg så går man in på den HÄÄR länken, röstar på mig, skickar ett mail till mig och så lottar jag ut 5-10 st [beror på hur många som är med] Och dom kommer att synas på min blogg? Låter det som en kul grej? :D

Tävlingen kommer upp i veckan om det är några som vill vara med!

Bloggtävling

Jag är med och tävlar om detta snygga pannband hos johannagrant.se.


Update från min sida!

Hejsan Svejsan! Idag så har jag dammsugit mitt rum, bloggat och bakat en kladdkaka faktiskt! Jag är hemma med min lillebror, lite barnvakt typ ^^ Åker till stallet vid kl 3 för då kommer mamma hem så då skyndar jag mig till min älskling, saknar henne ♥ Det ser väldigt grått ut på himlen, hoppas det inte börjar regna! Vi ses senare, Ciao

finaste♥

Världens bästa Dusty ♥

Det var ett tag sen jag gjorde en film på Dusty så jag gjorde en nu, den är blandad med filmklipp från förra året! Enjoy! :D 
Visst är det en helt annan ponny? :o

Veckoplanering v.25


Såhär kommer min och Dusty vecka att se ut, vi ska hoppa två gånger på samma vecka, det har aldrig hänt i världshistorien! På söndag så ska vi åka till Spanien i en vecka, komemr inte se Dusty på en hel vecka, vet inte hur jag kommar klara mig ifrån min älskling ♥

Lättare vrickning för Mic Mac

Hoppas det blir bra så fort som möjligt!

Angelica Augustsson häst Mic Mac du Tillard har undersökts av landslagsveterinär Jonas Tornell som konstaterat att hästen drabbats av en lättare vrickning.

 

- Jonas har varit hos Mic Mac i Tyskland. Vi är självklart glada att det inte verkar vara nåt allvarligare än en lättare vrickning. Mic Mac är på väg till Sverige för att Jonas ska kunna hålla koll men vi räknar med att det ska lösa sig relativt fort och hästen är fortfarande aktuell för OS, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.


18 Juni

Hejsan Svejsan! Idag så tänkte jag köra ett lätt pass på banan, känna lite på henne + att jag tänkte skritta ut en liten sväng, en mystur!


Dagens ridpass 17 juni 2012 [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så började jag med att hälsa på min fina i hagen, sen gick jag in i stallet för att mocka, packa hö, göra krafften, byta vatten och lite småsaker. Sen kom Maja och då tog vi in ponnysarna och fixade i ordning dom för en uteritt! När vi var klara hoppade vi upp och skrittade iväg, Pernilla hänkade på också! Vi red iväg till guttersboda skrittade mest men lite trav blev det allt! När vi travade kändes hon fin i formen, hon är så söt när hon gnisslar tänder haha! :D Åh, gud vad vi skrattade, så himla kul hade vi!

Sen red vi hem till mig typ, inte hela vägen. En avfart [hihi] innan så är det en stig med lite pinnar/stockar som vi travade/galopperade över! Ibland så galopeprade vi och ibland så blev det trav, hon var galet pigg asså, hihi! Men det var sjut kul, Maja och jag skrattade ihjäl oss :D Sen skrittade vi hem, då skrittade Pernilla hem till stallet igen men jag och Maja fortsatte till travrakan. På vägen dit så jobbade jag henne lite i skritten fin som hon är ♥ 

När vi var framme vid travrakan så började vi galoppera och hon var lugn faktiskt,
sen vaknade hon lite mer när vi skulle hem då gick det lite fortare men gick bra! Sen skrittade vi hem, med två trötta fina ponnysar. Jag är nöjd med passet, hon var så duktig!

älskade ponny ♥

AMANDA TIPSAR!


Om ni inte kommer ihåg hur långt avstånd det ska vara mellan travbommar/galoppbommar då är det så enkelt att ni bara kan klicka HÄÄÄR för där står det! Smart va? :D

Tåligt i stallet!

Det är ju väldigt många som har iphone nu så en sån här skulle inte sitta fel!Finns för 299 kr du hittar dem blandannat på Svensk Ridsport och i andra välsorterade butiker. Fler återförsäljare hittar du här.

Gårdagens ridpass 16 juni 2012 [Dusty ♥]

När jag hade tagit på henne all utrustning så gick jag ut och skrittade fram på banan, idag hade jag bestämt mig för att jag skulle rida med rumpan, hon blir så mycket finare då! När jag hade skrittat några varv åt båda hållen så kortade jag upp tygeln och hon var tiktigt fin redan från början, red mycket med sitsen och shit var fin hon blir! Gjorde lite serpentiner, volter och hon kändes riktigt fin! Började trava igång henne lite smått och då kändes hon riktigt fin!

Tänkte på min sits och red med sitsen, efter ett tag så började hon köra ut bogarna, och då börjar jag försiktigt med att dutta ytterskänkeln, men då är det som att hon skiter i det lite och bara fortsätter så då får jag kicka till ytterbogen några gånger så hon förstår att hon inte ska peta ut dom och när bogarna är som dom ska någolunda så resultetar det till att hon inte vill ställa igenom sig i högervarvet så då blir det bara kaos, jag vet inte hur jag ska göra för att det ska bli bra, asså hon var jättejättefin annars men det är bogarna + att hon inte vill ställa igenom sig i högervarvet. Visste inte hur jag skulle göra så jag skrittade henne lite och började trava henne men det var samma sak så jag frågade Cassandra som var på banan om hon ville hoppa upp och rida, så det gjorde hon! I dressyrsadel och allt ^^

Det såg riktigt bra ut när Cassandra red! Hon kände lite på henne, lite skritt, trav och galopp. Sen fick jag hoppa upp igen, det var lite samma sak men hon var ändå ritkigt fin! Travade över bommarna som jag hade lagt upp, hon är så söt när hon travar över dom, bästa ponnyn ♥ Galopperade lite också, hon kändes riktigt riktigt fin! Så jag är nöjd, det är träning för Erika på Tisdag så då får hon hjälpa mig! 

Världens bästa ponny, jag älskar dig mest ♥

SVETTSKRAPA RÖD JOHN WHITAKER

Här har vi en lite annorlunda svettskrapa från självaste John Whitaker!  Det ser ju ut som att man har ett bra grepp på den, och det vill man ju ha! Vet inte riktigt varför det är lila längst ner på den, kanske ska vara så? Annars så tycker jag att den var lite speciell och rätt så cool! Den finns att köpa på Charlies Häst  & Hund för 79 :-.

1,40-seger för Douglas

Vad roligt för honom!

Douglas Lindelöw tog på fredagen en fin seger i tyska Pforzheim, när han styrde runt Balahe felfritt och snabbast av alla i 1,40.

 

Douglas Lindelöw är en av flera svenskar på plats på det trestjärniga meetinget i Pforzheim. På fredageftermiddagen blev det seger i 1,40 med 10-åriga Balahe (e Baloubet de Rouet-Flamingo, uppf/äg Hans Stodell). Med tre hundradelar till godo på tvåan såg stoet och Douglas till att det blev svensk nationalsång vid prisutdelningen i klassen med 57 ekipage till start.


Åskar :(

Kan tyvärr inte skriva om passet nu, det åskar men gör det imorrn! Ha det bäst!

älsklingen ♥

TJOLLAHOPP

Hej på er! Nu ska jag åka till några kompisar med familjen, ridpasset kommer upp sen! Ciao

Svar på fråga!


