I'm glad you came [Dusty ♥]

 

Jennie Larssons inspirerande hemvist

Den här gården asså, perfektion! Om ni vill se fler bilder kan ni klicka HÄÄÄR!

I nummer 5 av Hippson Magazine presenteras den välmeriterade dressyrryttaren Jennie Larsson i ett reportage om tillridning av hästar. I det här bildspelet får vi hänga med till vackra och välordnade Högdalens gård, där hon bedriver sin verksamhet.

SISTA SEPTEMBER

Hejsan Svejsan! Idag ska jag rida ut en sväng med Dusty, tänkte ta det rätt lugnt bara så hon ska få röra lite på sig och mysa runt lite, sen blire hem och plugga igen!
Helt sjukt att det är sista september, snart är det jul nästan.. Känns lite nasigt, hihi!
 
 

Jag är med och tävlar!

Bilden är klickbar!

LUCKY STRIKE

Hej på er! Hade med mig våran hund Leja som sällskap i stallet också! Mockade, gjorde rent krubban, la in mer spån, bytte vatten, gjorde maten, borstade rent lite skydd och annan utrustning, sopat och pratat i stallet, så jag har hunnuit med väldigt mycket! Och såklart borstade jag Dusty också, gosade och gav henne massa morot!
En riktigt mysig dag var det, så som man vill ha det helt enkelt!
Världens bästa ponny, jag är så glad att jag har dig, du får mig alltid på så bra humör, finns inte ord för hur mycket du betyder för mig, jag älskar dig ♥

Aachenträns JH Collection

Det här tränset tyckte jag var riktigt snyggt! Der kommer komma massor med nyheter från Hööks nu i flera dagar men visst är det snygag saker? Det här tränset skulle jag vilja ha ju, vill ha allt ;) Just att nosgrimman är rätt så bred ändå, 4,5 cm och att den är lackad gör den ju inte fulare. och det snygga pannbandet, synd att det inte var lite svängt men tränset är ändå, supersnyggt! Det finns att köpa på Hööks för 599 :-.
 
Vad tycker ni om det? :D 

Kittel förlorar Donna Unique

Vad tråkigt för honom, eller det är ju hans val men det hade varit kul att se han och Sezuan tycker jag, men men så är det :) 

Patrik Kittel och Arlette Jasper-Kohl, tillsammans med Donna Unique, när stoet anlände till Peterhof förra året.

Patrik Kittel och familjen Kohl, en av Kittels största hästägare, avslutar nu sitt samarbete efter tre år. Det innebär att Kittel förlorar stjärnan Donna Unique och framtidslöftet Sezuan. 

Patrik Kittel har delat sin tid mellan sitt eget stall i Nottuln och Kohls anläggning Gestüt Peterhof i Perl-Borg. Men nu avslutas samarbetet, då Kittel vill satsa all sin tid på sina egna hästar. Istället kommer tyska Ulla Salzgeber att ta över som ryttare på samtliga av Gestüt Peterhofs tävlingshästar. Det skriver Patrik Kittel på sin hemsida.

Här är Sezuan →


STALLET - PLUGGA

Hej på er! Idag ska mitt hjärta få vila, borstar henne och gosar massor såklart! Sen ska jag hem och plugga, mindre roligt men det måste göras, har två prov nästa vecka, vi höres!

28 september

Hej på er! Idag longerade ju jag Dusty, gick jättebra!Hon var väldigt avslappnad och trampade under sig bra med bakbenen, hon var lite trög att få igång i trav men annars var hon kanonfin och sökte sig neråt! Dusktiga pållen ♥

Dressyrschabrak Autumn Edition JH Collection

Det här schabraket kan jag bara inte sluta tänka på, tycke det är riktigt riktigt snyggt! Det bruna var nästan snäppet snyggare faktiskt. Det marinblåa tyckte inte jag passade till med den bruna kanten :/ Tror passformen är väldigt bra också, har sett det i affären också, tackar inte nej till det! Det finns att köpa på Hööks för 329 :-.
Håller ni med mig? :D

von Essens tränar hos Kittel

Vilken dröm att träna för Kittel hörreni ;)

Maria von Essen, som finns med i landslagstruppen, och hennes kusin Ebba har under en vecka varit på plats hos Patrik Kittel i Tyskland för träning med fyra hästar.

Patrik Kittel skriver på sin hemsida att det är första gången som Maria och Ebba är hos honom och tränar. Enligt Kittel har träningen gått mycket bra, och de båda satsar nu på att ta en plats i det svenska EM-laget 2013 med sina Grand Prix-hästar Ferdi, Dry Sack och Yantuge.

Bild från träningarna →

 


DAGEN

Hej på er! Idag ska jag longera Dusty faktiskt, gör aldrig detmen ska börja med det nu! Hörs senare hörreni!

I'M GLAD YOU CAME

Hej på er! Dressyrträningen idag gick så sjuuuuuukt bra! Hon var så galet fin!  Redan när jag red fram så var hon mjuk, framme och superfin. Det spöregnade när jag red så vi var väääldigt blöta men vi kämpade på ändå! Vi red på volten och försökte få igenom henne ännu lite mer, sedan fattade jag galopp från skritt och sen lite skritt - galopp - skritt övergångar. Kanonfin var hon! Sen gjorde vi lite travökningar, förvänd galopp, sjukt fina galoppfattningar till färvänd galopp, jag vet inte vad jag ska säga, hon var helt grymt fin idag ♥
Bjuder på ett par bilder, inte dom bästa men bättre än inget! :D

Grimma JH Collection

Den här grimman såg så himla gosig ut, och dessutom väldigt bekväm och mjuk ut! Färgerna var också väldigt fina, hela  JH collection är väldigt fin tycket jag! Grimmorna finns att köpa på Hööks för 129 :-.

Stjärnorna tränar för Globen

Stjärnornas hoppning är nästan roligast på hela Stockholm Horse Show!

Tobbe Karlsson har fullt fokus över hindret i sadeln på Last April. I bakgrunden Sara Varga på Quebec.

Tobbe Karlsson, professionell dansare till vardags, har fått känna på att det inte alltid är så lätt med taktkänslan. Men nu börjar det sitta, även i sadeln, för stjärnorna som rider i Globen.

Han ser väldigt koncentrerad ut, Tobbe Karlsson, som lärt kändisar att dansa i flera säsonger av Let's Dance. Som total nybörjare på hästryggen har han nu själv fått känna på hur svårt det kan vara med taktkänslan.
- Tobbe hade lite svårt att hitta takten, men jag tog med honom ut på en ridtur i skogen och travade och galopperade. Så nu börjar det fungera, berättar Lena Bredberg, tålmodig tränare på Stora Wäsby.

Truppen till Stjärnornas hoppning i Globen är ännu inte helt komplett, men de kändisar som tränar för fullt är - förutom Tobbe Karlsson - programledaren Sofia Wistam, som fått rutinerade skäcken Bingo som kompanjon, sångerskan Sara Varga, och de två vinnarna från 2011, Caroline af Ugglas och Mia Coldheart.


TRAINING

Tjenare polare! Idag är det dressyrträning, får hoppas på att jag rider mer ordentligt idag! Hoppas att mamma kan ta lite kort och kanske filma t.o.m! Vi kör på en marinblå outfit idag ^^
älskar bilden massa, min lilla pudding♥
 

Don't you worry, don't you worry child

Hejsan Svejsan! Idag red Maja och jag ut en sväng, det började precis regna när vi red ut men det gjorde det ännu lite mysigare. I alla fall så började vi att skritta upp i alén, sen skrittade vi in på en stig som leder ut på den vanliga vägen sen. Hästarna får verkligen tänka till bland alla rötter och stenar, men det är bra! När vi kom ut på den vanliga vägen så började jag jobba henne lite, var petnoga med att jag hade stödet på yttertygeln, och det gick ganska bra faktiskt! I alla fall i traven, i skritten var det lite jobbigare men jag fick till det då också! Sen red vi in på en skogsstig igen där dom fick tänka igen. Efter det så kom vi ut vd guttersboda så vi skrittade en bit, jobbade henne då och hon kändes väldigt fin faktiskt! Lyssnade på mig och var koncentrerad. Sen travade vi en bit och sedan skrittade vi hem, Dusty var finfin idag ♥ Har prov imorrn så ska plugga nu, see you!

MOVIESTAR

Här är filmen från igår som ni ville ha! :D 
 

SMÅ-REA PÅ HÖÖKS

Ni har väl inte missat att det fortfarande finns lite på rean hos Hööks fortfarande? Om ni har det så vet ni det nu i alla fall, klicka HÄÄÄR om ni vill komma till hemsidan!

25 september

Hej på er! Idag så ska jag rida ut med Maja en sväng!

