She's a very, very good girl ♥

Hej på er! Idag har jag varit i stallet hur länge som helst känns det som men det är så härligt! Tror jag var där i 7 timmar kanske? Det är livet ♥

När jag kom till stallet så började jag med att mocka, packa hö, byta vatten, göra krafft och lite annat. Sen gick jag ut i Dusty hage för att hämta henne och sedan ställa upp henne i stallet för att borsta henne, sen lindade jag benen och sen var det på med sadel och träns!
Sen ut på banan hihi :D [Red inte ut för att det blåste så :(]Till en början gick det superbra, hon var pigg och glad men sen skulle hon ju börja att fjanta sig lite.. Så vid banan så har vi ett bom-förråd som hon kollade lite på men som hon går förbi nästan alla dagar i veckan + att det ligger några stockar utanför banan som hon kollade lite på som hon också går förbi nästan alla dagar i veckan -.- knäpp ponny det där alltså! Ibland vet jag inte vad hon gör xD Men annars vad hon sjukt fin!
Jag kände att hon trampade inte på så mycket i traven så jag körde lite skänlelvikning och sen snett igenom och travlängnig så hon kanske skulle komma igång lite, och det gjorde hon. Skänkelvikningarna blev riktigt bra! Hon var superduperduktig! :D Sen körde jag lite galopp och gashhh vad fin hon var, så sjuuuuukt fin asså!! Går inte att beskriva, så samlad och avsaktningarna vart asbra och galoppfattningarna också, g r y m t bra ponny jag har ♥

Sen så mockade jag i hagen och gav Dusty massa morötter och var allmänt lycklig med min älskade ♥ Smörjde sadeln, tränset och stövlarna och sen så åkte jag hem och slängde i mig lite mat sen till stallet igen för idag kom min bästa kompis till stallet med sin nya ponny! :D Maja heter min underbara kompis så henne kommer jag rida med nu! Så ni vet ^^

Shopping @ Hööks

Igår när mamma och jag hade varit i stallet så åkte vi en sväng till Hööks, fick med mig ett par ridstrumpor från HV polo och ett pälsglans från Tobbe Larsson faktiskt, ska testa den nu ! :D
Vad tror ni ? :D

Amanda vill ha!

Det här skulle inte sitta fel, någon som vill ge mig? :D

Prylkorg @ Hööks

Den här korgen verkar superbra! Den har liksom allt i ett eller vad man ska säga haha! Det jag menar är att det är krokar och ett ställ där man kan ställa saker i, supersmidigt! Skulle verkligen kunna tänka mig en sån här. Om ni också skulle vilja det så kan ni köpa den på Hööks för endast 99 :-.- ♥

''Hästar är som luften vi andas, dom kan man inte leva utan.''


31 Mars

Hej! Idag hade jag tänkte att jag skulle rida ut lite, klättra lite tror jag! och kanske ut i skogen en sväng, ska bli mysigt, kanske får med mig mamma på en promenix också. Alltid roligt med lite sällskap! :D
f i n a s t e ♥

Svenskt hos Kingsland

Det här var något nytt hos kingsland, vet inte vad jag tyckte om dom, inte sådär woow men absolut inte ful!
Tyckte den var lite häftig sådär! :D Vad tyckte ni om den? ^^
Hippson.se


förlåååt...

Jag hade tänkt spela in videobloggar till frågestunden och dagens blogg ikväll men jag tror inte ni kommer höra vad jag säger, är sjukt förkyld :/ Får massor med kommentarer och håll ut det kommer!
Bara ni vet.. :/

Your a-a-a-amazing ♥ [Ni måste läsa, sötaste ponnyn]


Idag var det verkligen en mysdag i stallet, helt underbart ♥

När vi kom till stallet så hade dom precis tagit
in hästarna så hon hade inte hunnit få sitt insläpphö så hon var så söt och stog med huvudet ute i gången med öronen spetsade :') Så jag pussade på henne och så ställde jag upp henne på gången så fick hon äta där, sen skulle jag gå och mocka så kollade jag efter lite då och då för att se så hon nådde höpåsen. Och när jag mockar så ställer jag alltid hennes vattenhink i spolspiltan [hon stog i spolspiltan när hon åt höet] så det tänkte ju inte jag på något mer, mamma fixade fodret så då flyttade hon på hinken så den stog 1 meter ifrån Dusty och rätt som det är så hör jag att hon går iväg till vattnet, hon var ju törstig mitt hjärta!

Tror ni inte att hon står på höpåsen med all hö i då eller? Asså hon var så söt och så försökte hon få tag på vattenhinken som det var vatten i med hjälp av hennes överläpp, asså att jag inte filma eller tog kort, för hon var så sjukt söt :') Så hon stog på höpåsen med ena bakbenet och ena frambenet, mina söta älskling ♥
Det ordnade sig sen haha :D Så jag borstade av henne lite och kratsade hovarna, sen på med ett täcke!
Och så fick hon många många morötter och godisar, tror hon tyckte det var riktigt gott! :D
Jag är så sjukt glad att jag har dig, älskar dig mest av allt ♥

Bästa pållen ♥

Hej på er! Jag har varit hemma från skolan idag också, tur att jag hade planerat att Dusty skulle vila idag, så det ska hon göra. Ska mysa med henne massor och ge henne massa morötter som mamma har köpt idag! :D Ni får ha det bra så ses vi senare!

AMANDA UNDRAR !

Vad skulle du ha valt, 3 schabrak från Hööks eller 1 schabrak från Eskadron?

Nya Goodies!

Nytt märke inom ridsporten har det kommit tydligen, det nya märket heter Goode Rider!
Vad tycker ni om det?
Bild från Hippson.se

REA PÅ TÄVLINGSKLÄDER PÅ HÖÖKS!

Riktigt snygga grejor alltså!
- HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS - HÖÖKS -

Grimma från Hööks

Den här grimman tyckte inte jag var så jättesnygg, jag gillade inte mönstret på det men luddet verkar supermysigt! Färgerna var också rätt fina men tror det är mönstret som minskar på helhetsintrycket haha :D Den finns att köpa på Hööks för 69 :-.


Dressyrschabrak Vindiciae Showmaster®

Det här schabraket föll mig inte så mycket i smaken, färgerna är väldigt fina men näe, asså det var inte wooow snyggt men det var inte fult, så jag vet inte.  Men ni kan köpa det på Hööks för 279 :-. Men nu har ju Hööks 20 % på alla schabrak så nu kostar det 223 :-.Vad tycker ni om dom ? :)

Dagens Dusty ♥ [29 Mars]

Idag när jag kom till stallet så började jag med att hälsa på Dusty som stog och sov i hagen ♥ Sen gick jag in i stallet för att mocka, packa hö, byta vatten, fylla på vatten i hagen och lite annat! Sen var det dags för en promenad med Dusty, när vi gick så gick det bra! Ibland så såg hon lite spöken och så men det gick bra ^^
vet inte vad jag ska säga mer haha, en bra dag! :D

bästa ponnyn ♥

29 Mars

Hejsan på er! Idag stannade jag hemma från skolan, mådde inte bra :/ Idag hade jag tänkt att gå en promenad med Dusty så hon får röra lite på sig! Sen ska jag fixa väldigt mycket i stallet också ! :D
Saknar mitt hjärta ♥

Idolbild!

Den här fina bilden har Frida gjort till mig, tack Frida ! :D
visst var den tjusig? :D

Hoodtröja Stanmore 2012 från Kingsland

Den här tröjan tycker jag var rätt snygg! Det kanske var lite mycket märken på den så man blev lite förvirrad men annars så tyckte jag om den supermycket. Kingslands tröjor är så himla sköna och har superbra material! Tröjan finns att köpa på Cheval Ridsport för 1 199 :-.

vad tycker ni om den ? ^^

JULISCHKA JACKA DAM PIKEUR

Den här jackan tycker jag inte är snygg alls faktiskt, lite för mycket orange och sen att den är glansig gör att det blir lite för mycket tycker jag. Annars så tycker jag att den är snygg, om det hade varit en annan färg på den eller något sånt! Den finns ju i svart också men tycker det blev lite för mycket när den var så glansig. Så den får en liten diss från mig.  Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 799 :-.

Vad tycker ni om jackan ? ^^

TUBSTRUMPA PIKEUR

Dem här ridstrumporna tyckte jag var riktigt snygga! Dom finns i tre snygga diskreta färger som passar till mycket. Tror dem verkar väldigt sköna också, så dem inte korvar sig sådär som vissa kan göra, tror dem sitter som handen i handsken! Bra att ha under ridstövlarna då dem inte är så tjocka som vissa andra kan vara. Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 119 :-.


Hästar ger bättre livskvalitet för barn med CP-skada

Det här är riktigt coolt tycker jag, grymt!


Långt från rampljus, prisutdelningar och shower arbetar hästar som inte får den uppmärksamhet deras insats förtjänar. I mer än 30 år har hästarna förbättrat livskvaliteten hos barn med CP-skada - och aktuell forskning visar på många fördelar.

Text: Husdjursagronom Sara Slottner
Foto: Johan Sjögren

Ett av de största problemen för ett barn med CP-skada är att kontrollera sin hållning, vilket försvårar många vardagliga situationer. Ett av målen med ridningen för dessa barn är att förbättra kroppskontrollen och hållningen och att därmed öka deras livskvalitet. Ridningen är alltså mycket mer än bara rekreation.

Förbättrar koordinationen
Flera studier på området har visat att ridningen kan hjälpa till med förbättrad koordination och ökad kontroll av huvud och bål. Eftersom hästens rörelser är rytmiska och upprepas - men ändå inte är helt förutsägbara och identiska för varje steg - måste ryttarens kropp balansera, kompensera och svara på den input som hästen ger, vilket också kan hjälpa till med hållning och stabilitet.
Hästens rörelser i skritt orsakar en rörelse hos ryttaren som påminner om rörelsen i kroppen hos en person som går. Hästens ryggrörelser får alltså ryttarens bäcken att röra sig förvånansvärt likt om ryttaren hade gått själv. Värmen från hästen, tillsammans med dess rörelser, är tänkt att främja avslappning - något som annars kan vara svårt för en person som har en CP-skada. 
Andra områden som rapporteras kunna förbättras som en följd av behandlingen är bland annat styrka, rörlighet i leder, självförtroende, motivation, koncentration och talförmåga.

Svårt att mäta ökad välfärd
Något som flera studier försöker sig på är att mäta skillnader i barnens livskvalitet som en följd av hästterapin - det är självklart något som är svårt att sätta siffror på. En arbetsgrupp från WHO har definierat livskvalitet som "en individs subjektiva uppfattning om sin belåtenhet med flera områden i livet med hänsyn till den kultur och de värderingar som finns där de lever och i relation till deras mål, förväntningar, levnadsstandard och problem". 
De fysiska och psykiska förbättringar som många barn och deras föräldrar upplever till följd av ridningen och hästarna verkar i alla fall bidra till en förbättrad livskvalitet - och förhoppningsvis kommer det mer forskning om hur hästen kan användas till den här typen av behandlingar. Även hästens välfärd när den används på det här viset har börjat komma i fokus, eftersom det är svårt att veta hur hästen upplever situationen.
Text & Bild från Hippson.se


Dressyrträningen 28 Mars 2012 [AZUUUMMM ♥]

Dagens träning, jag vet inte hur jag ska förklaraden, den var helt a-a-a-amazing!!!!!!!!!

Vi tog det lite lugnt idag för jag är lite krasslig.
När jag värmde upp så gick det förvånadsvärt bra, hon var riktigt stadig och fin i formen! Erika sa att hon såg riktigt fräsch ut så vi började träningen med lite skritt och att jag skulle få henne låg och rund i formen, hon var kalasfin! Sen i traven, jättefin den med och galoppen också haha :D Hon var ritkigt fin, bästa ponnyn ♥ Övergångarna och galoppfattningarna vart riktigt riktigt bra!! Sen skulle vi köra lite förvänd galopp men då bytte hon själv, den lille busen hihi! Så jag är suuupernöjd idag, hon var grymt duktig min fina ponny ♥ Mamma är sjuk så hon kunde tyvärr inte ta några kort idag, tyvärr, hade nog blivit riktigt fina!

Det börjar verkligen hända saker med min otroligt snygga ponny! ♥

Dressyrträning next!

Tjenaretjenare! Idag är det dressyrträning som står på schemat, ska bli riktigt kul! Taggad till tusen ! :D
Tror jag kör på den här outfiten som är på bilden, vad tror ni?


Amanda undrar..

Vad tyckte ni om ''Amanda undrar'' ? Ska jag fortsätta eller ska jag inte, tror ni tyckte det var kul men nu vill jag ha era åsikter!4 saker ni inte visste om mig..

♥ Jag måste ha kolsvart i mitt rum när jag ska sova. Annars går det inte att sova, om det är ljust alltså, haha!
Jag är typ beroende av top model sverige. Men jag vet inte varför, är inte ''sån' haha, kan sitta och blogga och ha top model på i bakgrunden istället för musik xD
♥ Jag är aldrig med kompisar efter skolan. Åker alltid till stallet!
♥ Jag har väldigt mycket ordning. I alla fall i stallet, var sak på sin plats!

Så ser du om sadeln skadar din häst.

Bra video, kolla på den!


Träningstips, Bosse Jenå.

Mycket bra tips må jag säga!


Scapa schabrak 2012

Nu har Scapa Sports kollektion ploppat upp på Cheval Ridsport, så vad tycker ni nudå, har dom lyckats ?
Scapa schabrak 2012 – Scapa Sport
Min åsikt: Jag tyckte att dom var snygga, lite annorlunda med blommor på treorna men ändå rätt coolt. Vårens härliga färger, tyckte dom var snygga!

Malin och Peder i London

Om ni vill veta hur Malin & Peder har det just nu så kan ni checka den här filmen! :D

Dagens ridpass 27/3 - [Dusty ♥]

Idag slutade jag tidigt så åkte till stallet ganska så direkt och då lunchfodrade jag alla hästarna och sen började jag mocka. Det var såhääär lättmockat idag tog bara 5 minuter [!!!!] så det gick snabbt haha! Så när jag var klar med det så packade jag hö, gjorde krafften, bytte vatten och fyllde på vatten i hagen. Sen kom Cassandra ut till stallet och då hämtade vi hästarna och gjorde i ordning dom för en uteritt!

