2014

Nu är det mindre än några timmar kvar tills klockan slår 12 och ett nytt år! Det här året har varit en ren bergodalbana verkligen, mycket dåligt och mycket bra har hänt och jag som person har lärt mig utav det bra och dåligt och växt i och med det jag har gått igenom det här året.

Året började på sämsta möjliga sätt när min finaste mormor gick bort, det är så overkligt verkligen att inte ha henne omkring sig, hon var släktens hjärta, jag saknar henne varje dag som går. Tiden gick och det var svårt att tänka på mycket annat än det som hänt men mitt i allt så började Dusty bli mycket bättre för varje dag och det lös upp allt, för varje gång vi var inne på ATG var hon bättre och hoppen fanns där, den känslan - Den är obeskrivlig! Jag får tårar i ögonen när jag skriver det här för 6 månader innan trodde vi inte att det skulle gå vägen, men när man ser resultat så känns det bra i hjärtat!

 

 

 

I slutet av februari fick jag sitta på mitt hjärta efter 6 månader, helt galet lång tid alltså! Vi fortsatte väldig väldigt lugnt och försiktigt, vi började att rida bara någon dag i veckan där vi skrittade henne och jobbade lite,  lyckan var total alltså. Mot Mars - April, för 40 veckor sedan, då, då fick vi ta dom första travstegen på 7 månader, det var bara ren lycka alltså, jag kan inte beskriva det i ord, jag bara börja grina när jag satt där i sadeln, överlycklig! Skolan rullade på i alla ämnen, jag jobbade på ganska bra under vårterminen och hade en himla strukturerad planering med plugg och Dusty. I Maj började vädret bli varmare, jag började rida Dusty fler dagar i veckan i både skritt och trav samt att 9:an började lida mot sitt slut. Den 19 maj fyllde jag 16 år och firade den tillsammans med min klass på klassresa som var jättemysigt! Den 30 maj red jag och Dusty vår första träning på 9 månader, galet! Vi började träna för Lollo för att komma igång rätt och vi har fått sååå mycket bra hjälp ifrån Lollo, hon är fantastiskt duktig! Därefter började vi träna för Helene också, som jag har tränat för förut och det var så skönt att komma in i en rutin igen för Helene som också har hjälpt oss massor! I mitten av juni började nian lida mot sitt slut, skolbalen var en kväll som jag inte kommer glömma! Sen var skolavslutningen här och den hade jag längtat efter ett tag, ny skola och nya vänner! Min bror och kusin tog studenten, så grymt!

 
 

Jag sommarjobbade på dagis, min familj och släkt åkte till Hönö och Fotö som är mitt favoritställe on earth efter stallet att vara på, tillsammans med mina fantastiska kusiner! Där mår man alltså, jag åt så mycket god mat haha! Min instagram var bombad med mat-bilder där ett tag. Dusty började komma igång här ännu mer men vi tog det fortfarande lugnt. Förövrigt så var sommarlovet väldigt skönt och spenderades med folk som jag tycker om att vara med och som gör mig glad! I mitten av Augusti väntade Gymnasiet som jag har väntat länge på, jag kunde inte valt en bättre skola för jag trivs så bra både i skolan, det programmet jag går och i min fina klass! Jag trivs så bra! September var en mysig månad och Dusty började gå väldigt bra, vi fortsatte träna på och stärka henne . I slutet av september, den 27/9 åkte vi till Karlstad för att starta en LB:1, det var bara sååå kul! Dusty var överlycklig, jag var överlycklig, alla var överlyckliga över att få komma ut och tävla, det var också så overkligt! Vi båda var väldigt spända och nervösa men det kunde inte gått bättre, 69% och vinst! Det var faktiskt helt ofattbart, för oss var det en vinst att bara komma iväg och tävla, såå kul verkligen! Vi åkte iväg igen i mitten av oktober för att rida en till LB:1 i spöregn, Dusty var jättefin inne på banan verkligen, 72% och trea, kommentaren från domaren kommer jag aldrig glömma, helt ofattbart egentligen, för några månader sedan var Dusty inte ridbar och så står vi här samma år och tävlar, det är bara så kul! Jag var på Maggio, bästa maggio. 