Hoppträning 25 September

Idag var det ju hoppträning, det gick faktiskt väldigt bra! När jag red fram så kändes hon lite tjafsig i munnen, asså hon ville inte ta yttertygeln i ett varv och i ena varvet så ville hon vara innåtställd hela tiden men jag fik tag på henne och då blev hon rak och jättefin! Sen började vi hoppa på olika linjer. Till en början så var hon lite springig och jag höll i henne ganska mycket, för annars springer hon all världens väg men sen fick jag upp farten och då gick det så mycket bättre, då kunde jag släppa henne också så jag inte behövde hålla i henne mer och då hoppade hon riktigt fint! Vi hoppade en kombination som gick över förväntan! Svinbra sa Niklas, det kändes verkligen bra :D 
hehe, ni får två suddiga bilder sålänge, filmen kommer imorgon!
min busiga hoppeponny ♥

Veckoplanering v.39

Såhär kommer min och Dustys vecka att se ut, en rätt vanlig vecka. Ska försöka longera henne mera nu, så jag sparar på hennes rygg mer!

''JUST A HORSE''

Såg att min fina vän Fanny hade lagt upp den här filmen på sin blogg, vad bara tvungen att lägga upp den här, tyckte den var riktigt bra faktiskt! Förlåt om jag snor ditt inlägg Fanny! BIG LÄNK http://hovskrape.blogg.se/! ;)
 

HOPPTRÄNING

Tjena Mås! Idag är det hoppträning  för Niklas på Wittvång, inomhus. Hoppas på det bästa, som vanligt haha! :D ses senare hörreni!
Vill ni att mamma ska filma förresten? ^^
 

Dagens Ridpass, 24 September 2012 [Dusty♥]

Hej på er! Idag red jag ut med Cassandra, det var superkul! Vi red den vanliga vägen som jag kallar den och sedan red vi till travrakan, Dusty var på spänd-humör idag, hon ville inte riktigt som jag ville.. Stannade några gånger och var allmänt överallt kändes det som men när vi red på travrakan så kändes det bättre, gjorde lite skänkelvikningar och då blev vissa riktigt bra faktiskt! Sen när vi vände hem och skulle galoppera så jobbade jag henne först en liten sträcka, sen tänkte jag att hon skulle så galoppera fort oherregud vad pigg hon var! Så jag tänkte att det inte var så stor ide att försöka lugna henne lite. Gjorde lite tempoväxlingar i alla fall, det gick riktigt riktigt bra faktiskt, blev lite förvånad men hon lyssnade otroligt bra båda frammåt och bakåt, travade en länga sedan så hon skulle få komma ner i varv, sen skrittade vi hem igen, hon tyckte det var så roligt att få galoppera av sig, mitt hjärta ♥

Funderingar

En sak jag har funderat på är om Dusty skulle passa i en remontnosgrimma, jag vet inte.. Hon har ju inte så jättelångt huvud, hon skulle faktiskt kunna passa! Vad tycker ni? :D 
Behöver eran hjälp!

Douglas vann i Barcelona

Sverige näst i topp!

Svensk seger i Barcelona. Det handlar om Douglas Lindelöw som vann torsdagens 1,50-klass i nationshoppningsmeetinget.

Klassen gick över två faser, där Douglas Lindelöw och Balahe (sto f -02 e Baloubet du Rouet-Flamingo, uppf H Stodell) var halvsekunden före ett polskt ekipage bland 13 dubbelnollor. Till de senare hörde även Angelica Augustsson som tia med Quick Diamond.

I dagens inledande 1,40-klass var Angelica och Douglas placerade med No One So Cool respektive Casello.

Uppdatering
Inledningsdagens kvällsklass gick som tidshoppning över 1,50-hinder. Där kom Peder Fredricson tia på H&M Cash In och Daniel Zetterman knep den 16:e och sista prisplatsen med Glory Days. Angelie von Essen var lika felfri med Carrento Star men två sekunder från prislistan.


DAGEN

Tjenare! Idag tänkte jag rida ut igen, ska fråga Maja tänkte jag om vi kan ta en sväng!
hihi, tur att Dusty är söt ♥

Your love is my drug

Hej på er! Idag så har jag och Dusty ridit ut en sväng runt guttersboda, det var verkligen supermysigt! När vi hade skrittat en bit så kortade jag upp tyglarna och jobbade henne lite, hon var fin! Travade en lite sträcka sen och då var hon faktiskt riktigt fin! Gjorde lite skänkelvikningar så hon skulle få något att tänka på och det gick faktiskt bra, hon var mjuk i munnen och lyssnade väldigt bra för skänkeln! Skrittade en liten kortis, och sen travade jag en lång stäcka igen. gjorde samma sak som förut och hon kändes fin! Hon var lite ''upp-blåst'' eller vad man ska säga, lite spänd men ändå mjuk och fin! Skrittade hem sen, hon var pigg och glad idag, bästa ponnyn ♥

Live While We're Young

Inte för att det här är något häst-relaterat inlägg men ni har väl inte missat One Directions nya låt? Den är faktiskt riktigt bra och man blir så himla glad av den så jag tycker ni ska lyssna på den!
 

Debatt: Rollkur vs. forskning

Här får ni läsa ett långt inlägg om rullkür, men det är faktiskt intressant!
 
"Under OS i London aktualiserades debatten om att rida i rollkur - även kallat för hyperflexion eller att man rider hästen i formen low, deep, round. Vi skulle vilja ge ett etologiskt och forskningsmässigt perspektiv på den här debatten. 
Det är dressyrryttarna som har fått ta emot mest kritik, men vi vill påpeka att användandet av den här metoden förekommer inom alla riddiscipliner och på allra högsta nivå. 
Eftersom vi arbetar med forskning är vi skolade att alltid ta reda på vad forskningen visar om en metod - och på så sätt göra en kritisk bedömning av för- och nackdelar, vinster och risker. Vi arbetar på samma sätt även när vi diskuterar inhysningssystem, skötsel, utfodring eller vad det nu rör sig om. I de fall det inte finns forskning förlitar vi oss på beprövad erfarenhet, finns det både forskning och beprövad erfarenhet är det naturligtvis det allra bästa. 
   
Om man i en vetenskaplig databas söker på rollkur får man 13 träffar,
hyperflexion som träningsmetod ger 15 artiklar. Söker man slutligen på på "low deep round" får man 3 träffar. I forskningssammanhang är detta oerhört lite material, vilket gör att vi bör vara försiktiga. 
I flera av forskningsartiklarna, även i de senare publicerade studierna, påpekar författarna att ytterligare forskning krävs kring metoden (McGreevy et al. 2010; Wijnberg et al. 2010). Trots detta används denna icke-värderade metod för att träna hästar, även hästar på elitnivå som värderas till ofantliga summor. 
Som jämförelse är det intressant att se att stora delar av världseliten och övriga hästhållare verkar ignorerar den överväldigande mängd forskning som visar på alla positiva effekter av rörelse och social kontakt med andra hästar, forskningsområden vilka ger mer än 100 träffar vardera. Argumenten för att hästarna inte hålls på lösdrift tillsammans med andra hästar, eller ens släpps ut i hage dagligen, är just rädslan för att hästarna ska skadas - trots att forskningen visar något helt annat. 
   
Vad säger då den forskning som finns om rollkur?
Den visar inte på några dramatiska skador hos hästarna - men studierna har genomförts under enstaka tillfällen och under väldigt korta tidsperioder, mellan 6 och 30 minuter (Oldruitenborgh-Oosterbaan et al. 2006; Wijnberg et al. 2010). Hur rollkur påverkar hästens långsiktiga hälsa är inte alls undersökt. Rollkur som träningsmetod är helt enkelt inte utvärderad. 
Däremot visar de kortvariga studierna att hästarna dramatiskt ökar sina "protestbeteenden" när de rids i rollkur (Kienapfel 2011; von Borstel et al. 2009). Det handlar om beteenden som att slå med huvudet, backa, tugga onormalt mycket eller ha tungan utanför munnen, försöka bocka, svischa med svansen med mera. Beteenden som alla visar att hästen upplever ett stort obehag. Annan forskning visar att hästar som rids i rollkur är räddare och inte vill gå tillbaka till platser där de har ridits i hyperflexion.
  
Sammantaget visar studierna att metoden innebär en nedsatt välfärd för hästarna,
något som i sin tur även påverkar säkerheten för ryttarna. Risken för olyckor ökar i själva träningssituationen, när hästarna försöker undkomma genom att bocka och så vidare. Att rollkur ökar rädslan hos hästen, som är ett utpräglat flyktdjur, innebär också en ökad risk för skador. Själva metoden i sig innebär dessutom att hästen riskerar att svara sämre på tygelhjälper på grund av habituering eller tillvänjning (McLean & McGreevy 2010), vilket givetvis påverkar säkerheten. 
De positiva effekter som anges som skäl till att metoden används, till exempel att hästens muskulatur skulle stretchas, kan inte verifieras av befintlig forskning (Rhodin et al 2005; Denoix 2006; von Borstel et al. 2009).
  
Om vi bortser från alla djurvälfärds- och djuretiska aspekter av metoden förvånar det oss att den verkar användas så pass mycket av ryttare på allra högsta nivå, på oerhört värdefulla hästar. Att använda en metod som är så pass obeprövad och som inte heller är testad vetenskapligt i någon nämnvärd utsträckning är anmärkningsvärt. Vad gör att man är beredd att ta sådana risker med dessa värdefulla hästar?"

