Skrapande och viftande framben - vad gör man?

Något jag tycker är mindre bra är är hästar skrapar, det låter så i stallet då + att det är lite störande, om ni läser det här så kan ni kanke lära bort det om din häst gör det!

googlebild.

Skrapande och viftande framben - vad gör man?


Hej,
  
Sedan ett halvår tillbaka har jag ett sexårigt belgiskt varmblod, valack. Han är en trygg, cool kille som är med på det mesta. Går ute från sex på morgonen till mörkret. Fri tillgång på ensilage och halm i box. Från första stund har han vevat/skrapat med frambenen, det är inga små rörelser. Frambenen kan hänga en stund, det blir sedan stora och yviga rörelser som ser ut som väldigt fin spansk skritt. Rörelserna kan vara mer som skrapande men med tryck i, och ibland är de "bara" små. Han ser för övrigt lugn ut, ingen stress i ögonen eller bajsning, trampar inte runt. Är följsam vid hantering och promenader med mera.
 
Det händer när han är uppbunden på gången, i spolspiltan, i boxen, oavsett om det är dags för mat eller inte, före och efter träning. Ensilaget sprids i hela boxen av hans vevande. Uppbunden i gången eller mot en vägg, under borstning eller då man inte är där - det kvittar. Han går själv in i transporten och står kvar tills man har stängt. Sedan börjar det, oavsett stillastående eller åkandes bil, med eller utan mat. Här om veckan kom beteendet när vi väntade på vår tur vid en hoppträning. Tränaren stod precis bredvid och rörde honom på bogen och sa sluta, han slutade och stod sedan stilla.
  
De första fem månaderna gav jag honom ingen uppmärksamhet när han gjorde detta. Jag har prövat att säga till honom och han tar det en halv minut, men börjar sedan igen.
Jag har fått veta att de som fodrar ger honom en näve havre i början av fordringen, så att han ska sluta skrapa, vet tyvärr inte vad som händer. Tror att de ropar och säger åt de hästar som sparkar och bankar när det är dags för fordring. När jag hade honom på gången och de skulle fodra så sa en av dem "jag tänkte fodra nu". Ja visst sa jag, "men klarar han det?". Jag stod frågande och han stod snällt på gången medan alla fick sitt foder och tog det hela med ro, gick lugnt in i boxen när vi var klara.
Som någon uttryckte sig känns det inte som att han vill något utan att det är ett tics.
  
Jag vill gärna få bort detta beteende, ibland kommer någon och går framför honom och han når långt med sina framben - samt att han förstör trailer, bädd i box, mat och kan fastna med sina framben om han gör detta vid fel tillfälle. Broddsäsongen...
   
Hjälp!

Jenny Yngvessons svar:

 
Hej!
  
Eftersom din häst är importerad gissar jag att du inte vet så mycket om hans bakgrund. Som så ofta får man börja där man är, utan så mycket bakgrundsinformation. Börja med att beskriva problemet för en duktig hästveterinär. Din häst behöver undersökas noga så att det inte är ett smärttillstånd som orsakar vevandet. Du kan även fråga din hovslagare om han eller hon kan se något onormalt.
  
Är hästen fullt frisk kan du börja med träningen. Din hästhållning verkar ge din häst möjlighet att bete sig naturligt (mycket grovfoder, fri rörelse och sällskap) även om du inte skriver något om ifall han har någon eller några hästkompisar.
Vevandet med frambenen borde därför inte bero på frustration. Jag funderar på om någon kanske har lärt honom att göra det. Min erfarenhet är att hästar ofta vevar eller skrapar med den ena hoven, alternativt först en stund med den ena och sedan med den andra. Något som ser ut som spansk skritt har jag dock inte sett. 
Om det är inlärt så kan man göra precis som du har gjort, ignorera beteendet, och så småningom uppnås utsläckning. Det vill säga att beteendet försvinner eftersom hästen inte får någon positiv förstärkning av det. Utsläckning kan ta mycket lång tid.
  
Annars kan du lära honom ett alternativt beteende, nämligen att stå stilla. Genom den här träningen kan du komma tillrätta med beteendet åtminstone när du eller någon annan människa finns i närheten. Börja med att skriva ner alla situationer när din häst vevar med frambenen. Försök observera honom i olika situationer och i olika miljöer. Därefter bestämmer du vilken typ av positiv förstärkning du vill använda dig av. 
En positiv förstärkning är något som följer på hästens beteende och ökar sannolikheten att den ska visa just det beteendet. I det här fallet är det beteendet "stå stilla" som vi är ute efter. När din häst börjar veva med frambenen väntar du tills han slutar. Precis då berömmer du (ger den positiva förstärkningen). Du måste vara mycket noga med tajmingen, han får absolut inte hinna börja veva igen innan du förstärker - eftersom du då ökar sannolikheten för just vevandet.
  
Efter ett tag kommer du att bli duktig på att läsa av din häst så att du kan se att han kommer att sluta med vevandet. Då kan du, med hjälp av det som kallas klassisk betingning, lägga till ett kommando, exempelvis "stilla". Det kommer att se ut så här: Hästen vevar, du ser att han kommer att lugna sig, du säger ditt kommando, hästen slutar, du förstärker. Efter några gånger har hästen börjat koppla samman beteendet "stå stilla" med ditt kommando "stilla" och det trevliga som händer när han visar beteendet. Tidsförloppet är kanske 15 sekunder. Hästar har mycket kort närminne, därför måste du vara snabb.
  
När du har gjort det här ett antal gånger (hästar är olika läraktiga, så antalet gånger varierar mellan olika individer) i olika miljöer - transporter, ridbanor, ute i skogen, i boxen, på gången, i ridhuset och så vidare - och det fungerar varje gång, har hästen lärt sig att stå stilla. Han har lärt sig ett kommando för ett alternativt beteende till att veva med frambenen, och att detta alternativa beteende och kommando är förknippat med en nöjd människa. 
Berätta för övriga som hanterar din häst vilket kommando de ska använda och vilken förstärkning (du kan använda dig av orden beröm eller belöning när du förklarar) de ska ge och när. Det är oerhört viktigt att ingen förstärker beteendet om han börjar veva igen.
  
Kom ihåg att hästar (och andra djur) spontanglömmer. Då börjar du helt enkelt om, vänta ut rätt beteende och beröm det.
Jag vill avråda från att bestraffa i det här sammanhanget av några olika skäl. Dels blir hästar stressade av bestraffning och stress försämrar deras inlärningsförmåga. Dels är det återigen oerhört viktigt med tajming. Skulle du råka bli lite sen i bestraffningen, och han råkar stå stilla just då, har du bestraffat att han står stilla. Straff, eller det som vi etologer kallar "aversiva metoder", kan också leda till att djuret blir aggressivt och försvarar sig - vilket ju kan vara mycket riskabelt när det handlar om stora djur.
  
Om du behöver praktisk hjälp kan du kontakta Sveriges akademiska etologer via http://sverigesakademiskaetologer.se. De kan då rekommendera dig en duktig hästetolog i närheten av där du bor.
  
Lycka till!
/Jenny

Bildspel: Häng med till OS egen veterinärklinik

Det här är väldigt intressant att se tycker jag! Kolla ni också! Klicka HÄÄÄR för att se bilderna. 

Amanda Hissar!

Måste verkligen hissa den här huvan, tycker den är så bra. Den ser så tråkig ut men förstå vad mycket den matchar till! Det är ju hur bra som helst! Skulle verkligen vilja ha en sån. Stor hiss från min sida! Ni hittar den på Hööks för endast 99 :-.

Så rids La Silla-hästarna in

Det här tycker jag är lite roligt och lite häftigt att läsa, tycker ni också ska göra det så får ni veta hur La Silla hästarna rids in!

På Hipico La Silla i Mexiko föds det i år omkring 70 föl, alla "framtagna" för att bli supertalanger på hoppbanorna. Ett viktigt steg på vägen dit är så klart inridningen. Hippson hängde med under en av sessionerna, där lilla Camina LS La Silla blev sutten på för första gången.

Text och foto: Ida Röök
  
Du har väl inte missat senaste numret av Hippson Magazine? Där följer vi med världsettan i hoppning, Rolf-Göran Bengtsson, till Hipico La Silla i Mexiko i jakten på nästa fyrbenta hopptalang. Under tiden i Monterrey fick vi också möjlighet att ta del av hur det går till när La Silla-hästarna rids in.
På Hipico La Silla rids det in ungefär 100 hästar om året. 
- Du måste ha ett stort självförtroende i det du gör när du jobbar med hästen. Den blir en spegel av den som handskas med den. Är du stressad blir hästen stressad, säger David Alonso, en av männen som rider in unghästarna på farmen i Mexiko.
Det är på farmen, ungefär en timmes bilresa från Monterrey, som hästarna rids in. Där växer hästarna upp i flock, under sin uppväxt hanteras de regelbundet men själva inridningen påbörjas inte förrän de är fyra år. Då har de ofta löshoppats en del, men aldrig blivit suttna på.
   
Kontrollera hästens rörelse
Arbetet med de unga hästarna sker i ett mindre ridhus på farmen. David Alonso, Juan Alonso och Martin Pizarro har tillsammans utvecklat ett eget system när det gäller att få hästarna vana vid att ha ryttare på ryggen.
- Vi har låtit oss inspireras av Monty Roberts, Buck Brannaman och Pat Parelli. Men situationen här har tillåtit oss att ta lite av varje persons filosofi och sedan utvecklat vår egen, förklarar David på lite knacklig engelska.
Det ska senare visa sig att han är Mexikos svar på ovan nämnda kända namn när det kommer till Natural Horsemanship, han håller clinics där han rider in hästar och har även gett ut en dvd-film där han visar hästhantering ur ett naturligt perspektiv.
Hästarna tas in i ridhuset i mindre grupper, oftast tre och tre. För Camina LS La Silla är det andra gången som hon är där och får arbeta tillsammans med David.
- Det är alltid samma person som jobbar med hästen genom hela inridningen. Det handlar om att skapa förtroende och därför byter vi inte häst med varandra, säger David.
Han har tagit på Camina en repgrimma och låter henne trava runt på en volt runt honom. Camina är kanske något lugnare än sina hästkompisar som har kommit lika långt i utbildningen, detta eftersom hon har hanterats en hel del av veterinärerna på gården då hon redan har lämnat embryon till avelsprogrammet.
- Först måste du kunna kontrollera hästens rörelse och den ska ha respekt för dig och ditt personliga område, säger David, medan Camina travar runt på volten.
  
Skynda långsamt
Han förklarar att han delar in hästarna i olika nivåer när det gäller karaktär och temperament.
- Karaktären på hästen kommer av hur farmen har format den, medan temperamentet är genetiskt. Jag vet hur hästen kommer att reagera på olika saker bara genom att höra vilken hingst som är pappa till den. Men lika mycket handlar det om hur livet här på farmen påverkar, hästarna här är mycket lugna. Även om det så klart finns undantag, säger David och ler.
Det tar ungefär 20 sessioner att rida in en häst. David och hans arbetskamrater jobbar aldrig särskilt länge med en och samma individ. Passen är omkring 30 minuter långa och de slutar alltid när hästen är i ett positivt sinnelag. 
- Det är viktigt att bygga upp hästen rätt från början. Det är som när man bygger hus, det går inte att slarva med grunden bara för att det ska gå fort att rida in dem. Mitt jobb är psykiskt påfrestande, jag är ofta väldigt trött när jag kommer hem eftersom det kräver så mycket tanke i varje steg tillsammans med hästen, säger David.
  
Rider ut – bland farliga kaniner
Under de första sessionerna handlar det om att kontrollera hästens rörelser från marken, omkring den tredje sessionen läggs sadeln på, och går det bra kan man då också hänga på hästen och kanske hoppa upp på den.
- Det är när hästen får tryck från skänklarna som problemen oftast uppstår, säger David.
Camina reagerar inte alls när David stryker med sadelpadden över ryggen på henne, och inte heller när Martin lägger på sadeln. Men när David släpper henne på volten igen, med sadeln på ryggen, då blir hon lite fundersam och tar ett par kraftfulla krumbuktsprång. Hon lugnar dock snart ner sig och David tycker att hon hanterar det så bra att Martin får hoppa upp. Inte heller det innebär några problem för Camina, efter ett par varv i trav hoppar Martin av och berömmer från marken.
- Det är långtifrån alla som är så här lugna. Men vi tar det steg för steg, med stort lugn. De första gångerna är det den som står på marken som hästen ska lyssna till, så småningom för vi över styrningen till den som sitter på hästryggen, säger David. 
Efter ungefär tio sessioner inne i ridhuset är det dags för unghästarna att komma ut i omgivningarna kring ranchen. Till att börja med går de som handhäst, med en annan äldre häst som draghjälp.
- Det finns många kaniner här och de kan vara riktigt farliga, säger David och ler stort.
  
