Dagens ridpass 31/5 - [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så mockade jag först, det regnade inte då så jag passade på att mocka + att byta vatten, när jag var klar med det så tog jag in min fina Dusty och då började det ösregna, när jag hade kommit in precis, snacka om tur? :o Så jag borstade och gosade lite med henne, min fina älskling ♥

Sen kom Maja och då satte jag på benskydd och träns, sen skrittade vi ut en bit. Eller jag gjorde det, Maja gick en promenad! Det gick jättebra, hon var pigg och glad! I slutet så blev hon lite jobbig, hon triggade upp sig själv och började vända åt andra hållet [vändahemmåtsvängar] och då måste jag vara med, med skänkeln, fort! Hon får inte göra så, hon måste lära sig att man inte får stanna så man får blir lite arg! Sen blir hon lite tittig när hon håller på så och jag får verkligen vara bestämd!
Men annars gick det jättejättebra, det var supermysigt! Maja och jag skrattade som vanligt :D
Sen fixade jag klart i stallet, la fram lite tävlingssaker tills Lördag och kikade så att tansporten är i ordning, sen pussade jag hejdå och åkte hem!

bästaste♥

John Whitaker Waterproof Turnout Rug

Asså jag kan inte låta bli att älska det här täcket, det är så himla snyggt! Det jag gillar mest är texten vid bogen och bogväcken, när flaggan är där. Ååh, så snyggt! Färgerna är ju inte helt fel heller asså ;) Det finns att köpa på Skara Hästsport för hela 1349 :-.

Glassplitter över hela ridbanan

Usch vad tråkigt att det ska hända sånt här, och vem kommer på idén att göra det?
Ann-Marie Denelius, ordförande i Jämjö Hästsällskap, står på en av ridbanorna där man har hittat massor med glassplitter. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.Ann-Marie Denelius, ordförande i Jämjö Hästsällskap, står på en av ridbanorna där man har hittat massor med glassplitter. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.Ann-Marie Denelius, ordförande i Jämjö Hästsällskap, står på en av ridbanorna där man har hittat massor med glassplitter. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Någon har spritt ut glassplitter över Jämjö hästsällskaps ridbanor. Ridklubben tror att det rör sig om sabotage. Det finns ingen naturlig förklaring, säger ordförande Ann-Marie Denelius.
Här kan ni lyssna lite vad hon säger annars så kan ni läsa nedanför.

Ungefär varannan, var tredje meter kan vi hitta rester av olika sorters glas, berättar Ann-Marie Denelius.

Och det finns även porslin utkastat på banorna.

– I värsta fall kunde en häst fått upp det i hoven och då kunde den ha blivit halt och i värsta fall fått blodförgiftning.

Det är ett tidsödande jobb att få upp allt glas som ligger i banornas gummiflis och grus.

På lördag ska styrelsen samlas för att försöka städa banorna och hon hoppas även på att andra vill komma och hjälpa till.

– Vi får räfsa och plocka, räfsa och plocka, men det kommer att ta mycket tid, säger hon.


Bomövning som ger balans i varje steg

Den här övningen är lite basic, men ändå bra att träna på!


Hästarna lyfter på benen och får bättre balans med denna veckas nyttiga men enkla bomövning – som rids i skritt och trav. "Den här övningen är guld", säger E-G Haking som är B-tränare i hoppning.

Tipstack till: E-G Haking
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

Att ha koll på alla benen är inte så lätt för fyrfota varelser. För att din häst ska få bättre balans, och allt mindre likna Bambi på hal is, är denna veckas bomövning perfekt.
- Den här övningen är guld! Det är fråga om tajming mellan hand och skänkel, hästen ska ha tillit. Gas och broms ska fungera. Man måste hålla kvar handen, du kan inte släppa men kan inte heller ta i för mycket. Det är en jättekul övning, säger E-G Haking.
Det blir ofta stopp när E-G ber nya ryttare rida övningen. Då har de gett hästen för mycket motstånd och får tänka om. 
- Men samtidigt får det inte läcka ut energi någonstans, säger han. 
När övningen går bra är passage-stegen inte så långt borta, menar E-G. 
- Övningen är skitkul när hästarna har lärt sig!
En av alla positiva effekter är att en häst som går med balans i varje steg får förtroende för ryttaren.

Gör så här:
Skritta över fem kavalettibommar, varav tvåan och fyran ligger upplagda på lägsta hinder-/sockerbitshöjden och övriga bommar ligger på marken. Skritta över alla fem bommarna med två korta steg mellan varje bom. 
Ha en stadig hand och slut om med skänkeln, så att hästen efter ett antal försök trampar med lite högre steg (liknande spansk skritt). 
När detta känns stabilt men inte överjobbat börjar du trava över kavaletti-bommarna. 
- Vips så lyfter hästarna fantastiskt på benen över serien och har dessutom en fin balans, säger E-G.

 

 

 

 Tinne dominerade i Norrköping

Härligt Sverige, vi äger!

Två segrar på två dagar. Det har varit en bra helg för Tinne Vilhelmson Silfvén.

På lördagen vann hon GP. I dag vann hon GP kür. Tinne Vilhelmson Silfvéns Divertimento har levererat under Norrköping International Horse Show.

Trots debut för Divertimento i Grand Prix kür så kunde ingen rå på honom och Tinne Vilhelmson Silfvén. Alla domare utom en hade ekipaget som en självklar vinnare.
- Jag är jättenöjd. Han blir lätt spänd, men vill jobba och jobba, säger Tinne som också öste beröm över tävlingarna i Norrköping.

Divertimento tappade lite i passagen, men piaff och piruett satt klockrent.

Tvåan Sofie Lexner charmade alla med sin Charming Boy. Ett ekipage som trivs bra tillsammans - och det syns. Ekipaget inledde med en strålande piaff, men därefter glömde ryttaren en stund hur hon skulle rida sitt program - tur att ryttaren bestämmer själv i kür.

Trean Maria von Essen brottades med stora känsliga Ferdi som skötte sig jättebra.
- Jag är väldigt nöjd med hans galopp och bytena, säger Maria.

Resultatlista.


SISTA MAJ

Hej på er! Idag ska jag nog bara ta en mysig barbackatur ut med Maja som sällskap, supermysigt!

Dressyrträningen 30 Maj 2012 [Bästaste Dusty ♥]

Dagens träning gick riktigt bra tycker jag, hon var superfin!
När jag red fram så var hon, jag vet inte, ibland var hon fin
men nä jag vet inte vad det var, hon var seg och lyssnade inte på ytterskänkeln så fick kicka till henne ibland så hon skulle reagera lite och då blev det lite bättre! Gjorde lite travökningar så hon skulle komma igång och efter det så bev det mycket bättre! Sen när Erika kom och jag började rida för henne så blev det stor skillnad, då var hon superfin! Vi gjorde lite 10m volter, ryggningar och lite skänkelvikningar. Skänkelvikningarna är jag nöjd med, dom blev bra faktiskt!
Sen lite galopparbete, hon var superfin i galoppen! Galoppfattningarna och avsaktningarna blev jättebra! Vi jobbade mest med att samla bättre och förvänd galopp. Den förvända galoppen var mycket mycket bättre idag! Hon ökar ibland men idag vad det samma tempo oftast, så vi är på G! :D När jag saktade av från galopp till trav så var hon så himla fin i traven, formen var suuuuuperfin!
Vi körde lite delar ur LA:n och nu skritt-delen. Det jag gör på den ökade skritten är att jag typ släpper tyglarna så dom fladdrar men jag måste hålla kvar i handen, driva med sätet och det som Erika sa, då är hon i en himla fin form! Sen lite galopp från skritt, vissa galoppfattningar blir jättefina men ibland blir hon så taggad så hon kör upp huvudet men hon fattar galopp direkt, men i alla fall så körde vi lite förvänd galopp igen och hon var superfin!
Red en uppridning också med halt, halten blev superfin, hon var rak så den blev bra, hihi! Travade av henne sen, då var hon piggelin haha men travade runt lite och hon var superfin! Sen skrittade jag lite på banan och sedan skrittade jag ut en bit, supermysigt och träningen gick skitbra! :D
älsklingponny♥
Pernilla har fotat bilderna, hotmail.com gjorde så att bilderna blev jättesuddiga, tyvärr :(
Och min sits är inte så bra, i know! Men jag kunde inte dra tillbaka min axel för mitt sår är ju där och då blir det att jag sitter så med andra axeln också.. :/

Amanda Tipsar !

Sånna här vattenhinkar, som är kanonbra! Jag har en sån röd i Dustys box, funkar superbra! Det får plats mycket vatten [Mer än i en sån här ''vanlig'' vattenhink] Så om din häst dricker mycket tex så är det ju bra med en sån här! Det finns även sånna hära fast låga typ halva domhära på bilden, har en sån också och dom är superbra att ha i transporten om man har godis eller foder. Jag gllar dom här jättemycket! Köpte min på blomsterlandet för 99 :- tror jag.
Ett bra tips!

Vardagsstretching för hobbyhästen

Här får ni lite tips på bra stretchingsmetoder/råd [Vad man ska göra innan, under och efter, alltid bra!
Dock pratar hon engelska men man förstår nog lite :)

Presentation - Amanda & Dusty

Det var en tjej som tyckte att jag skulle göra en presentartion om mig och Dusty, jag har nog lite nya läsare nu och det är ju spuerroligt! :D 
Ja, vem är jag då? Jo, jag heter Amanda Hellman och har nyss fyllt 14 år. På förmiddagarna är jag i skolan, går på Adolfsbergsskolan där jag är med min fina vän Cajsa! Jag bor i Örebro med min mamma, pappa, 2 brorsor en hund, en katt & min fina ponny! Min ponny då, hon heter Little Dusty Wind, Dusty som hon kallas! Dusty är ett sto, gulbrun eller vad hon nu är xD Hon växlar färg väldigt mycket men nu på sommaren så är hon gulbrun! Men i alla fall så fyllde hon 11 år för någon vecka sedan alltså är hon född 2001. Med Dusty tävlar jag dressyr, vi har debuterat LA precis och vi kämpar på! Vi har placeringar upp till LB. Tränar gör jag för Erika Krönert Kjellsson, en suuuperbra tränare hon har hjälpt mig otroligt mycket, har tränat gör henne i lite mer än ett år och det är sån skillnad på Dusty nu -->
Ja, jag vet inte vad jag ska säga mer. Om ni vill veta något mer så kan ni kommentera ett inlägg bara, jag svarar! 
min finaste ♥

Vad är viktigast när man rider kür – teknik eller känsla?

Den här frågan tycker jag är intressant, om man sitter i scandinavium så känns det som att vissa får inte så bra % men visar en bra känsla, vad är då viktigast? Läs hela texten om ni har tid!
Hej Bo! 

Ovanlig fråga kanske, men jag undrar över det här med kür. Jag ska skriva ett projektarbete där frågan är: vad är viktigast vid bedömning av kür – det tekniska utförandet i takt med musiken eller känslan som ryttare och häst förmedlar tillsammans till publiken? Alltså om man ser det som en dansare som utför sin dans tekniskt utmärkt eller som förmedlar känslor som ger publiken gåshud?

Om man nu anser att det är tekniken som är viktigast, varför har man ens bedömningssporter om det inte är publiken som ska bli tillfredsställd? För någon månad sedan såg jag Andreas Helgestrand på Blue Hors Matiné rida ett kürprogram från Aachen 2006. Jag blev mycket tagen när jag såg honom rida sin häst, han förmedlade en sådan känsla till publiken. Det var till och med så att kommentatorerna sa ”vilken ära det är att få ha sett denna kür!”.

Jag var nästan helt säker på att han skulle vinna men han kom trea tror jag, och vinnaren – Anky van Grunsven – hade inte alls samma känsla i sin ridning. Underbart utfört av båda två, men dansken hade definitivt mer känsla och djup i sitt framförande. Det var just därför som jag ville ta reda på mer! :) 

MVH Madde

Bo Jenås svar:

Hej!

Jag skulle vilja säga att det är båda delarna som avgör vilken poäng ett ekipage får för sin kür. Ett kürprogram ska vara uppbyggt så att det berättar en story. Med en inledning, höjdpunkter i mitten på programmet och en tydlig avslutning. Vilka rörelser som ska vara med får ju avvägas mot vad ryttaren och hästen är kapabla till att genomföra.

Om hästen är stor och pampig väljer man musik som passar en sådan häst. Höjdpunkterna i ett kürprogram ska ske på väl valda platser framför domarna. En korrekt riden kür, där hästen och ryttaren blir ett och där musiken och rörelserna stämmer överens är också den som förmedlar rätt känsla. Ryttaren ska arbeta med hästen och i harmoni med musiken, om de svårare rörelserna utförs rätt tillsammans med att ritten är elegant - då kan man belönas med riktigt höga poäng. Det är alltså helheten som bedöms.

Ett ekipage som utför alla tekniska svårigheter korrekt, men som inte kan berätta storyn eller som inte är i harmoni med hästen, får ju inte lika bra betalt. Precis som att ett ekipage som gör missar i de tekniska svårigheterna får avdrag för det.
Mvh Bo


DRESSYRTRÄNING

Hej på er! Idag är det träning som står på schemat, ska nog träna lite inför tävligen på söndag [hoppas jag] Man vet ju aldrig vad Erika hittar på ;) Närå! mamma kommer inte kunna ta några kort tyvärr, hon ska rida efter mig så hon hinner inte :/
senaste underbara träningen♥

Dagens ridpass 29/5 - [Dusty ♥]

När jag kom till stallet så hälsade jag på min finaste Dusty först, sen skulle jag gå och mocka, Dustys hage är precis där alla skottkärror står och då står hon och kollar på mig men spikade öron frammåt så då var jag tvungen att gå fram till henne igen och vad tror ni jag gör då? Jo, självklart så ska jag komma emot elstängslet när jag håller på att klappa henne = VÄRLDENS STÖT, stackars Dusty blev ju livrädd :( Sa förlåt och gick in i stallet sen i alla fall och mockade, packade hö, snackade med Cassandra & Bella lite medans jag bytte vatten och gjorde krafften. Sen tog jag in min älskling och gjorde i ordning henne, vågade nästan inte ta på henne efter stöten :( Hon var fortfarande lite elektrisk så när jag skulle massera henne så fick jag små stötar så gjorde det lite snabbt! Sen på med sadel och träns för att sedan skritta ut på banan.

Skrittade fram och sedan kortade jag upp tyglarna och började jobba henne lite, kände direkt att hon var lite tung i munnen [Hon stog ju igår så det är ju inte så konstigt]. Så jag ställde och böjde på henne lite, när jag gick ut på rakt spår och hon var rakställd var det väldig skillnad på henne, hon var mer frammåt och bättre i munnen så ja började trava igång henne och hon kändes lång och loj, försökte jobba ihop henne lite och det gick faktiskt ganska bra men fick driva som en tok med sätet! Hon blev faktiskt fiktigt fin stundtals men sen blev det ltie samma sak som innan.
Satte mig ner i traven och nä, jag rent kasst idag asså satt åt alla håll :/ Men jag kämpade på och hon blev okej fin så jag fattade galopp och hon var superfin i galoppen, lät henne galoppera på spåret medans jag stog i lättsits så hon fick frusta av sig lite. Sen satte jag mig ner och började jobba henne och hon blir så fin! Kunde dock inte sätta tillbaka henne som jag ville, inte vet jag varför men jag satt och fladdra x) Men i alla fall så testade jag lite förvänd galopp och det gick helt okej, red så jag kom till det andra varvet och då fattade jag galopp igen och gjorde samma sak som i förra varvet.
Dom sista förvända galopperna blev bra, så då galopperade jag inte mer och hon var lika fin i galoppen i båda varven! Sen travade jag runt lite och då hade hon kommit ner lite i formen = Vad jag är ute efter så det är jättebra men det var det att jag fick inte så mycket stöd så travade runt lite och tillslut så blev det bättre och då sutade jag ridpasset, skrittade något varv på banan, sen skrittade jag ut en liten stund, supermysigt!
Sen gick jag in i stallet och tog av henne allt, smörjde sadeln och stövlarna och fixade lite. Sen släppte jag ut henne i hagen + att jag gav alla hästarna insläppshö. Sen gick jag in i stallet och fixade lite mer, sen gick jag ut i Dustys hage för att säga hejdå till henne, pussade godnatt på min finaste ♥
Min älskling ♥

Amanda dissar !