23 September

Hej på er! Idag ska jag rida ut en sväng tänkte jag, ska plugga lite också så det är full fart här ! :

even when i close my eyes there's an image of your face

Hej på er! Idag var det ju dressyrträning, Dusty var jättefin men jag red verkligen inte bra idag.. Hon ställde verkligen upp men jag sabbade det, så typiskt :/ Men hon var i alla fall jättefin, men hon kunde ha blivit väldigt mycket finare om jag hade ridit ordentligt! I alla fall så gjorde vi mycket travökningar, shit vad bra dom blev! Hon svävade fram :D Hon var riktigt riktigt fin imellanåt! Galoppen var bra i vänster varv men i höger så kom jag aldrig till ridning, vet inte vad det kunde vara men jag är nöjd i alla fall, Dusty var superfin!

finafina ponny, du är så bra ♥

Visste ni att..

..Att jag lyssnar på musik typ hela tiden?
..Jag är väldigt efterklok, tänker alltid efter ett snäpp till efteråt?
..Jag har tävlat två lokala hopptävlingar i mitt liv?

Hur få äldre häst mer lösgjord?

Här får ni ett väldans bra svar!
Hej! Jag har fått en äldre välutbildad dressyrherre i stallet. Vi gör allt inklusive skolor och seriebyten. Mitt problem är att han är väldigt stel och styv i sin kropp och föredrar att hålla huvudet högt. Att rida honom är inget problem när han väl är lösgjord men vägen dit är lång. Har du några tips på hur jag rider fram på ett effektivt sätt? Förslagen jag får är många: håll i o kicka igång bak funkar bättre än att trava på långa tyglar för då blir herrn en sömngångare. Men vilket är rätt? Något råd?

Nina Bengtssons svar:

Roligt för dig med en utbildad gentleman att jobba med. Det bästa sättet att få honom att fungera länge är att hålla hästen mjuk och smidig. Det är ju likadant med oss människor har jag märkt med åren ;)

Din ridning ska vara hästens kombinerade stretching- massage och yoga pass.

Det är viktigt att du får hästen elastisk mellan hjälperna, så trava fram på långtygel faller bort. Självklart ska du skritta fram ordentligt för att låta kroppen komma igång. Sen tycker jag att du ska skritta en stund på tygeln och träna honom på att vara låg, kort och rund i halsen. Om han inte är van att släppa igenom på det sättet kommer du behöva lära honom. Att slappna av och bli fullständigt loss i halsen vilket leder till eftergift i hela kroppen kan vara svårt för en häst som är van att " hålla emot". Du kan behöva böja igenom en del. Rid gärna lite sluta på en volt med rund och

mjuk hals. Det är utmärkt gymnastik för en stel häst. Allt jobb jag nämnt ovan kan sen även göras i trav och galopp. Hästen ska bära sig själv i vilken form du vill och du ska kunna böja halsen utåt och inåt när du vill i alla gångarter. Han ska träna på att hålla balansen i ryggen (och med sina bukmuskler) och inte i halsen.
Under allt detta arbete är det viktigt att hästen är framför din skänkel. Om han blir seg för skänkeln kan du behöva kicka till och sen vara extremt lätt med skänkeln så han förstår att ha respekt för ditt ben och gå av sig själv.
Vi pratar ibland om att vissa övningar hjälper till att lösgöra hästen och det stämmer, dock kan vi göra alla övningar i världen om inte våra hjälper går igenom på rätt sätt blir det inte bra.
Lycka till! Nina 


Dressyrträning

Tjenare! Idag är det dressyrträning, är fett taggad! Hoppas på att det går bra!
snyggingennn♥

Dagens Ridpass, 21 September 2012 [Dusty♥]

Jag är så fruktansvärt trött så skriver inte så mycket om dagens ridpass men jag kan säga att det gick jättebra! Red med Maja en sväng, vi utforskade :D När vi hade ridit in i skogen en stund så trodde vi att vi var vilse men duktiga som vi är så hittade vi ut! Trava gjorde vi ibland också och då var hon riktigt fin!
finafina ponnyn ♥

Amanda frågar!


AMANDA DISSAR

Den här mössan som kommer ifrån Kingsland tyckte inte jag var sådär jättesnygg, tyckte det blev lite rörigt med alla färger på den. Det känns som det är en sån här mössa som man antingen gillar jättemycket eller inte gillar alls, men det är ju min åsikt ^^ Den finns att köpa på Cheval Ridsport för 699 :-.

TOGETHER ARE WE ONE

Tjinixen! Vi har faktiskt studiedag idag så jag kommer ha det gött! :D Innan jag åker till stallet idag så ska jag faktiskt åka och klippa mig och slinga håret, får se hur det blir ;) Sen så ska jag dra till min älskling och rida ut en sväng på henne, lite så hon ska få röra på sig! Sen ska jag hem till Cajsa faktiskt, vi ska plugga.. Eller ja, vi får väl se hur det går men det hade varit fruktansvärt skönt om man inte hade så mycket under den veckan som kommer men aja, ni får ha det så bra! 
255523_156691241129480_847106166_n_large

Ett guldpass idag ♥

Idag var det verkligen ett bra pass, svävar på moln ♥ Skrittade fram som vanligt och sedan kortade jag upp tyglarna och började jobba henne. Hon kändes väldigt mjuk redan från början, så jag började direkt att göra lite skänkelvikningar, slutor och mycket halter. Hon kändes väldigt fin! Travade igång henne sedan, red på fyrkantspåret, i hörnerna skulle hon vara ställd och på långsidan skulle hon vara rak, tänkte extra mycket på det idag. När jag kände att hon var lite mer igång så började jag lite med att överböja henne, flytta in rumpan lite, och även lite halter. Hon kändes ritkigt riktigt fin stundtals! Satte mig ner sen och gjorde lite travökningar, och då blev hon så sjukt fin i formen, hade sporrar idag faktiskt, har aldrig det på henne nuförtiden men idag hade jag det för hon har varit lite seg på sista tiden men jisses vilken fin trav hon fick!
Gjorde några skänkelvikningar innan jag fattade galopp som tyvärr blev lite springiga men vi jobbar på dom! Galoppen däremot hur fin som helst, hon nästan krullade ihop sig själv för att hon var så mjuk. Men i alla fall så körde jag lite förvänd galopp vilket funkade ganska bra,hon var så himla känslig så bara att jag tog i tygen minsta lilla så saktade hon nästan av så fick driva arslet av mig, haha! Men det räckte inte helt för att hon skulle samla upp sig men hon gjorde det jättebra i alla fall tycker jag! Gjorde det i båda varven och sen galopperade jag runt något varv, ville inte sluta galoppera om man säger så! Efter det var hon så ruskigt fin asså, men jag kände att hon fick sluta där, när det gick som bäst! Hon var så grymt fin idag, min fina ponny ♥
Bilderna är från en väldigt bra dressyträning, tänkte att dom passade in eftersom hon var så väldans fin idag ♥

WE.HEART.IT

Lägger aldrig upp sånt här men, YOLO!

true story.

Anita Johnsson berättar om sin väg från ett liv i rullstol till Paralympics

Jisses vilken kämpe!
 
Anita Johnsson var 20 år när hon bröt fjärde nackkotan i en hästolycka. Prognosen var inte bra och läkarna sa åt henne att hon skulle sitta i rullstol resten av livet och aldrig mer kunna rida. Nu har hon varit med i dressyrlandslaget i fem år och medverkat i sitt första Paralympics! Vägen till där hon är i dag har varit lång men Anita har aldrig gett upp. Nästa mål är Paralympics i Rio 2016! SVT:s Hallandsnytt har träffat Anita, som bland annat berättar om sina upplevelser i London.

RIDBANAN

Hej på er! Idag ska jag rida på banan tänkte jag, kanske lägger fram ett par bommar som jag travar över. Vi får se lite hur jag gör :) 
dörvadfin♥

Dear best friend, please stay in my life forever ♥

Tjenare mannar! Idag så har det varit en otroligt mysig dag i stallet. Mamma skjutsade ut mig så vi hämtade grimskaft och godis direkt och gick ut på en liten promenad med Dusty och våran hund Leja. När vi var påväg hem till stallet så kom jag på att jag kunde köra lite frihetsdressyr, har inte gjort det på huuur länge som helst så det gjorde jag idag! Hon lyssnade riktigt bra faktiskt, mot slutet blev hon lite trött men hon lyssnade ändå bra. Vi skuttade över några upphöjda bommar också, skitkul var det :D Såklart ska jag faila, Dusty fällde mig :( haha! Gick in i stallet och borstade henne massa, hon fick några gobitar också och då började hon dregla en massa + att när jag masserade så tyckte hon det var väldigt skönt så hon började gäspa en massa, men jag bjuder på några bilder och filmer från idag från dagens stora FAIL!


Bilder från tävlingen i lördags

Felicia skrev till mig på facebook och sa att hon hade tagit några bilder från tävlingen i lördags, tänkte visa er dom eftersom mamma inte kunde ta några, hade visat er dom om mamma hade tagit kort också men i alla fall, här är dom! 
Visst var dom fina? :D 
 

Du gör mig så lycklig ♥

Nytt från HV polo

Har ni missar HV polos nya utsurtning så tycer jag att ni ska ta en kik här nere! Vissa saker var riktigt snygga!