När vi red ut så var Dusty spänd.. Ibland så slappnade hon av lite mer men när jag jobbade henne i skritten så var hon mest spänd men när vi red hemmåt så var hon rätt så avslappnad! Jag skrittade bara idag, Cassandra och jag satt och pratade om hur man ska lägga upp veckoschemat och att jag kanske hade lite för höga krav på att ''nej jag måste jobba henne lite'', idag hade jag ju tänkt att bara jogga henne lite på banan men jag släppte det måstet och skrittade bara, tror Dusty tyckte det var skönt! Sen pussade jag på min bästa ponny och släppte jag ut henne i hagen utan täcke, så skönt att dom slipper ha det på sig. Sen smörjde jag sadeln, tränset & Ridstövlarna!
älskling ♥
Mamma skulle ha hjälpt till med Pernilla 's ponny Zäta men mamma mådde inge bra så då fick jag rida honom, jag travade mest runt och kände på honom lite, pigg och stark var han hihi, och så sitter klena jag uppe på honom haha xD
Zäta :)

27 Mars

Hejsan svejsan! Idag slutar jag skolan 11.35, så sjukt skönt! Så då åker jag hem, slänger i mig lite mat och sen raka vägen till stallet. Idag ska jag rida ut med Cassandra och sen kanske jag rider in på banan lite och galopperar!

Bästa pållen ♥

LADIES QUILTED JACKET DRESSYR KINGSLAND

Den här jackan gilade jag inte alls, den var ritkigt dyr också. Skulle aldrig ge så mycket för den här jackan, never in my life! Tyckte in arr den var snygg alls, färgen var väl helt okej men dom rutorna, usch och fy! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för hela 2 650 :-.


Vad tycker ni om den? :)

Amanda frågar !


Hemma hos Henrik von Eckermann

Om ni vill ha en rundtur i Henkes stall så kan ni klicka HÄÄÄÄR!
smakprov..


PANNBAND HAPPY PEARL HANSBO

Det här var något nytt tror jag, har aldrig sett sånna här pannband förut, det är en nyhet från självaste hansbo faktiskt! Om jag får säga vad jag tycker så gillade jag dom inte så jättemycket, jag vill hellre ha swarovski om det inte är det, och gärna lite svängda. Så dom inte är helt raka, det gillar jag mer! Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för endast 99 :-.

Dagens ridpass 26/3 - [Dusty ♥]

Dagens ridpass gick superbra, Dusty var pigg och glad men det blev bra energi av alltihopa!
När jag kom till stallet började jag med att mocka och packa och allt sånt, sen tog jag in Dusty så hon fick äta lite och sen så gjorde jag i ordning henne för ett pass på banan!
Ridpasset i helhet gick ganska bra hon var lite på tårna men ibland var hon riktigt fin! Men jag började passet som jag alltid brukar, jobbar henne i skritten. Och hon var fin då, gjorde lite skänkelvikningar och volter. Sen travade jag igång henne och hon var på hugget, hon hade sån power i steget och trampade på jättemycket! Så jag körde lite travlängningar och shiiiiet vad bra dom blev, hon trampade på sjukt bra! Sen i traven så var hon också fin, inte wow men fin! Sen fattade jag galopp och lät henne rulla på i hennes egna tempo i lättsits, sen satte jag mig ner och försökte jobba henne lite men hon var så pigg så ja kunde inte samla henne så mycket som jag ville men annars så gick det kanoners! Galoppfattningarna vart väl sådär, ibland blev dom bra och ibland mindre bra. Gjorde lite skänkelvikningar och några satt som en smäck sen travade jag av henne och mumma på formen!! Så sjukt fin blev hon då! Älskade ponny ♥

Bästa ♥

26 Mars

Tjenare! Idag rider jag på banan, hade tänkt att göra lite skänkelvikningar mycket volter och försöka få henne lösgjord, mycket galopparbete! Sen skrittar jag av henne lite i skogen tror jag.

Transportskydd Showmaster®

Dom här transportskydden tyckte jag var rätt snygga, bra och praktisk färg på dom. Men jag vet inte om jag gillar att dom var så korta som dom är. Det finns ju transportskydd som går upp mer som jag gillar mest men på många hästar som jag har sett så tycker dom att transportskydden är obehagliha, Dusty är en av dom haha! Jag tycker dom här är lite fulare men tror hästarna gillar dom mer! Dom finns att köpa på Hööks för 249 :-.

Vad tycker ni ? Höga eller låga transportskydd?

Häng med till Sofie Lexners stall

Om ni alltid har velat se hur Sofie Lexner har i sitt stall så har ni chansen att se det nu! Om ni klickar HÄÄÄR så kommer ni vidare och kan se 28 bilder på hela hennes gård.
smakprov..

RESTEN AV BILDERNA!

Visst blev bilderna fina ? :D Dom blir extra fina när min älskling är på dom ♥

Amanda frågar !


VECKOPLANERING V.13

Såhär komemr veckan se ut, om det inte blir någon hoppträning så joggar jag lite på torsdagen och så vilar hon på fredagen och ut på lördagen, så ni vet ^^

Hallojjsan

Tjenare! Nu drar jag till skolan, bloggen kommer hållas uppdaterad av tidsinställda inlägg hela dagen och kommentera på nu hörreni blir så glad då, ni är duktiga på det!

Dagens mysiga ridpass 25/3 - [Dusty ♥]

Idag när jag kom till stallet så började jag med att hälsa på Dusty, kanske inte behöver börja varenda mening med det nu haha ni kommer nog ihåg det i alla fall! Sen mockade jag boxen och sen hämtade jag Dusty i hagen.
Idag tog jag en lugn uteritt barbacka, det var så myysigt ♥ Hon lyssnade rätt så bra, lite okoncentrerad ibland men annars fin!
Resten av bilderna får ni imorrn! :D

BILDBOMB?

Är ni sugna på en bildbomb från dagen? i sånna fall så får ni KOMMENTERA MASSOR ! :D
smakprov..

Finaste♥

Svar på fråga !

SVAR: Förlåt allihopa, jag har dratt ut på det väldigt mycket men min dator har varit lite knasig så det har inte gått att ladda in filmerna i den men nu tror jag att det funkar! Så frågestunden kommer snart upp och dagens blogg också! Tack då jättemycket ! :D

25 Mars

Hej på er! Idag så åker vi hem igen, ifrån Mariestad. Så jag kommer rida ut en mysig sväg på Dusty idag, ska bli jätteroligt hihi :D

AMANDA UNDRAR !

Skulle ni hellre ha köpt 3 par ridbyxor från Hööks eller 1 par ridbyxor från John Whitaker ?


JUDIT JACKA DAM EQUILINE

Den här jackan från Equiline tyckte jag var supersnygg! I alla fall på framsidan, gillade spännena på fickorna, snygg detalj istället för en vanlig dradkedja! På baksidan kanske det bev lite för myket med all text, jag har inte bestämt mig än, men annars så tyckte jag att den var supersnygg! Den finns att köpa på Charlie Häst & Hund för 1 999 :-.
Vad tycker ni om den ? ^^

Regnrock Acton

Den här regnrocken gillade inte jag, tyckte inte om färgen alls. Inte min färgsmak eller hur man ska säga haha! Jag skulle hellre vilja ha en svart som passar mycket bättre till annan utrustning, men det kan ju inte jag ändra på ^^ Den finns att köpa på Hööks för 279 :-.

Vad tycker ni ?

SPORTBAG I CANVAS HV POLO

Tycker den här väskan var lite annorlunda med en häftig färg, vårig färg kanske man kan kalla det eller ? haha, men jag tyckte om färgen, lite annorlunda somsagt men alltid kul haha :D Dock så tycker jag att det var synd att HV polo texten inte syns så jättebra, V:et och L:et ser man inte så mycket, lite synd men jag gillar den! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 249 :-.
Vad tycker ni om den ? :D

Stockholm Horse Show flyttar till Swedbank Arena

Har sett på många olika bloggar att Stockholm Horse Show ska flytta ifrån Globen till Swedband Arena i Solna.  Om jag får säga vad jag tycker så gillar jag det inte alls, Stockholm Horse Show är ju själva grejen med Globen, man åker ju nästan till Globen bara för att liksom, om ni förstår hur jag menar. Nu kommer det ju inte bli samma grej tycker jag.. Synd!
LÄS MER HÄÄÄR OM NI VILL VETA MER.

Min sjukt underbara ponny ♥ [24 Mars 2012]

Hej på er! Tack för alla superfina kommentarer som jag fått idag, blir superglad ♥

Idag åkte jag till stallet vid kl 10 ungefär och då började jag med det som jag alltid börjar med, hälsa på Dusty ♥ Sen mockade jag, packade hö, bytte vatten och gjorde krafften. Sen tog jag in Dusty och borstade lite på henne och kratsade hovarna ^^ Sen släppte jag ut henne utan täcke, och gud så glad hon blev! Hon gick in i hagen direkt och rullade dig 4 gånger säkert och sen upp igen och full galopp haha, så söt!HUVA ENFÄRGAD ESKADRON

Den här huvan tycker jag är jättesnygg! Stilren och funkar till mycket. Jag skulle vilja ha en sån här till mitt Kingsland schabrak → , om man ska tävla hoppning eller så. Tror ni den skulle passa bra?
Huvan finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 229 :-.

Vad tror ni ? :D

Såhär gör du!

Det var någon som undrade hur man bäddar in videoklipp från SVT's ponnyakuten så jag tänkte visa det med hjälp av bilder :

1. Ser ni där det står ''bädda in'', där trycker du!

2. Då komemr det se ut såhär när du trycker på den!

3. När du har tryckt på den så kan ni välja storlek på videon, jag brukar ha på stort förmat för det funkar bäst på min blogg!

4. Sen trycker du på kopiera kod och sen lägger du in den i HTML, och sen plupp så är den där ! :D

Svårare än då är det inte! Så nu kan ni lägga upp hur många som helst!
Hoppas ni förstog, annars så får ni fråga.

Jag blev veckans ponny!

Åå vad glad man blir när man ser sånt här! Tack Tuva, du är bäst ♥


Tuva var så snäll så hon gjorde en film till mig och Dusty :

Ridbyxa Kelly Slim Fit Swarovski Junior från Kingsland

Dom här ridbyxorna gillade jag supermycket! Tyckte dom var ritkigt snygg! Gillade märket på rumpan, supersnygga färger och kronan är ännu en gång framme på ridbyxorna! Älskar kronorna, och färgerna så det kan ju inte blir bättre? När båda är på en och samma ridbyxa! I löööv them! Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 1 799 :-.

Vad tycker ni om dom ? :D

Min älskling får vila idag!

Tjenare! Idag ska Dusty vila, åker dit på morgonen för på eftermiddagen så ska jag åka till Mariestad på kalas, tar med datorn så det kanske kommer något inlägg ! ^^
sötaste ♥

VÄRLDENS BÄSTA PONNY ♥


Hej på er! Förlåt för att jag itne har kunnat lägga upp det här inlägget tidigare men hela min familj har varit ute på resturang idag haha så då kom vi hem lite sent. Men nu är jag hemma och ska skriva om den underbara dagen!

Dagen började med att jag hade ont i halsen, inge vidare skönt :/ Så jag var hemma från skolan idag, pappa skjutsade mig till stallet vid 4 för jag fick inte cykla tidigare haha, men i alla fall så började jag att mocka och göra maten. Sen gick jag ut i hagen med några morötter och gick en liten promenad med Dusty ♥ Och ja, eftersom familjen skulle åka och äta så kunde jag inte gå så länge men 45 minuter blev det ändå. Det var såå mysigt! Så under den tiden så klappade jag henne typ hela tiden och pussa på henne, gav henne morötter och vi stannade upp ibland och så kramade jag henne hihi, det var grymt mysigt! Sen gick jag in i stallet och borstade av henne lite och pussade godnatt på min fina älskling ♥ Och jag måste bara säga att inga hästar hade täcke på sig ute idag, hur skönt är inte det?! Tror Dusty gillade det i alla fall ! :D
världens bästa ponny ♥

Dagens ''aktivering'' ♥

Tjenare på er godingar! Idag så ska jag ta en lång och jättemysig promenad med Dusty på 1 timme, 1,5 till och med kanske, så hon slipper ha mig bärandes på ryggen. Ska bli jättemysigt! Ses senare ikväll!

Amanda frågar !


BILDER FRÅN HOPPTRÄNINGEN I SÖNDAGS!

Tänkte att jag slänger upp lite bilder sen hoppträningen i söndags som är fotade av Cajsa & Mamma !
Visst var vi snygga ? :D

Bättre ridning med aktiv ytterskänkel

Det här måste jag bli bättre på!


Simpel men bra, tycker hippologen Suvi Räsänen om veckans övning. "Många behöver hitta yttersidan, det är vanligt att både häst och ryttare vill hänga på väggen", säger hon.

Tipstack till: Suvi Räsänen
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

- Övningen är superenkel men jättebra! säger hippologen, ridläraren och tränaren Suvi Räsänen. 
Hon rekommenderar varmt att ställa ut koner när man rider. 
- Du får tydligast effekt då. Jag älskar koner!
Var noga med att hästen spårar, särskilt på böjda spår. 
- Jag gillar övningen eftersom man måste använda ytterskänkeln. Därmed blir ryttarna inte lika sugna på att svänga med handen. Varken hästen eller ryttaren kan hänga sig på väggen, som många vill göra.

Gör så här: 
Ställ ut koner ett par meter innanför spåret, så som skissen visar. Rid mellan konerna. Den här övningen kan du rida i alla gångarter. Till och med i förvänd galopp, vilket passar bra eftersom du inte går ända ut till väggen. Du kan också lägga in gångartsväxlingar.

A) Följ spåret runt "fyrkanten" (alltså mellan konerna).

B) Lägg till volter.

C) Lägg till tempoväxlingar på långsidorna, eller gör övergångar.Text & Bild från Hippson.se

LAURETTA FLEECETRÖJA DAM PIKEUR

Den här fleecetröjan tykte jag var riktigt snygg! Den ser riktigt mysig ut måste jag säga, ite varm kanske i det här vädret men annars så är den ju skön att ha i vinter haha :D Snygg och praktisk, passar till mycket. Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 999 :-.
Vad tycker ni ? :D


Working träns med bred kombinerad nosgrimma

Det här tränset tyckte jag var riktigt snyggt! Nosgrimman är ganska bred = asgrymt! Nackstycket verkar väldigt skönt och bekvämt för hästen att ha på sig = tummen upp! Ja jag tror inte det är något som är så dåligt med det här tränset, riktigt snyggt! Det finns att köpa på Cheval Risport för 1 179 :-.
Working träns med bred kombinerad nosgrimma

You are the only exception ♥

Idag när jag kom till stallet så började jag att hälsa på finaste Dusty i hagen ♥ och sen mockade jag boxen! Sen tog jag in Dusty och hjorde i ordning henne inför dressyrträningen!

