mountain horse supreme high rider

Det som står högst upp på min ''vill ha lista'' är nog ett par ridstövlar, mina är så korta i skaftet så det blir inte så snyggt :p
testade ett par mountain horse supreme high rider på granngården för någon vecka sen och dom var så sköna, så mjuka i skinnet som mina jag har nu ! dock var det storlek 36 på så dom var ganska små i foten men i vaden var den perfekt ! men dom kostar ju lite mer är 3.500 :- så får samla ett tag ;) haha !
vill inte ha ett par cavallo grand prix plus för dom är så hårda, och det tar lång tid innan dom är dom ''vanliga'' stövlar, jag vill ha ett par pioneer crocodile, vanliga pioneer eller MH. Så är det !
Men cavallostövlarna är ju skitsnygga men tar lång tid för om att forma dig.

vad tycker ni ? :)

What a feeling

Nu har jag skrivit precis över 1000 inlägg !
just nu sitter jag i Mariestad hos min mormor och morfar.
Men i alla fall, börade med att mocka när jag kom till stallet sen packade jag hö och gjorde betfor som vanligt :)
Sen gick jag vidare till hagen och hämtade min fina
ställde upp henne på gången och började borsta. Fick bli en snabb idag då jag hade lite brottom :)
Sen skrittade jag iväg till travrakan, travade hela (1 km) och försökte jobba men det var ganska mycket runt omkring som hon lyssnade på så hon hade öronrn frammåt hela tiden haha men försökte i alla fall.
Gjorde lite skänkelvikningar som vart grymt bra på travrakan, väldigt förvånad ! kanske inte bästa formen men hon flyttade sig verkligen !
Så det var jättekul ! :D
Galoppera hem, försökte jobba henne men det var ju så kul sa hon så då fick hon springa i sin fart. Gud vilken underbar känsla ♥ så himla underbar.
Satt bara och skratta hela tiden, det kallar jag glädje.
sen saktade jag av och skrittade hem, hon var redigt svettig ! så spolade av henne när vi kom till stallet och släppte ut henne i hagen och åkte hem.


min underbara pålle ♥


Amanda Hissar !


Jag måste få hissa alla plastronger från Equi Design !
Så fina och och man får dom för en billig peng, så det är ett + i kanten ! ;)
Jag är jättenöjd med min ! så om ni letar så kika in deras hemsida !

30 september


Hej, tänkte att jag skulle rida ut idag, och fixa i stallet såklart !
sen så åker jag till min mormor och morfar så kommer väl hem på lördag eller söndag :)


Dagens träning

Hej, cyklade till stallet direkt efter skolan idag, började med att mocka och byta vatten, packa hö och göra betfor. Sen sopade jag lite och sen hämtade jag fina Dusty i hagen !
Stog och borstade henne ett tag och sen lindade jag henne och sen sadlade jag henne med en sadel som vi hade lånat men Erika tyckte att det inte låg bra, men hon hade med sig sin systers syntetsadel som är till salu så vi testade den och den lång bra, så jag red i den idag !
den var jätteskön, så konstigt att ha ''stöd'' vid knäna, min är ju ''platt'' så det var lite speciellt.
Erika körde hårt som vanligt med sitsen och tillslut gick det jättebra, i slutet var hon fin ! hon sänkte sig fint när jag travade av henne :)
Stundtals var hon jättefin i traven också men hon var lite stum i munnen men det är ju sen igår.
Dusty var helsvett efteråt, men jag är jättenöjd !


min fiiina ♥

29 september

Hej, idag är det träning så åker direkt till stallet från skolan idag :)
Så vet ni vad jag gör !

Little Dusty wind ♥

Gick och hälsade på Dusty direkt när jag kom till stallet, så söt var hon ♥
Började packa hö och Dusty stog och gnäggade när jag gjorde det :') det gjprde hon igår också när jag skulle hämta henne i hagen ! :') min fina !
men i all fall så gjorde jag betfor och sen tog jag ut henne på gången och borstade igenom henne och sen tog jag en liten promend tills mamma kom, hon hade med 3 sadlar som vi testade, en passade rätt bra, red inte i dom men sen fick jag testa en sadel från en i stallet så då hoppade jag upp i grimma och skrittade runt lite :)

TIDSINSTÄLLT

Hinner inte uppdatera ikväll, har NO-prov på fredag så måste plugga :/
men då vet ni var jag gör ;)
/ Amanda


kärlek till min kingsland mössa ! ♥

You're always lovely


Du är en bästa jag vet ♥

Mamma ringde nyss, hon var i stallet när veterinären kom (jag var i skolan) och först så kollade hon på tänderna och raspade dom lite bara, dom drogade ner henne lite så ska inte rida idag heller :( men ska ta en promenad !
men i alla fall så kollade dom på sadlarna och det visade sig att hoppsadeln låg jättebra nu men dressyrsadeln låg inte 100, hon har väl musklat på sig så mycket så vi får kolla på en ny ! :) och sen var det 2 : delade bettet för långt, när mamma och jag köpte det så tyckte vi att det var för kort :p men vi får kolla runt lite :)
ska sticka ner till min fina prinsessa nu, ses senare !