SVAR: Jag bor i Örebro, Dusty står hos fam, Lusth i Örero :)

Här är hela gården! 

ÅSIKTSINLÄGG - Rida utan hjälm

Det var någon som ville att jag skulle skriva ett åsiktsinlägg om att rida utan hjälm, so here we go!

Jag tycker man ska ha hjälm när man rider hemma, asså om man rider utan hjälm varje dag liksom. Det saknas något på huvudet då! Nä men jag tycker inte man ska göra det. Det är ju ens eget ansvar, man vet ju alrdig vad en häst kan få för sig, dom är ju flockdjur så dom kan ju hitta på vad dom vill, nä nu lät jag oseriös men så är det ju faktiskt :) 

När jag tog den här bilden ovanför så red jag utan hjälm för att ta fina bilder, det vill nog alla göra någon gång! Det är riktigt härligt att göra såhär, rida i klänning håret slängandes bakom sig, samtidigt som man sitter på den underbaraste ponnyn - Det är inte helt fel! Så om man ska göra en sån här sak så tycker jag inte det är någon farligt, men det är om man rider utan varje dag så känns det så naket, hjälm hör till liksom ^^

Vad tycker ni? :D


Följ Malin Baryard Johnsson in action!

Tyckte det här var lite roligt att kolla på, ta en titt! :D 

RÖSTA PÅ MIG!

Det skulle vara hur snällt som helst om ni ville rösta på mig i en här tävlingen, rösta varje dag! :D Då blir jag glad! RÖSTA HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!


Dagens aktivering!

Hej på er! Idag så tänkte jag lägga fram massor med bommar på banan så hon blir ordentligt lösgjord, sen rider jag ut en sväng också tänkte jag! 

finaste ponnyn ♥

Dagens ridpass 15 juni 2012 [Dusty ♥]

Kom på nu å kvällskvisten att jag inte har skrivit om ridpasset ida så gör det lite snabbt!
Red på banan idag, trimmade igenom henne lite bara. Skrittade in på banan när jag hade gjort i ordning henne, när jag hade skrittat fram henne så kortade jag tygeln och jobbade henne lite, hon kändes superfin redan i skritten! Jobbade mest på fyrkanten men gjorde även lite skänkelvikningar och dom blev bra! Travade igång henne när det kändes bra, det var samma som här som i skritten, hon kändes riktigt fin faktiskt, blev lite förvånad eftersom hon vilade igår och då kan hon vara lite pigg eller trött, ah ni fattar! ^^

Nä men hon var förvånadsvärt fin! Gjorde lite konstiga krumelurer, volter och lite sånt. Travade mest runt, hihi! När jag satte mig ner och jobbade henne så åkte sadeln fram.. så synd för det gick så bra men jag fick hoppa av och sadla om. Så jag satt inte ner och jobbade henne utan jag red lätt istället, förutom innan jag fattade galopp, galopfattningarna blev jättebra + att hon var fin i galoppen! Men jag vågar inte samla allt för mycket för då kan det bli bergodalbana haha! Men annars var hon superfin! Sen travade jag henne lite igen och då petade hon ut ytterbogarna hade sporrar på mig för då går det lite bättre, men i alla fall så tog jag skänkeln och duttade på ytterbogen samtidigt som jag var på en volt och jobbade henne.

Jobbigt tyckte hon men när hon släppte så blir hon så fin, hon krullade ihop sig i formen haha ;) Sen skrittade-jobbade jag henne en kortis för att sedan skritta av henne på vägen jag är nöjd med passet, hon var ritkigt fin!

Upps..


Hehe, får se hur det här går!

Ridbyxa med flagga från John Whitaker

kommer ni ihåg dom här ridbyxorna? Dom finns ju i vitt, tror jag har skrivit om dom. men i alla fall så finns dom i lite jeans aktigt material! Tyckte dom var rätt fina, men det är ju det där med knäskott asså, jag vill ju ha helskodda :( Annars hade dom varit sjuuukt snygga! Lite synd men så är det. Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 799 :-.

Svar på fråga!


SVAR: Oj, det har jag inte ens tänkt på haha! I framtiden kanske, man vet ju alrdig! Skulle ni vilja ga det? :D

Disciplin på voltspåret

Den här övningen är säkert jättebra men skulle inte rida den här övningen hela ridasset,kanske inte ens är tänkt så men det sliter ju mycket på hästarna.. Att gå på volt. Men annars var det ett jättebra tips!

- Jag är galen i volter, de är superbra för att lösgöra hästen och för att ryttaren ska få kontroll, säger hippologen Suvi Räsänen. 
Hon delar med sig av en övning där inga fyrkantiga volter eller sladdande hästbakar tolereras.
Tipstack till: Suvi Räsänen
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

Volter är kanon om de rids på rätt sätt - men det är vanligt att hästarna sladdar med baken eller att voltspåret blir mer som en fyrkant, menar hippologen Suvi Räsänen.
- Den här övningen är träning i allmän disciplin och lydnad, säger hon. 
Hennes övning går att variera i all oändlighet, till exempel genom att växla mellan trav och galopp i stället för mellan alla tre gångarter. 
- Visst är det lösgörande att fatta från trav. Men många ryttare är jättedåliga på övergångar från trav till galopp, så jag föredrar fattning från skritt så att både häst och ryttare är i balans, säger Suvi.
Hon anser att anledningen till att man lär sig trav-galopp på många ridskolor är att nybörjare behöver fart för att få igång hästen. 
- Jag kan tycka att man tidigare i utbildningen borde lära sig att fatta för skänkeln, i stället för att bara gå på fart. 

Gör så här: 
Rid enligt skissen. Galopp ett halvt varv, trav ett kvarts varv och skritt ett kvarts varv. Byt varv med jämna mellanrum, konerna hjälper till att få volten rund. 
Det går bra att göra om övningen efter egen fantasi och efter hur hästen känns - kanske galopp ett halvt varv och trav ett halvt? Eller bara halvhalter vid konerna? 
Ett knep för att få till bättre fattningar är att flytta hästen lite i öppna innan fattningen. Då trillar inte bakdelen in, tipsar Suvi.

 

Syfte:
Lydnad och kontroll, samt att få känslan för en rund volt.

Svårighetsgrad: 
Medel. (Övningen blir lättare utan galopp.)

Tänk på det här:
Använd båda skänklarna. 
- Det är vanligt att man mest använder innerskänkeln, kanske för att många ridlärare har tjatat om "innerskänkel och yttertygel", säger Suvi.


THIS DAY

Hej på er! Idag ska jag rida ut och lite på banan hade jag tänkt, trimma igenom henne lite! Sen ska vi testa att släppa ihop en till häst i Dusty och Splash hage, får se hur det går.. Om Dusty är på humör eller inte!

Du är bäst ponnyn min ♥

Hejsan Svejsan! Nu på eftermiddagen/kvällen så har jag varit i Karlstad hos min kusin som tar studenten, trevligt! ;D Sen åkte vi hem, då dressade mamma och jag om för att sedan ta en tur till min älskade ponny ♥ När jag gick in i stallet stog hon och kollade på mig med öronen frammåt, finaste ponnyn! Tog ut henne på gången för att borsta lite på henne, kratsade hovarna gosade med henne och lite sånt! Sen fick hon gå in i sin box och äta sin kvällsmat, pussade godnatt och åkte hem!


Bästaaaaa ♥

Amanda undrar..

Vad hade du valt?