Uppvärmningen: Hon kändes fin! Lite seg kanske, men jag är nöjd!
Träningen: Hon var superfin! I början var hon lite seg så jag satte på mig sporrar och då blev det lite bättre, men jag tyckte hon var riktigt fin i traven. Sen i galoppen, hooh svimma inte idag igen.. Hon var så grymt fin! Är sjukligt nöjd!!! Sen när jag hade galopperat och skulle trava så var hon superfin! Sen red jag i vänster varv och fattade förvänd galopp och det gick över förväntan, hon var riktigt duktig och övergången från galopp till trav var hela awesome! Så jag är mer än nöjd med träningen idag ! :D
världens bästa ponny ♥

22 Mars [ändringar]

Tjenare! Idag är det dressyrträning som står på schemat! Ska bli galet kul, hoppas Dusty också tycker det bara! :D
SCHEMAT ÄNDRAT:
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Lång mysig promenad ♥
Lördag: Vila
Söndag: Banan + ut

Så kommer det se ut i stället, bara så ni vet! Ha det bäst, kramiiss


Uppfödare lät fölets grimma växa fast

Uschh, stackars lilla fölet :(

En hästuppfödare i Varberg åtalsanmäls av Länsstyrelsen, misstänkt för djurplågeri. På ett föl hade grimman vuxit fast i huden och var så liten att fölet inte kunde tugga och dia ordentligt.

AMANDA UNDRAR ?

Jag har tänkt att jag ska börja med ''Amanda undrar'' och det kommer gå till såhär:

Jag kommer lägga upp en bild med t.ex. två ridbyxer på och det ena paret kommer vara ganska dyra och det andra paret kommer vara ganska billiga.. Hoppas ni förstår hur jag menar det blir typ om en ''lyx vs budget'' fast lite annorlundare! Vad tror ni om det ? :D Det kommer komma upp en sån här i veckan, så håll utkik..

KELLY JR GIRLS RIDBYXA SLIM FIT OSKODD SWAROWSKI KL

Tyckte dom här byxerna var riktigt snygga faktiskt! När jag såg dom för första gången så tänkte jag njaaee, men nu tycker jag att dom är riktigt fräna! Alltid kul med lite annat än helvita ridbrallor tycker jag. Kingsland is to die for ♥ Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 599 :-.
Vad tyckte ni ? :D

Dubbel nosgrimma utan nackrem - Dyon EC

Det här tränset tycker inte jag är snyggt, Det ser så himla konstigt ut när det är ''dubbla'' nosgrimmor, det är typ en blandning mellan remont och engelsk nosgrimma, tyckte itne det var snyggt :/ Föredrar vanligtträns haha! Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 979 :-.

Dubbel nosgrimma utan nackrem - Dyon EC
Vad tycker ni om det ? ^^

Baby you light up my world like nobody else ♥

Idag när jag kom till stallet så började jag med att hälsa på min älskling i hagen ♥ Sen gick jag in i stallet för att mocka, packa hö, göra betfor, byta vatten och allt sånt! Sen gick jag ut vid containern som vi slänger det som vi har mockat och fixade lite där runtomkring, så det blev lite snyggare i alla fall ! :D Sen efter det så gick jag ut på banan för att lägga fram lite bommar. Sen hämtade jag Dusty och gjorde i ordning henne, hon var superduktig när jag gjorde det ♥
RIDPASSET: Det gick riktigt riktigt bra! Hon var lugn hela ridpasset, solen strålade, så härligt ♥ Men i alla fall så skrittade jag fram och började jobba henne lite och sedan trava fram henne och lite galopp. Hon var superfin! Sen gick jag över till lite mer jobb, lite volter och skänkelvikningar och skänkelvikningarna blev förvånadsvärt riktigt bra vissa av dom så dom är jag nöjd med! Galoppen ska vi inte snacka om.. hohh svimma inte nu, HON VA ASFIIIN!!! Åå, kan inte beskriva känslan, så sammarbetsvillig och jobbade på som bara den, så sjuukt fin! Sen efter det så travade jag igen över lite cavalettibommar och vanliga bommar som låg på marken och det gick riktigt bra, hon blev sjukt fin sen när jag travade av henne, så jag är mer än supernöjd idag ! :D
Jag har världens bästa ponny, finns ingen bättre ♥

21 Mars

Tjenaretjenare! Idag hade jag tänkt att ha lite bommar på banan och skritta ut lite kanske, och mysasåklart! :D Ses senare hörreni!


Presentation Freddie

Asså den hästen alltså, så vacker!

Rika hoodtröja från Gersemi

Den här tröjan tyckte jag var rätt fräck! Alltid kul med lite annorlundare utrustning än var det brukar finnas, kul att sticka ut lite. Den marinblåa tyckte jag om lite extra mycket! Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 1 140 :-.
Rika hoodtröja från Gersemi
Rika hoodtröja från Gersemi
Vad tycker ni om den ? :D

Är du redo när olyckan är framme?

Riktigt bra tips!

Hur väl vi än tar hand om våra hästar tenderar de ändå att slå sig ibland. Därför är första hjälpen-lådan en av stallets viktigaste prylar. I faktarutan nedan avslöjar vi vem av Hippson Magazines läsare som vann akutväskan i nummer 1 2012. Dessutom har vi frågat ut veterinär Charlie Lindberg om det här med stallapotek.

Text: Anki Yngve
Porträttfoto: Magnus Pehrsson


Varför är det så viktigt med ett uppdaterat stallapotek?
- Hästar har en förmåga att skada sig, ibland på helt oförklarliga sätt. Då är det viktigt att ha rätt grejer hemma och att veta var i stallet de finns.

För vilka situationer ska första hjälpen-lådan vara anpassad?
- Framför allt för olika typer av sårskador. Det gäller att kunna ta hand om skadorna i det akuta skedet, innan veterinären har hunnit komma. Oftast handlar det om att göra rent såret så fort som möjligt för att minska infektionsrisken, ju fortare det rengörs desto bättre. Är det en kraftig blödning kan man ibland behöva stasa blodkärlen med exempelvis en cykelslang, i väntan på hjälp.

Vad är viktigast att ha hemma?
- Koksaltlösning att tvätta med, en rejäl rulle bomull, gasbinda och gärna några elastiska lindor. Sedan behövs förstås en termometer och helst också en brems. Själv försöker jag att bremsa hästar så lite som möjligt, men i vissa fall är det bättre att hästen får ha ont i mulen en kort stund än att man inte har möjlighet att behandla den alls.

Har du några tips för att förebygga tillbud?
- Det gäller att inte ha saker som ligger och skräpar huller om buller i stallet, alla grepar och liknande ska vara upphängda. Sedan är det viktigt att förvara foder i en stängd box eller foderkammare så att en lös häst inte kan föräta sig. Exempelvis kan torr betfor ge väldigt allvarlig foderstrupsförstoppning. 
- Det är också bra att ta för vana att regelbundet promenera runt hagarna och kolla staketen. Något som förstås är extra viktigt när det är mjukt i marken så att stolpar kan lossna, eller efter stormar - då staket kan ha blåst omkull och då olika föremål kan ha blåst in i hagarna.


Text & Bild från Hippson.se

Outfit [Ljusblå]

Gjorde en till vardagsutfit, riktigt roligt att göra det!
Tröja - Hööks
Träns - Hööks
Schabrak - Hööks
Damasker - Hööks
[Det är direktlänkar till utrustningen]

Vad tyckte ni om den ? :D

You are my other half, my dear ♥

Idag slutade jag tidigare än vad jag skulle, slutade 13.10 istället för 14.00, hur skönt ? :D Så idag var jag i stallet runt kl 2 och då började jag med att hälsa på Dusty i hagen sen gick jag in i stallet för att mocka, packa hö, byta vatten, göra krafft och sopa lite. Sen gick jag ut u hagen igen och hämtade min älskling ♥
Skulle ju rida med Cassandra så vi borstade av pållarna och satte på sadeln och träset + benskydd, sen så red vi ut ett tag, var jättemysigt! Dusty skötte sig exemplariskt! Hon såg lite spöken när vi red hem och var lite spänd i traven ibland bara men annars så var hon superduperduktig! Sen när vi hade varit ute i 45 minuter ungefär så red jag in på banan en kortis för att galoppera lite, vi skritta mest och travade lite när vi red ut och det finns inte så många ställen att galoppera på ute så det fick bli på banan. Galoppen kändes superfin, hon fick galoppera i sitt tempo och jag satt i lättsits. Hon var väldigt avspallnad! Jag är supernöjd! Hon var så himla duktig, älskade ponny ♥

Veckans ponny/häst!

Nu är det såhär att min kära vän Tuva har veckans ponny/häst på sin fina blogg och då vill ju jag vara med såklart!

Motivering: Dusty är en sån kämpe och kämpar på så himla mycket. Man blir så glad av att tänka på henne, bara av att kolla på henne gör en glad. Hon är alltid på bra humör och söker sig till en. Hon vill alltid väl och är så himla snäll! Vet inte vad jag ska skriva mer, hon är bäst ♥världens bästa ♥

20 Mars

Tjenare! Idag ska jag rida ut, ska bli så mysigt och Cassandra undrade om jag ville rida ut med henne för hon skulle det också och självklart vil jag det så jag får sällskap av Cassandra imorgon, ska bli kul! :D


hjärtat ♥

Häng med till Lövsta South - Tinne Vilhelmsons drömstall i paradiset

Gosshhh vad fint det var där, öjöjöj!
Ni får tjuvkika lite annars kan ni klicka HÄÄÄR för att se 36 bilder på den underbara gården.


Hippson.se

LEICESTER SWEATER UNISEX KINGSLAND

Snygg, snygg, snygg! Tyckte om den här jättemycket! Men då snackar vi framsidan, den tyckte jag var jättesnygg men baksidan gillade jag inte sådär jättemycket. Hästen är ju för hela alltihopa på baksidan, men framsidan gillde jag jättemycket, fin färg, verkar super mysig! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 999 :-.


Vad tycker ni om den ? :D

Pictures

Cajsa tog lite bilder på oss på förra veckan på P&R:en som vi var på så här kommer dom!
Visst var dom fina ? :D

Skulle vart grymt kul!

Åå, att se dom i verkligheten, det skulle vara tufft!


Hitta motivationen för galopparbetet!

Den här övningen tror jag skulle vara perfekt för Dusty och mig, måste testas!

En enkel övning på pappret – men en stor hjälp för ryttaren. Så beskriver tränaren Lena Berggren Wenderyd denna veckas ridövning.

Tipstack till: Lena Berggren Wenderyd
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

– Det här är en enkel uppställning – men den är jättebra när man jobbar med galoppen, för att motivera ryttaren. Det är lättare och roligare att göra meningsfullt arbete med lite bommar och hoppblock. Man ger sig själv och hästen uppgifter på bestämda platser, säger Lena Berggren Wenderyd, B-tränare i hoppning, banbyggare och expert på mental träning.
Dagens övning handlar om raka och böjda spår, om att träna ögat, känna avsprångspunkter och att få till en bra rytm.
– Det här är inte så jobbigt för hästen, men för ryttaren blir det lite grann som att rida på hinder, säger Lena. 
Hennes ledord när hon tränar ryttare är balans, följsamhet, inverkan och förståelse. För hästarna gäller smidighet, styrka, uppmärksamhet och följsamhet för hjälperna. 

Bygg så här:
Använd sex plastblock och tre bommar. Ställ upp tre cavalettibockar/hinder på rakt spår cirka 4–5 meter innanför långsidan med 18–19 meters avstånd emellan.

Gör så här:
1. Rid på en volt som blir kanske 15 meter i ett 20-ridhus och hoppa över hinder A i höger varv några gånger. Byt till vänster varv, byt volt och hoppa hinder C. Ha hästen formad runt innerskänkeln och i balans, den ska inte tränga in eller falla utåt i volten. Det här är lite ”ögonträning” för ryttaren.

– När man rider en häst som är bra i rytm och i balans är det lättare att avsprångspunkten kommer rätt. På en volt kan man dessutom använda sig av bågen för att få rätt avsprångspunkt, säger Lena. 

2. Börja med att bestämma hur många galoppsprång du vill ha mellan hindren. Hoppa hinder A, sedan hinder B, sedan en volt och kom på B igen, och till sist C. 
– Ha hästen i en rytmisk galopp både på rakt och på böjt spår. Ofta tränger hästen inåt i volten eller så ökar hästen efter varje hinder – och där är volten till för att stoppa upp och sätta tillbaka den i ordning, förklarar Lena.
Gör övningen i andra varvet också.

3. Lägg en volt mellan varje hinder. Det är särskilt bra om du har en häst som ökar farten mellan hindren. Om det går alldeles för fort kan du också bryta av till trav inne i volten.

4. Kom på alla tre hindren utan volter. 
– Det ska vara samma tempo när man börjar och slutar, vilket kan vara svårt nog. Det kan vara jätteutmanande. 

5. Galoppera på långsidan i höger varv. Gör en snäv sväng och vänd upp på hinder A, flytta hästen sidvärts mot spåret, gör ett galoppombyte eller avbrott och ny fattning vid mittenhindret, fortsätt på långsidan i vänster varv, vänd upp till vänster och hoppa hinder C. Flytta sidvärts mot långsidan igen, gör ett galoppombyte eller avbrott och fattning och så vidare.  
– Det här är lite tuffare – det blir en snäv sväng där det är viktigt att börja med att se, använd blicken och titta över axeln så att du sitter med i svängen och tar med dig hästen runt mellan skänklarna. Sidvärtsrörelsen i galopp och bytet är bra lösgörande övningar, men passar bäst för den lite mer utbildade hästen och ryttaren.

Text & Bild från Hippson.se

Dagens ridpass 19/3 - [Dusty ♥]


När jag kom till stallet började jag som vanligt med att hälsa på min älskling i hagen och sen gjorde jag klart stallet. Sen hämtade jag henne i hagen och ställde upp henne på gången för att borsta. När jag tog av alla täcken så fick hon några stötar och jag tyckte så synd om henne :( Och när jag borstade så fortsatte det så, titt som tätt, sen fick hon en liten liten stöt av mig och jag vill ju klappa på henne och så men jag fick hålla händerna i styr, det var svårt ska jag säga er, haha ! xD
När jag hade gjort i ordning henne så skulle jag ju rida ut men det blåste storm ute, och då menar jag verkligen storm! Så jag kunde inte rida ut som jag ville för om det skulle välta någor träd eller något, ni fattar nog. Så då fick jag rida på banan idag igen.. Men jag tog det lugnt skrittade mest i 30 minuter och sen 10 minuters trav, och hon var riktigt fin! Lugn och avslappnad, så jag är jättenöjd! :D

Världns bästa ♥

19 Mars

Hejsan på er! Idag hade jag tänkt att skritta ut en lång tur på Dusty, så hon inte får träningsvärk eller något så hon får sträcka ut sig lite :)
Finaste ♥

Outfit [marinblå] - Att ha hemma

Har gjort en till ''vardagsoutfit'' som man kan ha till träning också såklart! Gillade även denna.
♥ Schabrak - Hööks
♥ Träns - Hööks [Gold Medal]
♥ Skrittäcke - Hööks
♥ Lindor - Gekås Ullared

ÖNSKEINLÄGG?

Asså ni vet att ni får önska inlägg som jag ska skriva!