Åker vidare till "klubben"
Så småningom, efter ungefär 20 sessioner, är hästen redo att åka till klubben inne i Monterrey för vidareutbildning. 
- Här på farmen ska hästen kunna gå fram i alla gångarter med ryttare på ryggen. Men vi utbildar dem inte alls i hoppning eller dressyr, den resan börjar på klubben, säger David.
Av alla hästar han möter i sitt jobb på Hipico La Silla är det vissa som står ut från mängden.
- Carusso var exempelvis en mycket känslig individ. Det är häftigt att se honom med Rolf-Göran på ryggen och veta att man har varit en del i hans utbildning. Det innebär tillfredställelse för oss att se Rolf-Göran lyckas, säger David.
På klubben tas unghästarna emot av Team La Sillas beridare, eller stalljockeys som de kallas här. Några av dem jobbar som beridare för La Silla på heltid, medan andra studerar och har beridarjobbet som ett extraknäck. 
Ximena Milmo är 21 år, hon rider sju hästar om dagen på Hipico La Silla. Som ensam tjej bland beridarna sticker hon ut.
- Jag tror att många tjejer är rädda för att rida de unga hästarna, eftersom vi ramlar av mycket. Just nu har jag ridförbud efter att ha ramlat av och skadat ryggen, förklarar hon, när Hippson får en pratstund med henne i stallet på klubben.
För Ximena är beridarjobbet en start på vad hon hoppas ska bli en framgångsrik ryttarkarriär.
- Jag vill ta mig så långt det går och kommer förmodligen inte att vara kvar här så länge. Kanske kan jag rida OS, vem vet?, säger hon.
Carlos Myrrha ser däremot Hipico La Silla som en långvarig skola. Han har jobbat som beridare här under de senaste åtta åren, och han har inga avsikter att sluta för att satsa på sin egen karriär.
- Bättre skola finns inte. Du får rida många olika hästar och du lär dig något nytt varje dag. Självklart är målet att komma långt på hoppbanorna, men möjligheten att arbeta på Hipico La Silla sumpar man inte i första taget. Hit kommer några av världens bästa ryttare och att få se och lära av dem är få förunnat, säger han.


SISTA JULI

Tjilinixen! Idag så ska jag rida ut en sväng med Bella, ska bli superkul! Tänkte trava lite så hon inte får träningsvärk eller så, men jag ska ta det lugnt! ^^

i'm glad you came ♥

Hej på er! Idag har det varit en riktigt mysig stalldag, superhärligt!
Den började med att jag städade mitt skåp, vi bara la in alltihop igår då vi var väldigt trötta ^^ Så jag torkade ur skåpen och tog bort lite saker som jag inte använder osv. Så det blev rent och snyggt där! Sen mockade jag, la in nytt spån, packade höet och gjorde krafften sen gick jag och Pernilla och hämtade våra pållar!
Tog in dom och fixade i ordning dom för en uteritt! Borstade och grejade ^^ Sen skrittade vi ut till Guttersboda, det var supermysigt verkligen, klockan hade redan hunnit bli runt 8 på kvällen men somsagt så var det supermysigt! Vi skrittade bara, jag hade lång tygel hela tiden, jobbade henne en kortis bara, hon var riktigt fin då! Vi tog det lugnt, tror Dusty tyckte det var skönt också! ^^
bilderna är från idag, fina ponnyn ♥

Veckoplanering V.31

Såhär kommer Dustys och min vecka att se ut på ett ungefär, hon ska få ta det lite lugnt! Vi kommer åka bort på tisdag, till ullared så antingen komemr det se ut såhär eller så kommer hon vil på torsdag också och då flyttas allt ner ett hack så på lördag rider jag ut och på söndagen på banan ^^


Sitsträning - Perfect Sit

Om du vill träna på den där perfekta raka hållningen i sadeln så kan Perfect Sit of Swedens sele Perfect Shoulder vara en bra hjälp. 


Tanken är inte att ersätta kroppens egen funktion av att hålla en god hållning, utan att uppmuntra och påminna kroppen att använda rätt muskler för en bättre hållning och sits i sadeln, eftersom det påverkar hela din kropp och din ridning.


Perfect Shoulder hjälper dig på ett ergonomiskt sätt att få tillbaka dina axlar och skuldror. Samtidigt ger den dig en mer upprätt hållning genom att påminna kroppen om stabiliteten i bålmuskulaturen [mage och rygg], som är central för god och stark hållning samt axlarnas naturliga läge [bakåt och neråt].
Perfect Shoulder är utformad så att den inte skär in under armarna eller skapa obehag kring armhålan genom stickningar i fingrar och händer.  När du har tränat upp din muskulatur och har en korrekt hållning, känner
du inte av Perfect Shoulder mer än som ett lätt stöd. När du däremot 
börjar säcka ihop stramar den och du blir påmind om att sträcka på dig. Perfect Shoulder kostar 595 :- och ni hittar den HÄÄÄR.


DESIGNA DITT EGNA IPHONESKAL

Jag hittade den här sidan som jag tänkte tipsa er om. Det är en sida där man kan designa sitt gna iphoneskal, jag vill supergärna ha ett på Dusty! Skulle vara hur kul som helst! Om ni klickar HÄÄÄR så kan ni designa era egna iphoneskal för 299 :-.

Aachenträns Aurora Gold Medal®

Asså jag vet inte var jag ska säga om det här tränst, ge mig det nu, tack! Det är ju nästintill likadant som mitt andra träns men det var något speciellt med det här som jag föll för. Så fruktansvärt snyggt! Det finns att köpa på Hööks för 799 :-.
Synd att det inte finns i ponny bara..

30 JULI

Hej på er! Idag ska jag skritta ut en sväng så hon får röra lite på sig efter helgen, skönt för henne!
mitt ♥

29 JULI

Hejsan Svejsan! Nu har jag tillgång till datorn, så nu kan jag skriva!
Så himla skönt att vara hemma, Dusty har varit lite jobbig nu under helgen på tävlingsplatsen, försvarat sig med att stegra.. Det gillar jag inte! Men nu när hon är hemma, hon är helt annan, då är hon den RIKTIGA Dusty, världens bästa Dusty ♥ Det här var ju första gången vi var iväg, det var ingen wooow det här måst vi göra om! Vi ville mest hem ;D Tävlingen var lite rörig ibland men det kan man ju förstå, det var många klasser! Men det har varit jätteroligt! Dressyren var roligast och sen hoppningen :D Nu ska jag kolla på något och göra lite tidsinställda till er imorrn + att jag ska redigera lite bilder och filmer! Vi hörs!
finafina ponny ♥

Update

Hej! Förlåt för urusel uppdatering! Jag har haft fullt upp hela dagen verkligen. I hoppningen så kändes hon rätt så lugn på framridningen och framhoppningen, på banan var hon också lugn och fin! På första och andra hindret så hade jag lite undertempo och så kom jag lite konstigt på tvåan så hon stannade faktiskt.. Det har hon aldrig gjort förut! Men det var mitt fel jag slutade driva, slappnade av helt enkelt! Dom andra hindrena kom vi kanske lite fel på men jag satte upp galoppen lite mer! Fick två tidsfel också eftersom hon stannade så 6 fel totalt. Sen var det ju utställning, gick med henne mycket och sprang lite, sen fick hon äta lite också! Det var hoppning fortfarande så det var precis prisutdelning i sista klassen, när det var ärevarv så satte dom på värsta musiken och dom börjar klappa, vad gör Dusty då? Jo, hon småstegrade och galopperade iväg.. LÖS HÄÄÄST! Jag var ju inte alls beredd på det så jag kunde ju inte göra så mycket än att springa efter henne x) men det gick bra, hon sprang inte så långt! Sen på utställningen så ville hon inte stå still så jag tror det drog ner väldigt mycket men 35 p och brons! Så jag är nöjd! Dusty är bäst <3


Hemkommen och taggad inför morgondagen :D

Tjenare! Nu är vi hemma efter ryttarfesten som var på ridanläggningen, vi har ätit god mat och skrattat! Vi gick faktiskt banan också, jättebra! Är lite nervös över hur hon kommer vara men vi får se! Jag satsar på att bli felfri i alla fall så får vi se :D


Tävlingen

Hej på er! Idag har det inte gått så bra enligt mig, hon var fin på framridningen till ridklassen men väldigt stressad och lite spänd, det var hon även på själva klassen som jag red. Man skulle stå som på prisutdelning, bredvid varandra och det är ju inte Dustys hitt.. Hehe! Så hon ville inte stå stilla + att det var massa broms så då blev det lite svårare, hon ställde sig t.o.m.. Men det gick bra! I protokollet stig det att hon hade utstrålning och fin gång! Kul :D


Godmorgon

Hej! Och godmorgon på er :) Var ute och gav Dusty hennes foder för en stund sen, hennes man var lika krullig som igår när jag tog ut knopparna.. xD men det får vi fixa! Ni får ha en bra dag så hörs vi!


2:a :D

Kom tvåa i LB:n men 67,65 %, bästa ponnyn <3


NU SITTER VI I BILEN!

Hej på er! Nu sitter jag i bilen påväg till Norrköping, inte Jönköping som Cajsa trodde! xD Blogg.se ville inte samarbeta igår, försökte lägga upp ett inlägg men funkade inte :/ Kommer mobilblogga när jag har tid, ska lägga all tid på tävlingen nu! Det kanske ni förstår ^^ Kommer uppdatera om resultat såklart, om blogg.se appen vill funka, hoppas det :D Ha det så bra så hörs vi!


låååång dag!

Hejsan svejsan! Idag så har jag och mamma haft mycket att göra! När jag kom till stallet så började jag att mocka sedan så packade jag hö och gjörde krafften. Sen gick jag ut i hagen för att hämta min fina ponny ♥
Borstade och grejade med henne, sen hoppade jag upp och skrittade iväg till ridbanan. Kortattat så red jag igeom LB:1 och LA:1, i LB:1an så ville jag för mycket så det blev inte så bra, galopperade lite istället  för hon var så sjuukt pigg så hon fick galoppera av sig lite, red igenom LAn sen och då gick det mycket bättre! Hon var så sjuuukt fin i formen, asså det var helt galet, hon hade så fint stöd på bettet, hon var helsvett efteråt, snuttan♥
Sen vart det lite packing, åkte faktiskt hem sen och åt lite mat. Lite senare så åkte vi till Hööks IGEN för att köpa ett par hela boots, dom andra jag har är trasiga :/ Så nya sånna blev det! Sen åkte vi till stallet igen, då packade vi lite till och sedan så badade jag Dusty, flätade manen och svansen, sen kom Cajsa :D Så då åkte vi hem! Nu sitter jag här, taggad till 1000! :D

B Ä S T A  P O N N Y N ♥

låååång dag!

Hejsan svejsan! Idag så har jag och mamma haft mycket att göra! När jag kom till stallet så började jag att mocka sedan så packade jag hö och gjörde krafften. Sen gick jag ut i hagen för att hämta min fina ponny ♥
Borstade och grejade med henne, sen hoppade jag upp och skrittade iväg till ridbanan. Kortattat så red jag igeom LB:1 och LA:1, i LB:1an så ville jag för mycket så det blev inte så bra, galopperade lite istället  för hon var så sjuukt pigg så hon fick galoppera av sig lite, red igenom LAn sen och då gick det mycket bättre! Hon var så sjuuukt fin i formen, asså det var helt galet, hon hade så fint stöd på bettet, hon var helsvett efteråt, snuttan♥
Sen vart det lite packing, åkte faktiskt hem sen och åt lite mat. Lite senare så åkte vi till Hööks IGEN för att köpa ett par hela boots, dom andra jag har är trasiga :/ Så nya sånna blev det! Sen åkte vi till stallet igen, då packade vi lite till och sedan så badade jag Dusty, flätade manen och svansen, sen kom Cajsa :D Så då åkte vi hem! Nu sitter jag här, taggad till 1000! :D

B Ä S T A  P O N N Y N ♥

MER BILDER FRÅN IGÅR

Jag tänkte bjössa på några ovisade bilder som mamma tog igår, visst blev dom fina? :D
min fina ponny ♥

STARTLISTOR

Här är startlistorna inför helgen, är så galet taggad :D
Fredag: Dressyr, LB:1 & LA:1
Lördag: Dressyrsak & Utställngsak [Man ska rida ett program och visa hästen för hand, inte den ''riktig'' utställningen]
Söndag: Hoppning, LC [90 cm] & Utställning
Det ska bli så sjukt roligt! Cajsa kommer även att häng med, hon ska vara min hästskötare! Världens bästa hästskötare ♥ Jag, mamma och Cajsa kommer sova i en lägenhet som ligger ovanpå ett stall och i det stallet kommer Dusty stå :D Kommer bli så himla bra!
LB:1
LA:1
LC 90 cm

Ridhjälm Hi Tech CRW®

Ni har väl inte missat att det är rea på den här häftiga hjälmen? Nu kostar den endast 274 :-Hööks!

