SOMMAR MED ERNST

I år kollar nästan hela familjen på sommar med ernst eftersom han håller hur precis vid stallet där vi har Dusty, det är faktiskt riktigt coolt ändå! Så nu i några veckor så har det stårr skyltar uppe "Inspelning pågår", Dusty har faktiskt varit med en snutt på TV:n också, haha!
Varje torsdag kl 20.00!
Bilden är ifrån TV:n om man säger, här är ridhuset som vi rider i och det huset till vänster håller Ernst till sen är det Dusty som står längst ner i bilden! 

BREAK FREE

Hallåå på er! Min dag har varit tipptopp idag, så mysig!Den började med att jag dammsög mitt rum och hela övervåningen och sen har jag börjat lägga fram lite kläder som ska med till Gotland som vi åker till imorgon natt, jag som har fobi för att åka stora båtar.. Får se hur det går.. haha! Men i alla fall så åkte hela familjen och badade efter lunch, sååå skönt alltså, denna värme tar mycket energi på en, så gött med bad då! Sen styrde bilen mot stallet, vi sparade det bästa till sist! Mamma och jag började då med att släppa ut alla hästar eftersom de står inne nu på dagarna pågrund av värmen, jättejätteskönt tycker dom! Vi mockade, bytte vatten, la in ny halmpellets, vattnade och allt sånt. När vi var klara gick jag och hämtade min prinsessa som kommer gåendes i hagen, vi gjorde iordning henne för en urmysig skrittur ute i solnedgången, hon skötte sig hur bra som helst och man ser verkligen hur hon tycker om att få komma ut, utan större krav. Vi körde på en lätt outfit idag, hackamore och barbacka. Jobbade henne lite och hon var såå fin i skritten! 
 

I WILL NEVER LET YOU DOWN

Tjabba tjena!
Idag har det varit en väldigt bra och varm dag! Jag tog sovmorgon, en stund efter att jag hade vaknat så styde bilen mot Hööks och sedan stallet! Vi shoppade en gelpad och lite smågodis till Dusty, sen när jag kom till stallet började jag med att linda upp massor med benlindor samtidigt som jag snackade med Maria, det var så fruktansvärt varmt. Hann att kolla lite på Maria när hon tränade sen gick jag till mitt hjärta som stog inne och väntade på mig! Vi borstade, kliade och tog på alla saker, idag klädde vi i en vit outfit till träningen. Hon var verkligen såå fin idag, det är såå kul att rida när hon är såhär!! Jag hann inte rida fram så länge men hon var fin ändå! Sen när jag började rida för Lollo så kortade jag upp henne direkt i gången om man säger, det blir sån skillnad när jag håller i henne och inte släpper fram henne så hon blir lång, så som jag gjort så länge, nu när jag håller kvar istället så blir det såklart jobbigare men ack så mycket finare hon blir!
 
Hon var verkligen jättefin i skritten och traven idag, vi gjorde några skänkelvikningar, vi måste få lite bättre flyt och att hon ska lyssna bättre för skänkeln och att jag inte släpper henne. Sen i galoppen så går hon emot vänsterskänkeln i vänster varv så då fick jag vara på henne lite extra och då lyssnade hon sen och blev superfin! I högergaloppen var hon sååå fin alltså, hon var så rund och lyssnade för skänkeln, jag höll kvar, hon var kanonfin! Sen när jag travar av henne är hon så mjuk i traven, verkligen vilar på steget! Jag är så himla himla glad att jag har min fina prinsessa ♥
Hittade massor med bilder från en hoppträning 2012!
 
 
 

MY LOVE

Morsning!
Igårkväll åkte mamma, jag och min lillebror till min morfar för att sova en natt och dessutom så var hela tjocka släkten där så alla kusiner var där, superkul! I alla fall så åkte vi hem nu ikväll och då styrde bilen mot stallet, till min prinsessa! Dagens ridpass var bättre än i måndags, hon tjaffsar lite ibland och blir lite hastig i steget men ibland blir hon väldigt fin! Mycket galopp red vi, där hade jag inte så mycket krav egentligen utan mest framåt osv, hon blir så fin i handen när man inte gör så mycket hon lägger sig själv om man säger, superfin! Sen i traven så gjorde jag en del skänkelvikningar och tyvärr så får vi inte så mycket flyt i dom men det jag gör är att jag vill ha henne på yttertygeln och att hon ska flytta antingen till höger eller vänster men hon lyssnar lite dåligt så jag får kämpa vidare och hitta på lite mer knep! Imorgon är det träning för Lollo!
Min finaste idag ♥
 

NO MATTER

Heej på er!
Hoppas läget med er är bra! Idag hängde jag med Jonna och hennes pappa ut för att åka ring efter deras båt, alltså det var såååå himla kul! Skrattade så jag grät nästan, det var verkligen såå kul! Sen så åkte vi vidare hem till Jonna och käkade lite och sen drog mamma och jag vidare till stallet, dagens ridpass var mycket blandad kompott, ibland var hon jättefin men ibland kände jag mig ganska så värdelös däruppe, hoppas det var en dålig dag idag, sånna behöver man ha också för att få dom bra dagarna. Det gäller att ha tålamod!
 