Vad vill ni läsa ? mindre utrustning, mer åsikter, kom med förslag!
Har fått någon kommentar att jag inte bara ska skriva om utrustning, lite andra saker också så nu tycker jag att ni ska hjälpa mig lite här. Så kommentera på vad som helst, även om ni är lite osäkra så SKRIIIV det blir säkert bra ! :D

Titta tillbaka lite..

Det här var första veckan jag hade haft henne - 27 Februari 2011.
Efter lite mindre än ett halvår - 15 maj 2011 [andra tävlingen]
Nästan ett helt år - 14 november 2011
Efter ett helt år - 29 Februari 2012

Tycker ni inte att det har blivit lite skillnad på henne ? :D

WCT-jacka Romford

Tror jag inte gillar den här, har suttit och funderat ett tag här känner jag haha xD Där det står ''CRW'' så ser det ut som det står CFRW, tyckte inte det var så snyggt mde den stora texten på den. Färgerna var väl helt okej men det var noh den stora texten som satte stopp lite, tror jag. Den finns att köpa på Hööks för 329 :-.
Vad tycker ni om den ? :)

VECKOPLANERING V.12

Såhär kommer nog veckan se ut framöver, så ni har lite koll ! ^^

Du är allt ♥


I was born to love you baby ♥


Åå jag är så nöjd över Dusty idag, hon är så duktig, så lycklig!

När Cajsa och jag kom till stallet så började vi att mocka sen gjorde vi maten och vattnet, sen vart klockan så mycket så vi fick ta in henne direkt och börja borsta, när vi stog och borsta så kändes hon lite nervös men hon stog ändå still men vi satte på all utrustning och gick ut på banan senare.
När jag red fram så kändes hon riktigt fin ! Eller ibland var hon riktigt fin, ibland var det lite sådär in med rumpen haha! Förövrigt kändes hon riktigt lugn måste jag säga, vilket förvånade mig lite. Hoppa + vila dagen innan = pigg pålle enligt mig men så var det ju inte haha! Sen jag jag hade värmt up ett tag så var hon riktigt fin, duktiga ponnyn ♥
Själva träningen gick helt okej, hon var inte så megapigg som jag trodde men det klart att hon taggade till men det var inte så att hon sprang efter hindrena eller så. Jag är nöjd, vi tränade mest lydnad, lite bommar, studs och sånt. Det var superkul! Och Ewa var jättebra tycker jag, hon visste vad hon ville ha ''fram'' av oss när vi red och jag tror också att hon var nöjd, hihi ! :D Sen hoppade vi en liten bana med små hinder, och det gick ganska bra sen hoppade vi en båge som vi inte riktigt fick till så jag hoppade den några gånger men den sista gången så gick det sjuuukt bra, grymaste ponnyn ♥

Sen så lastade vi henne också, vi har inte gjort det på 4 mpnader nästan så det var dags nu. Dom som äger stallet, deras transport fick vi låna och det är en vanlig transport med två platser i men vi har ju haft en enhästars bara men det gick hur bra som helst idag, gick rätt in! Åå vad glad jag är ! :D

Väst Monte Carlo CRW®

Den här västen tyckte jag var sjukt snygg! Jag tycker det är supersnyggt att ha typ en långärmad tröja och sen en väst över, grymt snyggt! Gillar färgen, lite annorlundare färg men alltid kul att sticka ut lite. Skulle gärna vilha ha en sån här! Den finns att köpa på Hööks för 329 :-.
Snygga modellen.. ;)

DAGENS OUTFIT

Idag hänger Cajsa med till stallet och hon tar nog lite kort också, för idag så är det ju ''hoppträning'' eller ja, mer markarbete. Bella i som äger stallet undrade om jag ville vara med och det ville jag ju såklart så jag tänkte visa er hur vi skulle se ut imorgon -->
Så kommer vi se ut! Tror ni vi blir snygga ? :D

världens äldsta häst!

Det är ju helt sjukt, världens äldsta häst, den är 51 år !!! Läs mer HÄÄÄÄR.
Good innings: Shayne still enjoys a gallop outside his stables in Brentwood, Essex, despite clocking up 51 years as one of the world's oldest horses

Presentation Nikke

Asså jag tycker det är så coolt, det dom gör. Titta och njut, det gör jag!

Schabrak Adorno Dressyr

Asså jag vet inte vad jag tycker om dom här schabraken.. Gillade inte kanten där det stog ''GPC'' tyckte inte jag om, annars så tyckte jag att det var helt okej! Snygg detalj med den långa randen över schabraket. Jag yckte det var rätt snyggt! Det finns att köpa på Sharpman för 559 :-.

[Gick inte att få bilden större]¨
Vad tycker ni om det ? :D

GOD MORGON !

Tjenare tjenare! Nu har jag Cajsa vaknat för ungefär en halvtimme sen men jag tänkte bara säga att bloggen kommer hållas uppdaterad med tidsinställda inlägg så ni har att läsa och kommentera på jättemycket nu, i löööv that! Annars får ni ha det bra, Ciaoooo

Min älskade ponny ♥

STALLDAGEN♥ [Dusty vilade]

Jag var inte i stallet alls länge idag :( När jag hade sålt fika med min kompis så åkte jag direkt till stallet och då började jag med att hälsa på min älskling i hagen ♥ Sen fixade jag i ordning boxen och sen gjorde jag maten, sen gick jag och gosade lite med Dusty i hagen sen lunchfodrade jag alla hästarna, sen pussade jag på Dusty och gav henne massa morötter sen åkte jag hem igen! Hon var inte ett dugg lerig elelr något så jag behövde inte borsta henne :) Imorrn kanske det blir hoppträning eller mer markarbete tror jag, så det ska bli kul ! :D
Vi hörs, ha det bra!
världens b ä s t a ponny ♥

HOLD ON

Uppdatering på G!! Håll ut !

STALLRUNDA

Har ni glömt hur det ser ut i stallet eller inte har sett hur det ser ut i stallet så kan ni kolla nu ! Det har ändrats lite i stallet nu, nytt skåp och sånt så om ni vill så kan jag filma en gång till ! :)

Filmen är gammal.. xD

Sylve Söderstrand pratar!

Nu har man fått veta liter hemlisar om dom stora ryttarna, kolla ni också!

Outfit [svart] - Att ha hemma

Gjorde en sådan kallad ''vardagsoutfit'', alltså att ha hemma, svart funkar ju till allt så det fick bli en sån idag ! ^^ Gillade den själv faktiskt ^^
Tröja - Hööks
Schabrak - Hööks
♥ Damasker - Hööks [Showmaster]
♥ Träns - Hööks [Gold Medal]

Vad tycker ni ? :D

Vårens strumpor 2012 från Gersemi

Asså vad är det här för något?! Det ser ut som pippis strumpor som hon hade i pippifilmen, jag tyckte att dom har gräsliga rent utsagt, usch! Och färgerna var ju inte bättre det, tyckte inte om dom. Dom blåa var väl helt okej i färgen men mönstret var inte snyggt. Det blev för mycket.. Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 179 :-.
Vårens strumpor 2012 från Gersemi

PONNYAKUTEN 4!!!!!!!!!!!!

WOHOOOO!!! PONNYAKUTEN 4 KOMMER OCKSÅÅÅ!!! Gissa om jag är glad eller ! :D

THIS DAY

Tjena! Fullspäckad dag idag, dagen börjar med att jag ska sälja fika med min klass på parkhallen i örebro med min klasskompis Unni sen styr jag och mamma bilen direkt till stallet för att fixa med min älskling ♥ Hon vilar idag, skönt för henne ! ^^ Sen kommer stora tjocka släkten hit hem till oss på släktkalas, mysigt mysigt. Sen kommer Cajsa hit på kvällen och snarkar, kommer bli riktigt najs alltihop ! :D Vad ska ni göra idag ? ^^

Finaste ♥

Det går inte bra..

Det går inge bra för mig alls haha xD Håller på att ''spela in'' frågestunden just nu och då filmar ju inte kameran när jag har svarat på alla frågor typ 4 gånger och sen när jag väl spelar in så dör kameran.. haha lyckat! Men jag håller på, men jag tror dagens blogg får vänta tills imorrn för då kommer Cajsa och röjer upp här så då blir det någ lite roligare!
Justeeee, glömt att säga att jag kanske inte kommer få upp vloggen på datan förens nästa vecka :( För det har kommt något i det lilla hålet som man ska trycka in minneskortet så då funkar inte det och vi har ingen sladd, och på våran andra dator tar det typ 2 dygn för den att komma upp..

Just so you know..

Mina fina alien ♥

Dagens ridpass 16/3 - [Dusty ♥]


Dagens ridpass gick inte så värst bra.. Vi var inte så bra kompisar idag :/
Jag testade det nya bettet idag som jag köpte för någon vecka sen, ett tredelat eggbett. Och i början av passet när jag skritt-jobbade henne så kändes hon ganska fin! Sen när jag började trava så var hon rätt fin, tänkte hela tiden på att det var ett nytt bett som hon inte kände igen, så för den skulle så var hon fin! Sen så ville hon inte lyssa på skänkel, det är kompliserat.. Nädå! Nej men hon lyssnade inte också blev det inte bra så då skrittade jag lite igen och jobbade henne och det var hon att hon inte hade hade jobbat på ett tag men jag vet inte vad det var, sen så sa hon till mig och ställde sig.. högt..
Men det gick bra, men jag gillar VERKLIGEN inte att hon gör så! ajabaja Dusty! Men efter ett tag så travade jag igen och då gick det lite bättre men inte så mycket, asså hon lyssnade inte på skänkeln för 5 öre.. Har inte ridit med sporrar på henne på väldigt länge, kanske dags att testa dom nu så det inte ska bli såhär men jag vill inte ha dom haha xD Men i alla fall så galopperade jag också och det gick mycket mycket bättre! Då var hon i balans och var superfin!! Sen travade jag henne lite igen och då var det lite bättre!
Så ja, jag vet inte hur jag ska ''betygsätta'' det här ridpasset, tror vi stryker ett sträck över passet och går vidare!

hjärtat ♥

16 Mars

Tjena på er! Idag ska Dusty vila hade jag tänkt, om inte schemat ändras och hon vilar imorrn, vi får se men tror hon vilar idag :) Skönt för henne hihi! Men jag åker till stallet direkt efter skolan och myser mer henne ♥

Åå smälter, så himla söt ♥

Sporrar Metalab Flexi LAMI-CELL

Dom här sporrarna tycker jag är lite intressanta, dels för att dom är gjorda av plast och för att dom är riktigt coola haha ! Men jag tänkte på det att eftersom dom är av plast så borde man ju inte känna av dom så mycket när man rider men å andra sidan så kanske dom inte är lika bra då? Tyckte de var ritkigt kul med lite upppiggande färger på dom i alla fall! Får klura lite på det jag skrev.. Dom finns att köpa på Hööks för endast 99 :-.


Vad tycker ni om dom ? :D

KENSINGTON SOFTSHELL JACKA UNISEX KL

Den här softshell-jackan tyckte jag var supersnygg! 3 supersnyga färger var det dessutom så det kan man ju itne skylla på ;) Framifrån tyckte jag var jättesnygg men bakifrån tyckte jag att den vad sådär. Det kändes som det blev lite för mycket med alla ränder. Jag vet inte men annars var den jättesnygg tycker jag! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 399 :-.
Vad tycker du ? :D

Angelica Augustsson tipsar: Gymnastik för både ryttare och häst

Riktigt bra övning!


Gymnastikhoppning lär hästen att vänta in nästa hinder, samtidigt som ryttaren får chansen att koncentrera sig på sin egen sits. Landslagsryttaren Angelica Augustsson använder sig ofta av den här övningen, särskilt till de yngre hästarna.

Tipstack till: Angelica Augustsson
Text & foto: Ida Röök

Gymnastikhoppning är bra för både häst och ryttare, tycker Angelica. 
- När du ställer upp flera hinder på rad, med olika avstånd emellan, får hästen lära sig att vänta in nästa språng. Meningen är att den ska ta god tid på sig att ta sig an varje hinder, säger hon.
Hon börjar alltid med att värma upp hästen ordentligt. Angelica rider med lite längre tygel i alla gångarter, hon flyttar hästen undan för skänkeln, ökar och minskar tempot och rider mindre volter och även öppnor. Allt för att få hästen så smidig som möjligt.
- Hästen måste vara riktigt varm i kroppen inför den här typen av hoppning, säger hon.

Hitta flytet genom serien
Angelica tar sig an serien med inledande travbommar. När man rider på i trav är det enklare för hästen att komma rätt in och och det är lättare för ryttaren att vara helt stilla över de hinder som följer. Hästen får inte komma in för sakta i traven, men heller inte springa iväg in över bommarna.
Sedan gäller det att hitta ett bra tempo och en rytm som gör att hästen lite på egen hand tar sig igenom serien.
- Det gäller att hitta flytet som gör att du som ryttare kan tänka mer på din egen position i sadeln, säger Angelica.
För det är just det som är fördelen med gymnastikhoppning - att hästen flyter på och att ryttaren till stor del kan fokusera på sig själv över hindren.
- Inte minst är det viktigt att du blir stilla i överlivet, att du trampar ner hälen i stigbygeln, och att du fokuserar framåt och förbi serien med blicken. Hitta balansen, rytmen och sitt upp med kroppen, tipsar Angelica.

Låt inte hästen rusa iväg
Hon hoppar ofta den här typen av övning med de unga hästarna, men det är sällan hindren blir särskilt höga.
- Hinderhöjden varierar beroende på hur långt hästen har kommit i sin utbildning. Med de äldre hästarna kanske hindren hamnar på ungefär 1,30 i slutet, men det är viktigt att inte stressa med att höja upp dem för högt innan både ryttare och häst är redo för det.
Det finns en del fällor att hamna i på vägen genom serien. Bland annat kan det bli så att du som ryttare håller hästen för mycket i handen, eller att hästen springer iväg och rusar genom serien.
- Om hästen blir stark kan du korrigera den med handen. Försök sedan att få den lugn innan du rider an igen - men bli inte sittande och håll i tyglarna hela tiden utan ge eftergift också, instruerar AngelicaText & Bild från Hippson.se

20 % på alla schabrak!

Just nu har Hööks 20 % på alla schabrak så passa på !

Möt OS-mästaren Bonfire - nu 29 år gammal

Tycker det här är riktigt intressant, att han är 29 år gammal,  det är inte dåligt det!

Anky van Grunsven visar upp snart 29 år gamle Bonfire, som står pensionerad hemma i stallet. År 2000 vann ekipaget OS-guld i Sydney på vad som då var världsrekord, 86,05 procent. Något år efter Sydney pensionerades Bonfire, men han fortsatte att ridas fram till 25 års ålder.