:'(

Idag när jag och Isa kom till stallet så började vi med att göra betfor och packa hö, sen mockade vi och sen hämtade vi Dusty och började borsta på henne ♥
Testade magic brush också och dom var bra ! sen kände jag igenom ryggen för jag såg att det var en liten knöl och när jag tog på det stället så var hon öm...
jag tycker så synd om henne, det var typ vid sidan av ryggraden.
Det såg ut som attdet var ett hovavtryck så trodde ju att hon hde blivit sparkad men hästen hon står med i hagen har aldrig sparkat någon, så dom kan ju ha busat eller så kanske hon har rullat sig på en sten, man vet ju aldrig !
men jag longerade lite och smöjde på lite aloe vera så det skulle kyla ner, och sen promenerade vi med henne !
får hoppas att det blir bättre imorrn, som tur är kommer det en veterinär till stalet imorrn och ska kolla på alla hästarna, Dusty ska kolla tänderna och lite annat :)

Du ska inte ha ont ...

Dusty färgväxlare ?


Såhär såg Dusty ut när vi provred henne i slutet av Februari ♥

i mars tror jag ♥

Dusty på första tävlingen 10/4 - 11 ♥

Dusty i somras nån gång ♥

Dusty på en Erikaträning i Juni ♥

Dusty i slutet av sommaren ♥

Dusty 21/8 - 11 ♥

Dusty 26/9 - 11 ♥

Man kan nog kalla henne en färgväxlare ja ! Eller vad tycker ni ?

Someone like you

idag ska jag nog rida ut lite, jogga lite. Isa min kompis hänger med :]
så det ska bli kul ! :D ses lite senare, Ciao !

BILDER FRÅN TÄVLINGEN !

Fick reda på att jag hade utvecklingssamtal idag, kvart i fem så fick åka på det och sen åkte jag vidare till stallet och skrittade ut med Bella :D
Dusty var så duktig ! red inte så länge, skrittade ju bara. Bella hjälpte mig att mocka också, Tack ! och sen så gjorde jag all mat och sopade lite snabbt :) sen åkte jag hem !

Här kommer några bilder från igår ! -->









fina Dusty ♥

26 september

Stallet nu, ses senare !

Gårdagens tävling !

Först och främst vill jag bara säga, gud vilken otrolig dag det var !
Dusty var så sjukt duktig hela dagen ! När vi skulle åka så gick hon rätt in i transporten som ingenting, sen när vi var framme så lastade vi ut henne, mamma gick runt lite med henne medans jag tog på mig allt.
Sen så gick vi vidare till framridningen när vi hade sadlat henne och allt sånt, skrittade fram och sen började jag jobba henne, så som jag gör hemma :)
Och hon kändes kanonfin ! värmde upp i alla gångarter och sen travade igenom henne lite bara och sen ganska mycket skritt.
LB:1 ryttartest : hon var jättefin på banan ! men läktaren var lite läskig sa hon, hon fjantade sig bara, så kunde inte rida ut i hörnen men jag struntade i det :p red i alla fall igenom med inte så stora missar, saktade av ganska tidigt i sista galoppen men det var inte så mycket mera missar ! så jag var jättenöjd ! :D
65.00 % blev det och fick en vit rosett + gå in på prisutdelning !
Efter det så lastade vi in henne, det var typ 3 timmar mellan starterna så vi passade på att ladda om till lagklassen, sen när det var dags så lastade vi ut henne igen och det gick lika bra som sist !
skrittade väldigt mycket på framridningen red  i alla gångarter, hon var ju ganska trött så fick inte det powern jag ville ha i traven men annars gick det bra !
LB:1 Lagklass : hon var lika fin som i förra klassen ♥ kanske snäppet finare i galoppen nu ! men i alla fall, läktaren var fortfarande lite läskig men jag red där som att det inte var något. Eller försökte i alla fall ;) det kändes jättebra ! hon var ju ganska trött som sagt så fick inte det powern i traven men hon gjorde sitt bästa ♥ jag är så stolt över henne !
jag är så nöjd som jag kan bli med ritten, red gena ganska mycket i hörnen men det blev bra i alla fall ! :D
64.48 % och en 5:e placering ! :D så sjukt nöjd med henne, hon gör allt för mig !