Vad tyckte ni om det? :D

19 September

Hallojsan! Idag tänte jag longera Dusty om jag kan låna någons longeringsaker, har ju inget sånt, longerar ju aldrig men jag ska försöka göra det mer nu så jag sparar på hennes rygg, *VIKTIGT*. Annars tar jag en promenad med lite Ledarskap!
mitt hjärta ♥

This day in words

Tjenixen! Idag var det en mysdag i stallet, började med att mocka, fyllde på lite mer spån också, gjorde vattnet och sedan maten, det vanliga liksom. Sen hämtade jag in min kärlek i hagen och borstade henne lite, gav henne massa gott dessutom! Sen fick hon gå ut och då åkte jag och mamma till Hööks och Till Häst en sväng, provade lite olika saker. Köpte lite mustangfoder till Dusty eftersom den var påväg att ta slut då vi har ökat på den nu efter sommaren så det blev det!

Veckoplanering v.38

Såhär kommer min och Dustys vecka att se ut på ett ungefär, en rätt lugn vecka!

Åh, minnen ♥


18 September

Hej! Idag ska mitt hjärta få vila tänkte jag, hon får ta det lite lugnt nu i början på veckan!

Whatever they do, whatever they say

Hejsan Svejsan! Idag red Maja och jag ut, runt Guttersboda. Jag vet inte vad det var med henne idag, hon liksom 'skakade' till ibland som hon gör när hon kan höra något inne i skogen några gånger, stannade och dummade sig lite fast Splash var med, busen! Vi red på ett fält också, travade runt och tänkte hela tiden på yttertygeln i höger-varv. Vissa dagar är det mycket värre, andra är det ingenting men det tänkte jag på i alla fall och det gick faktiskt ganska bra! Hon var lite springig ibland - ibland superfin! Fattade galopp och hon var lite taggad ibland, så jag gjorde lite enkla byten, som funkade ganska bra! Hon saktade av riktigt fint två gånger så det är jag nöjd med! Sen skrittade vi runt guttersboda och sen hem!
Öronen, mhihi ♥

Film från LC:n

Det var någon som undrade om jag kunde lägga upp filmen från igår och självklart! Tycker det var en riktigt bra runda! Om jag inte hade klantat till det så hade vi nog varit felfria tror jag, hon var cool-lugn inne på banan, hon körde sitt race! Det här kommer jag leva länge på även fast jag klantade till det, hon hade ju fått in ett till galoppsprång, attans! Bästa ponnyn ♥
 

#iloveyou


Bengtsson tillbaka – vann halv miljon

Han går inte att beskriva med ord, han är grym!
Fin andraplats av svenske världsettan.

Rolf-Göran Bengtssons OS-häst Casall La Silla är tillbaka på banan – i superform. På lördagskvällen hoppade han in en halv miljon kronor i Lausanne i lyxtouren Global Champions Tour.

Nu har den svenske världsettan häng på förstaplatsen även i GCT-serien.

Rolf-Göran Bengtsson är revanschsugen efter den grymma besvikelsen i London-OS där Casall fick en liten trampskada inför finalen.

Han är fortsatt etta på världsrankningen, för nionde månaden i rad. Och han klättrar stadigt i penningstinna Global Champions Tour.

För två veckor sedan blev den en tredjeplats med Carusso LS La Silla och på lördagen en andraplats med Casall La Silla efter Laura Kraut, USA.

– Jag mår väldigt bra nu. Båda mina hästar har hoppat mycket bra i serien. I kväll var jag inte tillräckligt snabb. Laura var snabbare och så är livet, sa Bengtsson som klättrade från tredje till andra plats i serien.

En till tävling

Etta ligger Edwina Alexander-Tops som är gift med Jan Tops, grundare av GCT.   

– Allt är nära och mycket öppet. Edwina är supersuperstark men jag ska försöka, säger Rolf-Göran Bengtsson som i år ridit in nära två miljoner kronor i touren.

En tävling till återstår innan finalen i Abu Dhabi i november.

17 miljoner kronor

Medan Bengtsson ridit sju av tio omgångar har Alexander-Tops ridit nio. Sedan serien drog igång 2006 har hon tagit hem 17 miljoner kronor till egna boet. För Bengtsson rör det sig om cirka 6,3 miljoner kronor med dagens kurs.

Global Champions Tour är öppen för de 30 högst rankade hoppryttarna i världen. För rika amatörryttare finns möjlighet att köpa sig en start. I Lausanne red till exempel Bruce Sprinsteens dotter Jessica Springsteen.

 


17 september

Tjenare! Idag ska jag rida ut en sväng, känna lite på henne bara :)

I'ts always a good time

Hej på er! Idag så började jag med att mocka, snackade med Cassandra samtidigt också! Sen hämtade jag in min fina ponny från hagen. Efter tävlingen igår så kylde jag ner benen med kyllera och då har jag lindor över det så det tog jag bort och sen gick jag och Cassandra en promenix :D Dusty stannade hela tiden och kollade runt, busen! När vi var i tillbaks i stallet sen så borstade jag av henne en stund, det var supermysigt verkligen. Masserade henne lite också. En mysdag helt enkelt ♥

 

WONDER SCHABRAK DRESSYR ANIMO

Det här schabraket tyckte jag var ganska fräckt faktiskt, det såg ut som det var som en liten lucka nere i hörnet såg det ut som. Det ser nästan ut som ett pannband till och med! Tror inte det är något schabrak jag hade köpt men visst var det fräckt? :D Det var så sjukt dyrt, höll på att svimma när jag såg siffrorna..  Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för hela 1 979 :-.
Evighetsbana för rytm

A-tränaren Leif Hall bjuder på en bana som får fram rytmen i hästar och ryttare. Övningen passar unghästar och mindre rutinerade. Särskilt bra är den för hästar som inte väntar på att ryttaren ska säga vart de ska.

Den här övningen är en riktig klassiker, antagligen för att den ger både häst och ryttare så mycket - och för att den inte är krånglig.
- Den är bra för oss som har blandade grupper också, för man kan variera svårighetsgraden utan att bygga om, säger A-tränaren och ridinstruktören Leif Hall. 
(Nästa gång det är hoppövning på Hippson.se får du den avancerade varianten av övningen.)
Vad är det då övningen ger? Ett ekipage som kan rida jämnare, mer rytmiskt. 
- Om man ska kunna rida rytmiskt måste hästen både bjuda och vänta. Det är det man jobbar på jättemycket - om hästen bjuder och väntar är det ganska lätt.
Övningen är särskilt bra för hästar som inte väntar på sin ryttare, eftersom de inte riktigt vet vilken väg som väntar. 
- De lär sig att vänta på sin ryttare och fråga "vart ska jag någonstans?".
  
Bygg så här: 

Bygg banan med avstånd på 22-22,5 meter inomhus. Hindren kan vara ganska låga säger Leif (som med det menar cirka 80 centimeter). Om du har ett "lättare" underlag, till exempel fibersand, kan du behöva länga lite eftersom det är mer lättgalopperat.
Det kan vara bra att använda sig av koner eller liknande för att markera vägen på kortsidan. 
- Många hästar genar, och det är vanligt till och med för rutinerade ryttare att ställa till det för sig genom att rida dåliga vägar, säger Leif.
  
Tips! Ha gärna karaktär på hindren - då tar hästen riktiga språng även om de är små. Kan vara bra att göra många repetitioner på tittiga eller spända hästar så att de slappnar av.
  
Värm upp så här: 
Börja med en enkel uppvärmning, eftersom övningen i sig är ganska tröttande. Värm upp och hoppa sedan på volt på ett enkelhinder några gånger i varje varv.
- På en volt kan man rida jämnare, man kan rida vägen i stället för att bromsa, säger Leif.
Träna på att hålla jämna, rytmiska språng och använd dig av vägen.
  
Gör så här:
När du rider banan ska det vara sex galoppsprång mellan hindren. Fokusera på rytmen. Du får gärna hålla på ett tag så att både du och hästen får upp flåset.
   
Tips! Vuxna ryttare klarar för det mesta av en "evighetsbana", men om Leif har ponnybarn brukar han ofta säga "hoppa det hindret, sedan det", och så vidare - för de kan tycka att det är lite krångligt annars.

Syfte: 
Rytm och att hästen ska vänta.
  
Svårighetsgrad: 
Bas-medel.
  
Tänk på det här: 

Det är du som ryttare som bestämmer vägen.