 
 
Augusti månad kom och rullade också på, Dusty började runda på sig mer och mer i kroppen och vi började nosa lite på samlingen mer och mer! Jag åkte till Gotland med min familj och min finaste vän Jonna och hennes familj, den veckan var oslagbar, även fast huset vi bodde i inte var 100 så hade vi såå kul! Skrattattacken på 30 min vi fick glömmer jag aldrig! 

 

November rullade på och i tränade på 2 ggr i veckan och nu började man se skillnad på Dusty, hon har blivit jättefin i kroppen och börjar komma ihop ännu mer. Detsamma var det med December, det rullade på och vi hittar mer och mer knappar! Julen firades med min släkt som jag tycker om så mycket och nu är det ett nytt år om några timmar, jag är redo! 2015!

 
 

IT'S ONLY YOU

Heej på er! Hoppas allt är bra med er! Hoppas att ni har haft en härlig jul, jag har haft det så mysigt med min släkt. Dom gör mig så glad verkligen! Toppen över i:et var att två dagar innan julafton så står mamma och jag i köket och gör Rocky road och då plingar det på dörren, utanför står min soulmate som har varit utomlands i 3 månader, snacka om överraskning alltså, åå! Så lycklig alltså! Det roliga var att ingen visste om att hon skulle komma hem, hon har höll det hemligt hela vägen hem, sååå kul verkligen! Vi hade det hur mysigt som helst på julafton och juldagen, jag är jättenöjd med mina julklappar, jag önskade mig inte något speciellt, jag är jättetacksam! Mina ”julklappar” köper jag i USA sen när vi åker dit nästa år!

 

På juldagen stannade min fina kusin kvar, vi mös och hade det så kul! Vi åt massa onyttigt godis, badade och skrattade! På annandagen åkte vi en sväng till mellandagsrean, jag hittade inte så mycket faktiskt det var synd! Men jag hittade en jacka som jag är väldigt nöjd med! Dusty har fått tagit det lite lugnt den här veckan men samtidigt så sa mamma och jag det att hon har fått väldigt intensivt sen vi satte igång henne så det var skönt för henne! Åå, hon var så fruktansvärt fin på träningen för Lollo, shit! Vi red skänkelvikningar, öppnar, förvända galopper mm, hon var så grymt grymt fin alltså! Bästaste Dusty! 


VECKANS SCHEMA

Måndag: Ridhus 
Tisdag: Ridhus 
Onsdag: Ut 
Torsdag: Vila
Fredag: Ut 
Lördag: Markarbete 
Söndag: Promenad/Ridhus 
 

GOD JUL ALLA!

 

SHE´S GOT THE LOOK

Hallå på er!
Idag har det varit en väldigt bra dag för min del! Den började med min goa klass med julklappsbyte och film, såå mysigt! Jag tycker om min klass såå mycket! Sen fick vi sluta 12.45 och då tog jag bussen hem och sen åkte jag till stallet ganska direkt, fixade iordning hö, mockade och allt sånt! Sen red jag ett lösgjörande pass på ridbanan! Och jag är nöjd med passet, känns så skönt! Hon kändes fin och jag är nöjd med min ridning! Hon hade en sån fin taktmässig trav och fin form! Galoppen var hon fin i, samlade henne mycket, många avbrott och galoppfattningar och hör och hämpa, galoppfattningarna var strålande idag! Hur bra som helst, sååå nöjd! Massa klapp och beröm! Supernöjd! Imorgon är det dressyrträning för Lollo och i skolan är det volleybollturnering med hela idrottsprogrammet, spännande! 
 