- ♥

När vi rider en häst lånar vi friheten 

Bilder från Örebro Fältrittklubb [9 juni 2012]

Här är några bilder från tävlingen i Lördags, bättre sent än aldrig! :D 

Visst vart dom fina? :D

SOMMARLOOOOOOV!

Asså jag kan inte fatta att det är sommarlov idag, så himla skönt! Nu kan jag vara stallet hela dagarna! :D Idag så ska min fina Dusty vila, mamma sa att hon skulle ta henne men jag vill fixa åt henne! Vi ska till Karlstad på student, min kusin ska ta studenten så jag vet inte om jag hinner men får skynda i sånna fall! Annars så år ni ha ett bra sommarlov! :D

Bästa ♥

Stalldagen [13 Juni 2012 ♥]

Idag när jag kom till stallet så tog jag in min finaste ponny direkt och började borsta henne samtidigt som jag pratade och skrattade med Maja!

Borstade rent henne och sen när jag var klar så gick jag ut på en liten [..en ganska lång] promenad! Gick till wittvång för där var det Pay & Jump så där stog jag ett tag så fick Dusty höra lite mer ljud och sånt. hon bli lite uppstressad när det är så mycket hästar och ljud så det här var bra träning för henne + att hon skulle stå still vilket hon gjorde riktigt bra! Jag tror hon är inne i någon slags period där hon inte ska lyssna på mig riktigt, i alla fall när jag leder henne. Helt plötsligt börjar hon att gå på mig nästan och buffla lite på henne så brukar hon inte göra! Och bara går iväg ibland, så jag fick säga till henne men annars så skötte hon sig riktigt bra! Hon gnäggade några gångar också ;) På wittvång så träffade jag bästa Fanny också, så länge sen så vi snackade ett tag innan jag gick hem med Dusty igen!

När jag var tillbaks till stallet igen släppte jag ut henne i hagen och så mockade jag boxen också, sen stack jag tillbaks till wittvång för att kolla på alla fina ekipage. Var där ett tag, sen cyklade jag tillbaks till stallet för att göra Dustys mat, byta vatten och pussa på min älskling ♥ Packade hö, gjorde krafften och sen fyllde jag på vattnet sen gick jag ut i hagen till Dusty, pussade godnatt och gosade med henne, sen cyklade jag hem!
f i n a s t e ♥

13 Juni

Hej på er! idag så hade jag tänkt ta en liten promenad med Dusty, hon ska få ta det lite lugnt i veckan så en promenad blir det idag, bara mysa och ha det bra! ♥

Vad tycker ni?

Jag bytte pannband på tränset till tävlingen i lördags, till mitt swarovskipannband. Det pannbandet innan som alltid har suttit där tyckte jag passade Dusty bättre, faktiskt! Men nu tänkte jag fråga er var ni tycker, swarovskipannband/det som var på tränset först ?
Swarovskpannbandet [Som jag bytte till]

Det som satt innan


Vad tycker ni är snyggast på henne? :D

Sadelgjord med magplatta från HV POLO

Den här magplattar får en riktig hiss från mig, så himla snygg! Lite dyr kanske men kvalitén och materialet på den är nog riktigt bra, märket som är på själva plattan är to die for, sitter som en smäck där [Tycker jag ^^]. Skulle inte tacka nej till en i alla fall! :D den finns att köpa på Cheval Ridsort för 1 299:-.
vad tycker ni om den? :D

JW KARLEDS SKYDD UNION JACK JW

Dom här skydden eller vad man ska kalla dom tycker jag är riktigt häftiga! Tror dom ska sitta runt karleden som mer skydd om inte benskydden hjälper. Riktigt smart faktiskt! Det är neopren innuti så dom är mjuka och sköna! Om din häst slår i lite med benen och är intresserad av dom här skydden så kan du köpa dom på Charlies Häst & Hund för endast 119 :-.


Bakom kulisserna hos Rolf-Göran

Haha tyckte det här var lite roligt! ^^

De senaste dagarna har en fantastisk bild på vårt stora OS-hopp Rolf-Göran Bengtsson och hans Ninja La Silla cirkulerat i sociala medier, efter att ekipaget fotats för Dagens Industri Weekend hemma i Rolf-Görans kök. Och bilden är på riktigt - här kan du se hur det gick till.

Fotografen Jack Mikrut har fotat flera av Sveriges största OS-hopp för DI Weekend, bland annat simmerskan Sarah Sjöström som fick dyka ner i ett akvarium med fiskar när Mikrut var i farten.

 

Här kan du se hur det gick till när Ninja och Rolf-Göran skulle fotas. Och även en stjärna som Ninja La Silla har sina behov...


Dagens ridpass 12 juni 2012 [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så började jag med att packa hö, göra krafften, mocka och lite annat. Sen gick jag ut i hagen för att hämta min fina Dusty ♥ Borstade henne ett bra tag så hon blev riktigt ren :D Sen på med hoppsadel och träns för att sedan skritta vidare till banan. Skrittade fram några varv sen kortade jag upp tyglarna och jobbade henne på fyrkantspåret. Ställde och böjde henne lite, hon var lite stel i högervarvet så det var lite extra kämpigt där men blev bra sen! skrittade lite serpentiner och skäkelvikningar också, skänkelvikningarna blev riktigt bra! Började trava igång henne lite lugnt, gjorde samma sak som i skritten, serpentiner men nu med en halt på medellinjen, lite skänkelvikningar som inte blev så bra..
Men jag fortsatte och hon var okej fin, lite jag vet inte, trött och lite allt möjlig, Men hon var fin! Travade över några bommar som jag hade lagt fram så man vände över ridbanan. Gick helt okej, hon ville trava lite på sidan av bommarna, annars gick det bra! Fattade galopp och jobbade henne lite och hon var fin! Sen började jag hoppa två så kryss som jag hade ställt fram, hon lyssnade riktigt bra måste jag säga! Övningen såg ut såhär att jag red som på en 8:volt där jag först travade över bommarna, fattade galopp och hoppar hindret, saktar av till trav, travar över bommarna och fattar ny galopp [Alltså det nya varvet] saktar av till trav osv. förstår ni hur jag menar? xD

I alla fall så gick det riktigt bra faktiskt, formen sket jag lite i. Fokuserade mest på att hon skulle lyssna på mig, hon sprang inte ens efter hindret! :D Glad tjej! Slutade när det gick bra, då galopperade jag och hoppade båda hindrena och hon lyssnade kanoners! Är jättenöjd med det! Sen skrittade jag av henne i skogen med Maja!
Världens bästa ponny♥

FILM FRÅN LA:1

Här är filmen från LA:1an! Ja, som ni ser så rider jag fel xD Och så taktade hon en gång och sen ett galoppinslag så det drar ju ner ganska mycket men jag är nöjd! Det är ju våran tjedje LA liksom!

Myyys

Mys i hagen!


Tack för i år, Strömsholm!

Strömsholm som jag var på för första gången i söndags var så himla roligt! Organiserat och ja, riktigt bra! Här är lite bilder som jag hittade på Hippson.se. Om ni vill se mer bilder så kan ni klicka HÄÄÄÄR!
Svar på fråga !


SVAR: Hej! Tack så jättemycket! :D
1. Jag är 14 år gammal!
2. Jag har ridit sen jag var 6 år, alltså i 8 år.
3. Jag har alltid gillat djur och jag hängde med min kompis till en ridskola så då testade jag ^^
4. Jajjamen! En katt och en hund! :D
Våran hund - Leja ♥

Dödsfall skakar fälttävlan

Usch så hemskt, så hemskt :(

eventing

Jagganath och Lead the Way dog under tävlingarna i Bramham i helgen. Trots att veterinärer snabbt var på plats, gick ingen av hästarnas liv att rädda.