Dom här grimmskaften dissar jag, om någon häst skulle dra så skulle man få riktiga sår på händerna = inte så skönt! Det var fina färger men materialet är inte det bästa. Tror dom går sönder ganska lätt också, jag vet inte men dom är inte mina favoriter. Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 79 :-.


VÅR-REA!

Just nu så har Hästprodukter.se vår-rea, 20 % ! Så passa på nu!


Hur har jag byggt upp Dusty?

Fick den här frågan av en tjej, jag vet inte hur jag ska svara på den. Det var en kluring!
Asså jag lägger upp mitt schema med en vilodag i veckan,
det mår hon bara bra av! Sen rider jag på banan varannan dag och rider ut varannan dag. Ibland kan det bli att jag rider två dagar i rad på banan men då rider jag lugnt! När jag rider ut så skrittar jag en dag i veckan, och lite trav. Dressyrtränar gör jag 1 gång i veckan och ibland hopptränar jag eller så gör jag det hemma ibland, inte så jätteofta men ibland. Rider bommar ibland, cavaletti så då får hon ju lyfta på benen ordentligt. Så då har hon blivit såhär som hon är idag! Jag är väldigt noga att hon ska ridas ut så mycket som möjligt!

Tyskland förbjuder brännmärkning av hästar

Holsteiner-, Hannover- och Trakehnerförbundet har kämpat för att det skulle behållas men nu har Tysklands regering förbjudit brännmärkning av hästar.

- Det är mycket olyckligt men det var väntat, säger Theodor Leuchten, avelsordförande i det tyska ridsportförbundet.

 

Förbudet innebär att hästar i Tyskland kommer att chipmärkas för att följa EU-kravet på individuell identifiering av hästar uppger horsetalk.
Tycker det är rätt bra faktiskt, om man tänker på ordet så känns det inte som världens härligaste grej.. :/

 


29 MAJ

Hej på er! Idag så ska jag rida lite lätt på banan och känna på henne, skrittar kanske ut en sväng också, får se hur det går med min arm, kommer nog svida lite men hoppa på det bästa!

Haha, för söt! :D

You're love is my drug

Hej på er! Internet ville inte sammarbeta med mig i stallet idag, tråkigt nog :( Men tog några bilder som kommer längre ner i inlägget!
Men i alla fall, när jag kom till stallet gick jag till Dusty direkt och pussade på henne! Sedan gick jag in i stallet för att mocka där jag även snackade med Maja och Cassandra, för sköna är ni! När jag hade mockat klart packade jag hö och gjorde krafften + att jag bytte vatten. Sen tog jag in lite hästar, så innan jag tog ut Dusty ur boxen så gjorde jag inte så mycket hon stog ju och åt så ville inte störa ^^ När hon var klar så stog hon i ett hör i boxen och sov, så söt var hon ♥
nyvaken :')

Borstade rent henne och gosade, hon är så go ♥ Är så glad av att vara i hennes närhet!
När jag hade borstat klart henne masserade jag henne lite, man känner verkligen att hon är loss i rumpan [Där jag masserar varje dag] vilket är superbra, hon var ju varit lite spänd där och så men nu är det borta! Så skönt! Sen kollade jag när en kompis till Maja red Splash, pussade hejdå på min älskling och sen åkte jag hem med Maja, en superdag har det varit! :D
Åh, så söt ♥

STALLTIME! :D

Hej på er! Snart ska jag åka till stallet, har nog aldrig åkt ut så här sent till stallet! Men i alla fall så har jag faktiskt städat lite här hemma, plockar ur och i diskmaskinen och bakat en kladdkaka, så snart så åker jag ut till stallet! Ska bli otroligt mysigt, ska gosa med henne och ha allmänt gött!
Uppdaterar från stallet kanske, om jag har internet!

fiiiinaste ♥

Amanda undrar..

Vad hade du valt?

Bloggtips - wwww.perfektridningg.blogg.se

Tänkte tipsa om den här jättebraiga hästbloggen som är blandad med lite vardag! Det är Linnea som driver den och man kan blandannat läsa om den fina hästen hon rider som hon har gjort ett grymt bra jobb med! Kolla in den! WWW.PERFEKTRIDNINGG.BLOGG.SE

VECKOPLANERING V.22

Såhär kommer veckan se ut, taggar till tävlingen! Ska bli galet kul! :D

Stjärnhästen gjorde bort sig!


Angelica Augustsson, 25, vill till OS. Men går det att lita på hennes topphäst Mic Mac du Tillard?

I fredagens nationshoppning i Rom stegrade sig stoet vilt och blev utblåst.

– Visst kommer det här att finnas i bakhuvudet inför OS, det kan jag inte bortse ifrån, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

OS-aktuella Angelica Augustsson och Mic Mac vann en Grand prix i Tyskland så sent som för två veckor sedan och gjorde en lysande felfri första runda i FEI Nations Cup Top Leauge i Rom.

Andra rundan blev en katastrof.

De två första hindren gick utan problem. Sedan, utan förvarning, tvärstannade Mic Mac, stegrade sig gång på gång och rusade baklänges. Det blev knäpptyst på läktarna och en frustrerad Angelica kunde bara sitta still och avvakta. Till slut fick hästskötaren komma in och leda ut stoet från banan.


Synd och tråkigt! Läs mer HÄÄÄÄR.


VILODAG FÖR MIN FINA TJEJ

Hej på er! Idag så ska lilla Dusty vila, tror det kommer bli en hög med bilder som jag kommer visa er! Vänta bara! :D
världens finaste ponny ♥

Leendet är nyckeln som passar låset till allas hjärtan ♥

Hej på er! Det var ju lite dramatiskt på slutet när Maja och jag skulle cykla hem, lite skrubbsår men annars så mår vi rätt bra! Jag fattar inte hur vi lyckas, vi lyckas med allt och lite till, hihi!

Men stalldagen har varit underbar! När jag och Maja var framme i stallet så pussade vi på våra älsklingar och sen gick vi in i stallet för att mocka, packa hö och göra krafften sen tog vi in pållarna och borstade rent dom! Masserade lite och sedan satte jag på sadel och träns, sen bar det av på uteritt!
Det var en grymt rolig uteritt, som vanligt! Först red vi en bit på den vanliga rundan som jag brukar rida, i slutet på den travade vi lite, hon kändes fin & pigg ! Sen red vi in på en grusväg där vi travade lite också, lika fin där! Efter det så red vi upp på ett fält brevid grusvägen. På fältet galopperade vi lite, det gick över förväntan! Hon var så lugn, trodde hon skulle öka på lite men inte idag, så jag jobbade henne lite och hon var superduperfin!
När vi hade galopperat klart skrittade vi vidare på en väg, jobbade henne stundtals och hon kändes riktigt fin! Efter ett tag så kom vi till travrakan och galopperade halva och halva hem igen, gick riktigt bra! Vi tog det lugnt så jag jobbde henne lite smått och hon är sån kämpe, ställer alltid upp för en även fast man vill springa fort ♥
Skrittade vidare hemmåt sen och vi red även in på en liten väg där det är som små upphöjda pinnar som vi travade över! Svinkul är det, Dusty har öronen frammåt och tycker det är jätteroligt hon med! Sen skrittade vi av dom & hemmåt. Dagens ridpass gick finemang, kunde inte gått bättre! När vi var framme i stallet så tog jag av all utrustning, masserade henne och spolade av henne. Sedan fick hon gå ut i hagen och äta lite hö.
Sen fixade jag klart det i stallet som skule göras klart för att sedan pussa hejdå till min fina älskling, sen cyklade jag och Maja hem och då blev det ju ltie dramatiskt men vi mår ju rätt bra! :D

OLYCKA

Hej på er! Det kommer komma inlägg om dagen underbara ridpass, Dusty var klockren! Så fin! Men när Maja och jag cyklade hem så ramlade vi, fick skrapsår så vi ska tvätta rent nu men snart update!
foto: Jag

27 MAJ

Hej på er! Idag så ska jag rida ut med Maja, ska blir riktigt roligt! Tror vi hittar massor med nya vägar som vi brukar göra haha :D
finafinafina♥

Paraply, Hööks

Visste ni att Hööks säljer paraplyn? NU vet ni det i alla fall! Om det skulle komma en sån här tävlingsdag där det regnar hela dagen så är det väl snyggt att så runt med ett Hööks paraply istället för alla vanliga tråkiga, det tycker jag! Det var faktiskt ganska snyggt måste jag säga! Go Hööks! Det finns att köpa HÄÄÄR för endast 49 :-.


Visst var det lite häftigt? :D

Svar på fråga !

Dagens träning gick helt awesome, kan inte säga mer men ska förstka :D
När jag kom till stallet så mockade jag, packade hö och gjorde krafften sen tog jag in min fina och borstade rent henne! Lindade benen och sen på med sadel och träns, hade mitt nya snygga ''Go for Gold'' schabrak idag, så snyggt! Men i alla fall så skrittade jag in på banan och skrittade några varv. Red inte fram så länge eftersom det var så himla varmt, men skritttjobbade henne lite och så travade jag lite, hon kändes riktigt fin! Men hon kändes lite öppen i formen, så jag frågade Erika om hon var det men hon sa nej så dår är hon väl inte det då ^^ När träningen började red jag på volten först för att sedan göra serpentiner och lite skänkelvikningar, när jag gjorde det då, då kädes hon ganska hög i formen, något spänd kanske men vi kämpade på och någon skänkelvikning blev faktiskt bra! Sen fattade jag galopp, galoppfattningen blev bra! Hon slängde inte upp huvudet som hon brukar göra ibland så vi är på rätt väg! Galoppen var så HIMLA FIN! Asså när jag samlade ihop henne, shit vad fin hon blir! Man märker verkligen vad hon får jobba men shit vad fin hon blir asså! Vad tror ni Erika säger, jo att vi ska göra galoppserpentiner och jag tänkte det här kommer aldrig gå men vi testade och igentligen så är det jag som gör fel för jag släpper alltihop, alltså att jag inte håller om henne tillräckligt, jag måcte samla hela tiden, om det sitter, då funkar det. Så när vi testade så fick det faktiskt bra, inte bästa vägarna men 1 eller så var det 2 blev riktigt bra som hon inte ökade i, bästa ponnyn <3 Sen fick hon en liten skrittpaus, det var hon värd!
Sen fortsatte vi och då skulle jag fatta förvänd galopp i volten och det gick ganska bra, det är bara det att jag håller inte om henne tillräcligt och jag drar bak händerna för att försöka samla men för att jag drar bak händerna så byter hon galopp och det är inte så bra så då fick vi gå ner i skritt direkt och fatta ny. Dom övergångarna blev riktigt bra faktiskt haha, fast jag inte skulle göra dom ^^ Men vi kämpade på och den sista förvända galoppen blev jättebra! Sen travade jag och shit vad fin hon var, swunget i steget och formen var kalasbra! Gjorde halt och ryggade en gång, den vart grymt bra, hon vad kvar i formen backade  lagom fart, Erika tyckte den vart jättebra! Sen lite galoppjobb igen, förvänd galopp och då skulle jag först rida i volten för att sedan rida ut på spåret, den försända galoppen blev riktigt bra! Sen travade vi igen och hon var så himla fin, gjorde några mellantraver och dom blev ganska bra inte så jämna hela vägen men annars bra! Sen travade jag av henne, så himla fin var hon då, formen & swunget i steget, AMESOME! Skrittade av henne lite på banan sen skrittade jag vägen med Sofia som står i stallet, så himla bra träning är SÅ HÄÄÄÄÄR NÖJD! :D
SVAR: Dusty har en väldigt annorlunda färg på ögat, det är brunt men ändå inte xD Den första bilden som jag har laddat upp där kommenterade Daniela och det är inte bara på den här bilden finns massor!
Här ser man mycket på ögonen, dom är så, hela tiden! :D Speciella men riktigt coola!


Edwina Tops-Alexander till sjukhus

Global Champions Tour rids utan Edwina Tops-Alexander i dag. Australiens hoppstjärna fördes till sjukhus efter ett otäckt fall i Wiesbaden under lördagens förmiddag.

Efter de tre första omgångarna i den penningstinna serien leder Edwina Tops-Alexander, Australien. Men i fjärde omgången i tyska Wiesbaden kommer hon inte till start. Under en klass tidigare på lördagen trillade hon av så illa att hon fick föras till sjukhus.

Enligt rapporter från Wiesbaden ska hon inte ha drabbats av några allvarligare skador, men hon kommer att hållas kvar på sjukhuset under natten för observation.

Usch vad hemskt! Hoppas det blir bra snart!


Transportskydd, John Whitaker

Såg dom här transportskydden på My One's facebooksida, Riktigt snygga enligt mig, dom är förstärkta nertill vilket är toppen + färgerna är to die for! Tyckte dom var jättesnygga! Dom finns att köpa på MyOne för 999 :- för 4 st.

Amanda frågar !


PROTECTOR RIDTÄCKE

Tyckte det här ridtäcket var riktigt fint! Gillar skrittäcken mer, än vanliga om ni förstår vad jag menar. Sen att det gick ner lite längre är också ett stort + tycker jag för på vintern när man klipper hästarna så är det bra att det går ner så långt! Me like! :D Det finns att köpa på Myone för 325 :-.

LOVELY TÄVLINGSKAVAJ ANIMO

Det är många hoppryttare som är kära i dom här Animo kavajerna. Och nu har Charlies Rea på dom! Det är nog inte riktigt dom jag tänker på men en Animo kavaj är det i alla fall! Nu kostar dom 2 500 :- och ni hittar dom HÄÄÄÄR.

DAGEN

Hejsan! Det var såhär att det åskade hemma hos oss igår kväll så jag hann inte skriva om träningen bara så ni vet det och att dagens inlägg kom lite senare för att internet var inte på hemma för vi hade stängt av det, för att det åskade. Men nu är jag här igen!

Idag var jag uppe med tuppen! Åkte til lstallet vid nio, tog ut min fina Dusty ur boxen och borstade henne lite för att sedan ta en promenad, det var supermysigt! När vi var i skogen så var det fruktansvärt mycket mygg så jag vände hem igen, kändes inte snällt mot henne men annars gick det prima! Släppte ut henne i en liten hage med gräs i, gott tyckte hon! Sen in och mocka, packa hö och göra krafften! Sen kom mamma med en påse från Hööks, hon hade köpt en sånhär flugsak som man sätter på grimman, kommer inte ihåg vad det heter man i alla fall så köpte hon flugspray och pälsglans också! Sen pussade jag hejdå på min älskling och åkte hem, och när jag sitter i bilen så ger pappa mig en Iphone 4, shit vad chockad jag blev och glad! :D Så nu kommer det bli uppdatering!
världens bästa ♥