VISSTE NI ATT DUSTY..

..Alltid gapar och slänger på huvudet när man tränsar?
..Hon rullar sig så fort hon kommer ut i hagen? Hon älsker det!
..Hon är otroligt rolig att rida, speciell men ändå inte!
älsklingsponnyn♥

RIDA - PACKA - FIXA & DONA

Tjenaretjenare! Idag är dagen innan vi åker så denna dag kommer bestå av: Rida Dusty på banan, packa för fulla muggar, fixa med transporten, bada Dusty och massa mer! Så det blir en lång dag! Cajsa kommer och snarkar över till morgondagen också, grymt! :D 
♥ foto: Fanny Jaensson
 

Dagens ridpass 25 juli 2012 [Dusty ♥]

Hej på er! Idag kom jag och mamma lite senare till stallet efterom vi åkte och badade på förmiddagen, men det var supermyigt att vara i stallet på eftermiddagen!
Mamma och jag cyklade till stallet idag! När vi var framme så började jag packa hö och göra krafften, mamma började mocka lite sen tog jag över ^^ När vi var klara med det så gick jag tll hagen för att hämta min älskling ♥ Gick in i stallet sedan och ställde upp henne för att borsta och kratsa hovarna. Masserade gjorde jag också! Mamma stog och skrubbade lite i Dustys box medans jag gjorde iordning henne ^^
 
Sen red jag ut en sväng, mamma tog lite kort också, superfina blev dom! Skrittade mest men det blev lite trav också. Red till grusvägen vid guttersboda bara, hon skulle få ta det lite lugnt idag! Men i alla fall så började jag trava lite och shit vad fin hon var! Jag tänkte supermycket på händerna och tygellängden, hon blev så mycket finare när jag har kortare tyglar på henne, brukar ju länga på dom lite när jag rider men idag var det grymt bra! Får se hur det blir med sadel på bara..
Skrittade vidare till grusvägen vid gutterskoda där jag skritt-jobbade halva och travade halva, hon var sjukt fin i formen asså, sjukt fin! Sen red jag upp på ett gärde där jag tog en liten galopp i båda varven, hon var väldigt pigg om man säger så! Sen skrittade jag hem på en racerponny ^^ Tog även en trav när vi var påväg hemmåt också, sjukt fin asså! Älskade ponny♥

www.ponnyskvalleri.blogg.se

Snackade med en jättego tjej som bloggar på www.ponnyskvalleri.blogg.se i veckan på facebook, hon skrev att dom hade börjat skriva lite skvaller om mig, kul :D Det är en riktigt bra skvallerblogg! kika in på den!
:D

Svar på fråga!

SVAR: Jag har köpt mina ridbyxor på Hööks. Dom är av märket Mountain Horse, suuupersköna! Min favoritbyxor helt klart! Dom finns att köpa på andra ställen också men jag har köpt mina på Hööks! Åå, tack :D 
 

Pikéklänning, HV polo

Den här klänningen var inte as i min smak, den är ju snygg i en vanlig piké men inte i klänning.. Vet inte vad jag ska säga, tyckte den var gräslig.. Det är ju fina färger i alla fall och märket är ju snyggt! Dom finns att köpa på Sharpman för hela 845 :-.
 

Se Lisen och Jens i Nyhetsmorgon

I det här klippet så fr ni veta lite mer om OS i London, nu är det inte långt kvar!
 

THIS DAY

Hej på er! Idag så skulle det bli fint väder sa mamma så vi kanske skulle åka ock bada mitt i allt, haha! Så mamma och jag åker till stallet på eftermiddagen då det kanske inte är så mycket broms och så, jag hade tänkt rida ut en sväng så det blir nog skönt för henne! :D 

Baby, you light up my world like nobody else ♥

Hej på er! Idag hoppade ju jag för Cassandra, det gick hur bra som helst! Hon hoppade riktigt fint! :D 
När jag kom till stallet idag så stog Dusty i sin box och väntade på mig :') Bella, Cassandra och Sofia var där redan så jag snackade lite med dom också medans jag gjorde iordning henne, borstade och allt det vanliga ^^ Sen när jag var klar så hoppade jag upp på min fina och skrittade iväg till banan. Bella och Sofia hoppade innan mig, dom var klara innan så då hoppade dom lite för Cassandra så medans dom gjorde det så red jag fram Dusty, skrittade fram henne ett bra tag så hon skulle komma igång helt. Sen kortade jag upp tyglarna och jobbade henne.
Red mest runt och tänkte mycket på att ställa och sedan rakrikta, man märkte verkligen skillnad, annars kan jag sitta och böja henne lite hela tiden men nu är det slut på det! Red mycket på spåret, och tänkte på just ställa och rakriktningen. I hörnet ska hon vara ställd innåt och på kortsidan rakställd! Det gick superbra! När jag hade jobbat en stund så slappnade hon av mer och blev jättefin! Travade igång henne och tänkte på samma sak som i skritten. Det funkade super det med! Tänkte supermycket på mina händer, att jag ska ha ett jämt stöd i båda tyglarna, viktigt! ^^ Saktade av imellanåt och skrittade lite, då var hon superfin! Sen trav igen och då travade jag över några bommar som Cassandra hade lagt fram. Hon kom perfekt över dom varje gång! Travade över dom två gånger åt båda hållen, sen fattade jag galopp och galopperade några varv i båda hållen, hon kändes superfin!
Sen började vi med själva hoppningen, banan såg ut såhär -->
Började hoppa fram på oxern och några gånger på räckena. Hon kändes riktigt fin, hon var lugn och jättelydig! Sen kom jag och hoppade serien några gånger åt båda hållen, har adrig hoppat någon sånhär med Dusty förut så det var första gången! Det gick grymt bra, hon hoppade superfint! När jag hade hoppat några gånger så hoppade vi en bana sen, serien - oxern - långsidan - serien, hon hoppade allt kalasfint! Det jag måste tänka på är att vänta på henne och inte stressa iväg. På oxern så hoppde hon sjukt fint! På räckena så stressade jag lite, men när jag inte stressade så gick det mycketmycket bättre! Hoppade några gånger på oxern sen som Cassandra hade höjt så det låg på 90 cm. Det gick grymt bra och Cassandra sa att hon hoppade jättejättebra så jag är mer än nöjd :D När vi var klara så travade jag av henne i en låg form och sedan så skrittade jag av henen i skogen med Bella! 
världens bästa ponny ♥
 

HÖÖKS-SHOPPNG

Mamma och jag var på Hööks igår igen och då fick jag med mig detta -->
Bra att ha!

Ridhusloppis i Tenhult

Brukar ni åka till den här jättestora loppisen? ^^

Precis som 2011 arrangerar Tenhults Ryttarförening en loppmarknad som i år både resulterat i fler besökare och ett större utbud av varor till försäljning.

 

Loppmarknaden, som är öppen kl 11-16 varje dag under juli månad, har alltsedan veckan före premiären fått in nya föremål som antingen skänkts till föreningen eller lämnats av personer som vill ha hjälp med att få föremål sålda.

I anslutning till loppmarknaden finns naturbruksgymnasiets minizoo med samma öppettider.


To do - lista.. [Dom senaste dagarna]

Dethär kommer jag göra nu på Tisdag och Onsdag, det närmar sig.. :D

SÅ SANT!

Dom här bilderna är bara så bra! Så sant som det var sagt!
Haha!

HOPPA

Tjenare! Idag är jag tidig i stallet, ska hoppa för Cassandra idag inför söndag! Ska bli riktigt roligt :D Det kommer komma upp en ''to do-lista'' här på bloggen senare under dagen, där får ni se mer vad jag ska göra!
bästa ponnyn ♥

I want you to know - that I love you ♥

Tjenare! Idag har det varit jättetråkigt väder, duggregnat hela dagen och blåst massor, svensk sommar? ^^
Men jag cyklade till stallet och började mocka, packa hö och göra krafften. har hand om Zäta [Pernillas ponny], så jag ska mocka, packa hö och göra krafften bara. Så det gjorde jag! Sen kom Maja och då hade vi sjuukt kul! Sen hämtade vi våra fin ponnysar, blir så glad när hon kommer gåendes mot en och man bara kan krama henne så länge man vill, lycka ♥
Gick in i stallet sedan och borstade, kratsade hovarna och hade det bra! Sen på med sadel och träns! Red en sväng med Maja idag, det duggade hela tiden när vi var i stallet, lite konstigt att det inte kom någon skur men det var skönt i alla fall! Vi red först mot den vanliga vägen som jag kallar den och sen red vi in i skogen på en stig, supermysigt verkligen! Sen kom vi ut på vägen som leder till wittvång och travrakan. Jobbade henne hea tiden i skritten, tänkte på mina händer, vart dom ska vara och tyglarna, gick bra faktiskt! Hon var lite pigg och hetsig men ändå lugn, svårt att förklara. Småtravade lite och hon kändes fin!
Sen red vi in på travrakan där vi galopperade, hon var så himla lugn! :o Vet inte vad som flugit i henne xD Jobbade henne lite i en lägre form, fast i ett högre tempo en vad jag brukar rida i, det gick bra! Sen när vi red hem så gick det lite fortare men hon tyckte det var svinkul :D När jag saktade av från galopp till trav då var hon sjuukt fin även fast det var, inte slängtrav men lite fortare trav så var hon sjukt fin! Tänk om jag hade samlat ihop henne, mumma! Sen skrittade vi hem igen, Dusty var trött då, min älskling ♥
Där ska mina händer vara, lite längre fram kanske? Men annars ganska bra! Ska tänka på den här bilden i helgen :D Nu tänkte jag högt för mig själv.. älskade ponny ♥
 

Tre röda täcken utdelade

Nu är dom röda fina täckena utdelade, roligt!

Grattis Julia Hallberg [B-ponny], Emelie Nielsen [C-ponny] och Cornelia Saxentorp [D-ponny] för era placeringar!


Veckoplanering V.30

ASSÅ JAG KAN INTE FATTA DET, DET ÄR I HELGEN, ASTAGGAD TJEJ HÄR! :D

PONNYSOMMAR

Nu är det så här att den HÄÄÄR bloggen ska göra en film-serie i sommar och då frågade Ellen mig om jag kunde lägga upp den här trailern till dessa filmer, självklart! Kolla på den, den var super härlig!
 

REA PÅ DENNA SNYGGA JACKA

Ni har väl inte missat? :D 
bilden är klickbar

Dagens aktivering!

Hejsan Svejsan! Idag tänkte jag rida till travrakan en sväng, hon ska få galoppera av sig lite energi tänkte jag, ska fråga Maja om hon vill med på en tur, hoppas på det! 
finaste ♥

Min pussgurka <3

Godnattpuss från Dusty!


The best of the day is when I get to meet you ♥

Hej på er! Idag cyklade jag och mamma till stallet, våran hund Leja hängde med också så det var supermysigt! :D
När vi var framme så började jag med att prata med Bella, Cassandra, Sofia och Susanne. Dom har kommit hem från Italien nu, så vi pratade lite med dom! Mockade, packade hö och gjorde krafften gjorde jag sedan, sen sädade jag lite tillsammans med mamma och lite sånna saker. Sen hämtade jag min prinsessa som stog i hagen, borstade och masserade henne, fick lite hjälp av mamma med att massera också ^^ Sen tränsade jag och gick ut på banan för att träna på utställningen, det gick riktigt bra faktiskt! Det som vi skulle vilja är att hon tar ut steget lite mer i traven annars är det kanon! :D Så det har jag gjort idag, igår blev det en lugn skritt/travtur i skogen, hon var kanonfin!
Bästa ponnyn, du gör min dag ♥

MIN SADEL

Jag får väldigt mycket frågor angående min dressyrsadel, vad det är för modell osv. Det är en Bates Innova som jag sitter i! det finns två olika modeller kan man säga, en med stora stöd och en med små stöd. Jag har den med stora stöd, väldigt störa stöd ^^ Den är riktigt skön! Det som är bra med den att man kan byta bomvidd i den, spersmidigt! Om hästen skulle muskla om sig eller så, så är det ju inte så roligt att ha en sadel som inte passar utan då får man prova 30 till tan resultat, så den här sadeln, den äger! :D
Så ser den ut på -->
 

Amanda Hissar!

Det här flgtäcket är sjukt bra! Dusty har ett sånt. Passformen är gudomligt bra, sitter verkligen bra! Det är bra  också att det går ner lite längre ner vid benen så inte flugorna ska nå där, fina färger är det också! Ja jag vet inte vad jag ska säga mer, det är helt enkelt awesome! Det finns att köpa på Granngården bl.a och massor med andra ställen runt 600 :-.
 