Fina fina Dusty ♥


jag älskar dig ♥

Srkiver mer imorrn, ska sova nu :)

GYTTORPS RIDKLUBB

Är och tävlar idag, LB:1 dressyrryttartest & LB:1 lagklass, första omgången i DIV 2,5 ! :D

24 september

hinner inte skriva något långt inlägg nu, ses imorrn istället ! :)

stallet

Åker till stallet vid den här tiden kommer inte vara så bra uppdatering, ska smörja all utrustning och fixa massor i stallet så ni vet ;)

startlista



Här är startlistan för laget ! taggade till 1000 !

hööks shopping -

När mamma kom till stallet så kom hon med en stor påse från hööks, visste att hon skulle köpa en longeringslina men det blev lite mer saker :D

MAGIC BRUSH


GRIMMA

''HÄSTSKYDD'' TILL DRAGKROKEN TILL BILEN


LONGERINGSLINA

TRÄNSREFLEXER





pussgurka


Vi hade pusskalas ! ♥

Det finns ingen finare än du ♥

Idag var Dusty finare än finast ♥
när jag kom till stallet så började jag med att säga hej till min fina Dusty, sen gick jag in i stallet och började att göra P-sans mat och sen Dustys.
Mockade Dustys box och sen P-sans :) sen gick jag och skulle fylla på vatten i Dusty & Pojkens hage men det blev mest mys med Dusty istället ♥
sen skulle jag hämta P-san i hagen och borsta henne men det gick inge vidare, hon sprang mest runt och ville inte komma in så hon fick gå i hagen ! ^^

Fixade lite i stallet istället och sen hämtade jag Dusty och började borsta henne och mysa !
hade den bruna outfiten idag, men i alla fall, skrittade fram i 20 minuter, och sen började jag korta upp tyglarna och böja på henne och det gick jättebra ! sen när hon kändes fin i skritten så började jag trava lite och då kom mamma precis och skulle hjälpa mig, Hon var lite seg i början men efter jag hade fattat galopp då kom hon igång så sjukt fin hon blev på slutet asså, hon vart så lösgjord i sidorna och åå vad fin hon var ! red igenom LB:1 också när mamma var med och det gick också ganska bra men hon vart lite stum i munnen men annars gick det ganska bra ! :)

Sen skrittade jag av henne i 20 minuter tog av henne all utrustning, duscha av henne och ställde in henne i boxen så fick hon äta.



2:a starten på Dusty LB:1 , 2:a plats.


såhär fin är min fina ponny ♥ den här gången gick det så sjukt bra, på framridningen gick det inte bra med på banan gick det skitbra :') älskar min ponny mest ♥

Next 2 you

Som dagt, internet har inte funkat så har inte kunnat uppdatera.

igår gick det väl ganska bra, stundtals var hon jättefin men hon var lite stel, försökte ställa henne och massa men jag var sjukt stressad, skulle vara med min bästa Sanna så jag var ganska stressad så kom inte riktigt till ro. Fick säga till henne en gång att hon skulle ta det lite lungt men jaja hon var jättefin stundtals ! så det var kul!
men idag ska jag ta det så lugnt som möjligt, har studiedag idag så det är skönt ! :D
så idag ska jag spendera all min tid med fina underbara Dusty ♥
juste, tar hand om en ponny i stallet också Bella är och tävlar hela helgen så tar hand om hennes c-ponny P-san ! :D

Bella & P-san

Dusty gosiga mule :')


internet är inget man ska lita på

Internet har inte funkat så därav uppdateringen, kommer uppdatera mera snart ! :)

Vila

Hej idag så ska Dusty vila, vi kör gärnet resten av veckan, men idag åker mamma och jag till Merisberg (gjorde inte det igår ).


EM GULD TILL SVERIGE !


Lite efter men alla skrev det typ samma dagar så väntade lite.. ;)

MEN, BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG !

VECKOPLANERING V. 38


Juste ! glömt säga att det är första omgången i DIV 2½ LB:1 ryttartest och LB:1 lagklass på söndag !

Someone like you

idag när jag kom till stallet så började jag med att mocka sen när jag var klar med det så packade jag hö och gjorde betfor och bytte vatten sen gick jag och hämtade henne i hagen, grimman hade åkt över ena örat, hon var så söt ! det var som att hon sa ''hjälp mig''. 
tog in henen i alla fall och började borsta och göra i ordning henne för en ridtur, skulle rida ut med Sara som står i det ''nya'' stallet. Vi klarade oss precis från regnet så det var skönt ! :)

travade lite men skrittade mest, gick in lite på banan sen också och galopperade lite och det gick jätte bra ! :D
sen gick jag in i stallet och tog av henne all utrustning och sedan släppte in henne i boxen så hon fick äta lite :)
sen smörjde jag sadeln, sadelgjorden och stövlarna och sopade i stallet, sen cyklade jag hem.

Det är du som får mig att le, det är du som får mig att gå upp på morgonen, utan dig är jag inget, absolut inget. Jag är så sjukt glad att det ät just dig jag har idag! Jag älskar dig nu då & föralltid ♥

Ändring !

nääe nu får jag ta och rycka upp mig och uppdatera ! så sjukt dålig uppdatering så nu ska det bli ändring.. hoppas jag !

