GOTT NYTT ÅR

Gott nytt år på er! 
 
 

HÄSTÅRET 2013

Jag följer strömmen med att skriva en liten årssummering på 2013 som har varit en liten bergodalbana kan man säga. Början av året var helt underbart alltså, allt flöt på så galet bra med Dusty och Dusty var finare än någonsin! Sen efter sommaren har det gått nedför med skador som har tatt mycket på en.. Men vi avslutar det här året med att Dusty är på bättringsvägen och det är vi så fruktansvärt glada över ♥
Januari 
Året började med ett härligt ridpass på Dusty på ridbanan och dagen efter åkte vi till Husaby för att titta till hennes rygg eftersom hon var lite stel och det fixade vi till med vetekudde och Back on Track som har hjälp oss otroligt mycket, Dusty har varit finare än någonsin och såå rörlig och fin i ryggen, tips!  Annars började jag sätta igång Dusty efter hennes lilla vintervila som hon hade!
Februari
I Februari tränade vi för Charles Jonsson som gav oss mycket tips och inspiration! Hon var såå fin dom här passen och vi fick en riktig skjuts! Vi fick även väldigt bra koll på skänkelvikningarna som vi hade tränat på mycket! Vi var även tillbaka till husaby på återkoll där vi blev överösta med beröm, hon var kanonfin i ryggen, såå kul!! 

Mars
Den här månaden tränade vi på som bare den i både dressyr och hoppning/markarbete och hon var såå fin! Dessutom tävlade jag min kompis häst, LB:1 och LA:1 red vi och vi belönades med en andra plats i LB:1 på 66 % samt 62 % i LA:1. 

 
April
 April månad var ungefär likadan som mars, vi tränade på och red första tävlingen på året! Vi red två LB:1or med bedömning dressyrryttartest och vanlig bedömning. Vi belönades med 68 % i ryttartestet och 64 % i LB:n och Vinst! Det var nu man började se vad arbetet lönade sig i Dusty, hon ändrade sig mycket i kroppen och byggde på sig mycket muskler! 
Maj
Maj var en väldigt rolig månad med mycket tävlingar, vi red en av våra bästa tävlingar redan den 1:a Maj där vi red LB:1 och LA:1 med en av våra bästa ritter, Vi red på 69.65 %i LB:n och Vinst, i LA:n red vi på 67.76 % och första utanför placering, hon var så fruktansvärt fin här alltså! Jag började även hitta knapparna hur jag skulle göra för att hon inte skulle bli så spänd på tävling. En hopptävling reds också i samband med DIV 2 hopplaget, vi red LD och LD+5. Vi nollade LD:n med en lite krokig ritt och i lagklassen fick vi ett stopp på ett läskigt hinder tyckte Dusty, ritten var jämn och fin! Dessutom var det stilbedömning och vi fick 65 p och bäst på hela dagen, såå kul! Jag hoppade även in i DIV 3 laget i dressyr på hemmaplan där jag red goa Lago! Dustys födelsedag firades också! Dessutom så red vi en LA:1 i kumla, dock på en överladdad och busig Dusty men vi belönades med 64 %!

Juni
I Juni tränade vi och tävlade på, vi var med på ett meeting där vi kom 2:a i totalen! Andra dagen på meetinget var Dusty helt fantastisk att rida, vi red LB:0, LB:1 och LA:1 och red ihop 67,5 %, 72,5 % och 63,7 %. I LB:1an blev det vinst! Vi red även en av våra bästa träningar för Helene i ca 30 graders värme, nu var hon verkligen finare än någonsin! Jag blev dessutom överöst med härliga ridpass av Dusty!
Juli
I Juli var det inga tävlingar, då hade vi båda lite semester. Jag och min familj åkte till västkusten i två veckor så då fick Dusty också ha lite sommarlov blandat med vila och promenader.
 