Text & Film från Hippson.se

Dagens ridpass 15/3 - Dusty ♥ [barbacka]När jag kom till stallet idag så började jag med att hälsa på min älskade ponny i hagen ♥ Sen mockade jag, la in insläppshö, bytte vatten och fixade med hennes mat. Sen hämtade jag min galna ponny i hagen som galpperade runt, stumpan ♥ Sen ställde jag in henne i boxen så hon fick äta lite, så medans hon gjorde det så borstade jag henne lite men hon var så skitig om benen så jag fick spola av henne i spolspiltan så det gjorde jag, sen på med träns och sen hoppade jag upp barbacka på henne idag! Det var supermysigt men jag kände mig som en liten fladdermus typ eller något haha xD
Skrittade fram henne och sen kortade jag tyglarna och började jobba henne. Hon var helt okej fin i skritten men jag började trava ganska så direkt och då var hon suuuperfin ibland men jag satt lite konstigt så då kunde jag inte hålla henne i balans, kändes det som i alla fall men annars så gick det bra. Ibland ville hon inte lägga stöd på bettet men det var nog för att jag satt konstigt men ibland var hon sjukt fin!!
Galoppen var superfin! Kunde inte sitta ner haha xD Men jag är supernöjd ! :D
Bästa ponnyn ♥

Outfit [marinblå & Beige/Guld]

♥ Tröja - Hööks
♥ Schabrak - Lami-cell [Hööks]
♥ Benlindor - Lami-cell [Hööks]
♥ Pannband - Swarovski

Gillade den här outfiten starkt, riktigt snygg enligt mig! Vad tyckte ni om den ? :D

15 Mars

Tjäääänaretjäääänare! Idag hade jag tänkt att ta det lite lugnt med Dusty, rider nog lite barbacka på banan eller något, mystur! Sen fixar jag i stallet såklart ! ^^

älskling ♥

Joggingset från Jacson

Det här settet från Jacson tycker jag är jättesnyggt! Snygg färg, lagom mycket detaljer! Jag gilalr när det är dragkedja istället för sån här som man får dra på sig.Oh luva är alltid mysigt att ha ;D Dock så tyckte jag at tdet var lite dyrt men det kanske är så mycket man får ge för ett sånt här sett. Den finns att köpa på Sharpman och kostar 995 :-.
Vad tycker ni om den ? :D

Tröja Angel, kingsland

Tyckte den här tröjan var snygg! Stilren och bra färg, kanske liiiite tråkig? Jag vet inte, tyckte et ''nya'' märlet var lite sådär, tyckte inte att det var supersnyggt. Men det får ett ganska bra betyg av mg i alla fall :) Den finns att köpa på Sharpman för 699 :-.

Vad tycker ni om den ? :D

Edward Gals och Romanovs första Grand Prix

Edward Gal har tagit över den danske hingsten Blue Hors Romanov. Här får vi se deras första Grand Prix tillsammans, från Hingstekåringen i Herning. Procenten blev en bit över de sjuttio, visst ser det riktigt bra ut?


Byxrea på Skara Hästsport!

Just nu så har Skara Hästsport halva reapriset på dom här ridbyxorna, så om någon av mina fina bloggläsare är sugen på ett par så hittar ni dom HÄÄÄÄR för endast 425 :-.


Dagens träning..♥ [14 Mars 2012]

Dagens träning gick bra, när jag red fram så kändes hon ganska fin, ibland superfin, men något spänd.

Träningen i sig gick ganska bra,
i början så var hon spänd.. Och juste vi var ute också, glömde säga det hihi ^^ Det var mycket runt omkring, hästar hit och dit men träningen började bra tyckte jag, hon var spänd men blev fin ändå! Sen asså ja, jag vet inte vad jag ska säga ibland var hon spänd och jag red som en kratta ibland. Sen efter ett tag kom det en lös häst galopperandes en bit bort och då fick mamma gå iväg och kolla hur det gick och så, och då var hon såå grymt fin!!!! Åå älskade ponny ♥ Sen blev hon lite, ja vad ska jag säga.. Jag kom åt henne tror jag så då tyckte hon att det blev ett snäpp jobbigare, men jag är nöjd! Mamma tog lite bilder idag också så här kommer dom ! :D
Spänd Dusty men åå vad vacker hon är ♥
Världes finaste ♥
Såhär såg det ut när jag skulle fatta galopp en gång haha, och jag vet att jag sitter som en kratta på vissa bilder men kolla på Dusty ! :D

14 Mars - [Dressyrträning]

Idag är det dressyrträning som gäller, så idag ska Dusty och jag köra gärnet! Får se hur det går.. Kör nog på vit outfit eller turkos, vi får se ^^ Ha det bra!

Amanda Hissar !


Dom här sporremmarna får en hiss av mig! Dom är jättebra, har sånna själv och dem funkar super. Dom var mjuka redan när jag köpte dom, och det är ju asgrymt! Dom är riktigt bra, gillar dom. Dom finns att köpa på Hööks för endast 79 :-.


Roligt roligt ! :D

Alltid roligt att se sånt här ! :D

Vårjacka Rubia från HV POLO

Nej, nej, nej!! Usch, nej säger jag bara, tyckte inte om den här jackan, ser gammaldags ut, nej usch tyckte inte alls att den var fin. Gillade inte när den var så glänsig ihop med dom små rutorna, inte min stil.
Den finns att köpa på Cheval Ridsport för 975 :-.

Vad tycker ni om den ? :)

Halstäcke till Whitaker stalltäcke från Whitaker

Tyckte den här halsen var riktigt cool, lite annorlunda men om man köper den och det passande täcket så skulle det nog bli riktigt snyggt! Det passande täcket hittar ni HÄÄÄÄR, tror ni inte det skulle bli as snyggt? :D Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 675 :-.
Halstäcke till Whitaker stalltäcke från Whitaker

Patrik Kittels nästa superhäst?

Vilket steg alltså, jösses! Om ni spolar fram till 0:38 så får ni se!
Patrik Kittels sponsor Arlette Jasper-Kohl har köpt Sezuan, en treårig nyligen godkänd hingst. Fram till att han är fem år ska han stå kvar hos Andreas Helgstrand, därefter ska Patrik Kittel ta över.
Film och text från Hippson.se

Love you like a love song♥

När jag kom till stallet idag så börjar jag ju alltid med att hälsa på min underbara pålle som står i hagen ♥ Sen gick jag in i stallet och mocka, bytte vatten och la in insläppshö. När jag var klar med det så gick jag ut och hämtade Dusty i hagen, borstade henne sen sadla och tränsa, sen ut på en tur ! :D

♥ DUSTY: Jag red ut lite först idag, den vanliga rundan som jag brukar rida och det gick superbra! När jag hade skrittat ett tag så kortade jag upp tyglarna och började jobba henne lite sen travade jag lite och hon var superduktig. Det blåste ganska mycket så jag tyckte det var jättebra gjort av henne att inte kolla på massa annat, så det är jag väldigt nöjd med!
Sen skrittade jag resten av biten, travade henne lite längre bort igen och det gick också superbra. Sen när vi hade ridit runt allt nästan och var vid wittvång så står det en jättestor brun tunna som inte brukar stå där, och dom eldade i den så då blev hon jätteosäker, snuttan ♥ Först så stannade hon och kollade [Det var en bit ifrån] så jag försökte driva på henne men jag ville inte ''pusha'' på henne så jag hoppade av och då brydde hon sig inte, jag tror hon litar på mig, hon gick med sänkt nacke och brydde sig inte, hjärtat ♥

Sen hoppade jag upp igen och då såg hon lite spöken när vi red hem, annars gick det bra ;) Sen red jag in på banan lite i 15 min för att galoppera henne lite, men innan jag fattade galopp så travade jag ju lite förstås och hon var riktigt fin idag med, hade det tvådelade bettet idag och det funkade bra. Galoppen ska vi inte snacka om, sjuuukt fin var den! Supernöjd med henne idag, älsklingen ♥

♥ BONNIE: Jag började med att skritta fram lite, sen försökte jag jobba lite och hon släppte lite formen men inte så mycket som jag ville. Men jag fortsatte att trava runt lite, strunta i formen och bara travade runt lite för att hon skulle komma igång, detsamma med galoppen, stog i lättsits och så fick hon hålla ett lugnt och jämt tempo.Sen när jag galopperade så bytte hon galopp när jag red på en 20 m volt och då tänkte jag ahaaa typ, ah ni fattar ^^ Så dom kom jag på att jag kunde byta galopp och det fixade hon ju kanoners så jag tänkte men om jag rider på en serpentin och byter galopp, så det gjorde vi och jisses vad roligt det var och hon byter galopp själv, hihi :D Det var askul! Sen när jag hade gjort det så jobbade jag henne lite i traven och hon släppte lite i formen så jag är nöjd!
Dom har varit så duktiga, imorrn är det dressyrträning som gäller!

13 Mars

Tjenatjena! Idag hade jag tänkt att skritta ut ett tag, kanske klättra lite med Dusty och kanske lite på banan får se hur det blir ! :)

Min bästa ♥

Hjärtat ♥


LUCINDA RIDBYXA HELSKODD PIKEUR


Dom här ridbyxorna tycker jag är sitsnygga, en i stallet har sånna marinblåa, i löööv them! Skulle mer än gärna ilja ha ett par, men då vill jag ha marinblåa haha :D Dom verkar jättesköna och bekväma att ha på sig, och sen är dom ju riktigt snygga ;) Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 699 :-.
Visst är dom bara för snygga ? :D

Regntäcke Horsepower®

Jag tyckte in om det här regntäcket, såg så tråkigt ut. Ingen rolig färg på det överhuvud taget, nu är det ju wvår så nu vill man ju ha lite glada färger! eller hur? Men annars verkar det riktigt bra, står massor med bra saker i beskrivningen! Den finns att köpa på Hööks för 349 :-.
Vad tycker ni om det ? ^^

JW Sport Flex-stigbygeln från John Whitaker

Dom här stigbyglarna verkar riktigt bra! Tror att dom är sådär lätta, ser ut som det men ändå inte, haha! Men sen är det typ som ett rivgärn där foten ska vara så dom måste ge väldans bra grepp så inte foten åker ut. Det verkar bra! Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 1 749 :-.
JW Sport Flex-stigbygeln från John Whitaker
Vad tror ni om dom ? :D

Gaiters Classic CRW®

Jag tyckte dom här chapsen var väldigt snygga, i alla fall när dom satt på. Jag börjar gilla bruna skor och chaps mer och mer, på den här bilden var det nästan to die for ju! Tyckte det var sjutk snyggt. Men jag tror inte det skulle passa mig eller min utrustning :/ Tråkigt nog men dom svarta kanske är lite snygga dom ? Dom finns att köpa på Hööks för 589 :-.

Vad tyckte ni ? :D

GOD MORGON UPPLANDS VÄSBY!

Goddagens, hade ingen bra rubrik så då fick det bli den hihi, inte för att jag bor där elle nåt men det var kul ! :D I alla fall så ska jag dra till skolan nu, vädret här ser inte ut att vara på topp, skulle ju kanske ridit ut idag :/ Men vi får hoppas att den kommer under dagen ! :D
Annars får ni ha det bäst ! vilken lingonfest o.O Nää skojja, hejdå ! eller hur man säger.. xD

Världes underbaraste, finaste, grymmaste ponny ♥

Svar på fråga !

SVAR: Håll ut!! På fredag kommer vloggen och den som vinner dagens blogg!! Håll ut hörreni !

She's hotter than fire ♥


Dagen idag var superbra, är jättenöjd och glad! :D När jag kom till stallet började jag med att hälsa på Dusty i hagen ♥ Sen började jag med att mocka, byta vatten, packa hö och göra krafften. Sen hämtade jag Dusty i hagen, hon var så söt hon kom till mig och såg så trött ut, sötnöten! Gjorde i ordning henne för ett lätt pass på banan i alla fall :)

♥ DUSTY: Dusty var sjuuukt fin, riktigt fin i formen! Och då menar jag riktigt riktigt fin! Jag red inte så jättelänge men när jag red så travade jag över lite cavalettibommar och det gick kanoners! Galoppen var grymt fin, och galoppfattningarna med. Så ja, vad ska man säga ? Det gick AWESOME ! :D
Sen gjorde jag i ordning Bonnie [som jag hjälper till med tills imorrn].
♥ BONNIE: I början så försökte jag mjuka upp henne, gick sådär hon var lite stumm i munnen men mjukade på sig ganska snabbt idag, inte helt men lite. Sen travade jag runt lite på långa tyglar så hon skulle komma igång, sen fattade jag även galopp och shit vad pigg hon var haha! Sen jobbade jag henne lite och det gick helt okej ibland var hon fin men ibland vet jag inte, haha xD Sen i slutet blev hon riktigt fin hon med, formen var as maffig ! Så jag är nöjd !

Pållarna har skött såg otroligt bra idag, Dusty var grymmmm ♥

bästa ponnyn♥

12 Mars

Hejsan! Idag kommer jag rida på banan med Dusty och med Bonnie som jag hjälper till med, ska ta det lite lugnt med Dusty idag hade jag tänkt, trimma lite så :)
hjärtat ♥

Klassisk fleecetröja marin från Kingsland

Den här fleecen verkar så himla mysig, väldigt snygg är den också! Ruskigt snygg färg, väldigt stilren och passar till många saker. Fickor är ju alltid bra att ha, KL märket är riktigt snyggt och ja tröjan får av mig 5 av 5 toast! Finns att köpa på Cheval Ridsport för 999 :-.
Klassisk fleecetröja marin från Kingsland
Vad tycker ni om den ? :D

Malin och Peder pratar OS

Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson har tillsammans varit med i fem olympiska spel. Båda hoppas så klart på att få vara med i London i sommar. Detta är den första delen i en serie där vi, tillsammans med H&M We love horses, får följa Malins och Peders förberedelser inför London 2012.

PHILMORE STICKAD PULLOVER HERR HV POLO

Den här tröjan tyckte jag var riktigt snygg! Jättesnygga färger var det och många, det gillar jag! Om man gillar att plocka med outfits så passar dom här tröjorna till mycket, det är smidigt! Sen deras logga är ju grymt snygg, eller logga och logga men den runda kransen elelr vad man ska säga, den gillar jag starkt. Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 839 :-.


[Gick inte att få bilderna större]

VECKOPLANERING V.11

Såhär kommer veckan se ut framöver på ett ungefär!


I have a reason to smile, because i have you ♥

Dagen idag har varit super! Åkte till stallet med mamma vid halv tolv och då tog vi in Dusty och Bonnie [För er som är nya på bloggen så hjälper jag till med en ponny vid namn Bonnie tills på onsdag för hon som äger henne är bortrest]. Men i alla fall så red mamma Dusty och jag Bonnie. Dusty såg jättefin ut, det som jag såg och mamma sa att hon var riktigt fin! Bonnie red jag lite kravlöst lite skritt och trav, mysigt var det i alla fall ♥

Sen åkte mamma hem och jag stannade kvar i stallet och jag fixade massor där i typ 2,5 timmar alltid lika mysigt!
Jag mockade, packade hö, gjorde krafft, sopade, lindade ihop lindor, putsade sadeln och stövlarna och massa mer. Så ja, nu är jag väldigt trött haha xD Men hoppas ni har haft en bra dag, för det har jag haft! :D
min älskade ♥

NYLONGRIMMA MED FLEECE JOHN WHITAKER

Tyckte den här grimman var jättesnygg! Men frågan är vad man ska ha den till.. ? Om jag skulle köpa den så skulle jag inte vilja ha den i hagen för då blir den lerig och i transporten får man ju inte ha den för då måste man ju ha lädergrimma så ja, men jag tyckte att den var snygg i alla fall ! :D Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 299 :-.