JULINE RIDBYXA HELSKODD CHARLIES

Dom här ridbyxorna tyckte jag var riktigt snygga, dom är marnblåa [favoritfärgen ;)] och det gör dom ju inte fulare! Tyckte det var lte coolt & annorlunda med dragkedjorna, det är inte alla ridbyxor som har det inte. Helskodda är dom också, det kan ju inte bli bättre? Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 699 :-.
 

- ♥

''Det finns något i hästens yttre som är bra för människans inre.''

22 JULI

Tjenare tjenare! Idag ska Dusty få vila, ska borsta och greja med henne såklart annars så tänkte jag vara i stallet och städa lite, alltid roligt! :D 

HÖÖKS-SHOPPNG

Mamma och jag var inne en sväng på Hööks iförrgår för att köpa gräsbrodd och ett par vita ridbyxor, blev ett par vita från Mountain Horse, supersköna!

FOTO: JAG

Såg att jag hade några bilder som jag inte lagt upp här, tänkte att ni kanske ville se dom eftersom ni uppskattade det sist jag la upp så här kommer dom -->

Regntäcke Basic Rain Thermo Master®

Det här regntäcket tycker jag är riktigt snyggt! Höga bogveck och dessutom en snygg färg! Det har också bra passform, Splash har ett sånt här, superfint! Det är fleecefoder i också, smidgt värre! Det finns att köpa på Hööks för 384 :-.

Rolf-Göran: Det handlar om kemi

 Väldigt intressant video, han är så cool! 
''I morse besökte vår världsetta Rolf-Göran Bengtsson SVT:s Gomorron Sverige och pratade vad som krävs för att nå världstoppen.''

DAGEN

Hej på er! Idag så ska jag ta en lugn tur med Dusty skogen med mamma tror jag, Bonnie har jag inte mer nu, idag kommer Sofia hem! Det är så rolgt att rida henne, hon är mysig! 
bästa♥

Never give up when you can still take it ♥

Hej på er! Jag är sjuukt trött just nu, det blev ett långt, jobbigt dressyrpass för Erika! [tyvärr så var det inget batteri i kameran men mamma tog några mobilbilder!]
När vi var framme hemma hos Erika så lastade vi ut och gjorde i ordning Dusty för dressyrträningen. Sen gick vi in på banan, gick med henne ett varv och sedan hoppade jag upp och skrittade fram. När jag kände att det räckte så kortade jag tyglarna och började jobba henne! Gjorde lite skänkelvikningar, öppnor/slutor och lite sånt. Hon kändes jättefin! Började jogga igång henne lite lätt i lite lägre form, eller försökte få den lägre xD Erikas hästar sprang lite fram och tillbaks efter ett tag då jag började trava så då blev hon lite ofokuserad men hon var fin, specellt första traven i höger-varv!
Sen kom Erika och då började vi lite med skrittjobb, vi ville få henne en låg form och det gick bra, hon var riktigt fin stundtals! Sen fattade jag galopp ifrån det, funkade super! Avsaktningarna, hoohgalet bra vart dom! Halt vart det nästan! LA:2 nästa? Närå men det gick väldans bra, övergick från det och fortsatte lite i galopparbetet, red lite förvänd galopp och sånna saker. Hon var riktigt fin! Efter en stunds arbete så blev jag vääldigt trött och orkade inte hålla ihop henne och jag red så fruktansvärt slarvigt.. Usch på mig! 
I travarbetet å var hon riktigt fin ibland! När vi hade galopperat en stund så saktade jag av till trav och då var hon riktigt fin, vände upp och ryggade några gånger, gick helt okej! Red sedan några skänkelvikningar också, en del blev riktigt bra på slutet, kul :D Var helt slut när träningen var slut, helt färdig! Men jag kämpade på och red några travökningar och sånt också, hon var jättefin idag!
Hon var AWESOME idag, som alltid ♥
 

INSTAGRAM

Följ mig, amandah3llman@instagram!

DRESSYRTRÄNING

Tjeenare igen! Idag så är det dressyrträning som står på schemat, ska åka hem till Erika den här gången med! :D
hjärtat♥

Nummerlapp från Kingsland

Ni har väl inte missat den här snygga nummerlappen som kommer från självaste kingsland? Jag tycker den är rätt fräck, det är ju inte alla som har den liksom. Det var många som hade den på Strömsholmstävlingarna men jag vet inte, jag tyckte den var rätt snygg! Den finns att köpa på Cheval Ridsport för 99 :-.

Aachenträns Artemis Gold Medal®

Ni har väl inte missat att Hööks håller på att rear ut det här sjuukt snygga tränset? Om ni har gjort det, då har ni missat något! Närå men om ni vill ha ett snyggt träns som har en lite bredare nosgrimma, då är det här tränset passande, jag har ett sånt och är jättenöjd med mitt. Dom är riktigt bra & Snygga! Och nu är det ju rea också så nu kostar det bara 531 :- och ni hittar det HÄÄÄÄR.
fina Dusty i sitt!
 

TÄVLING I KUMLA

Hej på er! idag är jag uppe med tuppen, ska på tävling med Maja idag! Ska bli superroligt, håller tummarna för dom :D
Splash och Maja

two amazing ponies

Hej på er! idag har det varit en riktigt bra dag, båda pållarna har varit så himla fina!
När jag kom till stallet började jag med att packa hö och göra krafften, sen mockade jag båda boxarna + att jag bytte vattnet! Sen gick jag ut till hagen och hämtade min älskade ponny ♥ Gjorde i ordning henne för ett pass på banan, när jag hade tagit på all utrustning så gck jag ut och skrittade fram henne på banan. När jag hade skrittat några varv så kortade jag upp tyglarna och jobbade henne lite, gjorde skänkelvikningar, lite öppor/slutor, volter och serpentiner, i början var hon lite ofokuserad men blev mer och mer avslappnad och blev jättefin i formen! När det kändes bra så började jag trava, travade runt lite i en lägre form som lite framtravning.
Efter en stund la jag upp formen lite, tänkte mycket på min sits och tygellängden, det blir så mycket bättre när jag har kortare tyglar så tänket mycket på det och försökte hålla jämt i tyglarna, hon var så himla fin! Gjorde samma sak i skritten, ryggade några gånger också, hon gick upp lite ut formen men annars super! Fattade sedan galopp och började med att stå i lättsits som jag alltid gör, sen satte jag mig ner och samlade galoppen lite, gjorde några 10m volter som gick superbra samt att jag gjorde lite förvänd galopp, hon gör det super! Det gick liiite fort en gång men annars amazing! Saktade av och travade lite, gjorde lite travökningar och då, då var så så galet fin i formen och hela hon! Hon jobbade verkligen och ah, så himla fin!
Jobbade sedan på en större volt där jag körde skritt-galopp-skritt- galopp osv, och det gick förväntansfullt bra! Hon var superduktig! Sen skulle jag ett enkelt byte men när jag skulle fatta den andra galoppen så hoppade hon in i galoppen, två gånger och det får hon inte göra så jag saktade bara av och gjorde om och då hoppade hon inte in i galoppen, det var som hon förstog liksom, sen travade jag av henne. Så GALET fin var hon!
Sen hämtade jag in Bonnie och red henne, hon vilade igår så hon var pigg och glad! Hon var också superfin,  sökte sig ner fint i alla gångarter, har inte så mycket att säga, hon var finfin! :D 

VISSTE NI ATT..

♥..Jag aldrig är med kompisar, isånna fall så hänger vi i stallet!
♥..Jag älskar tomater?
♥.. Jag gillar inte pålägg [Ost, skinka m.m]?
♥..Jag är otroligt noga med hur Dusty rids, hur många gånger jag rider ut och att hon inte får vila dagen innan/efter träning?
..Jag shoppar typ aldrig kläder?
that's me!

TAGGAD TJEJ! :D

Dagarna bara väller iväg, SNART ÅKER VI! :D 

"Piraten" ska ta Minna till OS-final

Det här är en intressant video tycker jag, kolla på den!
 
''Minna Teldes häst Santana, som på grund av sin enöghet går under smeknamnet "Piraten", väcker mycket uppmärksamhet runt om på tävlingsplatserna. I en intervju med TV4 berättar Minna att deras mål är att gå till individuell final under OS.''

Svar på fråga!

 
SVAR: Lagom update för mig är typ minst 3 inlägg per dag, max 5-7 inlägg. Annars kan det bli lite för mycket och man kanske inte hinner med och läsa, det tycker jag är lagom! Kram ♥

19 JULI

Hejsan! Idag blir det nog en lång stalldag till tror jag, härligt! Ska rida Dusty på banan tänkte jag, ska ställa och böja igenom henne och försöka få henne lösgjord, rida massor med övningar, övergångar och massa sånt så hon blir alert! Ska springa lite med henne också efter jag har ridit, inför utställningen! :D 
min favorit ♥

Världens finasteunderbarastebästasteälskade Dusty ♥

Hej på er! Idag har det varit en underbar stalldag, som vanligt! Den började med att jag mockade båda boxarna, sen kom Maja in i stallet efter en tur i skogen med Jojo, så vi skrattade och hade superkul! Packade hö och gjorde krafften sedan, sen kom Pernilla och då gick vi tre och hämtade våra ponnysar.

Borstade och grejade med henne, och lite gos såklart! Sen åkte skydd och lindor på och sedan sadel och träns. Vi skulle ta det lite lugnt eftersom alla tre gick hårt igår så vi skrittade till guttersboda på lång tygel sen när vi rider in på grusvägen så börjar jag korta upp tyglarna och jobba henne lite, hon kändes lite ofokuserad till en början men slappnade av mer och mer och blev riktigt fin! Efter en stund så började vi trava och då skulle Pernilla visa Zätas travtrav asså öka för mig och Maja [Vi travade också] och då blev Dusty och Splash redigt pigga men när vi kom ikapp Pernilla så blev hon lugn igen!
Vi travade en liten bit till och då var hon sjukt fin, asså den formen mummma ♥ Hon kollade lite åt alla håll men hon var fortfarande suuuperfin i formen! Sen skrittade vi en bit, jobbade henne då också, ställde och böjde henne lite och då var hon också fin, la inte så mycket stöd på bettet men annars superfin!
Sen skrittade vi hem igen på långa tyglar, supermysigt var det!
Finaste ponnyn♥

Amanda frågar!


FILM FRÅN HOPPTRÄNINGEN IGÅR

Här är en film som mamma filmade igår på hoppträningen, den här rundan var bra! Jag hade ett bra tempo och hon hoppade bra, det var på slutet som det gick lite fort och att jag slarvade med vägen men annars så var hon suuuperfin! :D 
 
Lisa är hon på skäcken! :D 

Malin talar ut efter OS-missen

Usch vad tråkigt för Malin :( Tydligen så är Tornesch skadad :/
 
SVT har fått tag på Malin Baryard Johnsson efter att det har blivit klart att hennes OS-häst Tornesch är skadad, och att de därmed missar OS.

BILDER FRÅN SENASTE DRESSYRTRÄNINGEN

Här är några bilder på min snygging från den senaste dressyrträningen!
På vissa bilder sitter jag som jag vet inte vad, måste tänka på min sits nu, måste korta tyglarna!

Dagens aktivering!

Tjeena! Idag så ska jag ta en liten lugn tur med Maja och Pernilla så vi ska rida ut tänkte vi, mysigt värre! :D
 

Hoppträning 17 Juli 2012 ♥

Hejsan Svejsan! :D just nu så sitter jag med snyggingen Lisa brevid mig och vi skrattar typ ihjäl oss och har superskoj! Blogg.se har inte funkat för mig så det är därför inlägget kommer upp lite sent men bättre sent än aldrig! 

När jag kom till stallet idag så var Maja där och då skrittade vi ut, jag på Bonnie och Maja på Jojo, det gick superbra, Maja och jag skrattade som vanligt! :D När vi var påväg hem så kom det traktor och Bonnie är livrädd för traktorer så jag red ner i skogen i lite panik haha men det gick bra, annars så skötte hon sig super! När vi var framme i stallet igen så tog vi av dom all utrustning och släppte ut dom i hagarna sedan. 
Sen hade inte jag och Maja så mycket och göra, mamma var så snäll och mockade åt båda ponnysarna så det behövde jag inte göra men jag packade höet och gjorde krafften till båda sen satte sig Maja och jag ute för att käka lite mat!