Augusti och September
Det var när vi kom hem från västkusten och jag skulle sätta igång henne som Dusty kändes mindre bra, så vi bokade tid i husaby för en koll! Det visade sig ju då vara en kotledsinflammation så det blev promenader i 4 veckor men när vi åkte tillbaka för återkoll var hon frisk och jag skulle börja sätta igång henne igen, äntligen!!
Oktober
Det här är den värsta månaden rent utsagt, jag hann rida tre dagar, jag var totalt överlycklig över att få sitta på Dustys rygg igen men då händer det som inte får hända, Dusty och hennes hagkompis skadar sig i hagen så Dusty har ett öppet sår in i kotleden, ledkapseln var punkterad.. Dusty blev opererad på strömsholm och har stått på box i ca 3 veckor, hon skötte sig oootroligt bra trots omständigheterna! Vi flyttade även till ett nytt stall, såå mysigt!! 
 
November
I november har vi promenerat varje dag och gosat en hel del, bara mys! Vi var även iväg till ATG och kollade till henne! 
December
Ja, sista månaden på året! Den har varit ungefär likadan som november med promenader. Vi åkte till ATG ännu en gång och fick positiva besked, vilken lättnad det var alltså, så glada vi blev så vi håller verkligen alla tummar att det blri bättre och bättre!! 
 

SUMMER, DEL 2






Vi träffade en Leja-hundvalp, såå galet söt! 
 
 
 

SAY SOMETHING I'M GIVING UP ON YOU

Tjabba på er!
Min dag har varit helt fantastisk, en lugn och skön dag!Den har spenderats i stallet, underbart! Dusty har verkligen landat nu känner man, hon är så lugn och harmonisk. Sen kommer det ju mindre bra dagar också såklart men man känner på hela henne att hon är lugn liksom, såå härligt! Gick en promenad direkt när jag kom, så cool är hon verkligen kollar lite här och lite där, såå lugn! Sen gick jag in för att mocka och greja, la in lite ny halmpellets också. Packa hö och allt sånt gjorde jag också + att jag bytte vatten. Sen gick jag ut igen för att ta en till promenad med Dusty, det regnade väldigt mycket så vi bestämde oss för att promenera i ridhuset! Dusty har varit väldigt pigg där de senaste gångerna men idag, ingenting! Hon lullar runt som värsta livsnjutaren och är så nöjd! Lyssna prima gjorde hon också! Massa klapp och beröm, duktiga tjejen! Sen gick vi in i stallet och bara mös, borstade, kliade, masserade + att jag friserade henne lite också! Hon var så nöjd och avslappnad, jag tror kliandet var det bästa från hennes sida ;) Så go är hon! Sen fick hon gå in i boxen för att käka med nya varma täcken! 
En av de bästa dagarna ♥ ↑
Helt klart den bästa låten just nu! 

JUL - OUTFIT

Satte mig och knåpade ihop en liten Jul-outfit, tänkte det är ju jul så varför inte göra en jul-outfit? Jag tycker det är så himla roligt att bestämma outfit och det här var en variant! Den här kan man ju ha på julafton, passar ju perfa! Dessutom finns allt på bilden på Hööks!
 

LÄSVÄRT INLÄGG

Ett riktigt läsvärt inlägg som jag tycker ni alla ska läsa, han satte alla orden!
Klicka HÄÄR.
 

BLOGG.SE APP

Hallå på er! 
Nu kan jag äntligen blogga frän appen, det funkade inte förut men nu så! Idag var jag hos Dusty först, pappa hjälptemig att mocka både boxen och hagen, tack!!! Medan han gjorde det fixade jag resten! Sen hämtade Jag in min prinsessa, bytte täcke, gosa och kratsade hovar. Sen insåg jag att klockan började bli mycket, våra kusiner mm skulle komma och äta lunch hos oss idag så jag gick ut med Dusty igen och åkte hem! Benet känns jättebra nu, vi tog en promenad och mös bara! Nu är min kusin här och vi kollar på lite film just nu! Hon stannar i några dagar, såå himla kul! 
Ha det bra! 