CLASSIC DUNVÄST UNISEX KINGSLAND

Gillar den här västen jättemycket! Tycker den är jättesnygg! Den pasar till så mycket, man kan ha den över en jacka, över en en tröja. Det är många i klubben som har sånna över sin jacka, det verkar bra! Och man ser inte ens klumpig ut då så det är ju bra, haha :D Nej men den verkar väldigt skön och ja, skulle vilja ha en sån, hihi ! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 599 :-.


WE HAVE TO DO SOMETHING


DAKOTA JACKA MH

Jag tyckte den här var jackan var riktigt fin! Marinblått är ju aldrig fel ;) Men jag tycker att den färgen passar nu asså till våren, tycker jag, hihi! Och lite detaljer är ju inte heller fel, gillade den! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 999 :-.

Kom-igång-hoppning efter vintervilan

Det här är ett väldigt bra tips så läs igenom tycker jag !

- Det som ofta händer de första hoppassen efter en vila är att ryttaren vill rida sakta och hästen vill springa fort. Man hamnar i ett läge där man får rida med handbromsen i för att kunna hålla rätt tempo, säger hippologen Jenny Ekblad, som bjuder på bra kom-igång-övningar.

Tipstack till: Jenny Ekblad
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

De flesta hästarna har haft sin vintervila och har börjat att jobba ordentligt igen. Ofta är

de pigga och busiga i vårvädret, samtidigt som de kanske är oridna och lite "olydiga". 
- Det som ofta händer de första hoppassen efter en vila är att ryttaren vill rida sakta och att hästen vill springa fort. Man hamnar i ett läge där man får rida med handbromsen i för att kunna hålla rätt tempo, säger hippologen Jenny Ekblad.
Hon gillar veckans övning eftersom det är långa vägar mellan hindren, men skarpare svängar efter dem. Det hjälper till att bromsa upp. 
- Man kan fokusera på att INTE bromsa, man ska landa och fokusera på vägen, säger Jenny. 
Om du bara får hästen att gå ut i hörnet kommer svängen att bromsa den, förtydligar hon.

Renodla dina hjälper
Vissa hästar är inte pigga på marken, utan blir det bara just i hoppning eller före hinder. 
- Med de hästarna är det viktigt att man renodlar de framåtdrivande hjälperna och får hästen att ta skänkeln på ett ärligt vis, så att man verkligen kan rida i friskt tempo i både trav och i galopp - även när man inte hoppar. Bara genom att träna i det friska tempot blir hästen reglerbar där, säger Jenny. 
Rider du för sakta i det dagliga arbetet blir det som en chock när hästen väl får fart i hoppningen, i och med att den inte är lydig i det tempot. 
- Tänk tvärtom så blir det uppenbart: En häst som aldrig tränas i samlad galopp kan inte göra det bra, det kan inte en häst som aldrig tränas i banhoppningstempo heller. 
För att hästen ska kännas trevlig att rida i större galopp måste ryttaren kunna rida framåt, och dit kommer man först när hästen inte längre vill springa iväg själv. 
- En vanlig orsak till att hästen vill springa är att ryttaren tjuvhåller. Så det gäller att försöka rida med väldigt lätt kontakt och att få hästen att lugna sig med andra medel än genom tyglarna, tipsar Jenny.

Gör så här: 
Värm gärna upp med hjälp av Jennys uppvärmningsövning, klicka här. (I den övningen används samma uppställning, så det blir inga fler bommar att släpa.)

Låt hästarna galoppera några varv innan banan påbörjas, om de är för pigga. Försök ha samma tänk som i framridningen. Efter nästan varje hinder i den här banan kommer en ganska skarp sväng som kommer att bromsa upp hästen. Därför ska ryttaren tänka på att landa och rida framåt (även om hästen känns pigg) och fokusera på att styra en bra väg efter hindren. Detta i stället för att landa och bromsa i tyglarna. Att bromsa direkt efter hindren brukar bara medföra att hästarna springer mot bettet och tränger inåt i svängen.

Om hästen landar i fel galopp ska ryttaren fortsätta att tänka framåt och rida ut vägen i hörnet. Bytet kan komma i hörnet eller lite senare, och behöver inte provoceras fram direkt efter hindret. Vill hästen inte gärna byta galopp, fortsätt aktivt att rida framåt och fortsätt med banan.Text & Bild från Hippson.se

TIDSINSTÄLLT INLÄGG

Tjenare! Idag tar jag sovmorgon och åker till stallet vid 12 tror jag, mamma hänger mer så hon rider Dusty och jag Bonnie så skrittar vi ut lite, tar det lite lugnt :) Ha det bra!

RESULTAT FRÅN DAGENDagen har varit superbra tycker jag!
Dusty har skött sig väldigt bra tycker jag! min fina ponny ♥
Lite snabbt om morgonen: Gjorde i ordning henne, koppa osv sen iväg till tävlingen!
LC:2
FRAMRIDNING : I början var hon lite spänd, men jag var lugn och skrittade runt lite och sen kortade jag upp tyglarna, jobbade henne lite och så. Det gick bra, i början var hon spänd men slappnade av efter tiden och då blev hon jättefin! Hon jobbade på super och vart lugn tillslut. Galoppen var inte prima men helt okej!
BANAN LC:2 : Hon vart lite spänd och jag blev trött i benen så jag kunde inte driva lika mycket som jag hade velat göra, haha! Men det gick helt okej, galoppen var inge bra idag vet inte vad det var men aja, 63.214 % blev det så jag är jättenöjd med Dusty!
LB:1
FRAMRIDNING: Hon var jättefin, hon var så duktig och kämpade på, min kämpe ♥ Galoppen var inte super nu heller men lite bättre kanske traven var riktigt bra!
BANAN LB:1 : Jag tyckte att det gick riktigt bra tills skritten kom, efter det så vet jag inte vad som hände hon blev som en bomb som skulle explodera när som helst! Så det gick inte så bra då.. Men jag fick 60.69 % Så jag är jättenöjd!

Så i en helhet så är jag kalasnöjd med Dusty, hon skötte sg hur bra som helst och var sådär riktigt riktigt fin ibland! Så jag är mer än asnöjd ! :D

Världens bästa ponny♥

mitt allt♥


Hatton Cross coolmax strumpa från Kingsland

Dom här strumporna gillade inte jag, inte i den här färgen i alla fall. Rött och grönt, nejnejnej! Tror dom finns i massor med andra färger men dom här var usch tyckte jag, haha! Dom finns at köpa på Cheval Ridsport för 149 :-.

Vad tyckte ni om dom ? :)

RIDBYXA INITIALER JW

Jag tyckte dom här ridbyxorna var rätt snygga faktiskt, gillade inte det på rumpan, ''JW'', men annars så tyckte jag att dom var snygga! Gillade färgen jättemycket, det ser inte ut som att den är helt marin utan lite jeans-aktig också, men jag gillade dom! Om ni skulle vilja ha ett par såna hära så kan ni köpa dom på Charles Häst & Hund för 799 :-.
Vad tycker ni om dom ? :D

LANDORA TÄVLINGSKAVAJ ANIMO

Den här kavajen var fruktansvärt ful! Enligt mig, hihi. Men nej, jag ser ingen snyggt med den, nejnejnej! Det ser ut som att jag har sytt kanterna på den, och det ser ut som att det är läder också. Nej usch! Om ni gillade den så kan ni köpa den på Charlies Häst & Hund för hela 4 729 :-.

Vad tyckte ni ? :)

Fleecetäcke Sinclair Showmaster®

Tyckte inte att et här täcket var snyggt, tyckte det blev lite rörigt elelr vad man ska säga med det rutiga. Kansker någon annan färg och lite mindre eutor, då skulle det kanske vara snyggare! Men i alla fall så kan ni köpa det på Hööks för 279 :-.

Vad tycker ni ? :)

WWW.PONNYKUNGEN.BLOGSPOT.COM

Ni har väl inte missat att det har kommit en ny skvallerblogg till bloggvärlden ? En lite råare så om ni gillar sånna så kan in kolla in den!
WWW.PONNYKUNGEN.BLOGSPOT.COM WWW.PONNYKUNGEN.BLOGSPOT.COM

TÄVLINGSDEBUT

Ja, idag är det ju ''tävling'' så jag kommer vara i stallet hela dagen, resultat kommer att komma upp under dagen ! Så håll utkit, och om ni vill vara extra snälla så får ni gärna önska mig lycka till (a)Bästa pållen♥

Dagens ridpass gick jättebra! Jag och Cajsa skrittade ut i ungefär 45 minuter först, det gick superbra! Mycket skratt blev det, min härliga Cajsa ♥ Sen red jag på banan i någon kvart och det gick superduper bra så nu taggar jag inför imorrn, då är det ju Pay & Ride ! :D Rider LC:2 och LB:1 !
världens bästa ♥

9 Mars

Hejsan! Idag så rider jag på banan lite med Dust och ut, måste ju fixa och greja lite inför morgondagen också så jag kommer nog vara där ett tag, Cajsa hänger med också så det blir fett med skojj ! :D

GÅRDAGENS KÖP!

♥ D-bett [tredelat]
♥ Benlindor [Turkosa]

Så såg det ut på shoppinglistan igår, om ni undrar varför det står ''Dagens köp'' och inte ''gårdagens köp på gjorde jag den här bilden sent på kvällen så det blev lite fel haha xD Men jag hoppas ni fattar i alla fall.

Vad tror ni om lindorna? Kommer hon passa i dom? :D

Svar på fråga !

SVAR: Jag tror det blir på Söndag eller fredag nästa vecka ! Hoppas det är några mer som vill vara med ! :D

Strumpa från vinterkollektionen 2011 – Schockemöhle sports

Dom här ridstrumporna tycker jag är jättesnygga! Har faktiskst sånna ^^ Det som jag inte gillar med dom är att texten på dom, dom vill jag ska synas men det gör om dom inte, för halva texten är nere i skon men annars gilarl jag dom! Sitter som en smäck gör dom, supersköna ! Dom finns att köpa på Cheval Ridsport för 119 :-.
Strumpa från vinterkollektionen 2011 – Schockemöhle sports

Åsiktsinlägg ang. bilar

Asså jag har respekt för bilar, när man är ute och rider så har DOM ingen reskept över huvud taget ibland för oss, hästar är djur ingen maskin dom kan bli rädda men vissa fattar ju inte det. Ursäkta att jag tar i lite men ibland måste så kan jag det! Jag vet inte vad dom tänker ibland,  dom som sitter i bilarna kanske inte vet att dom kan bli rädda men det borde dom veta, eller?
Det är ju tur att man har en sån duktig häst som inte blir rädd! Jag har varit med om två stycken som körde asfort, det var en gång så var den en ''ungdom'' han körde jättebra imot mig när jag red men sen bakom så är det en vändplats som han vände på körde som jag vet inte vad och sladdar framför oss [red med en kompis] Och dom tror ju att dom är så coola, det stör jag mig på! Men det gick bra som tur va, och en annan gång så skulle jag rida hem från ridhuset och det kommer en bil i FULL FART och då menar jag verkligen FULL FART, jag hörde inte ens att den kom och jag brukar höra det så jag hann nästan inte gå upp på kanten förens den redan var förbi [och jag rider inte mitt i gatan haha om ni tyckte att det lät konstigt jag red på sidan men jag skulle gå mer åt sidan, om ni fattar vad jag menar haha xD]
Så ja, jag har koll på dom! Gillar inte när dom kör så fort..


Marble Arch t-shirt från Kingsland

Lite nytt från kingsland nu då ! Den här tröjan tyckte jag var helt okej, inte jättejättesnygg men inte jättejätteful, någonstans där imellan. Någont nytt märke tror jag? Har inte sett det förut, tyckte förgerna var jättefina på dom ! Men i alla fall så finns den att köpa på Cheval Ridsport för 399 :-.


Vad tycker ni ? :D

Time for school

Tjenatjena! Nu drar jag till skolan, det komemr pluppa upp några inlägg lite då och då så ni kan läsa. Ha det bra !
Så sjukt söööööt♥

You are perfect, to me ♥

Idag vilade ju Dusty men när jag kom till stallet så började jag med att hälsa på min lortgris, sen gick jag in i stallet och gjorde i ordning boxen [mocka, fyllde på vatten & la in insläppsmat] Sen gjorde jag hennes mat ! ^^ Sen tog jag in henne och borstade lite, sen fick hon gå in i boxen. Sen åkte jag till Hööks med mamma och köpte foder och lite saker jag behövde! Så det får ni se imorgon, vad jag köpte ! Men ni får ha det bra :D

Finaste ♥

Amanda frågar !


8 Marrs

Tjenare ! Idag får Dusty vila [och Bonnie] så jag borstar och myser med henne lite bara och fixar i stallet, Sen ska jag vara med Sanna ! Ska bli askul ! :D

Sanna i somras, hihi!

En bra blogg för mig..

Har..
♥.. Bra uppdatering, gärna 5-6 inlägg per dag!
♥.. MYCKET bilder på bloggen, ett i varje inlägg helst!
♥.. Och som inte skriver/kopierar allt som alla andra skriver.
♥.. Inte för långt inlägg då blir det väldigt tråkigt och ögonen orkar inte läsa allt, hihi. Lite lagom sådär!
♥.. Varierade inlägg, om man skriver om utrustning så skriv inte bara om ridhjälmar, skriv om schabrak, träns, ridbyxor m.m
♥.. Har en fräsch header med fina bilder!
♥.. Inte har stavningfel, alla har haft det någon gång och man slarvar [känner igen mig]
♥.. Kommenterar mycket, AHHAHA nä skoja ;D

Om den har allt det så gillar jag bloggen garanterat !
[Men det finns säkert massa mer saker som jag inte kommer ihåg nu]

SCHABRAK SCAPA SPORT LAMI-CELL

Det här schabraket gillade inte jag, det blev inte snyggt med det röda sammets ''biten'' som är där fram, kantbanden var däremot snygga! Men annars var det snyggt tycker jag om man skulle ta bort den sammets-biten då skulle det nog vara väldigt snyggt! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 789 :-.
Vad tycker ni om det ? :D

Fleecetäcke Scarlet Showmaster®

Asså jag vet inte vad jag ska skriva om det här täcket, vet inte om jag gillar det eller inte, haha ! Jag tyckte att det var en härlig ''varm'' röd färg men hoppas bara det inte blir för rött nu på sommaren, men det tror jag inte. Fint med det vita runtom, flaggorna kanske var lite wannabe Jacson, för dom har väl sånt också med flaggor så ? Eller drömmer jag nu ? :o struntsamma jag tyckte att det var helt okej snyggt ! ^^ Men om ni gillade det så kan ni köpa det på Hööks för 279 :-.