VECKANS SCHEMA

Måndag: Lösgörande markarbete + Ut
Tisdag: Promenad
Onsdag: Banan + Ut
Torsdag: Dressyrträning 
Fredag: Lösgörande banan 
Lördag: Vila 
Söndag: Skritta ut 
 

MAKE TODAY AMAZING

Jag vet verkligen inte hur jag ska börja mina inlägg, börjar alltid lika tråkigt varje gång, haha! Men hallå på er, hoppas läget är bra! Idag åkte vi ut till stallet en snabbis på förmiddagen med sällskap av Frida, vi såg på vädret att det skulle börja åska under dagen så vi åkte och tog in hästarna under dagen en stund, dom stog vid grindarna så dom ville komma in en stund, skönt för dom! Så vi tog in alla hästarna, mös med Dusty en kortis samt fyllde på vatten och allt sånt, sen åkte vi hem igen käka lite lunch.
 
Sen satte jag mig med min mobil för att radera en massa bilder som jag har i överflöd, haha! Jag tror jag hade ungefär 1300 när jag började sen när jag var klar hade jag strax under 800, mer utrymme på mobilen, yeey! Sen åkte vi ut till stallet igen när åskan och regnet regnat förbi. Vi tog ut alla och sen gick vi in i ridhuset och sprang lite med våran hund Leja, sååå kul men shit vilken dålig kondis jag har, hooh, haha! Men kul var det! Efter det så mockade vi alla boxarna, vattnade, bytte vatten och la in nytt hö. Sen tog vi in Dusty för att borsta och klia massor, såå mysigt! Bästaste tjejen ♥
 

PRETTY HURTS

 

TITTA FRAMÅT, INTE BAKÅT, FÖR DÅ TRILLAR MAN

Hallå på er! Dagen idag har varit rätt slapp faktiskt.Mamma, pappa och jag åkte iväg en bit för att plocka jordgubbar idag och vi kollade så allt var öppet på deras Facebook osv, men det visade sig vara stängt så vi åkte och åt glass istället, inte helt fel det heller! Sen åkte vi hemåt igen, käka lite lunch och sedan drog vi och för att sola och bada. Vi sparade det bästa till sist, åka till Dusty ♥ Vi gick en promenad med henne idag, hon har skött sig så bra nu alla dagar som jag har ridit så hon förtjänade det! Sen gick vi in i stallet för att smörja henne lite under magen där flugorna gärna biter henne men det är nästan ingenting nu, så skönt! Imorgon ska hon få vila men en rejäl ompyssling med kliande, massage och borstning! Min granne Frida hänger också med, superkul! 
Dusty och jag 2011, såå längesen!
 

JAG VÅGAR

Just nu sitter jag och kollar på en massa tävlingar på TDB, gamla tävlingsminnen och gamla filmer från förra året. Är så fruktansvärt sugen på att åka ut och tävla nu alltså, ååå vad kul det skulle vara! 
 
I och med skadan på bakbenet som har tagit väldig tid, hon stog i ett halvår och sen har jag varit så försiktig i igångsättningen för att inte riskera någonting, jag har varit väldigt väldigt försiktig efter det långa uppehållet som hon hade. Men nu dom senaste veckorna när vi har tränat en gång i veckan för Lollo så känns det som att vi är pågång igen! Dusty har verkligen växt träning efter träning och blivit bättre och bättre vilket är såå himla kul och det som är lite nytt för mig är att jag kan gå på henne ganska mycket mer nu eller jag tror lite att jag vågar mer också. Förra året red jag henne lång och låg över bommar några gånger i veckan för att lösgjöra henne ordentligt eftersom hon var lite spänd i ryggen den vintern och då fortsatte jag så att rida henne lång och låg, mycket bommar, skänkelvikningar, öppnor och massor med lösgörande arbete och då var hon verkligen så mjuk i sidorna, så mjuk! 
Men nu när jag har benet i baktanke och vill vara försiktig så funkar ju inte det, jag måste rida på som jag har gjort och göra skänkelvikningar och få henne lösgjord, nu rider jag runt mest och försöker få en bra känsla, lite så känns det. Det är absolut inget fel att rida så men jag måste ändra mitt tänk och lägga skadan bakom mig även fast det är himla svårt. 
 