När vi hade ätit klart så gick jag ut i hagen för att hämta min fina pålle! Borstade rent henne, kratsade hovarna och allt sånt, sen på med skydd, sadel och träns! :D Skrittade fram med Pernilla på vägen,sen skrittade vi in på banan för att värma upp dom. Skrittade något varv på lång tygel, sen kortade jag up tygeln och började jobba henne, värmde upp lite lätt i trav och galopp och hon kändes riktigt fin! Ibland så hade jag inte så mycket stöd på yttertygeln men jag släppte den ibland så jag försökte hålla mer på den och då blev det mycket bättre! Såhär såg banan ut -->

När vi hade värmt upp så började vi att galoppera över bommarna till vänster, det skulle vara 2-4-2 galoppsprång och i början var det helt kaos men sen skärpte vi och också fixade vi det galant! Gjorde det åt båda hållen och det gick grymt bra tillslut! Sen började vi hoppa på en på ett räcke-lägga en volt på ett räcke-räcke så det blev som en båge med en volt i typ om ni förstår ^^ Det hoppade vi sedan och ibland gick det sjukt bra, hon hoppade superfint men ibland så kom vi lite fel men hon hoppar ju alltid men när jag skulle hoppa på volten i höger varv så hade jag inget stöd på ytteridan och det sa Niklas också så jag skulle försöka hålla mer på yttertygeln, vilken skillnad det blev! Fina ponnyn ♥
Sen började vi hoppa en bana, den som är där uppe ↑! I vänster varv så blev vissa runder sjukt bra, hon hoppade rikrigt fint men ibland som kom hon lite fel och hoppade lite stort men vi körde på och det blev bättre! Sen i höger varv så var det den där yttertygeln som störde mig så men den sista rundan blev också grymt bra! Så jag är galet nöjd över passet hon var så ovanligt lugn för att vara på hoppträning så hon skötte sig exemplariskt! :D Niklas sa att hon var jättefin och att hon hoppade superfint så det var superroligt! :D 
världens bästa ponny ♥
 

Veckoplanering V.29

Såhär kommer Dustys vecka att se ut på ett ungefär tror jag! :D

HOPP-OUTFIT.. [Connemara SM]

Nu har jag suttit och knåpat ihop en outfit som jag mer än gärna skulle vilja ha på Connemara mästerskapen, på hoppningen! Tyckte den blev rätt bra faktiskt, är förälskad i schabraket så jag vill gärna ha dom färgerna [lila+marinblå] och då tänkte jag att den marinblåa tröjan som kommer lite längre ner kanske skulle passa ovanför tävlingskjortan? Vad tror ni, passar Dusty och jag i detta? :D 
+ Denna tröja!
Vad tycker ni? :D 

Gästbloggning - Anna

Hej! Jag heter Anna-Jean Mallard och bloggar på mallards.blogg.se och fick chansen att gäsblogga här.
Kan ju berätta lite om mig själv då :)
Jag heter då Anna-Jean (franskt namn) men kallas för Anna. Jag är 14 år och bor en bit utanför GBG med min familj och hund väldigt nära en sjö. Mina intressen är att rida, fota, träna agillity och bara umgås med kompisar. Sen tycker och också det är väldigt roligt att blogga och att resa.
Jag har själv ingen häst (tyvärr) men jag rider på ridskola och är med i Ungdomssektionen på Gunnebo Ryttarsälkap där jag rider. Efter sommaren ska jag också skaffa medryttarhäst.
Förutom hästar så har jag en hund som heter Zack och är en Lagotto Romagnolo som jag gillar att träna trix och agility med. Förutom hundar och hästar så ÄLSKAR jag att fota och har precis köpt en Canon eos 1100d systemkamera som jag håller på att lära mig och lägger ut bilder varje dag. Om ni är snälla får ni mer än gärna rösta på mig i en fototävling HÄR som jag deltar i med en bild på Zack och man kan bara rösta en gång/dag så om ni vill får ni gärna rösta varje dag :P
 Jag gör animerade headers till folk som vill det så är det inga problem att maila mig men först får ni se till att kolla DETTA inlägget där det står vad som ska vara med i mailet :) Och headern är förstås helt GRATIS men i utbyte med en gäsbloggning ♥

 
Kram Anna-Jean ♥

MVH Anna-Jean Mallard

HOPPTRÄNING!

Hejsan Svejsan! Idag är det hoppträning för Niklas som står på schemat, har inte hopptränat på jag vet inte hur länge.. Hon kommer nog vara överallt och ingenstans men vi får se hur det går! ^^
finaste ponnyn ♥

LÅNG STALLDAG, 9 TIMMAR OCH 45 MINUTER

Hej på er! Idag har det varit en väääldigt lång stalldag om man säger så, åkte till stallet ungefär vid halv tolv och kom hem kvart över 9 nu på kvällen = 9 timmar och 45 minuter har jag varit i stallet idag! :D Men det har varit galet kul även fast jag har varit lite trött ^^ Men i allafall, när jag kom till stallet så var Pernilla där så jag och hon började med att packa hö och göra krafften till alla hästar som vi tog hand om, sen gick vi och hämtade våra snyggingar i hagen! Dusty låg och sov när jag kom så jag satte mig brevid henne och gosade lite, så söt som hon är så lägger hon sitt huvud i min famn och låg där, min ponny det ♥
Sen gick vi in i stallet för att borsta rent dom, och det gjorde vi ordentligt! När vi var klara så gick vi ut, hoppade upp och skrittade iväg till guttersboda. Det gick jättebra, hon var så duktig! När vi kom fram till grusvägen som leder till guttersboda så travade vi och hon kändes helt okej, lite spänd men det blåste och dom körde med massor med maskiner runtomkring men det gick helt okej! Sen red vi vidare in på vägen och vi fortsatte trava på hela vägen, där vi såg en ORM [!!!!!] Både Pernilla och jag fick lite smått panik där ett tag men det gick över ^^ Skrittade en bit och sen travade jag lite igen då, då var hon sjuuukt fin!
Sen red vi en ny väg som Maja och jag utforskade förra veckan, gick riktigt bra och Dusty skötte sig kanon! Sen kom vi ut så vi red på travrakan där vi galopperade, hon fick galoppera i sin takt och ibland så ökade jag så jag hoppas hon blev av med lite energi! Galopperade vi sträckor och travade den sista biten hem. Sen skrittade vi förbi wittvång och hem igen, Dusty tyckte det var skitkul och jag också så jag är jättenöjd! :D 
Sofia & Bonnie
Sen red jag Bonnie, skrittade fram och travade igång henne på långa tyglar. Hon var lite hård i munnen, lyssnade inte så bra för skänkeln och var lite seg.. Hon har vilat i två dagar så jag hoppas det blir bättre i veckan så det gick inte så jättebra, red lite serpentiner, volter och sånt men hon ville inte släppa. Galoppen var bättre! Sen travade jag av henne och sedan skrittade jag av henne några varv.
Maja & Splash
Sist men inte minst så red jag Splash, gjorde i ordning honom för ett pass på banan! Tog faktiskt en gummisnodd på honom eftersom jag inte känner honom, Maja var ju med sist jag red honom! Men han var riktigt fin faktiskt, sökte sig neråt fint i traven. Blev lite spändare i slutet men annars fin! Tog en liten galopp också, han kändes finfin! 
 

FÖRLÅT

Förlåt, förlåt för en urusel uppdatering, har haft fullt upp verkligen men uppdatering kommer!

16 JULI

Hej på er! Idag så har jag fullt upp, det blir en låååång stalldag! Ska rida tre hästar, Dusty [såklart] sen ska jag ta hand om Bonnie som jag tog hand om en annan gång, kommer ni ihåg henne? Och sen ska jag rida Splash! Så det är fullt upp men det ska bli så himla kul :D Jag ska rida ut på fina Dusty med Pernilla, ska bli supermysigt! Dom andra rids på banan ^^ kommer uppdatera lite om dagen om blogg.se appen funkar i stallet, annars så får ni ha det bra!


BAD NEWS

Tjenare! Ska sova nu tänkte jag, skulle bara säga att jag har lite dåliga nyheter här.. Vårat internet funkar inte :( så det blir lite halv taskig uppdatering imorgon om inte pappa får på det :/ men så ni vet det! Annars så får ni ha det grymt bra :D


15 JULI

Tjenare tjenare! Nu är vi i full gång meed att packa ihop alla våra saker här, så snart åker vi hem! :DDD Längtar så efter Dusty, min älskade ponny ♥ Vi ses! 
mitt hjärta ♥

Amanda undrar..

Nu vill jag fråga ER en sak! Det är såhär att min sadelgjord som jag har, den har börjat skava på Dusty, vi har provat massor med sadelgjordar men hon får bara skav av dom, så jag tänkte fråga er: Vet ni någon bra sadelgjord till hästar som lätt får skav?
En sån här sadelgjord har jag ↑
JÄTTETACKSAM FÖR SVAR!

Häst spårlöst borta

Usch vad hemskt, att hästen plötsligt är borta bara sådär, fy!
Ytterligare en häst har försvunnit från sitt hem. Den här gången är det Mohikan som har varit försvunnen sedan i måndags.

Mohikan fanns i sin hage i söndags kväll. Men mitt på dagen under måndagen var han inte kvar i sin hage i Bleckåsen där han gick på sommarbete tillsammans med två andra hästar.
– Vi har inga belägg för det, men vi tror att någon har tagit honom, säger ägaren Jenny Hallberg till Östersundsposten. 

Hon och hennes syster har letat ihärdigt sedan i måndags, men hästen verkar vara spårlöst borta. Försvinnandet är polisanmält, men än finns ingen officiell misstanke om brott. 

Tidigare under veckan har även en häst varit försvunnen utanför Nordmaling, men denna häst är nu återfunnen. 

googlebild.


Fleecetäcke Elegance LAMI-CELL

Det här täcket tycker jag är så himla fint! Det har en snygg diskret färg, stilrent men ändå med lite text/boglapp på. Jag tycker det ser ut att ha en ganska bra passform också, stort +! Men man kan ju alltid luras ^^ Det finns att köpa på Hööks för 699 :-.

FREDAGEN DEN 13

Hej på er! Idag har det regnat å regnat, finns inte så mycket och göra när det regnar så mycket, kan inet åka till stallet eller någonting :( Men jag, mamma och min kusin Elisabeth åkte in till Göteborg och shoppade loss! Hittade lite saker faktiskt, alltid roligt! Handlar ju aldrig kläder hemma annars, Hööks är det närmaste jag kommer till att handla! :D Annars är jag ju i stallet hela dagarna men nu fick jag det gjort också! Vad har ni gjort idag? ^^
Åå, du förstår inte hur mycket jag saknar dig, du är mitt allt, mitt hjärta ♥ världensfinasteponny

BLOGGTÄVLING

Vill du också vara med i tävlingen där man kan vinner en valfri vara på Hööks för 300 kr? klicka på bilden!
 

Amanda frågar!


MINNEN ♥

 
Fösta tävlingen med Dusty, inget var sådär speciellt bra, det var ju ett tag sen men vi fick ihop 67.143 % Och kom delat 2:a, ryttaren sm vann hade samma % faktiskt! 

Gästbloggning - josefin

 "Fredag den 13:e Juli, snart för 5 år sen med andra ord. Anlände världens finaste ponny i mina ögon hem till mig. Att hon skulle stå uppstallad på en ridklubb där jag bor kanske inte låter så konstigt i sig, vilket det inte heller var. Men att ha hästen uppstallad på en ridanläggning kan ha sina nackdelar, speciellt när man börjar dömmas av de övriga ryttarna som med sina pekpinnar och näsan i vädret ska försöka visa sig märkvärdiga, duktigare, bättre än alla andra. 
 
Jag hann bara lasta ur Shikira som min ponny heter innan jag i bakgrunden kunde höra "haha.. ska det där kallas ponny? Den där kommer ju aldrig bli fin!" följt av "Haha seriöst, tror hon att hon är en SM ryttare som ska utbilda ankungen till en svan?!" Trots att det folk sa bara var eko i mina öron växte pressen osynligt inom mig, jag ville visa dom hur fel dom hade, jag var så arg.
 
När jag köpte Shikira eller Kira som hon kallas till vardags var hon 10 år, undernärd och omusklad. Men jag var såld i hennes personlighet, resten struntade jag i, det var henne jag ville ha. Det tog tid innan hon hade gått upp i hull, innan hon börjat få muskler och orkade jobba rädd, innan jag hittat rätt "knappar" på henne oh visste hur jag skulle rida henne. Men tids nog, tidsnog blev vi bättre och bättre. 
 
Personerna som kastade skit på både mig och min ponny kommentarsmässigt fick allt svälja sin stolthet och stå med hakan nere vid fötterna när den "fula ankungen" visade sig som en svan. Hennes gångarter är guld värda, det finns så mycket power i den ponnyn dressyrmässigt och det är synd att jag fyllt 18 och nu ska sälja henne. Jag hoppas verkligen att hon får en ny liten ryttare som vill utvecklas inom dressyren, för det är Shikira den perfekta ponnyn till. 
 
