Ponny SM i helsingborg

EbbaLarsson - ArdChuanDelight


Och den här gången är det ponnyryttarna i hoppning som gör upp om SM-medaljerna i sitt inomhusmästerskap. Dessutom Mountain Horse Ponny Cup och Agria ungponny.

 

Helsingborgs Fältrittklubb bjuder för andra helgen i rad på SM.
Nu handlar det om ponny-SM, 10-13 november. Då är det många känslor inblandade. Glädje och besvikelse blandas i en het mix.

Dagens toppryttare har i de flesta fall börjat sin karriär på ponny. Rolf-Göran Bengtsson tog sina första guld på ponny, men då i fälttävlan.
Angelica Augustsson, årets komet i svensk hoppsport började karriären på ridskolan i Billdal och tog sitt första SM-guld i Falun 2000 på C-ponnyn Bob.
Samma år tog Alexander Zetterman SM-guld i kategori B med Grey Bray.
Idag rider alla på toppnivå internationellt.

Det är bland dagens duktiga ponnyryttare som vi hittar morgondagens stjärnor – the next generation. I helgen möts de i Helsingborg för att göra upp om SM i inomhushoppning.
Som vanligt handlar det om ära och medaljer i tre kategorier utifrån ponnyns höjd, kategori D som är den största, kategori C och så kategori B som är den minsta. SM-titlarna fördelas efter tre omgångar med start på fredag och final på söndag. I sista omgången får bara de 20 bästa ryttarna i varje kategori starta.

Källa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0