JULDAG

Hallå på er!
Hoppas eran jul har varit fantastisk och att ni har haft det mysigt!Jag har haft det ur-mysigt! Julafton började på bästa sätt i stallet, vi kom till stallet vid lunch ungefär och hästarna skulle in strax så vi lät Dusty stå inne eftersom det regnade så mycket så hon fick på sig varma gosiga täcken, massa godis och god mat! Sen åkte vi vidare till hela tjocka släkten, vi har haft det så mysigt! Vi har kollat på kalle anka, ätit massa gó mat, öppnat julklappar, haft julklappslek och massa mer. Om man ska sammanfatta det här så blir det väldigt bra helt enkelt! Jag önskade mig inget speciellt iår faktiskt men jag har fått, lackboots med ludd, schabrak + lindor, morgonrock, en plastrång, spotify premium, rosa iphoneladdare, pengar mm! Jag är väldigt nöjd! Idag vankade jag upp, käka lite frukost och sen åkte vi till mammas gamla kompis och fikade lite, supermysigt. Efter det åt vi mat och åkte hem igen, såklart åkte vi till Dusty på vägen hem! Hon var så himla go, hon spg nästan förvånad ut när vi kom, vi var i stallet efter 7 så dom stog ju och sov, hon vart väldigt glad såg man på henne, mycket godis fick hon! Jag borstade lite, klia och bytte täcken på henne så nu står hon med back on track täcket! 
 
 

GOD JUL

 

DAN FÖRE DOPPAREDAN

Hallå på er!
Min dag har varit jätterolig! Den började ganska lugnt men sen bar det av till stallet,det blåste storm idag verkligen men jag började att fixa iordning allt till Dusty och Alpen som jag också skulle rida idag! Fixade lite extra påsar till Dusty också! Sen tog vi in hästarna vid lunch ungefär så att de skulle få äta, allt hö hade ju blåst bort annars! Dusty var helnöjd, jag stog och borsta + att jag klia, hon tycker det är så mysigt alltså! Sen fick hon på sig back on track täcket! Efter det fixade jag iordning Alpen för ett pass i ridhuset, hade gärna skrittat ut en sväng men tyvärr så blåste det ju storm så jag fick ändra planerna lite. Men han skötte sig så bra han, skritt och trav blev det! Sen åkte jag hem tillsammans med Sofia, en väldigt bra dag i stallet, som vanligt! 
 

FJÄRDE ADVENT

Tjeenare! Hoppas ni ahar haft en härlig dag i blåsten! Min dag har varit fantastiskt bra och rolig! Den började med att jag dammsög mitt rum, bäddade sängen och lite sånt. Sen åkte jag till min favorit, Dusty! Jag började att mocka och fixa iordning allting, dessutom gosade vi en hel del med Marias kattunge som hon har fått, sötare får man leta efter verkligen, såå go! Sen när jag var klar med allt i stallet gick jag vidare ut till Dusty för att gå en liten promenix. Hon skötte sig otroligt bra, även fast det blåste storm bryr hon sig verkligen inte, hon gick och frusta och var så nöjd, idag var hon cool! Sen inne i stallet skulle hon bli kliad överallt verkligen, tror vi stod i säkert 40 minuter och bara kliade, hon totalt älskar det! Sen den lilla tiden som blev kvar så borstade jag henne lite, såå mysigt! Sen fick hon gå in i boxen igen. 
Därefter åkte Sofia och jag hem och gjorde iordning oss flr em/kvällen eftersom hela goa stallgänget kom hem till oss för att ha julklappsbyte och äta lite gott, det var såå himla mysigt! Jag är så gaaalet nöjd över min julklapp som vi lottade fram, jag ska få en canvasbild målad av Fia på Dusty! Gaah! Ska bli såå kul! Det var såå mysigt att ha alla hemma hos oss, superkul!
 

CHRISTMAS IS COMING SOON

 

JUUUL

Hallå där på er! Hoppas ni har haft en mysig dag nu i juletid! Här hemma har vi haft fullt upp med julklappsinslagning, klä julgran, göra pepperkakshus, baka, städa och allt sånt! Jag totalt älskar ju sånt här så jag är i full gång! Vi har även julpyntat lite i stallet idag också, det blev riktigt riktigt bra! Supersnyggt blev det! Tror Dusty blev nöjd också när hon fick massa gott granris i boxen också! Maria och jag fixade dessutom så snyggt inne i sadelkammaren med disco-tema, haha! När vi var klara med pyntet tog jag ut Dusty för att borsta, gosa och klia! Hon var såå nöjd! Klia gjorde jag på alla möjliga ställen, hon totalt älskar det, så go! Sen när vi var klara fick hon gå in och äta igen, gosisen! 
Här hade hon redan käkat upp lite granris, gott! 