Ridsporten är en tuff sport, både fysiskt och psykiskt, inget snack om saken. Det gäller att kunna blunda för det man inte vill se, stänga öronen för det man inte vill höra och köra sitt race. Det kommer alltid finnas människor som ska kritisera en utan anledning, det har alltid varit och kommer alltid vara så. Men att kunna stå emot det, inte ta åt sig, det är då man kan fokusera på det som är viktigt i livet. Ingen är garanterad mer än det andetag du andas in för stunden. Jag är glad att jag lärde mig att inte lyssna på skitsnack, både i ridsportens värld och den "vanliga" världen, allt blir så mycket lättare. Idag vet jag att ankungen står i stallet som en svan. Och den hon är idag, det är det jag tillsammans med hon som åstadkommit, trots att jag inte är en SM ryttare. Det mesta går, med lite vilja och rätt inställning, kom ihåg det! "Låt aldrig någon tro dig att få att du inte förtjänar det du vill ha."
 
Kram,
Josefin Strömberg
http://josefinstromberg.blogg.se

REA PÅ HÖÖKS

Ni har väl inte glömt att det är rea på Hööks? Det är upp till 50 % Rabatt, så nu kan ni shoppa loss! :D

Gästbloggning - Jonna

Hej alla Amandas läsare !
 
Jag heter Jonna Sunvisson och jag bloggar på 
http://allahovarimarken.blogg.se  . 
Jag är 12 år och jag har två egna hästar som heter Vallas Joel och Quite bright. Jag dansar även Latin och jag dansar med en som heter Mikael Skog. 
 
Fakta om Vallas Joel: 
Ålder: 13
Kön: Valack
mkh: 139,7 cm 
Kallas för: Joel
Favvo godis: Äpplen
 
Han har gått La i dressyr och Lb med förra ryttaren. Nu så går han upp till L.B dressyr och L.C hoppning. Dock rider jag mest dressyr då jag trilla av och fick en himmla smäll i huvudet sen dess har jag bara hoppat upp till 50 cm. Men i  dressyren så går det riktigt bra. Jag har bara starat 5 st dressyr tälingar och varit utan placering 2 gr. Jag köpte han 21 september 2011. 

 

 

 
Fakta om Quite Bright: 
Ålder: 15
Kön: Valack
mkh: 122 cm  
Kallas för: TinTin
Favvo godis: rå potatis 
 
TinTin som han kallas har jag haft i 8 år och jag har både tävlat i hoppning,dressyr och fälttävlan. Fälttävlan är det jag och TinTin tycker är roligast. Vi har tävlat upp till L.b L.b och det har gått riktigt bra. Jag har ca 80 st rosetter med lilla T.T och jag började tävla honom när jag var 6 är gammal. Vi har haft ritkigt roligt i hopp och det kommer vi att ha i flera år till.
 

 

 

 
Tack att jag fick blogga hos dig Amanda !
 
MVH Jonna Sunvisson ( 
http://allahovarimarken.blogg.se ) 

BLOGGTÄVLING

Jag är med och tävlar om att vinna ett hästporträtt, var med du också! 
Klicka på bilden för att vara med!
 

jag saknar dig, min älskling

Hej på er! Idag så har det regnat mest hela dagen, lite tråkigt men den har varit superbra ändå! Vi har träffat Dustys förra ägare, superroligt verkligen! Så vi satt på ett café och fika sen gick vi i några affärer och lite sånt, så det har varit en superbra dag ändå! :D Saknar min finaste ponny bara, det är hon som saknas just nu ♥

Inget OS för Totilas och Rath

Gud så trist, hade varit roligt för dom och alla att se, men så kan det gå :/ 

Matthias Alexander Rath har fått körtelfeber och kan inte rida i Aachen. Det innebär att han och Totilas missar den sista chansen att visa musklerna för den tyska landslagsledningen inför OS. 

Hingsten kommer dock att kunna tränas under tiden som Rath försöker att tillfriskna. En särskild inspektion av Totilas status ska göras för att avgöra om han är i form att gå ett OS innan den definitiva anmälan av det tyska laget görs.  


Gästbloggning - Pernilla

Hej! :D
Jag heter Pernilla och är snart 15 år, mina intressen är hästar och mode. Förutom att vara i stallet så bloggar jag och hänger med kompisar.
 Jag har en ponny som heter Zäta, han är tio år gammal & gillar att hoppa. För en månad sedan så startade vi våran första lokala tävling, 80cm clear round i Viby. Det gick jättebra, men tyvärr fick vi ett pet. Sedan dess har vi hunnit med två till tävlingar, en i Kumla och en i Lindesberg och fler ska det bli. :D
 
//www.pernillastyle.blogg.se

Mic Mac har tandvärk - tvingas stå över OS

Så tråkigt att det kan bli såhär, det känns som att det har hänt mycket med Mic Mac under den senaste tiden, tråkigt!
Foto: Joachim Wall
Hoppryttaren Angelica Augustsson och hästen Mic Mac missar OS i London. Mic Mac har under sommaren störts av bland annat en inflammerad tand och har därför tvingats till avbrott i OS-förberedelserna.
 

"Vi har tillsammans kommit överens om att Mic Mac inte är aktuell för en ordinarie OS-plats", säger förbundskapten Sylve Söderstrand i ett pressmeddelande.

Angelica Augustsson och Mic Mac kan dock bli aktuella för en reservplats.


BLOGGTÄVLING

Vill du också vara med och tävla om det här supersnygga schabraket hos Nellieberntsson.se? Klicka HÄÄÄÄÄÄR.

Gästbloggning - Tove

Hejsan alla Amandas läsare. För några minuter sedan fick jag reda på att en gästbloggning var akut här på Perfcetpony, och Amanda frågade mig om jag kunde ställa upp. Javisst, vad annars!
Jag själv heter Tove o fyllde 13 i våras. Jag äger en b-ponny vid namn Miranda/Myranda. Min tränare äger också en ponny vid namn Aspelunds Swede (Sudden). Han har jag hjälpt att rida in sen förra sommaren, och om allt går som tänkt så han även min blivande tävlingsponny.

Okej, mer om mig. Jag gillar nästan alla djur här på jorden...eller däggdjur i alla fall, ormar o sånt där är inte favoriter precis....Mitt absoluta favoritdjur är, häst, såklart! Precis som alla andra hästälskare driver jag en hästblogg, med min vardag, träningar ridturer m.m. Den heter http://toveolssons.blogg.se. Där får ni jätte gärna kika in om ni inte har något för er! På vardagarna rider jag

Min ponnyer då...
MIRANDA/MYRANDA
Miranda är min egna ponny. Henne köpte vi i April 2010 o sen dess har mitt liv varit underbart. Hon är den mest underbara ponnyn man kan tänka sig. Charmig, snäll o go. Exakt så som man vill ha en ponny. Hon är i år 20 år och utav rasen Exmoorponny. Henne tävlar jag i både hoppning och dressyr, men satsar på dressyren så en skada i början av året satte stopp. I mitten av sommaren hoppas vi att vi kommer ut o hoppar igen. Det absolut roligaste med henne är att hon alltid (oavsett vad) dregglar. När man står o borstar henne är det som om hon samlar massa saliv att sedan spotta ut, typ. Så fort man sätter in bettet i munnen, dregglar hon. Haha, jag har många kläder som har fått gå till tvätt efter att jag har hållt på med henne, min sötnos! ♥
Anledningen till att jag skriver Myranda/Miranda är att...när hon föddes i Sverige så döptes hon till Myranda. När hennes förra ägare skulle skicka till England för att få ett pass, så skrev de Miranda (för de alltid sa Miranda osv). När de hade skickat in det, så skrevs hon till MIranda i England o MYranda i Sverige!

ASPELUNDS SWEDE
Ägs av min tränare Helena Sterner. Ett riktigt krutskott som blir som en tickande bomb när han ser hinder, och exploderar fram mot hindren. Han är en riktig gosegosse som alltid står o kramas i stallgången. Han är en BEGÅVNING att rida...han har lixom allt, steget utstrålingen o a, dedär extra som behövs för att ponnyn ska bli nått alldeles extra. Han kom till livet den 6 Juni 2008, därav sitt namn, Swede=Sweden. Ni vet ju att Sveriges nationaldag är då! ;)
Han är utav rasen Welsh Ponny, o har ett typiskt steg för Welsharna. De lixom, gör som en spansk skritt, hela tiden i alla gångarter, lite svårt att förstå kanske, men ni kommer att få se på bilderna. Sudden tränas o kommer tävlas för det mesta i hoppning, då han ÄLSKAR att hoppa. Men han är en begåvning i dressyren också, och skulle säkert passa lika bra det det. Han är en riktig allroundponny.


Mina mål med dessa ponnyer är att med Miranda i höst, starta DM i dressyr, och med Sudden hoppa lite pay and jumper längre in på sommarlovet o i höst. I höst är det även planerat att vi ska tävla en LC i dressyr om allt går som det ska!

Hoppas detta var intressant o att ni tycker att jag är intressant så att ni vill följa mig på mig egna blogg, http://toveolssons.blogg.se. Kramar till er alla Amandas bloggläsare, hoppas vi syns igen...fast på min egna blogg! ;)

Amanda dissar!

Jag måste få dissa Hööks lindor, tror inte dom går att köpa längre, inte på webben men i alla fall ^^ Jag har ett fyrtal av dessa lindor men dom blir så konstiga när man har tvättat dom, dom blir så platta och konstiga! Annars är dom riktigt bra, många fina färger men just materialet trodde jag skulle vara bättre :/ Tror dom kostade runt 99 :- så det var ju inget farligt heller! 
Håller ni med mig? ^^

Gästbloggning - Maja

Hej Amandas läsare! Jag heter Maja och bloggar på http://otroligahast.blogg.se och http://backvikensstall.blogg.se . Den förstnämnda är min "huvudblogg", där jag bloggar massor om mitt hästliv, ridpassen, träningar och allt möjligt annat. Jag bor på en gård med mina 2 hästar Outlaw Luna och Gunda Pride, jag är 15 år och börjar musik estet linjen i höst. Min andra blogg, driver jag tillsammans med min medryttare och den handlar om mitt stall, och hennes ridlektioner på en annan ponny, dock ligger den lite  nere just nu.
Min ena häst, Outlaw Luna, eller Luna,är ett sto på 22 år, 148 cm o manken och importerad från irland. Trots sin ålder är hon väldigt fräch och har aldrig varit skadad förutom att hon fick fång av okänd anledning och vilade ungefär en och en halv månad, men nu är hon friskförklarad! Hon har tävlat LA dressyr och LB hoppning, men i hoppningen så är hon ganska svår, vill ofta dra ifrån som bara den och hoppa allt på samma gång, samt att jag inte vill slita på henne, så jag hoppar mycket sällan. I dressyren däremot så tränar vi( innan sjukperioden) ungefär varannan vecka för världens bästa tränare, Helena Sterner. Min högsta dröm och mål är att komma ut på en, bara en, liten dressyrtävling med henne innan jag går vidare till en annan häst. Eller så fortsätter jag med henne, jag vet 27 åringar som hopptävlar, haha! Jag har haft Luna i 2 år och hon är helt galet envis, kan stegra, dra iväg och vända hemåt när hon vill men hon är också helt cool i all hantering och är inte rädd för något alls.
Min andra häst har vi haft i 1 1/2 år, och henne köpte vi till min pappa. Hon är för 1991 och är ett varmblod med fin stam, hon har varit avelssto, 150cm i manken. Dock så är hon ganska gammal i kroppen så pappa kan inte rida henne längre, så jag rider henne ett par dagar i veckan och longerar eller promenerar med henne andra dagar. Hon är inte riktigt korrekt inriden och är helt galet pigg, springer fort som vinden haha! Hon är väldigt känslig för hjälper men kan inte göra mycket mer än att svänga, bromsa och springa, mer förstår hon inte och jag har inga krav på henne heller. 
Jag och min medryttare och mina hästar på alla bilder!^

NEW IN

Hejsan på er! När vi var påväg till Göteborg så åker man förbi Skara och där svängde vi in i Skara Hästsport, inte helt fel tyckte jag!
Kollade runt och det finns ju så mycket saker, var nära på att få med mig ett orange Schockemöhleschabrak hem, men jag kommer beställa det med lindor också ^^ Men jag fick med mig något annat orange, en höpåse från Schockemöhle och en tävlingsskjorta från Kingsland, superfin var den! Så jag är supernöjd, inte varje dag man hittar så tjusiga saker! ^^

Gästbloggning - Emelie

Hej! Amanda frågade om jag ville gästblogga så självklart!
Jag heter Emelie Lundgren och bor i Örebro, jag har en häst som heter Red Girl men kallas Giggan.
Vi har gjort en fantastisk resa sen jag fick henne 3 februari 2012. 
När jag fick Giggan var hon väldigt tjock och grundutbildad i dressyren, hon hade aldrig hopptränat endast
hoppat nån stock i skogen. Jag ville gentligen ha en utbildad hopponny  men det var nåt speciellt med Giggan
så vi tog hem henne på prov i två veckor och sen köpte vi henne.