Don't dream your life, live your dream ♥

Dagens träning gick helt awesome, kan inte säga mer men ska förstka :D
När jag kom till stallet så mockade jag, packade hö och gjorde krafften sen tog jag in min fina och borstade rent henne! Lindade benen och sen på med sadel och träns, hade mitt nya snygga ''Go for Gold'' schabrak idag, så snyggt! Men i alla fall så skrittade jag in på banan och skrittade några varv. Red inte fram så länge eftersom det var så himla varmt, men skritttjobbade henne lite och så travade jag lite, hon kändes riktigt fin! Men hon kändes lite öppen i formen, så jag frågade Erika om hon var det men hon sa nej så dår är hon väl inte det då ^^ När träningen började red jag på volten först för att sedan göra serpentiner och lite skänkelvikningar, när jag gjorde det då, då kädes hon ganska hög i formen, något spänd kanske men vi kämpade på och någon skänkelvikning blev faktiskt bra! Sen fattade jag galopp, galoppfattningen blev bra! Hon slängde inte upp huvudet som hon brukar göra ibland så vi är på rätt väg! Galoppen var så HIMLA FIN! Asså när jag samlade ihop henne, shit vad fin hon blir! Man märker verkligen vad hon får jobba men shit vad fin hon blir asså! Vad tror ni Erika säger, jo att vi ska göra galoppserpentiner och jag tänkte det här kommer aldrig gå men vi testade och igentligen så är det jag som gör fel för jag släpper alltihop, alltså att jag inte håller om henne tillräckligt, jag måcte samla hela tiden, om det sitter, då funkar det. Så när vi testade så fick det faktiskt bra, inte bästa vägarna men 1 eller så var det 2 blev riktigt bra som hon inte ökade i, bästa ponnyn <3 Sen fick hon en liten skrittpaus, det var hon värd!
Sen fortsatte vi och då skulle jag fatta förvänd galopp i volten och det gick ganska bra, det är bara det att jag håller inte om henne tillräcligt och jag drar bak händerna för att försöka samla men för att jag drar bak händerna så byter hon galopp och det är inte så bra så då fick vi gå ner i skritt direkt och fatta ny. Dom övergångarna blev riktigt bra faktiskt haha, fast jag inte skulle göra dom ^^ Men vi kämpade på och den sista förvända galoppen blev jättebra! Sen travade jag och shit vad fin hon var, swunget i steget och formen var kalasbra! Gjorde halt och ryggade en gång, den vart grymt bra, hon vad kvar i formen backade  lagom fart, Erika tyckte den vart jättebra! Sen lite galoppjobb igen, förvänd galopp och då skulle jag först rida i volten för att sedan rida ut på spåret, den försända galoppen blev riktigt bra! Sen travade vi igen och hon var så himla fin, gjorde några mellantraver och dom blev ganska bra inte så jämna hela vägen men annars bra! Sen travade jag av henne, så himla fin var hon då, formen & swunget i steget, AMESOME! Skrittade av henne lite på banan sen skrittade jag vägen med Sofia som står i stallet, så himla bra träning är SÅ HÄÄÄÄÄR NÖJD! :D
Dressyrträningen gick helt awesome, kan inte säga mer men ska förstka :D
När jag kom till stallet så mockade jag, packade hö och gjorde krafften sen tog jag in min fina och borstade rent henne! Lindade benen och sen på med sadel och träns, hade mitt nya snygga ''Go for Gold'' schabrak idag, så snyggt! Men i alla fall så skrittade jag in på banan och skrittade några varv. Red inte fram så länge eftersom det var så himla varmt, men skritttjobbade henne lite och så travade jag lite, hon kändes riktigt fin! Men hon kändes lite öppen i formen i traven, så jag frågade Erika om hon var det men hon sa nej så dår är hon väl inte det då ^^
När träningen började red jag på volten först för att sedan göra serpentiner och lite skänkelvikningar, när jag gjorde det då, då kädes hon ganska hög i formen, något spänd kanske men vi kämpade på och någon skänkelvikning blev faktiskt bra! Sen fattade jag galopp, galoppfattningen blev bra! Hon slängde inte upp huvudet som hon brukar göra ibland så vi är på rätt väg! Galoppen var så HIMLA FIN! Asså när jag samlade ihop henne, shit vad fin hon blir! Man märker verkligen vad hon får jobba men shit vad fin hon blir asså! Vad tror ni Erika säger, jo att vi ska göra galoppserpentiner och jag tänkte det här kommer aldrig gå men vi testade och igentligen så är det jag som gör fel för jag släpper alltihop, alltså att jag inte håller om henne tillräckligt, jag måste samla hela tiden, om det sitter, då funkar det!
förvänd galopp
Så när vi testade så fick det faktiskt bra, inte bästa vägarna men 1 eller så var det 2 blev riktigt bra som hon inte ökade i, bästa ponnyn ♥ Sen fick hon en liten skrittpaus, det var hon värd!
Sen fortsatte vi och då skulle jag fatta förvänd galopp i volten och det gick ganska bra, det är bara det att jag håller inte om henne tillräckligt och jag drar bak händerna för att försöka samla men för att jag drar bak händerna så byter hon galopp och det är inte så bra så då fick vi gå ner i skritt direkt och fatta ny. Dom övergångarna blev riktigt bra faktiskt haha, fast jag inte skulle göra dom ^^
Men vi kämpade på och den sista förvända galoppen blev jättebra! Sen travade jag och shit vad fin hon var, swunget i steget och formen var kalasbra! Gjorde halt och ryggade en gång, den vart grymt bra, hon var kvar i formen och backade i lagom fart, Erika tyckte den vart jättebra! Sen lite galoppjobb igen, förvänd galopp och då skulle jag först rida i volten för att sedan rida ut på spåret, den försända galoppen blev riktigt bra! Sen travade vi igen och hon var så himla fin, gjorde några mellantraver och dom blev ganska bra inte så jämna hela vägen men annars bra!
Sen travade jag av henne, så himla fin var hon då, formen & swunget i steget, AMESOME! Skrittade av henne lite på banan sen skrittade jag vägen med Sofia som står i stallet, så himla bra träning är SÅ HÄÄÄÄÄR NÖJD! :D 
Världens bästa♥

HJÄLP MIG

Det känns som att bloggen är i en liten svacka, statistiken svajar men jag ger inte upp för det!

Men jag skule mer än gärna vilja ha lite förslag på vad NI VILL LÄSA! VAD VILL NI LÄSA? Önska på bara, kommentera massor med kommentarer så lovar jag att fixa det!


PANGREA HOS CHARLIES

Charlies har en pangrea pågång! Ni får tjuvkika lite..hihi!
Ord.pris: 1499 :- NU: 899 :-
Ord.pris: 1499 :- Nu: 899 :-
Ord.pris 279 :- Nu: 100 :-

+ MASSOR MED MER, KLICKA HÄÄÄÄÄR FÖR ATT KOMMA DIT!

Malin Baryards favoritövning

I den häe filmen så får ni se en av Malins famoritövningar, bra träning på lite lägre hinder!

HAR NI SETT HÄSTEN?

En häst på rymmen fångades på onsdagskvällen in i närheten av Bro på Gotland. Polisen letar nu efter hästens ägare.

Hästen, som är ett brunt russto med bläs, fångades in av en privatperson vid niotiden på  onsdagskvällen. Polisen hade inte hört av någon som saknade den bortsprungna hästen under kvällen, och letar nu efter ägaren, skriver Gotlands Tidningar.

Inte den hästen på bilden, men något sånt.

Tidningen Ridsport.


Kingsland fleecelindor

Kikade in en snabbis på Skara Hästsport och hittade dom här benlindorna från självaste kingsland. Har inte sett dom förut, tyckte dom vad riktigt fina! 4 fina färger som går att matchat till! Dom finns att köpa på Skara Hästsport för 349 :-.
Vad tycker ni om dom? :D

DRESSYRTRÄNING

Tjena Idag så är det dressyrträning, det blev ju ändring men idag så är det!

You got that smile, that only heaven can make ♥

Hej på er! Idag så skulle det ju vara dressyrträning men det blev tyvärr inte så, Erikas bil hade gått sönder, stackarn, så hon kunde inte komma men hon sa att hon kommer imorgon istället så då blir det träning imorgon!
När jag kom till stallet så hälsade jag på Dusty först, så söt är hon när man kommer ♥ Inne i staller var Maja och hennes lillasyster Stina så vi jätteskoj som vanligt! Började med att mocka, sen hämtade jag fina Dusty. Maja och jag kom på värsta bra idén, att vi skulle rida barbacka! Så det gjorde vi, fixade i ordning dom och sen red vi iväg!
Vi skrittade först vägen och sen så in på banan. Skrittade några varv där med, men sen vart det lite jobb! Skrittjobbade henne ganska mycket idag, gjorde serpentiner, skänkelvikningar och lite krumelurer, det gick riktigt bra faktiskt, hon hade en fin form! Skritten är jag jättenöjd med!
Skulle precis klappa henne precis här så därav sitsen ^^
Började trava lite och hon kändes riktigt fin, formen var superfin verkligen!
Red bara runt lite, lite volter och sånt. Hon kändes super! Sen fattade jag galopp och jag kan inte göra så mycket än att hänga med, jag skumpar så haha xD Ser nog lite roligt ut men Dusty var superfin i galoppen också! Travade lite igen och hon var superfin, så jag är mer än nöjd! Sen skrittade jag och Maja vägen + lite till och snackade, alltid lika roligt! Sen in i stallet där jag masserade och spolade av henne, skönt tyckte hon. Sen fick hon gå ut i hagen medans jag fixade lite annat för att sedan pussa hejdå och åka hem!
Finaste ponnyn idag, tack stina som tog några kort ♥

Ipanema hoppschabrak från Equiline

Jag vet inte vad jag tycker om det här schabraket, det var snyggt! Men jag tyckte inte det var så jättesnyggt när det gick upp sådär i kanten, det gillade jag inte så jättemycket men annars så var det supersnyggt! Superfina färger dessutom, stort +! Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 829 :-.

Vad tycker ni om det? :D

VECKANS PRODUKT - Skara hästsport

Veckans produkt den här veckan på Skara Hästsport är det här übersnygga täcket från John Whitaker! Jag är toltalt kär i det, gilalr det massor! Tycker det är riktigt snyggt när det är skrivstilen på bogen och färgen är sinte så dum den heller! Nu kostar det 599 :- och ni hittar den HÄÄÄÄR.
Visst är det snyggt? :D

Alexander Zetterman har gjort en video om High Yummy.

Tycker ni ska kolla på den här fina filmen som Alexander Zetterman har gjort, tycker den var så himla härlig att se på, den är bäst i slutet!

''Alexander Zetterman har gjort en video om och med High Yummy som nyligen såldes till en kanadensisk ryttare.

High Yummy (val f -02 e New Balance-Sandro, uppf M Ohlsson) var en häst som Alexander hade stora förhoppningar på. Tyvärr kom de inte så långt som Alex hoppades och eftersom det fanns intresserade köpare valde Alex och Aisling Zetterman att sälja. Ett av Alexanders sista resultat med High Yummy är femte plats i trestjärnig 1,50-Grand Prix i Österrike. Alex har samlat alla fina minnen med High Yummy i en hyllningsfilm till hästen.''

Tidningen Ridsport.


DAPHNE FLEECETRÖJA KINGSLAND

Just nu har Charlies Häst & Hund rea på den här snygga kingsland fleecetröjan! Inte för att man behöver någon fleecetröja nu eftersom det är så himla varmt men kanske i vinter? Då skulle den sitta finfint! :D Nu när det är rea på den så kostar den 999 :- och om ni är sugna på att ha en nu eller i vinter så kan ni klicka HÄÄÄR för att komma dit!

DRESSYRTRÄNING

Hej på er! Idag så är det dressyrträning, kör på en marinblå outfit! Hoppas mamma tar lite kort också, då kommer det komma några senare ikväll! :)

You are everything I want, everything i need ♥

Hej på er! idag har det varit en så himla bra dag, sol, superduktig ponny och massor med skratt!
När jag var framme i stallet så hälsade jag på min älskade Dusty,
sen gick jag in i stallet för att packa hö och göra krafften, pratade med Cassandra också, sen kom Maja! Vi hade så roligt, vi skrattade och gjorde lite saker haha :D Oj! Nu lät jag mystiskt haha, men roligt hade vi! Sen gick jag och Maja ut i hagen för att hämta pållarna så vi borstade och sen satte vi på sadel och träns, sen ut!
Vi red i 1,5 timme så SJUKT kul hade vi! Vi red först till wittvång, travrakan. På travrakan så galopperade vi, Dusty var lugn och jätteduktig! Sen skrittade vi hem till mig, då fick dom varsitt äpple! Gott sa dom :D Sen skrttade vi vidare hemmåt i en lövskog eller vad det heter men i alla fall när vi red där så ser vi en stig dom det är lite småstockar på som vi vart jättetaggade på att trava över, så det gjorde vi och shit vad roligt det var! Dusty hade öronen frammåt hela tiden ♥
Sen när vi hade skrattat klart och hoppat klart så skrittade vi hem igen, red in på en grusväg och fortsatte skritta men en bit in på vägen så travade vi lite och hon kändes riktigt fin!
Sen skrittade vi en bit och red upp på ett fält där vi galopperade lite igen, Dusty tyckte det var svinroligt! Sen skrittade vi hem igen. Så mycket skritt lite trav lite galopp, SUPER roligt hade vi verkligen det var så himla härligt!
Min fina ♥ kolla inte på mig, hehe..

När vi var i stallet så tog jag av henne allt och spolade av henne lite smått, sen ut i hagen och då mockade jag skrattade med Maja och gjorde lite andra saker, sen pussade jag godnatt på min fina älskling sen cyklade jag hem med min fina galning, skratt blev det, shit vad bra du är Maja!

Min fina ♥

AMANDA FRÅGAR


Visste ni att..

..Shoppingen som är i globen kommer flytta från Annexet till Söderstationen? Det är mycket mera plats där så ett stort + för det men ett litet - för att det är en bit att gå.. xD

Mini chaps leather från Lami-Cell

Tycker att dom här chapsen liknade Dyóns chaps lite [eller ganska mycket]. Vet inte om jag gillade dom, tyckte inte det passade så bra med den bruna färgen till svart. Och ''LS'' märket gillade jag inte, tyckte det tog över lite eller hur jag ska säga. Det var ganska stor text. Det är inget fel på dom men inte min smak ^^ Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 698 :-.
Mini chaps leather från Lami-Cell
Mini chaps leather från Lami-Cell
Vad tyckt eni om dom? :D

Dagens ''aktivering'' ♥

Idag ska jag rida ut med Maja, ska bli superroligt! Tror vi kommer skratta och ha roligt! :D
Världens finaste ponny, du är mitt allt älskling ♥

Dagens ridpass 22/5 - [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så var Maja i stallet så pratade lite med henne och hämtade in min fyrbenta älskling direkt!
Hon var varm och trött, stumpan ♥ Borstade rent henne sen satte jag på skydd, sadel och träns. Sen skrittade jag ut en sväng med Cassandra, supermysigt! Snackade lite om olika saker och så jobbade jag henne lite. Sen skrittade vi hem igen och då red jag in på banan och red igenom henne lite. Fick en känsla av eller det känes som att hon inte ville gå i ''form'' eller vad man ska säga [Fast hon gjorde det ganska bra], så svårt att förklara men det kändes som att hon var öppen i formen så försökte få den djupare och rundare.
Gjorde lite volter men red mycket på fyrkantspåret och sen vände jag över ridbanan. det kändes bättre, ibland var hon superfin! Men det känns som att det är något, jag vet inte vad, men jag tror att det var för att det var så himla varmt. Så det är ju inte så konstigt, jag var ju också helt slut, så jag tror det är det! Eller hoppas! När jag satte mig ner så var hon jättefin i vänstervarvet, hon kändes lite öppen i formen i högervarvet men vi kämpade på :) Fick vara med med skänkeln ganska mycket så jag kände att hon trampade på. Sen så trampade hon på med egen motor nästan, superduktig ponny!

Fattade galopp och galppfattningen blev jättebra! Galoppen i sig var hon så himla fin i! Började med att hon fick galoppera på fyrkanten när jag stog i lättsits så hon fick frusta av sig lite, det här gjorde jag i båda varven och sen satte jag mig ner, tungt och samlade ihop henne och SHIT vad fin hon blir/blev! När hon samlar ihop sig så blir hon så himla fin i formen och galoppen blir helt gudomligt fin! Så det är jag väldigt väldigt nöjd med!
Sen travade jag av henne och skrittade av henne, sen in i stallet och fixa med Dusty! Svampade av henne, masserade och pussade på henne ♥ Sen fick hon gå ut i hagen och då packade jag hö och gjorde krafft + att jag mockade. Sen kollade jag på hoppträning i stallet, så mycigt när det är så många där! Me löööv that!  Sen så hoppade jag lite studsmatta med Bella, så sjukt kul är hon, hihi! :D
Världens bästa ponny ♥

Lurex schabrak allround från HV-polo

just nu har Cheval Ridsport rea på dom här schabraken från Hv polo, tycker själv att dom inte är så jättesnygga faktiskt! Jag vet inte vad det är som jag tycker ser mindre fint ut men jag gillar inte när det glittrar eller vad det gör xD Nä, men lite snygga är dom allt! Nu kostar dom endast 440 :- och ni hittar dom HÄÄÄÄR.