DE KOMMANDE TVÅ VECKORNAS SCHEMA

 V.51
Måndag: Ridbanan
Tisdag: Dressyrträning 
Onsdag: Ut 
Torsdag: Vila 
Fredag: Ut
Lördag: Markarbete 
Söndag: Promenad
V.52
Måndag: Promenad 
Tisdag: Ridhus
Onsdag:
Promenad, Julafton! 
Torsdag: Vila
Fredag: Ut
Lördag: Ut 
Söndag: Ridhus 

JULPYNT

Hallå på er! 
Hoppas läget är bra med er! Mamma och jag har haft en heldag i stallet nästan, vi åkte ut efter lunch och julpyntade! Tjoho!! Så himla mysigt och fint blev det! Vi fikade och hade det mysigt! Sen red Maria och jag i ridhuset, vi ställde fram några småhinder och bommar, Dusty kändes bättre än hon har gjort! Hoppa var superkul tyckte hon!! Bästate Dusty <3
DAGEN

Hej!
Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva haha, men jag tänkte bara kika in och säga hej och hoppas att ni mår bra! Jag tänkte rida i ridhuset idag, jogga henne lite i alla gångarter och lösgjöra henne! Min fina prinsessa ♥
 

VECKANS SCHEMA

Måndag: Promenad 
Tisdag: Ridhus
Onsdag: Ridhus 
Torsdag: Vila 
Fredag: Ut 
Lördag: Markarbete, hoppa 
Söndag: Promenad 
 

MY LOVE

Hallojj på er! Hoppas läget är bra!
Igår var det träningsdags för mig och Dusty och hon var bara såå grymt fin! Vi red skänkelvikningar men tränade mycket på att hon ska få hitta sin egen balans, jag ska inte "bära" runt henne i handen utan att hon får bära sig själv och att jag ska rida med mina vikthjälper, Dusty var så fruktansvärt fin alltså när vi hittade flytet så flöt allting bara på verkligen, galoppfattningar och allt, hon var verkligen såå fin! Vi tränade på att jag ska hålla ihop mina händer så halva träningen satt jag med tummarna ovanför varandra och så red jag skänkelvikningar, galoppfattningar, förvänd galopp mm, sååå fin var hon! Nu kunde jag inte störa henne liksom, hon klarade av allt själv jättebra! Grymt fin var hon!! Såå nöjd! Finaste prinsessan ♥
 

DRESSYRTRÄNING

I tisdags var det dags för dressyrträning igen och det gick väldigt bra tycker jag! När träningen började ville vi få över henne mer på bakbenen och att hon skulle ta i mer bakifrån, för att hon skulle göra det red vi mycket övergångar från skritt till trav osv. I början red vi övergången på varannan bokstav där vi var noga med att korta upp steget innan avsaktningen och sedan ha henne kvar i formen i igångsättningen, sedan ökade vi antal övergångar och minskade antal skrittsteg. Därefter red vi skänkelvikningar längst diagonalen samt förvända öppnor. Hon lägger gärna vikten på höger tygeln men vi försökte rida och ”hitta” vänstersidan bättre och det gjorde vi med hjälp utav förvända öppnor och skänkelvikningar för att korta upp vänstersidan som hon gärna blir lite lång i. Hon blev väldigt fin i traven sen när jag får fatt på vänstersidan och vänster bog. Därefter fattade vi galopp med focus på att hon skulle korta upp steglängden och korta upp sig. Hon tycker det är jobbigt så vi kommer till en punkt där hon gärna saktar av för att hon inte är helt stark där än men då fattade vi bara ny galopp och fortsatte, hon var jätterund och fin i galoppen! Hon kändes jättefin i traven stundtals när jag verkligen fick ta på vänstersida, riktigt fin var hon då! I galoppen var hon jätterund och fin!! Helene sa att hon har blivit jättefin i kroppen också, att hon har muskat på sig mycket och det är såå kul att höra!! 

 ♥♥♥

VECKANS SCHEMA

Måndag: Jogga, Ridhus 
Tisdag: Dressyrträning Helene
Onsdag: Promenad 
Torsdag: Ridhus 
Fredag: Dressyrträning Lollo
Lördag: Skritta + jogga ut 
Söndag: Vila 
 

RSS 2.0