Swarovskiträns

Jag vet faktist inte vad jag tycker om det här tränset, det är ju rätt snyggt men jag vet inte om det kanske blir för mycket swarovski? Eller så kanske det är snyggt, jag vet inte men jag tror jag tycker det blir för mycket med både swarovski på pannbandet och nosgrimman. Pannbandet skulle jag vilja ha lite svängt också så det inte är helt rakt, annars ser det rätt bra ut ^^ Det finns att köpa på Ride With Style för 1 149 :-.

vad tycker ni om det ? :)

I'm feeling great, i'm feeling awesome, let me explain: YOU are the reason ♥

När jag kom till stallet idag så började jag såklart med att hälsa på min älskling i hagen ♥ Sen gick jag in i stallet och började mocka, gjorde i ordning boxen helt enkelt! Sen packade jag hö och gjorde krafften. Sen gick jag och hämtade Dusty i hagen, borstade henne jättelänge, myyys! Sen lindade jag benen, sadlade och tränsade henne, sen bar det av till banan.

♥ DUSTY: Jag kan bara förklara min ponny med ett ord, G R Y M ♥ Asså hon var så sjukt fin idag, åå så fin hon var! Men nu ska jag sluta att berömma henne och berätta lite om passet istället ^^  Började med att skritta fram lite, sen kortade jag upp tyglarna och jobba henne. Jobbade på volter och hon var helt okej fin, kunde vart finare om jag jobbade lite längre med skritten men jag började trava och GOSSHHHH vad fin hon var! Gjorde lite halter och sånt och hon var superduperfin, kunde verkligen sitta och driva och hon var verkligen i balans idag, och ja, vad ska jag säga gick helt awesome! Galoppfattningarna var också bra, ja jag är jättejättenöjd idag !

♥ BONNIE: I början var hon helt haha, hon ville inte som jag och jag ville inte som hon. Jag försökte lirka och hålla på och hon gav sig så tillslut så vart hon jättefin! 

Så jag är superdupernöjd idag, Dusty var helt amazing !


7 Mars

Idag rider jag både Dusty och Bonnie på banan, Dusty ska jag dressyra med och Bonnie också, ska rida lite program med Dusty, hoppas det går bra ! ^^

Svar på fråga !

SVAR: Tack ! :D Vissa saker är billigare men vissa saker är MYCKET billigare ! Ett par gummiboots för 20 spänn liksom, så ibland är det mycket skillnad men ibland är det inte så mycket, men pälsglans, benlindor, träns, täcken, det är billigt ! Tackk ♥

Me lööööv ullared, värt att åka sit alltså!

TRÄNS MED BLING CHARLIES

Det här tränset tyckte jag var snyggt ! Det är fakstiskt självaste Charlies som har designat det. Tyckte det var riktigt snyggt! Lädret ser ut att vara väldigt mjukt, och det är fodrat ! Det gillas ^^
Pannbandet hade jag gärna vilja ha lite svängt men annars är det jättefint! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 699 :-.

Vad tycker ni om det ? ^^

SOSA HELSKODD RIDBYXA HV POLO

Jag vet inte man jag ska gilla dom här ridbyxorna eller inte, jag tror att jag inte gillar dom. Det var fruktansvärt fult med den sjalen eller vad det är som sitter runt midjan, måste ju bli klumpigt att ha den där när man rider, jag vill ha bekväma ridbyxor! Dom marinblåa och dom bruna var helt okej i färgern men dom andra kommer nog från planeten jupiter.. Om ni gillade dom så kan ni köpa dom på Charlies Häst & Hund för 1 369 :-.METALLIC SAMMETS SCHABRAK JW

Det här schabraket tycker inte jag är snyggt, inga snygga färgkombinationer. Färgerna ser inte snygag ut, jag gillar rött, marinblått och så annars med vid det här tillfället så gillade jag det inte :/ Och mönstret på det var inte heller i min stil. Om ni gillade det så kan ni köpa det på Charlies Häst & Hund för 499 :-
gillar dom inte alls ..

Operationen..

Det var någon som ville att jag skulle skriva om när jag operarade mig.

Den 29 December 2010 så skulle jag sova över med min kompis Alva, vi hade jätteroligt och vi satt vid datorn och surfade runt och hade jätteroligt ! Men när jag satt där så kände jag att jag hade lite ont i magen och jag sa det till Alva och hon vart nog också lite ''orolig'' men vi tänkte inte på det men den natten så sov inte jag bra alls, vaknade av att jag hade ont i magen och kunde knappt röra på mig. När det blev morgon så sa jag till Alva att jag hade jätteont i magen. Gick ner och sa det till pappa som satt i soffan och som tur var så var han ledig den dagen! Men i alla fall så sa jag det och det var på vänstersidan och bara jag tog på magen gjorde det rent utsagt skitont..

Gick som en tant gjorde jag också, haha ! Och då ploppade det ju upp : BLINDTARMEN !!!!!! i hjärnan. Så pappa ringde till vårdcentralen och dom sa att vi skulle åka in till akuten direkt så Alva fick åka hem och det var helt panik ! När vi åkte in till sjukhuset så hann vi knappt sätta oss i väntrummet förens dom sa att vi skulle ta sprutor och grejor, sen fick jag ligga i en säng i några timmar men halv 3 på natten så blev jag opererad, alltså så var det blindtarmen som ville bort haha ;) Det var så det gick till, inte så kul om man säger så den sista timmen var plågsam asså.. Det var som någon högg en kniv i magen, så ont gjorde det :/
Så jag fick inte rida på typ 1 månad, usch vad hemskt det var ! Men nu mår jag hur bra som helst, livet leker hihi ! :D
Hittade inte någon passande bild, hihi.
Foto : jag

rubriiiiiik

Håll utkik för kl 11.15 kommer det komma upp ett inlägg om min operation som var för lite mer än ett år sen, så för er som vill veta så kan ni läsa !

foto: jag

Dagens ridpass 6/3 - [Dusty ♥ Bonnie]

Jag har inte så mycket att berätta om dagen, Maja red Dusty och jag red Bonnie och jag tyckte det gick jättebra ! Dusty såg riktigt fin ut när Maja red, Bonnie fick jag inte riktigt tag i så jag tänkte att jag tar det imorrn istället. Det är jätteroligt verkligen, tror jag pratade hål i huvudet på Maja nästan, hihi! Men kul hade vi ! :D För övrigt kände jag mig lite stressad i stallet, har ingen aning varför haha men det gick bra i alla fall ;) Pussade godnatt på min älskling sen åkte vi hem och nu har jag kollat på TV med mamma, legat och degat! Men nu ska jag hoppa ini duschen, ha det najjs !
mina finaste, mitt allt♥

På väg !

Uppdatering kommer, måste bara fixa lite saker innan !

finaste ♥

6 Mars [2012]

Tjena ! Idag ska hänger min bästavän Maja med till stallet och vi ska rida ut tillsammans. Ska bli grymt kul, Maja får ta Duty och jag Bonnie. Ska bli mysigt !
you're amazing ♥

Svar på fråga !

Svar: Den mörka KL tröjan köpte jag på AB Nian Ridsport och den ljusa från Charlies Häst & Hund, hoppas du blev nöjd med ditt svar ! ^^
Ursäkta bildstorlekarna..

Horseware 2012 !

Ni har väl inte missat Horseware 's kollektion för 2012 ? Klicka HÄR för att se för hästar och HÄR för att se ryttare.

Amanda dissar !

Dom här ridbyxorna tyckte in jag var någon hitt, eller om man ens ska kalla dom ridbyxor för det ser ut som sånna här snickarbyxor för att det är så många fickor haha xD Färgen tyckte jag inte heller om, inte min stil sådär. Däremot så tyckte jag att dom var ganska snygga när dom satt på [finns bild nedan]. Men näe, inte mina favoriter. Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 1 499:-.

MINITÄVLING !

Tänkte ha en till liten tävling här på bloggen och den som vinner bloggtävlingen vinner en gästbloggning, här på min blogg ! :D

♥ Tävlingen går ut på att ni ska gissa hur många inlägg jag har skrivit sen jag startade bloggen !
Och ni får en ledtråd och det är att jag har skrivit mer än 2000 inlägg..

GISSA PÅ NU!

VECKOPLANERING V. 10

DUSTYS VEKCOPLANERING [Hon vilar på torsdagen]
'
BONNIES VECKOPLANERING


I'm feeling awesome !!!!!

Såhär bra mår jag just nu, allt är på topp verkligen och har varit det aslänge, det stavas med ett ord, A M A Z I N G !

FRÅGESTUND !

GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN ! SISTA CHANSEN NU, DEN AVSLUTAS PÅ ONSDAG !

FRÅGA VAD NI VILL !

Det är du som får mig att le ♥

Hej! Idag när jag kom till stallet så började jag med att göra stallet, mocka och allt sånt ! Sen när jag var klar så hämtade jag världens bästa ponny i hagen ♥ sen gjorde jag i ordning henne för ett pass på banan.


♥ DUSTY : Det gick jättebra idag tyckte jag, hoppade lite ju! Men jag värmde ju upp först och det gick bra hon var så avslappnad men hade ändå energi som blev posotiv istället för att bara springa. Men i alla fall så gjorde jag lite volter och kände lite på henne och hon var fin! Försökte vara så lätt som möjligt i händerna och då blir hon lugnare men det är det om formen är så bra då jag vet inte, rider mer med benen väldigt mycket mer så den kanske blir bättre för den skullen men jag vet inte haha xD Men hon var fin ! Och galoppfattningarna var bra idag igen! Jag tror dom blir bra när jag inte håller i henne så, har inte gjort det annars heller om jag tänker efter men aja, någonting sånt i alla fall ;D När jag hoppade så gick det helt okej hon blir så himla stark, får inte stopp på henne nästan hihi men någon gång blev det bra, så jag nöjde mig där och travade av henne lite, nöjd över passet !
♥ BONNIE : Red Bonnie på banan också gick helt okej, första gången jag red på henne så kände på knapparna lite, i början var hon lite stretig i munnen men mjuknade på sig och blev finfin hon med ! Red inte så länge för jag skulle cykla hem för våran bil är på lagning men så snälla som stallägarna är så skjutsar dom hem mig ! Så snälla är dom, tack ♥

Så det har varit en bra dag idag ! :D supernöjd !

5 Mars


Hejsan svejsan ! Idag ska jag rida på banan hade jag tänkt, och idag ska jag hoppa lite och ha lite bommar ! Ska bli superkul :D Sen hela den här veckan så ska jag ta hand om en till ponny i stallet vid namn Bonnie, ska bli roligt så jag rider henne på banan också :)
En bild på Bonnie -->


Åsiktsinlägg

Asså jag är inte bra på att skriva åsiktsinlägg eller så men jag tänkte att jag skulle försöka lite ^^

Nu undrar säkert vad jag har på hjärtat just nu och det jag har tänkt på är att när man är på stora tävlingar, till exempel på Götebog Horse Show, då när det är prisutdelning då tar alla killar av sig hjälmarna, asså igentligen om man ska tänka lite ordentligt så OM hästarna skulle bli rädda, jag säger inte att dom kanske blir det men OM så kan det gå riktigt illa om dom ramlar av eller så, inte så kul :(
Jag undrar lite varför dom gör så igentligen, är det typ för att ''hylla'' den som vinner eller något, jag har ingen aning faktiskt men. Man vill ju inte att som ska skada sig för man vill ju se dom på alla tävlingar ! Men min stora fråga är VARFÖR dom tar av hjälmarna, hmm, får fundera lite på det.


[Ursäkta den stora texten med det gick inte att ändra]

SCHABRAK ESPERADO

Det här schabraket gillade jag ! Tyckte om kantbanden, kanske inte dom snyggaste färgerna, gillade det lila mest! Hoppas bara inte att dom är glänsiga i verkligheten, ser ut lite som det men hoppas inte det. Jo men jag tyckte det var snyggt ! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 699 :-.Fästingringen

Den här ringen är bara så cool, verkar riktigt bra !

 


Du trär in fästingen i öppningshålet och drar in den tills den kilats fast och snurrar sedan några varv tills fästingen släpper.

När du väl har fästingen är det tänkt att man föser ur den och lägger den på tillexemmpel en bit papper och dödar den med den breda sidan av ringen. Toscaringen som den heter finns att beställa för 1500 kr (och uppåt) på Piaplatinas webbshop.


Text & Bild från Hippson.se

Evelinn Enewe Åkerman

För er som gillar WWW.ENEWE.BLOGG.SE så kan ni börja läsa den nu igen ! :D Ewe har startat upp den igen !!!! :D

I mina ögon är du perfekt ♥ [Dusty 4 mars 2012]

Idag kom vi till stallet ganska sent, vi åt mat hos några kompisar så det blev lite senare än tänkt men skitsamma ;D

När jag kom till stallet började jag med att ta in min älskling från hagen ♥ Medans jag gjorde i ordning henne för ett ridpass på banan så pratade jag lite med Bella och Cassandra, lika knas som alltid, hihi ! När jag var klar så gick jag ut från stallet och hoppade upp på henne rygg, och ni fattar inte hur lycklig jag är när jag sitter på hennes fina rygg, det är det bästa som finns ♥
Banan hade börjat frysa lite så vi hoppade inte men vi la fram lite bommar i alla fall, men jag började passet som jag alltid börjar och det är ju att skritta fram henne och sen korta upp tyglarna och jobba henne i skritten. Och jag ställde inte så mycket krav på henne, försökte ha en lugn och stadig hand och sen fick hon gå i en låg form. Men hon var fin, det var hon! Sen började jag trava och det kändes samma där, vi travade runt lite och hon kändes pigg men ändå lugn, svårt att förklara haha ! Sen fattade jag galopp och galoppfattningarna var så mycket bättre idag, hon gick upp litelite i formen men det är ändå på bättringsvägen hoppas jag ! Så jag galopperade runt lite på volter och hon var jättefin, jättenöjd är jag ! Och det gick jättebra att rida över bommerna också så jag är superduper nöjd ! :D
världens bästa ♥

Kingsland summer 2012

Det står på Kingsland 's facebooksida att det är påväg in med en sommar kollektion ! Riktigt kul att höra och det kommer komma upp lite sommarsaker här på bloggen också, så håll utkik. Tills dess får ni ett litet smakprov -->

Janne Jönssons tips om inhoppning

Janne Jönsson ger konkreta träningstips för att komma igång med hoppningen på den unga hästen!