Bygga ridbana - steg för steg

Vill ni veta hur man bygger en ridbana, steg för steg? Då kan ni klicka HÄÄÄR för att sen ett bildspel med hela 21 bilder, spännade faktiskt!
Regnjacka från HV POLO

Såg den här regnjackan från Hv polo för ett tag sen, tyckte den var riktigt snygg! inte på mycket på den men tyckte om den. Det var ritkigt snyggt när det stog Hv polo på armen, det gillas! Den är ju genomskinlig, vet inte om det är bra ellr dåligt. Tycker det är rätt fräckt, kanske inte den bästa i hästmiljö men ändå snygg! ^^ Den finns att köpa på Cheval Ridsport för 299 :-.
Vad tycker ni om den? :D

Stalldagen igår..♥ [21 Maj 2012]

Igår när jag skulle sova så kom jag på att jag skrev ju aldrig om stalldagen igår, så gör det nu istället! :D 
Cyklade med Maja till stallet, så bra är du! Hälsade på min älskling som stog i hagen, hon var så varm, snuttan ♥ Gick in i stallet och mockade, packade hö, gjorde krafft och lite annat. Sen gick jag ut till Dusty och gick ut med henne till ridbanan så hon skulle få äta lite grönt gräs, hon älskar det, Så härligt!
Sen frågade Maja om jag ville rida Splash så det gjorde jag, gick ut med Dusty i hagen igen då och så red jag Splash. Annorlunda, verkligen men roligt var det! Sen gick jag ut till Dusty igen och så fick hon äta lite mer grönt gräs. Gick in i stallet efter en stund och så borstade jag henne, masserade, svampade av henne och lite sånt. Mysigt var det! Släppte ut henne i hagen sen igen. Pernilla kom också och hon hade bakat kladdkaka så det åt vi också, mumsigt! ;D

Sen fixade vi lite i stallet, pussade hejdå till ponnysarna och cyklade hem. Så himla mysig stalldag!

Födelsedagspresenter

Hade inte tänkt på att ni kanske ville se vad jag fick i födelsedagspresent, kändes inte som att jag fyllde år, det var ju tävling men jag hade en jättebra dag! :D Fick många fina saker som jag tänkte visa er:
♥ Kingsland softshelljacka

♥ Damasker

♥ Ridstrumpor

♥ Täcke

♥ Tävlingsgarderob [Man hänger kavajen inne i den ^^]


Grimma


♥ Schabrak 
Smycken av världens bästa Lisa!
Är jättenöjd med alltihop! Gillade ni något?
:D

22 Maj

Hejsan på er! Idag så ska jag rida på banan och skritta ut lite hade jag tänkt, tar det lute lugnt tror jag, eftersom det är så varmt ^^ Kanske lägger fram lite bommar eller något skojigt? Vi får se! :D

SWAROWSKI PANNBAND I SVART LÄDER MED 1 RAD

Är så himla sugen på ett sånt här pannband just nu, skulle inte det passa Dusty? Vad tror ni ? :D Tycker det är ruskigt snyggt! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 399 :-.
Någon som vill ge mig det vita? :D

Andraplats för Rolf-Göran Bengtsson i Hamburg

Roffe fortsätter leverera! Nu i helgen kom dom tvåa i Hamburg, han är grym ju!

''Hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson och hästen Casall La Silla är i toppform. I penningstinna Global champions tour i Hamburg blev det en andraplats. "Casall har hoppat väldigt fint", sade Bengtsson.''
Hippson.se

TACK ALLA

Tack alla ni som grattade mig på min födelsedag, hinner tyvärr inte svara på alla så skriver ett inlägg här istället för att säga tack till alla! TACK! :D
HAHA båda gör typ samma min xD

VECKOPLANERING V.21

Såhär kommer vecka att se ut på ett ungefär tror jag, mysig vecka!

vilodag :]

Hejsan svejsan! Idag så vilar Dusty, hon gjorde ju aldrig det förra veckan så hon förtjänar det nu!  Ska gosa mer henne och ta't chill!

Du är luften jag andas ♥

Idag när jag kom till stallet så väntade Maja på mig, vi skulle rida ut tillsammans, superkul! Först så hämtade vi in vära älsklingar från hagen gosade och borstade på dom! Dusty var så go idag, som hon alltid är ♥ Masserade henne och sen på med sadel och träns. Vi skrittade en lång och mysig tur på 1 timme ungefär!
Det gick suuuperbra hon var så himla duktig! Lugn och avslappnad, jobbade henne ibland och hon var riktigt riktigt fin i formen, rund och fin! Det kom alla möjliga bilar men hon bryr sig inte, det är så skönt att det går så bra [Inte för att hon var varit ''rädd'' i trafiken, aldrig. Men ändå, så himla skönt!] Är riktigt nöjd idag, hon var superduktig ♥ Sen red vi hem igen och då tog jag av all utrustning, masserade henne och tog på lite kyllera på bakbenen. Hon var lite gallig på bakbenen, hoppas det blir bättre! Sen fick hon gå ut i hagen och äta lite, så himla härligt väder! Maja och jag red i kortärmat, så härligt!
Älsklings ponnyn♥

Schabrak Zagal från Glengordon

Det här dressyrschabraket tyckte jag var rätt snyggt faktiskt! Kanske inte dom bästa färgerna [den rosa] Men det ser ut att ha en bra passform och bra kvalité! Det är ju alltid roligt att sticka ut lite så då kan man ju ha lite rosa också ;) Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 398 :-.
Schabrak Zagal från Glengordon
Schabrak Zagal från Glengordon

FILM FRÅN LA:1

Jag är så himla nöjd med den här ritten, det blev ju några missar, hon bytte galopp och då fick vi inget poäng för det, den andra skänkelvikningen blev inte alls så bra men jag är sjukt nöjd! :D

Bild från läsare

Fick den här fina bilden av Frida och Bella som bloggar på http://fridabella.blogg.se/, Tack så jättemycket! Den var superduperfin! :DFILM FRÅN LB:1

Här är en film från LB:1, ni ser ju att hon var inte i form och att hon var spänd. Det ser man xD

NATTEN OCH DAGEN

Tjenare på er! Inatt så sov Lisa här, superkul! :D Idag så är det stor häst tävlingar på Wittvång så då ska jag och Lisa vara funktionärer, skojigt! Så vi ska väl skratta och ha kul antar jag ^^ Sen så ska jag till min älskling när jag är klar på wittvång, tänkte ta en mystur i skogen och bara skritta! Så nu vet ni lite, ha det så bra så ses vi :D
finaste ♥

ÖREBRO RYTTARTEAM - LB:1, LA:1 - Little Dusty Wind ♥

Idag har det varit en bra dag, Dusty har skött sig jättebra och jag är nöjd! :D
LB:1 framridning: Hon var jättefin! I början så är hon alltid lite trippig när man skrittar fram men slappnar av sedan. Jobbade henne i skritten och hon var superfin! Travade igång henne och hon kändes riktigt bra, bara jag hade henne på rätt ställe eller hur man ska säga. Hon var lite öppen i formen stundtals men annars super! Galoppen var också riktigt bra, nöjd!

LB:1 Banan: Nä, hon var spänd :/ Så typiskt! I collectingring så var hon också superfin men på banan så vart hon lite spänd vilket resulterar till lite öppen form, synd men annars så var hon fin! Inga större missar, lite småmissar. Galoppen kändes riktigt fin! Fick 60.00 % blankt, så bra betalt för den ritten! Hon var duktig ♥
Sen fick hon gå in i transporten i ett tag ^^

Sen lastade vi ut henne och red fram igen! :D 
LA:1 framridning: Hon var mycketmycket finare nu! Så himla fin stundtals! Red fram så som jag gjorde i LBn och det gick bra men nu gjorde jag lite skänkelvikningar, dom blev inte så jättebra haha! xD Vissa blev okej! När jag skulle rygga så blev det inte heller så jättebra, jag gjorde lite fel men en gång så blev den jättejättebra! Förövrigt så var hon riktigt fin! :D
LA:1 Banan: Hon var såååå fin! Formen var så himla fin och jag är så himla nöjd! on var lite spänd vid transporten som domaren satt i men superfin! Första skänkelvikningen blev ganska bra, den andra blev inte alls bra, ryggnigen blev ganska bra, lite fort gick det kanske men annars då gick det kanoners! Sen när jag kom till galoppen så var hon jättefin! Sen när det var första förvända så gick det jättefort haha xD Och jag höll inte om mde benen ordentligt så då bytte hon galopp så då blev det ingen förvänd galopp där. I den andra förvända så gick det jättebra, fick en 7:a på den faktiskt! Fick 58.421 % och är jättenöjd med det!
Men grejen var den att om hon inte hade bytt galopp och jag hade fått en 6a på den så hade jag ju fått 12 poäng med eftersom det är koff 2 på den, så då hade jag legat på 62 % Men nu fick jag ju noll på den eftersom hon inte kunde visa någon förvänd galopp. Så det var en väldigt lyckad debut, hon var så sjuuuukt fin inne på banan! Är så himla nöjd! :D
Min älskade ♥

JESSIE OSKODD RIDBYXA MH

Nu har Charlies Häst & Hund rea på dom här jättebraiga ridbyxorna, Dom som jag har är sååå himla sköna, tror dom här också är det då ;) Rekomenderar dom! Nu kostar dom 599 :- och ni hittar dom HÄÄÄÄR.

STARTAR LA:1

Startar LA:n nu, nervöööst, får se hur det går! :D

14 ÅR IDAG

14 bast nu då!

HAHA hittade ingen annan bild.. hehe xD

STARTAR LB:1

Nu rider jag programmet, hoppas det går bra! :D

Tinne och "Anton" vann trestjärnig Grand Prix i München

Gud vad roligt för Tinne, härligt!

''Med 74,213 % för Don Auriello gick Tinne Vilhelmson Silfvén upp i överlägsen ledning i torsdagens trestjärniga Grand Prix i helgens dressyrmeeting i München''

TÄVLINGSDAGEN - FÖDELSEDAGEN

Idag ska jag och Dusty har roligt på banorna igen, vi ska göra vårat bästa! 
Det är debut i LA, jag fattar inte än att vi har kommit så långt som vi har gjort, hon är grym ♥ På träningarna och hemma så har vi ''satsat'' mycket på LA:n det vill säga att vi har ridit igenom LA:n men inte LB:n men den kan vi så bra nu så jag tror vi rider igenom det ganska bra. Vi har ridit igenom LA:n eftersom det är första gången så vi får se hur det går, har inga förhoppningar alls. Tar det som en träning!Sjuuuuuuukt fin ponny idag ♥ [18 Maj 2012]

Idag var Dusty så himmmmla fin! Asså ååh, hade en så bra känsla!

När jag tog in henne så snackade jag med Pernilla samtidigt,
borstade, masserade och gosade med henne sen på med skydd och så lindade jag bakbenen, sen på med sadel och träns! Sen skrittade jag ut på banan, tänkte att nä idag ska det gå bra och jag ska rida verkligen! Och det gjorde jag, det gick SÅ HIMLA BRA! När jag kortade tyglarna i skritten så var hennes form så himla bra [och snygg ;)] Nä men super var den!
Sen började jag trava och formen var lika fin där, gjorde volter lite små skänkelvikningar och det gick jättebra, hon var så lugn och koncntrerad på jobbet, hon kämpade på för kung och fosterland :D Sen lite serpentiner, snett igenom, volter och lite sånt. Sen fattade jag galopp, galoppen var helt a m a z i n g, kunde dock inte hålla om med benen så mycket i forsta galoppen, vet inte vad jag gjorde xD Men sen funkade det. Gjorde 10m volter och lite förvänd, funkade super! Sen när jag saktar av från galopp till trav så blir hon sååå fin ibland, hon sätter under sig jättebra med bakbenen. Men i alla fall så var hon helt asgrym i galoppen! 
Sen red jag igenom LA:1 en gång, gick ganska bra faktiskt, jag måste hålla om med benen, driva som bare den och komma ihåg programmet haha! Då kommer det nog gå ganska bra. Ryggningen gick ganska bra, gick upp lite ur formen, skänkelvikningarna blev sådär men jag ville inte bråka med henne. Galoppen ännu en gång, GRYMT fin, finner inte ord, formen och bakbenen var helt outstanding!
Sen galopperade jag lite i lättsits så fick hon galoppera av sig lite energi, sen travade jag av henne. MASSOR med beröm fick hon, så glad var hon! Sen när jag gav henne lång tygel så klappade jag på henne så det ekade.. hehe xD Skrittade några varv på banan sen skrittade jag på vägen också. Fick ont i kinderna för att jag inte kunde sluta le..hihi! 
Gick in i stallet tog av henne allt, masserade henne och sen delade jag upp manen så jag kan knoppa imorgon, blir mycket snyggare då! Sen fick hon gå ut i hagen och äta, trött var hon, min finaste ♥ Smörjde sadeln och la fram allt som jag skulle ha, sen fixade jag lite annat smått och gott! Åkte sedan till wittvång för att fixa lite inför morgondagen, så nu sitter jag här och kollar igenom programmen, vi höres imorrn!
Älsklingen ♥

VECKANS PRODUKT - Skara hästsport

Den här veckan så är det schabrak som är veckans produkt, och det är inget mindre än dom snygga Lamicellschabraken! Tycker dom är riktigt snygga, fina och fräscha färger! Passar till mycket, bra passform ser det ut att vara. Vad mer kan man begära? Rea? Jo det är det faktiskt, nu kostar ett schabrak 349 :- och ni hittar dom HÄÄÄÄR.

UPDATE

Hej på er! Liten update om dagen nu då, kom till stallet kvart över nio ungefär, så stog Psan inne och väntade på mig, så söt! Tog ut henne, borstade och sen på med allt som skulle på ;) Sen ut på banan, skrittade fram henne och se kortade jag upp tygeln, det gick ganska bra hon var så himla pigg, men så är Psan haha :D Började trava och hon tar så himla små steg så det kändes lite konstigt men travade runt lite och sen lite skritt, tesade att fatta galopp, hon var DUNDERPIGG och sprang så fick styra in henne i staketet xD Men efter ett tag så blev hon fin! I skritten så var hon jättefin, låg och fin form! Sen travade jag lite igen och det kändes bra men lite fort, men jag är nöjd! Det var ju trotsallt första gången!
Bella och Psan
Sen när jag hade ridit så packade jag Dustys hö och mockade och sen gick jag ut i hagen för att gosa lite med henne, hon hade latjolajban haha! Hon galopperade runt och hade superroligt ^^ Min älskling ♥ Har packat sakerna jag ska ha med mig imorrn i stallet, nu ska jag packa allt som är är hemma! Åker snart till stallet igen, hörs!
Min finaste ♥

Trappa ger dig bättre skänkelkontroll!

Får testa den här övningen någon gång, verkar bra!

Växlingen mellan skänkelvikning och sluta hjälper dig att koordinera skänkelhjälperna, medan hästen får gympa och ett omväxlande arbete.

Tipstack till: Suvi Räsänen
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

- Det är typiskt att ryttarna glömmer att använda ytterskänkeln i skänkelvikning, och att de glömmer innerskänkeln i sluta. Men i den här övningen får man hjälp genom att man växlar mellan de två rörelserna, då ligger skänkeln redan på plats, säger hippologen Suvi Räsänen. 
Hon tipsar om att titta mellan öronen på hästen, för om du tittar för snett är det lätt att du blir sned. 
- En positiv sak med övningen är att den är omväxlande för hästen, man blir inte fast i en och samma sak, säger Suvi.

Gör så här: 
Rid enligt skissen. Börja med skänkelvikning ungefär in till kvartslinjen, sedan sluta ut till spåret, och så vidare. Hästen är ställd åt samma håll oavsett om du rider sluta eller skänkelvikning. 
Du kan rida övningen i alla gångarter. Glöm inte att byta varv då och då. Framdelen ska leda i både skänkelvikning och i sluta.

 

Syfte: 
Koordination av hjälperna, gymnastik för hästen.

Svårighetsgrad: 
Medel. (Övningen blir svårare i galopp.)

Tänk på det här:
Förböj inte hästen i skänkelvikning. Håll samma takt hela tiden, och tänk framåt!
Hippson.se

Rambo Vamoose flyrider Horseware

Såg det här täcket eller vad man man ska kalla det ^^ Det ser ju ut som att man ska ha den när man rider. Det är nog väldigt bra om man ska rida ut på sommaren eller något! Det verkar riktigt smidigt och bra! Der finns arr köpa på Hästshopen för hela 1 240 :-.

Vad tycker ni om det? :D

TO DO LISTA

Idag så ska jag göra det här:

Dusty ska ridas för Erika! Ska rida Psan idag, ska bli spännande! Och sen ska jag fixa inför lördagens tävling! Knoppar på samma dag, dom blir snyggare då ^^ Så det blir en lång stalldag för mig, hoppas ni också kommer få en bra dag!