16 September

Hejsan Svejsan! Idag ska jag bara skritta en liten runda på henne eller så tar jag en promenad bara!

fina tjejen♥

RESULTAT - ÖREBRO RYTTARTEAM - LD CR& LC A:0/A:0, LITTLE DUSTY WIND ♥

Hej på er! Idag var det ju hopptävling, Dusty har sköttt sig kanon runt tävlingsplatsen, och på banan i alla fall i andra klassen! 
Red fram henne som vanligt till båda klasserna, hon kändes finfin! Asså jag red inte så 'seriöst' som jag gör på dressyrtävling men jag joggade runt lite, innan båda klasserna. På framhoppningen så hoppade hon väldigt bra, någon gång som vi kom lite konstigt men annars fin! 
LD, Banan: Hon var nog inte riktigt framme tror jag, hinder nr. 2 var ett luddhinder som jag skulle kolla på innan jag började hoppa, och det gjorde jag men inte tillräckligt. Mitt fel! När jag kom in så ville hon inte ens gå frammåt, mamma fick putta in henne typ ;) Så jag tror det satt i lite hela rundan, så hon stannade två gånger på det, men sen så kom vi runt, fick upp farten lite bättre då! Men jag är nöjd ändå :) 

LC, Banan:
Hon var så sjuuuukligt fin! Framme i handen, bra fart och ja, sen kommer jag och klantar till det :/ Så synd för hon var så grymt fin annars! Vi kom bra på alla hinder men det var hinder nr. 6 som jag stessade iväg henne och då rev hon, tyvärr :( Om inte jag hade jagat iväg henne så hade hon klarat det, hon hade fått plats med minst ett galoppsprång till om man kollar filmen, men så är det! Jag är i alla fall så himla nöjd med den här rundan!
Tyvärr så blev det inte så många bilder för mamma var funktionär, bjuder på några ovisade från Niklasträningen i Tisdags!


Jag älskar dig mest, det vet du

Bloggtips..[http://www.nattstad.se/FannsanochSandis]

En riktigt bra blogg som jag läser dagligen är http://www.nattstad.se/FannsanochSandis. Det är en riktigt bra blogg måste jag säga, älskar hur dom blandar vardagen med foto, hästar och allt annat. Bloggen är grym verkligen, verkligen värd en titt! 
Sandra Malmberg

Fanny Zetterqvist


Svar på fråga

Svar: Vad glad jag blir när du säger så, tack :') Jag inte Dusty innan varje tävling, som nu t.ex. när det var tre tävlingar på raken så badar jag henne bara till den första tävlingen, annars så schamponerar jag bara benen, OM det inte är kris men om hon är relativt ren så gör jag inte det. Det är ju inte så bra för dom att bli badade för mycket!


BLOGLOVIN

Om ni inte hinner med att läsa alla mina inlägg så kan ni ju alltid följa mig på Bloglovin! Klicka HÄÄÄÄÄR! Eller till vänster i kollumnen → 

HOPPTÄVLING

Ja idag är det ju, hopptävling.. Hmm, konstigt att skriva hopptävling och inte dressyrtävling ;) Men i alla fall så är det ju tävling idag, det ska bli så himla roligt! Dusty och jag är ju med för att det är kul, annars skulle inte vi tävla. Så ja hoppas vi kommer ha det kul :D Ni kan följa mig på equipe.com för att se onlineresultat! 


Startlistor inför imorgon!

Här kommer startlistor, är taggad till 1000! :D Det ska bli roligt, och det är ju därför vi gör det här, för att det är kul!
♥ LD

♥ LC


Rykten går att Valegro är såld till arabisk kunglighet

Nejnejnej och ännu ett nej! Charlotte och Valegro passar ju så bra ihop, dom är ju mina nya favoriter, dom passar som handen i handsken verkligen, om det är sant så tycker jag det är ganska synd faktiskt..
Ryktena placerar OS-dressyrguldhästen Valegro hos en arabisk kunglighet för £20 miljoner, motsvarande drygt 100 miljoner kronor.
- Det är väldigt ledsamt eftersom valegro är min allra bästa vän, säger nuvarande ryttaren Charlotte Dujardin.

14 September

Hej! Idag ska jag rida markarbete med Dusty och fixa inför tävlingen, såklart! :D 

DAGEN

Hej på er! Idag så vilade ju Dusty, började med att mocka, packa hö och göra krafften. Sen började jag borsta Dusty lite och frisera henne, hon blev så tjusig så! Sen fick hon gå in i sin box och käka lite och då putsade jag hoppsadeln och hopptränset och satte på nummerlapp, så nu har jag det gjort! 
fina tjejen ♥

Godnatt från Dusty!

Godnattpuss från mitt hjärta <3


Film från LB:1 Ryttartest [förra helgen]

Här är filmen från ryttartestet förra helgen, hon var spänd men vi tog oss igenom i alla fall! Inridningarna var bra tycker jag, i alla fall till halten, dom är jag nöjd med! Galoppen var hon också väldigt spänd i men det ser ni ju :)
 

Klippmaskin Constanta Rodeo

Nu börjar det bli höst verkligen, Dusty ser ut som en liten nallebjörn med all hennes päls! Hon tycker det är kallt hon med ;) Såg på Skara Hästsport att dom hade 'veckans produkt' på en klippmaskin, tyckte det var smart av som att göra så. Det är ganska många som klipper nu så om ni vill ha en hyffsat billig klippmaskin så kanske den här är något för dig? Vet inte hur bra den är men du hittar den på Skara Hästsport för 1 699 :-.


TRETTONDE SEPTEMBER

Hej på er! Idag så ska Dusty vila men ska mysa med henne massa ändå, såklart! Tänkte få gjort lite plugg också så jag inte behver stressa mig mer över det ^^

All around the world

Heej! Idag har jag ridit ut med Cassandra en sväng, blev inget med Maja, men jag hängde på Cassandra istället! Vi skrittade bara, jag travade ikapp någon gång och så jobbde jag henne bitvis. Hon kändes riktigt fin i formen faktiskt! Rund och jättemjuk i sidorna + munnen, hon skötte sig förövrigt superbra! Bara att hon åt lite så och då, busen :D
 Hinner tyvärr inte skriva så mycket, har lite plugg så inläggen kanske inte blir dom bästa imorgon heller men när jag är klar så ska jag försöka bli bättre!

Bästaste ponnyn ♥

BILDER SOM MAJA/EMELIE FOTAT

Här är ett gäng bilder som Maja har fotat, superfina bilder verkligen! Dom tre första har dock Emelie fotat, Tack så mycket för finfina bilder!
♥ foto: Emelie 
♥ foto: Maja


Häst räddad ur dike

Usch vad hemskt, att den nästan låg på rygg också..

En häst fick på tisdagen hjälp av räddningstjänsten, då den trillat ner i ett dike i närheten av Evertsby och inte kunde ta sig upp.

Räddningstjänsten i Motala fick larmet vid lunchtid på tisdagen, om att en häst trillat ner i ett dike och inte kunde ta sig upp. Hästen låg nästan på rygg i diket med hovarna i luften, skriver Blåljus.
Efter att räddningstjänsten grävt upp en del kring diket kunde man häva upp hästen med hjälp av brädor. Hästen ska ha klarat sig utan skador.


Uteritt

Tjenare! Idag så ska jag rida ut en sväng med Maja tror jag, ska bli supermysigt! 

finaponnyn

HOPPTRÄNINGEN

Hej på er! Idag var det ju hoppträning för Niklas igen, det gick bra tycker jag, hon var lite stark imellanåt och då blir hon lite svår att svänga men ibland fick vi riktigt fina språng. Hinner tyvärr inte skriva så mycket då jag ska åka till Cajsa och snarka där men i alla fall så hoppade vi en bana på slutet i båda varven. I ena varvet fick jag till det riktigt bra, så det är jag nöjd med! Under hela träningen så var hon väldigt fin i formen, när jag väl jobbade henne! Men träningen gick helt okej! :D Nu ska jag vidare mot Cajsa snart, ska in i duschen först, vi höres imorrn! Ciao

bästa ponnyn ♥

Film från LB:1an i helgen

Här är LB:1an, jag är nöjd! Även fast det blev lite småmissar och att hon var lite öppen i formen ibland, ♥:a till ponnyn!
 
 
 

Hästen Madicken svårt skuren i sin egen hage

Usch vad hemskt, man vågar ju knappt ha hästarna ute längre..

Hästen Madicken i Billesholm. Foto: Privat

Foto bild: privat.

Det var Therese Olofssons stallkompis som slog larm: Hästen Madicken var knivskuren längs hela halsen.

Mitt på dagen - i sin egen hage.

- Det är så otäckt, tanken att någon kan göra så, säger Therese, 21.

- Vid halv fem fick jag ett sms: "Har du sett såret på Madickens hals?". Jag trodde hon hade fastnat i något ute i hagen så jag tänkte bara att det är sådant som händer. Men när jag såg såret förstod jag. Två långa, fina snitt. Tänk dig att man drar med ett rakblad, eller en jättevass kniv, säger Therese Olofsson.

Har haft hästen i fyra år

Hon har haft den 13-åriga hästen, ett svenskt halvblod, i fyra år, och under den tiden har de blivit vänner.

Men den här gången var Madickens sällskapliga sida till nackdel för henne. Gärningsmannen skar henne i hagen, och Therese tror att Madicken mycket väl kan ha gått fram till en främling.

Knivskärningen har skrämt upp den tidigare så trygga hästen.

- Nu när jag går ut i hagen står hon stilla, eller vänder sig om och går. Bara om jag ropar så att hon hör min röst kommer hon. Hon har blivit skygg.

Therese har polisanmält knivskärningen av Freja.

- Poliserna var väldigt rara. Men de har inte gjort något mer än att ta upp anmälan och säga åt mig att spara bilderna på såret, ifall de hittar den som gjorde det.