Jagganath hann bara gå i mål innan tragedin var ett faktum.  Den tioårige valacken gjorde en felfri runda men kollapsade sedan i målområdet, och veterinären kunde inte rädda honom. Bara några timmar senare kollapsade även Lead the Way (14år) ute på banan, mitt mellan två hinder. Inte heller här kunde hästens liv räddas, dock klarade sig ryttaren Clea Phillipps helt utan skador.

Dödsorsakerna är ännu inte fastställda, men man misstänker att det rör sig om hjärtproblem.


12 JUNI

Hejsan Svejsan! Idag så hade jag tänkt att hoppa lite, ska bli riktigt skoj! har inte gjort det på jättelänge så ska bli roligt! :D

It's hard to forget someone who gave you so much to remember

Idag har det varit en underbar stalldag, så himla härligt! Har hunnit med mycket saker så det är skönt!

När jag kom till stallet så började jag med att mocka, packa hö,
göra krafften och lite annat. Sen gick jag ut i hagen för att hämta min finaste ♥ Borstade henne och så, gjorde i ordning henne för en uteritt. Testade dom nya tyglarna idag, dom var så himla bra, superbra grepp! Men i alla fall, till ridturen nu då..

Det gick bra asså hon var bråkig i början och det leder till att hon blir lite spänd, red ut själv så då brukar hon stanna och vill gå hem istället, red till wittvång först och på den vägen dit så brukar hon stanna men idag skulle jag vara den som betsämde! Red in på en stig och travade över lite pinnar, gick jättebra, var superkul! Skrittade ut från stigen så jag kom ut på den vägen jag skulle ut på, den vägen brukar hon stanna på och det gjorde hon, så vi hade en liten diskution. Jag var lugn och skänklade på med benen, hon ville inte gå frammåt.. och ja, hon försökte skrämma mig med hjälp av att stegra sig lite men jag var på med benen lite smått och då gav hon sig och gick igen. Sen lite längre fram är det ett dike som hon har fått för sig är läskigt, hon stannar igen och bråkar. Men jag var lugn tills hon stegrar sig, då ryter jag till och kickar till henne, så får hon inte göra! Sen stog vi där i 5-10 min, hon stog bara där, jag kunde sitta och småsparka på henne och hon rörde sig inte, hon är så töntig när hon gör så! Efter en stund så går hon fram, tillslut! Då fick hon klapp och beröm! :D
Fortsatte ridturen, red till wittvångs alé där jag travade lite och då var hon fin och stadig i formen men lite spänd och såg lite spöken, tror hon blev lite förvånad över det som hände! Hon var så resten av passet också. Travade vidare till travrakan där jag galopperade lite, hon såg lite spöken men drev på så då gick det bra! Hon tyckte det var skitkul, jag med! :D Galopperade samma väg tillbaks där jag gjorde lite tempoväxlingar som hon lyssnade riktigt bra på! Hon hade verkligen fått upp flåset så skrittade en bit sen travade jag henne lite lugnt, hon var lite spänd men ändå väldigt fin i formen! Sen skrittade jag hem på en stig som är ganska tät med grenar m.m, hon försökte inte ens äta något och Dusty gör det ALLTD annars så jag tror hon fattade att jag bestämde! Det gav nog lite det här passet! Så jag är jättenöjd! :D
Hon var så himla duktig ♥


Lite smått tråkigt hörreni..

Ja, jag måste bara säga först och främst att det kanske kommer bli lite sämre bloggning från min sida här under sommaren.. Tråkigt nog!

Det är såhär att jag har min skoldator och bloggar på, vi har fått datorer från skolan och nu så ska dom ta in dom och fixa med dom så jag kommer inte ha någon dator på hela sommaren..§ Lite smått tråkigt sådär :/ Vi har kanske någon annan här hemma som jag kanske kan skriva på men annars så får det bli mobilbloggning från min sida, om jag får något internet på den. Så det är lite synd men så är det! Men jag ville bara säga det så ni vet att det kanske inte kommer bli den bästa uppdateringen, dom tar reda datorerna imorgon tror jag så ah, jag får lösa det! :)

SHOPPINGEN

Ja igår så shopapde mamma och jag en del - Det jag köpte var så himla nödvändigt, är riktigt nöjd över mina köp!
♥ Hv polo gummistövlar [Hade dom på mig på tävlingarna därför är dom lite leriga]
♥ Flugtäcke, Amigo


♥ Gummi/vanliga tyglar, Dyón

Sen beställde vi ett par Tretorn Falsterbo Herr också, att ha som vardagsstövlar! Dom satt skitbra, det är ju herr men det är många tjejer som har dom så vi slog till på dom - Såhär ser dom ut -->


VECKOPLANERING V.24

Såhär tror jag min och Dustys vecka kommer se ut, något sånthär i alla fall!

Kittel firade med GP-seger

Härligt Kittel, så roligt!

Premiär för nya Billy Idol-küren, födelsedag och solsken. Patrik Kittel och hans Scandic hade en bra söndag i Lingen - 79,325 procent och ny seger.

Kittel red sin nya kür, komponerad för OS, vann med betryggande marginal och hyllades av kommentatorn med födelsedagssång.

-Man märker att det är första gången jag tävlade med det nya programmet. Det finns en del kanter att slipa på, säger Kittel i ett pressmeddelande.

För hästen Scandic var det comeback efter en tids påtvingad vila på grund av skada.

-Jag hade en härlig känsla. Scandic känns bättre än han gjorde före vilan, säger Kittel till TT.Dagens ''aktivering'' ♥

Hej på er! idag så ska jag rida ut en sväng hade jag tänkt till travrakan kanske, skulle vara skoj!


With every heartbeat

Tjenare! idag så har det varit en superbra dag! Mamma och jag har shoppat loss kanske man kan säga, men det var så himla bra köp! Det jag köpte får ni veta imorrn! :D 
I alla fall så kom bästa laget till final och kom 6:a, så himla bra är vi! Vi var där från 08.00-17.00 så jag var lite trött men till stallet skulle jag så när mamma och jag var hemma igen så bytte jag om lite och åkte till min älskling ♥ Mamma hängde med och gjorde stallsysslorna idag så jag gosade med Dusty och borstade rent henne, lortgrisen hade rullat sig så borstade henne ett tag! Sen gick vi ut på en jättemysig promenad, inte så lång men tillräckligt :) Hon fick äta lite gräs och gotta sig! Sen skrittade vi hem igen, ställde in henne i boxen, pussade godnatt och åkte hem!

Bilder från idag på min fina ♥

Tyvärr så blev det inga bilder [det spöregnade så det skulle inte blivit några bra], tog några med mobilen så jag skulle ha något att visa er men det gick inte att ladda in dom i datorn, får se om det går snart!

Aachenträns Claridge House®

Dom här tränsen tycker jag är lite fräcka, kanske inte det tränset jag skulle köpa men det var coolt tyckte jag! Det verkar vara roligt att matcha med, asså med ett grönt schabrak eller något annat grönt. Nä men jag tycker det är lite häftigt sådär! Det finns att köpa på Hööks för 389 :-.Svar på fråga !

SVAR: Jag tävlar bara dressyr, vi åker väl ut på någon P&J nån gång i närheten men annars är det bara dressyr som gäller!