A STAR FELL FROM THE SKY AND IT WAS YOU ♥

Idag när jag kom till stallet så började jag med att hälsa på min underbara ponny, ställde upp henne på gången och lindade av alla lindor som hon hade under natten, hade kylt benen ^^
Men i alla fall så borstade jag av henne och bosade lite, hon är så himla go ♥ Sen masserade jag lite och kratsade hovarna, sen kom mamma helt plötsligt med bilden från andra stallet och sa att den hästen hon skulle rida hade tappat en sko så hon kunde inte rida, trist! Så hon stannade kvar i stallet och götta sig ^^ Precis när mamma kom så skulle Bella och Cassandra rida ut så jag slängde på henne sadel och träns + skydd, gick ovanligt fort haha :D Så jag red med dom istället!
Vi red först den vanliga rundan och då jobbade jag henne i skritten, försökte göra lite skänkelvikningar och det gick bra, hon lyssnade bra och var lugn, Superfin i formen stundtals! Sen red Cassandra hem men jag och Bella red till travrakan för att trava och galoppera lite, svinkul var det! Dusty var väldigt lugn faktiskt för att vara på travrakan, men ibland så sprang hon fooort!
Vi hade tänkt att vi skulle galoppera brevid varandra och det funkade ganska bra, det var bara det att Dusty trängde ut Bella och Psan haha xD Och hoppade åt sidan, busen! :D Så då kom Dusty före Psan och då blev Bella en sandgrop.. hehe, men tror hon klarade sig! Glömde säga att vi trava halva först och sen galopperade vi halva, när vi travade så var hon riktigt lugn och ganska koncentrerad! Det går människor på sidan av travrakan så då kollade hon lite på dom men hon skötte sig finemang!
Sen galopperade vi hemmåt och då kunde jag faktiskt jobba henne lite för att hon var så lugn, superfin var hon! Tyckte inte att hon behövde jobba så mycket så sen gjorde hon inte det så då bev det full fart, det var superkul! Bella och jag satt och skratta hela tiden haha :D Sen skrittade vi hemmåt och då kom jag till stallet så var boxen färdigmockad och allt var klart, fick inte göra en stallsyssla idag! Konstigt men någon gång måste det ju bli så ^^
Borstade av henne, spolade av benen, masserade henne och gosade, såklart ♥ Sen fick hon gå ut i hagen, pussade på henne och gick in i stallet igen för att sopa lite och så, sen gick jag ut i hagen igen och då gav jag henne massa godis och sa hejdå!
Jag älskar dig mest i hela världen ♥

PÅVÄG HEM

Hej på er! Nu är vi påväg hem från Mariestad! Skriver mer om ridpasset sen men kan säga att hon var så härlig att rida idag, hon var super duktig <3 ha det bra!


- ♥

''Om förhållandet bygger på förtroende så lyder hästen även utan bett och tyglar.''

Film från dressyrträningen!

Här är en film från igår, tror inte jag behöver säga så mycket, skrev ju igår ^^ Men så fin hon är ♥

VINNAREN ÄR.. [Mini-tävlingen]

.. WILMA som bloggar på WWW.PONIZ.LOGG.SE, Wilma var den som gissade rätt!
Dusty är en Connemara, nästan alla gissade rätt haha :D Hon är en typiskt connemara i färgen!
Min fina connemara ♥

TRICOLOR JACKA KINGSLAND

Just nu har Charlies rea på den här kingslandjackan, så om ni giller den så tycker jag att ni ska passa på! Du hittar den HÄÄÄÄR för 999 :-.

Startlistor inför Lördag!

Här är startlistorna inför lördag, DEBUT i LA ju! :D Har inga förväntningar tar det som det kommer!
LB:1
LA:1


17 MAJ

Hej på er! Idag så ska jag rida ut med mamma, mamma ska rida en häst i ett annat stall som hon kanske ska rida ibland, så vi ska rida ut idag till travrakan och galoppera lite, ska bli supermysigt! Åker till stallet vid halv 10 kanske, vi ska bort till mina kusiner i Mariestad på dagen. Så stallet är först, såklart! :D

Dressyrträningen 16 April 2012 [Duktiga Dusty ♥]

Dressyrträningen idag kändes inte så bra kändes det som men ibland var hon riktigt rikgtigt fin!

Nu undrar ni säkert hur det gick i helhelt och jo men det gick bra,
jag tror att det var jag som hade en dålig känsla bara, tyckte att hon var lite hetsig och lite överallt ibland xD Formen kändes inte så jättebra ibland, jag red inge vidare, lutade mig frammåt ibland och jag höll inte om henne med benen ordentligt hela tiden så då gick hon upp ur formen men ibland, då skulle ni ha sett, så sjuuuukt fin!
När man kollar på filmerna som mamma filmade så ser hon så grymt fin ut, men jag tror bara att det var min känsla som inte tyckte samma ^^ Men jag fick mig en flygtur.. Hon har ju skrittat i en vecka nu så hon är ju lite pigg, så när jag skulle ta en förhållning på yttertygeln så fick hon nästan panik och hoppade iväg, var hon en halvmeter från sadeln en gång, men satt kvar! 
Men hon var jättefin! Red igenom LA:1an också, gick jättebra! Ryggningen blev helt okej, första skänkelvikningen blev ganska bra bara det att jag började med den lite sent vilket resulterar till att jag kommer ut lite för sent, andra skänkelvikningen så missförstog vi varandra lite, sen när hon väl flyttade så hade inte jag så mycket yttersida men vi kämpar på ^^
Jo men jag är nöjd! Det gick bra, Erika tyckte det gick skitbra, klockrent sa hon! :D Så det är roligt! Vi ska ses på wittvång på fredag också så ska Erika få kika på oss!
Världens finaste, du är bäst ♥

ÖNSKELISTA 2012

Nu är det faktiskt så att jag fyller år på lördag kom jag på, hehe så jag tänkte att en önskelista måste jag ju göra så är kommer en! Vad tror ni om den? :D

Schabrak Zagal Hard Rock svart från Glengordon

Det här schabraket vet jag inte vad jag tyckte om, asså det var helt okej men jag vet inte om det vart för mycket! Men jag tyckte det var rätt snyggt ändå. Nitarna eller vad det var trodde jag var swarovskistenar först och då tänkte jag bara att det ska jag ha! Men nu var det ju inte det men heöt okej snyggt. Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 499 :-.
Schabrak Zagal Hard Rock svart från Glengordon

TOBBE TIPSAR!

Bra tips inför lastning, kolla hela!

Tonårstjejer åtalas för skadegörelse

Kommer ni ihåg dom här ponnysarna som fick sina manar och svansar avklippta? Nu har dom hittatt dom som gjorde det!

Tre tjejer - 16, 17 och 18 år gamla - åtalas nu för skadegörelse, då de ska ha klippt av man och svans på flera hästar på Hudiksvalls Rid- och ponnyklubb en natt i februari i år.

En av tonårsflickorna ska ha känt sig utfryst och hade därför lämnat ridklubben sedan en tid tillbaka. När flickorna träffades bestämde de sig för att ta sig in i stallet för att hämnas, och klippte av man och svans på fem hästar och ponnyer. De släppte även ut två ponnyer utan täcken. Händelsen upptäcktes på morgonen efter, då några ryttare kom till stallet, skriver Hela Hälsingland.

Tjejerna åtalas nu för skadegörelse, och fallet kommer inom kort att tas upp i Hudiksvalls tingsrätt. Den yngsta flickan har erkänt att hon var med i stallet under natten, men menar att hon inte klippte - hon ska istället ha lyst med sin mobiltelefon så att de andra flickorna såg vad de gjorde. 17-åringen har erkänt att hon klippte av svansar och manar, och den äldsta flickan har enligt tidningen skrivit på Facebook att det var hon som gjorde det, men hon nekar nu till brott.

Tidningen Ridsport.

DRESSYRTRÄNING

Hej på er! Idag är det dressyrträning på wittvång, kommer nog rida igenom LA:n en gång och lite sånt, taggad! :D
Senaste träningen.. ♥

You are beautiful like a rainbow ♥

Idag när jag kom till stallet så började jag med att mocka, pratade lite med Cassandra och Maja också, härliga tjejer det!
Sen hämtade jag inte min fina Dusty och borstade på henne, masserade och satte på benskydd, gosade lite och sen satte jag på sadel och träns, sen red jag ut till den nysladdade banan! Skrittade fram runt fyrkanten och efter en stund så kortade upp tyglarna och jobbade henne lite och hon kändes hur fin som helst, så himla mjuk och rund i formen, min snygging! Skrittjobbade henne lite i serpentiner, ställa/böja, volter och sånt, hon kändes super!
Sen började jag trava henne och det gick helt okej, hon var lite seg och jag kunde inte hålla ihop henne så som jag ville, hade inga stövlar xD Då går det inte! Men jag försökte och stundtals så var hon sådär skitfin men ibland så blev hon lite loj, fattade galopp och galoppfattningarna blev bra, galopperade i lätt sits först så testade jag gas och broms, hon lyssnade helt awesome. Sen samlade jag upp galoppen, fick driva rumpen av mig men goshh vad fin hon blev! Sen när jag saktade av till trav efter det så blir hon så sjukt fin, så ska hon vara, så grymt fin! Sen galopp igen och samma sak som i förra varvet, red i typ 40 min med fram och avskrittning så det blev ett kortare pass idag, skulle bara jogga lite. Jag är jättenöjd med henne ♥

Sen när jag kom in i stallet så tog jag av henne all utrustning, borstade av henne, masserade henne lite + att jag smörjde in arnika på rumpstumpen! Sen fick jag hjälp av Bella & Cassandra att smörja in benen med kyllera, linda och allt sånt! Det gick jättebra, man blev lite kletig bara, haha xD Sen fick hon gå in i boxen och äta, då smörjde jag sadeln och gjorde lite annat.
Idag var det hoppträning också så det kollade jag på, började åska när träningen var slut, scary! Sen gick jag in i stallet för att packa hö och göra krafften, sen gosade jag lite med min älskling, hon var så himla glad idag! Sen pussade jag på henne och åkte hem med Maja! :D
Min finaste älskling ♥

Bloggtips - www.bedressage.blogg.se

Nu tycker jag att ni ska ta och kolla in den här bloggen, den drivs av två jätteduktiga tjejor som har jättefina hästar och ponnysar! Bloggen är riktigt bra, klicka HÄÄÄÄR för att komma till den!
Erika
Bea


JAG BLEV DAGENS BLOGG !

Så roligt att bli dagens blogg, tack så jättemycket Frida och Linda på www.allround.devote.se !

John Whitaker Team Polo Piké dam

Dom här pikéerna var väl fräcka? Var dom inte? Framsidan gillade jag, eller kanske vart lite för mycket förresten, jag ändrade mig! Om det hade varit några knappar mindre så hade det sett lite bättre ut. Färgerna är snygga men väldigt färgstarka, men jag tyckte att dom var helt okej snygga! Dom finns att köpa på Skara Hästsport för 399 :-.Svar på fråga !

SVAR: Jo det kan jag, jag har gjort det en gång innan men vi har ändrat lite saker nu eller vad ska säga, nya hyllor och lite sånt. Vill ni ha en ny vlogg från stallet? :D
Här är dom gamla.

15 Maj

Hej! Jag ändrade lite i veckoplaneringen, hon vilar inte idag utan jag joggar lite på banan! Rida igenom henne lite och mysa ♥

I FOUND LOVE IN YOU ♥

Idag har det varit en urkul dag, massor med skratt med tjejorna i stallet!

När jag hade kom till stallet så gick jag ut i hagen direkt och hämtade min fina
och ställde upp henne på gången, borstade henne lite sen kom Cassandra och då fortsatte jag borsta + att vi snackade ^^ Sen när vi hade borstat klart så sadlade och satte på dom regntäcken, det duggade lite så det var lika bra! När vi väl var ute så blåste det storm! Så Dusty hoppade till någon gång men för att blåsa så mycket så skötte hon sin finemang! Täckena blåste ju också men det gick bra! Skrittade bara, jobbade henne lite och hon kändes jättefin! Hon är så mjuk i munnen nu så jag hoppas det håller i sig! Sen skrittade vi hem, gick in i boxen med henne, tog av all utrustning och sen masserade jag henne lite och borsta. Det var fullt med hästar i stallet men sen efter ett tag kunde hon gå ut och så kunde jag mocka. Sen fick hon gå in igen och då gjorde jag maten ^^ Gud vad vi har skrattat i stallet, jag, Cassandra, Maja och Pernilla, vi har haft så roligt! Efter vi hade skrattat klart så pussade jag på min älskling och cyklade hem med min gummiboll Maja :D
Finaste Dusty ♥ kolla inte på hur jag sitter, rider lätt.

FJORTONDE MAJ

Hej på er! Idag så ska jag skritta ut lite hade jag tänkt, i skogen eller något! Tänkte fråga Bella eller Cassandra om dom ville hänga med, alltid lika mysgt!

VECKOPLANERING V.20

Såhär kommer veckan se ut tror jag, TÄVLING PÅ LÖRDAG! :D Hemmaplan! Debut dessutom!
Gillar inte att hon måste vila dagen inann träning, men det var torsdagen eller tisdagen som passade bäst, men på torsdag så ska jag rida med mamma, mamma ska rida en häst nu, eller hon ska testa den några gånger så vi ska rida tillsammans på torsdag, men jag tror inte hon dör om hon vilar dagen innan xD 

Denis Lynch i otäckt fall under ärevarvet - utan hjälm

Kommer ni ihåg att jag la upp en åsiktsinlägg här på bloggen för någon månad sen ang att rida utan hjälm på ärevarv [Läs inlägget HÄÄÄÄÄR] Nu har det hänt, för Denis Lynch! Hoppas det gick bra för honom!
''Derbyvinnaren i La Baule, Denis Lynch, föll av under ärevarvet och landade på huvudet - utan hjälm. Han fördes i ambulans till sjukhus.''
Hippson.se

Schabrak Zagal Lyx marin från Glengordon

Det här schabraket vet jag inte vad jag tycker om faktiskt, Det var fina färger! Men jag vet inte om det vart så snyggt när det stog hela GlenGordon, tyckerdet är snyggt när bara GG märket är där! Luddet verkar vara mysgt och skönt! Ganska snyggt var det! Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 499 :-.
Schabrak Zagal Lyx marin från Glengordon
Schabrak Zagal Lyx marin från Glengordon
Vad tycker ni? :D

Ytterligare sju hästar gick till slakt

Asså det här är så himla hemskt så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Stackars djur..
Det är ju i Örebro, usch! Läs hela !

Ytterligare sju hästar har gått till slakt, efter att ägarna lånat ut dem till en kvinna i Närke. Annika Hallin i Fornaboda läste om hästen Bellas öde i Nerikes Allehanda och förstod att även hon var drabbad.

Relaterat

Annika och Caramel. Innan Annika Hallin lämnade bort Flisan betäcktes hon och gav ett fint travsto som heter Caramel.BILD: INGVAR SVENSSON

Annika och Caramel. Innan Annika Hallin lämnade bort Flisan betäcktes hon och gav ett fint travsto som heter Caramel.BILD: INGVAR SVENSSON

I söndags läste Annika Hallin i Nerikes Allehanda om Linda Swande Wilhelmsson som lånat ut sin häst Bella till en kvinna, som vi kallar Eva, i Närke. Annika förstod snabbt att det var till Eva hon lämnat travaren Flisan för snart två år sedan. Hon gick in på Svensk travsports hemsida: Flisan slaktades den 29 april 2009. Då hade hon bara varit några dagar hos Eva.

Fleet of Foot, eller Flisan var ett litet trevligt sto, som travat färdigt och sedan gett ett fint stoföl.
– Jag har haft ett fodervärdskontrakt, och tyckte att Evas annons såg bra ut.
Annika talade flera gånger med Eva och körde själv Flisan till henne. Gården verkade idyllisk. Dotterns ponny fanns i en hage intill, och en annan häst gick i samma hage som Flisan och betade.

Eva var inte intresserad av att skriva papper, men Annika stod på sig och ett fodervärdskontrakt blev skrivet mellan Eva och ägaren.
Under nästan två år har Annika regelbundet hört av sig till Eva, som berättat att Flisan mått bra. Vid ett par tillfällen har Annika velat ta tillbaka Flisan för att få ett nytt föl av henne. Men det har av olika skäl inte passat Eva. Så sent som den 22 mars sågs de på Örebrotravet, och pratade om Flisan.

Nu har Annika förstått att Eva ljugit för henne i nästan två år.
Med hjälp av internet och telefon har Annika börjat nysta i hästturerna kring Eva. I går hade hon varit i kontakt med ägarna till sex hästar, som varit utlånade till Eva och blivit slaktade utan ägarens vetskap.