DUSTYS ÖNSKELISTA

Dusty sa till mig igår att hon hade en önskelista och det som var med på den är det ni ser på bilden,Dusty vill mer än gärna ha det! Haha, skämt åsido men i julklapp ska hon i alla fall få en ny slicksten eftersom hennes snart är slut så en ny ska det bli! Och om jag hittar något bra pannband som vi kan matcha till kavajen och schabraket så är Dusty och jag sugna på ett sånt! En boxskylt också, gärna en liknande på bilden!
 

IN YOUR ARMS


En av favoritlåtarna just nu! 

I CAN'T LOSE YOU BECAUSE IF I VER DID, I'D HAVE LOST MY BEST FRIEND, MY SOULMATE, MY SMILE, MY LAUGH, MY EVERYTHING.

Hallå där på er!
Hoppas ni har haft en bra dag! Det känns ganska onödigt att åka till skolan nu faktiskteftersom det ända vi gör är att kolla på film känns det som, haha. Första lektionen idag hade vi håltimme för vår lärare var sjuk, sen hade vi 10 minuters NO med film, sen fick vi sluta den lektionen. Efter det hade vi lång rast och sedan 3 vanliga lektioner. Men det är skönt det med, men nu är man riktigt trött alltså men jullovet kommer snart! Mamma var hos mormor idag och Pappa hos farfar och mamma kom hem nu ikväll men mamma ringde och sa att Ninni och Lisen hade fixat allt åt Dusty, mockat, packat hö, gått promenad, kratsat hovar och gjort kraftmate, dom är bara såå fantastiska! Det passade ju rätt så bra just idag! Annars hade mamma och jag varit ute i stallet nu, men tyvärr så åker jag då inte till Dusty idag, känns rent utsagt jättekonstigt! Känns tomt på något sätt, hon gör mig såå himla glad verkligen! Saknar henne massor, bästa tjejen! Men imorgon igen så träffar jag henne igen, längtar såå mycket! 
 

INSTAGRAM

Om ni absolut inte har något att göra nu så kan ni ju alltid börja följa mig på instagram! Jag uppdaterar med några bilder i veckan, blandat från vardag till hästlivet!
amandah3llman heter jag! 
 

VANLIG TISDAG

Hallå där på er! Idag har det varit en sån himla bra dag! Skolan var tipp, topp och Dusty har skött sig som en prinsessa! När jag kom ut till stallet började jag att gå en liten promenad med Dusty och även fast det blåser storm håller hon såg så cool, så skönt! Sen när vi gick in i stallet fick hon gå in och käka lite först medan jag gjorde hö och vatten! Bytte vattnet i hagen också! Sen ställde jag upp henne på gången medan jag mocka. Hon var så himla nöjd såg det ut som, haha! Gosan! Efter mockningen blev det massa mys, gos, borstning och hon skulle bli kliad överallt idag! Hon totalt älskar det! Speciellt på halsen, det är favoritstället och örat får vi inte glömma! Bilder från i somras!
 
 
 
 

IMAGINE A WORLD WHERE PEOPLE DIDN'T TREAT OTHERS LIKE SHIT. THAT'S THE KIND OF WORLD I WANT TO LIVE IN.

Tjenare mors! Hoppas allt är bra med er! Idag åkte jag ut till stallet tillsammans med Sofia!Vi började att mocka och göra allt sånt, sen gick vi ut till hästarna och gick en promenad med dom inne i ridhuset! Dusty skötte sig jättebra! Man kände att hon var på tårna men hon höll sig i skinnet! Sen gick vi vidare in i stallet där jag ställde in henne i boxen direkt. I boxen borstade jag henne, mös med henne medan hon åt sina goa mat! Benet kändes bra idag också!! Lika "kallt" som alla andra ben! :D Sen åkte vi hem igen och nu ikväll har jag pluggat lite, kollat på TV ock kikat lite på datorn!
-
gosisen ♥
 
 

FRÅGESTUND

Jag tänkte att det var ju ett tag sen som jag hade frågestund så varför inte ha det nu?
Fråga på en massa! Inga frågor är för dumma - Det finns bara dumma svar.
 