Upplev stämningen på Strömsholm

I helgen så är det ju strömsholmstävlingara och om ni inte kan åka dit så kan ni ju alltid kika på ett par bilder! Om ni klickar HÄÄÄR så kommer ni till massor med fina bilder!

s m a k p r o v . .

RESULTAT - ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB - LB:1 & LA:1, LITTLE DUSTY WIND ♥

Det här är ett tidsinställt inlägg så skriver lite snabbt om tävlingen igår! 
I LB:1an så gick det helt okej, hon var spänd och lite hög i formen å jag var inte så jättenöjd men vi fick ihop 62% i alla fall!

I LA:1an så kändes det mycket bättre hon var inte spänd och ja, det kändes bättre! Men vad tror ni jag gör då? Klantig som jag är så rider jag fel väg, ååh det är liksom 2 poäng som ryker men i alla fall så var det inga större missar, hon taktade två gånger så det drar ju ner direkt men jag är nöjd over ritten! 58% fick vi ihop, hon låg väldigt lågt domaren men jag är jättenöjd! :D
Mer bilder och text kommer att komma, hade inte tid att skriva men det kommer!

STRÖMSHOLSTÄVLINGARNA

tjenare! Idag är jag uppe med tuppen! Ska iväg till strömsholm förstår ni, våran klubb ska vara med i Lag-SM där Bella som har stallet är med i! Ska bli sjukt skoj att åka dit, får se om vi hittar något roligt. Kameran hänger förstås med så bilder kan ni förvänta er! Dusty ska jag bara skritta ut idag hade jag tänkt, mysa lite ♥
BÄSTA♥

STARTAR LA:1

Nu rider jag in på banan för att starta LA:1an, nervöööst!


STARTAR LB:1

Just nu så rider jag första programmet, en LB:1a! Hur tror ni det går? :D

Park Royal skjorta från Kingsland

Den här skjortan var inte min typ av skjorta, gillade inte det bak på ryggen, det vart så himla stort! Jag vet inte hur jag ska förklara, asså jag tyckte det blev lite mycket med ränder och det stora märket ibak på ryggen. Annars var den snygg! Den finns att köpa på Cheval Ridsport för hela 799 :-.
Vad tycker ni? ^^

Lär dig rida fram som proffsen!

Vill du rida fram som Mailn Baryard-Johnsson? kolla på filmen då!


TÄVLINGSDAGEN.. [startlistor]

Hej på er! Idag så är det ju tävling på Örebro Fältrittklubb [karlslund] stog i propositionen att det skulle vara ute, toppen tyckte jag! Vad tror ni det står i ryttarmeddelandet då? Jo, att det är inne istället.. Suck! Ville ju vara ute :( Tror det ska regna imorrn men ändå, hade taggat utomhus.. Men jag är fortfarande taggad till 1000 :D Ska rida så himla noga vägar som går, om det nu går, hehe! Nä men jag ska rida ordentligt och tänka en sak i taget, startar en LB:1 och en LA:1 så får vi se hur det går!
Här är startlistorna:
LB:1

LA:1


ÖNSKA OSS LYCKA TILL? :D

Dagens ridpass 8/6 - [Dusty ♥]

Idag gick det finfint! Hon kändes fin, det kunde gått bättre men hon var fin!

Skrittade fram henne en stund, sedan kortade jag upp tyglarna och jobbade henne lite. Red volter, serpentiner och lite krumelirer, ställde och börjde på henne lite också, hon kändes fin! Travade igång henne och kände att hon hade bakbenen under sig idag, vissa dagar så kan hon vara jättelång. Det kändes som en sån dag men så var det inte! Red runt på fyrkantspåret så hon skulle få komma igång lite.
Efter ett tag så ställde jag och böjde lite på henne, då kändes hon riktigt fin! Övergick från böja/ställa till lite travlkningar så hon skulle komma igång ännu mer och det blev faktiskt lite bättre! Satte mig ner och jobbade henne lite, hon kändes fin! Gjorde lite halter, ryggade en gång också och den blev inte så bra faktiskt.. :/ Hon backade typ 2-3 steg, sen stannade hon och det har hon aldrig gjort förut men sen gick det lite bättre. Gjorde lite skänkelvikningar, travökningar och volter - Det gick helt okej, jag ville inte tjafsa med henne och det behövde inte vara perfekt kände jag men det blev bra!
Fattade galopp och gjorde lite förvänd galopp, har fortfarande svårt att hålla om henne med sitsen, det är så krångligt just nu! Men jag kämpade på och tillslut så blev en i höger varv helt okej, det gick lite fort men hon gör ju det hon ska! I vänster varv gick det jättebra direkt så där är jag supernöjd! Galopperade varv på varv i lättsits, hon fick verklgien sträcka ut och kul tyckte hon att det var. Sen satte jag mig ner och jobbade henne i galoppen, då blir hon riktigt fin! Sen travade jag henne och då var hon riktigt fin! Trampade på bra, jag är nöjd! :D
bästasteponnyn♥

BILDER FRÅN TÄVLINGEN

Här är några mer bilder från tävlingen i Laxå den 2 Juni, det är Hanna Gustavsson som har fotat dessa fina!
Ååh, så himla söt!

Prisutdelningen - Då hon stog stilla!

FINASTE ♥

Hopp/allround schabrak classic från Kingsland

Det här schabraket tycker jag är snyggt! Gillar märket på det, dock kanske schabraket är lite uttjatat, men det är så snyggt! Färgrena är supersnygga och ja, det är helt klart ett snyggt tävlingsschabrak! Den ända nackdelen med det här schabraket är att det är ltie dyrt.. :/ Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 599 :-.


Svar på fråga !

Svar: Nej hon är inte skadad, det var efter dressyrträningen som jag kylde benen med kyllera och då lindar jag över det med paddar och så, så hon är inte skadad! :D Åå, tack så jättemycket!


GLOBE SCHABRAK JOHN WHITAKER

Det här schabraket tyckte inte jag var det snyggaste, ser inte ut som ett schabrak riktigt om man kollar snabbt så kan man tror att det är en kudde! Närå! Men nä, det var inte min stil. Färgerna var fina men jag gillar inte märket på det. Dom har snyggare! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 479 :-.
:D

SKOLA - STUDENT - STALLET

Hej på er! Idag ska jag rida på banan med min fina ponny, och fixa alt inför morgondagens tävling! Emma som äger Lillan som jag red förut ska ta studenten idag så vi ska åka och fira henne! Sen åker jag till stallet! :D

Dagens ridpass 19/3 - [Fick smaka på backen idag, busponnyn♥]

Hejsan på er! Innan jag åkte till stallet idag så åkte jag, mamma och mina brorsor till marieberg för att ta en fika, min storebror slutade skolan så vi firade lite då, så vi gick in i några affärer också så vi kom lite senare till Dusty, när jag kom till stallet så hämtade jag henne direkt, finaste ponnyn ♥
Red en mysig barbackatur med mamma vid min sida, skrittade ut till guttersboda! När vi ridit en bit så jobbade jag henne lite, ställde och böjde. Då var hon riktigt fin! Sen testade jag att göra lite skänkelvikningar och dom blev bra. Småtravade lite också, hon var kanonfin! Ju längre bort vi red från stallet ju mer pigg blev hon, hon var så pigg och glad när vi red idag, så härligt!
Red in på en grusväg lite senare och sen red jag upp på ett fält som jag galopperade på! Det var svinkul :D Hon galopperade på i världens fart, shit vad roligt det var tyckte hon! Hon galoperade på där men sista galoppen blev lite väl kanske, då ökade hon så jag inte fick stopp på henne men fick det tillslut! Och ja får inte glömma säga, jag ramlade av! HAHAH! Jag skulle fatta galopp och då tänkte ag bara galopp för då brukar hon fatta det ibland men då blev det kortgalopp istället och då när jag skulle sakta av så ökade hon lite för jag kom redan i obalans när hon fattade galopp haha xD Första gången, och jag har ändå haft henne i 1 och ett halvt år så nu var det dags sa Dusty!
Skrittade sedan hem med en väldigt pigg och en väldigt glad Dusty! I stallet så borstade jag av henne och masserade lite, sen fick hon gå ut i en av sommarhagarna idag igen medans mamma och jag gjorde stallsysslorna, sen gick jag och hämtade henne och gick in i hennes ''vanliga'' hage. Pussade godnatt till henne och åkte hem sen!
finaste ♥

Amanda frågar !