NIKLAS TRÄNING

Tjenare! Idag är det hoppträning igen för Niklas, ska bli så grymt kul! Hoppas hon inte är allt för taggad, haha! :D 
♥ senaste träningen
HÄRLIG 'HÖST'DAG!

Idag har det varit en väldigt varm dag blandat med lite regn men så varmt som det har varit ändå, härligt! Gick en promenad med min älskling idag, Maja red med också så vi for iväg till travrakan. Det gick jättebra! Dusty var lugn och avslappnad hela promenaden så det var supermysigt, verkligen!

FILM FRÅN LC:2an i helgen

Ni ser ju missen efter galoppen, men det är sånt man får ta, annars är jag grymt nöjd, Bästa ponnyn ♥
 

Veckoplanering v.37

Såhär kommer in och Dustys vecka se ut, hopptävling på lördag, helt sjukt egentligen xD 


10 September

Hej på er! Idag så tänkte jag ta en promenad med mitt hjärta, hon ska få ta det lite lugnt!


RESULTAT - RYTTARKAMRATERNA KUMLA - LC:2 & LB:1, LITTLE DUSTY WIND ♥

Den här dagen har varit helt galet bra, Dusty ÄR världens bästa ponny, så är det bara! 
LC:2 - Framridning: Hon var superfin på framridningen, väldigt avslappnad och lyssnade på mig. I skritten så gjorde jag halter, skänkelvikningar och lite sånna saker, samma sak i traven. Hon kändes riktigt fin! Överställde henne ibland och flyttade baken, hon lyssnade riktigt bra. 
LC:2 Banan: Den känslan som jag hade i den här ritten, den var obeskrivlig! Hon kändes så otroligt fin stundtals! Hon var avslappnad och lyssnade på mig, så då kan jag koncentrera mig på att göra vägarna bättre, t.ex. Så det fick jag faktiskt en 8:a på! I alla fall så var det inte några större missar, tills vi kommer till galoppen, då innan travöknningen så trodde hon att hon skulle fatta galopp, det är som i LA:1an så då trodde hon det :/ Men det gjorde ingenting, fortsatte bara, travökningen blev lite trög men annars sjuuukt nöjd! Vart helt chockad när jag hörde resultatet, 71,786%!!!! Började nästan grina.. Fick dessutom en 9:a på halten!

LB:1 framridning: Hon var lika fin nu som hon var på framridningen till LC:n något mer taggad men ändå lite segare, något mellanläge där ^^ Men hon var fin!
LB:1 banan: Hon kändes lite seg och lite trött men hon kämpade på bra, hon saktade av lite tidigt efter galoppökningarna men men! Jag är nöjd och det är det viktigaste :D Vi fick ihop 66.207% som gav oss en tredje placering! :D 
 
 

Jag älskar dig, min älskade ponny ♥

PORTRÄTTBILDER A' LA DUSTY

Min egna lilla modellponny ♥


min underbarat fina ponny, så vacker ♥

Startar LB:1

Hallojsan! Nu rider jag den andra klassen, LB:1, får se hur det går! :D 

Startar LC:2

Tjenare! Just nu så rider jag runt på banan för att rida den första klassen, LC:2, spännande va? :D 
fina♥

TÄVLINGSDAGEN

Hej på er! Idag är det ju tävling igen, på Ryttarkamraterna Kumla. Ska bli riktigt roligt! Jag har verkligen inga förhoppningar på henne, bara hon sköter sig så är jag nöjd asså så som det blev förra helgen, så vill jag inte att det ska vara, vill ha henne på marken helst. Jag vet vad jag har gjort för fel så jag hoppas på att jag ska göra rätt också! RKK är ett sjukt fint ställe att tävla på så det ska bli skoj! 
Följ mig på equipe.se om du vill veta mitt resultat online.


Förra året på RKK ♥

we don't even have to try, it's always a good time

Tjenare! Idag så red jag på banan först. Skrittade fram som vanligt först, sen börjde jag jobba henne. Överställde henne lite, gjorde halter, skänkelvikningar och lite sånna saker, hon kändes superfin! Travade igång henne sedan i lite lägre form, ställde igenom henne ordentligt, då blir hon riktigt fin! Flyttade lite på baken också, funkade super. Gjorde lite travökningar, skänkelvikningar och halter, efter en stund så släppte hon till och jobbade superfint! Det stog hinder på banan så kunde inte rida igenom programmet, tyvärr.
 
Men jag försökte rida travarbetet i alla fall, det gick faktiskt bra! Halterna som jag gjorde i slutet blev verkligen bra, så det var roligt :D Fattade galopp sedan, försiktigt ;) Närå! Men hon var riktigt riktigt fin i galoppen, i båda varven! Sen red jag ut en sväng till travrakan, Pernilla hängde med också så fick sällskap! Hon fick galoppera av sig lite så hon inte är som en tickande bomb imorrn, hon skötte sig super! Bästa ponnyn ♥

 

Film från LB:1an

Här är en film från förra helgen från LB:1an! Ja, ni ser ju hur hon håller på i galoppen, superspänd men travarbetet vart ändå bra för att då om ni förstår hur jag menar. Man kan ju inte alltid vara bäst!
 

Startlistor inför imorgon!

Här kommer startlistorna, startar en LC:2 och en LB:1, hon har ju varit konstig nu på den sista tävlingen så vi kör en LC också!
♥ LC:2

♥ LB:1


Rolf-Göran håller clinic på Ridskolan Strömsholm

Ska ni dit och kolla? :D 

Rolf-Göran Bengtsson-Casall10 120805 RTVärldsstjärnan och Jerringpristagaren Rolf-Göran Bengtsson kommer till Ridskolan Strömsholm den 7 november för att hålla ett seminarium för tränare och ridlärare samt en clinic för allmänheten. Biljetterna till clinicen släpps idag klockan 10.

Det är andra gången Rolf-Göran Bengtsson kommer till Strömsholm för liknande samarbete.
– Det är viktigt att Strömsholm fungerar som ett nav för utvecklingen av svensk ridsport. Det här konceptet som vi nu kan presentera, där kompetens möts, känns mycket bra. Vi är stolta att samarbeta med Rolf-Göran, han är en stor förebild för idrotten, säger Jan Andersson VD på Ridskolan Strömsholm AB.
Under en förmiddag kommer Rolf-Göran förevisa praktiskt i ridhus med ekipage på olika nivåer. Han kommer dela med sig av sina träningsmetoder och erfarenheter. Medverkar gör även Jens Fredricson som tillsammans med Rolf-Göran ingick i det svenska hopplaget vid OS i London.
– Rolf-Görans framgångar har skapats av stenhårt arbete och sann hängivenhet, säger Jens Fredricson, Stallmästare vid Ridskolan Strömsholm.

 

 


8 September

Hej på er! Idag ska jag rida på banan lite, rida igenom LC:2an en gång. Tänkte galoppera på travrakan också, gjorde aldrig det igår eftersom hon skötte sig så bra men det hade jag tänkt :D 

Du är som en dröm - för bra för att vara sann

Hej på er! Idag red jag Dusty på banan en liten kortis, med Maja och Splash som sällskap. Vi skrittade först på vägen en bit, sen red vi in på banan :) Skrittade några varv på långa tyglar, kortade sedan upp dom och började jobba henne lite smått. Red mycket på rakt spår, i hörnet skulle hon var ställd, på rakt spår rak och öka/ minska lite, hon var så fruktansvärt mjuk och fin i munnen, behöver inte ens hålla i henne, så galet mjuk alltså! Gjorde även någon öppna och sluta, gick faktiskt helt okej, tvärar lite mycket på henne kanske men tror ändå hon förstår.
 
Några skänkelvikningar blev det också, dom blev superbra! Började trava igång henne sedan. Hon var faktiskt lite seg, vilket hon var resten av travarbetet om man säger av passet men hon var ändå mjuk i munnen och bärde upp sig själv fint. Hade henne mest i lite lägre form, ställde igenom henne ordentligt i högervarvet, jag vet inte vad hon gjorde. Konstigt kändes det i alla fall tror det var baken som inte hängde med eller något, så ställde igenom henne ordentligt och då blev hon jättefin!
 
Somsagt så var  hon lite seg och jag hade mina dåliga ridstövlar idag så jag kunde inte driva fram henne som jag brukar men det funkade helt okej i alla fall! Gjorde någon skänkelvikning, halter och lite sånt, hon lyssnade kanon! Sen i galoppen var hon också fin, stog i lättsits några varv innan jag samlade ihop henne. När jag samlade ihop henne så var hon riktigt fin! Travade av henne sedan i en låg form. Sen skrittade jag och Maja av på vägen igen. Hon var amazing idag ♥

KONTAKTA MIG?

Om ni vill skicka idolbilder eller något så kan ni skicka det till perfectpony@live.se Det är många som skickar några med bilder vilket är sjukt roligt! Ni försstår inte vad glad jag blir! :D 

RGB fortsatt världsetta!

Förstår inte hur grym han är egentligen, han är fortfarande världsetta, är inte det fantastiskt?