I NEVER CHANGING WHO I AM

Tjeenare på er!
Hoppas läget med er är bra! Jag ska alldeles stra gå och lägga
min men kunde inte låta bli att skriva ett litet inlägg såhär på kvällskvisten. Min helg har bestått av en massa saker, igår var jag på marieberg för att handla lite julklappar, sen åkte mamma och jag till stallet, bästaste Dusty ♥ Benet såg mycket bättre ut igår, svullnaden hade gått ner tyckte vi! Jag borstade henne lite, masserade och mös bara! Sen fick hon gå in i boxen där hon rullade sig och en massa gó mat väntade! Idag åkte mamma och jag ut vid lunch och gav hästarna hö + att vi fixade iordning allt. Dessutom så red jag Alpen! Han sköter sig så bra, lilla prinsen! Jag skrittade bara idag, hade tänkt att skritta ut en sväng men det var ju så tråkigt väder så vi skrittade inne i ridhuset istället! Min bror ringde till mamma och sa att han behövde ha någonting i bilen ganska snart och eftersom mamma och jag hade bilen i stallet så var ju vi tvugna att skynda oss lite så vi hann inte ta in Dusty och gosa eller någonting :( Men hon stog så nöjd i hagen och käkade en massa gott hö! Så imorgon blir det extra mycket gos! Ikväll har jag fixat en massa, jag har dammsugit mitt rum, dammat och fixat iordning lite i garderoben, +poäng till mig! Har dessutom kollat på en massa filmer från tävlingar och träningar med Dusty, saknar det såå mycket! Snart!!
 

VISSTE NI ATT..

 
♥.. Jag vill alltid vara den sista som skriver en konversation
♥.. Jag äälskar att ha ordning och reda
♥.. Jag inte har ridit Dusty på 112 dagar.. :(
♥.. Jag planerar alltid upp min vecka med plugg, Dustys veckoschema mm. 

VAD HAR HÄNT MED DUSTY?

iJa, vad har hänt med Dusty är det många som undrar så jag tänkte skriva ner hela historien nu, om det är något ni undrar över så är det bara att skicka iväg en kommentar! Bilderna kan vara lite obehagliga så ni är förberädda!

Allt började i somras, efter vår familj hade kommit hem ifrån västkusten som vi hade varit på i två veckor så skulle jag sätta igång Dusty igen eftersom hon vilade hela tiden men hon kändes inte riktigt som vanligt, mot i handen och ville inte riktigt gå framåt som hon brukar, det var så lite lite man såg men jag kände att det var något som var annorlunda. Vi bokade en tid på husaby då där vi kom fram till att hon hade fått en kotledsinflammation, alla andra ben var jättefina, superskönt! Vi longerade henne på olika underlag, ultraljuda bener, röntgade + att vi kolla bett och tänder på henne! Vi körde rubbet! När vi sedan kom hem så stog hon ensam i hagen + att vi gick promenader varje dag som vi ökade successivt. Under den här tiden skötte sig Dusty så bra, hon var lugn och lyssnade otroligt bra!
 