BOX CROSS SITTKUDDE 48X48 CM HV POLO

Den här kudden måste jag säga är riktigt snygg faktiskt! Det finns 3 snygga olika färger som passar til ldet mesta och dom är inte så jättestora = Att man kan köpa fler! Närå, skojade bara! Nä men jag tyckte dom var snygga, HV polo är ju snyggt överhuvudtaget! Kudden finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 369 :-.
PAY & JUMP?

Sitter och funderar på om jag ska vara med på någon P&J nu snart, det är tre stycken uppe på wittvång, kanske skulle vara med där på någon? Jag vet inte, skulle vara roligt men jag ska fundera lite till! Tycker ni att jag ska vara med? :D
senaste Pay & Jumpen!

HAGBILDER

Igår efter träningen så släppte jag och mamma ut Dusty i en av sommarhagarna, shit vad härligt hon tyckte det var! Hon hade öronen spikade frammåt och trava in hagen som om hon var i rena rama paradiset haha ;) Närå!
Mamma tog lite kort när vi var i hagen så slänger upp dom här!

Visst var dom härliga? :D

7 JUNI

Tjeeenare! Idag så ska jag rida ut med min finaste hade jag tänkt, får se om jag får något sällskap, är ju alltid trevligt ;D

Dressyrträning 6 Juni 2012 [knasponny ♥]

Ja, jag vet inte vad jag ska säga om dagens träning idag, i början så var hon bråkig. Hon skulle inte ta mina skänklar, speciellt inte högerbogen, den petade ut! När jag red fram var det samma sak, bogen petade ut men jag ''poffade'' till henne som Erika säger haha ^^ Så hon ska bli lite snabb eller hur man ska säga. Travade henne lite och jag kände hur hon tyckte att det var jobbigt, så hon bråkade lite och så men när man fick tag på henne shit filken nacke hon fick då! Då vart hon finfin! Men det var stundtals som hon var så fin för vi hade inte fått tag på henne helt på men vi kämpade på!
Vi gjorde lite skänkelvikningar, travökningar 10m volter, ryggningar och lite sånt som är med i LA:1an och det gick bra, ryggningen blev jättebra & travökningarna! Vissa volter blev bra och skänkevikningarna blev helt okej. Galoppen idag var helt okej, asså jag ''kan'' inte hålla om henne med benen, asså jag kan men inte så som jag har gjort förut. När jag har gjort det så har hon blivit så himla fin när jag kan samla ihop henne och göra förvänd utan att det går för fort bara för att jag inte samlar tillräckligt :/
Men hon gör ju det hon ska, måste bara sitta och samla för kung och fosterland! Sen så började hon bråka och tyckte det blev jobbigt och då tillslut så ställde hon sig, högt! Men det gick bra, röt till och kickade på henne och sen så gav hon sig! Efter det, då blev hon SÅ HIMLA FIN!!! Asså shit vad fin hon blev, åå vad glad jag blev! :D Så då gjorde jag samma sak som innan, skänkelvikningar, travökningar och lite volter, och då var hon så grymt fin! Hon trampade på bra och var suuuperfin! Så jag är asnöjd med slutet! :D

finaste ponnyn ♥

Testa Peder Fredricsons trekombinationsövning

I den här filmen så får ni se när Peder hoppar en 3-kombination!
Det är faktiskt roligt att kolla på dom här filmerna haha, tycker jag xD

Ridbyxa Colorful CRW®

Vet inte vad jag tyckte om dom här ridbyorna, jag skulle inte vilja ha dom men dom var fräcka!  Jag gillar hellre när det är helskodda ridbyxor, färgerna var väl lite vågat kanske men som sagt, fräcka! Dom finns att köpa på Hööks för 479 :-.


Vad tycker ni om dom? :D

Hovslagare vill inte sko ardenner

Lite synd att det är såhär faktiskt, men dom är ju väldigt stora!


VECKOPLANERING V.23

Glömde lägga upp veckoplaneringen igår men idag så kommer den! :D

Dagen idag

Hej på er! idag så är det dressyrträning som står på schemat men innan det är det så ska jag åka till Viby med Maja, hon ska tävla där! Ska bli jtteroligt! :D Kommer nog ta lite kort tror jag!

Häst hoppar bil!

Det är inte alla hästar som hoppar över bilar, speciellt inte över en ferarri!


You are the only thing that I need to be happy ♥

Idag när jag kom till stallet så pussade jag på min älskling först, sen gick jag in i stallet för att mocka, packa hö, göra krafften och lite annat sen hämtade jag Dusty och började borsta henne lite, sen på med sadel och träns för att sedan skritta ut på banan med Maja! Det regnade men vi gav oss ut i alla fall, såklart ;) Vi skrittade vägen först och sen gick vi in på banan, då regnade det ännu mer och Dusty går så konstigt med huvudet och hela hon när regnet kommer åt ett våsst håll så just då blev det lite konstigt när jag jobbade henne men annars var hon riktigt fin faktiskt! 
Jobbade henne med lite volter och halter, red mest på rakt spår idag faktiskt men i alla fall så var hon jättefin! Traven var superfin! Sen började det hagla när vi red också, Dusty brydde sig inte så det var skönt! Fattade galopp också och shit vad pigg hon var! Så jag reacade på lite ibland och kände på as och broms, gas funkade super men broms funkade sådär haha :D Samlade ihop henne lite sen och då blev hon riktigt fin! Sen skrittade vi vägen igen och plötsligt börjar Dusty halta.. PANIK!!! Men då var det en str sten som hade fastnat, skönt ändå så det inte var något annat! Sen gick vi in och fixade massor! Och nu sitter jag här hos Maja och ska sova snart! Ses imorrn!
finaste♥

Mobilhållare, Hööks

Såg den här jättefiffiga mobilhållaren från Hööks. Måste säga att den är riktigt smart faktiskt men kanske lite opraktiskt? Jag vet inte, om det skulle regna tex, skulle det inte regna in i den och då kanske mobilen går sönder? Då är Hööks skyldig var och en, en ny mobil! Närå men det hade ju inte varit så bra :/ Men annars tyckte jag den var smart, det är ju dragkedja så den går kanske sönder lite lättare. Den finns att köpa på Hööks för 79 :-.

Vad tycker ni om den? :D

Svar på fråga !

Svar: Oj! Det har jag faktiskt inte tänkt på, men det ska jag! Just nu så siktar vi mest på LA, men vi tränar på, på lite andra saker ! :D

Angelica OS-laddar med studier

Jag hade ingen aning om att Walter var såld faktiskt men jag tyckte den här texten var roligt och läsa så tycker ni också ska läsa den, det handlar lite om OS i London!