Visst håller ni med mig ? ;)

20 september

Idag ska jag rida ut i regnet, får se hur det går. Mamma och jag åker kanske till Marieberg sen också så därav uppdateringen ! :)

when i see your face there's not a thing that i would change cause your amazing just the way you are.. ♥

How you make me smile

När jag kom till stallet idag så började jag med att lägga fram bommar, gjorde den här övningen idag -->

fast lite mindre bommar. Sen fortsatte jag med att packa hö och göra betfor :)
Sen hämtade jag fina pållen i hagen och ställde upp henne på gången och började borsta.
Hon var så sjukt söt, hon stog med öronen frammåt hela tiden :')
riktigt söt va hon ♥ men sen så sadlade jag och satte på skydd, lindade bak.
sen gick vi ut till banan och skrittade fram, började trava lite senare och hon kändes fin ! fattade galopp ganska direkt och hon var fin där med men när jag skulle komma på en bom så taggade hon som jag vet inte vad haha !
men hon var jätte duktig för hon bytte galopp hela tiden så det är jag nöjd med men jag gorde den inte så mycket då hon belv så stark. Gjorde lite 8:or och ställde henne och lite allt möjligt men hon släppte inte riktigt som hon gjort dom tidiga dagarna, men stundtals var hon jätte fin ! sen skrittade jag av henne och gick in i stallet när jag var klar med det, svettig var hon så spolade av henne och släppte ut henen i hagen medans jag mocka.
Sen tog jag in henne och gav henne några motötter och sen åkte jag hem.

Foto : Emma Andersson

min fina ponny

trööööttter ^__^

nu är jag trött efter en lång dag, tagit massa kort !
Åkte ju till Dusty ganska så direkt efteråt, red henne först oc det gick jättebra ! Hon var lite fjrntig och skulle kolla på lite saker men jag ignorerade och fortsatte bara ;) skritta fram i deras alé och vidare in på den nysladdade banan.
skrittade fram där med och sedan kortade jag på tyglarna och började jobba henne.
Hon var fin i skritten, gjorde volter och lite sånt, kom fram i trav sen och ställde henne åt höger/vänster så jag skulle få henne mjuk och det blev hon, jätte fin blev hon !
red igenom LB:1 också men det gick inge vidare.. haha men vi fortsatte passet med lite galopp (som hon var jätte fin i också !) och sen travade jag av henne. Fina ponnyn♥
sen mockade jag och packa hö + betfor.


18 September

Funktionär idag igen, sen ska jag rida pållen så därav uppdateringen :)

tävlingen

nu är jag hemma från tävlingen, stallet och har ätit kvällsmat.
har tagit runt 1200 bilder idag, men det är roligare att ta kort på hoppning än dressyr för det är mer action i hoppningen ;D
men sen så åkte vi vidare till bästa ponnyn, min fina bästa vän Viktoria hängde med ♥
Mamma kom också senare och då städade vi hela stallet tilsammans :)

Maria Lindh - O'Neil

Miranda Åkesson - Winifred Y Cym

Isabella Lusth - Black Jack ||
Foto ; jag

Funktionär

Idag så är det hoppning DIV 2 final på wittvång, hemmaplan = funktionär så ses senare ! :)
Dusty vilar idag också.


världens bästa pålle

Idag när jag kom till stallet började jag med att packa hö, göra betfor, krafft, byta vatten och mocka.
Sen när jag var klar med det så hämtade jag Dusty i hagen, började borsta på henne direkt och satte på skydd + lindade bak :)
Sen skrittade vi fram lite i deras alé och sen inne på banan.
Sen börjadejag jobba henne lite i skritten och när jag ar nöjd så började jag trava och hon kändes jätte fin från början, jobbade som vi gjorde på träningen i onsdags och hon blev så mjuk i sidorna och så himla fin !
gjorde lite 8:or och då blev hon jättefin ! och sen körde jag lite galopp och hon var jättefin där med ! :D
skrittade av henne till wittvång och hem igen :)
så jag kan inget annat än att vara riktigt nöjd idag !

Se efter det så fick hon en morot och sen fick hon gå ut i hagen och jag smörjde sadeln och stövlarna och sen så sopade jag och hade kul med Cassandra & Bella :D 
Skulle städa hela stallet idag men det blev aldrig så.. haha !


finaste ♥ stavas det.

Skoooooooola

*TIDSINSTÄLLT*

Är säkert hemma från skolan nu och påväg till stallet, imorrn ska jag städa hela stallet, har städvecka så uppdateringen kommer inte vara den bästa men vi ses på kvällen, Ciao ! ;)

hoppträning i sommras

Du är mitt allt

Dusty gick skitbra idag ! Hon var så fin, tränade lite på det som vi gjorde på träningen igår och det gick verklgen jätte bra ! så jag är så nöjd över henne, vi skittade iväg till travrakan ochså och galopperade vilket hon verkade tycka va kul ! Öronen frammåt hela tiden :')

bästa ponnyn ♥

Ponnyplutt

Nu har jag slutat skolan och har käkat lite och gjort en kladdkaka ! ^^
snart ska jag åka till stallet och rida på min fina ponnyplutt, sen så ska jag vara med två kompisar ! :D


Dagens dressyrträning :]