Giggan 4 februari, första ridturen hemma!

Jag och Giggan 31 maj!

Första tävlingen var väl inget att minnas precis.. Det var en LD clear round och jag och Giggan kom inte ens över start..
Men jag repade mig snabbt och vi kämpade på! 
Nu är vi på LC/LB nivå och hit har vi kommit på bara 6 månader, lixom från att Giggan aldrig varit hopptränad
till att vara en riktig tävlingshäst! Jag har självklart fått mycket hjälp av tränare vilket jag är tacksam för!

Vill du läsa mer om min och Giggans resa - KLICKA!

Tack Amanda för jag fick gästblogga på din blogg!
Du har en superfin och bra blogg, fortsätt så!

/Emelie och Giggan på http://gemes.blogg.se/
Tack själv fina du!

Aachen - hästfest och OS-genrep

Här är några bilder från Aachen där det är stora tävlingar nu, ''OS-genrep''! Klicka HÄÄÄR för att se på fler bilder, dom var riktigt fina måste jag säga!
 
 

7 JULI

Hej! Nu sitter jag i bilen påväg till Mariestad för att sedan åka vidare till Göteborg! Vi har faktiskt med oss datorn [:DDD] Så jag kommer nog kunna blogga lite mer om vi kan ansluta till något internet, bra va? Ha det bra!


ÅKER BORT :(

Hej på er! Idag är det så att jag åker bort i en vecka igen.. Till västkusten som vi alltid åker till ska vi till nu, i en vecka. Ska blir superkul men kommer sakna Dusty :/
Sa hejdå ordentligt igår! Sofia som står i samma stall som jag kommer ta hand om Dusty, hon kommer även rida henne Torsdag-Lördag så hon är igång lite i alla fall, det är ju inte långt till connemara SM nu! :D Men jag har laddat med gästbloggningar + lite andra inlägg som jag har skrivit. och om blogg.se appen funkar så kommer jag nog uppdatera lite från hur mina dagar ser ut utanför stallet! Ananrs så får n ha det så bra och kommentera på nu! :D 
jag älskar dig mest av allt ♥

Dressyrträningen 6 Juli 2012 ♥

När jag kom till stallet idag så gick jag ut direkt i hagen för att hämta min älskade Dusty ♥ Gick i i stallet för att borsta henne, pratade med några i stallet också, supermysigt var det! När jag hade borstat klart så lindade jag henne och fixade i ordning henne för transporten, la in lite saker där och sen lastade vi och åkte iväg hem till Erika! När vi kom fram, lastade ur, tog på henne sadeln och det. Sen gick jag in på banan och gick ett varv, sen hoppade jag upp och skrittade fram henne.
 
Efter en stund kortade jag upp tyglarna och började jobba henne, hon var lite motsträvig i formen till en början men slappnade av lite mer och blev jättefin stundtals! Joggade igång henne lite och hon kändes inte så alert, segade ihop och var lite småseg så det kändes inte så värst bra och ett tag funderade mamma och jag på om hon var ren men när Erika kom ut så sa hon inte att det var något, skönt!
När Erika kom så travade jag på volten, ställde lite utåt/innåt och ibland blev hon fin men jag tappade yttersidan hela tiden, jag red inte bra idag asså, men Dusty var så grymt duktig! Vi red den lösgjörande övningen som jag tjatar om i varje inlägg och det gick bra, red lite skänkelvikningar och sånt - Hon kändes riktigt fin ibland men ibland så fick jag inte så mycket stöd på yttertygeln = att jag har tappat utsidan men vi kämpade på! 
 
Galoppen finner jag inte ord för, hon var så GRYMT fin i den, när jag galopperade på volten, hooh! Så galet fin var hon! Det kändes så lätt liksom, så sjukt fin! Skulle rida galoppserpentiner, det är typ det svåraste som finns - speciellt när man rider så konstiga vägar.. Jag måste rida i varje steg, rida noggranna vägar, då funkar det! Tror Erika blev lite irriterad på mig för att jag red så dåliga vägar [upps! ;)] men jag skärpte mig och då blev en serpentin riktigt bra faktiskt, i båda varven! Sen körde vi lite förvänd på volten och ibland så samlade hon ihop sig med än annars så det är jag riktigt nöjd med, galoppen som sagt - SJUKT FIN!
 
Under passet så fick vi sadla om tre gånger tror jag, hon har smalnat av lite vid manken så sadeln åker fram så vi måste byta bogjärn så den passar bättre. Byta sadelgjord fick vi också göra, till den sadelgjorden jag vill ha dessutom! Hon fick så mycket mer rörelseyta, kolla den här bilden bara -->
På vissa bilder sitter jag som jag vet inte vad, långa tyglar och ja, jag vet!
 

Åsiktsinlägg - Tävling

Att tävla tycker nog dom flesta är det roligaste som finns, själv tycker jag det är super att tävla, tycker det är riktigt skoj!
Men en sak som man måste tänka på [Som jag tänker på hela tiden] är att dom flesta absolut inte alla men dom flesta lägger kanske mycket krav på sig själva och hoppas på att få med sig en rosett hem, självklart är det roligt att få med sig en rosett hem men jag menar om man inte skulle få det, då är det ganska många som kan bli jättebesvikna. Vilket inte är så roligt! 
Jag tävlar inte för att få rosetter, jag tävlar för att det är roligt. Det ska vara roligt att tävla! Man tävlar inte för att vinna massor med rosetter, inte jag i alla fall.. Det är alltid ett stort + om man får med sig en rosett hem!
Vissa kanske inte förstår mig nu men jag tycker man ska vara nöjd ändå! Om hästen är jättefin på framridningen/på banan - var nöjd med det då! Om det kanske inte står samma sak på protokollet så skit i det, det är känslan som räknas! Om hästen hoppar superfint på framhoppningen, då skulle jag vara jättenöjd med det! Man måste tänka posotivt hela tiden och tänka på bra saker. Jag brukar säga en viss % som jag är nöjd med, i LB så är det 60 % och i LA är det 56 %. Då är jag nöjd med % men sen går jag väldigt mycket efter ritten också.
Den här ritten, LA-debuten gick så sjukt bra! Det var en av våra bästa ritter, hon var så himla fin! Även fast vi inte är så bra på skänkelvikningarna/förvända galoppen så är jag nöjd med det! Jag brukar alltid skriva ''det får gå som det går'' och det gör det ju, det får gå som det går, man kan inte alltid vara på topp :)
Jag hoppas ni förstår hur jag tänker - Det är känslan som räknas!

Smygtitt på Hööks höst-nyheter

Hööks kommer få in massor med snygga saker i Höst, här är några bilder på vissa produkter!
Tycker det var riktigt snygga saker måste jag säga! Vad tyckte ni? :D 

VISSTE NI ATT..

..Horze säljer Cavallo-stövlar? Tror inte det är dom hr Cavallo Grand prix Plus och alla dom men jag tror det här är en liten billigare variant, klicka HÄÄÄR om ni vill kolla lite extra på dom!
 
 

BÄSTA TRÄNINGEN MED DUSTY

Jag kommer ihåg den här träningen så väl, det är den bästa träningen hittils. Hon var så fruktansvärt fin, finner inte ord asså! Så sjukt gymt himla fin! Åå, kärlek till min fina ponny ♥
Den här känslan lever jag fortfarande på!
 
Har ni också haft en sån här känsla när man bara kommer ihåg hur bra det gick? :D 

DRESSYRTRÄNING

Tjenare! Idag så är det äntligen dressyrträning, den blev lite flyttad och vi kommer ta transporten och åka hem till Erika för att träna, roligt värre! Får se hur det går, mamma tar nog med kameran så jag hoppas på lite bilder! :D 
älskling♥

you are my happiness ♥

Hej på er! Idag åkte jag till stallet så jag var där vid kvart i tolv ungefär, då började jag med att mocka, göra krafften och allt sånt. Sen sopade jag hela stallet, lindade ihop några lindor, fyllde på vatten i hagen och lite sånt.
Sen gick jag ut i hagen för att hämta finaste ponnyn ♥ Gick in i stallet för att borsta och greja, när jag var klar så tog jag på sadel och träns och sedan skrittade jag ut på banan. Skrittade fram några varv och jag kände att jag fick ''väcka'' henne några gånger, hon segade ihop lite men jag försökte inte sitta och vara passiv som jag kan bli ibland. Började jobba henne och det kändes inte så jättebra, hon kändes öppen i formen och slängde med huvudet mot alla flugor, men jag kämpade på och ibland la hon ett jättefint jämt stöd på bettet så som jag vill ha det, då var hon riktigt fin! 
Började trava lite och det var samma sak som i skritten, men jag fortsatte och gjorde en övning som får henne lite lösgjord och då blev det lite bättre men hon la inte riktigt ett jämt stöd på bettet, hon var mer på innertyglen i ena varvet. Men ibland var det som det vände, då vart hon jättefin vissa stunder! Se lite mindre bra. Men jag släppte det och red över några cavalettisar som jag hade ställt upp på medellinjen så man kunde rida som en serpentin över dom, ibland så lufte hon riktigt bra på benen, så det gjorde hon riktigt bra! 
Fattade galopp sedan och den var hon så himla fin i, Åå jag bara älskar hennes galopp! När man samlar ihop henne så tar hon i så med bakbenen, så himla fin var hon! Sen travade jag av henne och då var hon jättefin stundtals! Sen skrittade jag ut en sväng med roligate Bella! :D 
älskade ponny ♥
 

Bilder från spanien

Här är några bilder från Spanien som jag tänkte bjuda er på, enjoy!

CORNWALL T-SHIRT DAM KINGSLAND

Den här tröjan från kingsland förtog jag min inte på riktigt, det står ''morning'' och en 0:a på dom, hmm! Tyckte det såg lite roligt ut haha! Nä men jag vet inte om jag är ute och cyklar nu men jag förstår inte varför det står morning på en tröja liksom, lite skumt. Dom brukar göra så mycket finare tröjor. Dom finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 399 :-.
 

Bloggtips..[www.hovskrape.blogg.se]

En blogg jag måste tipsa er om är www.hovskrape.blogg.seDet är Fanny Jaensson som driver den fina bloggen, och nu lägger jag inte upp det här för att jag käner henne utan jag vill att ni ska gå in och titta på hennes blogg, den är sjukt bra! Designen är supersnygg, stilren. Inläggen är igenomtänkta, bra skrivna och man förstår alltid vad hon menar! Om ni vill gå in och kika på bloggen kan ni göra det HÄÄÄÄÄR!
Du är grym Fanny ♥

Allroundschabrak Economical 2012 från John Whitaker

Det här schabraket tycker jag är sååå snyggt! Det är så snyggt när det är stora rutor på hoppschabrak tycker jag! Synd att man inte ser texten på kanten mer, egentligen så ser det ut som vilket schabrak som helst men det har det lilla extra snygga i sig ändå, jag gillar det! Det finns att köpa på Cheval Ridsport för 455 :-.
Vad tycker ni om det? :D 

Dagens aktivering!

Tjena! Idag så ska jag rida på banan lite tänkte jag, kanske lägger fram några bommar eller något, kanske rider barbacka? Jag vet inte men ska klura på det! :D
bästa♥

Dagens ridpass 4 Juli 2012 [Dusty ♥]

Tjenare! Idag när jag kom till stallet så var Maja där så jag snackade jag lite med henne + att jag packade hö och gjorde krafften, sen gick vi ut i hagen för att hämta våra finisar!
Hon var så himla glad i stallet, så himla härligt! Men i alla fall så borstade jag henne och sedan på med all utrustning som hon skulle ha! Hoppade sedan upp och skrittade iväg med Maja till Wittvång. Jag kände redan när vi red iväg att hon ville inte riktigt som jag ville, hon ville gå bakom Splash men jag tyckte gott att hon kunde gå brevid honom! När vi var framme vid wittvång så mötte vi Lisa som hängde med också, sjukt roligt hade vi det! :D 
 
Vi red samma väg som Maja och jag red i Måndags fast åt andra hållet + att vi utforskade lite andra vägar som vi inte hittade ut på så vi fick rida tillbaks flera gånger men roligt var det! Dusty var lite spänd och stressad, hon blir det när det är lite fler som rider och så fick hon gå sist och så, så det gick inte så jättebra.. Hon var inte riktigt som hon brukar när man rider ut, men när man är fler så blir hon så, jag vet inte.. ^^ Men när jag jobbade henne så var hon riktigt fin stundtals! 
 