Walter är såld, Angelica har börjat studera och Mic Mac har bara fyra tävlingar kvar till OS. Här är senaste nytt från Agria-Angelica Augustssons OS-satsning.

Hon satsar på OS men erkänner att hon ibland tycker att hindren är väldigt höga. Genom studier, planering och fysträning hoppas Team Agrias Angelica Augustsson ta sig till en plats i det olympiska laget och till slut, OS-final.

-Jag har alltid drömt om att rida ett OS men det var först förra året som jag insåg att London faktiskt var möjligt, säger Angelica Augustsson, Agrias blott 25-åriga profilryttare.

Ingen lär ha glömt bort den där söndagseftermiddagen den 26 februari 2011 när Angelica knäppte elitryttarna på näsan och vann världscupen i Göteborg.  Sedan dess har hon hunnit rida EM och vinna åtskilliga prestigefyllda segrar.

När hon nu satsar på London har det gällt att hitta en uppladdning som gör så att Mic Mac är i toppform under de där dagarna mellan den fjärde och åttonde augusti. Hon får absolut inte vara sliten men inte heller så taggad att hon blir okontrollerbar.


MY DAY ♥

Hejsan! idag så ska jag rida lite på banan + att jag kommer skritta ut lite, ska bli mysigt! Sen sover jag över hos Maja också, ska bli grymt kul! Var så himla länge sen så nu var det dags! :D

finaste ♥

Dagens Dusty ♥ [fjärde juni tjugohundratolv]

Tjenare! Idag har det vart en jättemysig stalldag! Började med att jag och Maja cyklade till stallet, gick och hälsade på min finaste i hagen först och sedan mockade jag, sen börjde det ösregna så jag tog in henne så fick hon stå och äta i boxen! Medans hon gjorde det så packade jag hö och gjorde krafften + att jag bytte vatten. Sopade lite och fixade, sen tog jag ut min älskling på gången, borstade och masserade henne lite sen kom Fanny och Emma så då kollade vi på hoppträningen tillsammans, spermysigt var det! Emma knäppte lite bilder på Dusty i stallet också så bjude på tre stycken på min finaste ♥

BILDER FRÅN TÄVLINGEN IGÅR - DEL 1

Har fått lite bilder av Hanna Gustavsson, så himla fina var dom! Tack! Tänkte bjuda er på dom, visst var dom fina? :D
Vill ni ha fler bilder? :D

VICKY DAM FLEECE CHARLIES

Den här jackan tyckte jag var rätt snygg faktiskt! Inte wow men, fin! Den ser väldigt mysig ut, det är ju fleece, så den är nog varm och go. Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 299 :-.

FILM FRÅN LA:1

Här är filmen från LAn, första volten blev gigantiskt, i know men sen blev det lite bättre, skänkelvikningarna blev inte så bra och i galoppen blev hon så stark för att hon frustade så, så jag kunde inte samla henne som jag ville mena nnars är jag supernöjd! :D

GÄSTBLOGGNING - FANNY

Hej alla Amandas goa läsare!
nu ska jag nämnligen gästblogga här så vi kör väl igång..
Jag heter då Fanny Börjesson,
jag är 13 år sen ett par dagar sen, jag är väl ungefär som alla andra i min ålder,
halv galen oså, haha!
jaja, när jag inte är med vänner eller i skolan så är jag oftast i stallet eller fotograferar.
Jag fotar med min Nikon D300 och ett Tamron 70-300 mm objektiv som jag har ägd i lite mera än ett år.
och annars som sagt är jag i stallet, där jag rider en riktigt underbar D-ponny som heter Flykt Kila, men vi kallar henne för Kila.
Kila är född 1993 och är en kallblodstravare, dock är hon inte ens inkörd för hon är bakrädd..
Kila är ca 146 cm i mkh, och med henne har jag startat
en pay&jump, 2 klubbhoppningar och klubbmästerskap som vi kom 2 i!
inte så stora och många "tävlingar" för Kila går inte att lasta.
men jag personligen tycker inte tävlingar är det viktigaste heller..
Jag blev medryttare på Kila i Septemeber 2010 så jag har ridit henne i lite mer än ett och ett halvt år.
vet inte vad jag mer ska berätta, men ni kan ju kika in på min blogg som ni hittar här ! :)
bjuder på lite bilder också!


visst är hon fin ? :D
Tack så mycket Amanda för att jag fick gästblogga!
du är grym vännen,  älskar dig mandis! <3
//Fannyboorjesson.blogg.se

VILODAG FÖR MIN ÄLSKLING

Hejsan svejsan! Idag så ska Dusty vila [veckoplanering kommer imorrn!] det passade bäst idag så idag så får hon stå. Det är hoppträning idag också så ska kolla lite på det med bästa Fanny och Emma :D Kommer bli grymt! :D
Hon kan om hon vill..♥

i'm only miss you when i'm breathing ♥

Tjeeena! Idag har det varit en toppendag i stallet, skrattat massor med bästa Maja och Dusty har skött sig otroligt bra idag igen!

När jag kom till stallet pussade jag på min älskling, sen gick jag in i stallet och gjorde krafften, packade hö och mockade. När jag hade mockat klart och lagt in lite nytt spån så började det regna och vi var ju klara så vi gick ut lite snabbt och hämtade dom! Borstade rent henne ordentligt, skruttan hade rullat sig så hon var lite lerig men när jag hade borstat klart var allt borta. Sen på med benskydd, sadel, ländtäcke + träns sen red vi ut en sväng!
Det regnade så när vi precis skulle skritta iväg så vet jag inte hur Dusty gick, huvudet på sne och hon var överallt kändes det som men sen hittade hon ett läge där hon var bekväm, hon ville ju inte gå imot regnet eller vad man ska säga men det blev bättre! Skrittade mest lite trav, till en början på den vanliga rundan, sen red vi in i skogen på en stig där vi travade lite - Hon var jättefin! Jag hade det tredelade bettet med fasta ringar och jag har inte ridit så mycket med det så blev lite förvånad över att hon var så fin!
Men i alla fall så travade vi där och skrittade vidare till Guttersboda, skrattade så himla mycket, du är för bra Maja! När vi hade skrittat en bit så travade vi lite igen, hon var lika fin här! Superfin i formen, duktiga ponnyn ♥ Skrittade hem igen på samma väg som vi red dit på fast åt andra hållet, hon var så duktig! När vi kom hem så tog jag av henne allt, borstade av henne och sen på med fleecetäcke & regntäcke. Smörjde alla saker och sen städade jag mitt skåp lite, sa till mamma igår att släng in allt bara så det gjorde hon haha! Jag älskar att städa mitt skåp, synd att jag inte får göra det så ofta.. Sen kom mamma och så åkte vi hem men innan det så sa jag hejdå till min älskling och sen åkte vi!
min fina ponny ♥

Flugmask från Equiline

Den här flugmasken såg riktigt bra ut faktiskt, den var tunn och bra, känns som att dom kan bli lite varma om dom är för tjocka, hoppas den inte är röf tunn så att den går sönder lätt men den ser riktigt bra ut! Bra och diskret färg! Den finns att köpa på Chevald Ridsport för 219 :-.