Under veckan har Annika lagt ut en varning på Facebook för ”en människa utanför Örebro, som tar emot hästar”.
I torsdags fick hon och ett par av de andra kvinnorna som agerat ta emot hot på Facebook:
”Hörru du din jävla dåre sluta snacka skit om min vän det ska du ha klart för dej. Så sluta med din jävla förtals kampanj eller så kommer jag personligen att se till att du kommer o få samma skit o förtal.”
– Jag tyckte att det var mycket olustigt, och har gjort en polisanmälan. Jag har inte spridit lögner, utan bara sagt hur det är, säger Annika.


Dagens Dusty ♥ [trettonde maj tjugohundratolv]

Idag åkte jag till Dusty lite senare än vanligt, mamma och min kusin hängde med! När vi kom till stallet så hälsade jag på min finaste och sedan gick jag in i stallet för att mocka. Mamma och min kusin gjorde maten ^^ När vi var klara så tog jag in Dusty från hagen! Sen kom Cassandra och Bella, snackade med dom och så tog dom in lite hästar. Borstade henne, min lortgris ♥ Och gosade, sen masserade jag henne och hon har redan blivit mycket bättre i bakbenen, reagerar itne [hon har inte gjort det sen massören var där men ändå ^^] volket leder till att hon är bättre i ryggen! Men hon ska få ta det lugnt i 2 dagar till, sen är vi tillbaks! masserade in lite arnika på rumpen och sen fick hon gå in i hennes box och äta lite, pussade på henne och åkte hem igen. Så det blev en kort stalldag, saknar henne ♥
älskade ponny, du är bäst ♥

MINITÄVLING !

Tänkte att vi kör på en minitävling nu, var ett tag sen, SÅ KÖR PÅ OCH GISSA NU!Ridolycka, Lilla-Edet: Tolvåring fick vänta på ambulans

Tycker det är dåligt gjort av ambulanserna, men det kanske inte hade gått fortare..

''Under helgens ponnytävlingar på Lilla Edets ridklubb ramlade en flicka av hästen och blev liggande.
Det dröjde 55 minuter innan ambulansen kom till platsen.
- De borde ha varit här inom en halvtimme, säger Camilla Nordeke..''
Har ni varie med om samma sak?
Hippson.se

Kingsland dressyrschabrak

Det här schabraket var riktigt snyggt! Passormen ser lite knas ut men annars supersnyggt. Så synd att dom skulle sätta ett kryss över KL märket tyckte jag men annars en tumme upp! Det finns att köpa på Skara Hästsport för 899 :-.


Vadtycker ni om det? :D

Ponnyakuten tackar!

Så gulligt det här tycker jag, bra ''dikter'' också!

13 MAJ

Hej! Idag ska jag konfirmeras så min släkt kommer hit och firar mig! Jag kommer åka till Dusty ikväll, hade tänkt att hon skulle vila idag hon har inte gjort det den här veckan så det passade, kommer mysa med henne massor ♥
mitt hjärta ♥

ALL I NEED IS YOU ♥

Hej på er! idag har det varit en jättehärlig dag, vaknade kl 8 och så gjorde jag och Cajsa i ordning oss för att sälja fika, gick inte så jättebra, men vi hade roligt i alla fall!
När vi vad klara med det så åkte mamma, jag och Cajsa till marieberg för att lämna tillbaka två saker och köpa ett par skor till mig, inte det roligaste men det måste göras hihi, sen åkte vi hem och åt lite sen dresssade jag och Cajsa om till ridkläder och stack till stallet! Vi började med att packa hö och göra krafften, sen mockade jag och bytte vatten. Fyllde på lite vatten i hagen, gjorde rent krubban och lite sånt! Sen hämtade Cajsa Dusty och jag Tuff, kommer ni ihåg honom? Den lilla vita B-ponnyn?
Tuff
Så jag tog in honom, gjorde i ordning honom för att rida lite på banan, så medans jag red Tuff så gjorde Cajsa i ordning Dusty för att rida ut en sväng. Red i 20-25 min, och på dom minutrarna så gick det riktigt bra faktiskt, över förväntan! Skrittade fram en stund och sedan kortade jag upp tyglarna. Red lite volter, serpentiner och krumelurer för att mjuka upp honom, han sökte sig neråt av sig själv faktiskt! Duktig kille! Sen travade jag lite och shit tilken kort trav han har men det gick också bra, gjorde samma sak som i skritten. Galoppen gick också bra, tuffen var så duktig idag!
Sen kom Cajsa med världens finaste ponny i handen, hon hoppade upp och så skrittade vi ut! Dusty var hur duktig som helst [om jag får säga det själv cajsa, hihi!] Hon var lugn och skötte sig kanon, som alltid ♥ Tuff är ju busig hehe, han stannade några gånger och ville hem, sprang på sidan och lite så haha, men de gick bra, jag vann! :D Sen stannade båda två en gång + att det kom två bilar bakom, jag och Cajsa satt och skrattade ihjäl oss men det gick bra tillslut xD Sen red vi hem och gosade med dom och fixade lite, sen pussade vi på dom och åkte hem!
Världens finaste ♥

Skara Hästsport magplattegjord

Skara Hästsport har veckans produkt just nu, kanske kommer komm upp här ibland! Den här gången är det en jättesnygg magplatta av deras egna märke, gillade den, verkar superbra! Den kostar just nu 600 :- och finns att köpa HÄR.

Flugtäcke Kentucky Horsepower®

Flugtäcke är ju alltid bra att ha på sommaren, skönt för ponnysarna! Hittade det här på Hööks som jag tyckte var snyggt. Kanske itne bästa kvalitén men det funkar nog, prektiska färger och ja, det verkar bra. Det finns att köpa på Hööks för 599 :-.

Cristina Sport schabrak Dressyr

Det här schabraket tykte jag var riktigt snyggt! Älskar kanten på den, så snyggt! Det verkar ha en bra passform också. Man kan ju alltid hoppas ;) Det finns att köpa på TopHorse för 799 :-.

Visst var det snyggt? :D

En av Peders favoritövningar!

Här ger Peder lite bra tips när det gäller markarbete!
Hippson.se

SÄLJA FIKA

Tjenare! Idag ska jag och Cajsa sitta och sälja fika på Parkhallen 09-10 på morgonen, så kom och köp! närå, men det blir en tidig morgon för oss, ha det bra!
hihihi!

VVVVV-LLLLL-OOOOO-GGGGG

Några klipp från kvällen! Ni får skratta hur mycket ni vill ;D

Dagens ridpass 11/5 - [Dusty ♥]

Idag när jag och Cajsa som kom till stallet så började det ju regna , så typiskt! Så vi tog in fina ponnyn direkt, bosade lite och borstade henne, sen när vi tog in henne så slutade det regna så då skyndade vi oss lite för att slippa regnet ^^ Red barbacka idag, supermysigt på världens bästa ponnyrygg ♥
Hon skötte dig kanon! Det blåste storm ibland men vi klarade oss från regnet, precis när vi hade ridit klart och hade gått in i stallet så kom värsta skuren, så vi slapp den! :D Men när jag red och Cajsa gick brevid och lekte häst så gick vi lite i skogen, supermysigt! Jobbade henne lite ibland, hon var så himla mjuk och fin i munnen, hon fick skritta på lång tygel för det mesta men lite jobb vart det allt! När vi skulle rida hem på en väg så är det skog lite längre fram på ena sidan så stannar Dusty och kollar rakt in i skogen och börjar backa och inte vilja gå hemmåt, jättekonstigt, hon gör aldrig så när vi rider hem. Så Cajsa fick gå brevid och hålla lite i tygeln, då gick det. Men det måste ju ha varit något där inne, det var lite läskigt faktiskt..

Men när vi väl gick förbi så brydde hon säg nästan inte, lite spänd men inget mer. Så det gick bra! Sen red vi hem och när vi var i stallet så satte jag på henne ett annat täcke, masserade henne, gosade, och sen mockade jag. Sen när jag var klar med det så fick hon gå in i boxen och äta lite! Sen packade jag hö och gjorde krafften + bytte vatten. Sen gosade jag lite med henne, sopade och sen pussade jag godnatt och åkte hem!
Världens bästa ponny ♥

MYSDAG

Tjenare! Idag så hänger Cajsa med hem hit och snarkar, ska bli riktigt roligt, vem vet, ni kanske får lite perfectpony-nyheter? :D Hade tänkt att skritta ut i skogen idag med Dusty, en mysdag igen med bästa ♥

Alexander Zettermans High Yummy såld till Kanada

Tycker den är hästen är riktigt fin, men nu är den såld!
''Alexander Zettermans topphäst High Yummy har sålts till Kanada. Hästen ska ridas av Nicole Walker, en av Kanadas mest lovande unga ryttare och barnbarn till mångbiljonären Frank Stronach.
- Det lär dröja minst två år innan jag är tillbaka på högsta nivån igen, säger Alexander Zetterman.''
Hippson.se

MALIN SOFT PILÉ CHARLIES

Den här tröjan ser riktigt gosig ut, så lurvig och skön! Den marinblåa ser så skön ut, skulle inte sitta fel med en sån här. Det var inte så mycket detaljer men den var fin på sitt sätt, hihi! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 449 :-.

FRAKTFRITT

Just nu har Hööks fraktfritt, så passa på!


Ska jag?

Har skrivit ett inlägg om lite kopiering/härmning av inlägg, vet inte om jag ska lägga ut det, vet inte om det kanske vart lite fel :/ Men vad vill ni?This is the part of me ♥

Hej på er! Förlåt för att jag inte bloggat tidigare men jag har pluggat massor, har spanska prov imorgon så behövde plugga, men nu ska jag skriva om stalldagen!

När jag hade slutat skolan så cyklade jag direkt till stallet och på vägen så mötte jag Maja som gick så vi tog sällskap resten av biten ^^ Började med att mocka, packa hö och göra kraffen, var racersnabb med et idag eftersom jag ska har lite bråttom på torsdagar men det gick fort så jag tog in min älskade ponny och gosade lite och borsta. Tycker så synd om henne när jag ska behöva skynda mig så men hon är så duktig som ställer upp hela tiden! I alla fall så satte jag på all utrustning och red ut en sväng med Maja.
pigg ponniii :D
Det spöregnade ju, så vi blev lite blöta men det var riktigt mysigt när vi väl var ute! Vi red först till wittvång och sedan till travrakan, jag skrittade hela tiden på lång tygel, kortade upp tygeln en gång och jobbade henne lite, hon kändes jättefin! Så det blev en lugn tur idag med mycket regn, hon hoppade till nån gång men det tillhör ^^ Sen red vi hem igen och då tog jag av henne all utrustning och släppte in henne i boxen, pussade godnatt på henne inann jag skulle åka hem, min gullegris ♥

min älskade ♥

10 MAJ

Hejsan på er! Idag så ska Maja och jag rida ut tillsammans, ta det lite lugnt och bara mysa!
hjärtat ♥

Hingsten Don Primero 981 avlivad efter akut tarmvred

Tråkigt nog så fick hingsten Don Primero termvred igår och var tvungen att avlivad, tråkigt nog. Vila i frid!
''Avelsmatadoren Don Primero 981 fick avlivas på tisdagen, då hans liv inte gick att rädda efter akut tarmvred. Hingsten blev 27 år gammal.''
Hippson.se

Svar på fråga !

SVAR: Ja det har jag, inte när jag dressyrtränar eller tävlar men hemam så har jag alltid det! :D
Smälter.. ♥

Cavaletti är bra lydnadsträning

Cavaletti är en av mina favotitövningar, jätteroligt att rida bommar!
''Att rida cavaletti är bra lydnadsträning, vilket alla hästar behöver då och då. Att lägga travbommar mellan två hinder som hoppas i galopp kan vara nog så svårt att reda ut. Hästen får inte rusa igenom cavaletti-serierna utan den ska gå i balans. Här tipsar Malin Baryard-Johnsson om sin favoritövning, genom H&M We Love Horses.''
Text & Film från Hippson.se

WATFORD RIDSTRUMPA KINGSLAND

Asså, dom här strumporna, jag tycker inte att dom är snygga, jag vet inte. Jag gillar inte att halva strumpan är blå och resten är röd, det passade inte ihop + att det är två vita ränder, nä jag tycker inte att dom här är så snygga faksitkt. Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 139 :-.


Scapa Sport 2012 allround och dressyr turkos schabrak

Det här schabraket tycker jag är riktigt snyggt! Är sugen på ett färgglatt schabrak, till hoppningen skulle det vara roligt. Tror Dusty skulle passa i något sånt här, får kolla lite mer men jag tycker det här är riktigt snyggt! Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 525 :-.


Vad tycker ni? Skulle Dusty passa i ett sånt här? :D

LOVE IS THIS, THIS IS LOVE ♥

Hej på er! idag har det varit en jättebra dag, Maja och jag cyklade till stallet och då gick vi in i hagen och gosade lite först, sa grattis till min fina ponny och sen gick vi in i stallet för att göra tårtorna :D
Sen gjorde jag mockade jag noga i boxen och sen så tog jag in henne det spöregnade så det är inte så roligt för henne att stå där ute, så tog in henne! Borstade henne, gosade jättemycket, bästa ponnyn ♥ Sen masserade jag lite så som massören sa, lyfta upp magen och lite sånt, det gick jättebra och det var riktigt mysigt! Sen spolade jag av benen på henne och gick ut med henne på banan för att gå lite med henne.
Erika var där så då pratade vi och så sa hon att jag skulle stretcha henne och lite sånt, sen när vi hade pratat klart så gick jag in i stallet igen, Dusty vart ju ganska blöt när jag gick ut så torkade av henne lite med handduk så hon blev lite torrare ^^ sen fick hon gå in i boxen och äta så medans hon gjorde det så gick jag ut på banan och kollade när Maja red + att jag pratade med Erika, hon fick en present av mig och sen fick hon se på protokollen från Laxå, hon var riktigt nöjd över protokollen! Jag med, hihi! :D
Sen när maja hade ridit klart så gick vi in i stallet och skrattade en hel del, vi har det så roligt! :D
Sen så gav jag henne tårtan, hon tyckte nog att den såg god ut, hihi :
Hihi, så söt! Sen fick hon ju sina presenter också :Tror hon blev nöjd med presenterna faktiskt! :D Sen packade jag hö och gjorde krafften, sen kom mamma och hämtade mig och Maja, så då pussade jag godnatt på henne och sa hejdå ♥

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PONNY!


DUSTYS FÖDELSEDAG

Hejsan! Idag så skulle det ju vara dressyrträning men det blev ju inte så [kolla inlägget som jag skrev igår] Slutar 11.10 idag [:DDDD] Så jag åker till stallet ganska direkt, ska plugga lite lite innan sen drar jag till min älskade ponny som fyller år idag! :D Kameran hänger med så förbered er på massor med bilder!
finaste ♥

SKARA HÄSTSPORTS HEMSIDA

Nu har äntligen Skara Hästsport fått sin sida, så nu kan man kolla snygg utrustning där också! Som jag har väntat haha! :D Klicka HÄÄÄÄR för att komma dit.

ÄLSKLING, IDAG ÄR DET DIN DAG ♥

Idag blir finaste tjejen 11 år, stor flicka nu! Tiden går så fort, vi har så himla roligt tillsammans, att sitta på din underbara rygg är glädje för mig, i 1 år, 3 månader och 14 dagar har du varit min. Jag ångar inte en sekund att det var dig som jag ville ha, jag kände det, det sa klick direkt, allt satt. Du var perfekt ♥
Du får mig att må bra, det är du som får mig att gå upp på morgonen, direkt när jag slutar skolan så är det till dig jag vill, ingen annan stans. Det finns inte ord för hur mycket jag älskar dig, du betyder allt för mig, en dag utan dig, det skulle inte funka. När jag tänker på dig så får jag ett stort léende, den känslan är obeskrivlig. Du är allt jag behöver, allt jag vill ha. Jag älskar dig mest av allt, mitt fina hjärta, min älskling ♥
Loved you once, love you still, always have, always will ♥

Hopphästen utan öga

Vilken kämpe asså, ett öga och hoppar så högt, det är bra gjort!
Hippson.se

NY veckoplanering V.19

Nu blev det ju lite ändringar i veckan så slänger upp en ny veckoplanering!