När vi var tillbaka i stallet igen så var hon så himla nöjd och glad så jag vet inte vad hon var på för humör idag, haha! Fixade i orning allt som skulle ordnas, spolade av henne lite för det var så himla varmt ute, sen släppte jag ut min fina i hagen! 
 
världens bästa ponny ♥

UPPDATERING PÅ G

Håller på att fira min lillebror men uppdatering kommer! Så ni vet ^^

Amanda frågar!


MER BILDER FRÅN RIDPASSET IGÅR

Här är några mer fina bilder som Fanny fotade igår :D
Visst är bilderna fina? :D finaste Dusty♥

Amanda dissar!

Den här tävlingströjan som kommer ifrån Kingsland var inte i min smak :/ Märket på den är supersnyggt men jag tyckte det blev så rörigt med alla färger, det blev så många på samma gång tycker jag! Annars så är den nog bra, har en helvit tävlingsskjorta från kingsland som är überskön så passformen är riktigt bra! Den finns att köpa på Cheval Ridsport för 675 :-.
Den får en liten diss från mig, vad tyckte ni om den?
 

En låt, som jag blir riktigt glad av.. [Don't Wake Me Up]

Ni kanske har hört den här låten, men om ni inte har gjort det så tycker jag att ni ska göra det, det här är inte så hästrelaterat inlägg men jag måste bara få dela med mig av den, hihi! Jag älskar den här låten, jag blir så himla glad av den, inte vet jag varför men jag tänker på så positiva saker! Jag brukar blogga till den här låten, lyssna på den, me like! 
Åå vad tråkigt inlägg men ah, ville få upp det!

4 JULI

Tjenare! Idag så fyller min lillebror år så då ska vi fira honom lite på eftermiddagen så jag åker till Dusty nu på morgonen och är där till lunch typ, ska rida ut med Maja! Kommer bli fett grymt som vanligt! :D
älskade ponny ♥

8 planets, 204 countries, 809 islands, 7 seas, 6.000.000.000 + people, and i found you ♥

Idag har det varit en grym dag, värdet har varit på topp med fina vänner och ja, vad säger man, livet leker!
Jag och världens bästa Fanny möttes upp och cyklade till stallet vid kl 12 ungefär, när vi kom till stallet så hälsade vi på finaste Dusty som stog i hagen sen gick vi in i stallet och började mocka, packa hö och lite annat småfix! Sen gick vi ut till hagen för att hämta Dusty. Splash och Dusty kom i full galopp till oss, så söta var dom! Gick in i stallet och babblade massor med Fanny samtidigt som jag borstade Dusty. Lindade alla fyra ben, sen på med sadel och träns.
 
Skrittade sedan fram henne, efter en stund kortade jag upp tyglarna och jobbade henne lite, la inte så jättemycket krav på henne, mest att jag skulle växla mellan att få henne låg och lite tävlingsform. Hon kändes jättefin när jag hade henne framme, hon var lite trött idag, min älskling ♥ Började trava sen och när jag hade lite mer tryck i henne så var hon riktigt fin! I början när jag travade så hade jag henne lite lägre, sen satte jag mig ner och jobbade lite mer. Red en lösgörande övning som Erika tipsat mig om och hon blir riktigt fin efter det! Hon ville inte riktigt flytta sig för skänkeln men det fick bli som det blev ^^ Red lite serpentiner, travökningar och sånna saker, hon kändes grymt fin! Hon var mjuk och superfin i formen! 
 
Här rider jag den övningen.. [på sista bilden]↑
Fattade sedan galopp och hon var sjuuukt fin i den! Ställde mig upp i lättsits så hon skulle få länga ut steget lite + att hon skulle få frusta av sig lite. Satte mig ner sedan i galoppen och samlade henne lite. Hon var så himla fin! Man kände hur varenda muskel jobbade, hon tar i så hela hon! Jag samlade henne inte in i det sista, tog det lite lugnt. Sen travade jag henne i en låg form, och hon var sjuuukt fin! Älskade ponny ♥
 
Sen fick Fanny hoppa upp också! Tror hon tyckte det var lite annorlunda med min dressyrsadel, det är lite annorlunda att sitta i den dom första gångerna! Men det såg riktigt bra ut för att vara första gången! :D
 
Jag är jättenöjd över ridpasset idag, hon har ju vilat i en vecka så vi mjukstartar ju men jisses vad fin hon är nu, goo Dusty ♥

SHOPPINGEN PÅ HÖÖKS

Ja, somsagt så var ju mamma och jag på Hööks igår och det blev en del, roligt tycker jag haha! Det var ju rea också så man får ju passa på lite extra nu! Det var mycket saker som jag behövde så nu är det köpt, härligt!
♥ Fleecetäcke med hals
♥ Ländtäcke, JH Collection
♥ Schampo
♥ Godis till Dusty :D
♥ Arnika
♥ Pälsglans, Tobbe Larsson
♥ Flugpannband [Dusty har tagit av sin grimma med det andra flugpannbandet i hagen och jag hittar den inte så det fick bi en till sån ^^]
♥ Läderputs
+ Att det blev lite foder och en nummerlapp!
Så det blev lite saker men nöjd är jag! :D 
 

Peder Fredricson visar hur man målar en häst

När jag såg den här filmen så blev jag lite förvånad faktiskt, han var ju riktigt duktig på att måla! Kolla in videon!

SKILLNAD PÅ PRIS..[samma produkt]

Vilken skillnad det kan vara på pris även fast det är samma sak, t.ex på dom här skorna som kommer från Kingsland. På Charlies Häst & Hund kostar dom 579 :- och på Skara Hästsport kostar dom 479 :-. Det är ändå 100 kr mer som dom kostar på Charlies, lite underligt. jag trodde att det kostade samma överallt, kanske inte på pricken men ändå ganska lika men nu är det ju ändå 100 kroners skillnad, jag skulle ju ha köpt mina på Skara Hästsport helt klart! 
DERBY CANVAS SNEAKERS UNISEX KINGSLANDDERBY CANVAS SNEAKERS UNISEX KINGSLAND
Tycker inte ni också att det är konstigt? Lite skumt faktiskt!

Öppet hus hos Tobbe Larsson

Det här var ju lite roligt faktiskt, att få komma hem till Tobbe, bara det är ju häftigt!

Från Tobbe Larsson:
Intresserade kan vid detta tillfälle komma och se hur Tobbe tränar sina hästar på hemmaplan.
Danska rockstjärnan Sanne Salomonsenkommer också att vara där. Tobbe signerar efter framträdandet.


 

Hästmagazinet.


3 juli

Hejsan Svejsan! Idag så kommer min finfina vän Fanny hänga med till stallet, kommer bli grymt! Hon ska fota lite också, så lite nya bilder kommer ni allt få! Ska rida lite på banan och så tänkte jag skritta ut en sväng, så det blir en mysig stalldag imorgon!
världens bästa ♥

Du är som Google , du har allt jag söker ♥

Idag när jag kom till stallet hälsade jag på min fina ponny som stog i hagen först, sen gick jag in i stallet där Maja och Cassandra var så jag pratade med dom, mockade och lite sånt!
Sen tog jag in henne och borstade henne lite medans Splash blev skodd, sen blev Dusty skodd och hon sköter sig så himla bra! Så duktig tjej! Sen tog jag på all utrustning som skulle på och sen red Maja och jag ut. Skrittade till Guttersboda där vi travade också. I början så var hon lite spänd i formen men slappnade av och blev riktigt fin sen, när hon kom igång så fick hon en sån himla fin form! Sen skrittade vi vidare hem till mig nästan, vi såg mitt hus men vi red förbi det, haha! Vi utforskade idag, det kommer inte ihåg hur många gånger jag sa, ''Vart är vi?'' Haha! Men vi hittade dit vi skulle, vi red över massa stockar, rötter m.m, det var så himla roligt! Maja bjöd på en sång då och då och gud så vi skrattade, så himla härligt!
När vi hade hittat rätt tillslut så kom vi till travrakan där vi galopperade också, vi tog det lugnt. Eller vi försökte i alla fall! Hon var förvånadsvärt lugn, hon var lugnare än vad hon brukar och dessutom så har hon ju vilat i en vecka så hon var lugn haha! Sen skrittade vi hem igen. Dusty tyckte det var jätteroligt att komma ut igen, öronen frammåt och hon skulle äta hela tiden, thats my girl ♥
Sen åkte kom Mamma och hämtade upp mig när jag var klar i stallet, vi åkte till Hööks! Shoppade loss där kan man säga, bilder på det kommer imorrn! :D 

Stärkande kavalettiövning med Erika Jansson

Att rida sånna hära cavaletti tycker jag är superkul! Det är också bra för hästen. På filmen här nere så pratar hon dock på engelska men man förstog bra så jag tycker ni ska kolla på den!
 
 

Häst försökte ta sig ur transporten

Usch vad hemskt, hade fått panik i den situationen!
 

På väg ut på E4 såg Ingegerd Östfelt och dottern Erika Pettersson en bil med varningsblinkers som signalerade mot dem, de förstod att något var galet och stannade direkt.

Ingegerd och Erika var på väg till veterinären i Mantorp med hästen Grimm när de fick varningen, när de gick ut för att se vad som var fel möttes de av Grimm med huvudet och hovarna ut över bakluckan.

De ringde till räddningstjänsten och under tiden de väntade fick de hjälp av andra bilister som stannade för att hjälpa till.

- Som tur är var den första bilen som stannade vid oss en kvinna som var länsveterinär som hjälpte oss, berättar Ingegerd för Norrköpings Tidningar.

När Grimm väl kommit ur transporten var han lugn och leddes till en närliggande ridskola.


 

Mer bilder finns HÄÄÄR.

Veckoplanering V.27

Såhär kommer Dustys vecka att se ut, mjukstartar lite med promenaden igår och så rider jag ut med Maja idag och lite lätt på tisdag!

HOVSLAGAREN KOMMER IDAG

Hej på er! Idag så kommer hovslagaren och ska fixa Dustys fossingar, så jag är i stallet runt halv nio tänkte jag. Ska rida ut med Maja också, ska bli suermysigt! :D
finaste ponnyn♥

HOVSLAGAREN KOMMER IDAG

Hej på er! Idag så kommer hovslagaren och ska fixa Dustys fossingar, så jag är i stallet runt halv nio tänkte jag. Ska rida ut med Maja också, ska bli supermysigt! :D
finaste ponnyn♥

HEMMA NU

Hej på er! Nu är jag hemma från Spanien och stallet! Min dag började redan 02.45 då var det upp och göra sig i ordning och sen sätta sig i bilen för att åka till flygplatsen, sen efter en stund fick vi gå in i flygplanet. Var så himla  hyper för att jag skulle få träffa Dusty, asså det var en så härlig känsla, att få se sin egna ponny efter 1 vecka 
Planet landade hea 40 minuter tidigare än vad det skulle och det var ju bara bättre, ju fortare desto snabbare kommer jag till Dusty tänkte jag! ^^ Var hemma i huset vid kvart i tolv och var i stallet vid 12 tror jag, snabb tjej! :D Sprang ut till Dusty som stog i sommarhagen och åt gräs, så som jag har längtat efter henne, ibland kunde jag inte hålla tårarna inne för att jag saknat henne så men idag så fick jag äntligen träffa henne ♥ Det var så härligt att se henne igen, men magen, öjöj! Hon har blivit så tjock men jag får försöka rida bort den ^^
Gick in i stallet sedan och pratade med dom som var i stallet, roligt att se dom också! Sen började jag mocka och göra i ordning boxen, lägga in maten osv. Sen gick jag och hämtade min finaste ponny i hagen! Borstade henne lite och gosade med henne, hon såg så snopen ut som att hon hörde någnting bakom sig men i alla fall när jag var klar så tog jag tt grimskaft för att gå en liten promenix med henne! Det var inge vidare väder så jag tänkte att jag kunde gå någon timme ändå men det kom massor med broms och mygg så jag gick en kortis i skogen, supermysigt var det men man märkte att hon tyckte det var jobbigt men hon var ändå så ''lydig'' eller hur man ska säga, gick med sänkt nacke och lyssnade riktigt riktigt bra! Då fick hon godis och massor med beröm! :D Sen gick jag in på banan för att springa lite som man gör på utställning för att checka av lite, det funkade riktigt bra faktiskt! Sen gick jag in i stallet, borstade av henne lite igen och sedan släppte jag ut henne i hagen igen och pussade hejdå 
bilderna är från idag på min lilla blöta fina ponny♥

PÅ HEM VÄG

Tjenare! idag åker vi hem så är hemma här runt kl 1 på dagen, då åker jag direkt till min äskade Dusty! 
 

RSS 2.0