Det första jag gjorde när jag kom till stallet var att packa hö, göra betfor och byta vatten + mocka sen sopade jag och lite småfix.
Sen hämtade jag min underbara ponny i hagen och ställde upp henne på gången och började borsta.
Sen när jag var klar med det så började jag linda benen, hade den gröna outfiten idag :)
sen på med all den andra utrustningen !
sen skrittade jag fram på banan och började jobba henne lite kort i alla gångarter så hon var uppvärmd.
På själva träningen så gick det bra, jag är nöjd ! vi jobbade med att hon skulle släppa efter på inner vänstertygel för jag hade nästan kramp i armen haha ! men tillslut så släppte hon rätt mycket i alla fall, och i höger varv så gick det också bra, galoppen var jättefin i ! :) ♥
och sen gjorde vi små volter i trav och galopp och vänd igenom volten och hon skulle gå i samma form och jag får inte släppa henne vilket jag gör.
Men vi jobbar på det ! :)
Skrittade av i deras alé, tror Dusty tyckte det var mysigt ! :D Sen så släppte jag ut Dusty i hagen lite och medans hon stog där och åt så smörjde jag sadeln och gjorde lite olika saker.

bästa ponnyn ♥

Träning på G !

Nu sticker jag till stallet för dressyrträning ! :D

Gästbloggar

Hej!
mitt namn är Emma Andersson jag är 13 år och har ridit i ungefär hela mitt liv.Började rida på folkatorpsponnyridskola där jag träffade Amanda.Red nog där tills jag var 11 år då jag fick min livs första ponny alltså Sörbys Zilda.Hon är just nu bara 6 år men när vi köpte henne var hon bara 4 år och vara inriden.Vi har utvecklas till sammans med både dåliga och bra ridpass, startade våran första blåbärshoppning när jag hade haft henne i 4 veckor dock bara 60 cm så de var mer att jag skulle känna på. Men det gick riktigt bra denna runda.Några stillastående hop och inget lagom tempo så kom vi runt banan, hon var dels inte musklad och hade ingen ork. Men tiden gick och vi startade mer och mer clear rounden/pay and jump:er. Vi kom hem med rosetter varje gång. Hon musklade på sig och fick mer ork så vi gick upp till 80 cm.

Nu ligger vi på lokalt LC/LB nivå. Vi har startat några LC klasser och även försökt kvalat upp oss i LB , vi klarade första kvalet men sen så ramlade jag av i kommentationen andra kvalet,rivning 3 kvalet och 4 avramling. Så nu har vi lagt kvalet åt sidan och jobbar på de senare i höst.

Vi har även tävlat  Div III laget första omgången kom vi 2, andra omgången kom vi 1 och tredje omgången kom vi 3 så totalt vann vi hela serien.Klubben som vi är med i är Viby rid och körsällskap. Nu håller vi på med div II ,då de går något sämre , första omgången kom vi 4 och andra kom vi också 4 så 3 omgången är nu i helgen som kommer då vi är borta. Så denna omgång ska jag inte vara med på , både för att det är LB och att vi är borta. Men ska starta KM om någon/några veckor ,både dressyr och hoppning.

Ett tag satsade jag mest på hoppningen men nu satsar jag nog mest på dressyren. Tycker att det är riktigt kul nu när man har kommit en bit. Rider för Helena sterner just nu men hon har frågat mig ifall jag vill pröva att rida för helen wannert. Riktigt kul att hon frågade mig. Hopptränar just nu för Marion Johansson men ska även pröva Pia Eriksson eller Britt Pärsson.

Mer info kan ni få hitta på min blogg , där skriver jag varje ridpass och bilder kommer varje dag och film kommer då och då.Åsikts inlägg och massa annat inom hästsporten finns.

http://vibymuppen.blogg.se , hoppas på massa nya besökare och dessutom mycket kommentarer.



/Emma Andersson :)

Bara så att ni vet så... typ blåser det

Innan vi åkte till stallet så åkte vi till granngården och köpte groov 90 och morötter men när jag kom till stallet så stog alla hästarna inne vilket var ganska bra för dom hade nog blåst iväg annars xD
men jag tog ut Dusty direkt och börja borsta på henne och sedan sätta på henne skydden, och sen åkte sadeln på.
Sen satte jag på mig det jag skulle ha och sen så tränsade jag henne, och sen gick vi ut i stormen :p
jag gick runt med henne på banan först och skulle se hur hon skulle reagera och resultatet var att hon brydde sig inte ett dugg haha ! jag trodde att on skulle kolla lite men jag hade fel !
så jag hoppade upp och började jobba henne i skitten, skänkelvikningar, små volter som jag stöllde henne innåt och utåt och detgick jättebra så hon var riktigt duktig !
Mamma var snäll och mockade och gjorde allt annat.


Första träningen hemma hos min underbara tränare Erika !