Pullarträns Clare Claridge House ®

Det här tränset tycker jag är skitsnyggt rent utsagt, när dom vita stenarna sitter längst lädret. Det gillar jag massor ! En riktigt snygg detalj är att det är det är vita stenar runt den runda grejen liksom om ni fattar vad jag menar ;D Det finns i både svart och mörkbrunt läder, det gillas ! Det finns att köpa på Hööks för 499 :-.
Eftersom det inte var swarovski så skriver jag ''vita stenar'' för att det stog så i beskrivningen.. xd
Vad tycker ni om det ? :D

FRESNO JR SWEAT JACKA KINGSLAND

Den här tröjan tyckte jag var riktigt snygg ! Gillade luvan för att det ränderna där, en snygg detalj ! Och det är ju mina favoritfärger ;) Gud vad jag tjatar om det, haha. Men jag gillade den starkt ! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 899 :-.

Vad tycker ni om den ? :D

Gärsbloggning [Cornelia]

Mitt namn är Cornelia Lindkvist , och jag har fått äran att gästblogga här hos Amanda!
Jag är fjorton år , eller snart femton alltså född 97 och jag tävlar för en liten klubb vid namn Mullhyttans Ridklubb!

På min fritid , så rider jag och är självklart med kompisar.
Jag har två ponnyer , en egen häst vid namn Pilens Flash a.k.a Flash som tyvärr är till salu , sen har jag en låne ponny som heter Dimmans Miranda a.k.a Pyret , båda två är c-ponnyer den ena 138,5 och den andra lite,lite större!

Den grenen jag inriktar mig mest på är hoppningen , då jag tycker det är roligast men börjar tycka dressyr blir roligare och roligare med tiden men inget slår hoppningen ;)
Då hoppningen som sagt är det roligaste enlig mig så är det även det jag tävlar, dock har det vart väldigt mycket motgångar sedan jag började tävla men det går nu framåt och jag tävlar LD/LC.

Två bilder på Flash!
Två bilder på Pyret!Om ni vill följa mitt liv och min utveckling med hästarna , mina byten mellan ponnyer , mina motgångar och framgångar så är det bara att ni går in på http://cornelialindkvist.blogg.se! :D

O sen en bild på mig!Kram Cornelia ~ http://cornelialindkvist.blogg.se

Opened my eyes and it was only just a dream ♥

Chacha bloggääännnn ! [skämt åsido] Hej på er ! Idag hade jag tänkt att vi skulle hoppa, tänkte ställa upp två hinder på en långsida och räkna lite galoppsprång så jag kan länga och korta så hon lyssnar på mig och så ska jag även testa att göra halt i mitten, så lite lydnad idag kan man säga. Hoppas det går bra också ! :D Men vi ska ha riktigt kul idag i alla fall, ska bli riktigt kul!
min fina♥

Tv-bonden Pär-Ola klar för Let's dance !

Tror ni att vi kommer få se Pär-Ola i Let's Dance ? Läs med HÄÄÄÄÄÄR.
SVÄNGER SINA LURVIGA Nygifte hästbonden Pär-Ola Nyström är en av de största kändisarna som tar på sig dansskorna i TV4:s ”Let's dance”.

Dagens ridpass 3/3 - Dusty ♥

Idag när jag kom till stallet började jag med att pussa på min älskling i hagen ♥ Sen gjorde jag krafftfodret, sen mockade jag och packade hö + bytte vatten. Sen sopade jag och fixade massor i stallet, städade undan lite saker. När jag var klar med det så tog jag in Dusty och borstade henne, och jag ska säga er att hon fäller som jag vet inte vad ! Det ser ut som att det har stått en skimmel där, och jag skämtar inte.. kolla bilderna bara ! -->
Ja, ni kanske inte ser någonting men mycket var det! xD

Men i alla fall så gjorde jag i ordning henne för en uteritt med Pernilla, vi skritade ut lite och när vi kom till en väg så skulle vi trava lite men Zäta [Pernillas ponny] typ travade ganska fort och då ville ju Dusty hänga med så hon galopperade och ja, det var knas! Men jag fick stopp på henne men hon var väldigt vad ska man säga, stissig eller vad man ska säga men sen när vi vände tillbaka och red på den vägen igen så jobbade hon på riktigt riktigt bra ! Sen red vi in i skogen och gick över pinnar och massa sånt, det gick helt okej hon vart lite stissig igen och såfort hon inte såg Zäta så blev hon lite orolig. Dom är ju flockdjur men aja.. Sen galopperade Zäta iväg och då började hon att stegra och hålla på, jag vet inte vad hon gjorde men det gick bra i alla fall.. Men jag gillar verkligen inte när hon gör så :/ Men det gick superbra sen, berömde henne massor! Sen red vi ut ur skogen och red till wittvång och när vi red dit så var hon sjuuuuukt fin, ååh ! Hon var verkligen helt grymt fin ! gjorde lite övergångar och goshhh vad fin hon var, älskade ponny ♥ Sen red vi in lite i skogen igen och sen hem till stallet igen ^^
mitt hjärta ♥

CATAGO T-SHIRT

Den här tröjan tyckte jag var riktigt snygg faktiskt ! Jag gillade när texten var på ryggen, det gjorde den lite levande eller hur man ska säga. Snygg att ha på sommaren ! Färgen gillade jag och ja, vet inte vad jag ska skriva mer xD Den finns att köpa på Myone.se för bara 99 :-.
Vad tycker ni om den ? :D

GRIMMA HIGH GOAL MED GRIMSKAFT HV POLO

Det har kommit lite nya grimmor från HV polo, riktigt snygga må jag säga ! Jag gillar att det var ganska mycket detaljer, men jag tyckte in att det blev för mycket ändå, lite lagom sådär ^^ Färgerna är jättefina också, passar så bra ihop. Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 459 :-.
Visst var dom snygga ? :D

Amanda frågar !


GUMMIBOOTS KARDBORRE

Dom här bootsen verkar riktigt bra, det är gummi vilket är bra för då är dom lätta att göra rent om dom har varit smutsiga eller så och det ser ut som att det har en bra kardborre, och det är ju.. bra.. haha :D Dom finns att köpa på Myone.se för 119 :-.

Outfit [Orange]

Träns : Schockemöhle
Lindor : Mias RS
Schabrak : Schockmöhle
Tröja : CRW [Hööks]
♥ Stövlar : Mountain Horse
♥ Hjälm : John Whitaker

Vad tycker ni om den ? :D

3 Mars

Hejsan på er ! Idag rider jag ut med Pernilla, länge ska vi rida ! Klättra och annats skojj så det blir en lång dag i stallet ! :D
full fart frammåt haha !

Pictures from the day !

Såhär såg Dusty ut i grimman, jättedåliga bilder.. i know :/ Men hon är världes sötaste i alla fall !


Asså jag dööööör vad söt hon är på den här bilden alltså, min söting ♥

You're the only one for me ♥

Idag skulle ju jag hoppa men det blev inte så för vi skulle ha åkt bort imorrn men vi skulle inte det så då skulle hon vila imorgon igentligen fast hon skulle ha vilat idag från början, men eftersom vi inte skulle åka bort så kunde hon vila och då blev det som vi hade tänkt först, krångligt jag vet men hon vilade idag i alla fall, haha ! xD

Men ja, somsagt så vilade hon idag, men när jag kom till stallet började jag med att mocka, byta vatten och lägga in insläppsmaten. Sen gjorde jag krafftfodret och sen packade jag hö :) Sopade lite och fixade i orning, fyllde på vatten i hagen och pussade på min älskling i solen ♥ Sen gick jag in i stallet igen och fixade lite till, tvättade lite saker och sen tog jag in Dusty och spolade av hennes fossingar och borstade lite på henne, och mös såklart ! Provade även hennes nya Eskadrongrimma som satt som en smäck, hon passade jättebra i den färgen dessutom ! :D Tog några mobilbilder också, men dom kan ni få lite senare. Sen packade jag lite hö åt Cassandra & Bella [Och för er som är nya och läser bloggen så är Cassandra & Bella dom som äger stallet jag står i ^^] Sen gjorde jag inte så mycket mer, pussade godnatt på mitt hjärta och åkte hem ^^ Och nu sitter jag här och ska skriva lite inäll, men ni får ha det bra !
mitt hjärta ♥

Läderridstövel Victoria High Rider Mountain Horse ®

Den här stöveln har inte jag sett förut, den kommer faktiskt från självaste Hööks ! Jag måste säga att dom har lyckats väldigt bra, äntligen ett par dressyrstörlvar sägar jag, hihi. Men det ser ut som att dragkedjan kommer ge upp vilken dag som helst, den var inte så snygg och dom snörena som hänger ner från dragkedjan var inte så snygg :/ Den kanske inte syns så mycket men när den syns så tycker jag att den ska vara snygg ! ^^ Annars var dom snygga. Dom finns att köpa på Hööks för 2 499 :-.

Vad tycker ni om dom ? :)

Hoppelihopp ! [2 Mars 2012]

Idag ska jag hoppa lite med Dusty hde jag tänkt, ska bli superkul ! :D tror det blir lite det vanliga, ränka galoppsprång och sånt, men det ska blir riktigt kul !

DRESSYR GLENGORDON SCHABRAK

Dom här schabraket från GG är riktigt snygga ! Gillar att ha själva ''sättet'' asså både huvan och schabraket i hoppningen, det är riktigt snyggt ! Sen gillar jag hur rutorna är sydda om ni förstår hur jag menar, asså det blir ett coolt mönster ! Jag gillar det massor :D Det finns att köpa på Myone.se för 219 :-.


Under Göteborg Horse Show..

..Så träffade/såg jag ganska många ''kändisar'' I bloggvärlden såg jag Ponnysanning, Nellieberntsson, Sara Carlsson och ponnyochryttare ^^ Det som var lite extra roligt var att man stog typ några centimeter ifrån Nellie.. och kom med på en bild på Adam och henne, står i en brun mössa bakom, hihi ! Men i alla fall så såg jag Lisen Bratt-Fredricson, Helena Lundbäck och sen skrev Patrik Kittel lite autografer också så det fick jag också !
Och ni behöver inte kolla på mig för jag hann inte le innan mamma hade tagit ett kort.. xd

Sen sprang vi på Tobbe Larson vid alla transporter haha ! Åå nu fick jag äntligen höra hur han pratade i verkligheten, så härligt ! :D

Mhiihihih !

MAGIC BRUSH 3-PACK


Dom här borstarna är verkligen bra ! Dom är bra till om ponnysarna fäller eller om dom är väldigt leriga. Jag brukar borsta Dusty med sånna härna varje dag för hon fäller otroligt mycket just nu så dom passar perfekt till det, man får bort massor med päls. Och dom är jättebra till lera också! Så dom här rekomenderar jag starkt och dom får en stor hiss från mig ! Och dessutom finns dom ju i jättesnygga färger ! :D Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 139 :-.
Bettlöst träns Claridge House ®

Det här tränset är väldigt speciellt, men det är många som säger att det är väldgt bra. Är det någon av er som har ett sånt här ? Somsagt så är det väldigt speciellt och det är som ett kryss i ganaschen, lite annorlunda ! Men såhär står det i beskrivningen : Tygeltagen verkar genom att ge tryck på nacken och längs sidorna på huvudet. När man svänger pressas sidostycket mot huvudet och hästen flyttar sig ifrån trycket. Hästen slipper tryck över nosryggen och mulen. Men i alla fall så finns det att köpa på Hööks för 439 :-.

Har ni testat ett sånt här ? :)

GLADER! :D

Gud vad glad man blir när man kollar in kommentarer och ser den här :

Och ja vad ska man säga, JAG ÄR ASGLAD ! :D
Tack så jättemycket MOOOOOA för att jag vann, eller hur man ska säga, hiih !

Sånna här vann jag:

Åå jag är så glad, lallalal :D

Dagens ridpass 1/3 - Dusty ♥

Idag var det en stressig dag ! När skolan var slut cyklade jag hem i världens fart för att slänga i mig lite mat och sen byta om och sen efter 10 minuter styrde jag cykeln mot stallet. När jag kom till stallet började jag med att mocka och jisses vad lättmockat det var tog typ 10 minuter ! :D *stolt*

Sen tog jag in Dusty och gjorde i ordning henne för att klättra lite, jättemysigt ♥ Och när jag red så kändes hon lite uppstressad på något vis men jag försökte vara så lugn som möjligt och pratade med henne massor, berömde henne jättemycket och försökte lugna henne. För när jag har klättrat förut så har hon stressat lite så jag är jättenöjd idag för att hon ändå höll sig cool liksom. Så jag klättrade i solskenet i ungefär 20-25 minuter sen skrittade jag hemmåt igen och jag tänkte ''ska jag gå in på banan och jobba henne lite i skritten eller ska jag inte det'' Men jag kom fram till att inte göra det. [jobbade henne litelite när jag red hem från backarna bara] För jag tänkte att det kunde vara skönt att inte behöva jobba, tror hon uppskattad det också hihi ! Så ja, sen åkte vi till årsmötet med klubben och kollat på snygga klubbkläder och massa kul ! Och nu sitter jag här och ska kolla på TV snart, vi ses !

mitt hjärta, mitt allt ♥

första mars tjugohundratolv

Tjenatjena ! Idag hade jag bara tänkt att klättra lite med Dusty, en mystur helt enkelt ! Sen så ska mamma och jag på årsmöte med klubben kl 18.00 så uppdaterar efter det ! ^^


John Whitaker Signature keps från Whitaker

Den här kepsen som kommer från JW var riktigt snygg enligt mig ! Det blev inte för mycket liksom fast det ser ut som det, hihi. Jag gillade den, det är ju mina favoritfärger också så den här skulle också sitta finfint ! Den finns att köpa på Cheval Ridsport för endast 149 :-.
John Whitaker Signature keps från Whitaker
John Whitaker Signature keps från Whitaker
Vad tycker ni om den ? :D

Amanda frågar !GUMMISTÖVEL HÖG HV POLO

Något jag gillar att ha i stallet är gummistövlar. Tycker det ser ordentligt ut eller vad man ska säga, det är snyggt ! Och det är ju bra för att man blir ju inte lika smutsig på strumporna, mina strumpor har blivit det nu på våren så gummistövlar skule sitta finfint ! Och dom här stövlarna verkar perfet för mig hihi ! :D Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 569 :-.Stövelväska från Horze

Om ni skulle vilja ha en snygg men ändå billig stövelväska så kan ni klickaer vidare till Horze för där har dom en jättefin stövelväska som endast kostar 159 :- !

DALVA SWEATER DAM HV POLO

Asså den här tröjan tyckte jag verkligen om ! Älskar färg kombinationerna, marinblått och lila 0 så sjukt snyggt ! Skulle mer än gärna vilja ha en sån här, me lööööv ! Den finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 899 :-.
Vad tycker ni om den ? :D

RSS 2.0