Rolf-Göran Bengtsson är fortfarande världsetta i hoppning, visar den senaste rankingen. Margnalen till tvåan Nick Skelton är nu 144 poäng.
 

1 (1) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 2647
2 (2) Nick Skelton, Storbritannien 2503
3 (4) Pius Schwizer, Schweiz  2450
4 (3) Steve Guerdat. d:o 2440
5 (6) Kevin Staut, Frankrike 2330
6 (5) Christian Ahmann, Tyskland 2245
7 (7) Marcus Ehning, d:o 2177
8 (13) Ludger Beerbaum, d:o 2147
9  (8) Eric Lamaze, Kanada 2115
10 (10) Marco Kutscher, Tyskland 2107

39 (36) Henrik von Eckermann 1540
78  (59) Malin Baryard 1153

 


7 September

Hej på er! Idag tänkte jag rida Dusty på banan, vill ha henne avslappnad hela tiden. Sen ska jag rida iväg till travrakan tänkte jag, så hon får springa av sig lite ^^

IMORNGON ÄR DET FREDAAAAG. MMMMMMMMMMMH

Hej på er! Idag så vilade ju Dusty, mockade och gjorde iordning all mat åt henne, sen borstade jag henne en stund och gosade såklart! Sen fick hon gå ut i hagen igen, blev en kort stalldag idag. Imorrn är det freeedag! Det behövs nu ;)
Bästa ponnyn, vad du är bra ♥

AMANDA HISSAR


Jag tyckte om det här pannbandet väldigt mycket, faktiskt.
När jag såg det snabbt så tyckte jag att det inte var så mycket att hänga i julgranen men när man kollade närmare så tyckte jag det var väldigt fint. Vitt kanske inte är det ultimata men det är snyggt om det håller sig vitt ;) Dom andra färgerna var ju också snygga! Det finns att köpa på Charlies Häst & Hund för 399 :-.
 
 

Så förbättrar du din sits över hindret

Den här filmen tyckte jag var riktigt bra, kolla in den om du vill ha en bättre sits i hoppningen!
Greg Best har tagit två OS-silvermedaljer i hoppning och har bland annat varit Nya Zeelands förbundskapten. I den här videon berättar han vad du kan göra för att förbättra din sits över hindren. Han visar den optimala positionen genom språngkurvan, samt berättar vilken enorm betydelse skänkelpositionen har för din sits.
 

6 September

Hej på er! Idag ska Dusty vila tänkte jag, åker till stallet och myser med henne!


Du är som månen - alltid vacker att se ♥

Hej på er! Jag är så himla glad just nu, Dusty skötte sig exemplriskt idag! Jag red ut med Maja, vi hade så himla kul! Vi utforskade en lite bit först, sen kom vi ut på 'den vanliga vägen' som fortsätter till travrakan. Så vi galopperade på travrakan. Hon fick ta det i hennes tempo jag ville mest att hon skulle galoppera av sig, i slutet så gasade jag lite och shit vad hon tyckte det var roligt, öronen frammåt hela tiden :') Samlade ihop henne och jisses vad hon lyssnade bra, bästa ponnyn! Sen skrittade vi resten, hemmåt. Hon var så himla duktig idag, avslappnad hela turen och åå jag är så glad! När hon stog i stallet så såg hon så glad ut, kunde inte sluta le åt henne :')

Bloggtips..[http://jennec.blogg.se/]

Jag tycker verkligen ni ska ta och kika in min fina vän Cajsas blogg, den är riktigt bra och rolig att läsa! Snygg design, bättre kan det ju inte bli? Inläggen är genomtänkta och i ordning, en superbra blogg helt enkelt! → http://jennec.blogg.se/


Charlotte Dujardin - Valegro nya världsettor

Vad roligt för henne, hon är en av mina faoriter :)

Det rapporterar Dressage News.


5 September

Hej på er! Idag så ska jag rida ut en sväng med Maja. Tror det kommer blir lika roligt som alltid :D 

Du är som en nallebjörn - svårt att sova utan ♥

Idag så var det ju en liten träning för Erika, hon skulle träna på wittvång så då sa hon att hon kunde hjälpa mig lite nu när hon har varit som hon har varit!
Det gick skitbra! Vi gjorde mest galoppfattningar, eftersom det har varit problemet. Dom blev riktigt riktigt bra, vi övade på att 'dom bara skulle komma', jag ska inte göra så stor grej av det. Jag red verkligen idag och det måste jag göra varje steg, hon behöver min hjälp, för att orka. När jag saktat av från galopp så kändes hon lite ur form men  jag vet inte, måste rida ihop henne direkt så jag vet mer hur jag ska göra nu, Erika sa att hon var riktigt riktigt fin, kändes toppen! :D
Hon hoppade ingenting idag förresten, glömde säga det! min fina ♥

AMANDA DISSAR

Måste få dissa dom här ridbyxorna, det är en nyhet från Horze som inte vad min favorit ^^ Tycker det ska vara lite mer naturliga färger. Det står ju att det är höstens färger men jag skulle aldrig sätta på mig dom där xD Men det är min åsikt, tyckte inte om dom så mycket. Dom finns att köpa på Horze för hela 479 :-.

Lika som bär?

Havrepappa som bloggar på Tidningen Ridsport skrev det här nedan, han har en liten poäng i det han säger faktikst! :D

För några veckor sedan var jag på ICA och handlade tillsammans med min hästtokiga dotter. Plötsligt utbrister hon: -Titta där är Rolf-Göran Bengtsson och pekar på kvällstidningens löpsedel som visade en bild på... Björn Ranelid.

Det fick mig att börja fundera, kanske finns det någon mer likhet mellan de två än en udda skånska? Är det så att de egentligen faktiskt är lika, om man nu bortser från två tuber med brunkräm, drygt tio års åldersskillnad och ett icke-hjälmtillplattat hårsvall?

Källa.


Dressyrträning

Hej på er! Idag så ska jag rida upp till wittvång och rida där, Erika ska träna själv så efter det så ska hon hjäpla mig lite, bästa tränaren ♥ Hoppas det går bra, ska rida så bra som jag bara kan så hon håller sig på backen idag!
finaste ponnyn ♥

DAGEN

Hej på er! Idag tänket jag ju rida på banan men jag kom på att hon inte vilat på hela veckan så jag gick en promenad med henne idag tillsammans med Maja och Sofia. Dusty lyssnade helt otroligt bra måste jag säga, gick det huvudet sänkt hela vägen, när jag stannade så stannade hon. Maja och Sofia red på ett fält en stund, så då fick jag stå och vänta, men det är bara bra träning för henne, hon skötte sig kanon verkligen! 

Bästa ponnyn♥

Veckoplanering v.36

Såhär kommer min och Dustys vecka att se ut, ska vara petnoga varje ridpass!

Ridskolecheferna toppade dressyr-SM

Här har ni dom tre som var i topp under SM nu i helgen, stort grattis till dom! 

Det blev guld i debuten. Eva Ulf segrade när SM i dressyr avgjordes på Flyinge.

 

FOTO: Viktoria Johansson

-Det här är helt galet. Jag är väldigt överraskad, utbrast Eva Ulf efter att det stått klart att hon efter en riktig närkamp segrat på dressyr-SM. Det skilde mindre än 1,5 procent
mellan ettan och fyran.
Eva har ridit tio lag-SM, men i år var det första gången som hon startade individuellt. Hästen hon red påvar följeslagaren sedan tio år tillbaka, Caruso.
- Han har varit helt vild. Fin på träning men vild på tävling. I våras började han lugna ner sig, kanske för att han är 15 år, nu börjar det gå riktigt bra, sa Eva som till
vardags är ridskolechef på Djursholms Ridskola.
Caruso är Evas första Grand Prix häst och med sig till SM hade hon sina båda tränare Louise Nathhorst och Jan Schöneman.
- Så jag hade två tränare på framridningen men som tur var så var de överens, skrattade Eva. 

Nu är det Louise, eller "Lussan" Nathhorst, som får ta hand om förstapriset - en robotstyrd gräsklippare från Husqvarna, värd 25 000 kronor.
- Den råkade jag lova bort igår men det är hon värd, tyckte Eva.

FOTO: Viktoria Johansson

Silvermedaljör blev Malin Hamilton på Fleetwood. Även Malin är ridskolechef men på Vallentuna Ridskola.
- Det var verkligen inte väntat, sa Malin. 
Fleetwood har hon haft sedan han var föl. Valacken hittades i en hage i Tyskland. 
- Då var han halt men så fin att vi köpte honom ändå, sa Malin. 

FOTO: Viktoria Johansson

Trea var Flyinge Hästsportklubbs egen Maria von Essen på Ferdi. Ekipaget har
varit fjärdeplacerat i två år, medaljen var den första i SM-sammanhang. 
 - Extra roligt att vinna på hemmaplan, tyckte Maria som hade den klart största
hejarklacken bland ryttarna.

FOTO: Viktoria Johansson


TREDJE SEPTEMBER

Hej på er! Idag så tänkte jag rida på banan, rida henne i låg och lång form hela passet och ha henne avslappnad i alla gångarter, tänkte skritta ut en sväng sen också!
 