13 september

Hemma från skolan dag, förkyld och ont i halsen, men ska ner till Dusty snart och mamma hänger med !
Det blåser storm ute, tror vi kommer blåsa iväg !
jag ville göra en jätterolig övning i galopp men vå får se ;) Ska nog bara skritta idag, ställa böja tills träningen imorrn, eftersom hon känns lite stel så ska vi bara göra det.
Fina ponnyn ♥


Foto : Emma Persson

Dagens ridpass

Idag när jag kom till stallet så började jag med att mocka och skura hennes vägg i boxen för den var lite skitig så fixade det och sen när jag var klar så började jag packa hö och göra betfor.
Sen hämtade jag henne i hagen och började borsta, och fixa henne :)
hon var så snäll så ♥ sen så skrittade Pernilla, Bella och jag ut i skogen en liten bit och sen skrittade vi in på banan och började jobba lite.
Dusty var fin men det är i vänstervarvet, det känns som hon är öppen i formen men jag vet inte haha jag hade typ kramp i armen för hon lägger mera stöd i handen vilket är positivt ! för då blir hon stadig och jag mer stilla med handen, för det är ett av mina problem : jag sitter och grejar med händerna och då blir hon vinglig i formen och det kan jag förstå, jag skulle ju också bli det om jag var hon :p
men det är inte så att hon hänger i tygeln för det gör hon ju inte men det gick väl rätt okej idag i alla fall.
Galoppen var hon jättefin i men jag måste orka mer för att få henne som jag vill, men hon var så duktig ! :)
sen skrittade vi av dom, och tog av dom all utrustning och släppte in dom i boxarna så dom skulle få sin mat :]
sen smörjde jag sadeln och ridstövlarna och sedan åkte jag hem.




Vart är dom ?



Ni får kommentera mer, vad vill ni läsa ? Ni bestämmer ju ;)

12 september

Hinner inte skriva så mycket men Bella och jag ska rida ut idag :D

det här passet var hon jättefin på :') ♥

världens bästa dusty !

idag har jag ju varit funktinär igen, men nu är jag hemma och kan skriva igen ;)

vaknade 20 i 9 och åkte till wittvång då, sen var jag där till kl 6 ungefär, åkte direkt till Dusty efter det och tog in henne direkt och började bortsa och linda benen och gjorde allt som skulle göras innan hon blir riden ;)
sen skrittade jag och Cassandra ut lite, skrittade fram dom och gick in på banan och började jobba henne och hon var faktiskt fin, trodde inte att hon skulle vara så fin, hon var lite att hon ville gå upp ur formen något mycket i skritten typ ''orkar inte jobba''  haha men hon var jätte duktig ! :D
gjorde lite skänkelvikningar, travökningar och lite allt möjligt haha ;D men när jag ska flytta henne för vänster skänkeln så går det inge vidare..
jag vet inte hur jag gör ! tror jag inte är tillräckligt stark i benen kanske ? haha!
men annars gick det jättebra, hon var fin, de jättefina låga sommen börjar komma, sakta men säkert !
sen spolade jag av henne, shit vad svettig hon var haha men duktig var hon ♥
sen så gjorde jag maten och mockade + bytte vatten.

fina fina ponnyn ♥

John Whitaker

Är det bara jag som inte gillar det här schabraket från John Whitaker ?
jag tycker inte om det alls ! inte i den gröna färgen i alla fall, men i blått och rött är det jättesnyggt !
men grönt gillar jag inte :p håller ni med mig ?

Rea på den just nu på cheval, finns även i marinblått.

funktionär x2

imorrn är jag funktionär igen, DIV 2 häst imorrn :)
ska fota och hjälpa till lite bara, imorrn ska Dusty ridas i alla fall ! tror det blir dressyr på banan, lite trimma, skänkelvikningar, serpentiner, så hon blir lösgjord som hon blev i torsdags, då slappnade hon av, och det ska jag försöka få till !


bilder från travrakan för ett tag sen :)

Örebro Ryttarteam

Hemma från tävlingen på Örebro Ryttarteam = hemmaklubben ;)
har fotat ungefär 900 bilder, kommer nog redigera några bilder idag men resten imorrn.
Det har varit en väldigt lång dag, har varit där i 11 timmar :p haha !
sen så åkte mamma och jag till min älskling och gav henne massa äpplen och hö, mockade boxen och gjorde all mat :)
sen åkte vi hem.

Foto : Emma Andersson

Funktionär

Idag är jag funktionär på hemmatävlingarna ! ska ta massor med kort på alla ekipage :D Dusty vilar imorrn.
ses på kvällen ! :)


gammal bild

Amanda hissar !



Jag måste få hissa Kingsland's sjukt snygga mössor & pannband !
Ååå jag älskar dom, men jag vet inte vad som gör dom snygga ? får fundera vidare på det .. ;)
men kingsland gör ju alltid snygga saker, Eller ?





rosa

du är allt jag har, jag älskar dig ♥

Idag har det varit en helt underbar dag..♥
när jag kom till stallet så började jag med att mocka, sen så gjorde jag maten till henne samt bytte vatten. Sen kom Pernilla som hon heter och då hämtade vi hästarna och började borsta dom :)
sen sadlade vi dom och satte på dom skydden och sen tränsade vi och gick ut och hoppade upp på dom och började skritta till travrakan som vi skulle rida till, tror jag har skrivit om det förut ?
men i alla fall den är ungefär 2 km lång, så då travade vi hela först.
hon tyckte att det var jättekul ! öronen frammåt hela tiden :'D
och sen galopperade vi hela vilket hon tyckte var otroligt kul ! sen skrittade vi till en liten stig som det fanns ''bommar/grenar'' som låg på marken som vi småhoppade :D
hon taggade som tusan ! och det var jättekul ! ♥
sen så skrittade vi in till banan och jobbade dom i 10 min ca och skrittade av dom sedan.
så jättebra dag idag ! :D

bezta ponnyn !