Den 19 September, en torsdag åkte vi tillbaka till Husaby för att se hur det hade blivit med kotledsinflammationen och det var såå mycket bättre! Så himla skönt! Så när vi kom hem släppte vi ihop Dusty och hennes hagkompis igen och såklart vart dom väldigt väldigt glada och sprang lite men ändå så det gick bra! Efter besöket vilade hon hela helgen men på måndagen började jag äntligen sätta igång henne, skritt varannan dag och travintervaller varannan. Hon var så mjuk och fin redan från början! så himla härligt! 
Dusty frisk ifrån kotledsinflammationen på husaby ♥ ↓
Men då händer det som man inte kan föreställa sig verkligen, jag satt på bussen tillsammans med alla nior påväg till Lillån för att orientera och då ringer mamma flera gånger utan att jag hört så jag ringer upp henne men hon svarar inte och jag fick den här känslan att någonting var inte okej liksom, så jag fick lite smått panik men tillslut svarade mamma och berättade att hon hade mött Dusty blodig på vänster bak och skyndar att ta in henne för att fixa med såret för att sedan åka in till ATG med Dusty och hennes hagkompis. Jag hoppar av bussen skakig och hade en dålig magkänsla.. När jag kom fram till ATG står hon där, min älskade prinsessa som precis blivit frisk och som jag hann rida i tre dagar, den smärtan man såg i hennes ögon, usch, det var så fruktansvärt hemskt alltså.. Usch! Veterinärerna provtryckte leden och såg då att det var ett hål rätt in i benet kan man säga, in i leden så ledkapseln var punkterad..
Dagen efter det hade hänt ↓
Vi åkte in igen dagen därpå och fick med oss pencillin, metacam mm som vi skulle ge henne i en kanyl som satt i halsen och så skulle vi ta febern 2-3 ggr per dag och se om den var bra. Om hon skulle ha feber skulle det vara tecken på infektion och det var ju det som hon inte skulle få men som hon fick. Vi åkte in till ATG igen på måndagen, det gick jättebra att ta medicinen! Men när Anders skulle ta ett ledvätskeprov kom det bara blod så det var raka vägen till strömsholm eftersom en infektion var på G, på strömsholm skulle hon opereras under narkos för att få fort allt som inte ska vara i leden. Det var det värsta jag har gjort, att lämna henne där - Kommer vi få se henne igen? I vissa fall kan uppvaket och sövningen inte gå så bra, de kn bryta benen mm, så det var det värsta vi har gjort, alla grinade, jag, mamma, pappa, alla! Vi sa hejdå jag vet inte hur länge, satte oss i bilen en stund och gick till henne igen, vi kunde inte säga hejdå tillräckligt om man säger så! 
Såhär kunde bandaget se ut som vi bytte ↓
Men samma dag opereras hon, vi ville ju veta hela tiden så att hon mådde bra men dom sa, ju mindre vi ringer - desto bättre går det! haha! Och dom ringde inte alls mycket så det var ju positivt! Dagen efter åkte vi och hälsade på henne med en massa äpplen och morötter, våran älskade prinsessa! På strömsholm stog hon i 5 dagar på box, så på lördagen samma vecka åkte vi och hämtade hem henne igen! Nu när vi kom hem skulle hon få stå på box i 3 veckor tror jag. Så sammanlagt har Dusty stått i box i ca 1 månad, hon har gjort det fantastiskt bra, hon har skötte sig så oerhört bra alltså, så duktig som hon har varit! 
Dusty på strömsholm, ni ser bakbenen på första bilden också, precis under knäleden hade hon också ett sticksår på höger sida ↓
Här hämtar vi hem henne från strömsholm!! ♥ ↓
 
Sen efter boxvilan fick hon börja stå i en hage som var 5x5 meter och vi skulle gå 10x2 minuter varje dag samt att vi skulle byta bandage var tredje dag. De första dagarna var jobbiga alltså, att byta bandage, det fick inte vara några veck och så vidare, men vi klarade av det riktigt bra! Mamma har varit så himla duktig med bandagen!  Nu någongång så började man känna på henne att hon blev mycket piggare och efter många veckor behövde hon inte ha bandage. Till en början stog hon och vilade väldigt mycket på benet men sedan inte så mycket. Nu när vi var inne för två veckor sedan såg det ju sådär ut med henne tyvärr, hon var halt i traven och i skritten såg man lite lite, på röntgen hittade Anders som ett skarpt V under såret som han skulle höra med honom som opererade Dusty om han kunde sätta ord på vad det var. Och nu i Onsdags var vi ju tillbaka på ATG med en mycket stor förbättring på hela Dusty, det syntes ingenting i skritten, ett ytterst liten rytmisk takt i traven men på böjprov syns det att hon haltar. Så nu är hon behandlad för en kotledsinflammation i vänster bak, man kunde se på ledvästskan att den var lite vattnig och det tyder på inflammation, för övrigt hade ledvätskan en väldigt fin färg, såå skönt! Anders tog även ultraljud på henne och såg ingenting konstigt, såå skönt! Men att det var en läkningsprocess som pågår!  
Dusty utanför boxen på några veckor ↓

Egentlgen vet vi ju inte riktigt vad som har hänt men vi tror att de måste ha blivit rädda och sprungit på några vassa pinnar/växter i hagen, men vi vet ju inte mer än så!
Det är alltså 111 dagar sedan jag red Dusty, 111 dagar, det går så himla fort alltså. Vilken resa det har varit.. Såhär mycket har jag nog aldrig gråtit alltså, varje dag har det kommit tårar..Våran finaste Dusty ♥ Men nu, nu ska det verkligen gå bra asså!! Jag håller alla tummar och tår!! 
Förlåt för stavfel mm men jag hade inte tid att fixa det! 