Du är som solen - du lyser upp min dag

Hejsan! Igår så kom det två nya hästar till stallet, Ninni heter tjejen, så henne red jag med och Pernilla, det var supermysigt! Vi red till guttersboda en sväng sen in på en väg som Maja och jag utforskat! I alla fall så skrittade vi till en början, började jobba henne efter en stund, hon kändes riktigt fin i skritten! I slutet av den vägen så travade vi lite, hon kändes fin där med! Sen red vi in på grusvägen vid guttersboda där vi travade också, hon var finfin! Sen blev hon lite stressad, vet inte varför riktigt, men i alla fall så skrittade vi in i skogen och red där, hon var överallt och ingenstans, red in i grenar, skulle äta halva vägen och jag vet inte vad det var med henne, hon åt mer när hon var lite stressad x)
Jag vet inte vad jag ska säga, blev rätt less på henne.. När vi nästan var ute ur skogen så hoppade hon till för något som hon såg, en bit efter det så skulle jag ställa henne till höger, men hejåhå det ville hon inte göra så då började hon hoppa ett hopp och sen skulle jag testa igen men hon ville inte, hon hoppade en gång till och då snurrade jag på henne, då gav hon sig. Blir så ledsen på henne, jag vill inte att hon ska göra så, det är Erikaträing på tisdag så får se då.. :/ 

SLUTA BLOGGA?

Jag har funderat rätt länge på att sluta blogga, inte sluta helt men inte uppdatera så mycket som jag gör nu, egentligen så har jag inte tid. Jag sitter och är lite stresad hela tiden för att jag inte har bloggat, jag vill inte att det ska vara så :/ Så jag har funderat på att bara skriva om dagens ridpass, tävling/träning, veckoplanering och lite nyheter men inte 5-6 inlägg per dag, jag har annat jag vill göra också faktiskt, fixa mer med Dusty! Så om ni undrar varför det kommer bli mindre uppdatering så är det därför :) Hoppas ni hänger kvar ändå, får jättemånga kommentarer om att ni gillar min blogg, blir så glad! Stanna kvar!
 

Idolbild

Fick en sån himla fin idolbild av Julia som bloggar på http://eliteponys.blogg.se/ värt att kolla in bloggen! Åå, tyckte bilden var så himla fin! :D Visst var den? Tack Julia ♥

Ulla har mycket, vill ha mer.

12 Guld är inte dåligt det!


 I helgen är det dags för dressyrens SM och mycket fokus ligger på Ulla Håkanson.

Pressmeddelandet från Flyinge inleds med textraden:

Hoppningens sjufaldiga SM-vinnare Helena Persson får ursäkta - men hon kan slänga sig i väggen. Ulla Håkanson har tolv individuella SM-guld. Nu i helgen har hon chans på det trettonde.

 

Redan innan pressmeddelandet kom så funderade jag på om Ulla skulle starta SM i helgen, under våren blev hennes häst Richelle II opererad och har stått i konvalecens. Men nu är de på banan igen, i dubbel bemärkelse.

 

De startade i Katrineholm under lag-SM och belönades med 67,25 procent i küren.

- Det kändes jätte fint, berömde Ulla sitt tyska sto.

 

Vet ni att det är 42 år sedan Ulla Håkanson tog sitt första SM-guld i Vetlanda? I år har hon alltså chansen på det trettonde, om hon inte blir slagen av sin egen häst. 

Duktiga Sofie Lexner passar som ni sett under året som handen i handsken med Ullas häst Charming Boy. Sofie är startfältets yngsta ryttare, men enligt Sportkollen en vass kandidat för guldet!

 

- Troligen så slår de mig men det gör mig inget, säger Ulla som såklart siktar på medalj.

 

Det är klart att Ulla siktar på medalj, även fast hon redan har 12 guld. 

Och jag håller nog inte med att Helena Persson ska "slänga sig i väggen", men hon får maka lite på sig. Ulla har ju nämligen även två SM-silver i hoppning från 1966 och 1967. 

 

Här är startlistan till första SM-kvalet på lördag


FUNKTIONÄR

Hej på er! Idag ska jag vara funktinär på dressyrtävlingarna, idag är det storhäst! Ridkläderna är på, ska ta en lugn tur med Dusty, bara mysa och ha det gött ♥ Ha det så bra!

RESULTAT - ÖREBRO RYTTARTEAM - LB:1 RT & LB:1, LITTLE DUSTY WIND ♥

Ja, idag var det ju tävling somsagt, det har gått både bra och dåligt kan man säga!
Framridning LB:1 ryttartest: Hon var fin! Ibland blev hon springig och tappade takten helt men ibland var hon sjukt fin verkligen, ja, det kändes helt okej i alla fall! När jag red inne i collectingring så var hon verkligen grymt fin! Man fick inte rida in på banan utan man fick rida in direkt vilket inte var sådär jättebra. På den banan är hon så spänd men jag gjorde så gott jag kunde!
LB:1 Banan: Inridningen blev bra, eller ja, till halten i alla fall, då var hon lika fin som i collektingring. Sen snubblade hon precis framför domaren, sen red jag slarviga vägar, hon hoppde in i galoppen taktade och nä, det kändes inte alls bra :/ Emellanåt var hon fin! Resultatet blev 63.00 % och det blev faktiskt en VINST i alla fall :D bästa ponnyn ♥ 

Framridning LB:1:
Hon kändes lite bättre nu! Red mest delar ur LB:1an, hon kändes fin! Vet inte vad jag ska skriva haha! Men hon var finfin ^^
LB:1 Banan:
Hon kändes mycket bättre nu, travarbetet var faktiskt ganska bra, mellantraven vart riktigt bra! Fick en 8:tta på den :D Men det var galoppen som strulade igen, hon var jättespänd  i vänstergaloppen och öppen i formen, i andra galoppen så började hon strula redan på kortsidan där det ska vara trav hon hoppade en gång men då var jag bestämd och då gick det bra, då blev galoppfattningen bra! Sen blev det lite som det blev men galoppen, det drog ner väldigt mycket, fick några 5:or någon 2:a och någon 4:a, så det drog ner mycket.. Men vi fick 60.345 %, är nöjd ändå! :D 

busponny ♥

Underlätta för galoppombytet

Det här verkar som en vädigt bra övning, skulle vara rolig att testa!

Galoppombyte i språnget kan kännas lite knöligt. Vilka hjälper var det nu igen? Veckans övning ger en hel del gratis, eftersom ryttaren tvingas att sitta rätt.

Att byta galopp på rakt spår kan kännas svårt. Vilken hjälp var det nu, och hur skulle jag sitta? Den här övningen tar hand om en del av problematiken, eftersom du sitter "rätt" tack vare skänkelvikningen på diagonalen. Låt dig alltså inte skrämmas om det låter klurigt i beskrivningen nedan, testa att rida skänkelvikning "ända in i kaklet(/manegeväggen)" och byt!

- Man använder samsidiga hjälper och sitter på "rätt" sittben hela tiden innan bytet. Dessutom får du stöd av väggen. Skänkelvikningen ger en del positiva effekter eftersom du får bogarna mitt framför det bakben som ska bära i bytet, säger veckans tränare Ulf Lind.
Byten i sväng kan ge obalans, genom att hästen vänder ifrån sitt inre bakben. Hästen "tvingas" att byta av obalansen. Därför bör byten utföras på någorlunda rakt spår.
  
Gör så här: 
Kom i höger galopp på fyrkantsspåret. Vänd snett igenom. Rid i "skänkelvikning" (finns egentligen inte som rörelse i galopp, men tänk sidvärts) där hästen är självbärig och mindre inramad än i vanlig skänkelvikning, undan vänster samsidiga hjälper. Sitt kvar på galoppsidans sittben hela vägen. Rid hela vägen ut till spåret så att höger bog "tar i väggen". Mjukna då, särskilt med den tygel som ska bli innertygel (vänster i detta fall), och säg "varsågod, byt galopp".
Hästen är redan ställd åt det håll den ska vara genom hörnet när bytet är färdigt. Så du får lite "gratis" och behöver inte göra en omställning före bytet, vilket man annars gör. 
Byteshjälperna är de samordnade högerhjälperna - sittben, hand och skänkel - medan vänsterhjälperna erbjuder frihet. Bytet ska ske i det moment då hästen landar på höger framben.
Rid övningen i båda varven.


STARTAR LB:1

Just nu så rider jag den sista klassen för dagen, hoppas det går bra! :D 


Åke Svanstedt anklagas för misshandel

Det lät inte så bra..
Travtränaren Åke Svanstedt är återigen i blåsväder. Han har polisanmälts och anklagas för att ha misshandlat en kvinnlig vakt vid helgens V75-tävlingar på Bergsåker.
Själv förnekar han misshandel.

STARTAR LB:1 RYTTARTEST

Just nu så rider jag LB:1 ryttartest, hoppas det går bra, hihi!


TÄVLINGSDAGEN

Hejsan! Idag är det ju tävling, på hemmaplan :D Är så sjukt taggad, rider ju två LB:1, ska bli sjukt kul! Men vi får se hur det går, det är ju nästan hemma som tävlingen är men det går som det går! :D 

RSS 2.0