Uteritt

hejsan, idag ska jag rida ut med en i stallet, ska bli kul ! tror Dusty kommer gilla det i alla fall :D
men vi görs senare. Ciao !

Degerfors Värme & Foder

Innan jag var i stallet så åkte mamma och jag till Degefors Värme & Foder , väldigt mysig butik !
fick med mig detta hem -->

Vita shockemöhle tävlingsbyxor med bling, så snygga ! :D 50 % var det på dom !



shockemöhle handskar med lite flisfoder i.


Shockemöhle ridstrumpor.


Likadana Jacson ridbyxor som jag redan har men om jag slitit ut, så skönda är dom !

Jag är jätte nöjd med mina köp, bästa mamma betalade !
Vad tycker ni, Hiss/diss ?


Dusty 8 September

Idag när jag kom till stallet så började jag med att göra all mat till henne, sen så hämtade jag henne och började borsta.
Sen när jag var klar med det så gick jag ut och hoppade upp och skrittade till banan, hade lite markarbete idag ! tror Dusty tyckte det var kul, det tyckte jag i alla fall :D
det gick jätte bra, i slutet trampade hon på bra och blev avslappnad i formen och ja det gick bra !
sen skrittade jag av henne och sen gick jag in i stallet och tog av henne allt.
Mamma var snäll och mockade så jag ställde in henne direkt :) sen åkte vi hem.

älskling i vintras ♥

Marieberg

*TIDSINSTÄLLT*

just nu så tror jag att jag är på marieberg med mamma, senare ska jag till stallet och rida min underbara ponny ♥
vet inte vart jag ska rida men vi får hitta på något ! ;) men därför så dålig uppdatering.


Sktittat

idag skrittade jag ut med Sofia, regnade som jag vet inte vad men vi skrittade en liten bit sen så vände vi för det regnade så himla mycket haha ! men innan vi red så mockade jag, packade hö och gjorde betfor :)
och fixade lite till, invigde mina roda boots idag, hon var så tjusig min lilla prinsessa ♥
har inte så mycket mer att säga, men ni vår hade det så bra !

Dusty innan tävlingen i Dylta :)

Simply the best ♥

slutade skolan precis, ska få i mig lite mellis och sen så ker ja nog ner till Dusty och rider ur hade jag tänkt :)
och ha mysigt ♥ hihi !

Dusty i transporten !

You keep that smile

Kan inte säga så mycket mer än att säga att ridpasset idag gick BÄST ! ♥

älskar dig mest av allt ♥

6 september

Hej, idag så ska jag rida min älskling, ska nog rida lite på banan och känna lite på henne idag och sen så hade jag tänkt mig att vi skulle ha lite kul och rida ut i skogen och busa lite så det blir något roligt av det hela ! :D
orkade inte blogga igår, det gick bra igår en det är det där vänstervarvet som ställer till lite problem, kännd det som, galoppen var helt underbar ! och i traven i högervarvet så gick det också ganska bra, så jag är nöjd ! :D
glömde min mobil igår i stallet så pappa och jag hämtade den, passade på att ge Dusty lite morötter och knäcke !

min fina fina fina fina fina pålle ♥

world trade center

Hemma från skolan nu, på SO'n kollade vi på en film, world trade center.
det är så speciellt och sitta där och kolla hur det såg ut !
när man har stått där själv så tänkte man ''om det skulle hände nu vad skulle vi göra ?! ''
men alla stog ju bara och kollade när flygplanen åkte in i tornen...


där stog dom, dålig bild men blev inte bättre än så ... så speciellt på något sätt.. !

kanske inte så intressant haha men nu är jag hemma och sitter här bara, det spöregnar verkligen så väntar nog att åka vidare till stallet ! :)
ska nog försöka mig på ett dressyrpass på banan, får se hur det går, känns som vi är i en lite ''svacka'' det har ju inte gått så bra nu dom två sista dagarna men vi får se, hon kanske är jättefin men vi får se :D

fina fina ponnyn ♥

Dusty idag

Idag när jag kom till stallet så började jag med att packa hö och göra betfor och sen mockade jag boxen.
Sen så började jag borsta på henne och sen så sadlade jag och tränsade :)
Sen skrittade jag iväg till banan för ett litet pass.
det gick väl sådär, hon var bättre än igår i allafall, hon var väldigt fin i traven i början ! men sen mot slutet så gick det inte så jätte bra, galoppen i vänster varv var jättefin men i höger ville hon vara öppen i formen hela tiden så där fick vi jobba lite extra :)
skrittade av henne när jag kände mig klar, red inte så länge men jag var trött och jag ville inte göra det värre än vad det redan var så vi slutade där ! :)

den här dagen var jag så lycklig, såhär ska det vara ♥

4 september

hej, snat ska vi åka till några kompisar och fika, sen så sticker jag till stallet och rider Dusty !
får se hur hon är idag. Mamma hänger med idag och ska fråga om vi kan ta med kameran :)
tänkte rida lite program, typ LB:1. får se hur det går men hoppas hon vill jobba lite ;)

