Hoppbana med mjuka bågar

Bra övning!

En snäll bana som ändå kräver att du släpper handbromsen - det bjuder hippologen Jenny Ekblad på.

Tipstack till: Jenny Ekblad
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

Den här veckan bjuder hippologen och ridläraren Jenny Ekblad på en bana som passar de allra flesta. Övningen är förlåtande och leder till bra ridning eftersom man kan lägga en volt mellan hindren om man inte hinner få ordning på grejerna. Vägen gör att du inte behöver "styra ifrån" några hinder bara för att du behöver lite tid på dig.
- Träna på att hålla galoppen genom svängen och våga lita på att en distans dyker upp, om du bara håller rytmen. Det är svårt att se avståndet till hinder om du ändrar galoppsprångslängden i anridningen, innan du har sett distansen, säger Jenny.

Gör så här: 
Värm gärna upp med hjälp av Jennys uppvärmningsövning, klicka här. Det finns även en enklare bana som bygger på ungefär samma uppställning, klicka här för att komma till den.
Rid sedan banan och tänk på att anpassa vägen i bågarna så att den passar hästen du sitter på. Håll ut vägarna för att få mer plats, i både anridningar och i landningar. Lägg volter om inte allt känns bra. Men tänk på att inte rida med handbromsen i.

























Text & Bild från Hippson.se

Kommentarer
Postat av: Mli - Tävlingar pågår !

Kul:)

2012-04-09 @ 13:27:50
URL: http://itsyouandme.blogg.se/
Postat av: Anneli

Ser svårt ut haha!:o

2012-04-09 @ 14:12:07
URL: http://anneliih.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0