WHEN I LOOK AT YOU, I'M HOME

Hallå där på er!
Hoppas läget med er är bra! Med mig är det toppen! Idag var det Lucia i skolan också, min friendo var Lucia, så kul! Sen tog jag en promenix hem och sedan kom mamma hem och så åkte vi till stallet + att min lillebror hängde med också faktiskt! Inne stog Dusty och väntade på oss, våran bästa prinsessa! Jag började med att mocka åt Linus medan mamma och lillebrorsan + Leja packade hö. Dusty är för go, när vi kommer står hon och käkar massa hö, sen när jag ställer mig och mockar står hon och kollar på en som om hon vill ut och bli ompysslad, man blir så varm i hjärtat då! När jag var klar med mockningen ställde jag upp Dusty på gången. Jag borsta, masserade, kliade och gjorde allt sånt vilket var väldigt uppskattat av Dusty, hon stog och njöt! Hon älskar att bli kliad på bogen/manken, hon ser för rolig ut eftersom hon står med läppen, sträcker ut halsen och grejar, så go! Sen direkt när hon kommer in i boxen rullar hon sig nyborstad och fin, men äsch! Jag borstar mer imorgon ;) Dessutom ska hon få gå ut också, hon fick ju stå inne idag eftersom hon blev behandlad men benet såg bra ut och huden var inte irriterad efter den korta klippningen, nu ska hon vila några dagar sen är vi igång med promenader igen! Nu ska jag sätta min ner och skriva ett långt inlägg om vad som egentligen har hänt Dusty, det kommer upp senare imorgon! Håll koll! Kramisar på er 

SUMMER, DEL 1

Saknar värmen massor, här är några bilder från västkusten som vi har som tradition att åka till!
 
 

DUSTY ÄR BÄTTRE!! :D

Heej på er! Hoppas ni mår bra!
Jag kan inget annat än att vara den lyckligaste just nu!Dusty var mycket mycket bättre idag, såå galet skönt!!! I skritten syntes ingenting, i traven ytterst lite med ett litet rytmfel om man säger men på böjprov syntes det hälta. Hon var inte lika svullen idag och han tyckte att hon såg mycket bättre ut! Man märkte på Dusty att hon var mycket mer villig till att trava nu också, hon visste precis vad hon skulle göra! På ultraljudet såg han ingenting konstigt, det såg fint ut och de drog bort den lilla sutur-biten som stack ut, lätt som en plätt! Sen blev hon behandlad för kotledsinflammation i benet, och det är orsaken till att hon haltar. Han såg på ledvästkan också och den var jättefin i färgen men den var inte så elastisk som den ska vara, utan den var lite vattnig kan man säga och det tyder på inflammation! Men tänk vad tiden kan göra mycket alltså, han såg på ultraljudet att det var en läkningsprocess så det fortsätter ju om man säger, men det är så himla himla skönt att hon är bättre, så himla lycklig! Det måste fortsätta gå bra nu! 
Mitt älskade hjärta, redo att åka hem igen ♥
 

Mitt allt, min andra halva, min själsfrände ♡

 

11 DECEMBER

Hallå på er! Idag åkte mamma och jag ut en snabbis till stallet, vi tog en promenix ute idag och det gick kanon! Dusty skötte sig jättebra även fast det blåste så! Hon stog som ett ljus i hagen! Gosisen! Vi gick in och bytte täcke till Back on track täckte och gosade lite + lite borstning! Benet kändes mycket mycket bättre! Och miorgon åker vi till ATG, inte i måndags utan imorgon! HÅLL ALLA TUMMARNA OCH TÅR KL 10!! Jag hoppas över hela mitt hjärta att hon är bra!! älskade hjärtat ♥
 