Svar på fråga



SVAR : Tack ! haha ja kanske det, om det är några med som vill det ? :)

Plastrong

Dom som gissade rätt på som kom med posten var Julia & Wilma !
En plastrong ! :D



hiss/diss ?

låååååång dag !

hej förlåt för den dåliga uppdateringen, har ju varit på tävling hela dagen ;)
men det har varit superkul, tagit runt 400 bilder ! så det bev några.
sen nör vi kom hem till stallet så hämtade jag Dusty direkt i hagen, borstade och greja, sen så hoppade jag upp barbacka idag och red lite lätt, men det var inget att hänga i julgranen idag kan man säga !
hon var tjafsig i munnen och var springing och när jag försökte säga att nu räcker det, lugna ner dig nu så blev hon jätteseg, men hellre det ! men jag ville inte fortaätta om det skulle vara såhär s börde lite galoppsträckor på banan istället så det skulle bli något roligt av det, hon tyckte det var svinkul ! :D
sen så gick jag ut med henne i hagen när jag var klar.
sen mockade jag och fixade allt sånt och sen så startade vi en tvätt med schabrak jag och mamma :)

några bilder från tävlingen idag !

Felicia Harrysson - Miranda IX






så fina ! ♥





film från hoppträningen !


denna rundan kändes bra, bättre än dom andra i alla fall ! :)

Kumla Ridklubb

Idag så är ju jag i kumla typ hela dagen och sen så åker jag till Dusty direkt efter tror jag, men när jag kommer hem så kanske jag hinner redigera bilderna och blogga lite :) har gjort ett tidsinställt.
mamma och jag beställde en sak för ungefär 3 veckor sedan och igår kom paketet !
kan ni gissa vad det är ? det är till ryttaren när man tävlar dressyr.



Mera bilder !

Ni behöver inte kolla på min sits eller så, kolla på sötnöten ♥






glapp tygel !



tränaren : gillar du rött ?
jag : haha aa !





2 september

Hemma från stallet nu och har ätit kvällsmat.
när jag kom till stallet idag så började jag med att mocka och sen så bytte jag vatten, packade hö och gjorde maten :)
sen så hämtade jag henne i hagen och ställde henne på gången och började borsta.
sen så hämtade jag sadeln och tränset och satte på henne det + skydd, sen gick jag och Cassandra ut och hoppa upp och skrittade ut i skogen, det var mysigt !
skrittade ju bara så har inte så mycket att säga men mysigt var det :]
sen så sopade jag stallet och Bella satt och smörjde träns i sadelkammaren och dunkade musik :D
haha, hon ska tävla imorrn med sina fina ponnysar på Kumla ridklubb, jag och mamma ska kanske också dit så då hänger kameran med ! :)

miiiiiiiin vackra ponny

pussgurka

sticker till stallet nu, ska skritta ut i skogen med Cassandra idag :)

finis

hoppträningen

hoppträningen gick däremot inte så bra, hon lyssnade inte för skänkeln och bara drog för mig, men sista rundan gick toppen, har film om ni vill se :)
men nicklas som tränare var super !
har inte så mycket mer att säga men jag är inte så nöjd med min ridning, bjuder på en bild i alla fall :)
mer bilder kommer.

Men Dusty tyckte nog det var kul ! ^^

Dressyrträningen för Erika idag

förlåt för den dåliga uppdateringen idag och igår men jag åkte till stallet direkt efter skolan idag och var så himla trött igår !

men när jag kom till stallet idag så bytte jag om direkt och hämtade Dusty och borstade av henne och sen så sadla och tränade jag, sen så skrittade jag fram henne och då ska det ju såklart börja regna också och åska ! men det gick bra i alla fall, lite läskigt var det men det funka ;)
kändes inte så bra när vi värmde upp men när det var min tur så gick det jättebra ! Erika tyckte att hon hade blivit en helt annan ponny och att hon var jättefin, det gillas starkt  ! ♥
det gick mega jätte super bra ! stundtals var hon ritkigt riktigt fin, speciellt i galoppen ! och i traven.
Vi tränade på att hon skulle släppa efter och lite mellantrav och lite skänkelvikningar på volten typ och det gick jättebra ! så det var kul ! sen efter träningen så var det stallmöte med alla i stallet, frös som en kotte men det gick i alla fall ;)
sen så åkte jag hem.

bild från annan jättebra träning !

RSS 2.0