SÅNT HÄR BLIR MAN GLAD AV ♥


Allroundschabrak Punk Pony Showmaster®

Det här schabraket var inte i min stil, tyckte det såg så ''hårt'' ut asså lite fräckt, jag vet inte xD Pasformen och rutorna ser bra ut men mäsrket tycker itne jag var så snyggt, gulliga färger var det men näe, inte min stil. Det finns att köpa på Hööks för 229 :-.Vad tycker ni om det? :)

FILM FRÅN LB:1

Här kommer en film från LBn, tyckte det gick riktigt bra men som ni ser, lite småmissar!

3 JUNI

Hej på er! Idag så hade jag tänkt att ta det lite lugnt med Dusty, rida ut en sväng blir det nog! Bara ha det mysigt!
mitt hjärta ♥

RESULTAT - LAXÅ RIDKLUBB - LB:1 & LA:1, LITTLE DUSTY WIND ♥

Dagens tävling har varit underbar, Dusty har skött sig otroligt bra!

LB:1 Framridning:
Red på en utebana och det gick inte så bra, det blåste storm, hästar överallt mycket att kolla på så jag kände att jag inte kunde rida fram där, hon var ofokuserad så vi red in i ridhuset istället och där var hon mycketmycket bättre! Hon blev riktigt fin! Gjorde lite travökningar, volter och lite sånt som är med i programmet och det gick suveränt! :D I collenctingring så blåste det en del men asså hon brydde sig knappt, blåst är inte Dustys grej annars men nu var det som ingenting, bästa ponnyn ♥ Man fick inte rida in på banan direkt men man fick rida runt så det gjorde jag och shit var fin hon var, så grymt fin!

LB:1 Banan: Hon kändes riktigt fin men det var jag som krånglade till det, red slarviga vägar och lite så men hon var kanonfin! Serpentinerna vart jättebra, fick 8 på båda, galoppen var hon fin i men kunde varit lite lugnare men annars super, jag är grymt nöjd över henne men jag red slarviga vägar så det kunde ha varit bättre! Vi fick 65.52 % och kom 3:a plats! :D Asnöjd med procenten!
På prisutdelningen så var hon en annan ponny, hon stog stilla! :o Har inte hänt i världshistorien haha, men idag så stog hon still, tills ärevarvet.. hehe.. Då var det full fart, så söt var hon! :D


LA:1 Framridning: Red lite skänkelvikningar, ryggade och lite sånt, hon kändes riktigt fin! Någon skänkelvikning blev riktigt bra, galoppen var sådär, hon vart lite stark så då kunde jag inte samla så som jag ville men blev helt okej. Gjorde lite förvänd galopp också, gick bra men kunde varit bättre! Travökningarna var fantastiskt fina, asså då menar jag det verkligen, Annars var hon riktigt fin!

LA:1 Banan: Hon kändes jättefin! Red lite slarviga vägar här igen men ja, det blev som det blev, hon bytte inte i galoppen i alla fall så framsteg har vi gjort! Själva galoppen i sig var hon ganska fin i, hon rustade väldigt mycket så då kommer jag lite i obalans så då blev inte vägarna så bra. Skänkelvikningarna blev inte heller så bra, jag var otydlig så det blev som det blev haha! Ryggningen blev jättebra, lite snett men då ska man vara petig! Annars är ja jättenöjd! Det är våran andra LA så jag hade inga krav på oss alls! Vi red ihop 61.58 % Chockad blev jag och jätteglad! :D 
Jag är så himla nödjmed dagen, Dusty har skött sig så himla bra! Världens bästa ponny ♥


Min kärlek till dig är obeskrivlig, jag älskar dig mest av allt ♥

DENIM SNEAKERS KINGSLAND

Tycker dom här skorna var rätt snygga faktiskt! Gillade dock inte när detvar rutigt i mitten av skon, hade varit snyggare om det var samma färg på hela, annars snygga! Det är lite rea på dom nu också så nu kostar dom bara 250 :- och ni hittar dom på Charlies Häst & Hund.

Visst var dom rätt snygga? :D

STARTAR LA:1

Nu rider jag in på banan för att starta LA, får se hur det går.. andra LA:n!


STARTAR LB:1

Startar LB:1 nu, undra hur det gåååår.. hihih!


TÄVLINGSDAGEN [startlistor]

Ja, idag är det ju tävling! Ska blir sjukt roligt, ska köra gärnet! Rider en LB:1 och en LA:1.

Det är 50 minuter mellan klasserna, men jag tror vi kommer hinna rätt bra, då är hon ju redan framriden och klar liksom, kommer rida för kung och fosterland som jag brukar på tävling och inte ha några förväntingar, det har jag inte idag heller, har aldrig det x) Det får gå som det går!

2 JUNI

Hej på er, åker till stallet nu, ses senare! Uppdaterar om mer resultat senare! :D

You are my number one ♥

Idag när jag kom till stallet så tog jag in Dusty direkt, min finaste ♥ Mamma hängde med och hjälpte mig med stallsysslorna + lite annat. Medans hon gjorde det så gjorde jag i ordning Dusty för ett pass på banan, borstade av henne och sen åkte sadel + tränset på! Skrittade ut till banan sen för framskrittning.
När jag hade skrittat fram kortade jag upp tyglarna och jobbade henne, hon var superfin! Gjorde lite serpentiner och olika krumelurer, hon kändes jättefin! Travade fram henne och hon kändes superduperfin, så glad över det! Så jag gjorde samma som i skritten + att jag gjorde lite skänkelvikningar. Skänkelvikningarna blev riktigt bra idag, supernöjd över dom! 
Galoppen var hon också jättefin i, galoppfattningarna blev jättebra, ja, hon var kanonfin helt enkelt! Red igenom LA:n en gång och det gick helt okej, jag blev lite passiv men hon var superfin! Travade av henne sen och hon var så himla fin! Stora fin kliv tog hon, skitfin var hon!
Skrittade av henne och gick in i stallet sedan, friserade henne, masserade, spolade av rumpan + benen, flätade manen, och gosade med henne ♥ Det var nog det jag gjorde, lite annat också. När vi var klara i stallte så åkte vi hem igen, pussade godnatt på henne och sen åkte vi hem!

Åsiktsinlägg ?

Det är många som vill att jag ska skriva åsiktsinlägg men om VAD asså vad jag har för åsikt om något! 
Men det är det att jag vet inte vad jag ska skriva om, så skcka gärna iväg en kommentar som du skulle vilja veta min åsikt om! GE MIG FÖRSLAG! :D 

15 % RABATT PÅ ALLA RIDBYXOR

Just nu har Hööks 15 % Rabatt på alla ribyxor, PASSA PÅ!BOMBER JACKA KINGSLAND

Just nu har Charlies rea på den här Kingsland-jackan! Det är hela 1000 :- kronor rabatt på den, den är ju ganska snygg faktiskt så ni som vill ha en skön jacka, passa på! Nu kostar den 899 :- och ni hittar den HÄÄÄR.


Tinne om OS

I den här filmen får vi se lite olika saker, kolla in den!
''Tinne Vilhelmson Silfvén besökte TV4 Nyhetsmorgon i dag och pratade om det kommande OS:et i London. Som ni vet är hon ju redan klar för laget.''

FÖRSTA JUNI

Hej på er! idag ska jag rida Dusty på banan, trimmar igenom henne lite lätt inför morgondagens tävling, TAGGAD! :D Har lagt fram lite saker som jag ska ha till tävlingen + att transporten är fixad och klar, bara hö och gosdis som ska in och sen tänkte jag fläta manen också, så jag har det gjort och kanske spolar av henne lite, får se!
Det finns ingen som du ♥

RSS 2.0