FRIDAYS ARE FOREVER

Hej på er!
Idag är jag äntligen ledig ifrån en massa plugg, det är endast engelskaglosor
tills på fredag så den här veckan blir rätt så lugn, skönt! Idag hade vi dessutom planeringseftermiddag och slutade vid 11, hur gött! Sista lektionen hade vi prov, fick totalt hjärnsläpp! Men jag hoppas verkligen att det gick lite bra i alla fall! Vi slutade 11 som jag sa, hur skönt som helst! Så jag åkte hem och tog det lugnt en stund, sen åkte jag ut till stallet där jag började mocka och göra allt sånt! Sen gick jag ut till finaste Dusty som stog i hagen och tog en promenad i ridhuset som gick kanon! Hon är så himla pigg och glad så jag hoppas verkligen att benet är mycket mycket bättre!! Sen gick vi vidare in i stallet där vi pysslade en massa med henne! Och sen red jag Alpen idag också, såå kul! Han var riktigt riktigt fin idag! Mjuk och fin redan i början, superkul! Mest skritt men lite trav också, är kanonnöjd! 
 

MIN HELG

Hej på er och förlåt så hemskt mycket för att jag inte har skrivit något här men som jag skrev i ett inlägg tidigare så har min helg bestått av att plugga och när jag inte har pluggat har jag varit hos min älskade ponny! Just nu sitter jag nyduschad och ska sova men jag kände att jag måste skriva något här! Dusty har skött sig superbra i helgen! Igår skruvade vi i brodd också, hovslagaren kommer snart tror jag och då sätter vi på snösulor! Idag kom vi till stallet sent och man ser på henne att hon blir så glad när vi kommer! Jag masserade, borstade och gosade med henne massor!
Och imorgon hörreni, då måste ni verkligen hålla tummarna extra hårt för vi ska till ATG imorgon och ultraljuda benet och se om vi hittar något, jag hoppas verkligen att hon blir bra snart, det är det enda jag vill!! Mitt hjärta ♥♥
 
Bästaste Dusty igår! ♥♥♥

STOCKHOLM INTERNATIONAL HORSE SHOW

I söndags var ju jag i globen, Stockholm horse show!Det var såå himla roligt alltså, alla härliga klubbkamrater var med och det är bara så roligt! Och min underbara mamma som jag bara skrattar med! Tyvärr var det inte så många hopp-ekipage iår vilket jag tyckte var synd! Men annars var det kanoners! Dressyren var bäst, såklart! Sen blev det ju lite shopping också så jag slänger upp det här! Det var lite önskemål att det skulle komma upp så självklart, här kommer det!
Det jag är nöjdast över är kavajen, bootsen och det vita schabraket!
♥ Ett formiga schabrak som det var kanonpris på! Ska vara bra för ryggen. 
 ♥ Ett par ridstrumpor från Spooks 
♥ Boots från BR
♥ Kavaj ifrån Animo
♥ Schabrak från Mias 

FREEEDAG

Det ska bli så galet skönt med helg nu alltså, har längtat så mycket! Min vecka har bestått av plugg bara, när jag inte har varit i stallet så har jag pluggat, hemskt men sant! Den tiden som man är i stallet är så himla viktig att få, ett break i pluggandet. Dom som inte har häst förstår jag inte vad dom gör ;) Dusty sprider glädje över en, jag kan inte sluta le när jag ser henne, hon är världens bästa ♥ Så i helgen ska jag ta mysiga promenader och gosa gärnet! Och lite plugg på det ;) I alla fall så har Dusty och jag promenerat på som vanligt förutom idag för det blåste storm verkligen, Dusty och alla hästar var inne. Dusty hade stegrat och bockat i hagen så som hon inte får göra.. så hon var tyvärr varm i benet idag.. Tusan också!! Kan det inte bara bli bra? Vi ska in till ATG på måndag för att ta ultraljud och se vad det var under såret på henne som kanske kan vara orsaken till att hon haltar! Hon är verkligen så himla pigg och glad, hon är såå lugn när vi kommer till stallet så vi håller verkligen alla tummar att det går bra!! 
Nu när jag inte har bloggat på ett par dagar så var jag tvungen att skriva av mig lite! 
Finaste hjärtat igår ♥

EN MINDRE BRA EFTERMIDDAG

Mamma pratade med Anders idag och det var lite olika svar hon fick, vissa svar som man inte ens vill tänka och vissa som var positiva, vi är lite ledsna här hemma men nu ska vi åka ut till vårat finaste hjärta som står och väntar i hagen på oss och vi ska bara andas häst! 
Världens bästa Dusty, BLI BRA! ♥♥ 

RSS 2.0