IT'S OKAY TO NOT BE OKAY ♥

Tjenare! Idag när jag kom till stallet så gick jag in i stallet och kikade, Maja stog i sin box och hade precis mockat klart så då frågade hon om vi kunde ta en promenad tillsammans med ponnysarna, så det gjorde vi, det var supermysigt! Vi hade det så roligt, vi stannade ibland och bara pratade medans våra älsklingar fick äta det gröna gräset, Dusty tyckte det var jättegott! :D Hon lyssnade jättebra, hon var lugn och lyssnade jättejättebra, bästa ponnyn ♥ Efter att vi hade varit ute i 45 min så gick vi in i stallet igen och borstade, Dusty var väldigt ren så det tog inte så lång tid. Släppte ut henne i hagen sen när jag var klar, så då passade jag på att mocka och prata med Cassandra och Bella, knasbollarna!
Sen kom massören så då tog jag in henne igen, hon kände och klämde på henne lite. Hon sa att hon hade lite ont i baksenorna/böjsenorna eller var det hette, om ni kollar på bilden under så där det är lite gult, när hon kände lite där så reagerade hon lite och ryckte åt sig benet, lite.
Hon trodde att hon var överansträngd, och igentligen så är inte det så konstigt för vi har tränat rätt hårt nu och nu har jag kommit åt henne så det är inte alls konstigt, mamma pratade med Erika också och Erika sa att det är jättevanligt så skönt att höra ändå! Jag var ju rädd för att hon skulle ha ont i ryggen eller i värsta fall kissing spines [När ryggkotorna växer ihop] som jag kanske trodde att hon hade men det hade hon inte, så skönt! :D Men hon var lite spänd i ryggen men hon masserade henne, Dusty stog nästan och sov, pluttan ♥ Så hon ska få ta det lugnt nu ett tag, skrittas ut i skogen och trava lite så vi får bort överansträngningarna, tur att det inte var något värre, då vet jag inte vad jag hade gjort..
Sen åkte mamma och jag till Hööks för att köpa lite saker för MIN ÄLSKLING FYLLER ÅR IMORRN! så vi köpte paket till henne och det här:

Så vi ska börja linda benen på henne nu på nätterna med paddar. När vi var klara på Hööks så åkte vi till stallet igen för att lämna sakerna och då tog vi in lite hästar också, släppte in Dusty, pussade och gosade med henne, sen sa jag hejdå och åkte hem.. :(
Jag älskar dig mest av allt ♥

AMANDA UNDRAR !


Vad skulle du ha valt? :D

MASSÖREN KOMMER IDAG! :D

Hej! Idag så ska jag gå en promenad med Dusty för massören kommer idag, Dusty ska få massage! Skönt för henne haha, hon har ömmat lite i ryggen så rider inte för att hon ska få kolla lite ^^
Bästaaaa ♥

Pannband från Hööks

Det är många som har lagt upp det här på sin blogg, så varför ska inte jag det? :D
jag tycker dom här är riktigt snygga, synd att det inte är swarovski. Det är så mycket längre hållbarhet, så synd om det skulle trilla av någon pärla. Men superfina färger! Dom finns att köpa på Hööks för endast 199 :-.

Vad tycker ni om dom? ^^

Grip Stick Effax

Svensk ridsport laddade upp det här på facebook och det verkade väldigt intressant! Såhär står det i beskrivningen:
''Svårt att hålla skänkeln still? Prova Effax Leather Grip-Stick på stövlarna/sadeln för extra grepp så att du kan koncentrera dig på annat! Skonsamt mot både läder och kläder.
Pris: 129:- ''
Det var bra pris också! Kanske borde testa?


Finns även att köpa på Hööks för 99 :-.

- ♥

''Hästens välbefinnande går alltid före sitt eget.''


Sweatshirt Go For Gold

Den här tröjan är så grymt snygg, skulle verkligen inte tacka nej till en sån här! Har testat en på Hööks och gosh vad skön den är, sitter som en smäck! Tycker det är riktigt snyggt när märket är ibak på den. Den finns att köpa på Hööks för 299 :-.Visst är den snygg? :D

Dagens ridpass 7/5 - [Dusty ♥]

Dagen i stallet har varit fantastisk, så himla skoj har jag haft! Började med att mocka och snacka med Cassandra och gud vad vi skrattade, vi hade så himla kul! Sen kom Maja och vi skrattade lika mycket! Sen gick Cassandra och jag ut och byggde lite hinder till mig, vart ännu mera skratt där, hihi :D Sen gick jag ut till min älskling i hagen som kom till mig och gnäggade, den känslan är obeskrivlig ♥
Borstade henne, sadlade och satte på henne resten, sen skrittade jag vägen med Cassandra och sen skrittade vi in på banan och skrittade i säkert 30 minuter så hon var framskrittad ordentligt. Sen började jag trava och hon kändes riktigt riktigt fin! Mjuk och fin i munnen + i sidorna. Satte mig ner och hon var jättefin! Sen galopperade jag lite, galoppfattningarna blev super och hon var så himla fin i galoppen! Det låg en bom på mitten av ridbanan så jag skulle kunna byta galopp. Började med det och det gick skitbra, hon bytte alla gångar och vi kom rätt alla gånger förutom en, då blev det lite knasigt men det är jag riktigt nöjd med! Sen började jag hoppa en räcke med vattenmatta under, hon brydde sig inte.. hehe, och jag sitter där och driver med sätet så hon ska över men det behöver jag ju inte, hon hoppar, bästa ponnyn ♥

Fick jättebra språng på det hindret, nöjd. Sen hoppade jag en oxer som stog på ena långsidan, fick trycka på henne lite så hon skulle komma rätt och ibland så hoppade hon superfint! På den andra långsidan var det en linje som jag hoppade, titthinder var det också, en grind och två tunnor, hon bryr sig ju inte, så himla skönt! Men det hoppade jag i alla fall och det gick väl ganska bra, kom bra in men inte så bra ut om man säger så ^^
Efter ett tag när jag hade hoppat så kände jag mig nöjd, det var roligt liksom men hon började dra lite då så ja det gick lite fort. Jag vill inte ta i henne, jag vill verkligen inte ta i henne. Jag hoppade ena linjen kom bra in men hon landade i fel galopp efter sista hindret några gånger och då springer hon ännu mer, jag vill kunna typ styra in henne i staketet istället för att ta i henne men nu kunde jag inte det för det gick inte att styra, just för att hon var så stark och drog lite. Försökte ta förtiktigt i alla fall och efter det så gick det lite bättre, en gång så hoppade hon så himla fint med ryggen! Men jag är nöjd! :D
Världens bästa ponny ♥

VECKOPLANERING V.19

Såhär kommer veckan se ut på ett ungefär, hon ska få massage på tisdag så vi får ta det väldigt lugnt på träningen, men på ett ungefär!

Amanda dissar !

Den här tröjan tyckte inte jag om så mycket, det blev lite för randigt med så mycket på samma gång. Tor jag skulle blir lite snurrig av att se den! Nä, men om ränderna hade varit lite större så hade det kanske varit bättre. Det var gulligt med volangmönstret på ärmen! Den finns att köpa på Cheval Ridsport för 499 :-.


GÄSTBLOGGNING - LINA

Hejsan jag fick gästblogga på Amandas blogg och jag är jätte glad över det! tack Amanda! :)

Jag heter Lina och jag är 14 år (blir 15 år i Augusti.) Min hobby är ridning och träna med min hund. Jag verkligen älskar Hästar och Hundar!
Jag rider på en ridskola med namn Kungsbackaridkubb och jag rider på fredagar på ponnys. Men jag är skötare på en stor häst som heter El Diablo han är 8år.
och jag tar hand om en shettis med namn Engla och hon är  4år fast hon står inte på ridskolan utan ett privatstall. Min hund heter Mandy och hon är rasen Papillon och hon är 2 år. Jag tränar henne med Agility,trix och lydnad!.
Jag är verkligen en belieber! ;). Har älskat Justin Bieber i 3 år nu typ! :)

Min blogg heter www.linajosefinaandersen.devote.se

Mvh Lina och ett STORT tack till Amanda att jag fick gästblogga! :)

Här är en bild på mig och min favorit ponny på ridskolan ^^

Vinn biljetter till Norrköping Horse Show

Ni har väl inte missat att man kan vinna två biljetter till Norrköping Horse Show som är den 17-27 Maj? Klicka HÄÄÄR om ni vill vara med och tävla!

DRAMATISK/SPÄNNANDE/ROLIG DAG

Idag har det varit spännande, det har varit lag, DIV 1. Tjejorna vann omgången och kom 2:a totalt, strålade! Det var väldigt många som blev uteslutna och ramlade av och en tjej fick en riktig krasch.. Ambulansen fick komma till och med, tråkigt nog. Hon skulle hoppa en 2-kombination och kom bra in på första men hästan stannar på andra och hon gör som en volt/kullebytta över hindret och landar på bommarna, aj! Hon ställde sig och och såg okej ut men det var hon inte, hon föll ihop och skakade.. Så vi tog en paus och väntade på ambulans. Dom tror att hon kan ha brutit armen/axeln, men vi hoppas att hon mår bra nu! Satt i dommartornet idag igen med samma uppgift, roligt roligt!
lag div 1
Sen åkte jag till stallet och då gick jag ut i hagen direkt för att hälsa på min älskade Dusty, sen gick jag in i stallet och mockade + att jag fyllde på vattnet. Sen tog jag in Dusty och gjorde i ordning henne för en uteritt! Jag red med Pernilla idag som red barbacka, vi red först den vanliga rundan som jag brukar rida. När vi red där så jobade jag henne hela tiden i skritten och då var hon riktigt fin stundtals, småtravade lite också och det var samma där, hon var riktigt fin ibland, formen var mumma! Sen red vi till travrakan, shit vad roligt det var! :D Dusty vart värsta racerponnyn, hihi. Försökte öka och minsta, hon lyssnade grymt bra, hon brukar bli så himla stark men idag var hon så himla duktig! Åå det är så härligt att galoppera, kunde till och med jobba henne lite i galoppen, det är ovanligt, haha! Sen skrittade vi hem, en riktigt härlig uteritt!
Världens bästa ♥

UTERITT

Tjenaretjenare! Idag så ska jag och Maja rida ut hade vi tänkt oss, om inte blpsten hindrar oss satt säga, hoppas inte på det, ska köra lite galopp idag på travrakan hade jag tänkt lite konditionsträning typ ^^

BILDER FRÅN TÄVLINGEN

Här är några fler bilder ifrån Laxå förra helgen som ni ville ha! :D
Åå kan inte sluta kolla på henne, min snygga ponny ♥

Chaps från Hööks

Har i testat sånna hära chaps? Dom verkar riktigt bra, många säger att man får bra fäste i sadeln med dom, har ni sånna? :D Dom här finns att köpa på Hööks för 1 199 :-, vet ni hur dom är? ^^

Svar på fråga !

SVAR: Jag har en [eller mamma har en.. ^^] Nikon D5000, riktigt bra är den. Man kan både ta kort och filma med den, så det är awesome!

Fleecetäcke, jacson

Det här täcket tycker jag är riktigt snyggt! Färgerna är bara så grymt snygga tillsammans! Att ha som tävlingstäcke är kanske inte så dumt? Jag har typ ett sånt här, så galet snyggt löööv det! Det varkar ha en bra passform också, fick den känslan, hihi! Det finns att köpa på Emmishopen för 439 :-.

FUNKTIONÄR

Hej på er! Idag så är jag funktionär igen, får se hur det går idag, är alltid kul att vara på hopptävling! Ses senare :)

HÄRLIGT - KAOS - SKITKUL.. [Funktionärsdagen]

Som rubriken lyder, dagen har varit blandat med det haha! Det har varit jättehärligt och roligt men blandat med väldigt mycket kaos.
Det blåste som jag vet inte vad
[Skönt att sitta inne, hihi]. Banpersonalen fick stå vid varje hinder för att dom inte skulle blåsa ner, men dom blåste ner ändå och så kunde det inte fortsätta, det var 2 klasser kvar så vi fick flytta in alla hinder till ridhuset. Det gick så himla fort, alla på hela tävlingplatsen hjälpte till, så himla bra jobbat! Så sen var vi igång igen och jag har suttit koncentrerad framför en dator i 11 timmar, nästan i sträck - Det ni! Sen när alla klasser var slut så byggde vi om banan inför morgondagen, då tar vi nya tag!
Det här var inte ens hälften som hjälpte till att bygga banan..
Sen åkte jag till min älskade ponny som jag inte hade träffat på hela dagen, blev bemött med ett huvud utstickandes från boxen, med öronen frammåt, så himla go är hon Så jag hälsade på henne och pussade på henne, sen började jag med att packa lite hö och göra krafften medans jag snackade med Bella och Cassandra, två sköningar det ska ni veta! Sen ställde jag upp Dusty på gången, myste lite med henne och borstade henne, bästa ponnyn ♥ Sen mockade jag boxen och fyllde på henne vatten, delade några ord med henne och gav henne massa godis sen fick hon gå in i boxen igen för att få kvällsmat!
Finaste hjärtat ♥

Vilodag idag:]

Hej, idag så ska Dusty vila, men kommer åka till stallet när allt är klart med tävlingen och mysa med henne och fixa alla stallsysslor. Vi ses senare hörreni!

FÖR MIG, ÄR DU PERFEKT.

Jag älskar dig mest av allt älskling, utan dig.. vet jag inte vad jag skulle göra ♥

BENSKYDD DURABLE 4-PACK JOHN WHITAKER

Just nu har Charlies Häst & Hund rea på dom här skitsnygga benskydden så om ni också gillar dom lika mycket som jag och behöver ett par så passa på nu, för nu kostar dom endast 499 :-.

Vita ridbyxor ALvarez från HV polo

Det har kommit ett par nya ridbyxor från Hv polo nu också, tycker dom var snygga! Hiss till att dom är helskodda, så himla mycket skönare att rida i tycker jag :D Tror dom här ridbyxorna är lite mer till hoppning, vet inte om dom skulle passa i dressyren. Fick bara den känslan, jag vet inte. Snygga var dom i alla fall och om ni också tyckte det så kan ni köpa dom på Cheval Ridsport för 1 249 :-.

Stövelväska från HV POLO

Åå, den här stövelväskan var bara så snygg! Hv polo har typ blivit mitt nya favoritmärke, efter kingsland ;D Älskar färgen, så snygg. Och den stora texten på är inte så dum den heller! Den finns att köpa på Cheval Ridsport för endast 299 :-.
Stövelväska från HV POLO
Visst var den snygg? :D

GOD MORGON !

Hej på er! Idag är jag uppe med tuppen, idag ska jag vara funktionär på hemmaklubben, ska sitta i domartornet. Det är DIV I/ELIT som ska tävla idag så det är höga hinder = Rädd Amanda, närå! Ska bli riktigt roligt! Ska ni dit? :D

You're all I want, You're all I need, You're everything ♥

Idag när jag kom till stallet så tog jag in Dusty direkt så hon skulle få blir lite varm och äta lite, snackade lite med underbara Maja också, sjukt bra är du tjejen! Sen i alla fall så packade jag hö och gjorde krafften, sen tog ja ut Dusty ur boxen för att borsta henne och mysa! Sen tog jag på henne longeringssystemet, gick bra hade lite panik hur det skulle sitta men fick på det ^^ Sen gick jag ut på banan.
Gick runt med henne som framskrittning i 10 minuter sen började jag ta ut henne på volten och bara det är en stor grej, förut så ville hon inte gå ut på en volt, hon ville in till mig hela tiden så det är jättebra :D Sen travade jag lite och hon lyssnde superbra på mig, hon sökte sig neråt och det är jag så nöjd med, båda varven i traven vart jättebra, är supernöjd! Tror det här är våran grej, med det här longeringssystemet, får testa det någon mer gång!
Sen fick hon gå in i sin box igen och då tog jag av henne allt och gav henne hö och krafftfoder. Smörjde tränset och lite sånt, sen gick mockade jag hennes box och smörjde Bellas sadel, träns, sadelgjord , hade inget och göra så jag gjorde det! :D Hon ska ju tävla imorrn så tänkte att hon kanske inte ville göra det, hihi ^^ Sen åkte jag, Cassandra, Bella & Pernilla till Wittvång för att bygga bana, mycket skratt blev det med knasbollarna! :D
Världens bästa ponny ♥

LONGERIGS DAGS

Tjenare! idag ska jag longera Dusty är tanken, får se hur det går.. Vi är inte så bra på att longera någon av oss xD Men jag ska testa, jag brukar aldrig göra det så vi får träna lite, haha! :D Sen ska jag till wittvång och bygga bana till tävlingarna som är där i helgen, men vi hörs senare.
BÄSTA ♥

BILDER FRÅN TÄVLINGEN

Här kommer några mer bilder från i söndags som mamma har fotat!