Det som jag inte testade på så mycket förra året var just att gå på henne lite mer och utmana både Dusty och mig, jag red somsagt mycket lösgörande och nöjde mig när hon kändes fin och fortsatte så, men nu när jag har så mycket dressyr-kunnit folk omkring mig så får jag så mycket extra hjälp, speciellt ifrån Maria som är så himla duktig! Vi rider ofta tillsammans och då kan hon "Ge lite feedback"eller hur man säger, haha! Men det blir genast mycket bättre! Det som Dusty och jag fokuserar mycket på nu är att rida in banbenen på henne så hon bär sig själv i en lite högre form så man får igång henne i traven, för då får hon verkligen en helt annan gång! Och det är det jag menar med att gå på henne, hon visar sidor träning efter träning som jag inte har sett så mycket utav förut så man kan hämta så mycket ifrån henne vilket är sååå himla himla kul och det gör att jag bara vill fortsätta!
Det är det som är så fruktansvärt kul att se, på senaste träningen så kunde vi plocka fram så mycket av henne och hon nästan svävar runt på sina lilla ponnyben, haha! Nä, men lite så känns det! Det som jag måste göra är egentligen att ha is i magen och lägga upp ridpassen med olika underlag, olika tider/miljöer och olika träningssätt. Alltså Dressyr, lösgörande, tömkörning, promenad, vila osv. Vissa dagar går jag lite längre och försöker få tag i bakbenen ordentligt medans en annan dag blir det lite mer lösgörande och det som jag måste våga är att fortsätta rida såhär! För vi är så himla sugna på att starta henne snart, det hade verkligen varit så kul! Efter ett år är vi mer redo än någonsin! Nu kör vi Dusty! 
 

IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT

Hallååå! Idag har Dusty och jag tränad för Lollo igen.Idag har jag fått sett lite nyare sidor ifrån Dusty, jag vet inte om jag ska utrycka mig så men idag blev hon sååå fin! Jag kan gå på henne mycket mer nu än vad jag kunde innan och träning efter träning så får vi igenom henne ett snäpp till, såå kul! Även fast det såklart är jobbigt för henne och hon tjaffsar emot lite så är det inte mycket måste jag säga, det är som Lollo säger, det är bara att vänta ut henne efentligen för när vi hamnar i sånna situationer som jag börjar få tag på henne och hon tycker det är jobbigt så blir hon lite motsträvig men det är bara att ha is i magen och vänta för efteråt så blir hon så fin och hon får en helt annan gång vilket är sååå himla kul alltså! Det vi tränar på nu är att få in bakbenen på henne och att jag inte ska släppa iväg henne för Dusty använder fart som sitt lilla fusk, haha! När jag får igenom henne så, då blir hon verkligen riktigt fin! Jag är kanonnöjd!
 

LOVERS ON THE SUN

Hallihallå!
Idag började jag dagen med en sovmorgon igen, jag vänder helt på dygnet nu verkligen,lägger mig supersent och går upp sent, inge vidare Amanda.. Men det är ju sommarlov! I alla fall så åkte jag till stallet efter lunch och red en sväng på mitt hjärta med Maria och Folke som sällskap, så mysigt! Vi skrittade ut en sväng och sen så red vi på banan en sväng. Jag joggade henne mest i alla gångarter lite lugnare men jag ville ha henne kvick i benen och för skänkeln, hon blev superfin i slutet! Jag har inte gjort så mycket mer idag. När mamma och jag kom hem från stallet så skulle hon hämta pappa, då fixade jag iordning lite kvällsmat med frallor, te, tända ljus och massa gott + mys! Egentligen skulle jag behöva dammsuga mitt rum och fixa, men äsch! Det fixar sig!
 
 

HOME SWEET HOME

Tjeenare! Hoppas läget är bra med er!
Jag sitter just nu och kollar på massor med youtubers, såå kul! Idag tog jag i alla fall en välförtjänt sovmorgon i min egna underbara säng efter en vecka med sena nätter, gött! I alla fall så åkte jag till min prinsessa vid lunch där jag började med att putsa båda sadlarna och alla träns samtidigt som jag tvättade lite schabrak, lindor, täcken mm. Efter det skurade jag boxen lite, tjusigt blev det! Ska ta någon dag i veckan nu när jag tar och skurar hela boxen! Sen kom Maria ut också, som jag saknat henne! Tyvärr så hann jag inte träffa Ninni och Lisen men det gör jag imorgon! I alla fall så städade Maria och jag lite i sadelkammaren, jag bytte hylla/fack till ett annat så nu har jag rensat lite också, tagit hem lite saker som jag inte använder och som bara tar plats, men jag blev nöjd!
 
