Ytterligare sju hästar gick till slakt

Asså det här är så himla hemskt så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Stackars djur..
Det är ju i Örebro, usch! Läs hela !

Ytterligare sju hästar har gått till slakt, efter att ägarna lånat ut dem till en kvinna i Närke. Annika Hallin i Fornaboda läste om hästen Bellas öde i Nerikes Allehanda och förstod att även hon var drabbad.

Relaterat

Annika och Caramel. Innan Annika Hallin lämnade bort Flisan betäcktes hon och gav ett fint travsto som heter Caramel.BILD: INGVAR SVENSSON

Annika och Caramel. Innan Annika Hallin lämnade bort Flisan betäcktes hon och gav ett fint travsto som heter Caramel.BILD: INGVAR SVENSSON

I söndags läste Annika Hallin i Nerikes Allehanda om Linda Swande Wilhelmsson som lånat ut sin häst Bella till en kvinna, som vi kallar Eva, i Närke. Annika förstod snabbt att det var till Eva hon lämnat travaren Flisan för snart två år sedan. Hon gick in på Svensk travsports hemsida: Flisan slaktades den 29 april 2009. Då hade hon bara varit några dagar hos Eva.

Fleet of Foot, eller Flisan var ett litet trevligt sto, som travat färdigt och sedan gett ett fint stoföl.
– Jag har haft ett fodervärdskontrakt, och tyckte att Evas annons såg bra ut.
Annika talade flera gånger med Eva och körde själv Flisan till henne. Gården verkade idyllisk. Dotterns ponny fanns i en hage intill, och en annan häst gick i samma hage som Flisan och betade.

Eva var inte intresserad av att skriva papper, men Annika stod på sig och ett fodervärdskontrakt blev skrivet mellan Eva och ägaren.
Under nästan två år har Annika regelbundet hört av sig till Eva, som berättat att Flisan mått bra. Vid ett par tillfällen har Annika velat ta tillbaka Flisan för att få ett nytt föl av henne. Men det har av olika skäl inte passat Eva. Så sent som den 22 mars sågs de på Örebrotravet, och pratade om Flisan.

Nu har Annika förstått att Eva ljugit för henne i nästan två år.
Med hjälp av internet och telefon har Annika börjat nysta i hästturerna kring Eva. I går hade hon varit i kontakt med ägarna till sex hästar, som varit utlånade till Eva och blivit slaktade utan ägarens vetskap.

Under veckan har Annika lagt ut en varning på Facebook för ”en människa utanför Örebro, som tar emot hästar”.
I torsdags fick hon och ett par av de andra kvinnorna som agerat ta emot hot på Facebook:
”Hörru du din jävla dåre sluta snacka skit om min vän det ska du ha klart för dej. Så sluta med din jävla förtals kampanj eller så kommer jag personligen att se till att du kommer o få samma skit o förtal.”
– Jag tyckte att det var mycket olustigt, och har gjort en polisanmälan. Jag har inte spridit lögner, utan bara sagt hur det är, säger Annika.


Kommentarer
Postat av: erika - dressyrryttare som satsar

Sv: Åhh va kul! när o vart är dom tävlingarna då?:)<33

2012-05-14 @ 11:29:48
URL: http://bedressage.blogg.se/
Postat av: frida

helt sjukt hemskt!

2012-05-14 @ 20:08:07
URL: http://allround.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0