Åå älskar den här bilden! -->

Vill ni se fler? :D

10 % PÅ HÖÖKS

Ni har väl inte glömt att att Hööks har 10 % rabatt på hela sortimentet ända till på onsdag, den 9 Maj!

NALA JEANS RIDBYXA ANIMO

Dom här ridbyxorna gillade jag, det var min stil! Jag är inget jätte förthust i deras andra ridbyxor, det är lite för mycket med allt sammtidigt. Men dom här tyckte jag var riktigt snygga, i alla fall på bilden. Skulle vara spännande att testa ett par och känna på det där som är på knät,  verkar riktigt bra! Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 2 249 :-.
Vad tycker ni om dom ? ^^

Svar på fråga !

Svar: Jag bor i Örebro, jag tränar för Erika Krönert Kjellson ''Ekan'', världens bästa tränare! Har tränat för henne sen jag köpte Dusty och det är verkligen en helt annan ponny nu! Hon lär ut riktigt bra, och är himla rolig, det gör träningen roliare också!
Erika, jag och Dusty på första dressyrträningen ^^

Dressyrträning 3 Maj 2012 [världens bästa ponny ♥]

Idag var det ju dressyrträning, det gick jättejättebra, är supernöjd! :D

När jag red fram så kändes hon fin men lite seg i munnen, lite trött var hon nog, snuttan ♥ Men jag började trava och hon kändes riktigt fin! Sen när jag började rida för Erika så skrittade vi lite först men började trava rätt så fort och hon kändes fin, red på volten och jobade lite på formen och det gick jättebra. Sen fattade vi galopp och galoppfattningarna vart ganska bra, det är bara jag som ska finslipa lite så sitter dom som en smäck!
Sen saktade jag av till skritt igen och då fattade jag galopp, från skritt. Vilket gick hur bra som helst, inget travsteg eller något [Inte för att det brukar bli det men, ändå ^^] Så vi gjorde lite galopp skritt, skritt galopp osv. Det är jag riktigt nöjd med! Hon var så himla duktig!
Sen fortsatte jag galoppera på volten för att senare göra galopparbetet i LA:1an alltså, 10 meters volt och sen förvänd. Första gången blev det inte så jättebra men ganska bra! :D Sen när jag samlade henne mer så vart dom riktigt riktigt bra, galoppen var suuuper idag! Sen red jag igenom LA:1an och det gick riktigt bra, skänkelvikningarna vart jättebra, ryggningen blev också ganska bra, galoppen vart suuuuperbra, travökningarna vart också riktigt bra så jag är suuupernöjd idag, Dusty var så himla duktig! :D
Tröjan förstörde hela matchningen, sorry för det, men Dusty är världens snyggaste ♥

BILDER FRÅN TÄVLINGEN

Här kommer några jättefina bilder som Ida Eliasson har tagit från tävlingen i Söndags!

Liiite taggad Dusty på några av bilderna, hihi! Och min sits behöver ni inte kolla på, sitter som en kråka x)

DRESSYRTRÄNING PÅ G

Hejsan, idag är det dressyrträning, får se hur det går! Om det är varmt så kommer nog jag vara väldigt trött haha men vi kämpar på! :D

Dralontäcke light navy/burgundy Eskadron

Det här täcket tycker jag är så himla snyggt, stog och kollade på ett sånt när mamma och jag var i scandinavium iår. Så himla snyggt, älskar den stora texten, blir så himla fräckt. Finns i många fina färger dock bara i den här på den hemdisan jag kollade ^^ Och nu är det rea på det så nu kostar det 879 :-Cheval Ridsport.

Utmanande övning med relaterade avstånd

Rolig övning där man kan räkna lite galoppsprång och lite sånt, skoj!

Hinder medrelaterade avstånd kräver mer av dig som ryttare. Det är rytmen som är A och O i den här banan. 
- Försök att rätta lite i varje språng i stället för att rätta så mycket att du riskerar dåliga språng, säger hippologen Jenny Ekblad.

Tipstack till: Jenny Ekblad
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

När ryttare har relaterade avstånd att rida på blir det ofta för mycket på och av, menar hippologen och ridläraren Jenny Ekblad. 
- Många har lätt för att ta bort för mycket galopp i en sekvens, man får nästan ett halvstopp och sedan får man sätta fart igen. Eller tvärtom, man smackar på allt man kan så att man riskerar att få ett dåligt språng, säger Jenny.
Hon tipsar ryttarna om att de inte behöver ha reglerat färdigt förrän de är framme vid hinder nummer två.
- Försök att reglera lite i varje språng så att det blir lagom. Och man måste inte rätta hela distansen, säger Jenny.
Hon fortsätter:
- Om man kommer lite nära första hindret och hästen hoppar rakt upp och landar lite sakta så kan man räkna ut att man kommer att få svårare att nå fram. Men man behöver inte rätta alla metrarna, hästen kan faktiskt hoppa av lite för långt ut om hindren inte är alltför stora. Det är viktigare att man håller rytmen än att man kommer till exakt rätt avsprångspunkt.

Ingen rytm = ingen avståndsbedömning
Om du förstör rytmen kan du inte se distanserna sedan, för då har du inte avståndsbedömningen, säger Jenny.
- Då går det inte att se. Hellre att hästen får kliva av lite långt ifrån ett hinder och att rytmen är kvar. Det är viktigare att alltid ha en bra galopp och att rida med kommunikation. Det kan vara svårt att vara lite kall - men man får försöka.
Tanken med övningen är att det är ryttaren som ska få hästen att göra rätt. Det är inte som i en serie med många hjälpbommar, där hindren får hästen att göra rätt och där du kan få en falsk tro på hur hästen fungerar.

Gör så här: 
Prioritera framåttänkande. Rid med en lätt kontakt. Sätt igång hästen i en bra galopp där du känner att du kan rida framåt, utan att den springer. Ta gärna några varv så att du känner att galoppen är bra innan du sätter igång. Starta inte hästen med tjuvhållande och tro att du ska lösa det då, börja optimalt! Använd vägen för bättre plats, bromsa inte för att få mer tid, gör du det blir det lätt orytmiskt.
I ett ridhus på 20x40 meter får man jobba lite för att kunna rida i en tillräckligt stor galopp, utan att det blir en springig känsla i ridningen. Det gäller att hitta flytet i svängarna, att vara tidigt färdig i varje anridning och att inverka utan att störa rytmen i galoppen.
Tänk på att korrigera lagom mycket i varje galoppsprång för att få distansera att stämma. I landningarna, tänk framåt och ut på vägarna - för att få mer plats - och håll även ut vägen till exempelvis hinder 1 och 3. För att förlänga banan kan du efter kombinationen rida vidare till hinder 2 baklänges och en båge till 4:an, sedan tar du hinder nummer 1 och vidare på båge till 3:an baklänges (se i så fall till att oxern är byggd så att den kan hoppas från båda håll).

 

 

 

 
Text & Bild från Hippson.se

Aachenträns Dunmore Claridge House ®

Det här tränset tyckte jag var rätt snyggt, typ att ha som vardagsträns eller något. Nosgrimman ser bra ut, den är ganska bred vilket är tummen upp! Pannbandet kanske inte vad det snyggaste men helt okej :) Det finns att köpa på Hööks för 499 :-.

Vad tycker ni? ^^

Svar på fråga !

Svar: Min valborg var bra! Jag var med min granne Frida hela kvällen, det var mysigt! Gjorde inte så jättemycket, var på majbrasa och hade skoj!
Foto: Jag

Dagens ridpass 2/5 - [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så började jag med att hälsa på finaste Dusty i hagen, hon hade fått ett litet sår på bogen/bingan, kanske fått någon spark av Splash eller något :/ Sen i alla fall så gick jag in i stallet för att mocka, packa hö, göra krafften och lite sånt. Jag, Maja, Pernilla, Bella och Cassandra som var i stallet så mycket skratt blev det! :D 
Sen gick jag ut i hagen för att hämta min älskade, hon verkade lite trött idag men vi tog en lugn ridtur. Borstade av henne och kratsade hovarna, sen på med benskydd och träns, red barbacka, det var supermysigt! :D Skrittade mest, jobbade henne lite i skritten och hon var fin! Sen travade jag lite och ibland var hon riktigt fin, hon blev pigg när jag travade, hihi. Sen skrittade jag igen på lång tygel så det var ett lätt ridpass idag ^^
Sen när vi kom in i stallet så tog jag av henne skydden och tränset, borstade av henne lite och gjorde rent det lilla såret och sen gick jag ut med henne till ridbanan där hon fick äta lite grönt gräs, hon uppskattade det väldigt mycket! Ville inte gå där ifrån sen, sötnosen ♥ Sen släppte jag ut henne i hagen och pussade godnatt på henne, så skönt att dom kan stå ute längre nu när det är så varmt!
Jag älskar dig sjukt mycket världens bästa ponny ♥

Amanda frågar !


ANDRA MAJ

Hej på er! Idag hade jag tänkt att rida ut lite, tror det blir den vanliga rundan och jag hoppas verkligen på soool, det hade varit riktigt härligt! :D

HÖNÄT FRÅN HÖÖKS

Såg att man kunde köpa ett hönät från Hööks nu, det verkar himla smidig att ha i hagen så dom kan stå och pilla med. Det är också väldigt bra att den är rätt så stor för då får det plats mer om det är flera hästar i hagen. Funkar nog bra i boxen också! En hiss från mig! Den finns att köpa på Hööks för 139 :-.

Grimma Go for Gold

Vet faktiskt inte vad jag tycker om den här grimman, den är inte jätteful men inte jättefin heller. Någonstans där imellan men lite mer åt det mindre fina hållet. Tycker inte att det var så jättesnyggt med alla flaggor på, blev lite rörigt nästan. Annars supersnygg! en finns att köpa på Hööks för 59 :-.

Vad tycker ni? ^^

Edward vs. Matthias - jämför Totilas piloter

Jag måste säga att jag tycker det ser bättre ut när Edward Gal rider honom, dom var så rätt ihop!
Matthias:
Edward:

Vem tycker ni rider Totilias bäst av dom?

Ridbyxa Shine CRW®

Jag är sugen på ett par sånna här ridbyxor, dom verkar så himla sköna! Snyggt med det broderade på rumpan också, gilalr när det är lite detaljer men inte för mycket, då blir det lite maskerad haha :D Marinblått är ju min favoritfärg som ni kanske vet, helskodda är bra det med! Dom finns att köpa på Hööks för 549 :-.
Vad tycker ni? :D

Everything i do, i do it for you♥

Idag har jag lyckats igen, varit i stallet i 7 timmar, tiden går så fort men det är så mysigt!
När jag kom till stallet så började jag med att säga hej till Dusty, sen gick jag in i stallet för att göra alla stallsysslor och lite annat. Sen när jag vad klar med det så gick jag ut för att fylla på vatten i hagarna åt hästarna, dom var ritkigt törstiga! Sen kom Maja och vi snacka och hade det riktigt roligt, sen kom mamma med mat till mig så då satt vi och åt i solskenet, härligt! Sen när vi var klara så hämtade vi ponnysarna i hagen för att göra i ordning dom för ett ridpass, när vi hade gjort det så skrittade Maja och jag ''vägen'' som vi kallar den för att sedan rida in på banan. Skrittade några varv inne på banan, sen kortade jag upp tyglarna och jobbade henne lite.Försökte få henne så låg som möjligt och hon var jättefin! Så jag började trava och hon kändes fin, försökte fortfarande ha henne i en lite lägre form. Hon var ritkigt fin i båda varven, ibland så var det nästan ''oj, jag rider i vänster varv ju'' så idag så satt vänstervarvet! :D Hon var mjuk och fin i sidorna och i munnen, hade lagt fram lite bommar också 9 stycken på rad, det var skitkul! Så varannan bom var upphöjd, alltså 4 stycken så hon fick lyfta på benen lite mer och hon travade över bommarna riktigt bra, lyfte på benen väldigt högt! Galoppfattningarna vart riktigt bra och hon var riktigt riktigt fin i galoppen med, är jättenöjd med ridpasset hon var riktigt fin! :D
Idag har jag lyckats igen, varit i stallet i 7 timmar, tiden går så fort men det är så mysigt!
När jag kom till stallet så började jag med att säga hej till Dusty, sen gick jag in i stallet för att göra alla stallsysslor och lite annat. Sen när jag vad klar med det så gick jag ut för att fylla på vatten i hagarna åt hästarna, dom var riktigt törstiga! Sen kom Maja och vi snacka och hade det riktigt roligt, sen kom mamma med mat till mig så då satt vi och åt i solskenet, härligt! Sen när vi var klara så hämtade vi ponnysarna i hagen för att göra i ordning dom för ett ridpass, när vi hade gjort det så skrittade Maja och jag ''vägen'' som vi kallar den för att sedan rida in på banan. Skrittade några varv inne på banan, sen kortade jag upp tyglarna och jobbade henne lite. Försökte få henne så låg som möjligt och hon var jättefin! Så jag började trava och hon kändes fin, försökte fortfarande ha henne i en lite lägre form. Hon var ritkigt fin i båda varven, ibland så var det nästan ''oj, jag rider i vänster varv ju'' så idag så satt vänstervarvet! :D Hon var mjuk och fin i sidorna och i munnen, hade lagt fram lite bommar också 9 stycken på rad, det var skitkul! Så varannan bom var upphöjd, alltså 4 stycken så hon fick lyfta på benen lite mer och hon travade över bommarna riktigt bra, lyfte på benen väldigt högt! Galoppfattningarna vart riktigt bra och hon var riktigt riktigt fin i galoppen med, är jättenöjd med ridpasset hon var riktigt fin! :D
Hade med kameran till stallet så dom får ni i övermorgon! :D

DAGENS OUTFIT


Så här såg Dusty ut idag!
Träns: Hööks
Sadel: Bates Innova
Schabrak: Hööks
Sadelgjord: Hööks
Benskydd: Catago
Benlindor: Ullared
[Schabraket har åkt bak lite, bilden är tagen efter ridpasset]

Visst var hon snygg? :DVECKOPLANERING V.18

Såhär kommer veckan se ut, blir nog en bra vecka! :D

Kanske vore något?


Vart lite fundersam och väldigt glad när jag fick den här kommentaren på facebook, vad tycker ni? Ser hon ut som en modell för Hööks? :D

Svar på fråga !

Svar: Jag hinner med, Dusty går före allt.. hehe :D Men så är det, läxor har vi inte så jättemycket, nu i slutet av terminen så har vi en del men så här ser en vanlig onsdag ut för mig:
06.45-07.55: Äter frukost, klär på mig, fixar i ordning och cyklar till skolan
08.15-14.00: Skola
14.05-14.25: Äter, byter om till stallkläder
14.30- ca 14.40: Cyklar till stallet
14.45- ca 18.30: Är i stallet och fixar, rider Dusty ♥
19.00: Äter mat
19.30-20.30: Bloggar
20.30-22.30: Pluggar [Om det behövs] Annars så bloggar jag eller är med familjen
22.40: Sover

Så ser en vanlig dag ut för mig, det är skolan - stallet - plugga typ, jag hinner, så om du har typ 3 läxor som du ska göra så tror jag att du hinner. Vi tänkte mycket på det när vi köpte Dusty att jag gör mina läxor och sköter skolan och det gör jag ju så för mig funkar det super! :D

Stalltäcke Go For Gold

Tyckte det här täcket var snyggt, boglappen var riktigt snygg! Kanske lite mindre snyggt med flaggorna över hela ryggen, dom ''tog över'' lite eller vad man ska säga, blev lite rörigt på något sätt. Fina färger! Det finns att köpa på Hööks för 549 :-.KÄNSLAN SOM UPPSTÅR..

..När Michelle från ponnybrudarna.se gillar ens foto ♥

FÖRSTA MAJ

Hej på er! Idag så hade jag tänkt att jag skulle rida massvis med bommar på banan, ha en hel långsida med bommar och lite upphöjda, ska få henne riktigt lösgjord!
finaste ♥

RSS 2.0