Supermysig pysslardag verkligen, såklart tog jag stallet i snigelfart som jag brukar göra, hehe.. Var i stallet totalt i 8 h idag, men åå vad jag älskart! Sen när vi var klara i sadelkammaren så gick jag till Dusty gosade en stund i hagen, så mysigt! Sen gick vi på en promenix. Efter det så gick vi in i stallet för en liten makeover på manen, panluggen, öronen, kronranden, svansen och hovskägget, nu är hon nystylad och tjusig! Så härligt att vara hemma igen! 
 

LOVE RUNS OUT

Hallå där på er!
Nu är vi äntligen hemma igen, som jag längtat alltså!Det är så skönt att vara hemma igen, även fast det är helt underbart att vara på västkusten så är det verkligen "borta bra men hemma bäst!" Vi kom hem ganska sent men jag hann åka ut till mitt hjärta, som jag längtat efter henne alltså, bästa Dusty ♥ Hennes mage har blivit lite rund men nu börjar vi igen med tränandet! Ska bli så himla kul! Men vi kommer ta det lungt för vi har inte bråttom känner jag, så vi tar det lilla lugna! 
 
 

BEST DAY OF MY LIFE

Hallojsan!
Min dag har varit så bra idag,den började med strandhäng med goaste kusinerna fram till eftermiddagen, sen efter det gick vi till några klippor för att grilla ett gäng som vi har som tradition så vi grillade hamburgare och pratade, så mysigt var det! Sen drog jag och Lisan hem till henne där vi sminkade varandra, superkul faktiskt! Sen drog vi till ica för att handla lite gott och sedan gick vi och satte oss på några klippor för att mysa och prata, det var verkligen så härligt! Fick en bildhälsning från Maria på Dusty idag också, Maria stog och kliade Dusty på hennes favvoställe, gosisarna vad jag saknar att vara hemma! Här är några bilder från idag, ha det bra hörreni! 
 
 

VAMOS A LA PLAYA

Hallå på er! 
Vädret är på topp här på västkusten, vi hänger vid klipporna och stranden hela dagarna, såå härligt! Ikväll ska vi grilla ute vid klipporna också, mysigt! 





TENERIFE SEA

Hallå på er!
Idag har det varit stekande varmt här på västkusten, vår bil visade 35 grader,då snackar vi varmt! Min dag har spenderats på klipporna, i joggingspåret och hos mina kära kusin där vi kollade på matchen. Stackars Brasilien säger jag bara.. Dagen började i alla fall med en långpromenad och sen lite styrkeövningar sedan, efter det stranden där det var så varmt alltså, helt galet! Vi stannade inte så länge på stranden för himlen öppnade sig, det stod som spön i backen vad det regnade och åskade, säkert i 2 h minst! Det är nästan lite tropisk värme så det är lite skönt med regn faktiskt! Jag hörde från Maria att allt är bra med Dusty också, känns så himla skönt! Saknar henne sååå mycket ♥
 
 

ALL OF THE STARS

Hallå på er! Andra dagen på västkusten nu, solen steker verkligen, det är så himla gött!
 
Idag har jag och min kära kusin hängt på stranden och solat en stund, har bränt mig lite nu hehe, helt knallröd i hela ansiktet.. Ser ut som jag sprungit en mil eller liknande. Men jag klagar inte för det, imorgon ska jag och Lisan käka frukost tillsammans, sen drar vi ner till klåva för lite shopping, stranden och sedan avslutar vi dagen med pizza på klipporna, hur härligt? Det som fattas just nu är Dusty, saknar henne sååå mycket, känns så tomt utan henne, hennes lycka som  hon sprider saknar jag fruktansvärt mycket.. Men vi är här i en vecka, sen får jag träffa henne igen, längtar såå!! Vi höres imorgon hörreni!
 
 

GÖTEBOOOORG







I WAS HERE

Halojj på er! Hoppas läget är gött som jag brukar säga, just nu sitter jag med min kära kusin vid min sida och vi har redigerat lite bilder, kollat igenom bilder, skrattat och haft det supergött! Vi har lite kalas med min släkt här för min minibror fyller år idag och jag har fyllt så det är kalas för hela slanten! I alla fall så red jag ett kanonbra ridpass på Dusty i tisdags, hon var verkligen såå fin! Mamma och jag slängde upp min storebror också så han fick skritta av henne. Dusty kommer få ha lite semester nu i en vecka när hela familjen åker till västkusten för en urmysig vecka, ska bli såå kul! Men jag förstår inte hur jag ska klara mig utan att få träffa Dusty, det får jag ta en funderare över.. Men bästa Maria kommer ta hand om henne så det känns superbra! Sen så har hästarna fått börja stå ute på nätterna, mysigt! 

Jag ska försöka uppdatera er om vad vi kommer göra på västkusten, min kära kusin och jag har skrivit en bucketlist som vi ska beta av, käka pizza vid klipporna, måla naglar, you name it! Ha det gött sålänge! 
 
 

RSS 2.0